The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 21:52
MisIIek napisał(a):Wyświetl post
Zacznę od tego ,że nie lubiłem L. Kaczynskiego wręcz go nienawidziłem, to ze zmarł śmiercią tragiczna nie zmieni mego zdania. Jednak jest to wielka tragedia dla rodziny i potrafie to uszanowac i uszanowac żałobe i tak też robie. Nie neguje też jego patriotyzmu, ani chęci czynienia dobra w Polsce. Decyzja o pochówku została podjęta i już się tego nie zmieni, to dla mnie jest to delikatnie mówiąc nie porozumienie....
Polska to jest dziwny kraj, kocham Polske ale w tej chwili uważam ze jesteśmy pojebanym narodem, który popada z jednej skrajności w drugą. My chyba jestesmy bardziej patetyczni niż najbardziej patetyczne amerykańskie filmy .To uzewnętrznianie uczuć,wywiady z ludźmi jak im smutno, ze czuja potrzebe wpisania zdania w księge jest żenujące. Żałoba polega chyba na wyciszeniu i przeżywaniu smutku a nie okazywaniu tego i prześciganiu się kto jest bardziej "żałujący". Już każdy prześciga się w pomysłach jak tu uhonorować Prezydenta i jego małżonkę, powstaną pomniki, szpitale im. M. Kaczyńskiej i szkoły. Ronda , skwery już już. LUDZIE TROCHĘ ROZSĄDKU.
Dodrze, że jak niektórzy pisali nie padły propozycje pochówku w grotach watykańskich albo wołania Santo subito....
Czemu nie powązki ?
Czemu nie świątynia opatrzności bożej Która notabene ma być/ jest darem od narodu. A naród podobno wybrał Pana L. Kaczyńskiego.
Też ludzie się .......nijcie w głowy, że Kraków się rozreklamuje przez tragedie .
Dla mnie jest to skandal z tym pochówkiem, ale nie posunąłbym się do krzyczenia pod kurią "Powązki"
Ciekawe kogo to był pomysł z Wawelem ? Majchrowski ? to byłoby s****ysyństwo, że chce zbijać kapitał na tragedii. Jarosław ? Megalomania nie z tej ziemi, bo nie podejrzewam córki.

Kończąc jeszcze raz : LUDZIE TROCHĘ ROZSĄDKU, bo to co się dzieje z tv i prasie to jest szopka.
Stała sie wielka tragedia, zginęło mnóstwo ważnych ludzi, aż nie do pomyślenia..nie róbmy z tego widowiska..
PISZESZ NIENAWIDZIŁEM .. SUPER ,ŻE MOŻNA SPOTKAĆ CZŁOWIEKA O TAK JASNYM , SKONKRETYZOWANYM POGLĄDZIE... MÓGŁBYM CIĘ BARDZO PROSIĆ O WYMIENIENIE ZA CO NIENAWIDZIŁEŚ PREZYDENTA KACZYŃSKIEGO ... POWAŻNIE SIĘ PYTAM... ZAWSZE MNIE TO INTERESOWAŁO , ZA CO NIENAWIDZĄ KACZYŃSKIEGO TACY LUDZIE JAK TY....
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.04.2010, 21:53
Przepraszam to największą zasługą Kaczyńskiego ma być to ze zginał w tragicznych okolicznościach? Co takiego innego zrobił, co takiego wybitnego że ma być tam pochowany? Był Prezydentem Polski? To dlaczego Kaczorowski nie zostanie pochowany na Wawelu? Wałęsa i Kwaśniewski jak umrą też tam zostaną pochowani? (Wałęsa stworzył nową Polskę, Kwaśniewski wprowadził ja do NATO - co takiego po za tragiczną śmiercią zrobił Kaczyński?)

Liczyli że przejdzie to bez problemu na zasadzie milczenia podczas żałoby i nie mówienia źle o zmarłym. Tylko że nikt źle nie mówi, po prostu to jest już zbyt duże przegięcie w tworzeniu wielkiej tragedii i bohaterstwa.

Żeby nie było Kaczyńskiego nie lubiłem, po jego śmierci poznając jego historie bardziej od strony osobistej, jaki był po za tymi wszystkimi wpadkami pokazywanymi w TV dotychczas, nabrałem do niego szacunek.
Chwała wszystkim zmarłym.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2010, 21:53
Kaczyńskiego powinno sie raczej pochowac w Licheniu bo tam są częste pielgrzymki Słuchaczy Radia Maryja a właśnie wśród nich miał największe poparcie
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.04.2010, 21:54
A co takiego wielkiego zrobiła połowa 'mieszkańców' Wawelu?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 21:56
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński za kilka miesiecy zapewne odszedlby w nieslawie ,wysmiany,wyszydzony a teraz mamy szopke z pochowaniem go na Wawelu
I o tym niestety zapomina cała Polska. Prezydent, który miał najgorsze notowania i opinie na całym świecie. A dodać trzeba, uprzedzając komentarze, że na całym świecie nie czyta sie GW nie ogląda ITI, Kaczyński miał dramatycznie marne notowania (poza Gruzją), a teraz lepi się ze zwłok Prezydenta wielkiego męża stanu, bohatera narodowego, najwyższego z najwyższych patriotów wszechczasów.............. tylko dlatego, że się rozpieprzył ten francowaty samolot z kilkoma osobami godniejszymi honorów niż Pan Prezydent Lech Kaczyński. Ale teraz nikt nie powie NIE bo kampania i żałoba trwa.

PS. Pytanie do zwolenników pochówku L. Kaczyńskiego na Wawelu.
Skoro mający najniższe notowania polityk poprzez śmierć w katastrofie lotniczej, na którą nie miał wpływu, ponoć.... ma być pochowany na Wawelu, to czy uważacie, że kiedyś powinni obok niego na Wawelu spocząć Aleksander Kwaśniewski (dwie kadencje) i Lech Wałęsa
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 21:56
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nic i ta połowa nie powinna spoczywać na Wawelu.

Devonisch napisał(a):Wyświetl post
I o tym niestety zapomina cała Polska. Prezydent, który miał najgorsze notowania i opinie na całym świecie. A dodać trzeba, uprzedzając komentarze, że na całym świecie nie czyta sie GW nie ogląda ITI, Kaczyński miał dramatycznie marne notowania (poza Gruzją), a teraz lepi się ze zwłok Prezydenta wielkiego męża stanu, bohatera narodowego, najwyższego z najwyższych patriotów wszechczasów.............. tylko dlatego, że się rozpieprzył ten francowaty samolot z kilkoma osobami godniejszymi honorów niż Pan Prezydent Lech Kaczyński. Ale teraz nikt nie powie NIE bo kampania i żałoba trwa.

PS. Pytanie do zwolenników pochówku L. Kaczyńskiego na Wawelu.
Skoro mający najniższe notowania polityk poprzez śmierć w katastrofie lotniczej, na którą nie miał wpływu, ponoć.... ma być pochowany na Wawelu, to czy uważacie, że kiedyś powinni obok niego na Wawelu spocząć Aleksander Kwaśniewski (dwie kadencje) i Lech Wałęsa
Wreszcie wypowiedź, którą należy skopiować i wkleić w widoczne miejsce.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.04.2010 o godz. 21:59.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.04.2010, 21:57
Żremy się tu bardziej lub mniej zaciekle a tak na prawdę to historia oceni zarówno Kaczyńskiego jak i jego pochówek na Wawelu. Nie pierwszy to przypadek, że nie ma zgody co do tego czy zmarły zasługuje na Wawel. Nasze kłótnie nic tu nie zmienią. Ja mam nadzieję, że w dniu pogrzebu wszyscy bez względu na nasze poglądy będziemy umieli zachować się godnie.
tranceaddict
Senior Member

BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko pytam. Jak myślicie czy są jakiekolwiek szanse że to da sie odkręcić?

Bo ja mysle ze skoro Obama mówi że bedzie w Krakowie, policja organizuje zastępy, jest plan co i jak.
To nie ma bata żeby ich tam nie pochowali, ****a a Powązki to co ?
Jak piszecie ze Obama ma byc to nie sadze, ze sie cos zmieni, jesli zapowiedzili ze bedzie na 100% to teraz juz za pozno. Secret Service potrzebuje do 4 dni na rozeznanie terenu, posprawdzanie mozliwych miejsc dla snajperow i tym podobne sprawy
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Wyraziłem szczerą opinię, tak czuje, złożyło się na to wiele sytuacji, jego poglądów, zachowań, wypowiedzi. Starczy ? Mimo antypatii do niego, potrafię zachować rozsądek i nie pluć jadem na prawo i lewo, czego Ty wyraźnie nie potrafisz. Może też słowo nienawiść jest tu za mocnym słowem, bardzo nie lubiłem będzie lepiej pasować.
Co to znaczy tacy ludzie jak Ty?
a może ustosunkujesz się do reszty wypowiedzi
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 21:58
Skąd w ogóle padł pomysł żeby pochować Kaczyńskiego na Wawelu?
Chyba nie ze strony Dziwisza?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.04.2010, 21:59
Coglin napisał(a):Wyświetl post
obecnie nikt z polskiej polityki nie ma takich zaslug dla kraju, zeby byc pochowanym na Wawelu.
No ale widzisz to Twoje zdanie. Według mnie na przykład to dobra decyzja, gdzie spocznie prezydent wraz z małżonką. Podejrzewam, że takie negowanie każdej postaci skończy się z tym, że już nikt nigdy w Twoich oczach nie zasłuży na pochówek na Wawelu. W sumie do każdego by się można doczepić i na każdego znaleźć "ale".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.04.2010, 21:59
Decyzja dotycząca pochówku prezydenta na Wawelu jest delikatnie mówiąc niefortunna. O ile od soboty rano naród był jako tako zjednoczony to dzisiaj jest na nowo podzielony.

Po drugie, jak stanie się to naszą nową świecką tradycją to zarówno L. Wałęsa jak i A. Kwaśniewski będą kiedyś również tutaj pochowani, co mnie akurat już przeraża.

Na prawdę nie wiem jakimi powodami kierowali się decydenci ale mam nadzieję, że nie kierowali się tylko emocjami.
mic
Tylko Wisła

Stary 13.04.2010, 22:00
Above napisał(a):Wyświetl post
"Na prosbe rodziny" tak uslyszalem w radiu.
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Swoje zdanie w główym temacie dyskusji już wyraziłem, ale chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jeden fakt: podczas wyboru miast-gospodarzy EURO 2010 Kraków w kategorii "Doświadczenie w organizacji imprez masowych" otrzymał minimalną ilość punktów . Teraz ma gościć najwyższych przedstawicieli kilkudziesięciu Państw... Bez komentarza
rrr
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nawet komuchy nie chcialy chowac Bieruta na Wawelu,natomiast IV RP pochowa tam Kaczynskiego
Chybiłeś porównanie.
W naszych sercach nie ma litości.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.04.2010, 22:02
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo większość tych jak to ująłeś "mieszkańców" nie miałaby przed śmiercią dylematów co powie lud na ich pogrzeb na Wawelu bo by skutecznie przeciwników wcześniej wysłała na inny cmentarz. Takie uroki demokracji, każdy mówi co chce. Dlatego to jest najgorszy z możliwych systemów.
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Uważam, ze na Wawelu nie powinno się chować nikogo z żyjących "współcześnie" i to bez względu na zasługi.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Above napisał(a):Wyświetl post
A kto do ****y nędzy rządzi Krakowem? Teraz żeś się kapnął,że jakby się Dziwszowi sławojka w twoim ogródku nie spodobała to do 24h byś ja musiał rozebrać.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2010, 22:03
jak Kaczyńskiego maja pochowac na Wawelu to dlaczego nie pochowano np. Profesora Religi który dzięki swoim operacją przeszczepu serca uratował kilkaset osób ? Bardziej na miejsce wśród Piłsudskiego czy Kościuszki zasługuje napewno Religa niż Kaczyński
0 22
Senior Member

Stary 13.04.2010, 22:04
Bo Kaczyński był Prezydentem, a Religa nie. I juz.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 22:05
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że Wawel to miejsce szczególne, ale nie jest to miejsce "nad nami", bo jakby tak było to nie każdy by tam sobie mógł wejść, pospacerować itd. Wawel jest dla nas Polaków miejscem szczególnym i jeśli Prezydent RP nie zasługuje na pochówek na Wawelu to powiedzcie mi kto zasługuje?
Obecnie - nikt. Kiedyś osoby, które miały niebagatelny i ogromny wpływ na losy tego kraju. Była to tradycyjna siedziba i miejsce pochówku królów Polski. Potem znaleźli się w niej między innymi Kościuszko, Piłsudski czy Sikorski, którzy zasłużyli się jako wodzowie, walczący o wolność ojczyzny. Poza nimi mamy wieszczów narodowych, których ogromny wpływ na świadomość narodową Polaków jest ciągle trwały (mam nadzieję...).

Lech Kaczyński ani nie był królem, ani nie był przywódcą walki o wolność, ani nie był wieszczem. Był PREZYDENTEM. Prezydenci chowani są w Warszawie.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
arti
Guest

Stary 13.04.2010, 22:06
cpc napisał(a):Wyświetl post
Decyzja dotycząca pochówku prezydenta na Wawelu jest delikatnie mówiąc niefortunna. O ile od soboty rano naród był jako tako zjednoczony to dzisiaj jest na nowo podzielony.

Po drugie, jak stanie się to naszą nową świecką tradycją to zarówno L. Wałęsa jak i A. Kwaśniewski będą kiedyś również tutaj pochowani, co mnie akurat już przeraża.

Na prawdę nie wiem jakimi powodami kierowali się decydenci ale mam nadzieję, że nie kierowali się tylko emocjami.
Nie bedzie tak.
Oni juz przemineli, nic na nich nie mozna ugrac, poza tym nie koleguja sie z kosciolem...
Choc moim zdaniem akurat predzej Walesa by na to zaslugiwal niz Kaczynski
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.04.2010, 22:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak Kaczyńskiego maja pochowac na Wawelu to dlaczego nie pochowano np. Profesora Religi który dzięki swoim operacją przeszczepu serca uratował kilkaset osób ? Bardziej na miejsce wśród Piłsudskiego czy Kościuszki zasługuje napewno Religa niż Kaczyński
Zrozum człowieku, że nie Tobie decydować kto na to zasługuje a kto nie.

Lech Kaczyński był Prezydentem, który zginął w trakcie trwania urzędu podczas podróży do Katynia.
Niektórzy chyba o tym zapominają.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 13.04.2010 o godz. 22:11.
W naszych sercach nie ma litości.
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 13.04.2010, 22:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
bo profesor Religa nie stał na czele wolnego państwa Polskiego, prostej jak drut
0 22
Senior Member

Stary 13.04.2010, 22:08
Cytat:
Kiedyś osoby, które miały niebagatelny i ogromny wpływ na losy tego kraju. Była to tradycyjna siedziba i miejsce pochówku królów Polski. Potem znaleźli się w niej między innymi Kościuszko, Piłsudski czy Sikorski, którzy zasłużyli się jako wodzowie, walczący o wolność ojczyzny. Poza nimi mamy wieszczów narodowych, których ogromny wpływ na świadomość narodową Polaków jest ciągle trwały (mam nadzieję...).
Ok. To jest połowa. A druga połowa to zupelnie anonimowi dla przecietnego Polaka ludzie. Serio, sprawdz.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.04.2010, 22:08
Jestem patriotą Kocham Polskę i Kraków. I to że śp Lech Kaczyński ma zostać pochowany na Wawelu jest dla mnie nie do pomyślenia. Ludzie opanujmy się to jest miejsce dla jednostek wybitnych WIELKICH POSTACI. Uważam że prezydentowi należy się szacunek ale Wawel nie jest miejscem dla niego. Sam odmówił honorowego obywatelstwa więc za przeproszeniem niech nam go "rodzina" nie wpycha. To nie rodzina decyduje kto może a kto nie zostać pochowany w miejscu pochówku Największych. Jest Świątynia Opatrzności Bożej zresztą tak naprawdę właśnie jego dzieło, jest aleja zasłużonych. Miejscem prezydenta jest stolica! Nie był ani dobrym ani złym prezydentem miał swoją wizję polityki swoje przekonania, ale nie można zrobić go wielkim bohaterem bo zginał tragicznie w katastrofie lotniczej. Bo jeśli tak to co mamy powiedzieć innym którzy również zmarli a często mieli równie wielkie zasługi dla Polski jak i sprawy Katyńskiej!
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 13.04.2010, 22:10
WIELKICH POSTACI.
To niestety musiałbyś więcej niż połowę spoczywających tam usunąć.
0 22
Senior Member

Kolejny. Wiesz kto tam lezy?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Ja jestem za tym by został pochowany na Wawelu uważałem go za wielkiego człowieka i należy mu się to miejsce! A tym którzy protestowali pod kurią obił bym ryje bo chociaż jeden z drugim uszanowali by ich pamięć a nie odpierdalali takie jaja i to w taki czas. A do tych którzy tak ciągle powtarzają "Wiesz kto tam leży" Oprócz oczywiście znanych osób leżą takie osoby jak Barbara Zapolya, Anna Austriaczka, Maria Kazimiera, Cecylia Renata ,Ludwika Maria Gonzaga i podobne nieznane osoby. Powiedzie mi co te osoby zrobiły dla Polski że zostały pochowane na Wawelu. Czy to są wielkie osobistości?
Ostatnio edytowane przez Wisła Prokocim : 13.04.2010 o godz. 22:20.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.04.2010, 22:11
Może za 5-6 lat jak do władzy dojdą jacyś wojujący komuniści z jajami to go po cichu przeniosą na Powązki "na prośbę rodziny"
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów