The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2010, 17:09
Ok, z tym sie zgadzam. To byloby najlepsze rozwiazanie ale z drugiej strony wtedy na 99% mozna powiedziec ze Kaczynski by sie na Wawelu nie znalazl.

Ja odpowiedzialem wczesniej. Wylaczmy gdybanie bo okaze sie ze z taka sama aktywnoscia musial bedziesz pozniej odwolac te slowa i przeprosic ofiare.
WISŁA PANY !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.04.2010, 17:13
MCDave napisał(a):Wyświetl post

Co będzie, jeśli po zakończeniu śledztwa (za tydzień, dwa, może miesiąc) okaże się, że to z powodu nacisków prezydenta pilot zmuszony był podjąć próbę lądowania?
.
To będzie lekki absmak i tyle - Każdy wie jakie są procedury i to że pilotowi rządowych/prezydenckich maszyn płacą m.in za to by w żadnym wypadku nie ulegał jakimkolwiek naciskom.Ja wiem że można napisać - 'łatwiej mówić niż zrobić' - ale takie są żelazne przepisy i jak ktoś tego nie rozumie to powinien mieć inny zawód.

Szczególnie że był już nie tak dawno taki przypadek i wiemy jak się skończył.
94 - Allah Akbar!!
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.04.2010, 17:42
sambo napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko trzeb a powiedzieć że Majchrowski zrobił zajebisty ruch.

Już w niedzielę przebąkiwał o Wawelu.
Podpuścił Dziwisza – który znalazł się w sytuacji bez wyjścia. Podpuścił rodzinę Kaczora, którzy się zgodzili.
Sam zbija elegancki kapitał polityczny – szykuje się w boksie po urząd właśnie Kaczora i jednocześnie go obrzydza znacznej części społeczeństwa.
Majstersztyk
WOW!
I sam to rozgryzłeś genialny strategu?
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.04.2010, 18:00
http://www.youtube.com/watch?v=EiWsyb7jaP0&feature
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 14.04.2010, 18:20
No właśnie nie widać ciał, dla dziennikarza to najgorsze z możliwych, przecież trupy lepiej się "sprzedają", już samo otagowanie filmiku o czymś świadczy, nie mają wstydu i tyle.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.04.2010, 18:40
Pochówek na Wawelu? Kaczorowskiego tez tam pochowaja? Pewnie nie, przeciez on juz nie jest istotny. Co za poroniony pomysl.

Dzis slyszy sie o pomocy finansowej dla rodzin. Rozumiem, jesli im ciezko, pomozcie. W mojej rodzinie i wsrod znajomych bylo ostatnio kilka pogrzebow, w tym smierc tragiczna. Dzieci po zmarlym ojcu dostaja ... 400zł na trojke.

Szlag mnie trafia.

Ktos powie ze zgineli w sluzbie, ktora pelnili dla nas. Slucham? Nie byli na wojnie, nie ryzykowali, wypelniali w pewnym sensie swoje obowiazki. Wlasciwie to lecieli tam w wiekszosci na wlasna prosbe, bo chcieli oddac hold zamordowanym. Chetnie bym polecial do Katynia, jednak musialbym na to najpierw zarobic wlasnymi rekami. Nie pije tu do tego ze lecieli tam za darmo - ich prawo w koncu zasluzyl na to (bardiej lub mniej) swoja praca. Jednak malo ktora 'ZWYKLA' rodzina, moglaby sie spodziewac takiej pomocy po smierci kogos z jej czlonkow.

Szacunek i kondolencje dla rodzin i bliskich, jak najwiekszy. Trzeba jednak spojrzec trzezwo na to, co robia teraz z cala sytuacja inni.

Jezeli Lech Kaczynski byl rzeczywiscie czlowiekiem wielkiego honoru ii rzeczywiscie w pierwszym rzedzie stawial walke o rownosc i prawa zwyklego obywatela, to po prostu by sie wkur*il.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 14.04.2010 o godz. 18:47.
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 14.04.2010, 19:14
Panowie i Panie. Ja wiem, że emocje wzięły górę i zapadła taka, a nie inna decyzja. Nie mamy na nią wpływu, wpływu na nią nie ma Lech Kaczyński i jego żona.
Nie rozumiem tych ludzi, którzy wywiesili ten transparent " Czy jest godny Królów?" Zapominają o jednym, że mówią o zmarłym Prezydencie i on nie ma jak się bronić.
Naprawdę myślałem, że naród się w końcu zjednoczy, że zatrzymamy się na chwilę, zastanowimy się nad tym co mamy - czyli życiem, nad pośpiechem,który zabiera nam czas, nad zdrowiem,które marnujemy przez niepotrzebny i nic nie warty stres...
Wydaje mi się, że jednak się mylę i wszystko wróci do normy. Nie wątpiłem gdy chwilę po śmierci zobaczylem na naszej klasie sztuczne wirtualne świeczki i szaleńczo wklejane obrazki z Parą Prezydencką i czarną wstęgą na tle naszej flagi narodowej - stwierdziłem, że niestety zawsze będziemy mieli w kraju ludzi, którzy robią z czyjejś śmierci publiczną szopkę...ale teraz kiedy jeszcze nie było pogrzebu, a w kraju już wrze myślę, że więszkość szybko zapomni o wszystkim.
Na koniec zastanawia mnie jedno i chciałbym to pytanie zadać tym, którzy postanowili wczoraj pokazać się w telewizji lub wylać swoją frustrację protestując i krzycząc: Co zmieni w Waszym życiu fakt, że pochowają Parę Prezydencką na Wawelu? Czy to jest aż tak istotne? Czy to jest dla Was sprawa życia i śmierci?
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.04.2010, 19:44
Cytat:
I gdyby nie SAMA kuria i prezydent Krakowa nie chcieli i nie wyszli z inicjatywą
Dziwisz powiedział dziś , że inicjatywa wyszła ze strony rodziny i ,,wielu , wielu osób''
A raczej powinno być napisane , że ze strony ,,wielu , wielu osób'' i rodziny .
Więc najbardziej prawdopodobna jest wersja , którą podała Gazeta Krakowska . Też nie podejrzewam i nie podejrzewałem , żeby wymyślał to Jarosław Kaczyński .
arigatou
Member

Od: 09.2007

Stary 14.04.2010, 19:47
Dobra panowie dyskusja sprowadza się do tego ze każdy ma swoja racje i nie zamierza jej zmieniać. Nie ma i zapewne nie będzie oficjalnego zdania/pisma w tej sprawie a każda nowinka jest tylko plotką więc spokojnie.
Decyzja zapadła i tyle wypada się z nią pogodzić.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez arigatou : 14.04.2010 o godz. 19:49.
Coglin
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:13
Po przeczytaniu kilku artykulow i posluchaniu wypowiedzi m.in. Bielana, Dudy, Komorowskiego i Dziwisza, wychodzi na to, ze decyzje podjal Dziwisz.
Czyzby nie mial odwagi teraz sie do tego przyznac?

Ciekawe jest tez to, ze decyzja o miejscu pochowku zostala podjeta bez jakiejkolwiek rozmowy z rodzina Pilsudskiego. dopiero dzisiaj wnuk sie spotkal z Dziwiszem.
Wisła Kraków
Szofer
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:13
eee tam
jak ładnie zorganizujemy stype to moze nam dadzą Euro 2012... Platini grozi paluszkiem Ukrainie
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:17
http://fakty.interia.pl/swiat/news/m...ywiste,1464973

Prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew oświadczył w środę, że jest oczywiste, iż polscy oficerowie w 1940 roku zostali rozstrzelani z woli ówczesnych przywódców ZSRR, w tym Józefa Stalina.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Mareq
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:17
Cytat:
eee tam
jak ładnie zorganizujemy stype to moze nam dadzą Euro 2012... Platini grozi paluszkiem Ukrainie
Jak Kraków w 4 dni wyrobi z organizacja , bez większych zgrzytów , to wiadomo gdzie sobie będzie można wsadzić te pkt przydzielane przy wyborze miast organizatorów E 2012.

Cytat:
Prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew oświadczył w środę, że jest oczywiste, iż polscy oficerowie w 1940 roku zostali rozstrzelani z woli ówczesnych przywódców ZSRR, w tym Józefa Stalina.
To jak rozumiem logiczna konsekwencja tych słów , będzie generalna zmiana linii obrony rządu rosyjskiego w Strasburgu w sprawach dot Katynia ?

edyta: http://www.gazetakrakowska.pl/strona...mysl,id,t.html

,,W poniedziałek z grupą przyjaciół postanowiliśmy porozmawiać z kardynałem Stanisławem Dziwiszem w tej sprawie. Chcieliśmy zapytać o możliwość takiego pochówku. Część znajomych wątpiła, że to w ogóle możliwe. Prosiłem też prof. Ryszarda Terleckiego, szefa krakowskiego IPN Marka Lasotę i prof. Andrzeja Nowaka, by dzwonili w tej sprawie do rodziny prezydenta.''

Te dwa zdania z wywiadu idealnie podkreślają to co mi się w tym pomyśle najbardziej nie podobało .

,,
Wiele osób protestowało we pod kurią przeciw tej decyzji.
To margines społeczności Krakowa. Protesty są niepoważne i świadczą o niezrozumieniu, że wkroczyliśmy na nową drogę przemian w Polsce, które zmierzają ku odrodzeniu moralnemu i duchowemu.

A intelektualiści?
Stan duchowy części elit intelektualnych to osobny problem. Czas to wszystko uleczy. Jeszcze będziemy dumni, że Maria i Lech Kaczyńscy - wspaniała, prawie królewska para spoczywają na Wawelu.''
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.04.2010 o godz. 20:35.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.04.2010, 20:27
Sędzia napisał(a):Wyświetl post

Nie miał innego wyjścia, cały świat w dosłownym tego słowa znaczeniu zainteresował się nie tylko tragedią pod Smoleńskiem, ale też tym co stało się 70 lat temu w lesie katyńskim.
Wiele stacji telewizyjnych chce pokazywać film ''Katyń''.
Trzeba było tłumaczyć w telewizji dlaczego to akurat polski samolot leciał do Katynia a nie niemiecki, francuski lub inny.
Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 14.04.2010, 20:37
Najbardziej w tym wszystkim jest mi żal córki Ś.P. Prezydenta - Marty.
Wg mnie to ONA powinna zadecydować o miejscu pochówku, a nie powinno być to narzucone przez nikogo innego, czy to Dziwisza, czy to JK. Bo ONA ma tu najwięcej do gadania.
Z tym, że jak byłbym na JEJ miejscu, będąc w takim szoku, jeżdżąc zapewne cały czas na silnych środkach uspakajających to też bym trzeźwo nie myślał i przyjąłbym wszystko co mi druga strona zaproponuje/narzuci.
Powód: UWAŻAJ!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.04.2010 o godz. 20:40.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.04.2010, 20:39
Moim zdaniem dobrze że głowa państwa pochowana będzie w tym miejscu.Przecież nie pochowają nam prezydenta na Powązkach razem w szeregu z piosenkarzami czy aktorami którzy tam leżą.A widzę że tu bardzo mądrzy ludzie piszą. Nie wiem za co ma przepraszać Polskę obecna Rosja...Stalinizm pochłonął około 56 milionów ofiar narodowości rosyjskiej a wy ****a myślicie że oni będą nas przepraszać skoro ich terror w ich kraju poniósł tak wielkie ofiary ! Ludzie samo to że Putin przyszedł to Katynia złożyć hołd ofiarom, powiedział że zrobiło to NKWD i że pokazano film Katyń powinno nam wystarczyć. Ale oczywiście ****a Polacy będą się kłócić o odszkodowania. To się idźcie do Lenina się kłócić może wam odpowie ! Albo do naszych sojuszników z Wielkiej Brytanii którzy nie uznali...... Czego ? zbrodni katyńskiej za ludobójstwo sowieckie.... No naprawdę mamy wspaniałych sojuszników każdy do o koła chce nas wydymać i robi to skutecznie nie przerwanie od wielu lat. Z całym szacunkiem dla zmarłych pod Smoleńskiem... ale dla mnie rząd polski na w Wielkiej Brytanii to banda tchórzy i frajerów którzy w obliczu wojny uciekli z naszego kraju żeby uratować własną dupę ! A prawdziwi bohaterowie to zostali w Polsce i walczyli między innymi w PW lub brali udział w strajkach min. Radom ,Ursus,Gdańsk i wiele innych ! Ok teraz mnie besztajcie bo pewnie obraziłem jakiegoś z was poglądy
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2010, 20:41
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jest tez to, ze decyzja o miejscu pochowku zostala podjeta bez jakiejkolwiek rozmowy z rodzina Pilsudskiego. dopiero dzisiaj wnuk sie spotkal z Dziwiszem.
A powinni? Dlaczego niby?
Pomijam już fakt, że Piłsudski wcale kryształową postacią nie był, ale czemu powinni byli zapytać o zdanie jego rodziny?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 14.04.2010, 20:42
"niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę
a kornik napisze twój uładzony życiorys"

Zbigniew Herbert "Przesłanie Pana Cogito"

pytanie tylko czy z ulgą? Kaczyński "osiągnął" bowiem po śmierci to, czego obawiali się najbardziej jego wrogowie. Ból wrogów rozpoznać można po szczekaniu wielkich intelektualistów III rp
Ostatnio edytowane przez sambo : 14.04.2010 o godz. 20:45.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.04.2010, 20:46
Co do oświadczenia Miedwiediewa to pragnę zauważyć ze w 1993 roku Jelcyn przywiozł Wałęsie do Polski dokumenty sporządzone i podpisane przez Berie ze szczegółowym planem eliminacji polskich oficerów i podpisem stalina z adnotacją "wykonać".

Zaintersowanych sprawa protestów wokół pochówku pragnę poinformować że za zakładanie profili na facebooku jak i same protesty na ulicy odpowiedzialni są działacze Platformy Obywatelskiej M. Sławiński, dyr. biura Róży Thun oraz T. Bobrowski radny PO.

Poza tym polecam lekturę linku poniżej

http://fronda.pl/news/czytaj/dziwne_...ego_w_urzedach
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
crazykaro
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:46
Ciekawe czy Kwaśniewskiego i Wałęsę też mają tam zamiar pochować, a czemu Kaczorowskiego nie pochowali na Wawelu.
Polityka się wszedzie wepcha nawet na Wawel. Takie decyzje w przeszłości o przeniesieniu ciała na Wawel odbywały się po wielu latach a nie 2 dni po śmierci. Jesli chcą zrobić kryptę prezydencką to buduje się właśnie Świątynia Opatrzności Bożej, tam będzie dużo miejsca, a Wawel tylko dla wyjątkowo zasłużonych

A co do Piłsudskiego to była osoba która wywalczyła dla Polski nipodległość i jego kult panował już za jego życia. W przyszłości nikt nie będzie wspominał Kaczyńskiego tak jak Pilsudskiego. Poza tym Piłsudski w testamencie sobie zapisał że ma być pochowany na Wawelu

"Polska - naród wspaniały tylko ludzie ku*wy"
J. Piłsudski
Pozostaje się zgodzić
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 14.04.2010 o godz. 20:50.
Mareq
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:49
Cytat:
że za zakładanie profili na facebooku jak i same protesty na ulicy odpowiedzialni są działacze Platformy Obywatelskiej M. Sławiński, dyr. biura Róży Thun oraz T. Bobrowski radny PO.
nie rzucał bym pochopnych oskarżeń .
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2010, 20:51
Mareq napisał(a):Wyświetl post
nie rzucał bym pochopnych oskarżeń .
Nawet jeżeli to prawda, to raczej nie jest to akcja partyjna.
Po prostu znaleźli się ludzie pozbawieni hamulców, zrobili wieś która niczego nie zmieni i tylko popsuje atmosferę i wizerunek Polski w Świecie. Nihil novi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:55
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Co do oświadczenia Miedwiediewa to pragnę zauważyć ze w 1993 roku Jelcyn przywiozł Wałęsie do Polski dokumenty sporządzone i podpisane przez Berie ze szczegółowym planem eliminacji polskich oficerów i podpisem stalina z adnotacją "wykonać".

Zaintersowanych sprawa protestów wokół pochówku pragnę poinformować że za zakładanie profili na facebooku jak i same protesty na ulicy odpowiedzialni są działacze Platformy Obywatelskiej M. Sławiński, dyr. biura Róży Thun oraz T. Bobrowski radny PO.
Moim zdaniem to co Wałęsie udało się wydostać od Jelcyna (także kwestia baz wojskowych) to jedna z największych, jeśli nie największa jego zasługa dla Polski. Może nawet większa od bycia symbolem Solidarności.

Wielka szkoda że Lech Wałęsa zajął się wzmacnianiem lewej nogi, nikt by mu żadnych zaszłości nie wypominał.

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie miał innego wyjścia, cały świat w dosłownym tego słowa znaczeniu zainteresował się nie tylko tragedią pod Smoleńskiem, ale też tym co stało się 70 lat temu w lesie katyńskim.
Wiele stacji telewizyjnych chce pokazywać film ''Katyń''.
Trzeba było tłumaczyć w telewizji dlaczego to akurat polski samolot leciał do Katynia a nie niemiecki, francuski lub inny.
Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat.
Oczywiście, że nie miał wyjścia. I co to zmienia?

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Kwaśniewskiego i Wałęsę też mają tam zamiar pochować, a czemu Kaczorowskiego nie pochowali na Wawelu.
Polityka się wszedzie wepcha nawet na Wawel. Takie decyzje w przeszłości o przeniesieniu ciała na Wawel odbywały się po wielu latach a nie 2 dni po śmierci. Jesli chcą zrobić kryptę prezydencką to buduje się właśnie Świątynia Opatrzności Bożej, tam będzie dużo miejsca, a Wawel tylko dla wyjątkowo zasłużonych

A co do Piłsudskiego to była osoba która wywalczyła dla Polski nipodległość i jego kult panował już za jego życia. W przyszłości nikt nie będzie wspominał Kaczyńskiego tak jak Pilsudskiego. Poza tym Piłsudski w testamencie sobie zapisał że ma być pochowany na Wawelu

"Polska - naród wspaniały tylko ludzie ku*wy"
J. Piłsudski
Pozostaje się zgodzić
Wałęsa pewnie będzie leżał koło Kaczyńskiego. Kwaśniewski raczej na taki zaszczyt liczyć nie może, trudno się spodziewać zgody Dziwisza. Kaczorowski mógł być na Wawelu, tylko rodzina nie chciała.

Chyba nie muszę mówić co by było, gdyby się okazało, że Lech Kaczyński w testamencie sobie zażyczył pochówku na Wawelu.

A co do cytatu - a Kaczyńskiemu wypominają "spieprzaj dziadu".
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 14.04.2010 o godz. 20:58.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
crazykaro
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeżeli to prawda, to raczej nie jest to akcja partyjna.
Po prostu znaleźli się ludzie pozbawieni hamulców, zrobili wieś która niczego nie zmieni i tylko popsuje atmosferę i wizerunek Polski w Świecie. Nihil novi.
Afera byłaby tak czy siak. Przed czy po pogrzebie ale jest to zbyt drażliwy temat. A spowodowane jest to tym że ktoś "genialny" wpadł teraz na pomysł żeby pochować Prezydenta na Wawelu. Wiele osób które tam się znalazło musiało na to czekać latami
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2010, 21:00

Również uważam, ze Kaczyński to nie ten rozmiar kapelusza co Piłsudski, ale wcale nie jestem pewny, ze nie bedzie sie w przyszłosci wspominać ich, nazwijmy to, na podobnym szczeblu. Dowód? Wspomnienie w dzisiejszych tekstach, ze Kaczyński nie moze leżeć obok takich postaci jak Piłsudski i.... Sikorski. A Sikorski jako premier,generał etc w zasadzie od 20 roku nie zrobił niczego sensownego, na Wawelu leży, bo zginał w wypadku. A mimo to - dwa pokolenia po fakcie, wiekszosc wymienia go na równi z Piłsudskim. Owszem, teraz Kaczora tak nikt nie traktuje. Ale za 100 lat? Myslisz, ze ktos bedzie pamietał o małpie w czerwonym albo o sporze o krzesła? Nie. Muzeum Powstania Warszawskiego, "załatwienie" Katynia, ewentualnie (!) Euro 2012, Prezydent Warszawy.

Niezbadane są wyroki boskie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2010, 21:06
Poza tym Piłsudski w testamencie sobie zapisał że ma być pochowany na Wawelu
To jak Ja sobie napiszę w testamencie, że chcę być pochowany na Wawelu to też mnie pochowają ?

Naprawdę nierozumiem ludzi przeciwnych pochówku pary prezydenckiej na Wawelu. Wszyscy którzy już tam spoczywają nie byli święci .
A szczerze mi to jest obojętne kogo chowają na Wawelu bo mi to w żaden sposób nie przeszkadza.
Ale oczywiście naród polski to zawsze lubi szukać problemów byle tylko problemy były.
crazykaro
Senior Member

Stary 14.04.2010, 21:18
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
To jak Ja sobie napiszę w testamencie, że chcę być pochowany na Wawelu to też mnie pochowają ?

Naprawdę nierozumiem ludzi przeciwnych pochówku pary prezydenckiej na Wawelu. Wszyscy którzy już tam spoczywają nie byli święci .
A szczerze mi to jest obojętne kogo chowają na Wawelu bo mi to w żaden sposób nie przeszkadza.
Ale oczywiście naród polski to zawsze lubi szukać problemów byle tylko problemy były.
To nie jest szukanie problemów a oprotestowanie nieprzemyślanej decyzji. Wiele osób mimo że nie protestuje otwarcie to wiedzą ze coś jest nie tak z tą decyzją i jest prezdwczesna. Takich decyzji nie można podejmować w afekcie pod wpływem emocji. Jak już mówiłem Świątynia Opatrzności Bożej budowana w podzięce za Konstytucję jest idealnym miejscem na pochówek polskich Prezydentów

A Piłsudski miał poczucie własnej wartości. I dzięki temu był dobrym dowódcą i politykiem
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2010, 21:21
Tam są rusztowania, jeden wielki plac budowy. Byłeś tam kiedykolwiek?

W archikatedrze na Starówce jest krypta prezydentów (Mościcki, Narutowicz, Wojciechowski). Jak juz ma byc Warszawa to nie wymyslaj nowych miejsc tylko dlatego, ze nie wiesz ze stare juz są.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.04.2010, 21:54
Zastanawia mnie jedno: skoro to taki dobry pomysł i prezydent Kaczyński zasłużył na pochowanie go na Wawelu, to dlaczego nikt nie chce się przyznać, że jest pomysłodawcą? Dzisiaj od inicjatywy w tej sprawie odżegnywali się kolejno rząd (przez Komorowskiego), Dziwisz i Jarosław Kaczyński (ustami Bielana).
rrr
crazykaro
Senior Member

Stary 14.04.2010, 21:55
Co z tego zee nie wybudowane. Prochy można przenieść po śmierci,a powód powstania Bazyliki jak najbardziej predysponuje ją do stworzenia takiej krypty

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów