The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arjen
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2009, 20:48
witam, poniżej zdubluję swoje pytanie z topicu "matura/po maturze" (czy jakos tak), ale to dlatego, ze tam nikt nie odpowiedzial dotąd. może więc tu znajdzie się ktoś studiujący prawo na UJ. znajdzie się? pozdrawiam
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2009, 13:55
1.Robił ktoś podyplomówkę na AGH-specjalista do spraw BHP?
2.Gdzie w Krakowie są organizowane szkolenia, kursy studia na ppoż(takie żeby zdobyć uprawnienia)?
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.03.2010, 18:03
Ma ktos pomysl na ciekawy temat pracy licencjackiej z Europeistyki? (najlepiej zwiazany z projektami i funduszami europejskimi)
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.03.2010, 14:28
Potrzebuję esej na dowolny temat o rozważaniach filozofów nowożytnych np. Bacon, Kartezjusz, Locke, Pascal, Leibniz.. Ma ktoś pomysł na temat?
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.03.2010, 18:44
Mógłby ktoś coś napisać na temat kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji?
Studiował to ktoś, a może miał kontakt?

Proszę o opinie, może być pw. pozdro
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.03.2010, 18:49
matura w tym roku... czas leci.. a ja dalej nie wiem co robić w sensie nauki po liceum... kto mi poleci jakiś ciekawy kierunek i jakąś dobrą uczelnie.... ( lubie geografie ) a z uczelni to myślałem o AGH ... prosze o odzew.. ;]
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.03.2010, 18:50
Słyszałem że na AWF można dostać się za\na tzw klasę mistrzowską... może ktoś to szerzej wyjaśnić? Wystarczy być młodzieżowym reprezentantem Polski czy musi być zdobyte mistrzostwo krajowe?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.03.2010, 22:29
Może ktoś polecić jakieś książki do przedmiotu "Metody systemowe i decyzyjne w informatyce"

zawiera min. Transformata Laplace'a , Transmitancje

Najlepiej w wersji elektronicznej

Potrzebuje, bo chyba trudny przedmiot i nie mam pojecia z czego mam sie go nauczyć.

Z góry dzieki
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 21.03.2010 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.03.2010, 20:10
przepraszam panowie studiuje ktoś z was może turystykę i rekreację w jakiejś z krakowskich uczelni
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 28.03.2010, 20:20
podbijam pytanie szczepanwislaka
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 28.03.2010, 20:25
arjen napisał(a):Wyświetl post
witam, poniżej zdubluję swoje pytanie z topicu "matura/po maturze" (czy jakos tak), ale to dlatego, ze tam nikt nie odpowiedzial dotąd. może więc tu znajdzie się ktoś studiujący prawo na UJ. znajdzie się? pozdrawiam

ktos sie znalazl prawo na UJ koncze w tym roku, wiec na pytania wszelakie moge odpowiadac.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 11.04.2010, 19:30
Nie wiem, czy to dobry temat, wszak już trochę dziadzieję.
Ale powiem Wam, w czym rzecz: Mam chrześniaka, który w tym roku będzie zdawał maturę. Będąc u mnie zauroczyło go nasze miasto. Obiecałem, że się rozejrzę, ale nigdzie nie mogę niczego takiego znaleźć.

Szuka studiów związanych z zarządzaniem sportem(w przyszłości chciałby zostać menedżerem piłkarskim/dyrektorem sportowym/kimś w tym rodzaju) - powiem szczerze, nie mam pojęcia, czy i ewentualnie gdzie mogą być u nas takie kierunki. Ja kończyłem UW, jednak tam na pewno nie ma. Może ktoś z Was, bracia studenci, ma na ten temat jakąś wiedzę, może ma znajomych na podobnych kierunkach?

Byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź - siostra by trochę wyluzowała, bo "miałbym na niego oko".
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
misiekpb
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.04.2010, 19:41
ja studiowalem turystyke na Awfie teraz jeszcze tylko magisterka mi zostala do napisania. Co chcecie wiedzieć? Ogolnie polecam tam studiować
KAŻDY TO POWIE WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!!!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.04.2010, 19:49
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy to dobry temat, wszak już trochę dziadzieję.
Ale powiem Wam, w czym rzecz: Mam chrześniaka, który w tym roku będzie zdawał maturę. Będąc u mnie zauroczyło go nasze miasto. Obiecałem, że się rozejrzę, ale nigdzie nie mogę niczego takiego znaleźć.

Szuka studiów związanych z zarządzaniem sportem(w przyszłości chciałby zostać menedżerem piłkarskim/dyrektorem sportowym/kimś w tym rodzaju) - powiem szczerze, nie mam pojęcia, czy i ewentualnie gdzie mogą być u nas takie kierunki. Ja kończyłem UW, jednak tam na pewno nie ma. Może ktoś z Was, bracia studenci, ma na ten temat jakąś wiedzę, może ma znajomych na podobnych kierunkach?

Byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź - siostra by trochę wyluzowała, bo "miałbym na niego oko".
Albo AWF albo UJ. Na obu są tego typu kierunki.
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 11.04.2010, 19:55
Wiek ktoś z was może, kiedy dokładnie są juwenalia w tym roku?
KOPER
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.04.2010, 20:10
4-9 maja
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 11.04.2010, 20:28
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Albo AWF albo UJ. Na obu są tego typu kierunki.
Byłem przekonany, że na UW niczego takiego nie ma(a raczej nie było, kiedy ja tam byłem).
Jestem bardzo wdzięczny za odpowiedź, mogłabyś mnie jeszcze naprowadzić - jak te kierunki fachowo się nazywają lub coś takiego? Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.04.2010, 21:16
Na AWFie to chyba w ramach turystyki można robić i tak samo kierunku o nazwie "sport".

Na UJ jest na pewno podyplomówka taka (http://www.uj.edu.pl/dydaktyka/podyp...rta.php?id=91), nie wiem w sumie jak z I st. Ale tam w Katedrze najlepiej spytać.
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 11.04.2010, 21:19
Na UJ są studia drugiego stopnia, magisterskie o specjalizacji zarządzanie w sporcie:
https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/836
czyli sposobem jest pójście na np. zarządzanie, ekonomię na 3 letnie studia licencjackie, a potem dwa lata tej specjalizacji na magisterce
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 11.04.2010, 22:09
Uprzejmie Wam dziękuję.
Odpowiedz cytując
przemmach
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.04.2010, 22:40
Studiuje na AWFie Turystyke i Rekreacje, na drugim roku trzeba wybrać jedną z wymienionych specjalizacji: rekreacja ruchowa, odnowa psychosomatyczna, hotelarstwo, obsługa ruchu turystycznego.Do tego dochodzą specjalizacje instruktorskie. Moim zdaniem ten kierunek przyajmniej jest wybitnie nie "piłkarski". Może na wychowaniu fizycznym coś by podeszło...
Gdybym dostawał pieniądze za moją miłość do Wisły, byłbym milionerem
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.04.2010, 00:08
Ja studiuję Finanse i Rachunkowość dziennie na UEk'u, więc służę pomocą
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.04.2010, 09:26
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktos pomysl na ciekawy temat pracy licencjackiej z Europeistyki? (najlepiej zwiazany z projektami i funduszami europejskimi)
Np. taki:
Unijne instrumenty wsparcia rozwoju turystyki w Polsce
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.04.2010, 12:55
Gdzie w Krakowie oprocz AWF jest kierunek Wychowanie Fizyczne interesuje mnie ten kiernek ale zawsze trzeba miec jakas alternatywe
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.04.2010, 13:21
Ja także studiuje Turystykę i Rekreację na 1 roku tylko , że na WSiZie w Rzeszowie. Ten kierunek u mnie ma coś wspólnego z sportem bowiem w pierwszym semestrze miałem Wf ,na którym cały czas graliśmy w piłkę.Teraz także go mam lecz na jego zajęciach mamy zajęcia z tańca. Za to cały czas mam zajęcia na basenie z pływania i elementów ratownictwa. w Lecie mam obozy na których kładzie się nacisk właśnie na pływanie a w zimie na jazdę na nartach. Także ze sportem owszem ten kierunek ma coś wspólnego ale z piłką jak już to była mowa nie. I u nas specjalizację wybiera się na 3 roku i obok hotelarstwa są to rożne typy turystyki zdrowotnej , np konna
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 21.04.2010, 18:39
prosze kogoś kto studiuje turystyke i rekreacje lub ochrone środowiska na AGH , żeby opisał co sie robi jakie są jego odczucia itp bardzo prosze o odp... w tym roku pisze mature ( dod. przedmiot geografia rozszerzona ) i nie wiem co roić po liceum...
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.04.2010, 19:41
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
prosze kogoś kto studiuje turystyke i rekreacje lub ochrone środowiska na AGH , żeby opisał co sie robi jakie są jego odczucia itp bardzo prosze o odp... w tym roku pisze mature ( dod. przedmiot geografia rozszerzona ) i nie wiem co roić po liceum...
Kolega, który studiuje ochrone środowiska ma lekkie problemy z matematyką, ponieważ jest trudna, wiele osób ma z tym przedmiotem kłopot, ale da się zaliczyć, reszta przedmiotów lajtowa. Na drugim roku jest fizyka, więc może byc podobnie jak z matmą..Otrzymuje się wiele certyfikatów z różnych darmowych kursów, na które niekoniecznie trzeba chodzić. W tym roku pierwsze 13 osób na rekrutacji otrzymało 1000zł/miesiąc. Więc jak najbardziej poleca ten kierunek
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 21.04.2010, 19:47
dzięki wielkie za odzew.... jeśli ktoś coś wie na swoim lub kolegów, znajomych przykładach to prosze piszcie tu... pozdro
Odpowiedz cytując
SpongeBob
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.04.2010, 20:29
w dniu dzisiejszym zostalem szczesliwym studentem...japonistyki znajdzie sie tu moze jakas dobra dusza majaca jakiekolwiek pojecie o tych studiach/jezyku?
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.05.2010, 22:22
SpongeBob napisał(a):Wyświetl post
w dniu dzisiejszym zostalem szczesliwym studentem...japonistyki znajdzie sie tu moze jakas dobra dusza majaca jakiekolwiek pojecie o tych studiach/jezyku?
Jak to tak ze w takim terminie ?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów