The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2010, 20:54
Dlatego najlepszą opcją są składane krzesełka. Więcej miejsca itp..
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.03.2010, 20:58
Kamil napisał(a):Wyświetl post
bo?

wedlug ciebie to brak szacunku do Wisly?

To może od razu pourywajmy oparcia ? Jakiś łeb już jedno próbował kiedyś spalić. Jak sobie sami nie zadbamy o nasze trybuny, to nikt inny nie zadba. A takie tekst o chusteczkach to weź zostaw dla siebie. Nie po to zrobili Ci schody na trybunę, żebyś chodził po krzesełkach. Później nie ma nawet jak położyć plecaka, bo krzesełko z błota uwalone. Jak lubisz chodzić po krzesłach, to pochodź trochę w domu, a naszą WSPÓLNĄ wartość szanuj.

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.03.2010, 21:02
Ciekawy jestem, jak zostanie podzielona działka pod budowę hali tzn. w którym jej miejscu stanie hala ? Ciekawi mnie to o tyle, że aktualnie nie mając planu tej hali czyli jej wielkości i wyglądu, trzeba mądrze przewidzieć jej usytuowanie, tak aby uzupełniała się i komponowała ze stadionem a nie kolidowała. Czy może ktoś cos wie w tym temacie, bo podobno Pan Miętta już dawno złozył do Prezydenta wniosek o podział i wyłączenie tej działki ?
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.03.2010, 21:39

Obrazek pochodzi z koncepcji przygotowanej dla hali do której dołożyć miał się salvator.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.03.2010, 21:40
Stanie na krzesełkach podczas meczu jest, przez niektórych, uważane za oznakę/świadectwo fanatyzmu...
Inni z kolei uważają, że fanatykiem jesteś wtedy, kiedy zarzygasz pociąg, który wynajmuje Stowarzyszenie...

Krzesełka składane pogodzą "fanatyków" z fanatykami, więc trzymam kciuki (zakładając oczywiście, że dojdzie docelowo do ujednolicenia modelu krzesełek na całym stadionie)

Ktoś pytał o wpływ zamiany modelu krzesełek na pojemność stadionu.
Z tego, co mi wiadomo, nie ma żadnego.

Casus Amiki jest specyficzny, bo tam chyba przyjęto zbyt małą szerokość siedzisk w projekcie.
Taki sam byłby efekt, gdyby zamienili nieskładane na nieskładane, ale szersze.
Albo świadczy to o tym, że miasto Lokomotivu również wybrało tęgie głowy do prac nad projektem stadionu albo chodziło o "podrasowanie" pojemności, kiedy nikt nie był pewien organizacji turnieju...
Powód: TS Wisła
Ostatnio edytowane przez Grzesiek7 : 24.03.2010 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2010, 22:41
nie ma to jak bracia po szalu,
poza tym co ci przeszkadza stanie na nich i chodzenie? żal 50gr na chusteczkę?

ps. nie mów mi tylko że sie psują
Zaproś mnie do domu, przebiegne ci w butach po kanapie(chodzenie po krzesełkach), obsikam szafkę(nie schodzenie z trybuny) i z buta potrakuje komputer(kopanie krzesełęk).

Wszytko można sprowadzić do absurdu. Np do 50gr.

PS. Tylko nie mów że się psują.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2010, 22:50
MatMario napisał(a):Wyświetl post
obsikam szafkę(nie schodzenie z trybuny)
yyy a to się zdarza?
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.03.2010, 22:51
Przypominam, że projekt trybun wschodniej i zachodniej zakładał ( podczas obliczania ilości miejsc ) że krzesełka będą składane. Więc nieskładane krzesełka mogły zwiększyć pojemność, a nie składane zmniejszyć.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.03.2010, 22:58
Sinoos napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że projekt trybun wschodniej i zachodniej zakładał ( podczas obliczania ilości miejsc ) że krzesełka będą składane. Więc nieskładane krzesełka mogły zwiększyć pojemność, a nie składane zmniejszyć.
Bardzo ciekawe zdanie Rozumiem o co ci chodzi tylko te przecinki
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.03.2010, 22:59
Ciekawa sprawa z tymi krzesełkami.
Najpierw krzyczenie, że będą zwykłe, a kolorystyka według projektu Obtułowicza. Później możliwość wrzucenia projektu kolorystyki siedzisk na łapu capu, bo złożone zamówienie (na nieskładane) z możliwością korekty. Teraz dowiadujemy się, że krzesełka będą składane.
Ciekawe jak to jest z tym Polimexem, jeśli faktycznie będzie pełnił funkcję operatora obiektu (tudzież w nazwie pojawi się jego nazwa) i dorzuci się do budowy, to wszystko by się zgadzało - chcą aby "ich" stadion prezentował jak najwyższy poziom. Jeśli rzucą kasą, to nie przeszkadzałoby mi nawet gdyby zostali sponsorem tytularnym, Polimex - Mostostal Arena nie brzmi źle. Trzeba czekać na oficjalne potwierdzenia, ja osobiście nie mogę w to wszystko uwierzyć tylko po domniemaniach...

A i tak, na północnej krzesełka składane byłyby bardzo mile widziane - koniec ze staniem na nich, a dla osób stojących normalnie więcej miejsca i lepszy komfort przygotowywania opraw.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.03.2010, 23:10
Sinoos napisał(a):Wyświetl post
Jesteś pewien tego, co piszesz ?
Nie jestem znawcą tematu, ale co ma sposób montowania (bezpośrednio do stopnic, czy nie) do ich szerokości ? Bo tylko szerokość siedziska/oparcia może wpłynąć na ich całkowitą ilość na trybunie...
Spece od stadionu Lokomotivu nie chcieli przyznać, że przyjęli minimalną szerokość siedzisk w projekcie, jak dla dzieci i wypuścili farmazon o wpływie modelu krzesełek na pojemność stadionu...

Zastanów się, czy to się trzyma kupy? Gdyby zwalili winę na ich kolor, pewnie nikt by nie łyknął bzdury, a tak dla ludzi spoza branży wydawało się to bardziej prawdopodobne.
I plotka się między nimi rozeszła i trwa po dzien dzisiejszy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.03.2010, 23:20
Stanie na krzeselkach to jeszcze pikus jak sobie przypomne inne "atrakcje" na D zwlaszcza na gorze to musze stwierdzic ze niektorzy na oko wygladajacy na gimnazjum wraz ze zmiana na stadionie powinni zmienic swoje zachowanie bo to co wyprwaiaja to zwyczajna siara i mega buractwo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2010, 23:34
wislacki napisał(a):Wyświetl post
yyy a to się zdarza?
Nie chcesz tego wiedzieć... Ale Wojtas myśli chyba podobnie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 24.03.2010, 23:44
robi sie za duzo tego gdybania o krzeselkach...

nic.. tylko czekac jak politycy powolaja komisje krzeselkowa i beda prowadzic "sledztwo" podobne jakie mialo miejsce przy komisji hazardowej

ps. przypomina mi ta dyskusje jakies ok.3 lata temu przy budowie trybuny polnocnej, kiedy bylo wielkie HALO o nic
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 24.03.2010, 23:57
mam pytanie do tych co na mnie najeżdzają.
jak potrafiliscie sprowadzic moja wypowiedzi w ktorej przedewszystkim chodzilo o to ze jakis frajer wyzywa braci po szalu od debili za jakąs blachostke do tego ze jestem za tym zeby rozpierdalac stadion podpalac go, wyrywac siedzonka lać na trybunie?
coraz bardziej przekonuję się że kibice Wisly wszystko potrafią sobie jakos przetlumaczyc w zaleznosci co potrzebują udowodnic
ps. zeby nie bylo, tak jestem za tym zeby tepic takie zachowania ktore wyzej opisalem, ale w schodzeniu po krzeselku nie widze nic zlego, chcecie plakac, to placzcie
ps2. cala wypowiedz dotyczy mlynu
Powód: z mojej strony koniec dyskusji,
Ostatnio edytowane przez Kamil : 25.03.2010 o godz. 00:00.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.03.2010, 00:02
Cytat:
ale w schodzeniu po krzeselku nie widze nic zlego
No i już wiesz Kamilu czemu Cie "najeżdżają". Funkcją krzesełek nie jest chodzenie po nich, nawet na młynie. A jakby ktoś powiedział że w waleniu kupy na krzesełko nie widzi niczego złego, "chcecie płakać to płaczcie", to też uważasz że byłoby to w porządku?

Na zachodzie ludzie nie chodzą po krzesełkach. Nawet fanatycy. Bo każde krzesełko na tym stadionie to część tego klubu.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.03.2010, 04:49
mam pytanie do tych co na mnie najeżdzają.
jak potrafiliscie sprowadzic moja wypowiedzi w ktorej przedewszystkim chodzilo o to ze jakis frajer wyzywa braci po szalu od debili za jakąs blachostke do tego ze jestem za tym zeby rozpierdalac stadion podpalac go, wyrywac siedzonka lać na trybunie?
coraz bardziej przekonuję się że kibice Wisly wszystko potrafią sobie jakos przetlumaczyc w zaleznosci co potrzebują udowodnic
ps. zeby nie bylo, tak jestem za tym zeby tepic takie zachowania ktore wyzej opisalem, ale w schodzeniu po krzeselku nie widze nic zlego, chcecie plakac, to placzcie
ps2. cala wypowiedz dotyczy mlynu
Kolego proszę cię nie brnij dalej , już wystarczająco się skompromitowałeś . Ja osobiście pamietam przypadek z tamtego roku podczas PP z Lechem kiedy to kolesiowi nie chciało się iść do toi toia i lał w rogu sektora B u samej góry. To też błahostka ? Co to za problem wydać parę złotych na mopa .Poza tym to brat po szalu . Kolego brat po szalu to powinien takiemu delikwentowi co chodzi po krzesełkach dać po łbie , może to nauczy zachowania na stadionie . Nie nazywaj mnie frajerem dziecko bo frajerskie są twoje wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.03.2010, 07:24
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._Krakowie.html
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.03.2010, 07:55
bo?

wedlug ciebie to brak szacunku do Wisly?
sprawa prosta - schodzisz z D3 na dół sprintem (bądź skippingiem A, jak jesteś twardszy) depcząc krzesła i skacząć po Białej Gwieździe. Pomijając fakt, że skaczesz po gwieździe (quiz: czego symbolem jest Biała Gwiazda?) to jeszcze po przemarszu n-osób gwiazda przestaje być białą (oczywiście każdy może przyjść z chusteczką i ją wyczyścić, ale przecież fanatykom brudne krzesło nie przeszkadza, więc dalej będzie nam szarzała). Jak do tego dorzucimy, że niektóre białe krzesełka są odłamane (co ktoś kiedyś na zdj pustej trybuny prezentował) to mamy pełen obraz.

Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 25.03.2010, 08:43
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście pamietam przypadek z tamtego roku podczas PP z Lechem kiedy to kolesiowi nie chciało się iść do toi toia i lał w rogu sektora B u samej góry. To też błahostka ? Co to za problem wydać parę złotych na mopa .Poza tym to brat po szalu . Kolego brat po szalu to powinien takiemu delikwentowi co chodzi po krzesełkach dać po łbie , może to nauczy zachowania na stadionie .
Abstrahując od problemu krzesełek to w sytuacji kiedy ktos leje na trybunie lub nie zachowuje się tak jak przystało na kibica Wisły nie używałbym słowa brat po szalu.
To jest zwykły cham, który chodzi na Reymonta raz do roku, nie ma pojęcia o historii tego klubu, nie ma do niego szacunku.
Takich kibiców nam nie potrzeba, nawet za cenę większego klubowego budżetu.

Co do krzesełek to wziąłbym w obronę niektóre osoby stojące na krzesełkach. Pisze niektóre, bo jeśli ktoś w pierwszym rzędzie stanie na krzesełku to na kolejnych rzędach siłą rzeczy również muszą stać.
Tyczy się to również ew osób niskich.

Jesli chodzi o sektor D to mam nadzieje, że za pare lat dojdzie do tego, że będzie on na meczach ligowych stojący. Na Lm ew można będzie rozkładać krzesełka tymczasowe (tak jest na Borussi prawdopodobnie)
Ostatnio edytowane przez Kuba : 25.03.2010 o godz. 08:50.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.03.2010, 09:15
Nastepnym razem jak zobaczycie delikwenta co szcza na stadionie to:
- zwroccie mu uwage
- jesli sie boicie bo za duzy, pijany itp to albo patrzcie na niego wszyscy tak zeby go zawstydzic albo zrobcie mu fotke i osmieszcie na necie
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.03.2010, 09:52
Z tym laniem na stadionie to faktycznie jest problem zarówno na D jak i E były takie wcale nierzadkie przypadki.Niestety bez ostrej reakcji jakiejś grupy szybkiego reagowania na kilku pierwszych meczach nasz stadion-niestety- może szybko zamienić się w śmierdzący moczem kibel :/. Trudno wogóle opisać to buractwo które szcza na koronie trybun....
Ewentualnie wyjsciem jest kilku ochroniarzy /stewardów stojacych na koronie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2010, 10:40
Pojedyncze osoby, czy nawet grupki nie zrobią nic. Taka prawda, stąd znieczulica w tym temacie. Nikt nie bedzie się wychylał z upominaniem/zdjęciami tylko uda, że problemu nie widzi. Musi być reakcja wszystkich w okolicy!

Metoda jest moim zdaniem jedna - apele Gniazdowego! na kilku meczach, dosadne - że "ten kto leje, niszczy krzesełka itp na swoim stadionie jest zwyczajną kur*ą, której należy masowo wpier*olić". I tyle. Do części dotrze. To jedyna osoba, która może mieć jakiś wpływ na jednego z drugim "hoolsa". Dla wielu jest swoistym "guru", powinien za to częściej wykorzystywać ten potencjał, jakim jest jego poważanie wśród ludu

Teraz po prostu dla zbyt wielu osób jest to czymś "normalnym". Może nie pochwalają lania na sektorze, ale są w stanie zrozumieć/tolerować. Trzeba wzbudzić obrzydzenie do takich czynów.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.03.2010, 11:34
felipe napisał(a):Wyświetl post
Pojedyncze osoby, czy nawet grupki nie zrobią nic. Taka prawda, stąd znieczulica w tym temacie. Nikt nie bedzie się wychylał z upominaniem/zdjęciami tylko uda, że problemu nie widzi. Musi być reakcja wszystkich w okolicy!

Metoda jest moim zdaniem jedna - apele Gniazdowego! na kilku meczach, dosadne - że "ten kto leje, niszczy krzesełka itp na swoim stadionie jest zwyczajną kur*ą, której należy masowo wpier*olić". I tyle. Do części dotrze. To jedyna osoba, która może mieć jakiś wpływ na jednego z drugim "hoolsa". Dla wielu jest swoistym "guru", powinien za to częściej wykorzystywać ten potencjał, jakim jest jego poważanie wśród ludu

Teraz po prostu dla zbyt wielu osób jest to czymś "normalnym". Może nie pochwalają lania na sektorze, ale są w stanie zrozumieć/tolerować. Trzeba wzbudzić obrzydzenie do takich czynów.
W przypadku gdyby ktoś za mocno w.......ił syfiarzowi, to Gniazdowy od razu ma sprawę ootwarte nawoływanie do popełnienia przestępstwa. ....Jeżeli juz to może co najwyzej powiedzieć, że osoby szczające po sektorze będą mieć przechlapane. I tyle. Rodzaj kary niech pozostanie tajemnicą.
PS. Ludzie szczający po własnym stadionie..To się w głowie nie mieści.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 25.03.2010, 11:41
Jak zrobią porządek wkoło stadionu i otworzą toalety na trybunach to problem sam się rozwiąże.
Wtedy już sporadyczne przypadki będzie można łatwo wyeliminować.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 25.03.2010, 11:57
felipe napisał(a):Wyświetl post

Nie zgodze sie. Wielokrotnie zwracalem uwage, i bylem swiadkiem gdy inni to robili, roznym ludziom (przewaznie malolatom) zeby nie niszczyli smietniow na marszu na fecie bo szpeca w ten sposob nasze miasto, zeby nie rozwalali jarzeniowek czy mazali pisakami w pociagu bo placi za to SKWK albo zeby np. nie robili wiochy z pluciem z autobusu na wyjezdzie. I jakos nie przypominam sobie zeby ktos sie awanturowal, a nie waze 110kg i nie mam 140 w klacie zeby siac postrach.
Zazwyczaj wystarczy spokojny ale stanowczy ton i ewentualnie argumentacja jak wyzej.
Jesli problem bedzie duzy to faktycznie slowa z gniazda moga pomoc.

Znalezli wymowke z kierownikiem budowy. Rzeczywiscie, olbrzymi problem zrobic dzien otwarty w okraglaku, na trybunie D albo nawet calkiem przed stadionem. Nie maja dobrych wiesci wiec beda zwodzic nas do maja. A z tego co sobie przypominam to chyba OFICJALNIE jeszcze nie zmieniono daty konca budowy z czerwca na lipiec...
Ostatnio edytowane przez orzeu : 25.03.2010 o godz. 11:59.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.03.2010, 12:14
tyle że Gniazdowy nie będzie na 4 trybunach .Ponadto zdażają się podpici kolesie na koronie trybuny kiedy po kilku browarach nie mają ochoty szukac kibla i stac jeszcze w kolejce w przerwie więc sobie staną w kącie i już...moim zdaniem ktoś tam musi stac najlepiej z ramienia klubu bo kibice płaca za ogladnięcie meczu a nie utrzymywaniu porządku na stadionie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 25.03.2010, 12:32
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Dariusz Olszówka
Radny Miasta Krakowa
W odpowiedzi na Pana interpelację w sprawie organizacji dnia otwartego na stadionie Wisły Kraków,
I znowu: w Poznaniu się da w Krakowie nie! Czy w Wielkopolsce obowiązują inne przepisy panie prezydencie?!?! Prawda jest taka, że inwestor (gmina) zasłania się wykonawcą/przepisami bo boi się żeby jego kompromitacja nie wyszła na jaw szerzej. Ręce opadają...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.03.2010, 12:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
tyle że Gniazdowy nie będzie na 4 trybunach .Ponadto zdażają się podpici kolesie na koronie trybuny kiedy po kilku browarach nie mają ochoty szukac kibla i stac jeszcze w kolejce w przerwie więc sobie staną w kącie i już...moim zdaniem ktoś tam musi stac najlepiej z ramienia klubu bo kibice płaca za ogladnięcie meczu a nie utrzymywaniu porządku na stadionie

Wydaje się . że najlepszym pomysłem byłaby obecność stewardów . W klubach zachodnich zwłaszcza w Anglii zatrudnia się takie osoby do pomocy w wskazaniu miejsca , piętnowania chamskich zachowań itp .Osobami takimi są sympatycy danego klubu i to powoduje , że bardziej są wyczuleni na niszczenie stadionu nić ochroniarz który odlicza minuty do fajrantu.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 25.03.2010, 13:10
Co do oddawania moczu na trybunach - jeśli będą toalety pod D, to wystarczy jeden/dwa apele speakera podczas przerwy meczu i powinno pomóc. A jak nie, to będzie (chyba?) monitoring na całym stadionie, więc takich gości można złapać i odpowiednio "nagrodzić", mop i niech czyszczą całą trybunę. Raz, drugi i by się nauczyli, że potrzeby załatwia się w toalecie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów