|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Żal gardła ściska wszystkim przeciwnikom Lecha Kaczyńskiego. Ale nie macie nic do gadania. Pan Andrzej Wajda niech sobie przypomni listy i petycje jakie podpisywał w PRL`u szykanując i oskarżając duchownych katolickich, już nie wspomnę o jego kłamstwie na temat jego ojca ktory nie zmarł w Katyniu skończywszy na krytyce jego filmu Katyń za brak wiedzy w temacie i sianie w nim propagandy.
Demonstranci w Krakowie to na szybko zorganizowane grupy homoseksualistów, młodzieży wszechpolskiej i zielonych. Michniki i inne żydowskie i czerwone ścierwa niech patrzą jak Polski patriotyzm nie zginął i rośnie w sile. Niech patrzą na miliony ludzi żegnających prezydenta. Polsko zdejmij kajdany i wróć do korzeni. W niedziele melduję się w Krakowie pożegnać bohatera narodowego bo drugiej takiej historycznej chwilii mogę nie dożyć. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Decyzja o pochowaniu Kaczyńskiego na Wawelu jest wydarzeniem, które podzieli naród najmocniej od 1989 roku...
Tak się dziś wypowiedział Wajda, ręce opadają... Pzkwr, czytam wątek, tylko że akurat tej wypowiedzi nie wyłapałem, dopiero dziś usłyszałem ją w telewizji. Skoro od wczoraj jesteśmy tak podzieleni jak nigdy jeszcze od 89, i to właśnie dzięki tej decyzji, to Ty chyba w innym kraju żyłeś do tej pory... Powód: no bo tak
Ostatnio edytowane przez simone : 14.04.2010 o godz. 22:14.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Już mniej więcej wiadomo jak to było z tą inicjatywą , wyszła od oddolnych krakowskich środowisk opozycyjnych(a w innych źródłach , ale nie gazetowych czytałem też , że kombatanckich) związanych z PiSem a później została przez polityków PiSu przekazana Jarosławowi Kaczyńskiemu . Wszystko mniej więcej jest opisanie w tym wywiadzie. http://www.gazetakrakowska.pl/strona...mysl,id,t.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.04.2010 o godz. 22:08.
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziwisz mówi że to nie jego inicjatywa,J.Kaczynski mówi że tez tego nei chciał czyli NIKT jej nei wymyslil...jak zwykle..tak jak religii w szkolach,zakazu aborcji ,czy powieszeniu krzyza w Sejmie ,w Polsce wszystko robi sie samo ,samo sie wymyslilo i nikt nei chce ,ale tak bedzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Prawdę powiedział. Nie czytasz tego wątku od dwóch dni?
![]()
rrr
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj środa wieczór. Pogrzeb w niedzielę. W 4 dni BOR organizuje ochronę takiej delegacji jakiej jeszcze tutaj nie było. Trochę muszą mieć chłopaki stracha. Wyjąwszy Księcia Karola to chyba wszystkie najważniejsze osobistości z krajów walczących w Afganistanie i Iraku.
Nie zazdroszczę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kaczyński był wielkim prezydentem,i świadczą o tym czyny jakich dokonał,wielki patriota ,który udowadniał za każdym razem jak bardzo kocha ten kraj.Szkoda że niepotraficie uszanować nawet jego tragicznej śmierci,mówicie wielcy królowie spoczywają na Wawelu tyle że sami niewiecie jacy byli naprawdę bo opisy z książek i innych archiwów wszystkiego wam niepowiedzą
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwierz mi że nie,ja nie jestem żadnym zwolennikiem partii ,ja podsumowałem moją wiedzę na temat tego prezydenta stąd takie wnioski,polecam wam trochę poczytać,bardzo mnie ciekawi czy zostaniecie przy swoim zdaniu
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
głównie mam tu na myśli budowę silnego państwa,zauważcie jak bardzo różniła się jego kadencja od kadencji prezydenta Kwaśniewskiego,Kaczyński stawiał twarde warunki tak aby nami nie pomiatano i wydaje mi się że częściowo mu się to udało.Twardą ręką mógł więcej dla kraju zyskać niż stracić
PS:Trzeba też dodać że to premier w tym kraju ma praktyczną władzę a nie podsumowywać to co się zmieniło w całym kraju z rąk prezydenta(to tak do ogółu rozmów polaków na ten temat)
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.04.2010 o godz. 22:24.
![]()
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
Owszem. Dziwisz, Terlecki, Majchrowski, J. Kaczyński i jeszcze kilku. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
odnoszę wrażenie, że dyskusja jest bardzo szarpana, ponieważ przeciwnicy wyboru Wawelu uderzają różnymi argumentami, nie ogarniając szerszej perspektywy. no cóż, trudny temat faktycznie, aczkolwiek w tym momencie ciekawi mnie co w skrytości serca/duszy myśli o tym wszystkim Tusk - proszę nie interpretować tego jako podejrzeń wobec niego czy nieufności w tym momencie, ale zwyczajnie zastanawia mnie, czy premier nie zwróci większej uwagi na kwestie hisotryczne (sam jest historykiem), pamięci narodowej i jej zdecydowanej promocji śladem Prezydenta, bądź nie zmieni podświadomie linii politycznej na bardziej prawicową/konserwatywną. jako prawicowiec, mam taką delikatną nadzieję.
ps, przepraszam, jeśli to w jakiś sposób naruszałoby dobre obyczaje forum, ale gdyby ktoś zechciał, to jutro o godz. 20 na placu Matejki zbiorą się zwolennicy wyboru Wawelu i "ciszy nad trumną", by oddać hołd nie tylko Prezydentowi, ale i innym Ofiarom - być może dojdzie też do jakiś spokojnych manifestacji, przemarszu. dziś np. wędrówkę zwolenników wyznaczyła trasa plac dominikański - kuria - krzyż katyński. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
spokojna manifestacja powiadasz ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Brawo ,mądry post i w pelni sie z nm zgadzam. Scierwo z Gazety Wyborczej juz nie moze patrzec jak to Polacy okazuja swoje przywiazanie do tradycji i czlowieka ktory robil wszytsko by ta przetrwała. Ale Polska to dzielny i dumny kraj i te skomlące psy tego nie zmienią. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
||
Najwięcej do powiedzenia i tak będzie miał Secret Service i Mosad. To pod ich dyktando wszystko będzie robione. Zresztą SS już na pewno w Krakowie jest i wszystko przygotowuje. Ciekawi mnie współpraca między tymi agencjami. Muszą mieć duże zaufanie do siebie, więc każdy ochroniarz będzie musiał zostać sprawdzony przez tych "drugich". Bo raczej trudno oczekiwać by "byle jakiemu ochroniarzowi z BOR/SS/Mosadu" inni z SS/BOR/Mosadu pozwolili stać w okolicy osoby ochranianej z bronią. Jeszcze Ruscy z Gruzinami obok siebie? Ciekawie. Ogólnie w ogóle nie widzę tego logistycznie. No ale skoro Krasnoludek mówi ze wszystko będzie ok to trzeba wierzyć (patrz Wisla i Cracovia na 1 stadionie w Krakowie = Wisla i Cracovia na jednym stadionie w Sosnowcu)
Czy wy aby na pewno jesteście normalni? Protest sponsorowany przez żydowskich komunistów będących młodymi wszechpolakami i należących do zielonej partii gejów. NICE Co jak nie zgadasz się z czyjąś decyzja polityczna to musi należeć do w/w grupy? Narzekacie na GW/TVN (sam nie trawie, nie czytam, nie oglądam, nie szanuje) A zachowujecie sie dokładnie tak samo. Wyjaśnijcie mi naprawdę o wielcy patrioci, spowodowało że Kaczyński ma zostać pochowany na Wawelu? Skoro on to Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczorowski tym bardziej? Ma to upamiętnić Katyń? To uczcijmy Katyń tablicą pamiątkową tego wydarzenia na Wawelu. 94 osoby z parą prezydencką tam zginely i 20 tys wcześniej. NIE TYLKO KACZYŃSKI! Gdzie chować Prezydentów? Wybudowac ( buduje się w sam raz miejsce w Warszawie - Archikatedra). Wawel to miejsce KRÓLEWSKIE!
Ostatnio edytowane przez SV_ : 14.04.2010 o godz. 23:00.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Dokładnie żal mi gardło ściska, że taki MIERNY prezydent tylko dlatego, że zginał w tragicznym wypadku ma być pochowany na Wawelu. Żal mi też ludzi, którzy mitologizują Kaczyńskiego tylko przez fakt jego śmierci. Polska nie zdejmie żadnych kajdan bo ich nie ma. wrócic do korzeni ? do Pisowego kraju ? Nigdy ! zresztą zobaczyłbys wybory który Twój ukochany Mąż stanu przegrałby z kretesem. I tak jestem za PO |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przynajmniej nam miasto posprzatają.. http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ie_miasta.html
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Posty tak idiotyczne jak ten powinny byc z miejsca usuwane. Tekst o demonstrantach to naprawde juz absolutne mistrzostwo, dobrze to ktos podsumowal: "Protest sponsorowany przez żydowskich komunistów będących młodymi wszechpolakami i należących do zielonej partii gejów. NICE." debilizm ludzki nie zna granic jak widac. Tekst o " żydowskich i czerwonych ścierwach" przemilcze, ale naprawde , jakis poziom tej dyskusji powinien zostac utrzymany, a ten post jest tego całkowitym zaprzeczeniem. Ja rozumiem ze mozna miec takie zdanie, ale nie zmienia to faktu, ze mozna tez przedstawic to w sposob inteligenty , a nie jak skonczony kretyn. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jak juz poruszasz temat Warszawy to prosze o PRECYZJE. Nikt Ci nie kaze go poruszać. 1. W Warszawie JEST juz miejsce na zmarłych prezydentów. Leży w nich TRZECH. Archikatedra na Starówce. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20080419194629 2. Nie buduje sie ZADNA nowa Archikatedra - tylko Swiatynia Opatrznosci Bozej. I nie buduje sie, lecz stoi w stanie SUROWYM. Radio Erewań. P.S. Wydaje mi sie, ze na Wawelu królowie nie stanowią nawet 50% 'mieszkańców'. Nawet nie wiem czy stanowią 30%
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.04.2010 o godz. 23:18.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Moja odpowiedź Andrzejowi Wajdzie i wszystkim, którzy sprzeciwiają się pochowaniu Prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego na Wawelu
* Dźwięczy requiem pod dzwonu kloszem, Salonowcy - skończcie tę wrzawę. O czas smutnej zadumy proszę, gdy Prezydent idzie na Wawel. Kogo wiedzie w żałobnej gali? Jakieś cienie, mundury krwawe, ci w Katyniu z dołów powstali, z Prezydentem idą na Wawel. Idą wolno, lecz równym krokiem, bo im marsza rozbrzmiewa grave. Niezbadanym Boga wyrokiem z Prezydentem ciągną na Wawel. Gdy próg przejdą królewskich pokoi, krótki apel – czas z misji zdać sprawę, potem spać – pierwsza noc już wśród swoich z Prezydentem, co wwiódł ich na Wawel. Ciiiiiicho! śpią …Ale może obudzi ich los w nas to, co czyste i prawe? Niech pojedna – i partie i ludzi, dzień, gdy oni dotarli na Wawel. Henryk Krzyżanowski http://fronda.pl/henryk_krzyzanowski...mutna_piosenka Podpisuję się pod tym wierszem i kończę tym samym swoją dyskusję tutaj na ten temat. Podtrzymuję również wszystko co napisałem w poprzednich postach. ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam pytanie dla tych dla których te protesty o uwłaczanie zmarłemu Prezydentowi. Nie uważacie ze nie taktowne jest pochowanie Pary Prezydenckiej praktycznie w korytarzu krypty? Widzieliście może zdjęcia w których ma się znajdować ich sarkofag ? Dla mnie to jest uwłaczające. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mierzi mnie ten sprzeciw względem decyzji o pochowaniu Kaczyńskiego na Wawelu. Sam uważam, że bardziej odpowiednia byłaby Warszawa, ale przeciwko też nic nie mam. Może niektórzy muszą walczyć o jakieś nieistotne (w tym kontekście) sprawy, tworząc podziały i rozłamy wewnątrz państwa. No dobra, ich sprawa.
Spójrzcie na to z tej strony - przez ten nieszczęsny wypadek odkryta została zasłona okrywająca Katyń. Teraz niemal cały świat ma świadomość tej tragedii. Może to wszystko pójdzie dalej, może w końcu przestanie się pisać za granicą o "polskich obozach zagłady", może przestanie się przeinaczać historię. Pamiętajcie też, że były prezydent nie zginął na rybach, nie poślizgnął się na schodach, ale odszedł służąc Polsce. Odnoszę wrażenie, ze część naszego społeczeństwa nie dość, że nie widzi krzywd wyrządzanych nam przez innych, to sama piłuje własną gałąź. Nie jest to z mojej strony żadne mitologizowanie, po prostu wychodzę z prostego założenia, że ojczyznę trzeba kochać. Dziękuję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20091126215911 - wiele sie nie zmieniło, od tamtej pory. 22 listopada 2009. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.04.2010 o godz. 23:28.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
A mnie podoba się to, co powiedział dziś jeden z polityków: Zrobiono o jeden krok za dużo. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad 2 Dla mnie to jest ogólnie chora sytuacją skoro Dziwisz mówi ze to nie jego pomysł, a ktoś od J. Kaczyńskiego ze to nie inicjatywa rodziny, że córka chciała na Powązkach. ad 3 - To czemu nie ta Archikatedra gdzie leżą już prezydenci? Czemu nie Powązki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Przez ostatnie dni od soboty sprawdza się powiedzenie: Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy.
Tak kończą się wszystkie nieprzemyślane i pochopne decyzje. A może by tak piramidę?
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 14.04.2010 o godz. 23:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, bo mam liste przed oczami. Chcialem byc delikatny.
SV - bo tam lezy juz Kołakowski i ks Twardowski, ale moim zdaniem to skandal. ![]()
Habemus Dubletum
|
|