The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2010, 11:48
nie rozumiem o co chodzi w dyskusji o hali, teraz jest stara nie spełniająca wymogów i jakoś dajemy radę, a jak będzie nowa to nagle powstanie problem gdzie grać?
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.03.2010, 12:05
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
I ciekawe jak zabezpieczą ludzi na dole trybuny południowej żeby " mądrale" nie rzucaly w nich jakimś badziewiem...?Postawią plekse to zasłonią częśc boiska.
Wg.mnie jest to bezsensowne miejsce.Stara lokalizacja jest dużo lepsza.Jeden ewentualny bufor mniej, brak zagrożenia dla pikników a ponadto zapewniałaby ciagłość kibiców Wisły - lepsza koordynacja dopingu -o ile wschodnia i południowa bedą dopingować

No i jeszcze kwestia samego wejścia (chodzi mi o czynność, nie o miejsce) na sektor gości. Nie wiem, jak projektant naszego stadionu wyobraża sobie kibiców piłki nożnej i czy bierze pod uwagę możliwość ich zróżnicowania. Jeśli jest się wizjonerem, zobaczyć można wszystko, ale trzeba być chyba hipnotyzerem, żeby wmówić ludziom związanym z piłką nożną, że wejście dla gości znajdujące się pomiędzy wejściami dla gospodarzy nie powoduje żadnych zagrożeń. Jakoś nie widzę tego - skąd, którędy i w jakim kordonie policyjnym wprowadzane będą grupy przyjezdnych, z którymi nie mamy dobrych stosunków ?
Nie wiem, czy o kwestii bezpieczeństwa przed stadionem wogóle pomyślano. Wejście na E5 jest ostatnie, na uboczu, można je było dobrze odizolować i przyprowadzić gości z innej strony, tu takiej możliwości nie będzie...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.03.2010, 12:09
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozumiem, że sytuacja typu "koszykarze- juniorzy nie mają gdzie grać", a obok stoi pusta pięciotysięczna hala nie będzie miała miejsca? Hmm. Orientujesz się, jak do całej sprawy podchodzą działacze TSu?
Myślę, że nie ma takiego zagrożenia. Jeśli hala będzie wolna, to będą w niej grali juniorzy, jeśli będzie zajęta to juniorzy grać będą w hali obecnie zwanej nową.
Prezes Miętta-Mikołajewicz powiedział wczoraj, że jest za wyburzeniem.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 31.03.2010, 12:13
nie dziwię się, remont starej to wyrzucenie pieniędzy w błoto. A robić taką kosztowną inwestycję po to by juniorzy mieli zagrać przy pustych trybunach mija się z celem.
Zresztą widać jak na dłoni, że zburzenie i wybudowanie obiektu od podstaw jest znacznie lepsze niż cokolwiek innego (patrz stadiony Wisły i Cracovii)
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 31.03.2010, 12:16
ja jestem ZA wyburzeniem starej hali, dlaczego? Jak dobrze pamietam stadion Wisły budowano etapami, najpierw jedna trybuna, potem druga i to wszystko przedluzalo, nie wspominajac o problemach projektowych. W przypadku stadionu najlepiej byloby gdyby caly budowali od podstaw, ale jest tak jak jest, choc efekt tego jest nienajgorszy, to sporo kasy i czasu na to poszlo.

Wyburzyc hale i wybudowac porzadna od postaw. Innym rozwiazaniem byloby zostawic ta hale a nowa wybudowac w zupelnie innym miejscu, lecz takie rozwiazanie wymaga nowych terenow..
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.03.2010, 12:21
Co do kwestii wypuszczania gości, to myślę, że będzie to rozwiązane tak: Gospodarze mają opuścić obiekt w około pół godziny, a po godzinie od zakończenia spotkania zaczną wypuszczać gości. Tych bardziej zwaśnionych z gospodarzami w rękawie policjantów prosto do busów, a tych mniej normalnie. Ja to tak widzę.

Sprawa kamer jest taka, że w tym momencie będą na wschodniej, a po otwarciu zachodniej, tam się główna transmisja przeniesie. A na wschodniej pozostanie miejsce dla innych telewizji, aby w przypadku grania meczu z jakąś zagraniczną drużyną, inny operator również miał możliwość przeprowadzenia niezależnej transmisji. Tak to chyba było kiedyś przedstawiane, o ile mnie pamięć nie myli.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.03.2010, 12:31
Ja jestem zdecydowanie za zburzeniem tej hali bo aż wstyd jest takie coś posiadać... Mamy mieć piękny, nowoczesny kompleks sportowy stadion, hale, basen ... i to wszystko będzie fajnie wyglądać. A taki stary,zabytkowy budynek będzie tylko psuł ten wspaniały krajobraz
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 31.03.2010, 12:34
Sinoos, napisałeś o wychodzeniu, a jak wg Ciebie będzie wyglądać wchodzenie?
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.03.2010, 12:59
@joshi oczywiście będą ich spuszczać po linie helikopterami

Zasadniczo pewnie analogicznie w stosunku do wychodzenia. jakieś półtorej godzinki przed meczem i tyle. Przecież na E tak właśnie wpuszczali, więc myślę, że to się nie zmieni.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.03.2010, 13:02
tu juz nie chodzi o samo wejscie... powtarzac mi sie nie chce, mysle ze po pierwszym meczu jak przyjedzie konkretniejsza liczba osob zdadza sobie sprawe ze bledem bylo dawanie gosci do tego naroznika .. i oby nic nie stalo na przeszkodzie zeby ich przenieść obok okragaka, gdzie od poczatku pwoinni byc
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 31.03.2010, 13:06
żartowałem, zasugerowałem jedynie problem
wiemy jak było na E, ale była zasadnicza różnica o której ktoś wspomniał, był to wydzielone miejsce na uboczu. Teraz wiemy (gdzieś przeczytałem) że nie przewiduje się specjalnego miejsca na wejście dla gości. To niesie ze sobą komplikacje jak wpuścić np. blisko 2 tys nienawidzących nas sasiadów zza Błoń, bo jeśli ma oddzielać nas jedynie kordon to obawiam się że policjantów w samym kordonie powinno byc wtedy przynajmniej 2x więcej niż przyjezdnych
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 31.03.2010, 13:09
Kraków: znaleźli miliony na budowę stadionu Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isly,id,t.html

News z dzisiejszej sesji, ale głosowanie - jak rozumiem - dopiero wieczorem.
Ostatnio edytowane przez farben : 31.03.2010 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.03.2010, 13:12
^^Może odrazu więcej niż wszystkich kibiców na stadionie? To nie temat o strachu wobec obrzezanych tylko o praktyce - której nie ma przy wyborze tego naroznika
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 31.03.2010, 13:41
jakim strachu? napisałem tylko że problem jest z odizolowaniem jednych kibiców od drugich.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2010, 13:56
Dla wszystkich co tak płakali ze dach jest tragiczny i nie chroni przed deszczem - polecam zobaczyc widok C w tym momencie. Deszcz pada juz kilka godzin i wyraznie teraz widac, ktore miejsca w dachu juz skonczyli, a nad ktorymi jeszcze beda pracowac. I wcale cały doł nie jest mokry, wiec bez wiatru jest jak najbardziej ok.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Stary 31.03.2010, 14:05
joshi napisał(a):Wyświetl post
jakim strachu? napisałem tylko że problem jest z odizolowaniem jednych kibiców od drugich.
Ja się zastanawiam, czy ktoś zadał sobie trud skonsultowania sprawy z policją.
Przecież to policja będzie musiała wydać opinię nt. dopuszczenia do organizacji meczu z udziałem kibiców drużyny gości. A jeśli będzie to tzw. "mecz wysokiego ryzyka" ? Zwyczajnie małopolska policja może się w tych warunkch okazać niezbyt liczebna do zabezpieczenia wejścia kibiców gości. Gęsty kordon, ch.. wie, jakiej długości, po obu stronach kibiców - ilu to policjantów, ktoś odważy się strzelać liczbami ?
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 31.03.2010, 14:18
Grzesiek7 napisał(a):Wyświetl post
Ja się zastanawiam, czy ktoś zadał sobie trud skonsultowania sprawy z policją.
Przecież to policja będzie musiała wydać opinię nt. dopuszczenia do organizacji meczu z udziałem kibiców drużyny gości. A jeśli będzie to tzw. "mecz wysokiego ryzyka" ? Zwyczajnie małopolska policja może się w tych warunkch okazać niezbyt liczebna do zabezpieczenia wejścia kibiców gości. Gęsty kordon, ch.. wie, jakiej długości, po obu stronach kibiców - ilu to policjantów, ktoś odważy się strzelać liczbami ?

Policja po prostu zażyczy sobie wtedy zamknięcia dla naszych kibiców całego sektora E, i wtedy się co niektórzy obudzą z rękoma w nocnikach.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.03.2010, 15:34
^^^Dokładnie tak.A wtedy będzie musztarda po obiedzie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.03.2010, 15:43
Termin powrotu na Reymonta zbliża sie dużymi krokami,czy w związku z tym pojawiaja sie przymiarki do ustalenia nowych cen biletów na poszczególne sektory?Czy ktoś z klubu zapytuje SKWK o tą kwestie?
Nie ma bola, żeby zapełnic ten stadion przy cenach zaczynających sie od 25-30 złoty za najtansze sektory..
A patrząc na ceny biletów chociażby podczas meczów na Suchych Stawach,to mozna wywnioskowac że takie ceny moga się tlic w głowach ludzi z klubu...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.03.2010, 15:49
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Termin powrotu na Reymonta zbliża sie dużymi krokami,czy w związku z tym pojawiaja sie przymiarki do ustalenia nowych cen biletów na poszczególne sektory?Czy ktoś z klubu zapytuje SKWK o tą kwestie?
Nie ma bola, żeby zapełnic ten stadion przy cenach zaczynających sie od 25-30 złoty za najtansze sektory..
A patrząc na ceny biletów chociażby podczas meczów na Suchych Stawach,to mozna wywnioskowac że takie ceny moga się tlic w głowach ludzi z klubu...
Wg mnie problem nie będzie z najtańszymi biletami tylko z tymi droższymi na A/B i C (bez narożników) bo to na tych trybunach będą 20 tys siedzeń.
Swoją drogą w narożnikach powinny być najtańsze bilety i ciekawi mnie w takim razie jak będzie oddzielony narożnik od reszty trybuny, bo kibice Wisły siadają gdzie popadnie (czyli tam gdzie najlepsza widoczność) nie biorąc pod uwagę tego że mają bilet na inne miejsce
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 31.03.2010 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.03.2010, 15:49
Czy ktoś orientuje się jaka kwota będzie potrzebna do wykończenia trybuny D?
What's new?

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 31.03.2010, 16:05
Ok. Kasa jest. Radni dali 72 mln.

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 31.03.2010, 16:20
farben napisał(a):Wyświetl post
Ok. Kasa jest. Radni dali 72 mln.
I to jak rozumiem nie jest wpis do wieloletniego planu tylko kasa do wydania w tym roku? - pytanie do orientującuch się w temacie.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 31.03.2010, 16:27
Panowie, nazwiska radnych, którzy byli przeciw koniecznie trzeba podać.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2010, 16:36

A propos tego narożnika gości. Czy zostaną te ramy z oknami (lewa strona)? Jeżeli tak to pewnie dobudują do samego dołu. Już widzę frustrację przyjezdnych, gdy przez te ramki nie będą mogli śledzić, może nie 50% boiska, ale szczegółów gry, które zostaną zasłonięte ramkami.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2010, 16:40
tych "ramek" jak to nazywasz nie bedzie, zostaną zlikwidowane.

Panie Darku - kto byl przeciw?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 31.03.2010, 16:46
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Skończyła się dzisiejsza sesja:
2. Potwierdzono, że trybuny będą wybudowane we wcześniej planowanych terminach (trzy w lipcu, zachodnia w październiku) ale w stanie surowym, a wykończenie będzie po stronie dzierżawcy lub operatora. Trybuna północna (D) będzie oddana dla kibiców w lipcu dla celów sportowych, ale nie wykończona pod ewentualne zagospodarowanie.
To kompromitacja, za którą mam nadzieję Majchrowski zapłaci w wyborach. Żadne inne miasto, czy to budujące obiekty na Euro, czy nie, nie oddaje stadionu "w stanie surowym" (czyli de facto w stanie nie nadającym się do użytkowania), nie ma też tego w przypadku stadionu przy Kałuży.

Wisła, choć jest klubem największym i przynoszącym miastu najwięcej korzyści, została potraktowana przez "swoje" miasto najgorzej w Polsce, gorzej od Lecha, Śląska, Legii, Cracovii itd.

Sposób prowadzenia i zorganizowania tej budowy, projektu, to kpina z kibiców, klubu i podatników, nadająca się do prokuratury.
Ostatnio edytowane przez Markus : 31.03.2010 o godz. 16:48.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.03.2010, 16:49
Marceli_szpak napisał(a):Wyświetl post

A propos tego narożnika gości. Czy zostaną te ramy z oknami (lewa strona)? Jeżeli tak to pewnie dobudują do samego dołu. Już widzę frustrację przyjezdnych, gdy przez te ramki nie będą mogli śledzić, może nie 50% boiska, ale szczegółów gry, które zostaną zasłonięte ramkami.
tu akurat ma byc sektor gosci.. tak wiec zapewne nie zostana, tylko zaslonia czyms bardziej wytrzymalym..
http://i39.tinypic.com/2gybsyf.jpg
tak wiec moze byc i 50% zaslonietego boiska (chyba ze jakies przezroczyste szyby wstawią, cos na styl juz zamontowanych )
inaczej sie nie da zabezpieczyc kibicow z boku E i C bezpieczenstwa.. z gory mozna rzucac w dol sektora E i C..
a co zrobia?
bufor na pol sektora E (kordon policji) i to samo na C
tak czy siak, komicznie to bedzie wygladac.. i juz mnie ciekawi w jaki sposob to zaslonia... niestety ale najblizsza wersja jest ta z buforami na pol sektora
dlatego sektor gosci w narozniku jest glupim pomyslem
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 31.03.2010 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.03.2010, 16:49
Z tym sektorem gości w tym narożniku będą same problemy. Poczynając od izolacji kibiców podczas wchodzenia i opuszczania stadionu, przez wrzucanie różnych przedmiotów na dach po rzucanie przedmiotami w kierunku kibiców Wisły na trybunie E. I jeszcze te fotele składane. Lepiej by im było koło okrąglaka.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 31.03.2010, 18:03
pachnie mi to pleksikowa klatka... oj oj fajnie im bedzie
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów