|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 10.2007
Offline |
|
Wielu juz przeciwnikow Kaczynskich zostalo zbanowanych pod pretekstem niewlasciwego zachowania, a takim jak Wojtas wszystko uchodzi na sucho. Wyrazy typu SCIERWO czy PSY okreslajac innych uzytkownikow forum widze jest na miejscu Zycze milej dyskusji!!!!!Ja powiem tylko tyle ze jak patrze na klamliwego Jarka to mi sie chce puscic pawia! Slyszalem wypowiedź Dziwisza i mu wierze. Jarosla K. podobno wczoraj dzwonil kilka razy do Dziwisza i prosil o zgode na pochwanie brata na Wawelu. Teraz w obliczu manifestacji nie chce sie przyznac ani on ani zaden pracownik kancelarii! Wstyd!!!! Gdzie ta wielkosc jak narazie widze slome wychodzaca z ganku kancelarii prezydenckiej! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Osobiście jestem przeciwny tej decyzji...ale cóż poradzić, mleko się rozlało. Nic już w tej kwestii się nie zmieni.
Za to ktoś zadał dzisiaj bardzo trafne pytanie. W wywiadach różne osoby mniej lub bardziej (bądź wcale...) związane z partią uważają to za jak najbardziej słuszną decyzję, to czemu nikt, ale to dosłownie nikt, nie chce powiedzieć kto podjął decyzję/inicjatywę? Póki co to wszyscy umywają ręce... (nie wierzę, że krakowscy działacze mieli w tej sprawie decydujący głos - wbrew temu co próbują mówić). Po prostu oczekuję, że ktoś w końcu powie "to ja"...ewentualnie "to ja wraz z". I mówię tu o osobach z rządu, Dziwisza oraz rodziny prezydenta. ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
1) slowa nie sa skierowane do uzytkownikow forum 2) "podobno" to ciotka w czechach zaginela i takie texty ze ktos do kogos dzwonil to sobie kazdy moze wymyslec. Sam nic wiesz a juz obrazasz i oskarzasz kardynala, i ludzi z kancelarii Prezydenta a jak juz bedziesz cos wiedzial na zasadzie "podobno" to nie pisz wogóle.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.04.2010 o godz. 00:20.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Już się nawet nie udzielam dalej w tym temacie bo NIESTETY to nic nie da. Lech Kaczyński był prezydentem wszystkich Polaków, ale nigdy nie był moim prezydentem. Jednak tutaj nie chodzi o to kto na kogo głosował tylko o szopkę, którą PiS robi z pogrzebu. Żal.. Lech Kaczyński widział jaką burzę wywołała jego kandydatura na honorowego obywatela Krakowa i podziękował za ten tytuł. Mam dziwne wrażenie, że takie samo zdanie miałby w kwestii pochówku na Wawelu.. Jednak dzisiaj to "jego druga połowa" o tym decyduje. Szkoda, bo mogło być miło i uroczyście. A będzie tylko oficjalnie.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Po pierwsze to przed ogłoszeniem decyzji, nikomu do łba by nie przyszło że Kaczyński będzie leżał na Wawelu.To że będzie to Warszawa wydawało się sprawą oczywistą.Mamy więc szok który ludzi trochę podzielił(nie kupuje tego tekstu Wajdy że stanie się nie wiadomo co). W zasadzie możemy sobie zadać 1 pytanie - czy tragiczna śmierć jest wystarczającym powodem by podjąć te zupełnie wyjątkowe kroki jak pochówek na Wawelu , czy nie.Bo nie czarujmy się nie dorabiajmy ideologii - Gdyby Kaczyński żył, nawet i był prezydentem na 2 kadencje i umarł nie tak tragicznie to w ogóle by nie było tematu - tak jak by nie było tematu gdyby Kwach nawet nie był komuchem i nie zachlał nad grobami, czy gdyby Wałęsa nie miał kontrowersyjnej młodości. Wawel to nie jest zwyczajowe miejsce pochówku prezydentów.Nie jest też w sumie zwyczajowym miejscem pochówku tragicznie zmarłych bo jak wiemy Narutowicza zamordowano a na Wawelu nie leży. I ja uważam ze na pytanie które wyżej postawiłem nie ma jednej odpowiedzi.Jedni powiedzą że tak, inni że nie i nie da się powiedzieć że ci mają racje a tamci nie. Ja osobiście mam żal , nie wiem za bardzo do kogo bo nikt się do tego nie przyznaje ale żal że podjęto decyzje która , to było oczywiste - podzieli ludzi i to nie będzie podział 'tam gdzie my i tam gdzie zomo'. Wg mnie po prostu pojechano trochę po bandzie,żeby nie napisać że wepchnięto go tam na siłę, zdając sobie sprawę że to nie złączy ludzi a wręcz odwrotnie. Jak dla mnie korona z głowy Lechowi by nie spadła gdyby został pochowany w mieście w którym się urodził, żył, był jego prezydentem a także sprawował najwyższy urząd.A nawet uważam że sam Kaczyński nie chciał by spoczywać na Wawelu , nie mówiąc już o jego żonie. Natomiast jeśli jednak klamka zapadła to każdy powinien się z tym pogodzić i nie przeginać pały.Jak by nie patrzeć i nie oceniać Lecha to była to postać prawa, kiedy trzeba było to była po właściwej stronie więc o żadnej ujmie dla Wawelu, czy przyszłych jego sąsiadów mowy być nie może. A my jako Krakusy musimy zauważyć też pozytywy - Ożywi to Wawel a także ranga naszego miasta pójdzie w górę i nie chodzi mi tu o ten jeden czy 2 dni ale w ogóle. Powód: WisłaGraffiti;)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.04.2010 o godz. 00:56.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Korybut Wiśniowiecki tam spoczywa ,a prezydentowii Kaczyńskiemu się odmawia ?
Tyle na ten temat, wielcy katolicy co te groby królów napewno tłumnie odwiedzacie. Może obrońca moralności Komorowski coś poradzi na te jakże szokującą decyzje ,która zatrzęsła krajem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
1906% poparcia dla pochowku pary Prezydeckiej na Wawelu!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
My Polacy mamy to do siebie że popadamy ze skrajności w skrajność...tylko czekać na apel Jarusia o beatyfikację bądź o dzień wolny w rocznice. Dobra tragedia się stała i to straszna,ale na Boga... A Ty wielki katoliku rozumiem że ujęło by Cie gdyby spoczywał choćby na Powązkach ? tam gdzie jego rodzinne strony i większość ludzi miała by blisko do odwiedzin ? Nie no pewnie,lepiej w krypcie obok królów ! Jest to jeden wielki skandal i będzie o tym baaaardzo głośno jeszcze przez najbliższy rok,zamiast to załatwić pokojowo i pochować w Warszawie - to pewnie,trzeba dodawać uroczystości że obok króli będzie spoczywał,PARANOJA NIC WIĘCEJ !
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 15.04.2010 o godz. 02:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Padlo wczesniej dobre pytanie, co w zyciu przeciwnikow zmieni ten pogrzeb na Wawelu? Wydaje mi sie ze znam odpowiedz ale chcialbym jednak ja uslyszec.
Pozniej oczyszcze temat z wyzwisk i chyba jednak trzeba bedzie go zamknac. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wstep do krypty na Wawelu - 12 zł
Wstep na powazki ..... 0 zł wyobrazacie sobie jaka kasa na fundusz Wawelu trafi |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
Na Wawelu ale nie obok Piłsudzkiego.... pierwsza moja myśł... zasługuje czy też nie na Wawel...teraz już tak na "trzeźwo" uważam że to dobry pomysł. tak jak w artykule na wp.pl może nie obok J. P. ale na Wawel zasługuje z kilku powodów. Został wybrany na prezydenta RP, walczył o Polskę i Polaków. nie sprzedał kraju jak zapewne się to stanie w niedługim czasie. Był dobrym, mądrym człowiekiem i urzędującym prezydentem. Na uroczystości pogrzebowe zapewne przyjadą najważniejsi i najpotężniejsi ludzie na świecie. W Warszawie nie ma gdzie takich ludzi przyjąć, już widze jak z 30-80 prezydentów premierów stoji w deszczu na cmentarzu ... czy też uczestniczą w nabożeństwie w jakimś kościółku... Lech Kaczyński powinien zostać pochowany z największymi honorami jak na prezydenta RP przystało... to nie jakiś premier czy poseł a Prezydent !! można się zastanowić mój czy twój ale to nie ma sensu poprostu był naszym prezydentem wybranym w wolnych demokratycznych wyborach. Ludzie którzy teraz wychodz na ulice protestować ehh żal żal zal.. hasła że nie jest godzien królów czy inne tego typu stwierdzenia są nie na miejscu, trochę kultury i szacunku dla zmarłego i dodam jeszcze że TA śmierć zmieni oblicze Polski a napewno kierunek polityczny RP. To jest historia o której nasze dzieci beda się uczyły w szkole i za 200 lat. Dla miasta to jest zajebista okazja aby nabić trochę kasy ;p i promocje miasta zrobić małą ;p Wracając do przeciwników spoczynku na Wawelu pary prezydenckiej ... Fakt teraz od nowa jest podział społeczeństwa ... ale czy kiedyś to społeczeństwo było razem ? Zwolennicy są jeszcze bardziej zwolennikami a przeciwnicy są bardziej przeciwni niż byli, w wyborach prezydenckich wszystko zatem możliwe ps, demonstracje przeciwników jak i zwolenników przynoszą wstyd Polsce i Polakom na całym świecie !!
Ostatnio edytowane przez marian3a : 16.04.2010 o godz. 08:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to ze byl madrym i dobrym prezydentam to troche za malo jak dla mnie na pochowek na Wawelu. zreszta inni tez zostali wybrani na prezydenta. taki jeden nawet juz w 1 turze wymiotl wszystkich konkurentow - to dopiero osiagniecie. mam rozumiec, ze jakby byl pochowany w Warszawie, odbylo by sie to bez honorow? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ależ oczywiście, że w na dobrą sprawę i dłuższą metę nic nie zmieni. W niczyim życiu.. Tak samo jak pochowanie go na powązkach nic by nie zmieniło... więc co to w ogóle za argument? Jest wiele rzeczy u nas jak i na świecie, którym się sprzeciwiam, a które w żaden sposób nie będą wpływały na moje życie... czy to neguje możliwość wygłaszania swoich opinii czy krytyki? nie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcialem uswiadomic ze dla jednej strony pogrzeb na Wawelu ma charakter symboliczny i dokladnie tak samo dla drugiej strony charakter symboliczny ale w innym wymiarze ma sam Wawel. Skoro przedmiotem sporu jest symbolika to jest to spor błahy, miałki, wrecz zalosny. Lepiej juz pomilczec nad ta trumna. Jeszcze jedno,byla mowa o starszych osobach ktore protestuja. Na wszystkich relacjach widac ze byli to glownie ludzi mlodzi a nawet bardzo mlodzi.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 15.04.2010 o godz. 09:12.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
||
Kiedy niby byłes na Wawelu ze się tak o krypty troszczysz?Czekam na odpowiedz.Wiesz kto tam jest pochowany wogóle?
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2155439,11..._pis,item.html - znając głupotę naszego narodu Jarek może wygrać. Ciekawe kto będzie pierwszą damą - chyba kot.
Ja już jestem zażenowany tą żałobą. Robi się już cyrk. Mam nadzieję że w poniedziałek wszystko wróci (prawie) do normalności. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arapaho która część jest ciemną masą?
Ta która myśli inaczej niż Ty i ma czelność mieć odmienne zdanie? Jestem przeciwny akcji jak ta na franciszkańskiej, bo nie lubię generalnie szopki- to i tak nic nie zmieni. Nikt nie zabroni mi jednak myśleć i mieć własne zdanie- na tym polega WOLNOŚĆ. Jak odniesiesz się zatem do słów pana Dudy, który stwierdził, że każdy kto nie popiera tego pomysłu nie jest patriotą? |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
pozwolę sobie odpowiedzieć - jeśli oczywiście mówimy o prawdziwych przeciwnikach - nie zaś takich ![]() pogrzeb ten w życiu przeciwników zmieni WSZYSTKO na co pracowali przez ostatni czas. Pamieć o Kaczyńskim stanie się wieczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co nagle to po diable. Trzeba była zrobić normalny pogrzeb, a potem się rozwodzić nad tym czy przeniesienie na Wawel do dobry pomysł. Ktoś pisał, że jeśli by tak było to na 99% Kaczyński zostałby w Warszawie. Skoroi tak to chyba by to znaczyło, że nie jest godzien być pochowany w krypcie wawelskiej. Wyszedł skandal i jak najbardziej miał prawo wyjść. Ja tylko napiszę, że podzielam opinię Wajdy (chociaż trochę chyba przekoloryzował z tym podziałem), prof. Zolla, bp. Pieronka i wielu wielu wielu innych znakomitości.
Cieszy to, że Jarosław Kaczyński już na starcie pozbawił się jakichkolwiek szans na urząd prezydenta.
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 15.04.2010 o godz. 09:51.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Specjalnie dla Ciebie żony pochowane na Wawelu .Zygmunt Stary nawet z trzema.Nie wklejam wszystkich którzy sa z rodzinami, synami ,córkami etc.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie pochwalam protestów pod kurią, chodzenia z transparentami, krzyczenia itd. Chodzi mi (przynajmniej tak odebrałem Twoją wypowiedź) o to, że ludzie, którzy są temu przeciwni mają prawo do wypowiedzenia swojego sprzeciwu chociażby tutaj na forum. Mówisz, że ten spór jest miałki, błahy itd itp... (wiem, że podam tzw. przykład z dupy, ale mimo wszystko )... ale powiedz co byś zrobił gdyby kiedyś tam np. tragicznie zmarłego Kwaśniewskiego chcieli pochować na Wawelu? też byś pisał, że w sumie chodzi o symbolikę., że na groby na Wawelu nikt z nas nie chodzi więc nie robi nam różnicy?Raczej wątpię P.S. w przykładzie nie chodzi mi o porównanie, czy o umniejszenie rangi Kaczyńskiego czy podniesienie Kwaśniewskiego tylko o nietrafiony argument z symboliką i wpływie na życie. Te rzeczy są ważne P.S.2 Tak jak napisałem na początku. Nie mówię o protestach pod kurią. Mówię o głosach sprzeciwu. Jeśli spojrzysz do mediów (tak, wiem, media kłamią....) to zobaczysz, że starsi ludzie są też przeciwni... Wajda, Pieronek, Passent publicznie krytykują decyzję. Może dla wielu nie są to autorytety, jednak wymieniam je jako przeciwwage dla "głównie młodzi". P.S.3 Tak na koniec tej wypowiedzi... pytałem już sporo osób. Głównie starszych z rodziny i ze znajomych (bo o zdaniu młodych wiem z różnych portali).... wszyscy do tej pory są przeciwni pochówkowi... P.S.4 Arapaho.... błagam. Różne opinie jestem w stanie zrozumieć w tym temacie, ale przyrównywanie Kaczyńskich do rodziny królewskiej jest niesmaczne... Niewątpliwie był patriotą, był zapewne lepszym człowiekiem, niż co poniektórzy królowie, ale dajmy już spokój... Prezydent to nie to król, rodzina prezydenta to nie rodzina królewska...
Ostatnio edytowane przez haeno : 15.04.2010 o godz. 09:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
widze ze co niektórzy liczą na swój pochowek na wawelu i boją się że zabraknie miejsc;-) przecież nie chcą pochować tam jakiegoś aktora z klanu a prezydenta Polski... Dla mnie mogą i rozsypać jego prochy do wisły... ale też mogą pochować na wawelu. Dla Krakowa nawet dobrze że na wawelu bedzię chociaż jakaś promocja dla miasta...
Mysle ze jakby to Tuska chcieli pochowac bylaby taka sama sytuacja tyle ze prostestowalyby inne osoby... Wiec zawsze cos sie komus nie bedzie podobac... Pozatym jak ogladnac niekotrych protestujacych to naprawde polowa mysli tylko ze fajna zadyma a w jakim celu zielonego pojecia nie maja;/ no i najwazniejsze pytanie co dla kazdego z tych protestujacych to zmieni kto na wawelu zostanie pochowany? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można mieć różne opinie, nie ma sprawy , to jest jak najbardziej normalne.Ale nie robić takich szopek publicznie.A to co robią ci podpuszczeni przez lokalnych politykow i częśc mediów ludzie- nie mieści sie w głowie. Co do wypowiedzi Dudy - to nie zgadzam się i tyle.Nie jest to dla mni żadna figura żeby się tym przejmować ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dla mnie nie musi to być Kaczyński, ważne by był to ktoś, kto będzie kontynuował "walkę" jego brata o NASZE. O pamięć, o szacunek i o godność. Ktoś, dla kogo będzie ważna Polska, a nie wyprasowany mankiet od koszuli. Lech Kaczyński nie bał się nazywać rzeczy po imieniu, zabrakło go i już widzimy co się dzieje: Putin jest fajny :O, bo pomaga, bo się pomodlił. I niech się tylko któryś z kolegów Tuska albo inne barachło dostanie do Pałacu, i będziemy z powrotem popychadłem świata. Twarz Putina sekundę po wypadku rozjaśnił uśmiech - mogłabym się założyć (kto zresztą wie, czy,,,). Nie chodzi o to, czy ktoś się zgadza z wizją ś.p. Lecha Kaczyńskiego. Chodzi o to, by dostrzec, że walczył o swój kraj, w taki sposób w jaki pozwalały mu dzisiejsze czasy. Nie dziwi mnie, że młodzi Polacy (bo głównie młodzi) tego nie rozumieją. W tym kraju wartości umarły, bo przestało się je wpajać dzieciom (takie skojarzenie: kiedyś kibic to był człowiek zasad, honorowy, patriota - zobaczcie jaki dziś za przeproszeniem szrot przychodzi na stadion, kiedyś to było nie do pomyslenia). Lech Kaczyński próbował nam przypomnieć, jakie to ważne, by jednak to robić, bo nie zrobi się samo. Mam nadzieję, że choć trochę mu się udało. Czas pokaże. Orzeu, proponuję usuwać takie posty natychmiastowo.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 15.04.2010 o godz. 10:38.
![]()
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli więc WŁADZA mówi do mnie, że nie jestem patriotą to jak mam to odbierać? Mam obowiązek z pokorą słuchać jej poleceń, czy to nadal jest moja władza? Mój dziadek (jeniec wojenny i żołnierz AK), moj ojcec (członek Solidarności) też nie są patriotami bo nie popierają tej decyzji? W jednym jesteśmy zgodni- szopka z pogrzebu to skandal. I nie ważne w którą stronę się przegina, czy demonstrując sprzeciw wobec decyzji kogoś (bo okazuje się nagle, że decyzja wyszła od samego Boga chyba), czy w sposób przestadny manifestowanie żałoby i wyolbrzymianie na każdym kroku zasług Prezydenta. Najbardziej w tym są obłudne media, to wiemy. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Mam mocne watpliwosci co do pochowku na Wawelu Kaczynskich.
Raz, ze na dobra sprawe chowaja cih tam tylko dlatego ze zgineli mocno hollywoodzko. Katastrofa, symbolika katynska itd. Dwa, odbieraja najblizszej rodzinie mozliwosc bycia blisko grobow. Przynajmniej mam takie odczucie, ze ciekzo bedzie o klimat zniczow i kwiatow w krypcie wawelskiej. Trudniej niz na Powazkach. Wyobrazcie sobie co by sie dzialo, gdyby w tym samolocie zginal prezydent KWASNIEWSKI. I to teraz on bylby z Jolą przygotowywany do wyprawy na Wawel :| ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Widze ze ludzmi i ich opiniemi mozna z latowscia sterowac. Myslisz ze Dziwisz nie mogl takiej decyzji podjac? Chyba go nie doceniasz. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kamikaze raz tam pisza o "zwyczaju" a chwile potem o "naruszeniu prawa" zatem caly ten tekst i zarzut jest beznadziejny.
haeno co bym zrobil, bylbym przeciwny bardziej niz teraz ale tez nie przyszloby mi do glowy urzadzac awantury z tego powodu. Mi caly czas chodzi o to niepotrzebne awanturnictwo. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Jeśli uznamy, że śmierć człowieka zmienia ocenę jego dokonań, podstawy etyki runą" takie zdanie mi się przewineło przez internet bardzo trafne..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|