The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2010, 19:58
To co dzisiaj Micański ustrzelił to stadiony świata. Ciekawe czy w ogóle do "wyciągnięcia" jest z Lubina.
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 26.03.2010, 20:42
Kamil Kosowski może do nas przyjść latem. Kasperczak w Naszej Piłce "Kosowski jest zapraszany do Wisły"/
Kolejnym wzmocnieniem może być Kamil Glik - żona piłkarza przyznała się, że fajnie by było, gdyby jej mąż grał w Krakowie. A do żydków on raczej nie przejdzie
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.03.2010, 20:49
to Glik ma żone nie wiedziałem...
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 26.03.2010, 21:02
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
to Glik ma żone nie wiedziałem...
W Naszej Piłce była zapowiedź sylwetki. Dziś dopiero sobie obejrzałem ten magazyn (emisja w niedzielę). Nie jestem na 100 % pewny czy to żona była, może dziewczyna, ale raczej to pierwsze
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.03.2010, 21:07
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...anski_0_3.html

jak go nie ściągniemy, będziemy frajerami...
Będziemy frajerami, bo miedziowi krzykną dwa miliony euro i tyle będzie po transferze.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 26.03.2010, 21:15
Watts może 2 mln euro to nie krzykną ale coś połowe tego to napewno...
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.03.2010, 20:45
Iljan Micanski - tego pana przedstawiać nie muszę.

Adrian Mierzejewski - wyróżniający się zawodnik Polonii Warszawa. Dzisiaj znów zagrał dobry mecz, szarpał na skrzydle. Obie bramki to w głównej mierze jego zasługa. Nasuwa się pytanie czy dałby radę w Wiśle, czy to jest ten rozmiar kapelusza?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.03.2010, 21:18
Jak dla mnie jakby się udalo kupić kogoś z dwójki Micański-Sobiech to mielibyśmy napastnika na lata.
Aczkolwiek wyciągnięcie Sobiecha z Ruchu byłoby dużo łatwiejsze.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2010, 21:22
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post

Adrian Mierzejewski - wyróżniający się zawodnik Polonii Warszawa. Dzisiaj znów zagrał dobry mecz, szarpał na skrzydle. Obie bramki to w głównej mierze jego zasługa. Nasuwa się pytanie czy dałby radę w Wiśle, czy to jest ten rozmiar kapelusza?
Dałbym jeszcze Sobiecha z Ruchu dzisiaj strzelił pejsom dwie brameczki, chodź będzie ciężko jak i Sobiecha i Micańskiego wyciągnąć na pewno za Sobiecha sobie ładnie "zaśpiewają"A za Iljan'a pewnie będą chcieli 500 tys. euro.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.03.2010, 21:56
No Sobiech wyrasta nam na nową gwiazdeczkę Chłopak ma 19 lat a zaczyna grać i okazuje potencjał na international level ;d
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.03.2010, 22:22
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post

Tylko że jak Polonia się utrzyma to Wojciechowski pewnie będzie wołał za niego ze 2 mln euro.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.03.2010, 08:47
a co myślicie o Wołąkiewiczu ? wg mnie bardzo ciekawy stoper... przydałby się... co prawda głupio zabierać wyróżniającego się zawodnika braciom, ale moglibyśmy im oddać w rozliczeniu Kowalskiego...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.03.2010, 10:14
Wg potrzeba nam na juz 3 zawodników: bramkarz,skrzydłowy i napastnik

Na nasze mozliwosci finansowe widze takich zawodników: Onyszko(bramkarz) , Kosowski(skrzydłowy) i Micanski(napastnik) . to są zawodnicy ktorzy daliby nową jakosc Wisle i nie są drodzy w szczególnosci ze Onyszczko i Kosa maja kontrakty do czerwca. Zawodnicy warci przemyslenia dla naszego zarządu.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 28.03.2010, 10:24
Niektorzy to sie dziwia ze Micanski tak dobrze gra a on juz tak gral 3 lata temu. Wtedy trzeba go bylo brac a nie teraz jak kosztuje 3 razy wiecej. A Sobiech na bank bedzie gwiazda, widac u niego talent, wiec albo go bierzemy juz teraz albo za rok za 3 razy wiecej.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.03.2010, 10:34
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Sobiech na bank bedzie gwiazda, widac u niego talent, wiec albo go bierzemy juz teraz albo za rok za 3 razy wiecej.
Albo wcale.
I radzę właśnie na tą ewentualność być nastawionym.
Nie przypominam sobie od dawna sytuacji w której Polak wyróżniający się w naszej lidze przechodzi do Wisły, Legii czy Lecha. Ceny są zaporowe, spójrz np na Jodłowca. Już nie pamiętam ile dokładnie zażyczyła sobie za niego Polonia od Lecha ale było to bodajże milion euro.
O ile Sobiech nie ma w kontrakcie klauzuli odstępnego to zapewne poniżej 2 mln euro nikt go z Chorzowa nie wyciągnie. Tak wyceniani są w Polsce zawodnicy.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.03.2010, 10:51
Tez mi sie wydaje ze Sobiech bedzie nie do wyciagnięcia . a poza tym nie jestem przekonany czy strzelał by tyle bramek w Wisle,Lechu czy Legii. Osobiscie jestem zwolennikiem Micanskiego. Jest to opcja tansza a napewno nie gorsza!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 11:04
Ja myślę że w interesie zawodników, jest to żeby każdy miał klauzule odstępnego zwłaszcza w naszej chorej transferowo ekstraklasie kiedyś jak były transfery miedzy klubami to szło nam wiele lepiej w pucharach... A teraz tak naprawdę nie ma czegoś takiego jak transfery między polskimi klubami chyba że na zasadach końca kontraktu

Co do Mitsańskiego to można zapomnieć a na pewno nie jest on opcją tańszą już jest kilka klubów (podobno) w bundeslidze które są nim zainteresowane więc on na nasze możliwości na 99% nierealny
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 28.03.2010 o godz. 11:07.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.03.2010, 11:09
oj bardzo chciałbym Sobiecha u nas. Jeden Lewandowski juz nam przeleciał przed nosem, a teraz wydaje mi sie że jest to drugi w lidze po Lewym napastnik. Ale marzenia...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 28.03.2010, 11:45
Issa Ba miał spory udział przy każdej z bramek w meczu z Polonią. Gość się rozkręca.

Myślę, że to powinien być w przyszłości nasz kierunek poszukiwań - czyli inwalidzi z ligi francuskiej, hiszpańskiej itd.

Klasą biją na głowę nasze ligowe gwiazdeczki. Lepiej poszukać gościa bez nogi, ze śrubami w kolanach w niższej mocnej lidze, niż ładować 1 mln euro na Sobiecha, który błyszczy w Ruchu, ale w klubie gdzie jest większa presja może się spalić psychicznie. Nie musi, ale to typowo polskie i ryzyko jest spore.

Tak więc gdybym był bogaty nie dałbym złamanego grosza na polskiego piłkarza z polskiej ligi.

PS. Wczoraj od czasu do czasu przełączałem na C+Sport 2 na Roma-Inter i tak sobie pomyślałem, że Wisła jest mistrzem świata w naszej narodowej dziedzinie sportu. Bo nikt inny na świecie nie gra w tzw. "polską piłkę nożną". To jest odrębna dyscyplina sportu niewiele mająca wspólnego z prawdziwym futbolem.

Tak jak w MLB zwycięzca zostaje mistrzem świata, tak mistrz w Polsce, zostaje mistrzem świata, bo to inny rodzaj sportu jeszcze nie znany i nie uprawiany, np. we Włoszech, Hiszpanii i dawno zapomniany na Cyprze, czy ostatnio na Węgrzech.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.03.2010, 12:04
Szary - ja widziałem skrót tego meczu (Inter miał trochę pecha - raz poprzeczka i raz słupek). Nie wiem, czy "polscy piłkarze" byliby w stanie "pomykać" na takiej prędkości przez 30 minut. A gdyby już przeżyli cudem 1. połowę, w drugiej dostaliby worek goli, jak Aston Villa dostali 7 od Chelsea...

Kierunek zagraniczny z niższych lig typu francuska czy włoska - jak najbardziej tak. Zwłaszcza, że Micanski raczej ma chęć wyemigrować do Bundesligi, a za Sobiecha nikt nie da takich milionów, jakich chcieliby "niebiescy". Innym chwilowym gwiazdkom, jak kiedyś Chmiestowi, powiedziałbym zdecydowane NIE. Tyle, że do takich trafnych poszukiwań potrzeba Wisełce dobrych skautów.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.03.2010, 12:44
Nie potrzeba każdy kto ma internet i telewizor znajdzie ci w 2 lidze francuskiej czy wloskiej dobrego gracza
..
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 14:50
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Szary - ja widziałem skrót tego meczu (Inter miał trochę pecha - raz poprzeczka i raz słupek).
I też trzeba przyznać, ze przy bramce dla Interu - 3 chlopa na spalonym.

Cytat:
Nie potrzeba każdy kto ma internet i telewizor znajdzie ci w 2 lidze francuskiej czy wloskiej dobrego gracza
A Issa Ba jakos w tym temacie sie nie pojawil

Ode mnie propozycja:
Elis Bakaj - nadzieja albańskiej piłki i chyba najlepszy zawodnik w ich lidze.
http://en.wikipedia.org/wiki/Elis_Bakaj
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...aj/profil.html

Gra na kazdej ofensywnej pozycji, niecale 23 lata i juz prawie 40 bramek w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Transfermarkt podaje, ze kontrakt mu sie w czerwcu konczy chociaz cholera wie jak z tym jest. Konkurencja sporo, ale mysle, ze mozna by go przekonac do gry u nas.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.03.2010, 15:36
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
A Issa Ba jakos w tym temacie sie nie pojawil
Bo ostatnie lata nigdzie nie grał. Najczęściej do tematu trafiają gracze z dobrymi statystykami.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.03.2010, 15:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Bo ostatnie lata nigdzie nie grał. Najczęściej do tematu trafiają gracze z dobrymi statystykami.
no dobrze ale jak dla mnie ten zawodnik wczoraj pokazał ze potrafi grac.
Mnie dziwi, dlaczego go nie znalezlismy rok temu, jak trafil do III ligi do Hiszpanii.
Czy moze my szukamy tylko takich co nie grali conajmniej pół roku w piłke.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:16
Brać Onyszkę choćbym nie wiem co! kolejny mecz w którym ratuje Odrę dać mu zarobki Pawełka i Juszczyka i jeszcze coś dodatkowo
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 28.03.2010 o godz. 18:33.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 18:56
Ba przedłużyć. Juszczyka wykopać. Zakontraktować Onyszkę. Jakimś sposobem o ile się da wywalić Hristova (bo on ma kontrakt do grudnia bodajże) i zamiast niego ściągnąć Sobiecha lub Micańskiego, lub kogoś tam innego (byleby wartościowego). Nie wiem jak kontrakt ma Jop, ale chyba mu wygasa- nie przedłużać i zamiast niego sprowadzić kogoś dobrego, młodego- wystarczyłby nasz Kowalski, bo chłopak grać potrafi, a jak kasy nie ma to będzie to dobra opcja. Jakby się udało to myślę, że Jirsaka też można by sprzedać- może gdzieś mu wyjdzie, ale u nas to jest kicha i żaden wspaniały gol czy asysta tego nie zmieni, bo grać bardzo dobrze trzeba regularnie.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.03.2010, 18:59
zawsze można oddać Łobo albo Diaza albo Pawełka w jakieś transakcji

Chociaż wątpie czy Ruch dogadałby się z Łobo w sprawie kontraktu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.03.2010, 19:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no dobrze ale jak dla mnie ten zawodnik wczoraj pokazał ze potrafi grac.
Mnie dziwi, dlaczego go nie znalezlismy rok temu, jak trafil do III ligi do Hiszpanii.
Czy moze my szukamy tylko takich co nie grali conajmniej pół roku w piłke.
Wg mnie ten piłkarz był niewykrywalny dla radarów ostatnimi czasy. Z Terrassa ponoć trenował tylko 3 miesiące. Nawet nie wiem czy mecz tam zagrał.
Ale faktycznie jest wielu takich jak on, którzy mogliby się pokazać w Wiśle z dobrej strony. Dlatego rozumiem o co Tobie chodzi.
Skauting przydałoby się rozbudowac, unowocześnić itp. Ale jak nie wyjdzie intencja od właściciela, to nic w tym temacie sie nie ruszy choćby nie wiem co.
..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.03.2010, 19:35
Przepuściliśmy Onyszkę, choć nie dziwię się - bo to była wielka niewiadoma. W każdym razie widać, że to prawdziwy wojownik i kompletny bramkarz.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 28.03.2010, 19:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie ten piłkarz był niewykrywalny dla radarów ostatnimi czasy. Z Terrassa ponoć trenował tylko 3 miesiące. Nawet nie wiem czy mecz tam zagrał.
Ale faktycznie jest wielu takich jak on, którzy mogliby się pokazać w Wiśle z dobrej strony. Dlatego rozumiem o co Tobie chodzi.
Skauting przydałoby się rozbudowac, unowocześnić itp. Ale jak nie wyjdzie intencja od właściciela, to nic w tym temacie sie nie ruszy choćby nie wiem co.
W Grecji i tym podobnych krajach tak sie robi, sprowadzaja starsze gwiazdy(albo chociaz w miare znanych, solidnych zawodnikow typu Issy wlasnie) albo pilkarzy w srednim wieku po kontuzjach i przejsciach.
Sprawdza sie to na pewno dobrze, bo poziom chocby w takiej Grecji jest zdecydowanie wyzszy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów