The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2010, 17:06
panowie coś na wyluzowanie... WdoWA powraca http://alkopoligamia.com/nowosci/1518186903.html

pierwszy kawałek dobry..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.04.2010, 18:27
Jazda napisał(a):Wyświetl post
A niech tam sobie stoją nawet chuligani Nadnarwianka Pułtusk!!!!!! Nie masz pojęcia o czym piszesz,a piszesz.
Heh.. jasne, nie mam pojęcia Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.04.2010, 19:18
Endorfinka napisał(a):Wyświetl post
A razem z Peją huligani Amici ? Ciśnie wielu dobrych raperów, ciekawe, kto z nim będzie chciał coś jeszcze nagrac spoza Poznania.
napewno więcej raperów nagra z Rychem niż z tede... I powiedzcie mi szczerze, co takiego nagrał w ostatnich 3 latach Pelson że twierdzicie że jest lepszy od Ryśka? Więc skończcie lepiej takie populistyczne gadki.
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Stary 06.04.2010, 19:28
Pelson nawija z Eldoką i Włodim
http://www.youtube.com/watch?v=3vNwfmR4bbQ
Ostatnio edytowane przez Endorfinka : 06.04.2010 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 06.04.2010, 19:41
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
napewno więcej raperów nagra z Rychem niż z tede... I powiedzcie mi szczerze, co takiego nagrał w ostatnich 3 latach Pelson że twierdzicie że jest lepszy od Ryśka? Więc skończcie lepiej takie populistyczne gadki.
ziomuś a to dopiero od 3 lat liczy się co kto kiedy zrobił widze że mlody jesteś to możesz nie pamiętać początków Pele'go
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Stary 06.04.2010, 20:13
wiertar napisał(a):Wyświetl post
ziomuś a to dopiero od 3 lat liczy się co kto kiedy zrobił widze że mlody jesteś to możesz nie pamiętać początków Pele'go
Wyobraz sobie że trochę o nim wiem i uważam że w porównaniu do Peji wypada blado... A przez ostatnie kilka lat to jest drugoligowiec, tyle że z dobrą przeszłością...
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.04.2010, 20:18
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
Nie liczy sie ilość ale jakość
Peja błazen, robi z siebie Boga Polskiego hip hopu. Ktoś wyżej pisał że HG będzie chciało nagrywać z peją. Niech nagrywają, tylko że zarówno peja jak i hg równomiernie lecą w dół. Porównując ich starsze kawałki z obecnymi można sie złapać za głowe i zastanawiać jak bardzo mozna sie stoczyć.
No ale to tylko moja opinia. Ciężko jest mi być obiektywnym bo na codzień słucham tdf'a, no ale moi znajomi mają podobną opinie.
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 06.04.2010, 20:18
no i to znaczy że jest slaby bo dawno nie nagrywał uważam że przez ten okres miał kilka udanych featów. m.in. u Mesa
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Stary 06.04.2010, 21:02
A w którym momencie napisałem że jest słaby bo nie nagrywał dawno? Choć może coś w tym jest Zrozum, że jak dla mnie to Pelson nie jest ważną postacią na tej scenie, żadna jego zwrotka z ostatniego czasu nie zapadła mi w pamięć, więc mam prawo powiedzieć swoje zdanie...

PS. Kolega wyżej (fan TDF'a) pisze że HG się stacza. Przesłuchaj sobie "Drogę" i porównaj do "Klucza", progres jest chyba zauważalny?
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 06.04.2010, 22:16
Czy ktoś kto to przesłuchał, może obiektywnie powiedzieć, że na tej płycie jest coś więcej niż "tede **** i szmata i dlatego tede ****ą jest" ? Ten wers z kupa w nogawce czy sraniem w spodnie (nie pamiętam już) jakoś mnie niespecjalnie przekonuje do sprawdzenia materiału.

A co do Pelsona to zupełnie się nie zgodzę, wydał mistrzowską płytę solowa (fakt, że jakiś czas temu), z taką perełką jak "List", który to track, według mnie wtedy był najlepszym numerem roku w polskim rapie. Ta płyta miała podwójną wartość - udowodnił wszystkim hejterom, że nie stanowi jedynie tła dla Vienia, tworząć "Sensi" przeskoczył poziom swojego kumpla. Jedna z bardziej niedocenionych płyt, przeszła bez echa i szybko została zapomniana, a szkoda. Aa i jeszcze jedno, teraz już nie wierzę, że Rychu kiedykolwiek zbliży się do poziomu prezentowanego przez Pelsona. Moje subiektywne zdanie.
pozdr

Może tylko dodam, że podziwiam talent TDFa do znajdowania świetnych producentów, kiedyś Matheo, teraz Sir Michu, ciekawe kto następny
Powód: Kto nie słuchał niech sprawdzi płytę Pelson - Sensi!
Ostatnio edytowane przez Michal_b3 : 06.04.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 06.04.2010, 22:29
Michal_b3 słuchałem tej płytki i szczerze mówiąc nie zachwyciła mnie. Pelson..co on takiego zrobił w polskim hip-hopie?Również nie znam żadnej zwrotki która zapadła by mi w pamięć..Ten beef jest tylko po to żeby narobić sobie sławy i by sprzedać więcej płyt tyle. Wszyscy tak jaracie się Peją,Tede a tacy jak Małpa,PeeRzet,Poszwixxx,Enson,WENA,Ash,Cira,Brud ne Serca są zwyczajnie niedoceniani. Każdy z tych raperów prezentuje lepszy poziom niż dwójka wyżej wymienionych ale to jest moje zdanie i wiadomo..każdy ma je inne
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.04.2010, 22:34
mi w pamięci zapadło jedno hasło hg: "zjedz skręta"
Odpowiedz cytując
Koko_1906
Member

Od: 01.2005

Stary 06.04.2010, 22:56
Jago napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy tak jaracie się Peją,Tede a tacy jak Małpa,PeeRzet,Poszwixxx,Enson,WENA,Ash,Cira,Brudne Serca są zwyczajnie niedoceniani. Każdy z tych raperów prezentuje lepszy poziom niż dwójka wyżej wymienionych ale to jest moje zdanie i wiadomo..każdy ma je inne
Dokładnie, płytka PeeRzeta bardzo dobra, a płytka Małpy to mistrzostwo
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.04.2010, 23:14
MOwicie, że zaczepki w strone innych raperów to forma promocji. A co robi PeeRZet ? Nie wiem w której piosence, ale ewidentnie atakuje TPWC Kazdy kij ma dwa konce
Jago - "co takiego zrobił Pelson w polskim hip hopie?" Molesta Ewenement. Mówi Ci to coś ? A co takiego w polskim hip hopie zrobili Ci wszyscy wymienieni przez Ciebie ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Koko_1906
Member

Od: 01.2005

Stary 06.04.2010, 23:36
Peerzet na swojej stronce pisał, że nie jest to atak w stronę TPWC. A co do Pelsona, to jednak chłop zrobił trochę dla polskiego hh
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.04.2010, 08:31
a ilu z was słyszało chociaż jeden kawałek np. Brudnych Serc? (oprócz featów które i tak są zajebiste) żeby oceniać czy cokolwiek zrobili czy nie. Małpa nie bez powodu debiut roku.
To samo Jimson kilkanaście miesięcy temu. Teraz będzie reedycja jego znakomitej EPki.
Oczywiście niewątpliwie nie można jechać po Pelsonie i Eldo że są słabi bo nie wierze że jest tu ktoś kto ich całkiem nie zna. Pelson ma na koncie jedną solówkę której nie słyszałem i jeśli się nie mylę 3 płyty z Molestą, które naprawdę nie schodzą poniżej pewnego poziomu.
Wiadomo że część będzie bronić Tede, część Ryśka.
Ale to już każdego prywatne zdanie i wiadomo że różnica zdań będzie zawsze.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 07.04.2010, 13:58
A jeszcze ciągnąc dalej temat Pelsona, ktoś napisał, że ten raper to obecnie druga liga. No ku... przecież on zaliczył taki progres jak mało kto, od wydanej solówki na featuringach rzuca same kozackie 16. No ale każdy ma swój gust.

Nie ma chyba sensu rozgraniczanie polskiego rapu na mainstream i underground. Kto chce, jest świadomym słuchaczem - znajdzie dobre rapsy (zwłaszcza w dobie internetu), a kogo mało to obchodzi, zostanie przy słuchaniu Gruala, Peji (Pei?) i Tedzika. Każdy jest zadowolony

Jak ktoś nie słyszał to polecam te dwa tracki, jeden track ze zwrotką Pelsona a drugi już w poście wyżej przeze mnie wspomniany "List" z jego solówki
http://www.youtube.com/watch?v=KRVPSVzuCWg
http://www.youtube.com/watch?v=wd3mJ-wNKng

Przesłucham w najbliższym czasie Czarny Wrzesień, bo wpadł mi w ręce jeden numer właśnie z tego albumu i zadziwiająco dobrze Rychu wypadł.
Powód: oczywiście, że progres, nie wiem jak to się stało, że napisałem coś odwrotnego do tego co chciałem przekazać :D
Ostatnio edytowane przez Michal_b3 : 07.04.2010 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 07.04.2010, 14:33
Michal_b3 napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze ciągnąc dalej temat Pelsona, ktoś napisał, że ten raper to obecnie druga liga. No ku... przecież on zaliczył taki regres jak mało kto, od wydanej solówki na featuringach rzuca same kozackie 16. No ale każdy ma swój gust.

