|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
ty chyba masz pewnie jakąś legitymacje partyjną ... tylko nie wiem jeszcze jaką... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie ma na tym świecie takiej rzeczy, która pogodziłaby Polaków na dłużej niż 3 dni. Ten temat jest niestety tego najlepszym przykładem...
Dziś kłócicie się o to czy był patriotą, albo czy był wystarczającym patriotą. W wielu miejscach ludzie kłócą się o to, czy Tusk, bądź Komorowski mają prawo wypowiadać się w obliczu takiej tragedii. Inni już wietrzą polityczne podchody ze strony PO na najważniejsze w państwie urzędy... Ludzie ogarnijcie się... Od razu dodam że jakimś wielkim zwolennikiem pochówku w obecnej formie nie jestem, nie jestem także zwolennikiem polityki Kaczyńskiego, ale szanuje tą decyzję i nie zamierzam się o to wykłócać, czy urządzać nie daj Boże jakiś pikiet pod krakowską kurią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj pewnie wieczorem .......ną "młodzi , wykształceni ,z wielkich miast" demonstrację z wyrywaniem kostki brukowej pod kurią to jutro się głupie pomysły Dziwisza skończą.
Facet ,który spędził z Janem Pawłem Wielkim szmat czasu. Mądry człowiek jak dla mnie, rozważny. Gdyby nie czuł tak jak mówi to by nie kłamał . To bardzo prawy człowiek. Ufam ,że słowa o Prezydencie RP Lechu Kaczyńskim są prawdziwe i Wawel będzie na pewno miejscem honorowym. A tacy "patrioci" ,którzy tutaj kontestują będą też mieli plus ,że jak będą chcieli napluć na grób znienawidzonego prezydenta nie będą musieli do Warszawy jechać... ot co....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Człowieku zastanów się co piszesz? Co ma szacunek do państwa z tym że nie podoba się pomysł pochowania Kaczyńskiego na Wawelu? A jak ktoś się czuje patriotą a nie chce Prezydenta na Wawelu to kim jest? Swoją drogą popierający decyzję pochowania prezydenta na Wawelu to sami decydenci. Jeden pisze że nie jestem patriotą a drugi mi każe milczeć
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 13.04.2010 o godz. 18:08.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli Lech Kaczyński zostanie pochowany na Wawelu, to jako prezydent który zginął tragiczną śmiercią pełniąc swój urząd. Przy tym jest on osobą o wiele mniej kontrowersyjną (będąc delikatnym) niż wspomniany tu już Sikorski, czy też Piłsudski. Podobnie zresztą powinien zostać pochowany ostatni prezydent Polski na uchodźstwie, z tych samych powodów. I jedna uwaga dla osób piszących, że Lech Kaczyński był politykiem partyjnym - nie ośmieszajcie się. Ten argument jest tak głupi, że trudno mi się do niego poważnie odnieść w kontekście zarówno przywoływanych tu kontrowersyjnych "mężów stanu" (apolitycznych jak diabli), jak i naszego obecnego ustroju. Czasem lepiej milczeć, niż jednym zdaniem rozwiać wątpliwości co do swojej wiedzy i inteligencji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2010 o godz. 18:16.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bawią mnie te wszystkie teksty na nie. Był Wielkim Prezydentem patriotą jakiego Polska długo mieć nie będzie. Wawel jest odpowiednim miejscem na wieczny spoczynek ŚP.Lecha Kaczyńskiego wraz z małżonką. A wy się dalej spinajcie...
Ostatnio edytowane przez cuba libre : 13.04.2010 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Patriota to osoba, która widząc zaangażowanie Kaczyńskiego w jego służbie państwu nie miałaby wątpliwości gdzie powinien spocząć. Można się z nim było nie zgadzać, ale do człowieka, który na przekór wszystkim walczył orężem pod postacią słowa i czynu o prawdziwą Polskę, a nie o taką jaką chciałoby widzieć wielu quasi-patriotów i sprzedawczyków trzeba mieć najwyższy szacunek. Jest Bohaterem Naszych Czasów, a miejsce bohaterów jest w Krypcie na Wawelu. ![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jedynymi Polakami godnymi pochówku na Wawelu ( w ostatnich latach) są Wałęsa i co najwyżej zmarły już sp. Jan Paweł II. z Całym szacunkiem dla zmarłego Lecha Kaczyńskiego bo doceniam to jakim był patriotą ale według mnie w takim miejscu powinni spoczywać ludzie wybitni a on na pewno taką osobą nie był.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Widzisz Ty nawet słowa patriota poprawnie nie umiesz napisać...
Po protu wyraziłem NADZIEJĘ, że wszyscy patriotycznie nastawieni kibice nie będą sprzeciwiać się temu pomysłowi. Nikogo nie szantażuje i do niczego nie zmuszam. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wislak nie radził bym wytaczać takich tez bo zaraz miejsca na Wawelu zabraknie jak koledzy po szalu i nie tylko zaczną wymieniać osoby pasujące do opisu przedstawionego przez Ciebie
Dziękuję za wskazanie literówki Ja się już tutaj nie wpisuję bo szkoda nerwów
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 13.04.2010 o godz. 18:18.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
cyt: melduje o wykonaniu zadania... mniej więcej tak to szło.... to mały margines.... Każdy prezydent miał ma i bedzie musiał mieć zaplecze polityczne... i bedzie w większym lub mniejszym stopniu od niego zależnym... a my czekamy na takiego ponad To ... ale sobie poczekamy jeszcze.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Tak samo jak i pójście do wojska, i odsłużenie roku dla Ojczyzny. Ale z tym już jest problem, bo szkoda czasu. |
|
|
|
Member
Offline |
|
W tamtym czasie potrzebowaliśmy kogoś przede wszystkim odważnego i z charyzmą, takiego jak Wałęsa. Dzisiaj potrzeba kogoś z intelektem. Miejmy nadzieję, że Wałęsę w większości zapamięta się za okres Solidarności i walki z komuną, a nie bycia prezydentem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czekasz na męża stanu bez poglądów - powodzenia. Będzie to pierwszy znany przypadek w historii ludzkości. EDIT: Jeszcze jedna uwaga - Prezydent Lech Kaczyński nie był kontrowersyjny. Nie miał w swojej biografii wydarzeń kładących cień na jego postać - w odróżnieniu od już wymienionych wcześniej postaci. Następne pokolenia tak to ocenią - bo nie będą wychowane na papce medialnej serwowanej nieustannie od czasu jego zaprzysiężenia. To, że nie zgadzacie się z jego poglądami (których w większości wypadków pewnie nawet dobrze nie znacie) - absolutnie nie czyni go kontrowersyjnym. Apolityczny Prezydent, zwycięzca wyborów powszechnych - jak wy sobie to w ogóle wyobrażacie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2010 o godz. 18:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Eee kolege UB chcesz chowac na Wawelu? Ty chcesz, zeby Ci krolowie sie w grobach poprzewracali!?
TW Bolek na Wawelu to by był dopiero numer. Ten bufon i materialista (na ostatnim bankiecie podobno wszystkim się chwalił swoją nową komórką za 2tys. zł) na Wawelu. To moze jeszcze Michnika tam umiescic? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
pięknie kontrastują Twoje posty. Proszę Cię, nie "używaj" Tych ludzi do jakieś napinki politycznej. I nie używaj słów typu "dół" "psa" w kontekście miejsc proponowanch na pochówek dla ś.p Lecha Kaczyńskiego bo obrażasz pamięć i osoby spoczywające w tych miejscach. Trochę szacunku. przeraża mnie ten temat powoli. Widzę również, że jest coraz więcej osób mających patent na patriotyzm. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Radził bym poczytać troszkę literatury.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() mam nadzieje ze wiecej Twoich wypocin dzis nie bede juz musiał czytać ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Member
Offline |
|
masz rację. Takich osób jest więcej. Tylko problem w tym czy są dostrzegani i szanowani, czy też szkalowani i wyśmiewani. Takie osoby to nie jest też domena jednej partii i instytucji. Czasem potrzeba tragedii żeby zauważyć istnienie takich ludzi wokół nas, w życiu politycznym i społecznym. Pozdrawiam. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czytać to jedno a rozumieć to drugie....masz racje ktoś tu ma problemy z przyswajaniem tekstu pisanego..... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK. Ale nawet Kwaśniewski był bardziej bezstronny, nie pamiętasz tych szopek z dostawianiem krzesła, z przyjmowaniem premiera(skoro mówimy o szacunku do urzędu) w przedsionku, wetowaniu większości pomysłów PO. ludzie nie są kryształowi i LK też nie był, miej szacunek dla ludzi, którzy jak ja nie byli zadowoleni z jego prezydentury. Mam szacunek do zmarłego prezydenta ze względu na urząd jaki pełnił, poza tym miał niezwykle sympatyczną małżonkę, która miała tysiąc razy więcej taktu i ogłady niż pierwsza dama USA.
Ostatnio edytowane przez Boleck : 13.04.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wielka szkoda ze wszyscy doceniają Wałęsę prócz Polaków...
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dziennik Polski napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
W czym taki Kaczynski jest gorszy od chocby krola Michala Korybuta Wisniowieckiego.
Cytatat z wiki: "Michała Korybuta Wiśniowieckiego jako władcę ocenia się najczęściej źle: gnuśny, strachliwy, żądny władzy, bez umiejętności politycznej, a choćby wojskowej swego ojca, przypadkowy władca z woli tłumu." Skoro takich "asow" tam pochowane to mozna i niego. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Jak dla mnie Kaczynski nie zasluguje na to zeby go pochowali na Wawelu ,bo ani nie byl wielkim politykiem ,ani mezem stanu , uzyl urzedu prezydenta do wspierania jednej partii i swoja postawa dzielil Polakow ,no ale obecnie prawica jest przy wladzy to wszystko jest mozliwe |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Liczę na pomniki Lecha Kaczyńskiego...A to rondo to jakieś nieporozumienie! Widzę, że wszystkim odpierdala ostro....
![]()
-------------------
-> Only Wisla <- ------------------- |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ideą i celem systemu demokratycznego jest wypracowanie rozwiązań poprzez reprezentowanie poglądów większości uprawnionych do głosowania. Do tego służą partie polityczne - bo są w tym kraju zarówno ludzie chcący aborcji na żądanie, jak i absolutnie się im sprzeciwiający. A poprzez system reprezentacji wybiera się rozwiązanie akceptowalne dla większości. Obawiam się, że Twoje problemy to coś więcej niż rozumienie tekstu - ty nie rozumiesz w jakim ustroju żyjesz. Podejrzewam, ze nie wiesz nawet jaka idea kryje się za systemem partyjnym, bo na to wskazują Twoje teksty o "interesie ogółu". Niestety - jakąkolwiek decyzję podejmiesz, zawsze będzie ona reprezentować poglądy części społeczeństwa. Nawet jeżeli chodzi o kwestie czysto symboliczne, jak miejsce tragicznie zmarłej głowy państwa. Boleck - Kwaśniewski bardziej bezstronny. Potrafisz to jakoś umotywować? Ja wiem, jaki obaj politycy mają wizerunek medialny, ale mnie chodzi o fakty. To one będą oceniane za lat kilkanaście, a nie paszkwile tworzone masowo przez GW czy TVN.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2010 o godz. 18:36.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przeczytałem całość dyskusji na temat pochówku na Wawelu. Z całym szacunkiem, nikt nigdy nie wpadłby na taki pomysł gdyby prezydent nie zginął w wypadku. To jest poniżej wszelkiej krytyki. Wawel jest miejscem specjalnym i symbolicznym. Spoczęły tam postaci ważne dla całego narodu polskiego i to nie tylko związane z władzą czy polityką. Jeszcze kryptę na Skałce bym zrozumiał ale Wawel jest nie do pomyślenia i nie do przyjęcia.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|