The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2010, 11:12
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
tak z ciekawości jakimi klubami gracie i jakie ligi polecacie? w których można budować spokojnie zespół (przez 2-3sezony) który mógłby europejskie puchary zawojować (szukam średnich klubów z dużym zastrzykiem gotówki na transfery oczywiście)
TSG Hoffenheim w Bundeslidze dość dobrzy gracze i dość dużo gotówki.
Liga też fajna bo praktycznie możesz w niej zrobić wszystko, nie ma żadnych ograniczeń i w ogóle.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.04.2010, 11:30
tak z ciekawości jakimi klubami gracie i jakie ligi polecacie? w których można budować spokojnie zespół (przez 2-3sezony) który mógłby europejskie puchary zawojować (szukam średnich klubów z dużym zastrzykiem gotówki na transfery oczywiście)
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
TSG Hoffenheim w Bundeslidze dość dobrzy gracze i dość dużo gotówki.
Liga też fajna bo praktycznie możesz w niej zrobić wszystko, nie ma żadnych ograniczeń i w ogóle.
Ja również polecam Bundesligę Bardzo dobrze rozwinięta liga pod względem marketingu (Stadiony-wpływy z biletów,Bardzo dobre umowy sponsorskie) dzięki czemu nie musimy za bardzo patrzeć na budżet
a klub hym....? Borussia Dortmund z Kubą
Osobiście gram Hansą Rostock (2 liga niemiecka)
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 03.04.2010 o godz. 11:33.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.04.2010, 11:47
Bartuk1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja również polecam Bundesligę Bardzo dobrze rozwinięta liga pod względem marketingu (Stadiony-wpływy z biletów,Bardzo dobre umowy sponsorskie) dzięki czemu nie musimy za bardzo patrzeć na budżet
a klub hym....? Borussia Dortmund z Kubą
Osobiście gram Hansą Rostock (2 liga niemiecka)
Z tego co wiem to Borussia ma długi ,wiec w Fm-ie zbyt wiele pieniędzy nie będzie miała na transfery.
Wez sobie Red Bull Salzburg- pieniędzy w ch.j, liga słaba. Kupisz kilku grajków i będzie wszystkich lał po 5:0.
A tak na serio to fajnie sie gra PSG no i Aston Ville możesz wziąść zawsze.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.04.2010, 12:39
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to Borussia ma długi ,wiec w Fm-ie zbyt wiele pieniędzy nie będzie miała na transfery.
Wez sobie Red Bull Salzburg- pieniędzy w ch.j, liga słaba. Kupisz kilku grajków i będzie wszystkich lał po 5:0.
A tak na serio to fajnie sie gra PSG no i Aston Ville możesz wziąść zawsze.

tak też polecam Red Bull Salzburg..
duża gotówka, dobrzy zawodnicy liga bardzo podobna do niemieckiej tyle ze mniej zespołów.

Choć sam gram Wisłą i dopiero w 6 sezonie zrobilem taka drużynę i tak ustawiłem taktycznie ze doszedlem do półfinału Champions League
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 03.04.2010, 21:39
jak ustawić by ustawieniem zespołu i taktyki na sparingach zajmował sie asystentzaznaczam opcje gdzie asystent jest odpowiedzialny za sparingi to za każdym razem co sparing musze ustawiać cały zespół i rozmowy chociaż od tego mam asystenta tylko nie wiem jak zrobić by asystent odpowiadał za sparingi
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 04.04.2010, 12:49
3 sezon przyniósł fajne spotkania na początku SP po wygranym MP I PP z finalista PP Lech 4-1 bodajże na śląskim. Później już el.LM 2 i 3 rn jakieś ogórki potem Crvena ostatecznie po lobie zza połowy boiska przegrywam u siebie 1-2, w Belgradzie już lepiej 3-0 dla Wisły i LM moja. grupa też fajna Arsenal,HSV i francuskie Nantes.
1 mecz z Nantes (do którego sprzedałem Pawełka) wyjazd wygrana 2-0 next HSV dom wygrywam 3-0 w 1 połowie sytuację marnują jak na zawołanie i 3-2 ostatecznie .Arsenal u siebie kompletna porażka chciałem przy atakować i nic z tego nie wyszło 0-2 dochodzę na 2-2 no i ... 2-4. wyjazd już lepiej wygrałem skromnie 1-0
Tabela wygląda tak:
Arsenal 9 lepszy stosunek bramkowy
Wisła 9
HSV 3
Nantes 3

P.S
JOSE 841 gdy ja ustawiam sparingi na asystenta to tylko przewijam
*Odpowiada za organizację
*Zajmuje się sparingami
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.04.2010, 13:28
Mam pytanie do tych ktorzy graja silnymi zespołami w danych ligach i gra dobrze im idzie. Mianowicie czy zmieniace cos w taktyce co sezon? Czy sa to gruntowne zmiany czy kosmetyczne? Ja mam tak ze mam dobra taktyke, wygrywam, dobrze mi idzie a w nastepnym sezonie ta sama taktyka lipa. Dopiero jak zmienie kilka elementow to znowu gra jest skuteczna. Dziwne to jest. Gram taktyka "a", idzie galancie. Dokonuje wzmocnien w okienku transferowym i zamiast powinno isc lepiej bo do taktyki przyzwyczajeni wszyscy a do tego sa znaczace wzmocnienia to idzie słabiej ;/ Ale zmieniam styl gry, np zamiast wystawiania pomocnikow na srodek boiska odaje skrzydlowych i znowu jest ok...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.04.2010, 14:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do tych ktorzy graja silnymi zespołami w danych ligach i gra dobrze im idzie. Mianowicie czy zmieniace cos w taktyce co sezon? Czy sa to gruntowne zmiany czy kosmetyczne? Ja mam tak ze mam dobra taktyke, wygrywam, dobrze mi idzie a w nastepnym sezonie ta sama taktyka lipa. Dopiero jak zmienie kilka elementow to znowu gra jest skuteczna. Dziwne to jest. Gram taktyka "a", idzie galancie. Dokonuje wzmocnien w okienku transferowym i zamiast powinno isc lepiej bo do taktyki przyzwyczajeni wszyscy a do tego sa znaczace wzmocnienia to idzie słabiej ;/ Ale zmieniam styl gry, np zamiast wystawiania pomocnikow na srodek boiska odaje skrzydlowych i znowu jest ok...
ja gram/łem Slavią, Wisła, PSG, hmm i to chyba wszystko z tego FM`a. Taktyki przez sezon, wogóle nie zmieniałem, jedyne zmieniałem zawodników i ich motywacje.
Z Wisła przez 7 sezonów 6 MP półfinały PE, puchary PP i SP. Ze Slavia to samo jak nie wiecej. PSG już cieżej ale nigdy poza pierwszą 3.
Taktyki przez 7 sezonów w Wiśle nie zmieniłem ANI razu. Tak samo jak nie zmieniam obciążeń treningowych.
Tyle że ja prawie wogole nie kupuje zawodników powyzej 19 roku życia
No i w ocenie zespołu, mam maksymalne zgranie i zrozumienie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.04.2010, 15:03
LeQ daje ta jak mówisz i nic co sparing to ja musze wszystko ustawiać z taktyką i wyjściową11stką włącznie
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 04.04.2010, 15:07
LeQ daje ta jak mówisz i nic co sparing to ja musze wszystko ustawiać z taktyką i wyjściową11stką włącznie
to jesli nie chcesz oglądać/grać sparingu to idz na jednodniowy urlop
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.04.2010, 15:07
chłopie. weż włacz sobie FM`a, i klikaj co sie da, sprawdzaj każda opcje i kazde okienko. Moze wtedy poruszanie po grze nie bedzie Ci sprawiało kłopotów.
Nie wytłumacze Ci jak właczyc to co chcesz, bo ja to robie odruchowo.
A jak masz dalej problemy, to masz tam taka POMOC, zrobiną dla takich jak ty.
Oczywiscie, gra Ci pierwszej jedenaski nie wyszuka, ale ułatwi to!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.04.2010, 17:47
Nie wiecie czy jakimś cudem nie poszedłby mi FM chociaż 09 na moim komputerze o niższych wymaganiach?

Moje:
Karta Graf - GeForce2 MX/MX 400 (64MB)
Proc- AMD Duron 950 MHz
Pamięć Fizyczna - 255mb
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 04.04.2010, 18:03
rainha napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie czy jakimś cudem nie poszedłby mi FM chociaż 09 na moim komputerze o niższych wymaganiach?

Moje:
Karta Graf - GeForce2 MX/MX 400 (64MB)
Proc- AMD Duron 950 MHz
Pamięć Fizyczna - 255mb
http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/intro.aspx

Jeśli łapiesz się na minimalne, to z np. game boosterem pewnie pójdzie. Ale od razu Ci mówię, że zagrasz na małej bazie z tylko jedną ligą. O 3D też raczej możesz zapomnieć :<.
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.04.2010, 09:34
Bartuk1906 napisał(a):Wyświetl post
Screen Musisz ustawić jednego z zawodników mających CZAJ SIĘ, jako wykonawce rzutu rożnego ( jak na screenie ). Plus w ustawieniach zespołu żeby wrzucali do POLA KARNEGO... Myślę że wszytko zrozumiałe
OK. A czy mógłbyś jeszcze z kombinować do rzutów wolnych ;p Albo czy ktoś ogólnie może coś takiego przygotować najlepiej dla wisełki ;p
Czekam na screeny
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 05.04.2010, 11:13
KO znalazłem i rozwiązałem problem z asystentem
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 05.04.2010, 13:40
Pytanie: Jakie talenty polecacie by na samym początku gry ściągnąć ich do Wisły?

Najbardziej potrzebni: bramkarz, skrzydłowi, napastnicy, rozgrywający

Oraz najlepsze polskie talenty.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.04.2010, 13:44
Lung Jr - klasowy bramkarz, powinien przyjść,
Borges - bardzo dobry rozgrywający,
Leszczaka ogrywaj, u mnie strzelał dużo bramek, spróbuj Lukaku wyciągnąć,
Anele - obrońca boczny
Makaay - stary ale wymiata;>
Jańczyk - dopiero w 2011 przychodzi bo jest na wypożyczeniu

Ja mam szczęscie do graczy wykonanych przez gre takie talenty mam potem powklejam screeny tych Newgamów;>
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.04.2010, 13:52
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Pytanie: Jakie talenty polecacie by na samym początku gry ściągnąć ich do Wisły?

Najbardziej potrzebni: bramkarz, skrzydłowi, napastnicy, rozgrywający

Oraz najlepsze polskie talenty.
Tak jak kolega na bramkę Silviu Lung jr
Ewentualnie: Czapliński Piotr, bądz Stachowiak, Sandomierski
To są z pewnością talenty

Jeśli chodzi o napastnika to polecam Ezechiela i Albert Tabot Mfongang. Super napastnicy.
Jeśli chodzi o rozgrywających to już nie pamiętam jakie tam perełki miałem.
Skrzydłowi, bierz na pewno Cueto z Lecha, talent czystej wody Na prawą pomoc warto sięgnąć po Pawłowskiego.Nieżle ciśnie
Edytka: Polecam jeszcze Krivetsa oraz Maxima Skavysha też z Bate. Mogą grać na ofensywnym pomocniku
Ostatnio edytowane przez Blacha92 : 05.04.2010 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 05.04.2010, 14:03
Cytat:
Tak jak kolega na bramkę Silviu Lung jr
Ewentualnie: Czapliński Piotr, bądz Stachowiak, Sandomierski
To są z pewnością talenty

Jeśli chodzi o napastnika to polecam Ezechiela i Albert Tabot Mfongang. Super napastnicy.
Jeśli chodzi o rozgrywających to już nie pamiętam jakie tam perełki miałem.
Skrzydłowi, bierz na pewno Cueto z Lecha, talent czystej wody Na prawą pomoc warto sięgnąć po Pawłowskiego.Nieżle ciśnie
Edytka: Polecam jeszcze Krivetsa oraz Maxima Skavysha też z Bate. Mogą grać na ofensywnym pomocniku
Dzięki, na pewno się przyda
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 05.04.2010, 14:08
Ja jeszcze polecam :
Kislyaka
Fabbiani-ego ( nie jest młody ale b.dobry)
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.04.2010, 14:15
Dałby ktoś download ; P?nie chce mi sie szukać
Odpowiedz cytując
terror_TSW
Junior Member

Stary 05.04.2010, 14:32
Do mnie na samym poczatku przyszedl Alejandro Dominguez z Rubina-swietny pilkarz, podpora ataku, moze grac tez na skrzydle
polecam tez Ransforda Osei, w pierwszym sezonie jest na wyporzyczeniu w Twente, idzie go wyciagnac z Hajfy za psie pieniadze ;]
Tez polecam Krivca, w sumie sprawdzi sie w kazdej lidze w takich zespolach przecietnych. Mialem go w zaragozie, catanii i lens. Wszechstronny zawodnik, moze grac na srodki i na skrzydlach, polecam ; ]
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Stary 05.04.2010, 16:07
czy grał ktoś w opcje przez sieć widziałem, że jest taka opcja i długo mnie to zastanawiało ale sam do tego nie doszedłem. Może Wy wiecie?
Ostatnio edytowane przez Damianek_ABG : 05.04.2010 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 05.04.2010, 16:23
Grało się czasami
Ale wymaga to kupy czasu i przynajmniej 3-4 osób do gry, żeby miało to w ogóle większy sens
Odpowiedz cytując
jarekk
Junior Member

Stary 05.04.2010, 16:26
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Spróbuj tej: http://wyslijto.pl/plik/6if3bulr3x
dzieki jakos na dniach wyprobuje bo mialem tydzien melandz opor... a da sie z tego zrobic cos ze skrzydlowymi pod wiselke?
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Stary 05.04.2010, 16:42
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Grało się czasami
Ale wymaga to kupy czasu i przynajmniej 3-4 osób do gry, żeby miało to w ogóle większy sens
A co dokładniej trzeba zrobić. Napisz na priv jak chcesz ;p
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Stary 05.04.2010, 16:44
jest jakaś łatka do FM 2009 aby była liga angielska o nazwie "Northern Premier League
Division One South"? jest może owa liga w FM 2010?
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.04.2010, 16:54
Damianek_ABG napisał(a):Wyświetl post
A co dokładniej trzeba zrobić. Napisz na priv jak chcesz ;p
Jeden z graczy (najlepiej ten z najlepszym sprzętem i internetem) zakłada host, reszta sie do niego podłącza. Cała filozofia Najlepiej grać w 3-4 osoby. Więcej to za dużo, bo ciężko się zgrać czasowo.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 05.04.2010, 17:22
No i najlepiej zrobić to na hamachi, tyle. W internecie tysiące wątków o graniu przez internet.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 05.04.2010, 20:20
Panowie grał ktos z was w meczu w którym zawodnik miał numer -1
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów