The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2010, 08:34
Czemu u nas nie da się a w Warszawie już tak ?!

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,76..._pilkarzy.html

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,76...owy_palec.html

Kasperczak bagatelizuje sprawę. W Legii wzięli się za tych dwóch grajków i siądą na dupie, zamiast wymachiwać palcami może wezmą się za granie.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.03.2010, 08:34
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Pawelek strzelił sobie w kolano tym fakiem,mogliśmy mu zrobić przysłowiowe " Wszystko na mój koszt ! "

co to za przyslowie?
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.03.2010, 08:48
Kwestię tego, że Pawełek jest pracownikiem klubu, a my jego żywicielami pominę, bo jest to jasne jak słońce. Takim samym banałem jest stwierdzenie, że nie ma prawa pokazywać takich gestów w stosunku do kibiców.
Nie obchodzi mnie to co jest przyczyną braku formy. Zrozumieć można wszystko, jednak nie takie zachowanie. Gościowi ewidentnie wystaje słoma z butów i od tego momentu patrzę na niego z politowaniem, bo szkoda mi takich ludzi. Nie popisuje się jako bramkarz. Nie nadrabia jako człowiek.
Proponuję Mariuszowi klasę A. W niedzielę byłem na meczu "a-klasowym" i to co tam zawodnicy wysłuchują od kibiców gości, jak i swojego klubu jest czymś nieporównywalnie gorszym. Jednak nikt nie wpadnie na pomysł, aby obrażać się, pokazywać "fucki". A dlaczego? A no dlatego, że chłopaki kochają to co robią i starają się zacisnąć zęby i w kolejnym zagraniu udowodnić swoją wartość. Ale nie nasz bramkarz. Jego majestat został urażony. Dziwi mnie takie zachowanie, bo przecież od dłuższego czasu jest pośmiewiskiem naszej buraczanej ligi, na co trzeba naprawdę ostro zapracować.
Jeśli ktoś nie potrafi poradzić sobie z presją, krytyką, stresem za kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, powinien zmienić zawód, ewentualnie pracodawcę. A tak mamy bramkarza, który nas katuje swoimi interwencjami, my go karmimy własną irytacją, a on nas częstuje "fuckami". Ktoś powinien zakończyć ten układ. Natychmiast.
Na koniec rzecz najważniejsza. Gdyby Mariusz był facetem na poziomie, nie zareagowałby tak. Można po meczu w wywiadzie wyrazić żal z takiego, a nie innego zachowania kibiców, ale do tego też trzeba mieć klasę. Natomiast Mariusz kolejny raz "uwewnętrznił" głęboko skrywaną prostotę i stało się...Facet nie pomyślał, że na trybunie może stać ktoś, kto pierwszy mecz na Wiśle zaliczył jak szanownego bramkarza jeszcze na świecie nie było, że znajduje się tam ktoś, kto jeździ za Wisłą po całej Polsce, poświecą czas, rodzinę, pracę, pieniądze. Mariusz wreszcie nie pomyślał o tym, że "fucka" pokazuje osobom, które nie oglądają błazenady w jego wykonaniu dla pieniędzy (dla których on zakłada koszulkę naszego klubu), lecz z miłości do klubu. Dlatego pokazując środkowy palec kibicom, Pawełek poczęstował "fuckiem" Wisłę. Nie ma dla takiego człowieka miejsca w tym klubie.
Jednak na niektórych można pluć, a oni i tak będą mówić, że to deszcz pada...
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.03.2010, 09:15
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
co to za przyslowie?
O ile sie nie myle to jest tekst rysia peji ktory nawolywal do linczu na 15 latku yo ? :]
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2010, 09:28
mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie będziemy rozmawiać o Pawełku jako o byłym piłkarzu Wisły...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.03.2010, 09:40
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Tak jest! Zróbmy z nim to co z Dolhą i Cabajem i niech wpuści 4 bramki! Tak jest! Ku chwalę forumowej gawiedzi!
czegoś nie rozumiem. Na Kasperczaka najezdzac mozna (ku chwale forumowej gawiedzi?). I to napewno jest dla dobra druzyny. Ale jak piłkarz pokazuje ktorys juz raz fucki własnym kibicom , to tego nie zauwazamy i nie reagujemy, bo jeszcze źle zagra. Nie ma co , konsekwencja w działaniu godna naśladowania.

Wg mnie to Pawełek powinien albo wyleciec ze składu, albo zapłacic porządną kare. Moze i nie jego wina ze broni do dupy, ale zachowywac by sie mogl normalnie, a nie jak frajer.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.03.2010, 09:41
*KoTeK* napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że na najbliższym meczu u Nas podczas rozgrzewki powitają go gwizdy, a z głośników będzie leciał kawałek >> http://www.youtube.com/watch?v=XWXal...eature=related .
chodzmy moze od razu do sektora gosci i zwyzywajmy wszystkich naszych piłkarzy, ku chwale Wisły!

Fuks , ale kto na Kasperczaka najezdza? byly jakies wyzwiska, transparenty? nie .. chyba skandowanie "Maciej Skorza" nie nazwiesz najezdzaniem na Kasperczaka?
komus moze sie nie podobac ze przyszedl, ale to wszystko jest zalatwiane na forum i tylko tu .. poprzez luzna gadke
dlatego zamiast wyzywac pilkarza, bo to ze go wyzgwizdacie i zrobicie z nim co Dolhą w czym pomoze? znow bedziecie jeczec ze przegralismy mecz,
wyzyjcie sie W CYWILIZOWANY sposób na forum,
ewentualnie otworzcie sobie dokument tekstowy i 200 razy wpiszcie "Pawelek ****", od razu zrobi se lzej na duszy

mnie tez telepie i zamykam z reguly oczy gdy pilka chocby lekko puszczona po ziemi zbliza sie do Pawelka.. takie mam nerwy przy tak prostych interwencjach, jest bramkarzem nie dla Wisly... ale staram sie nie szydzic z niego poczas meczow.. nawet mi do smiechu nie jest, bo to nie jest smieszne, a smutne co on wyprawia na tej bramce czasem.. wole zamknac to w sobie i wytrwac do samego konca, bo wiem ze jeden smiech, drugi gwizd calkowicie go zamuli i popelni jeszcze wiecej bledow
zostalo kilka kolejek do konca, wytrwajmy, a po sezonie zobaczymy co dalej, zapewne w koncu bedzie wymiana.. poki co nie pomagajmy Amice w zdobyciu mistrzostwo poprzez wywolania w Pawelku tego co wywolalismy w Emilianie podczas pamietnego meczu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.03.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.03.2010, 09:45
Pawełek w Wiśle
wiosna 2006 - 4 mecze (liga) - puszczone 2 bramki
sezon 2006/2007 12 meczy (liga + PP) - puszczonych 7 bramek + 3 UEFA - 2 bramki puszczone
sezon 2007/2008 - 32 mecze (liga + PP) puszczonych 17 bramek
sezon 2008/2009 - 31 meczy (liga + PP) - puszczone 22 bramki + 6 LM/UEFA - 9 bramek puszczonych
sezon 2009/2010 - 19 meczy (liga + PP) - puszczonych 15 bramek + 2 LM - 2 bramki

O ile w jeszcze w czasach przedskorżowych (raczej przed Kazimierskim) oraz w I sezonie Skorży, Pawełek bronił puszczając średnio 0,5 bramki na mecz. to od chwili pojawienia się Kazimierskiego zbliża się do średniej 1 bramka na mecz.
Wydaje mi się, że Pawełek zdecydowanie się uwstecznił przy Kazimierskim, i za to winę ponosi głównie sztab trenerski. Dodatkowym problemem był brak o d momentu odejścia Dolhy - mocnego konkurenta - widać wyraźnie, że po odejściu Dolhy Pawełek znacznie obniżył loty.......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.03.2010, 09:49
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
chodzmy moze od razu do sektora gosci i zwyzywajmy wszystkich naszych piłkarzy, ku chwale Wisły!
Nie no, pójdźmy, pogłaszczmy po główce za Levadie, Cracovie, Legie i Lecha. I powiedzmy najlepiej im, że nic się nie stało. Poza tym rozmowa jest o Pawełku, a nie o całej drużynie Wisły. Inni jakoś potrafią przyjąć krytyke, ten prymityw jak widać nie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.03.2010, 09:52
Stalo sie i to duzo, ale skoro chcecie winic kogos za te mecze to wincie wszystkie, bo akurat Pawelek najmniej zawinil w tych meczach, rola napastnikow bylo strzelanie goli.. i nie byloby tematow przegranych z Levadią itd

takie rzeczy zalatwiac nalezy za zamknietymi drzwami jak ostatnio kiedy kibice spotkali sie z pilkarzami.. wlasne brudy prac we wlasnym domu, nie na oczach calej Polski

kto inny? z tego co mi wiadomo od zawsze Pawelek byl kozlem ofiarnym.. nie pamietam zeby pol stadionu wyzywalo Maleckiego, Brozka, Sobolewskiego, Glowackiego i reszty.. bez wzgledu na to co wyprawia na bramce zawsze z niego byla szydera, smiechy, wyzwiska..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.03.2010 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.03.2010, 09:56
Kasperczak stwierdził, że nie ma problemu i jak zwykle zero konsekwencji. Co tam jakaś odpowiedzialność
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.03.2010, 09:58
SpoXster, odpusc pisanie w takiej formie, bo znowu uogólniasz , ja nigdzie nie pisałem ze mam zamiar wygwizdywac czy obrażac Pawełka, co nie zmienia faktu ze kara mu sie nalezy i to jak najszybciej.

A co do najezdzania na Kasperczaka, to chyba nie trzeba byc geniuszem zeby wiedziec jakie przesłanie ma skandowanie "Maciej Skorża" przy wyniku 3:1 dla Lechii (nie pisze ze tylko wtedy bylo to skandowane, ale wiadomo o co chodzi), oraz jakie przesłanie miały te "ogłoszenia" na stronie skwk po jego zatrudnieniu.

Skoro nie mozna "ukarać" gościa ktory pokazuje fucka kibicom, bo trzeba kierować sie dobrem klubu, to przejscie obojetnie w stosunku do jego zachowania w obliczu tego co napisalem wyzej jest wg mnie brakiem konsekwencji i tyle. No ale zobaczymy jak to sie jeszcze potoczy. I jak do "prania brudów" we własnym gronie mają sie te newsy o Kasperczaku na stronie skwk?
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Stary 25.03.2010, 10:01
kto inny? z tego co mi wiadomo od zawsze Pawelek byl kozlem ofiarnym.. nie pamietam zeby pol stadionu wyzywalo Maleckiego, Brozka, Sobolewskiego, Glowackiego i reszty.. bez wzgledu na to co wyprawia na bramce zawsze z niego byla szydera, smiechy, wyzwiska..
Nie pamiętam żeby któryś z piłkarzy pokazał w kierunku trybun środkowy palec. Dyskusja chyba bardziej tyczy się jego ostatniego zachowania, a że wielu kibiców to wkur*** na maxa to wytykane jest już wszystko wobec tego człowieka.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 25.03.2010, 10:03
Obrońcy Pawełka są dla mnie śmieszni. Wszędzie ten gość byłby już zawieszony z trzykrotną karą pieniężną. Jak zwykle u nas musi wszystko stać na głowie.

bo akurat Pawelek najmniej zawinil w tych meczach, ..
Usuń Levadię z tej wyliczanki:
http://www.youtube.com/watch?v=YOlpSI1GYPM
Ostatnio edytowane przez tomo : 25.03.2010 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.03.2010, 10:07
Fuks napisał(a):Wyświetl post
I jak do "prania brudów" we własnym gronie mają sie te newsy o Kasperczaku na stronie skwk?
SpoXster napisał(a):
komus moze sie nie podobac ze przyszedl, ale to wszystko jest zalatwiane na forum i tylko tu .. poprzez luzna gadke
luzna gadka jak i tu tak i na stronie SKWK (zreszta nie ma tam nic w stylu Kasperczak ch..) i jest tam zamieszczona normalna krytyka , bez wyzwisk , zreszta poparta faktami

SKWK napisał(a):
Obłęd! Człowiek, który pozywał Wisłę do sądu, upominał się o każdy grosz, mimo że przez jakiś czas za 95 000 zł miesięcznie nic nie robił został trenerem Wisły za Macieja Skorżę.

Kasperczak zyskał poklask wśród części fanów Wisły po tym jak Wisła udanie grała w europejskich pucharach w sezonie 2002/03. Potem mając do dyspozycji reprezentację Polski odpadał z europejskich pucharów z ... Valerengą Oslo oraz Dynamem Tbilisi.

Po zwolnieniu Kasperczaka w 2005 roku rozpoczęła się antywiślacka postawa trenera. Pozwanie Wisły do sądu, oczernianie właściciela, nawet doradzanie Cracovii jak wygrać derby z Wisłą. Kasperczak po kilkunastu miesiącach bycia bez pracy w Polsce podjął się misji pracy w zabrskim Górniku, którą to drużynę (niezłą personalnie i mocną pod względem finansowym) spuścił do II ligi.

Teraz ma być zbawieniem Wisły? Jednak ten świat nie nosi w sobie już żadnego honoru i żadnych wartości.

ja nic w tym zlego nie widzę.. a Ty?

odroznij teraz ten tekst powyzszy od zachowana na stadionie wobec Pawełka..

mozna w normalny sposób podsumować rolę Pawełka w Wiśle? można..

*KoTeK* napisał(a):

Nie pamiętam żeby któryś z piłkarzy pokazał w kierunku trybun środkowy palec.

a czy on ot tak pokazał ten palec? nie ..

...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Obrońcy Pawełka są dla mnie śmieszni. Wszędzie ten gość byłby już zawieszony z trzykrotną karą pieniężną. Jak zwykle u nas musi wszystko stać na głowie.

Usuń Levadię z tej wyliczanki:
http://www.youtube.com/watch?v=YOlpSI1GYPM
a czy ja go bronię? on jest mega słabym bramkarzem.. i nie nadaje się do Wisły!! tylko na ch.. go wyzywac podczas gdy stoi między słupkami Wisły a do konca zostalo raptem kilka kolejek.. o to mi tylko chodzi

poza tym o co Ci sie rozchodzi z tym filmikiem? jak go uwazam za przecietnego bramkarza tak wiem ze wystarczyloby zeby taka pilke puscil jakikolwiek inny bramkarz i nie byloby tematu.. normalny strzal, poszla kozlem po ciele i wpadla.. tyle ze wielu juz z przywyczajenia sie go upie..
powtarzam, napastnikow rola bylo strzelenie goli i nie byloby tematu przegranej z Levadią..

PAWEŁEK POWINIEN ODEJSC PO SEZONIE Z WISLY. ALE POKI U NAS NIE... NAJLEPIEJ NIECH WIEKSZOSC TRAKTUJE GO JAK POWIETRZE. BEZ DOPINGU DLA NIEGO I BEZ WYZWISK, NIECH CHLOPINA DOGRA DO KONCA SEZONU.. I ZEGNAMY SIE

ja tak robie i od razu mi lzej na duszy.. juz za niedlugo skoncza sie meczarnia zwiazane z patrzeniem na pilke skierowaną do Mariusza..

tekst ktory cytujesz pochodzi z weszlo.com, a oni maja za zadanie podlic kazdego od pilkarza, po trenera konczac na sprzataczce.. tak wiec mnie to ani ziebi, ani grzeje.. taki ich styl, nic innego napisac nie mogli
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.03.2010 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2010, 10:17
*KoTeK* napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że na najbliższym meczu u Nas podczas rozgrzewki powitają go gwizdy, a z głośników będzie leciał kawałek >> http://www.youtube.com/watch?v=XWXal...eature=related .

Narobił sobie koło dupy chłop niesamowicie.
hehe dość wyrazisty przekaz ma ta nutka, chociaż skierowana do Busha to także idealnie pasuje do Pawełka
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Stary 25.03.2010, 10:17
Kolego, to za co on wystawil w Naszym kierunku palec to ma akurat najmniejsze znaczenie, bo to o nim będzie zaraz głośno, on reprezentuje barwy Wisły i przede wszystkim ma szanować swojego pracodawce i kibiców. Zaczepiać mógł go pijany Mietek spod sklepu, tylko uwierz nikt o Mietku nie napisze, a o reakcji na zaczepki owszem.

weszlo.com napisał(a):
Tak samo powinno być z piłkarzami. Wilczy bilet.
Menedżer: - Halo, prezesie, mam dla was super ofertę, mój zawodnik jest teraz wolny i mógłby podpisać z wami kontrakt.
Prezes: - Nie, on w poprzednim klubie obrażał własnych kibiców, nie potrzebujemy nikogo takiego.

Kibicu, szanuj się. Ty płacisz, ty oczekujesz, ty wymagasz. Nie daj sobie wmówić, że to piłkarz jest twoim szefem. On jest jak rybka w akwarium - przestaniesz przychodzić, dosypywać jedzonko, to zdechnie. A że stworzonka bywają głupiutkie, to może o tym nie wiedzieć. Oby klubowi działacze w końcu tę zasadę sobie przyswoili.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.03.2010, 10:20
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Ależ tu (głównie) nie chodzi o obronę Pawełka, tylko piętnowanie bydła. Upokorzenie słabego psychicznie (własnego!) bramkarza, to dla mnie chamstwo w czystej postaci. I że by nie było - ja już wiem, że nie zrozumiesz. Tego się nie da wyjaśnić w trzech postach, to jest praca na trzy pokolenia. Jak z cywilizowaniem Arabów w Niemczech. Niestety, bydłem będą jeszcze Twoje wnuki.

Pozdrawiam serdecznie.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2010, 10:24
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ależ tu (głównie) nie chodzi o obronę Pawełka, tylko piętnowanie bydła. Upokorzenie słabego psychicznie (własnego!) bramkarza, to dla mnie chamstwo w czystej postaci. I że by nie było - ja już wiem, że nie zrozumiesz. Tego się nie da wyjaśnić w trzech postach, to jest praca na trzy pokolenia. Jak z cywilizowaniem Arabów w Niemczech. Niestety, bydłem będą jeszcze Twoje wnuki.

Pozdrawiam serdecznie.
Jeśli bydłem jest buczenie to czym jest fuck? Osoby publuicznej? W stronę kibiców, gdzie są także dzieci, kobiety?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.03.2010, 10:48
Jestem chyba na tym forum najstarszym, najdłużej krytykujacym Pawełka kibicem.
Krytykowałem go już od jego pierwszych meczów w barwach Wisły i wykazywałem jak bardzo jest słabym bramkarzem.
Robiłem to wtedy, gdy wiekszość na tym forum uważałą mnie z tego względu na idiotę, który śmie dostrzegać w ich "Wislaku" braki techniczne i brak mocy psychicznej.
Poczatkowo szydziłem z niego, ale od pewnego czasu już dałem sobie spokój. Teraz robi to za mnie większość forumowiczów, a ja ograniczam się jedynie do stwierdzania faktów.

Sprawa z fuckami nie jest prosta.

Uważam, że podczas meczu kibice, pikniki, czy ktokolwiek przychodzacy dopingować, czy oglądać mecz Wisły nie powinien szydzić z naszych piłkarzy. Wtedy bowiem przeszkadzamy Wiśle. Chociaż mnie samego tez nieraz skręca gdy widzę ten brak koncentracji, niefrasobliwość, czasami niechlujność w grze Pawełka. Też mam ochoty wtedy go wygwizdać. Albo "nagrodzić" oklaskami za złapanie łatwej piłki.
Nigdy jednak tego nie zrobiłem. Najwyżej wyżywałem się na forum.

Teraz Pawełek. Jest mu trudno. Niektórzy jednak wyrządzają mu niedźwiedzią przysługę każąc wierzyc, że jego brak koncentracji i niechlujstwo jest wynikiem zaszczucia przez prase i kibiców.
To nieprawda. Ale Pawełek trzymając sie kurczowo takiej interpretacji, woli zamiast pracować nad sobą i swoją koncentracją, odpyskować, pokazać fucka i wyładować w ten sposób swoją frustrację.

Jednak to Pawełek jest osobą publiczną a nie wyśmiewający go kibice. To on reprezentuje Wisłę i jesli już kiepsko ją reprezentuje swoją beznadziejną grą, powinen przynajmniej umieć zachowac sie godnie w sferze publicznej.
Natomiast takie fucki, choćby w jego sytuacji zrozumiałe (wiele słabych psychicznie osób reaguje taką agresją) nie mają prawa mieć miejsca.

Jesli klub przymyka na to oczy (co rozumiem, bo nie może sobie pozowolić na zawieszenie bądź co bądź jedynego bramkarza) to powinna zająć się tym komisja dyscyplinarna (nie wiem jaka Ligi? pzpn?)

Takie zachowania piłkarzy powinny buć tępione na naszych stadionach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.03.2010, 10:54
felipe napisał(a):Wyświetl post
Jeśli bydłem jest buczenie to czym jest fuck? Osoby publuicznej? W stronę kibiców, gdzie są także dzieci, kobiety?
Jest akcja , jest reakcja - tak to zazwyczaj się dzieje.Gdzie wiem że jest to średnie usprawiedliwienie.Tak jak pisałem + słaba psychika, bezsilność, no i pewnie jakieś tam znaczenie ma to że to ostatnie 2 miesiące jego w klubie.

Przykład Pawełka pokazuje też gdzie my się dziś znajdujemy - broni koszmarnie,nikt na razie nie decyduje się na zmianę w bramce, gdzie powinno to nastąpić dawno temu - wygląda na to że reszta jest jeszcze bardziej koszmarna, a tak na prawdę to w ogóle bramkarz jest na dziś najmniejszym problemem, bo te 6 porażek za które poleciał Skorża, on nie odpowiada, bo nie da się wygrać żadnego z tych meczów jak nie strzela się ani jednej bramki.

FraMat napisał(a):Wyświetl post

Takie zachowania piłkarzy powinny buć tępione na naszych stadionach
Tu się zgadzam - może to nie jest dobre porównanie ale to trochę tak jak aktor w teatrze, co zapomina tekstu, myli się - jest reakcja widowni a on jedzie z paluchem.
To też nie przypadkowe że ofiarę robią z siebie miernoty - by przypomnieć tylko Iwańskiego i Grzelaka.Gdyby taki filmik wyszedł gdzie snuję się po boisku - po 5 minutach od gwizdka 2 połowy, to bym się chyba ze wstydu spalił a gość się w****ił wyraźnie

Pawełek powinien co najwyżej udzielić wywiadu i normalnie powiedzieć co o tym myśli a nie zachowywać się w stylu - nie podoba wam się moja gra...to w...ć

gdzie tak jak pisałem - druga strona dołożyła też grubo do pieca, bo cały zespół gra lipę jakiej oczy nie widziały dawno a dostaje się tylko jemu - jeśli już to tak jak po derbach,trza by wygwizdać wszystkich.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.03.2010 o godz. 11:04.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 25.03.2010, 11:07
Ale o czym Wy piszecie. Albo kibice się szanują albo nie. Już nie ważne podział na pikników czy tych bardziej kumatych, powinniśmy szanować siebie bo to my z Wisłą będziemy całe życie a nie Mariuszek.

Idąc tokiem rozumowania niektórych zaraz ktoś rzuci temat wymiany kibiców, bo przecież piłkarze są nie do ruszenia.

Ja osobiście nie traktuję już Pawełka jako zawodnika tej drużyny, jak nigdy na niego nie buczałem, to po tym co zrobił najchętniej zerwałbym z tej kreatury koszulkę z Białą Gwiazdą i bronić mógłby choćby Kurto.

A przemilczenie tej sprawy nic nie da. Zrozumcie w końcu, nasi piłkarze w większości to lenie, którym nie chce się rzetelnie pracować na treningach aby doskonalić swoje umiejętności. Czas w końcu pokazać, że to oni są dla nas i dla Wisły a nie na odwrót. Inaczej będziemy ich pacynkami, klepiącymi po plecach za kolejne porażki i tłumaczącymi sobie że opluwają nas gdyż nie są w stanie inaczej wyładować frustracji płynącej z porażek na które sami sumiennie zapracowali brakiem ambicji i zaangażowania.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 25.03.2010, 11:08
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Pozdrawiam serdecznie.

Marny prowokatorze. Ja mu płacę pensję tak jak i reszta kibiców, oczywiście nie mówię że mogę mu nawrzucać od "****ów" i tym podobne. Płacąc za bilet wymagam, więc on powinien wyciągnąc wnioski z tego a nie brnąć sobie w swojej teorii że go media i ludzie zaszczuli dla niego jest przecież tak wygodniej. Mógł zdusić to w sobie i wtedy pokazać klasę że ma na to wyjebane a tak pokazał swoją słomę rzucając fakiem do całej trybuny.
Idz i pogłaszcz Pawełka i powiedz mu "Mario nic się nie stało graj tak dalej".
Powtarzam:
Pawełek przychodząc do Wisły wiedział na co się decyduje i wiedział jakie są oczekiwania wobec niego. Każdy inny kopacz zagryza zęby i zapierdala. Jak dostał goździka i pończochy na dzień kobiet to też mógł przecież rzucić fakiem no bo w końcu to też obraza majestatu wielkiego bramkarza. Jakby miał JAJA to by zlał ten temat i starał się wypaść jak najlepiej w następnym meczu. A tak co wyszło ? wszyscy widzą.
Ostatnio edytowane przez tomo : 25.03.2010 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2010, 11:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jest akcja , jest reakcja - tak to zazwyczaj się dzieje.Gdzie wiem że jest to średnie usprawiedliwienie.Tak jak pisałem + słaba psychika, bezsilność, no i pewnie jakieś tam znaczenie ma to że to ostatnie 2 miesiące jego w klubie.
Owszem, to jest średnie usprawiedliwienie.

Po prostu od:

- osoby publicznej - piłkarza Wisły - klubu o 104 letniej tradycji
- dorosłego mężczyzny (ponoć...)
- wzorcowego ojca, męża (ponoć)
- katolika (kiedyś ministrant), który to 5-10 minut wcześniej czynił znak krzyza wchodząc na murawę

wymagamy więcej.

Kiedyś go poniosło, ok. We wtorek była recydywa. Wnioski nasuwają się same.

Nie odnoszę się w ogóle do jego gry - bo jak słusznie stwierdzasz - są równie słabi. Sęk w tym, że nikt fucków nie pokazuje, a taki Łobo tez wygwizdywany bywał...

Jak juz pisałem - byle do czerwca i niech wyp......... Póki co przykładnie ukarać. W Legii już nawet potrafią, nie mówiąc o cywilizowanym świecie.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.03.2010, 11:16
Nie udzielałem się długo na forum i muszę powiedzieć że to były miłe wakacje. Ale nie zdzierżyłem po tym jak zobaczyłem gest Pawełka, który w kontekście tego co się dzieje w naszej pożal się Boże drużynie jest po prostu skrajną bezczelnością.
Powiem tylko tyle: jak zachowuje się PROFESJONALNY bramkarz wobec słów krytki, nawet szykan ze strony kibiców? Przelewa wszystko na złość sportową by być coraz lepszym.
Część z was na pewno pamięta czas kiedy w naszej bramce stał p.Maciej Szczęsny. Kto chodził na X lub XI słyszał jakie epitety leciały w jego kierunku. Jego odpowiedzią był jeden z najlepszych sezonów w karierze.
Szybko zamknął usta wszystkim którzy na niego nadawali.
Dobry bramkarz to twardziel. Dobry bramkarz ma wyj...ne na to że na meczach wyjazdowych kilka-kilkanaście tysięcy ludzi na trybunie za jego plecami życzy mu jak najgorzej.
Przykro mi ale Pawełek nie jest twardzielem. Ma umiejętności ale nie ma mocnej psychiki i nigdy nie będzie jej miał.
Dlatego pożegnam go bez żalu.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.03.2010, 11:23
Nie wyrywaj pojedynczego slowa.. pisalem o konkretnych meczach.. gdzie Pawelek nie zachowal sie tez tak jak powinien.. ale nie mozna go obwiniac za przegrane bo zespol to nie tylko bramkarz.. napastnik jest od strzelania goli.. ten i ten sie nie wywiazal ze swoich zadan..
dlatego chcac kogos obwiniac obwiniajcie wszystkich i rozchodzi mi sie tu o mecze z Amika, Levadia czy Cracovia, zreszta nie tylko o te..

i nie zamierzam stawac w obronie Pawelka bo jak juz wspomnialem on sie nie nadaje do Wisly.. ale resztki obiektywizmu nalezy zachowac.. nie mozna ciagle upatrywac winy w Pawelku czy trenerze.. a gdzie reszta? co robila?
wiem ze w bramkarzu czy trenerze najlatwiej znalezc kozla ofiarnego.. ale jak mecz przegrywa druzyna.. to wlasnie przegrywa DRUZYNA.. a nie pojedyncza osoba
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.03.2010 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 25.03.2010, 11:26
Bramkarz może być niski ale nie mały.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.03.2010, 11:28
Nie wyrywaj pojedynczego slowa.. pisalem o konkretnych meczach.. gdzie Pawelek nie zachowal sie tez tak jak powinien.. ale nie mozna go obwiniac za przegrane bo zespol to nie tylko bramkarz.. napastnik jest od strzelania goli.. ten i ten sie nie wywiazal ze swoich zadan..
dlatego chcac kogos obwiniac obwiniajcie wszystkich i rozchodzi mi sie tu o mecze z Amika, Levadia czy Cracovia, zreszta nie tylko o te..
tylko że inni te słabsze mecz przeplatają lepszymi a zółty ptak słabsze przeplata z tragicznymi

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.03.2010, 12:41
Pawełek przeprasza

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aszam_kibicow/

Cytat:
„Chciałem przeprosić wszystkich kibiców, którzy poczuli się urażeni moim zachowaniem w trakcie wtorkowego meczu z Lechią Gdańsk. To był głupi gest, nie zapanowałem nad swoimi emocjami. Zapewniam, że tego typu postępowanie z mojej strony już się nie powtórzy” – mówi Mariusz Pawełek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów