|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Którą kartę graficzna bardziej polecacie do lapka żeby jako tako pograć?
nVidia GeForce G102M czy Intel GMA X4500M
Ostatnio edytowane przez Ploughmanson : 12.01.2010 o godz. 15:44.
![]() "Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
wprawdzie jest to sklep internetowy ale ma siedzibę w Krakowie. Kupowałem tam wiele razy zawsze 100%satysfakcji. Nawet jak coś jest zepsute można oddać na gwarancji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=42575 - X-Kom
Ostatnio edytowane przez Ploughmanson : 12.01.2010 o godz. 16:28.
![]() "Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
poszukuje jakiegoś dobrego dysku przenośnego ktoś jakiś używał interesuje mnie 500GB lub 1T najlepiej żeby był 2,5" i miał niską wagę z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ZASILACZ: BEQUIET PUREPOWER L7 530W (BN106) 80+
GRAFIKA: XFX ATI RADEON HD4850 512MB DDR3/256BIT T/D PCI-E PROCESOR: Intel Core2Duo 6420 2,13GHz PŁYTA: ABIT I-35E RAM: 2x1GB KINGSTON DDR2 800 Co bedzie lepszym rozwiązaniem? Dokupić jeszcze 2x2gb na allegro za 300zł, czy wyrzucić te co mam i zostawić tylko nowe? Ew. czy nie lepiej przymierzyc sie do zmiany plyty i myslec o ddr3? ktoś poleci jakieś ramy? Bo nie chcę "naj naj naj", bo ich możliwości pewnie komp nie wykorzysta ![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak czy siak bedziesz musial zmienic system Windows bo zwykle wersje 32 bitowe wykorzystuja maksymalnie 2 GB ram w normalnym trybie pracy natomiast maksymalnie windows wykorzystuje 3,15 GB ram ale zeby wykorzystywal te 3GB ram to trzeba go uruchomic w specjalnym trybie ktory za bardzo do grania czy ogladania filmow sie nie nadaje. Jedynym rozwiazaniem jest przejscie na 64 bitowa wersje.
Ciesz sie ze wziales 512 MB grafe bo winda by jeszcze mniej ramu wykorzystala... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam siódemkę 64bitową, więc w tej materii jest ok
tyle, ze ta siodemka jak pochodzi to CPU Usage mam przy RAM na poziomie 90%, przy normalnym korzystaniu z komputera...![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jezus maria co ty robisz na tym kompie, mnie sie kiedys zdazylo odpalic TDU, opere(bo sciagalem) w tle mi sie nagrywalo i muza leciala z glosnikow a tez mam 2 GB ram i 7 64-bitowa. I najwiekszy RAM usage mialem wtedy 80%.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
firefox + foobar + media monkey + utorrent + internet download manager
koyoocie, polecilbys jakis ram? kupic byle co? czy tez jakies wyzsza polka- ocz moze? ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja polecam OCZ`ty, w sumie jesli chcesz to kup zreszta nie jest to widze problem i jak masz 64 bitowa wersje zachowaj cala pule ramu - zawsze sie przyda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki, tak też zrobię
![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja bym się zastanowił nad Corsair bo OCZ w okresie kiedy pracowałem w serwisie komputerowym dość często do nas wracały.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Corsair tez dobre. OCZ faktycznie ostatnio troche podupadly(wiadomo kryzys dosiega wszystkich i na niektorych rzeczach trzeba oszczedzac...) ale ogolnie to i tak jedna z najlepszych o ile nie najlepsza firma(z rozsadnych cenowo, chyba ze ktos koniecznie musi miec superzajebiste pamiatki to polecam G.Skill za jakies 1000 zlotych za DDR3...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam Lacie Rikki 640gb i polecam, bus powered czyli nie trzeba zadnych dodatkowych kabli procz USB
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
kieszen firmy Manhattan , dysk ATA,
podczas przenoszenia wieszej ilosci danych / >100mb [ po zbóju większa :| ] , wiesza sie przenoszenie danych. jakies sugestie aha, Windows 7 Ultimate 64bit |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy okazji potwierdzenie moich przypuszczen ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy i7 jest oplacalny w laptopie, bo nie wiem czy warto dawac ta kase jesli na laptopa, jesli i tak nie ebde za bardzo na nim procz neta nic robil, no moze procz gier takich jak Age of Empires itp sie kiedys zagra.
Co myslicie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie to w tych cenach co teraz sa laptopy z i7 to jest baaardzo nieoplacalne jesli uzywasz lapka jedynie do internetu filmow i gry juz nawet pokroju age of empires. W zupelnosci wystarczy sprzet z i3 do nawet gry w Starcrafta 2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zależy mi na kupnie laptopa w przedziale cenowym 2500-3000 zł, duży ekran (16,5-17,5 cali), karta graficzna z HD - 512mb lub 1GB, 2-3 GB ram, dysk 320-500GB.
Co byście polecili? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://x-kom.pl/index.php?show_prod=...=&_spl=33&_ih=
Spełnia chyba wszystkie wymagania. Kwestia tego, jak Ci się wygląd podoba, ale od razu zaznaczam, że na zdjęciach prezentuje się całkiem inaczej (wg mnie gorzej) niż w rzeczywistości, dlatego radziłbym się przejść do x-komu (na Czarnowiejskiej) i się mu przyglądnąć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Właśnie jego miałem na uwadze. Bardzo mi się podoba - mam podobny telewizor
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam go nie mam, ale mimo, że to dość nowy model, to użytkownicy są z niego w miare zadowoleni, jak masz troche czasu, to poczytaj sobie troche na: http://www.nhl.pl/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zobacz na allegro firma InwazjaPC wystawai sporo ciekawych laptopów.. ;]
Jakiś czas u nich kupiłem ASUSa : http://allegro.pl/item957387500_asus...g_ati5145.html z grafiką nVidia 1Gb DDR3 w dobrej cenie. Jestem BARDZO zadowolony! ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Na allegro można znaleźć 17' Acera z kartą 5650 1GB ddrIII z odbiorem w krakowie w cenie 2999zł. Lepszej karty graficznej w tej cenie chyba raczej nie znajdziesz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
heh jak na zawołanie, właśnie się recka r780 pojawiła
![]() http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...0.27107.0.html co prawda z trochę innymi 'wnętrznościami', ale rzeczy typu obudowa, klawiatura, kultura pracy itp. się nie zmienią. Z minusów masz palcującą i błyszczącą obudowę (czego się można było spodziewać), krótki czas na akumulatorze (przy 17" też się można było tego spodziewać) i kąty widzenia (dość powszechne u samsungów). Według mnie całkiem przyzwoicie wypadł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Co sądzicie o tym zestawie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
graficznej mocnej nie trzeba, najbardziej będzie wykorzystywany do montowania filmów z kamery cyfrowej i czytania forum Wisły. Ale ramu może faktycznie więcej by się przydało...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|