|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Na trybunie wschodniej jest zaprojektowanych 9 kiosków gastronomicznych (4 na kondygnacji 00, 5 na kondygnacji +2), na zachodniej 7 (3 na kondygnacji 00, 4 na +2). Biorąc pod uwagę wielkość trybun N/S to pewnie zaprojektowano (lub zaprojektuje się) po 3 kioski. Ich wyposażenie więc to nie takie hop siup, trudno ukryć że nie jest to opłacalna inwestycja, dlatego one powinny zostać wyposażone przez inwestora, ich brak szczerze mnie dziwi (z nowo budowanych stadionów tylko na naszym ten obowiązek jest zrzucany na klub czy operatora... ) i pewnie skończy się jak w przypadku trybuny południowej. Nawet gdyby nie wykonano wszystkich, a 2 na kondygnacje + bezgotówkowe płatności to sprzedaż szłaby dosyć sprawnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() hm, w sumie taki bezdotykowy terminal, jak w maku - to by było coś! 30 sekund na transakcję od zamówienia po odejście zadowolonego klienta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
To już zależy od tego jak zostałoby to ujęte w przetargu na IT, bo to właśnie ta działka. Można zastosować bezdotykowy czytnik kart kibica, coś podobnego jak stosowane jest w niektórych kołowrotach wejściowych (np. takich jakie będą na Legii). Można zastosować wiele opcji, oprócz płacenia z karty kibica możliwe byłoby opłacenie czegoś z telefonu komórkowego, ważne aby ten obsługiwał MMSy. Tylko tutaj trzeba chęci i pieniędzy aby coś takiego zainstalować.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wygląda na to że to nie żart ale ja podbijam swoje pytanie co to dla nas oznacza czy przy takim wykończeniu stadionu da się na nim grać puchary?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zdewastowane boisko! Gdzie zagra Wisła i Cracovia?
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ia,1459264,812 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mogli się bardziej postarać z opisem a i grafika im tak nie wyszła
Na pierwszej fotce nie ma kretowiny w narożniku a na drugiej jest ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Znowu przylecialy krety i wydziobały trawe?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ciekaw jestem co jest żartem na tswd, ale w sumie nie rzuca się nic tak na pierwszy rzut oka
Mam nadzieję że rzeczywiście przegłosowali tą kasę i że starczy na wszystko prócz punktów gastronomicznych i tych innych.*Na oficjalnej Głowa odzyskał auto sprzed 14 lat ![]()
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 01.04.2010 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
http://premiumshop24.bzwbk.pl/899,34...rCard_PayPass/ bezdotykowa karta, którą się wcześniej doładowuje na określoną kwotę, a później zbliżeniem do czytnika płaci z środków, które się na nią wcześniej wrzuciło. No, ale to próżniaczej głowy marzenia. Fajnie by było, ale OT robię ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Piękne to by było gdyby ten system zgrali z KKM w [końcu stadion miejski
] albo nawet z nowymi legitymacjami studenckimi. Ale tu chyba ponosi mnie fantazja.co do tegorocznych żartów w tym roku stadion jest chyba na topie bo Gazeta Krakowska podaje, ze sponsorem tytularny stadionu Wisły zostanie ... comarch, a sam stadion będzie się zwał Comarch Arena. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...?kategoria=664
![]() A tak przy okazji to nie chciałbym żeby ten stadion był Areną
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.04.2010 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1191861662.jpg
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1191862412.jpg tak mi sie tylko wydaje czy jednak wejscia na A/B sa znacznie szersze od tych na C ? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do A/B to chyba dałoby się ten dach nieco przyspieszyć. Po złożeniu trybunu C zanim zaczęli budować tam dach to minął przynajmniej jeden miesiąc. Widząc tempo prac przy obecnej trybunie nie dało by się wybudować tego dachu nieco szybciej tak aby oświetlenie było gotowe na sierpień mamy całe 4 miesiące
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wisla.krakow.pl:
Jak informowaliśmy w poniedziałek, od początku tego tygodnia prace na budowie stadionu przy Reymonta 22 trwały od 6 do 22, czyli pracowano na dwie zmiany. Okazuje się jednak, że praca po zmroku jest niemożliwa. Na pracę po zmroku narzekali przede wszystkim spawacze, których praca w łączeniu kolejnych elementów budowy wymaga sporej precyzji. Tymczasem po założeniu okularów ochronnych i przy słabym oświetleniu, jakie jest na budowie, ich praca staje się niemożliwa. W związku z tym postanowiono, że piątek będzie ostatnim dniem pracy na dwie zmiany. Po przerwie świątecznej robota znowu trwać będzie osiem godzin. Na budowie układane są kolejne rzędy trybuny zachodniej. Przymocowanych jest ich już tyle, że widać pierwsze wejście z pomieszczeń, które będą znajdowały się wewnątrz budowli. Po przeciwnej stronie stadionu natomiast trwa montaż sufitów podwieszanych. W miejscach, gdzie dociera mniej instalacji, pojawiły się już całe stelaże, na których opierane będą kolejne części sufitu. Zamontowano też windę, którą osoby niepełnosprawne będą wyjeżdżały na poziom pierwszy, gdzie znajdować się będzie ich sektor. To z wycofaniem dwóch zmian to żart, no nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W drugim zaś wariancie (SportFive operator, Wisła poddzierżawca) istnieje ryzyko, że operator będzie przeszkadzał w Wiśle, np dyktując jej jako "poddzierżawcy" jakieś zawyżone czynsze, blokując niektóre terminy (np: zamiast jakiegoś meczu towarzyskiego może mu się w danym dniu bardziej opłacać zorganizowanie koncertu etc.), co byłoby niebezpieczną sytuacją. Trzeba to wszystko zawarować w odpowiednich umowach. I na jakiej zasadzie Wisła ma płacić miastu jakiś dodatkowy haracz rzędu 20% dochodów? Czyli miasto będzie miało coś do powiedzenia w kwestii biletów, budżetu klubu, dochodów od reklamodawców etc. ? Jest przecież "czynsz" 1% - wiec czemu klub ma się zgodzić na jeszcze jeden "podatek" od dochodów, które sobie sam wypracuje? W drugiego Belkę się bawią? Albo to, albo to. Jakoś nie słyszałem, aby Cracovia musiała oddawać po wybudowaniu stadionu 20% osiąganych dzieki niemu dochodów miastu, podobnie Lech,Legia, Lechia etc... Co oni znów wymyślili? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieje że to żart |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Najlepszy jest fragment "Tymczasem po założeniu okularów ochronnych i przy słabym oświetleniu, jakie jest na budowie, ich praca staje się niemożliwa." To sobie kurde zamontujcie takie oswietlenie zeby nie bylo slabe. Mam nadzieje ze to syndrom 01.04.2010
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na weszlo.com został poruszony problem, który już od dawna mnie nurtuje, a mianowicie koszty budowy stadionów w Polsce vs. tych na zachodzie.
http://www.weszlo.com/news/4770 Jeżeli ktoś bardziej siedzi w temacie to może zweryfikuje ceny podawane przez weszlo. Jeżeli to prawda to brak mi słów. Z czego może wynikac ta różnica? 2 czy 3 stadiony w tym artykule nie mają piętrowych trybun więc jestem w stanie to zrozumieć ale co z Lipskiem, Leverkusen, Hannoverem? Cena zadnego z nich nie przekracza 90mln euro a wystarczy spojrzeć na zdjęcia i porównać je do R22. A żeby bylo weselej to z tego co wiem nasz stadion z obecnie budowanych jest najtańszy w przeliczeniu na pojemność...
Ostatnio edytowane przez Cichy : 01.04.2010 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 01.04.2010 o godz. 16:13.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koszty wyburzenia nie mogły być duże bo do wyburzenia nie było wiele. C było trybunką na wale ziemnym a A i B prostą konstrukcją. Do tego śmiesznie mały budynek klubowy. A co do wyposażenia to w Lipsku i Hannoverze były rozgrywane mecze MŚ 2006 więc wyposażeniem zapewne nie ustępują naszemu stadionowi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu na weszlo.com się uczepili stadionu Wisły to nie rozumiem. Koszt budoway stadionów w Gdańsku i we Wrocławiu wynosi 800-900 mln zl mimo że są tylko o 8 tys większe od naszego. Koszta stadionu narodowego na 55 tys wynosi prawie 2 mld zł
![]() Co prawda to prawda w Polsce z niewiadomych przyczyn stadiony są bardzo drogie.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 01.04.2010 o godz. 16:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/4770 i wszystko jasne. Publiczne pieniądze=niczyje pieniądze.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Sprawdź jeszcze koszt budowy SanSiro, znajdź przelicznik lirów na ojro, pewnie się okaże, że też był tańszy. A jak nie, to wystarczy koszt podzielić przez liczbę krzesełek i na bank nasze wyjdą drożej... Albo pójdźmy jeszcze dalej - dzielmy przez liczbę składanych krzesełek, bo takie były w projekcie... Weszło, ... niczym prawda objawiona... Chyba, że nie wyczułem ironii, jeśli tak, to sorry ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A sprawdziliscie te kwoty ktore podali? Bo jakos nie sadze zeby dalo sie postawic w Niemczech stadion za 40mln euro. A zreszta zeby artykul byl rzetelny to niech porownaja koszty budowy rowniez mostow, centrow handlowych. Moze sie okazac ze to normalne zjawisko bo tam wszystko skosnoocy buduja
![]() A w ogole to tez mi nowosc ze nasz stadion jest drogi. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|