|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Issa zagrał słabo? Nawet słabszy dzień Issa Ba to wyżyny, na kóre Żirsak nie wzniesie się nigdy. Tomas Żirsak jest dopiero beznadziejnie słaby. W meczu pucharowym był cały czas doskonale niewidoczny. Obserwowałem przez jakiś czas, co robi. Przydałaby sie taka analiza jaką zrobili z "Pączkiem" Iwańskim. Żirsak po prostu pałętał się po boisku. Udawał, że gra biegając w pobliżu zawodnika, ktory był akurat przy piłce w środku pola. Jednak nie było to pokazywanie się do gry lecz co najwyżej okazywanie koledze duchowego wsparcia. Mączyński, który wszedł w drugiej połowie, choć popełnił kilka błędów, był o klasę lepszy od Żirsaka. Tomas nie popełnił w pierwszej połowie wielu błędów, bo po prostu nic nie robił. Nawet strzelenie jednego gola w poprzednim meczu - ligowym nie zmieni faktu, że Żirsak jest totalnie bezużyteczny. Jestem przekonany, że nie poradziłby sobie nawet w ME. Jego poziom to Bytovia Bytów. I tu dochodzę do poparcia jakiego udzielam Danielowi Alvesowi Zgadzam się z jego opinią : Cytat:
A może tak ma być? |
||
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jirsak miał kilka przebłysków... Z Tottenhamem w Londynie, w sparingu z Liverpoolem... ale to za mało...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Stracone nie tylko 700 tys Euro. Ale też mnóstwo straconych minut ligowych a nawet pucharowych w których mógł grać Mączyński. I być dzisiaj kompletnym rozgrywającym.
No ale najdroższy transfer ostatnich lat więc nie można było tak go odstawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ja tam wierze w Tomasa i to jest moje zdanie a chyba każdy moze je wyrażać prawda?
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie tak, ale ciekawi mnie na czym opierasz tę wiarę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
bo widać że ma potencjał... jak co nas przychodził to miał dobre mecze tylko gdy trenejro Maciej Skorża nie stawiał na niego lub wystawiał go na pozycji która nie jest jego ulubioną pozycją to co to za granie ?
Przykładowo grasz na lewej pomocy a ktoś wystawi Cię w środku obrony... Tomas to typowy środkowy pomocnik który potrafi dograć bardzo ładną piłkę... Oczywiście nie twierdze że Issa Ba jest słabym zawodnikiem bo jest naprawde bardzo dobrym graczem i jeśli tylko dojdzie do pełni formy to będe mógł mówić ze powinien to on rozdawać piłke jak należy... a czy nasi super snajperzy to wykorzystają to już jest zdarzenie losowe... ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
może mi pomożesz? ale to tak na boku bo wątek odbiega od tematu. A co do Powrotu Kasperczaka, Kapki, i innych mam swoje zdanie,,jeszcze Basałaja nam brakuje... , ale prawda brutalna jest taka nie moja piaskownica i nie moje g..... na... chodź chcąc nie chcąc w tym cyrku uczestnicze, bo chce tylko wq. wia mnie też fakt że poniekąd za to płace. mimo wszystko życzę Mu , sobie,nam jak najlepiej. a chore uprzedzenia tymczasowo zejdą na bok. czas i wyniki go rozliczą.
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 25.03.2010 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Uwielbiam stwierdzenie ma potencjał... Casus Olka Kwieka sie przypomina
Facet ma 26 lat, to jest w pełni ukształtowany zawodnik lepszy juz nie bedzie a jak przez ponad 2,5 roku nie pokazał że jest zdolny do grania na poziomie jakiego oczekujemy od Wisły to juz nie pokaże A z Lechia grał na pozycji typowego środkowego pomocnika i figa z tego wyszła, cofał się za głęboko po piłke, dublował pozycje z Ba albo chował za przeciwnikiem Tomek nie ma charakteru do grania w takim Klubie jak Wisła z tym, że to samo można powiedzieć o przynajmniej 30% obecnego składu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Janusz Chomątek (a może Chomontek?) z Grzmiącej też ma potencjał - prawie jak Ronaldinho
http://www.joemonster.org/download.p...getit&lid=2595 ![]()
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.03.2010 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
[QUOTE=fan1906;876385]qrde mam straszną skleroze bo nie przypominam sobie otwierającego podania w jego wykonaniu....
może mi pomożesz? Na pucharowym meczu z Lechią wypuścił Boguskiego, ale ten zmarnował sytuację sam na sam. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak juz o Jirsaku jestesmy to chlop ma ostatni dzwonek zeby wziasc sie do roboty.
poczatki akilmatyzacjii pownien miec juz dawno za soba i dzis umiec porozumiewac sie z zespolem, tymczasem on wogole sie nie rozwija i co gorsze gra gorzej niz kiedys ,Kasperczak musi jakos wykrzesac z niego jesgo umietnosci bo Skorza niby chcial niby stwial na niego ale to takie bajki na dobranoc . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Osobiście jestem fanem Jirsaka, bo gośc technike użytkową do swojej pozycji ma w sam raz, że tylko przypomnę zawsze dobre strzały z dystansu. Być może jego problem jest taki, że Nasz były treneiro nie potrafił Go dpbrze ustawić i przygotować do roli. Oczywiście moge sie mylić, ale casus Kirma jest tego doskonałym przykłądem - gośc grający porządną iłkę w reprezentacji zapomina jak sie gra w Krakowie ? Bez jaj; w pierwszym meczu grał "po swojemu" i był wyróżniającym sie graczem, a potem zgasł jak cholera. Może Jirsak po prostu był nauczony grać technicznie ( przypomnę, że nieco Nas jednak dzieli od Czechów i eliminacje do pewnej imprezy niech tu nikogo nie zwodzą ) i pod batuta Skorży po prostu Jego umiejętności sie rozpłyneły, bo jak grać technicznie z kimś, kto jest drewniany, podobnie jak i styl drużyny do dupy ? Liczę, że Czech się ogarnie, a Kasperczak wkomponuje Go w drużyne przynajmniej jako wartościowego zmiennika. Kasperczak zreszta juz u mnie zaplusował, gdy posadził na ławie Brożinho - widać, że starszy trener zcharakterem ma jaj i się nie boi. prawda jest taka, że ogromnym błędem Skorży było asekuranctwo, stąd też właśnie gwaizdki musiały grać, bo trener miał obsrana zbroję, że posypią się wyniki drużyny. Wisła grała więc coraz chaotyczniej, a Skorża nadal tyrzymał się swoich schematów i nazwisk licząc, żezaskoczą. Nie zaskoczyły. Jak dla mnie w ataku moga grać nawet trampkarze Wisły, jesli szanowni zawodnicy żelaznej jedynastki będą formą słabsi od drużyn młodzieżowych - nazwisko " Brożek" to tylko Brożek, a nie Maradona, i bez Brożka Wisła też może wygrywac i strzelać gole, czego zrozumieć nie mógł Skorżą, stąd tez właśnie niedoleczone kontuzje itp itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja bardzo wierzylem w Jirsaka, mialem nadzieje, ze w koncu w meczu z Lechia udowodni na co go stac... jednak strasznie mnie zawiodl i to nie tym, ze nie kreowal gry, poprostu tym, ze gral jakby mu sie nie chcialo. Jirsak w meczu pucharowym z Lechia biegal jednostajnym tempem, czy to za pilkarzami Lechii czy w akcjach ofensywnych, to bylo do niego niepodobne. Zawsze kiedy wchodzil, to walczyl, bylo w nim widac, ze chce, nie zawsze wychodzilo, ale zaciskal zeby i sie staral, niestety w ostatnim meczu, ktory mogl byc dla niego przelomem nawet tego zabraklo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Również długo wierzyłem w Jirsaka. Co więcej, widziałem w nim drzemiący potencjał do podań, rzucania prostopadlych zagrań. Taki nasz Andrea Pirlo
![]() No, ale co z tego. Skoro on sie nie rozwija, wręcz cofa. A w meczach znika. Nie jest pod grą. Rozgrywający musi zawsze chcieć gałę i musi wiedzieć co z nią zrobić. A Żirsak gra w piłka parzy oddając ją do boku, albo do tyłu. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tak sobie Ba obserwowałem - gość zdecydowanie wie o co w piłce chodzi, tyle że pamiętam całe jedno podanie otwierające drogę do bramki, pamiętam też rozłożone ręce bo reszta zamiast wychodzić na pozycję to się chowa. Jirsak wd mnie ma papiery do w miarę solidnej gry, tyle że do tego potrzeba schematów i partnerów. Na dziś to mi się widzi że cała drużyna jest posrana - jak ognia boją się gry 1 na 1, chowają się gdzieś za obrońcami.Jedynie Mały coś próbuje ale słabo mu to wychodzi i właśnie Ba - co już skończyło się chyba 2 bardzo ciężkimi stratami ale on sam widzi że jak nie zrobi przewagi to jedyne co pozostaje to taka pykanina do najbliższego. Łobo co jest ciekawe też próbuje ale z jego techniką nawet jeśli przepchnie kogoś to potem zazwyczaj jest centra wprost w obrońcę. Żeby to zmienić to wd. mnie potrzeba miesięcy i świeżej krwi Taka chaotyczna gra zresztą trwa od dawna tyle że zawsze te 2 osoby były w formie(czy to Zieniu czy Brożek,Boguski,Mały) i można było wymęczyć ta wygraną - teraz zespół zgasł całkowicie i mamy typowe walenie łbem w mur.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.03.2010 o godz. 19:13.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Tak przeżywacie te 700 tys, a co ma powiedzieć Leg(Ł)a, która dała 2,5 mln za kompletnie bezużytecznego Radovicia?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/4731
Ciekawe spostrzeżenia Komornickiego na temat pracy trenera w Polsce. Komornicki napisał(a):
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśli Jirsak nie zacznie czegokolwiek pokazywać do końca sezonu to należy go pożegnać bez żalu. Podobnie sprawa ma się Łobodzińskiego, bo gość ewidentnie ma słabą psychikę. Miejmy nadzieje, że Kasperczak coś z tej reszty bandy wyciągnie. Jeśli nie to znowu trzeba będzie budować drużynę od nowa.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja osobiście uważam, że jeżeli Wisła nie zagra dzisiaj ciekawej piłki to musimy zmienić system gry na 4-3-3 na nowy sezon, ponieważ mamy takich piłkarzy pod tą taktykę. Obrona taka jak ostatnio, pomoc z Sobolem,Kirmem (prawa), Guła (lewa), Atak Mały, Brozio, Prawy Atak ? (jakieś wzmocnienie by się przydało) Bo w tym 4-4-2 mamy za słabych skrzydłowych ;/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też jestem zdania, że ci piłkarze lepiej się nadają do 433.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jirsak się cofa. Sam byłem podniecony tym, jak on gra, mimo ze nigdy nie był aż tak widoczny, to tylko jak dostawał piłe to wiedział co z nią zrobić, w ostatnich 2 latach wypracował nam kilka goli, kilka strzelił, ale o to chodzi że te podania nie były to bezsposrednie asysty (tych było tylko kilka), ale miał otwierające podania do przodu (w sensie udziału przy bramce). Teraz coraz częściej widze jakby on w ogóle nie grał, był defensywnym pomocnikiem i prawie w ogole za linie srodkowa nie wychodził... choc jak zdarzy mu sie wyjsc to widac to np tą bramką co ostatnio. ALE ZA RZADKO!!! Szkoda mi chłopa.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jirsak to zawsze była chimera, taki niespełniony talent. Potrafił genialnie podać, dobrze strzelić, tyle że od czasu do czasu. Zdecydowanie za rzadko. Raz na pięć meczy. I dlatego przeszedł do polskiej ligi, a nie np. niemieckiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jirsak na Wisłę jest po prostu za słaby , albo go wypożyczyć albo w piz...u sprzedać . Niech Garguła sie leczy do końca i mu pokaże jak sie dogrywa piłki do napadziorów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Żeby kogoś sprzedać to ktoś musi chcieć go kupić. Chciałbyś Jirsaka w swoim klubie gdybyś był jego trenerem czy właścicielem? Bo ja nie. Myślę, że doczeka u nas do końca kontraktu, który kończy mu się w 2012 roku i odejdzie. W międzyczasie pewnie będzie wchodził z ławki i czasem zaliczy jakąś asystę albo bramkę, ale generalnie wielkiego przełamania, błysku itd nie można się po nim spodziewać. Jak do zdrowia wróci Garguła (oby jak najszybciej) to naprawdę rzadko będziemy mieć okazję oglądać Czecha na boisku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dajcie Tomasowi trochę czasu z Heniem. Jak Łobo mógł się odmienić. To myślę, że i Tomas może. Tylko potrzeba mu trochę czasu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|