a nie progres
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 07.04.2010, 14:49
Coach no więc ci raperzy wymienieni przeze mnie 'nie sprzedali się' ich muzyka sama się sprzedaje.Ash owszem był na Światłach Miasta ale jak możesz o nim poczytać nie znajdziesz jego zdjęcia, ani nie znajdziesz go na żadnym teledysku. Zwyczajnie nie chciał być popularny,chciał tylko tworzyć co mu i tak niesamowicie wychodziło.. skończył z HH ale mam nadzieję że jeszcze kiedyś go usłyszę..Małpa to chyba nie muszę tłumaczyć, że wydał jedną z lepszych jak nie najlepszą płytę ostatnich lat. Enson również świetny nielegal, tak samo jak WENA,PeeRzet. A Brudne Serca to chyba nawet nie muszę tłumaczyć Moim zdaniem Smark jest królem podziemia. Bo prostu ja lubię słuchać szczerości, jakoś ten 'wyścig szczurów' to nie dla mnie..no i jak ktoś wcześniej wspomniał, różnica zdań będzie zawsze. Bo nie ma rapera, który każdemu dogodzi
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
wiślaQ
Member

Od: 04.2009

Stary 10.04.2010, 14:45
Polecam najnowszą płytkę OSTRego " Tylko dla dorosłych" Naprawdę warto kupić.
Odpowiedz cytując
MłodyFCB
Member

Od: 02.2009

Stary 10.04.2010, 16:30
ktoś tu pisał o tym że HG będzie chciało nagrać z Peją ? Przecież Wilku to kumpel Pelsona ,poza tym Peja prowadzi jeszcze wojnę z Sokołem i jak dalej będzie tak obrażać raperów z Warszawy to coś mi się wydaje ze oni się zjednoczą przeciw niemu
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.04.2010, 16:50
MłodyFCB napisał(a):Wyświetl post
ktoś tu pisał o tym że HG będzie chciało nagrać z Peją ? Przecież Wilku to kumpel Pelsona ,poza tym Peja prowadzi jeszcze wojnę z Sokołem i jak dalej będzie tak obrażać raperów z Warszawy to coś mi się wydaje ze oni się zjednoczą przeciw niemu
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1270749132

i gdzies jeszcze był filmik w którym Peja osobiście zaprasza na HG w Poznaniu.
To tak odnośnie relacji panujących między HG i SLU
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 14.04.2010, 16:33
http://www.youtube.com/watch?v=hxBcb...layer_embedded

Świetna kolaboracja Pyskatego... Warte uwagi, goście zacniiii
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Stary 14.04.2010, 16:47

Coś wspaniałego !! Jaram się w *** teraz

Pyskaty, Fokus, OSTR, Eldo, ..... Naprawdę cała Dwunastka pokazała Klasę ! ;]]]]
Ostatnio edytowane przez Nowohucianin^^ : 14.04.2010 o godz. 16:53.

Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.04.2010, 18:16
To naprawdę mocna artyleria, nic tylko się cieszyć, że powstają takie projekty
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.04.2010, 18:24
A mi się nie podoba... Tak jakoś bardziej z Mezo mi się kojarzy niż z rapem... I żeby nie było, nie słucham Firmy
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.04.2010, 19:05

kozak niesamowity
.....
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.04.2010, 20:44

Co do samego klipu, wygląda jak promo jednej z firm odzieżowych, marketing to jedno, ale teksty "Nie dla kasy..." i załączony wyżej obrazek to jednak coś nie tak.

Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, nie oceniam muzyki, ale formę w jakiej to ukazano.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 14.04.2010, 20:45
sama śmietanka... Dawno nie słyszany Łona, Mes, Ero, O.S.T.R oraz nadzieja amerykańskiego rapu – Termanology!* jaram się także
* cytat zaczerpnięty z www.dobrzewiesz.net czyli strony Łony.
i drugie info:
Łona / Webber “Drogie Junoumi”

Zarejestrowaliśmy ostatnio utwór dla naszych przyjaciół z ekipy Junoumi. Junoumi to wydawnictwo, które swego czasu wydawało świetne kompilacje polskich tracków hiphopowych stricte na nośniku winylowym.
Płyty 4 edycji są już w tłoczni, pełne info znajdziecie tutaj, natomiast tutaj skromny promomix ów wydawnictwa:
http://soundcloud.com/groh-junoumi-c...ol-4-promomix/

Pamiętam pierwsze JuNouMi... były zajebiste i teraz też arcyciekawie się zapowiada patrząc po artystach
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 15.04.2010, 00:24
Termanology z gościnną zwrotką w polskim tracku, coś pięknego! Wszyscy trzymają poziom, jedynie Fusznika bym wyrzucił, Returnersi jak zwykle dali radę z bitem. Ma ktoś info jak doszło do tego, że Termanology nagrał zwrotkę na track Pyskatego?

Ps. Kilka bitów na solową płytę Termanology wyprodukował DJ Premier, więc możecie sobie wyobrazić jakiego rozmiaru jest to postać w amerykańskim rapie, zresztą warto sprawdzić ten materiał Termanology - Politics As Uusal - polecam

Przypomniało mi się, że czytałem kiedyś podsumowanie roku 2008 przez Pyskatego, na pierwszym miejscu umieścił w/w płytę, więc ten nagrany numer to jego ogromny sukces.
Ostatnio edytowane przez Michal_b3 : 15.04.2010 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów