|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja p**** mamy zalobe a juz widac sa ludzie ktorzy przesiakncieci obrazem "zlego"Kaczynskiego daja juz spust swoim emocjom.Pranie mozgu jak nic ,teraz sa efekty.
Z uwagi zalobe wlasnie dajmy juz temu spokoj ,licytowanie sie czy zasluzyl czy nie ,jest bez sensu. Oceni to historia A do mlodziezy z fejsbuka wystrzelal bym serie z automatu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Biskup Tadeusz Pieronek (opinia przed ostatecznym ogłoszeniem Wawelu jako miejsca pochówku) - W tej sprawie wszyscy powinni mieć szansę zabrania głosu. Rodzina, bo to ich bliski krewny. Lech Kaczyński był prezydentem narodu, więc i naród powinien mieć szansę zabrania głosu w tej sprawie. I powinien być to głos decydujący. Podejmowanie decyzji na kolanie jest przedwczesne. Może dobrym rozwiązaniem byłoby pochowanie go tymczasowo w godnym miejscu, a trwały pochówek zostawić na późniejszy czas. Odnośnie Kwasniewskiego- funkcje prezydenta pełni się do końca życia(oczywiście umownie moze źle to ująłem ale "tytuł"prezydenta jest dożywotni-tak mi się wydaje ale oczywiście mogę się mylić) zreszta czy to ma znaczenie? o tym kto ma byc pochowany ma swiadczyć "sposób" w jaki się umiera czy za zasługi? Oczywiście nie czytam wszystkich art. w GW jednak starałem sie przegladnac wszystkie wieksze serwisy i natknalem sie na informacje ze OSTATECZNA decyzje podjela rodzina! i kolejne pytanie troche moze znowu przewrotne: a czym zasłużyła sie Maria Kaczyńska? musi zostaćpochowana tylko dlatego ze prezydent chciał spoczywać razem z nią? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
grzechu1991 - podaj link prosze, potrzebne mi to do 'politycznej wymiany zdań'.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ta decyzja jest bardzo dobra ,należy pochować prezydenta na Wawelu ,po pierwsze to jest pierwszy prezydent ,który zginął podczas pełnienia obowiązków w nowej Polsce po 1989 roku ,po drugie jest to wola rodziny ,którą należy uszanować.
A takie protesty dzieci neostrady to tylko przynoszą wstyd i hańbe Krakowowi . L.Kaczyński był wielki patryiotą a Wawel to odpowiednie miejsce dla niego . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myśle że dla Kwacha też się znajdzie miejsce na Wawelu, chociażby ze względu na to że pojechał najebany oddac hołd pomordowanym oficerom
Ludzie o czym Wy piszecie, przecież on chyba nawet katolikiem nie jest ![]() A co do samej decyzji odnośnie Wawelu, to w sumie dziwię się trochę że sie na to zdecydowali.(z punktu widzenia rodziny) Ciekawe jak 747 Obamy wyląduje w Balicach, pewnie z prawie pustym zbiornikiem będzie musiał... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A obecnie gospodarzem jest Abp. Dziwisz i również nie nam decydować.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Chociaż decyzję o pochówku oceniam za zbyt szybką - nie neguję jej żeby nie było, ale kur.wa wstyd mi za zachowanie tej bandy protestującej dzisiaj na franciszkańskiej !!!!!
Decyzja odnośnie pochówku już zapadła, ja ją szanuję i na pogrzebie będę. Post kota powinien zakończyć ten temat. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Napiszcie mi jak to jest? Jak kibice Widzewa się zebrali w więcej niż 10 osób to policja nazwała to zbiegowiskiem i rozgoniła. A teraz przłazi jakaś banda protestować i nic?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ja na miejscu Jarosława i córki ŚP Pana Prezydenta Kaczyńskiego po dzisiejszych protestach „niewielkich człeczyn” zrezygnowałbym z pochówku pary Prezydenckiej na Wawelu. Ciekawy jestem, kto by na tym więcej stracił, my jako miasto, które chce być uznawane jako symbol kultury i patriotyzmu czy Warszawa- stolica.
Następna sprawa: bardzo zdziwił mnie widok azjaty, prawdopodobnie studenta, który mocno protestował przeciwko pogrzebowi na Wawelu. Ciekawy jestem co ta osoba wie o patriotyzmie Polaków, ŚP Lecha Kaczyńskiego, o Solidarności, o Polsce... Komizm sytuacji czy może prawda o niektórych z nas. Prawda jest taka, że połowa naszego narodu żyje w nieświadomości politycznej. Dialogi typu: "-Idziesz na wybory? -No. -A na kogo głosujesz? -Ja na Tuska, bo Kaczyński jest mały. -To ja też." są na porządku dziennym. To był tylko przykład, jednak czy w przyszłości unikniemy takich nieporozumień? Wybór należy do nas samych czy zaczniemy myśleć o Polsce jako całym, spójnym organiźmie czy nadal będziemy patrzeć na innych (np. Irlandia) i brnąć w bagnie, które ktoś nam narzucił, bo dla niego jest to dobre... Warto czasem wyciągnąć dowód osobisty, popatrzeć na Godło i spytać się samego siebie: jakiej Polski chcę? P.S. Ciekawy artykuł: http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy jakiś skośnooki był i protestuje jakby u siebie był.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
bardzo prosze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
[QUOTE=Kolumbus;884434]Myśle że dla Kwacha też się znajdzie miejsce na Wawelu, chociażby ze względu na to że pojechał najebany oddac hołd pomordowanym oficerom
Ludzie o czym Wy piszecie, przecież on chyba nawet katolikiem nie jest ![]() /QUOTE] Czytaj uwaznie napisałem ze to troche prowokujace pytanie! nie odzwierciedla w zadnym wypadku pojego pogladu! chciałem uswiadomic tylko ze decyzja podjeta "na kolanie" jest z reguły złą decyzja. widze ze na róznych stronach pojaiwa sie coraz wiecej opini znanych ludzi, ekspertów na temat miejsca spoczynku. Moje zdanie w tym temacie jest takie: powinni odwołać pogrzeb na Wawelu. tak jak powiedział Pieronek tymczasowo pochwoać Go w aleji zasłużonych i dopiero jak ta cała sutuacja sie uspokoi przejsc do MERYTORYCZNEJ dyskusji. Pewnie ze nie wszyscy beda sie zgadzac z ostateczna decyzja ale bedzie ona podjeta po przemyslanych rozmowach a nie pod wplywem emocji! ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Yyy dlaczego niby? Ile to jest z Washington, 8 godzin lotu ? 747 robią bez problemu i trasy z 12-13h (np. FRA-SIN), a ten prezydencki to pewnie i tak ma jeszcze powiększony zbiornik.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Polemizować można ze wszystkim, sam nie do końca jestem przekonany co do tej decyzji, ale klamka zapadła, więc może uszanujmy tą decyzję, zamiast bić pianę, trochę powagi...
Kaczyńskiego ogromny zaszczyt spotkał i tego mu gratuluję. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Żałoby ogłoszone w wielu krajach na świecie, słowa poświęcone Prezydentowi Kaczyńskiemu przez takich przywódców światowych jak Obama, Merkel, Klaus, Gordon Brown etc. są dla mnie bardziej wiarygodne niż medialna papka, jaką karmiły Polaków media w kraju na temat Jego odbioru za granicą Naszego Kraju. Teraz mam wrażenie że to wreszcie opadło niczym maska, niczym rozdarta kurtyna zasłaniająca prawdziwe oblicze Naszego Prezydenta.
Podczas podróży do Katynia reprezentował Nas wszystkich, cały Naród, w jak godny sposób chciał to zrobić, niech świadczy opublikowany tekst Jego przemówienia. Tragicznym paradoksem tej katastrofy jest fakt, iż w jej wyniku cały świat poznał jaką treść kryje za sobą słowo "Katyń". W tej chwili Rosjanie już nie mogą w dalszym ciągu realizować kłamstwa katyńskiego, co z powodzeniem udawało im się przez 70 lat. Powoli już chyba sami zaczynają to rozumieć. Być może owocem tej tragedii, będzie wreszcie PRAWDA na temat Katynia, otwarcie archiwów i rehabilitacji ofiar katyńskich. Staje się to możliwe dzięki Prezydentowi Kaczyńskiemu, tragicznie zmarłemu w służbie Ojczyzny i choćby dlatego zasługuje On na pochówek w Katedrze Wawelskiej. Będziemy mieć w Krakowie ogromną uroczystość na którą przybędzie ogromna liczba oficjeli z całego świata w tle ich rozmów z pewnością będzie przewijała się tragedia katyńska i to nie tylko ta w której skutku się pojawią, ale także ta sprzed 70-lat. Protesty czerwonych Widackich i Filemonowiczów są działaniem na szkodę Państwa Polskiego, na szkodę narodowego interesu. Akurat to mnie nie dziwi, zaskakuje mnie jedynie, że można w Polsce bezkarnie zakłócać ogłoszoną przez rząd żałobę. Tyle mam do powiedzenia, nie zamierzam się wdawać w jakieś bezsensowne polemiki, prowadzące jak zwykle do awantury. Jest żałoba narodowa i jako Polak mam zamiar to uszanować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do tekstu o "kwachu" i on nawet katolikiem nie jest to chyba nie jest właściwy argument w kontekście Piłsudzkiego. A co do kwestii Gruzji to dla mnie jest to raczej kontrargument.
zresztą wg mnie śp Lechu nie zasługuję ale to nie do mnie należała decyzja. A co do argumentów niektórych nie będę się odnosił bo teksty typu o tym że się nie głosowało na Lecha bo był mały są stroną obusieczną. "Najlepszy jakiś skośnooki był i protestuje jakby u siebie był." a tego tekstu to nie wiem odnośnie czego ? bo co skośny nie może być Polakiem? Oj niski poziom naprawdę, on może być większym Patriotą niż ty nie oceniaj po wyglądzie...' I wrócę jeszcze raz ale ostatni!! NIE ZGINAŁ SAM PREZYDENT NIE MÓWMY ŻE ŻAŁOBY NA ŚWIECIE SĄ OGŁASZANE ZE WZGLĘDU NA NIEGO TYLKO ZE WZGLĘDU NA TRAGICZNIE ZMARŁE 96 OSÓB I PODKREŚLAM JEGO TRAGICZNA ŚMIERĆ NIE JEST JEGO ZASŁUGĄ!! Niestety to mnie najbardziej boli że nikt tu nie dostrzega albo bardzo mało osób tragedii ze względu na inne osoby tylko wszystko przez pryzmat prezydenta trochę to ubogie...
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 13.04.2010 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie. Kardynał Dziwisz jest tymczasowym opiekunem a nie właścicielem i nie jemu o tym decydować. Tym się właśnie różni kardynał od króla.
Abstrahując od tej rozmowy mam taki dylemat: Ile osób dyskutujących posiada konto na FB? Główne argumenty dotyczą dzieci neostrady, smarków, studencików, fejsbukowiczów etc. Powoli zaczyna to zakrawać na dyskusję z grupą dewotów, którzy uważają że komputer gryzie. Opanujcie się, proszę. A co do stażu Krakusów biorących udział w proteście - Wawel to miejsce wszystkich Polaków, więc zupełnie nieważne jest tutaj pochodzenie. Ponoć jakiś protest ma być również w Warszawie. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
ma ktoś tą stonę na facebook
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
.......isz głupoty i sam w nie wierzysz, głupota nie ma pochodzenia ani narodowości jest i już! Protesty takie tłumił bym pałami
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Zamknąć temat.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A jednak to on decydował.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tyle waznych glow w jednym miejscu na raz dlugo nie bylo. Krakow musi konkretnie zabezpieczyc teren, konkretnie!
co do pochówku na Wawelu.. Cytat:
Przeciez gdyby zmarl smiercia naturalna nie byloby tematu pochowku w Grobach Krolewskich. Rozumiem.. wielka strata, smutek.. lzy... ale Wawel to wyjatkowe miejsce i wyjatkowe postacie tam spoczywają. Do mnie to nie przemawia.. ale niech Góra Niebieska przemowi.. i zadecyduje
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 13.04.2010 o godz. 23:32.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Kumpel z akademiku, który pod wpływem kolegów z pokoju poszedł "podrzeć mordę" bo była okazja. Może się mylę... stereotypy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widać właśnie Twój poziom... ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|