The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 21:17
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Tak więc jeżeli nie prezydent RP to kto zasługuje na pochówek na Wawelu?
obecnie nikt z polskiej polityki nie ma takich zaslug dla kraju, zeby byc pochowanym na Wawelu.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.04.2010 o godz. 21:19.
Wisła Kraków
TSNH
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:18
Nie dośc że zjedzie tu pół świata(nigdy wcześniej tak nie było) to ranga miasta urośnie do olbrzymich rozmiarów. Zawsze się będzie pamiętało że prezedent który zginął tragicznie w Katyniu jest pochowany nie w W-wie ale w Krakowie!!! To nie bywały impuls marketingowy.
Nie mi oceniać czy Kaczyńskiemu się nalezy czy nie, ale pewne jest że gdyby nie zginął tragicznie nikt by o Wawelu nawet nie wspomniał.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.04.2010, 21:18
Nie martwcie się tymi pajacami spod Kurii. Porównajcie tylko tych co przyjdą w niedzielę przywitać i pożegnać Prezydenta Kaczyńskiego z tą śmieszną garstką niemotów i to wystarczy za cały komentarz. Szkoda dyskutowania o tym "wydarzeniu" bo to wynosi je niebotycznie do góry. Znacznie ważniejszy jest protest klientów okolicznych knajp przeciwko zamknięciu przez babcie klozetową szaletu miejskiego przed 22.00, bo wtedy moga niepotrzebnie zapaskudzić Planty.
A WSI 24 jak zawsze czuwa. Można sobie wyobrazić jak szybko ruszą po pogrzebie z zamulaniem społeczeństwa i kreowaniem znanego kandydata na prezydenta. Kampania krótka a społeczeństwo niebezpiecznie przejrzało na oczy i gotowe nie tak zagłosować jak im nakazano w teatrzyku zwanym "prawybory w PO".
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 13.04.2010, 21:19
Wychodzi na to że niektórzy piszą że ludzie nie potrafią uszanować takiej tragedii i żałoby, a sami na tej tragedii i żałobie chcą promować Kraków...
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.04.2010, 21:20
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to że niektórzy piszą że ludzie nie potrafią uszanować takiej tragedii i żałoby, a sami na tej tragedii i żałobie chcą promować Kraków...
Strzał w 10...
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 21:21
palikot napisał(a):Wyświetl post
Np to: http://wiadomosci.onet.pl/2154774,12...atyn,item.html
Jak nie jestes w stanie tego zruzumieć to wyloguj się z tego forum i spadaj krzyczeć pod Kurię ze swoimi zapryszczonymi koleżkami rózne hasła. Za życia moze niewiadomo kim nie był, ale po śmierci możliwe ze odmienił losy całego kraju w polityce zagranicznej z Rosją, i postrzegania i respektowania naszej historii, bo zainteresowanie sprawa katyńską wzięło sie własnie z powodu tej katastrofy.
Chłopczyku,

Może byś w słowniku sprawdził synonimy słowa ,,spadaj", bo masz ubogi i prostacki zakres słownictwa. Nie mogę tego zrozumieć, co Kaczyński aż takiego zrobił. Kaczyński zostanie męczennikiem (choć tego się nie spodziewał, wg Twych słów). Ten wypadek spowoduje to, że dowiemy się prawdy nt Katynia. Już to widzę...
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 13.04.2010, 21:21
Coglin napisał(a):Wyświetl post
obecnie nikt.
i nikt już nie będzie
jakby była taka demokracja jak teraz dawniej to pewnie nikt nie byłby tam pochowany

bo My Polacy...
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 21:22
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Nie ....... farmazonów za przeproszeniem;/
To, że Kaczyński wraz z żoną będą chowani na Wawelu to jest dla mnie jakaś parodia. Ja rozumiem zginął człowiek nieprzeciętny, prezydent RP, zginął tragicznie, należy mu się szacunek, ale na miłość boską co on ma wspólnego z Krakowem? Hipokryzją jest to co robią media, a wraz z nimi 90% narodu! przed śmiercią Kaczyński był wręcz zerem, "borubarem" czy z "ziemi polskiej do włoski", a po śmierci stał się ikoną, wzorem, ideałem, człowiekiem bez wad, niektórzy niemal ogłosiliby go Świętym, ale prawda tymczasem leży po środku!
Lech Kaczyński to nie Papież zrozumcie to, Papież to był człowiek ideał, ikona, wzór do naśladowania, którym napewno nie był Kaczyński, albo inaczej, Kaczyński to nie ten garnitur co Jan Paweł II, dlatego Wawel i pogrzeb pary prezydenckiej to się kupy nie trzyma!

Naucz się szacunku do innych. A szczurem nazwij siebie.
A co Kraków ma wspólnego z Polską ... Przecież my tutaj nie debatujemy o wójcie Kolonii Gogolowice tylko o Prezydencie RP... Całości ... Polska taki kraj świta coś... Mapa przed oczami... No chyba ,że Kraków i jego mieszkańcy Polakami się nie czują....

Jeszcze najbardziej żałosne jest to gadanie ,że Polacy znów zostali podzieleni przez Kaczyńskiego... Polaków to podzielili komuniści i ich sukcesorzy w III RP... piorąc im mózgi na wskroś...

Jak to mawiał klasyk gatunku "Wiecie co z nimi zrobić" "Wszystko na mój koszt!!!" To należałoby zrobić z tymi protestującymi...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 21:31.
DrewniaQ
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:22
Cytat:
^^^Święte słowa.Jak można bronić- niszcząc.

Był sobie piękny kwiat, któremu zagrażały szkodniki.
Dobrzy ludzie, nazywający się ekologami chcąc obronić roślinkę przed atakiem robactwa, wykopali ją i wstawili do doniczki. Położyli ją na podwyższeniu w domu.
Nie chcieli dopuścić do niej nikogo. Bronili. Nawet sąsiad, który miał podlać kwiat podczas nieobecności, nie został dopuszczony do niej. Raz nawet w imię rośliny zrobili głośną awanturę. Ludzie odwrócili się od nich, nie mogli patrzyć na zieleń.
Roślinka po kilku tygodniach zaczęła więdnąć i uschła.
Ostatecznie wylądowała w śmieciach.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.04.2010, 21:23
propo Obamy i Miedwiedewa ten ostatni nie wyklucza że przyjedzie o ile mu coś nie wyskoczy w kalendarzu ciekawe czy Miedwiediew boi sie po tragedii w Smoleńsku spojrzeć Obamie i światu w oczy czy rzeczywiście ma napięty grafik tak jak mówi
DrewniaQ
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:25
Pięknie pisał Norwid.
"coś ty atenom zrobił sokratesie"

Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.04.2010, 21:25
Dokładnie , a zwłaszcza Dziwisz . Gdyby zostali pochowani w Warszawie nie byłoby całej tej dyskusji . Jestem niemal pewien , że para prezydencka chciałaby zostać pochowana w stolicy .Zwłaszcza pani Maria która była bardzo skromna na pewno nie chciałaby po śmierci zostać złożona w tym miejscu .
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2010, 21:26
Zaczęło się, już ludzie protestują, już czują się urażeni tym że Kaczyński będzie pochowany na Wawelu. Ci którzy protestują rozumiem, że dokładnie wiedzą kto i za co jest pochowany na Wawelu...Najlepszy obraz polskiego społeczeństwa to film Wesele. Sztuczny patriotyzm, wszystko na pokaz, urażona nagle duma. Kim są ludzie protestujący dziś przeciwko tej decyzji? Kojarzą mi się oni z polskimi kibicami reprezentacji, dumnie umalowani w poslkie barły z hymnem na ustach, jeszcze sztandar im na ręcę i husarie na koszulkach. I w tym stroju najebać się na maxa zwyzywać od najgorszych rywala i cieszyć się swoim patriotyzmem...żenada. Czego niby oni bronią? Zginął tragicznie Prezydent. Hołd oddają mu wszyscy najwięksi tego świata. Nie będę wychwalał Kaczyńskiego teraz pod niebiosa bo nie byłem nigdy jego zwolennikiem ale jedno na pewno mogę o nim powiedzieć; był wielkim patriotą. Nie takim jak ludzie teraz protestujący, ale prawdziwym patriotą. To on zbudował muzeum powstania warszawskiego, on dbał o walczacych o Polskę za komuny, on walczy nabardziej o pamięć o Katyniu. Można mu wiele zarzucać ale nigdy tego że nie był wielki patriotą i uważam że chociażby za to ma prawo zostać pochowany na Wawelu. Poza tym moje zdanie jest w tym temacie najmniej istotne, tak jak tej ujadającej hordy, po prostu ciszej nad tą trumną i tyle...
Powód: ortografia :)
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 13.04.2010 o godz. 21:30.
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.04.2010, 21:26
JOSE 841

A dlaczego miałby się bać spojrzeć "Obamie i światu w oczy" ?
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 21:27
http://www.facebook.com/nie.na.wawelu

przykre jest to bo pcha tam Jarek Lecha a ten wcale by wg mnie 'nie chiał' tak jak sam zrezygnowal z honorowego obwywatela krakowa
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
juniho
Member

Od: 11.2006

Stary 13.04.2010, 21:27
mimo że też nie jestem zwolennikiem pochowania Lecha Kaczyńskiego na Wawelu to decyzja została juz podjęta i nie zmienimy tego.Kłutniami , ubliżaniem i jakimiś protestami robimy z siebie tylko pośmiewisko...
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.04.2010, 21:28
Przeciez sprawa Gruzji to byla raczej porazka Kaczyńskiego niz wygrana. Owszem , poleciał tam i pokrzyczał na wiecu, ale tak naprawde to wyprzedził go Sarkozy, ktory wszystko załatwil z Putinem i Sakaszwilim.

Ja jestem troche rozbity tą decyzją z Wawelem. Średnio mi sie to podoba, uwazam ze to nie powinno byc tak przeprowadzone, ale z drugiej strony jak najbardziej wiem o tym, ze poprostu jako Prezydentowi RP taka mozliwosc sie należy, i jezeli tak rzeczywiscie sie stanie, to nie będzie żadna katastrofa jak to niektorzy probuja obrazowac.

Protest rozumiem, bo kazdy ma prawo do protestowania co mu sie tylko podoba, tyle ze sie z nim nie zgadzam.

Wlasciwie jest mi obojętne gdzie bedzie spoczywał Kaczyński. A skoro ma to juz byc na Wawelu, i jest to ostateczna decyzja, to nie przychodzi mi nic innego jak sie z tego cieszyc, w koncu jest to prestiż dla Krakowa.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 21:30
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze Krakowianie przychodzac na pogrzeb pokaza swoja iloscia jakim beznadziejnym marginesem jest ta zgraja szczurkow spod kurii.
Czemu z taka latwoscia przychodzi wam obrazanie ludzi ? Ty masz taki poglad ,ktos ma inny i ma prawo to demonstrowac ,chyba o to chodzi w demokracji
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.04.2010, 21:31
Skoro decyzja zapadła, zła czy dobra, nie ma co rozdrapywać ran i robić wiochy. Ja byłem przeciw, ale skoro taka zapadła decyzja, to wypada sie z nią zgodzić a nie psuć atmosfery.

Spójrzmy na jasne strony medalu: lista gości którzy zapowiedzieli się na pogrzeb jest oszałamiająca. Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek w Polsce był taki zlot przywódców światowych.
Obama, Miedwiediew, Merkel, prezydenci Litwy, Czech, Izraela, Bulgarii, Gruzji, Litwy, przedstawiciele Nato, Pralamentu Europejskiego, Komisji Europejskiej....

To pokazuje jak bardzo wzrósł prestiż Polski na arenie mędzynarodowej w ostatnich latach. A ten pogrzeb jeszcze się temu przysłuży. A i Kraków, jak ktoś powyżej słusznie zauważył może na tym sporo prestiżowo zyskać.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.04.2010, 21:31
jakby nie było sprzeciw wobec pochowania L.Kaczyńskiego na Wawelu też jest jakąś formą mitologizacji tegoż miejsca.... bo królowie, bo poeci, bo bohaterowie... i zamek i smok i 1000 lat... zupełnie jak w baśni
a on przecież z bajki nie był

jeżeli jego ciało(proch) miałoby po śmierci paradoksalnie podnieść rangę kraju, to nie wiem czyby się tak temu sprzeciwiał

sam mam mieszane uczucia, bo dla mnie Wawel to jednak trochę taka ... bajka
ale sprzeciwu wyrażać nie zamierzam
wydaje mi się że pochówek na Wawelu będzie miał dużo zwolenników, sprzeciw wyrażają środowiska te same co zawsze

PS. prezydent Brazylii też będzie?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.04.2010 o godz. 21:34.
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.04.2010, 21:32
Był prezydentem. Nie nam jest oceniać czy coś "zrobił" czy nie, oceni to historia.
Dyskutujcie na poziomie, a nie obrzucajcie się mięsem.
W naszych sercach nie ma litości.
TSNH
Senior Member

Stary 13.04.2010, 21:32
Kaczyński zginął jako patriota w służbie Ojczyźnie. Jeżeli będzie pochowany na Wawelu to właśnie tylko za to.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 21:33
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Skoro decyzja zapadła, zła czy dobra, nie ma co rozdrapywać ran i robić wiochy. Ja byłem przeciw, ale skoro taka zapadła decyzja, to wypada sie z nią zgodzić a nie psuć atmosfery.

Spójrzmy na jasne strony medalu: lista gości którzy zapowiedzieli się na pogrzeb jest oszałamiająca. Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek w Polsce był taki zlot przywódców światowych.
Obama, Miedwiediew, Merkel, prezydenci Litwy, Czech, Izraela, Bulgarii, Gruzji, Litwy, przedstawiciele Nato, Pralamentu Europejskiego, Komisji Europejskiej....

To pokazuje jak bardzo wzrósł prestiż Polski na arenie mędzynarodowej w ostatnich latach. A ten pogrzeb jeszcze się temu przysłuży. A i Kraków, jak ktoś powyżej słusznie zauważył może na tym sporo prestiżowo zyskać.
...a co Ty myślisz to wszystko zasługa Tuska i jego polityki zagranicznej... Tyle poklepywania po plecach Tusk nie na darmo znosił...
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2010, 21:33
Wawel to miejsce historyczne i eszyscy co powinni byc tam pochowani juz tam lezą - nie widze w dziejszych czasach nikogo godnego tamtego miejsca.
Puchar jest na5z!
arti
Guest

Stary 13.04.2010, 21:34
Mareq napisał(a):Wyświetl post
http://wyborcza.pl/1,105766,7768819,...na_Wawelu.html

Wyborcza , anonimowe źródło , wiadomo
ale najważniejszy fragment wywiadu

,,Powtarzam jednak, Jarosław Kaczyński naprawdę chciałby, żeby to były Powązki.

Kto więc podjął decyzję o pochówku na Wawelu?

Kardynał Dziwisz za akceptacją Jarosława Kaczyńskiego''

Tak jak wcześniej pisałem .
Podtrzymuje swoje zdanie na temat przyczyn.
Dziwisz chciał dobrze i wydaje mu się , że to słuszny krok w cementowaniu społeczeństwa , ale w rzeczywistości popełnił spory błąd . Musiał źle zinterpretować przesłanki .

Dziwisz chcial pokazac ze i on tu - w Polsce ma cos do powiedzenia - i to nawet niemalo.
Robiac ten ruch oczywiscie udowadnia, ze celem KK w Polsce jest rzadzenie, a nie jakas tam religia itp., ale to nic nowego. Przez ten ruch KK straci kolejna grupe sympatykow no i dobrze.
Poza tym tj. realizacja chorych ambicji JK. Szajba w Polsce ma sie nadal dobrze, niestety.
Wszystko to co nakrecono dziala tak naprawde na korzysc PO i SLD o ile beda nadal siedziec cicho

Ostatnio edytowane przez arti : 13.04.2010 o godz. 21:57.
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Czemu z taka latwoscia przychodzi wam obrazanie ludzi ? Ty masz taki poglad ,ktos ma inny i ma prawo to demonstrowac ,chyba o to chodzi w demokracji
Tylko niech demonstruje z klasą... Bo od tych okrzyków niedługa droga do stadionowego wy****** To był Prezydent naszego kraju i to jest wystarczający związek z Krakowem....
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

O wymiarze marketingowym napisałem tylko i wyłącznie po to żeby osobom którym pomysł z Wawelem się nie podoba przedstawić inny wymiar tego wydarzenia.

Jeżeli chodzi o wymiar czysto moralny jestem zwolennikiem pochowania Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Głosowałem na niego, nie każda jego decyzja mi odpowiadała ale go szanowałem i byłem dumny, że mam prezydenta który walczy o dobro Polski. Prezydenta któremu zależy na kraju a nie na tym czy Żakowski czy błazen Majewski będą się ślinić na jego konto. Prezydenta, który walczył o odkłamanie historii i zginął tragicznie w miejscu o które walczył, przy okazji otwierając światu oczy na naszą historię - ok spowodował to ( chcę wierzyć) nieszczęśliwy przypadek ale tym samym cały świat dowiedział się o Katyniu. Być może takie było jego przeznaczenie...
Co do tego czy jest godny spocząć na Wawelu: przychylam się do zdania wypowiedzianego już przez niektórych, ci którzy tak protestują , że królowie itd może niech poczytają trochę historii ( nie koniecznie z bryków czy wikipedii - są jeszce na tym świecie książki) - Korybut Wiśniowecki to nie jedyny przykład osoby o wiele mniej godnej Wawelu.
Naprawdę tok fm, tvn 24 i inne podobne to nie są nośniki wiedzy ( a już z pewnością nie obiektywnej wiedzy).
DrewniaQ
Senior Member

Ja nie lubię demokracji, wystarczy przeczytać ten temat.
Za awantury teraz Dziwisz oberwał. To tak jak za Holocaust odpowiadają żydzi.

carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2010, 21:35
"Nie mogę tego zrozumieć, co Kaczyński aż takiego zrobił." I nie staraj się i tak nie zozumiesz, tak jak 90% naszego narodu.
Powód: za dużo emocji
Ostatnio edytowane przez carpenter : 13.04.2010 o godz. 21:43.
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.04.2010, 21:36
Bronex napisał(a):Wyświetl post
...a co Ty myślisz to wszystko zasługa Tuska i jego polityki zagranicznej... Tyle poklepywania po plecach Tusk nie na darmo znosił...
proponuje wziac na wstrzymanie w tym temacie, bo spamujesz tu jak dziki, a twoje posty nic do tematu nie wnoszą. Teraz zaczynasz wciągac polityke w momencie w ktorym akurat to jest najmniej wazne, i to jeszcze wciągasz ją przez swoje wyimaginowane domysły, bo kolega o Tusku słowem nie wspomnial.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów