The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2010, 12:45
kto będzie w Krakowie:

Głowy państw i rządów z poszczególnych krajów:

Kraj Kto będzie reprezentował?
Stany Zjednoczone Barack Obama
Rosja Dmitrij Miedwiediew
Ukraina Wiktor Janukowycz, Mykoła Azarow i Wołodymyr Łytwyn i premier Tymoszenko
Niemcy kanclerz Angela Merkel i prezydent Horst Köhler
Francja prezydent Nicolas Sarkozy
Hiszpania premier Jose Luis Zapatero oraz para królewska - Juan Carlos z żoną Zofią
Gruzja prezydent Mikheil Saakaszwili
Litwa prezydent Dalia Grybauskaite, b. prezydent Valdas Adamkus
Czechy prezydent Vaclav Klaus
Słowacja prezydent Ivan Gaszparovicz
Bułgaria prezydent Georgi Pyrwanow
Indie minister spraw zagranicznych Somanahalli Mallaiah Krishna
Izrael prezydent Szymon Peres
Kanada premier Stephen Harper
Węgry prezydent Laszlo Solyom i premier Gordon Bajnai
Estonia prezydent Toomas Hendrik Ilves,

Organizacja Kto będzie reprezentował?
NATO sekretarz generalny Anders Fogh Rasmussen
Parlament Europejski przewodniczący Jerzy Buzek
Komisja Europejska Jose Manuel Barroso
Rada Europejska Herman Van Rompuy

Pan Jotka - jest wielce prawdopodobne, że będzie tylko jedna tura, bo tylko dwóch kandydatów zbierze 100 tys podpisów w dwa tygodnie.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 14.04.2010 o godz. 12:49.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.04.2010, 12:45
Nie wiedziałem kogo poprę w wyborach prezydenckich. Ale pod wczoraj wątpliowści nie mam. Każdy kandydat PiSu musi być utrącony w fazie I tury , bo inaczej tej zgrai megalomanów i sekciarzy w życiu nie odsuniemy od koryta. Brawo dla Dziwisza-pokazał co to katolickie pojednanie.
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.04.2010, 12:47
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Vasquez - czemu nie prostestujesz przeciwko temu który tam leży a jest autorem m.in słów "wam kury szczac prowadzić a nie politykę robić" ?
Napiszę tu sakramentalne: poczytaj książki a się dowiesz.
O ile Piłsudski był postacią kontrowersyjną, to jednak jego zasługi dla Polski a zasługi Lecha Kaczyńskiego to niebo a ziemia, inna liga, kosmos itd.

Najbardziej drażni to, że od wczorajszego południa bardzo łatwo można było sprawdzić jakie kontrowersje wywołał ten pomysł. Według mnie za wszystkim stoi Jarosław Kaczyński, Dziwisz wiadomo przytaknął, Majchrowski się ucieszył. Tylko on i jego megalomania były w stanie zrobić coś takiego. Każdy inny, widząc zamieszanie podjął by inna decyzję.

Szkoda tylko ŚP. Kaczyńskich, którzy na pewno nie życzyli by sobie pochówku na Wawelu a atmosferze takiego skandalu. A wielce prawdopodobne jest to, że marzyli o pochówku na Powązkach w Warszawie - mieście od zawsze dla nich przyjaznym.
the end
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.04.2010, 12:48
zasłużył sobie na to wieloma rzeczami... poza tym był w tym momencie głową Państwa i należy mu się szacunek !!!

Ja zawsze pana Lecha Kaczyńskiego szanowałem i to się nie zmieniło... należy mu się spoczynek w galerii sław na Wawelu...

jak by tak przepatrzeć to Ci niektórzy królowie którzy tam spoczywają maja jeszcze mniej zasług...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 14.04.2010, 12:49
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Vasquez do ciebie przede wszystkim tyczy sie uwaga o robienie z tego tematu zalosnej pyskowki. "Opozniony bo trzymal flage do gory nogami". Jesli tylko tego typu masz zarzuty do Kaczynskiego to lepiej nie pisz nic.
to co masz w cudzysłowie -> tego nie napisałem...Jak już coś to czytaj ze zrozumieniem, i naucz się cytować poprawnie...
Sprawiał wrażenie....Teraz sobie przypomnij te chwile, jego wtopy, i pomyśl, że ten prezydent, który od zawsze dzielił polaków na Pisowców i czerwoną chołotę, będzie leżał w najbardziej zaszczytnym miejscu Kraju, tylko dlatego, że rozbił się samolotem..Pomyśl, że jeszcze parę miesięcy i Lech by odszedł z podkulonym ogonem w niebyt polityczny, i nikt by o nim nie pamiętał..Jak już mówiłem, to jest decyzja polityczna, gdyby było inaczej - Kaczorowski leżał by w konsekwencji również na Wawelu...
Lech Kaczyński - czy to nie za jego kadencji zaczęto stosować metody rodem z SB? podsłuchy, CBA do celów politycznych , zbieranie haków na opozycje ZA WSZELKĄ CENĘ?...Poza tym jak już mówiłem, okoliczności jego śmierci są niewyjaśnione - CO BĘDZIE, jeżeli powtórzył się scenariusz z Gruzji i Lech zmusił pilota do lądowania za wszelką cenę (w końcu był spóźniony, a prezydent nie znosił kiedy mu się odmawia) Odpowiedz sobie sam....
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.04.2010, 12:50
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1023301,...wiadomosc.html

i nie mieszajcie w to prosze Jarosława Kaczyńskiego,bo chyba nie zdajecie sobie sprawy co gość teraz przezywa!
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.04.2010, 12:50
Ludzie dajcie już spokój. Cóż ten człowiek zawinił, że inni podjęli taką decyzję. Uszanujcie Pana Prezydenta i oddajcie mu w Niedzielę hołd. Nikt z nas nie jest godzien oceniać komu należy się tam miejsce a komu nie.
Wawel, sarkofag to tylko symbole. Mój Wawel jest w moim sercu, tak jak u każdego z Was. Czy Go tam pochowacie czy nie to już zależy tylko od Was. Dajcie już spokój, bo takie zachowanie nie godzi się ludziom, a tym bardziej kibicom Wisły.
Do Jotka: Nie obwiniaj o wszystko Dziwisza - Może to była tylko taka próba, która miała pokazać jak mocne jest to nasze pojednanie. On nas nie skłócił, my po prostu takimi ludżmi jesteśmy, taka jest nasza natura jako Polaków.
Ostatnio edytowane przez carpenter : 14.04.2010 o godz. 12:55.
QBAS
Senior Member

Stary 14.04.2010, 12:53
cuba libre napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1023301,...wiadomosc.html

i nie mieszajcie w to prosze Jarosława Kaczyńskiego,bo chyba nie zdajecie sobie sprawy co gość teraz przezywa!
No i się zaczyna polityka "kto jest przeciwko Wawelowi nie jest patriotą.." powiedział Andrzej Dura z Kancelarii Prezydenta. Zaczęło się szybciej niż myślałem
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 12:55
QBAS napisał(a):Wyświetl post
No i się zaczyna polityka "kto jest przeciwko Wawelowi nie jest patriotą.." powiedział Andrzej Dura z Kancelarii Prezydenta. Zaczęło się szybciej niż myślałem
Zaczęło się w momencie oprotestowania tej decyzji czymś więcej, niż "moim zdaniem nie powinien"
pzkwr
Senior Member

Stary 14.04.2010, 12:57
pzkwr sondy internetowe to najgorszy miernik sondazowy. Wedlug sondy internetowej to Wlosi obawiali sie na MŚ najbardziej reprezentacji Polski.
A czy w pracy masz tez ludzi starych/mlodych, ze wsi/miasta, kobiety/mezczyzn, ze wschodu i zachodu Polski w takiej samej proporcji? Nie.

Vasquez do ciebie przede wszystkim tyczy sie uwaga o robienie z tego tematu zalosnej pyskowki. "Opozniony bo trzymal flage do gory nogami". Jesli tylko tego typu masz zarzuty do Kaczynskiego to lepiej nie pisz nic.
Orzeu, z wykształcenia jestem psychologiem społecznym, więc jestem dość dobrze przygotowany do analizy różnych sondaży. Sondy internetowe nie są najgorszym miernikiem, są jedynie mniej miarodajne niż np. badanie na próbie reprezentatywnej. Zresztą napisałem w poście, że nalezy wziąć poprawkę ze względu na fakt, że w sondzie nie biorą udziału pewne grupy społeczne. Jednak liczba biorących udział (obecnie ok. 50.00 osób) i stosunek przeciwników i zwolenników 70% do 30% wskazuje, że decyzja o wyborze Wawelu nie jest popierana przez ogromną liczbę Polaków, podejrzewam, że przez ponad połowę. I tak powinno się odczytywać wyniki tego sondażu.
rrr
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 14.04.2010, 12:58
Jedno co jest pewne - Krakowem rządzi "czarna burżuazja".
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
QBAS
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:00
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Zaczęło się w momencie oprotestowania tej decyzji czymś więcej, niż "moim zdaniem nie powinien"
Żyjemy w demokratycznym państwie. Mogę (nawet w czasie żałoby) powiedzieć "moim zdaniem nie powinien zostać pochowany na Wawelu". Tak uważam i tak mówię. Ale gdy POLITYK używa argumentu "kto przeciw ten nie patriota" to przepraszam Cię bardzo, ale moim zdaniem to jest ewidentna polityka i to jest wręcz żałosne. Nota bene wydaje mi się, że ś.p. Para Prezydencka widząc ile osób jest przeciwnych sama zrezygnowała by z takiego rozwiązania. Patrz honorowe obywatelstwo Krakowa, z którego Prezydent zrezygnował bo widział ile sprzeciwów to przyniosło
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 14.04.2010, 13:01
a od czego się zaczęło jeszcze brakuje wojny polityków którą nagłośnią media bo to jak te parady fajnie się sprzeda i pokażemy światu jak Polacy potrafią się jednoczyć
rozumiem protesty ale nie brak szacunku a to najbardziej się uwidacznia w ostatnim czasie
jak już są pretensję to do tych którzy je wydali
może zacznijcie od Kardynała Dziwisza
heh

zmiany w ruchu
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...kniete,1464624
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.04.2010, 13:04
Zaczelo sie od momentu(na poczatku niesmialego), kiedy ludzie zwiazani z wiadomym obozem politycznym, zaczeli sugerowac, ze Polacy tak masowo oplakuja prezydenta z powodu jego wielkich zaslug dla Polski(nie ma okreslenia, ktore moglyby opisac to ..., ale nie bede przeklinal). Pierwsze takie zalazki pojawily sie w TVP(is) juz w niedziele...zreszta wystarczy wyeminic nazwiska komentatorow w tej tv: Ziemkiewicz, Pospieszalski czy Wildstein...
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:05
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Orzeu, z wykształcenia jestem psychologiem społecznym, więc jestem dość dobrze przygotowany do analizy różnych sondaży. Sondy internetowe nie są najgorszym miernikiem, są jedynie mniej miarodajne niż np. badanie na próbie reprezentatywnej. Zresztą napisałem w poście, że nalezy wziąć poprawkę ze względu na fakt, że w sondzie nie biorą udziału pewne grupy społeczne. Jednak liczba biorących udział (obecnie ok. 50.00 osób) i stosunek przeciwników i zwolenników 70% do 30% wskazuje, że decyzja o wyborze Wawelu nie jest popierana przez ogromną liczbę Polaków, podejrzewam, że przez ponad połowę. I tak powinno się odczytywać wyniki tego sondażu.
Sondę internetową można "poprawić" jednym kliknięciem.

Można też (nie wszędzie i nie zawsze) głosować tyle razy, ile się chce. Sam kiedyś w dawnych czasach przyczyniłem się walnie do wybrania jednego zespołu muzycznego zespołem roku w jakimś dość poważnym zestawieniu, bo z kolegą we dwójkę nabiliśmy kilka tysięcy głosów (tak, wiem, nudziło mi się).
Można też np. usuwać "cookies" i głosować tyle razy ile się chce.

Patrz honorowe obywatelstwo Krakowa, z którego Prezydent zrezygnował bo widział ile sprzeciwów to przyniosło
Prezydent zapewne wolałby zostać pochowany w Warszawie. Ale to obecnie nie ma żadnego znaczenia.
QBAS
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:08
Sondę internetową można "poprawić" jednym kliknięciem.

Można też (nie wszędzie i nie zawsze) głosować tyle razy, ile się chce. Sam kiedyś w dawnych czasach przyczyniłem się walnie do wybrania jednego zespołu muzycznego zespołem roku w jakimś dość poważnym zestawieniu, bo z kolegą we dwójkę nabiliśmy kilka tysięcy głosów (tak, wiem, nudziło mi się).
Można też np. usuwać "cookies" i głosować tyle razy ile się chce.
I na pewno 50 000 użytkowników usuwało ciasteczka, żeby zakłamać sondę. Nie bądźmy śmieszni.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.04.2010, 13:08
kto będzie w Krakowie:

Głowy państw i rządów z poszczególnych krajów:

.
Peres będzie, to raczej z Iranu nikogo nie ujrzymy. Pisze to do tego,że podziały są tak duże,że nawet w obliczy śmierci ludzie nie są w stanie wyjść ponad pewne schematy i uprzedzenia.
Rozumiem,że urzoczystości państwowe odbęda się w sobotę,to czy w niedzielę będzie ktoś z Polskich władz na pogrzebie?Czy poza Komorowskim ktoś tutaj jeszcze przyjedzie?Bo w sumie żalosne jest to i hipokryzją uderza po oczach,jak goście którzy mieszali faceta z botem będą oddawać mu honor i hołd. Czy to jest aby potrzebne?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 14.04.2010 o godz. 13:16.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:12
I na pewno 50 000 użytkowników usuwało ciasteczka, żeby zakłamać sondę. Nie bądźmy śmieszni.
Do tego wystarczy odpowiedni program, podejrzewam że dość prosty.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Peres będzie, to raczej z Iranu nikogo nie ujrzymy. Pisze to do tego,że podziały są tak duże,że nawet w obliczy śmierci ludzie nie są w stanie wyjść ponad pewne schematy i uprzedzenia.
A zastanawiałem się, czy nie będzie kogoś z Iranu. Dopiero wczoraj ogłoszono Wawel, i zaczęły się oficjalne potwierdzenia.

----------------

Ciekawostka.

http://infobroker.salon24.pl/

" "~Marta napisał(a):

"Nie wiem, czy Pani to zauwazyla, ale moj stryj Jaroslaw juz od lat nie jest premierem. Na Wawelu gospodarzem jest Rzad. Premier Tusk zaproponowal obok generala Sikorskiego, ktory tez zginal w katastrofie lotniczej, jak mowia. Rodziny zmarlych nie wybieraja sobie lub nie Wawelu za cmentarz – to decyzja rzadowa. Jak Pani mi nie wierzy, to niech sama Pani sprobuje. Moze Rzad uslyszy Pani blaganie i sie wycofa, ja tez bym wolala tatusia blizej, i cala rodzina tez..."
2010-04-13 20:18

Link: http://www.wprost.pl/ar/192272/Lech-...&K=1&KI=205282

Czy ktoś może potwierdzić autentyczność wypowiedzi?"
pzkwr
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:15
[quote=Sędzia;884637]Sondę internetową można "poprawić" jednym kliknięciem.

Można też (nie wszędzie i nie zawsze) głosować tyle razy, ile się chce.
quote]
Można i bierze się to pod uwagę w analizie wyników. Ale mogą to robić obie strony sondażu, chyba że uznamy zwolenników pochówku za upośledzonych informatycznie, krystalicznie uczciwych lub niezaangażowanych. Nie zmieniam swojej oceny sondażu.
rrr
QBAS
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:19
Do tego wystarczy odpowiedni program, podejrzewam że dość prosty.
Rozumiem obronę swojego posta, ale chyba sam w to nie wierzysz Sędzia.. Pewnie ktoś tak zrobił. Ale myślę, że skala "oszustów na sondzie" jest taka sama lub porównywalna z każdą inną sondą.

Ciekawostka.

http://infobroker.salon24.pl/

" "~Marta napisał(a):

"Nie wiem, czy Pani to zauwazyla, ale moj stryj Jaroslaw juz od lat nie jest premierem. Na Wawelu gospodarzem jest Rzad. Premier Tusk zaproponowal obok generala Sikorskiego, ktory tez zginal w katastrofie lotniczej, jak mowia. Rodziny zmarlych nie wybieraja sobie lub nie Wawelu za cmentarz – to decyzja rzadowa. Jak Pani mi nie wierzy, to niech sama Pani sprobuje. Moze Rzad uslyszy Pani blaganie i sie wycofa, ja tez bym wolala tatusia blizej, i cala rodzina tez..."
2010-04-13 20:18

Link: http://www.wprost.pl/ar/192272/Lech-...&K=1&KI=205282

Czy ktoś może potwierdzić autentyczność wypowiedzi?"
Z jednej strony uważasz, że w sondach internetowych 50 000 użytkowników używa specjalistycznych programów żeby zakłamać jej wyniki, a z drugiej strony chcesz wierzyć w każdy komentarz pod artykułem?
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:21
Z jednej strony uważasz, że w sondach internetowych 50 000 użytkowników używa specjalistycznych programów żeby zakłamać jej wyniki, a z drugiej strony chcesz wierzyć w każdy komentarz pod artykułem?
Wystarczy jeden użytkownik, który zapewni 50.000 kliknięć (głosów).

Nie wiem czy wierzę, nie wykluczam, ale nie mam żadnej wiedzy pozwalającej na potwierdzenie tej wypowiedzi jako prawdziwej. Dlatego napisałem "ciekawostka"
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.04.2010, 13:23
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_Wawelu_.html

Cytat:
Kardynał Dziwisz chce, by na Wawelu powstała krypta prezydencka. Mieliby w niej być pochowani prezydent Lech Kaczyński z żoną i prezydent Ryszard Kaczorowski.

Taką, niepotwierdzoną jeszcze oficjalnie informację usłyszeliśmy w krakowskiej kurii. Z naszych informacji wynika, że krypta prezydencka powstałaby w przedsionku krypty, w której znajduje się sarkofag Marszałka Piłsudskiego
Wiem , ze wyborcza , ale wczoraj mieli racje jezeli chodzi o info z kurii .
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 14.04.2010, 13:25
Sędzią, sądząc po adresie IP to Szwecja.

PS Gdzie jest moderacja w takiej chwili?
Niszcz socjalizm!
Sędzia
Senior Member

Stary 14.04.2010, 13:28
shad napisał(a):Wyświetl post
Sędzią, sądząc po adresie IP to Szwecja.

PS Gdzie jest moderacja w takiej chwili?
na tym się nie znam, ale jeśli ktoś sobie robi takie żarty to musi być skończonym skur.....
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.04.2010, 13:31
Komorowski dzisiaj(?) na konferencji powiedział, że decyzja o pochówku zapadła pomiędzy kościołem a rodziną prezydenta. Nikt z rządu ponoć przy niej nie brał udziału
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2010, 13:58
Ponoć Kaczorowski też spocznie na Wawelu - odpierajac kolejne zarzuty "czemu tylko Kaczyński, Kaczorowski przeciez tez!"
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 14.04.2010, 13:58
Wg mnie wiekszosc jest jednak zniesmaczona dzialaniem grupy protestujacej. Sposrod niezgadzajacych sie z decyzja rowniez jedynie czesc jest skora do protestow, reszta komentuje to w zaciszu domowym, krytykuje pomysl ale nie zamierza robic z tego powodu awantur.
Ja osobiscie ani na Kaczynskiego nie glosowalem, ani nie jestem zwolennikiem tego pomyslu (glownie ze wzgledu na to ze wg mnie sami p. Kaczynscy woleliby inne miejsce pochowku) ale jestem oburzony na reakcje tych ludzi i jest mi wstyd ze siedza w nich tak obrzydliwe instynkty.
No więc widzisz - ja jestem oburzony że ktoś podjął tę decyzję. Kolej rzeczy była taka, że najpierw podjęto samowolną decyzję, a potem powstały protesty - nie odwrotnie. Gdyby kardynał Dziwisz, Ryszard Terlecki, Jacek Majchrowski, rodzina prezydenta Kaczyńskiego i każdy kto za tym stał mieli więcej wyobraźni, a mniej zadufania w sobie, to takich akcji pewnie by nie było.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
orzeu
Senior Member

Stary 14.04.2010, 14:01
Nie bierzesz w ogole pod uwage ze "kardynał Dziwisz, Ryszard Terlecki, Jacek Majchorwski, rodzina prezydenta Kaczyńskiego i każdy kto za tym stał" moga uwazac to miejsce za godne.

pzkwr w ankiecie bierze udzial ten kto o niej wie, idealnie mechanizm ankiet internetowych osmieszyla debata w tvn24 pomiedzy Korwinem a Saryuszem-Wolskim.
Na poczatku programu usunieto ankiete, w ktorej wiekszosc byla przeciw traktatowi i uruchomiono nowa, dziennikarka miala teze ze wyniki sa teraz inne, na co Korwin powiedzial ze ludzie dopiero co sie dowiedzieli, poczekajmy do konca programu i po kilkunastu minutach proporcje z 67% na tak odwrocily sie do 60% na nie. Zadzialala mobilizacja ludzi o okreslonych pogladach.
Istotne jest to ze na chocby tej stronce facebookowej ktos z zawolaniem "hura na mohera!" wrzuci linka do glosowania, juz masz ankiete spaczona.
Kolejna wazna sprawa, na jakiej stronie jest ta ankieta. Nie dawalbys mi chyba za miarodajna ankiete ze strony Lecha czy Wisły nt. tego kto bedzie mistrzem Polski?
W ogole mysle ze przeceniasz wartosc ankiet. Moj ojciec podejrzewam ze nigdy nie wzial udzialu w zadnej ankiecie internetowej, podobnie jak moja matka. Tak samo pewnie nie glosowaliby w takim czyms moi dziadkowie gdyby zyli. Osoby powyzej 50-60 lat czyli jakies 30% spoleczenstwa jak nie wiecej nie bierze udzialu w takich internetowych przedsiewzieciach.
Ankiety internetowe jako ciekawostka, ewentualnie miarodajne gdy dotycza okreslonmej grupy spolecznej (np. na stronie fanow Metaliki na ulubiona piosenke) ale nigdy jako wyznacznik dla calego spoleczenstwa. Zaryzykowalbym stwirdzenie ze blad statystyczny wynosi tutaj 100%.

Vasquez ostatnim wpisem pokazales ze nie czytasz w ogle innych, milion ludzi milion razy mowilo ze jak ktos ma wyjezdzac z borubarem i tym podobnymi bo to zenada to niech sobie daruje. Nie znajdziesz tu dyskutantow jesli chcesz sie klocic kto ma wiekszego. Tak samo pisano zeby sobie nie gdybac odnosnie ladowania a nadal to robisz. Jestes zamkniety na slowa innych wiec nie licz ze ktos otworzy sie na twoje.

Coglin ok, ale gwarantuje ci ze sa tez rodziny wsrod ktorych proporcje sa odwrotne.
Zgoda ze prawdopodobnie jest wiecej przeciwnikow pomyslu, ale i tak nie jest to powod do urzadzania awantur przez zionacy nienawiscia margines. Decyzja zapadla i teraz trzeba ja umiec przyjac godnie.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 14.04.2010 o godz. 14:54.
WISŁA PANY !!
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.04.2010, 14:04
http://wiadomosci.onet.pl/2155124,11...ynia,item.html

Myślę,że to bardzo dobry pomysł.Skończyły by się kłótnie.I wilk syty , i owca cała...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

arjen
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.04.2010, 14:04
niezwykle rzadko od dłuższego już czasu wypowiadam się na forum twsd, ale w tym momencie chciałbym zabrać głos, jeśli pozwolicie.

jestem na tak jeśli chodzi o pochówek na Wawelu, szanuję racje przeciwników, ale:
w tej naszej nekropolii spoczywają też królowie, którzy byli fatalnymi władcami o nie najlepszym charakterze, doprowadzając do porażek, a nawet klęsk. podobno Piłsudski, nie rozwodząc się poza tym nad jego stosunkiem do przeciwników politycznych, podał się do dymisji w przeddzień bitwy warszawskiej - ale dymisji nie przyjęto ze względu na morale Narodu i żołnierzy - i plany bitwy ułożył w całości gen.Rozwadowski (to oczywiście jedna z tez, nie przypisuję jej absolutnej prawdziwości), a padały też w jego kieruku inne poważne oskarżenia
ważne by Wawel nie pozostał skansenem historii, ale by żył razem z tą naszą Polską, którą chyba za mało szanujemy (przynajmniej ja dotąd i odnoszę wrażenie, że ogromna większość także), by Naród pamiętał o wielkiej tradycji, o patriotyzmie, o historii - o to wszystko walczył jak mógł Prezydent, który niesamowicie interesował się historią, bo kochał Polskę
warto, aby w tym momencie Kaczyński spoczął na Wawelu także jako symbol Ofiar tej tragedii, której zapewne nie ogarnę. niech przy jego grobie znajdzie się miejsce na jakąś tablicę z nazwiskami ofiar
wiele jest kontrowersji, ale proszę wygooglać / znaleźć w książkach materiały dot. pochówku Marszałka w '35, jeśli będziemy czekać na człowieka ideał - męża stanu, patriotę, który osiągnie bardzo bardzo dużo, to się nie doczekamy, ponieważ zawsze powstaną problemy różnych ocen, co jest naturalne. no chyba, że zamierzamy przywrócić monarchię i chować władców z Bożej Łaski. Kaczyński, gdyby z podobnym podejściem rządził w 2 RP lub walczył politycznie o Ojczyznę w czasach zaborów zostałby pochowany na Wawelu bez cienia wątpliwości przy ogólnej zgodzie Narodu. czemu więc nie miałby być pochowany teraz? myślę, że po części dlatego, że Naród się zmienił w nie najlepszym kierunku - nie doceniamy Ojczyzny, święta 3 maja i 11 listopada to kolejne dni wolne od pracy, nie doceniamy historycznych bohaterów Polski, jesteśmy zobojętniali, nie interesujemy się historią kraju, nie dbamy o Polskę, tylko o własny interes, patriotyzm to w oczach niektórych obciach, anachronizm, a przyszłość to internacjonalizm, w ostatnich latach pozwalamy Niemcom i innym na relatywizację historii, na przypisywanie nam wielu nie naszych win, zamiast budować społeczeństwo dumne ze swojej historii, chwalące się historią (a naprawdę jest czym), które dzięki takiemu pozytywnemu czynnikowi mogłoby być jeszcze bardziej otwarte, bardziej zbliżone do siebie wewnątrz, a przez to może lepiej zorganizowane, bardziej zdeterminowane do rozwoju w lepszym kierunku. Kaczyński był właśnie takim patriotą, który o coś tego typu walczył, zaczął nową politykę historyczną, bronił historii (btw, nawet pisowska tvp produkowała więcej filmów o naszej pozytywnej historii). może ktoś taki jednak powinien spocząć na Wawelu? może w ten sposób oddalibyśmy też ukłon innym wielkim bohaterom naszej historii, "zgadzając się" z Prezydentem, który swoją śmiercią zwrócił uwagę świata na Katyń i wraz z innymi Ofiarami pomaga odkłamywać tą zbrodnię/masakrę/ludobójstwo.
pragnę też zwrócić uwagę, że, no właśnie, nie zginął w samolocie, ale w samolocie razem z częścią ścisłej elity Polski, w służbie Polsce, w dramatycznych okolicznościach, w drodze do Katynia i przede wszystkim jako urzędująca głowa państwa (a ja jednak nie pamiętam śmierci urzędującego szefa państwa "naszej cywilizacji" (przepraszam Afryko) od momentu JFK (ten oczywiście w innych okolicznościach) czy tego rumuńskiego dyktatora (ale ten chyba nie zasłużył....) - przy czym nie wiem jak było z gen.Franco w Hiszpanii.

na koniec, teraz już zmiana lokalizacji nie ma sensu. bookowane są bilety do Krk i miejsca w hotelach przez Obamę, Miedwiediewa, Merkel i resztę. a poza tym, gdybyśmy zmienili lokalizację ze względu na "niewystarczające kwalifikacje moralno-polityczne" Kaczyńskiego, to skompromitowalibyśmy się i umniejszyli siebie i postać Prezydenta na zewnątrz, i to mimo konsensusu w tej sprawie PiSu i PO, lewicowego prezydenta prof.Majchrowskiego i mimo takiego pożegnania Prezydenta kilka dni temu w stolicy - no właśnie to też niekonsekwencja.

pozdrawiam

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów