The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2010, 00:21
Jonasz napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli mam do wyboru Wisłę bez Kapki i wolne transfery słabych kopaczy oraz Wisłę z Kapką z transferami perspektywicznych zawodników, to chyba jednak wolałbym drugie rozwiązanie
Zapominasz tylko że mówimy tu o komunistycznym kapusiu donoszącym na swoich kolegów.
Pomijam już fakt że to zwykły kombinator a nie człowiek który nadaje się na jakiekolwiek stanowisko w Wiśle.
Jeśli samo zatrudnienie Kasperczaka można było nazwać kontrowersyjnym, ale można było to zrozumieć, to na pomysł z Kapka brak mi słów.
Jeśli idziemy na całość to może Jerzy Urban na rzecznika
94 - Allah Akbar!!
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.03.2010, 00:23
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Coś z tym panem jest nie tak.
Po pierwsze wystawił tych na stoperze, bo nikogo innego nie mógł wystawić (chyba ze Jopa po kontuzji)
Po drugie Sobolewski jest kompletnie bez formy zarówno technicznej jak i wytrzymałościowej
Po trzecie Łobodziński obok Ba był najlepszy na boisku wiec nie wiem o czym ty piszesz.
Po czwarte Kasperczak z Górnikiem zdobył 7 albo 8 miejsce w rundzie, a graczy miał jakich miał, wiec znów sie mijasz z prawda.
Po czwarte wreszcie jest jakiś zarys pomysłu na gre a nie kopanie z obrony do ataku jak za p. Macka.

Drużyna jest zajechana przez p. Macka

Wiec proszę cie drogi kolego nie pitol farmazonów ze to bylo złe posunięcie, bo było świetne i uważam ze skład został zestawiony optymalnie a i zmiany przeprowadzone wzorowo. Zawiodła skuteczność ale itak jak na obecne możliwości naszej drużyny uważam ze nie było zle
1) Chyba wyraznie napisałem ze nie jego wina - a Jop z doświadczeniem przynajmniej by sie umiał ustawića nie jak Diaz i Burliga puszczali wszystkich jak leciało.
2) Sobol bez formy i tak jest wyróżniająca się osoba wśród tych pachołków.
3) Łobo - oglądaliśmy 2 rózne mecze
4)To "kopanie z obrony do ataku dało 2 mistrzostwa i lidera. To że Skorża znowu nei trafił z formą to prawda i to jego jedyny błąd.
Co do farmazonów: zawiodła skuteczność? Na Boga po 3 bramce już nie było sensu grać do przodu bo by się to skończyło pogromem x:0. Przecież nasza obrona to istny ser szwajcarski był. Kto o zdrowych zmysłach po meczu 0:0 na wyjeździe i brakami w defensywie wystawia 2 lipnych stoperów i 6 stricte ofensywnych zawodników?
Ostatnio edytowane przez SV_ : 24.03.2010 o godz. 00:27.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2010, 02:29
Ale jak Skorża mógł nie trafić z formą? Na dwumiesięczny sezon? To na kiedy trafił z tą formą? Na wakacje, żeby chłopaki mogli sobie z dzieciakami na plaży podczas wakacji pograć?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.03.2010, 02:39
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli idziemy na całość to może Jerzy Urban na rzecznika
Oficjalnie zapowiadam, że jeżeli Jerzy Urban pojawi się na Reymonta jako pracownik, to dostajesz ode mnie dożywotniego bana. Za podrzucenie pomysłu

Niestety, po Kapce nic mnie już nie zdziwi. Złudzenia że może w tym klubie być normalnie już dawno straciłem, nie trzeba mi tego przypominać w tak nachalny sposób.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.03.2010, 03:18
No to mieliśmy próbkę tej nowej ofensywnej gry Wisły w "stylu" Ąriego. I chyba nie tylko ja mam wrażenie że wychodzi to "tak sobie". Couch mógł sobie grać "otwartą, atrakcyjną dla oka" piłkę gdy miał w drużynie: Żurawia, Franka, Kuźbę, Niedzielę, Szymka czy Kosę. Obecni kopacze są znacznie słabsi i mam obawy że "atrakcyjna piłka" skończy się "efektownym kopem w d... pana trenera". Prawda jest taka że z taką paką jaką miały wtedy nasz menago to mogliśmy grać równie dobrze "piłkę zachowawczą" a i tak skończyło by się na spektakularnych zwycięstwach.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 24.03.2010, 07:42
spartan napisał(a):Wyświetl post
Przy Frankowskim forum grzało się do czerwoności, płótna o Łaciaku wiszą na każdym meczu....ale Kapka?
Forum nie grzeje się do czerwoności, bo wszyscy są zgodni co do tego, że powrót aparatczyka Kapki to policzek wymierzony Wiśle, poczuciu przyzwoitości i zdrowemu rozsądkowi.

A Cupiał najwyraźniej idiocieje na starość.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.03.2010, 07:46
Uwazam, ze Skorza wyciagnal z naszych pilkarzy wiecej niz maksimum a teraz wracaja powoli do swojej normalnej czyli chujowej dyspozycji.
Zobaczymy na co stac Kaspeczaka, gdy nie ma tabunu gwiazd do dyspozycji a bande roboli z przersnietym ego i ze zbyt wysokimi kontraktami.
Boia chi molla !
orzeu
Senior Member

Stary 24.03.2010, 08:53
Fenomenem pozostanie dla mnie cos takiego jak "trafianie trenera z forma" czy "przygotowanie szczytu formy na poczatek/polowe/koncowke sezonu". Ta forma to cos do ustalenia jest?
Spytajcie trenera ligi angielskiej albo jeszcze lepiej NHL, NBA, NFL, MLS, MLB i kazdej innej ligi amerykanskiej na ktora czesc sezonu przygotowuje forme zespolu. Najpierw otworzy oczu a pozniej zacznie sie smiac.
WISŁA PANY !!
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.03.2010, 09:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Złudzenia że może w tym klubie być normalnie już dawno straciłem, nie trzeba mi tego przypominać w tak nachalny sposób.
Moze byc gorzej:
Przesem Kozminski, doradcy - Rogala, Matusiak, Listkiewicz, Kapka awans ze skauta na dyrektora sportowego, trenerem Engel, kierownikiem druzyny Engel, ale junior.
Budowa stadionu wstrzymana, Profesor kupuje Hutnika, Sosnowiec sie na nas wypina, mecze rozgrywamy w Wodzislawiu.
Klub przejmuje jakis Kita czy Mandziara, i stajemy sie odskocznia do wielkiej pilki dla talentow afrykanskich - mamy 9 malp w druzynie + Pawelek w bramce i dowodzacy nimi Malecki.
Oczywiscie talenty sa to umowne i wszyscy poziomem nie odbiegaja od umiejetnosci s.p. Ikenaczo czy Deciego czy Bellotte.
Dzieki kontaktom obydwu engelow grajac katastrofalna pilke co roku zdobywamy PP albo miejsce w lidze dajace awans do pucharow.
Na trybunach w Wodzislawiu mega doping dla 9 murzynow z oplaconymi skladkami na lata 2011-2020.

tfu..
ide do pracy :(
Boia chi molla !
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.03.2010, 09:12
Ela napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem czy idiocieje czy nie, ale widać po decyzjach, że nakręcił się poprzez nieporadność grajków. Kasperczak wrócił, Kapka wrócił, a w drodze Basałaj i Kosowski od wakacji.

Widocznie, gdy zawiódł się na Skorży, stwierdził, że pora sięgnąć po sprawdzone (przynajmniej sportowo) wzorce. Zapomina tylko, że tego typu decyzję trzeba było podjąć 5 lat temu, a nie teraz gdy każdy z tamtych grajków zbliża się do emerytury.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.03.2010, 09:42
Cupiał liczy że z Kasperczakiem,Kapką (mówi sie też o powrocie Kosy) wrócą stare dobre czasy (2002-03).Tylko że materiał ludzki nie ten co kiedyś.Jirsak nie potrafi rzucac takich prostopadłych piłek co Szymek a Broziu to jednak nie Żuraw czy Franek
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.03.2010, 09:44
Widzisz 7 kotow, a ja to postrzegam w ten sposob ze oni potrafia grac w pilke tylko Skorza ich zniszczyl i dopiero teraz Kasperczak skleja ten bajzel.

Moze to tylko nadzieja ale wole taka niz taka ze to ich normalna chujowa dyspozycja ...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 24.03.2010, 09:51
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy idiocieje czy nie, ale widać po decyzjach, że nakręcił się poprzez nieporadność grajków. Kasperczak wrócił, Kapka wrócił, a w drodze Basałaj i Kosowski od wakacji.

Widocznie, gdy zawiódł się na Skorży, stwierdził, że pora sięgnąć po sprawdzone (przynajmniej sportowo) wzorce. Zapomina tylko, że tego typu decyzję trzeba było podjąć 5 lat temu, a nie teraz gdy każdy z tamtych grajków zbliża się do emerytury.
Jeśli chodzi o powrót Kasperczaka to masz rację.
Natomiast jeśli chodzi o Kapkę to mam wrażenie, że przy wódce uwierzył w bełkot Zdzisia, jaki to on nie jest Wiśle potrzebny i jaką ma wizję na przyszłość.
Zwyczajne kolesiostwo i słabość do ludzi tego pokroju.
Stąd też moje słowa o idioceniu.

Chciałabym się mylić i wierzyć, że Cupiałowi nie jest jeszcze wszystko jedno.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.03.2010, 10:53
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Moze byc gorzej:
Przesem Kozminski, doradcy - Rogala, Matusiak, Listkiewicz, Kapka awans ze skauta na dyrektora sportowego, trenerem Engel, kierownikiem druzyny Engel, ale junior.
Budowa stadionu wstrzymana, Profesor kupuje Hutnika, Sosnowiec sie na nas wypina, mecze rozgrywamy w Wodzislawiu.
Klub przejmuje jakis Kita czy Mandziara, i stajemy sie odskocznia do wielkiej pilki dla talentow afrykanskich - mamy 9 malp w druzynie + Pawelek w bramce i dowodzacy nimi Malecki.
Oczywiscie talenty sa to umowne i wszyscy poziomem nie odbiegaja od umiejetnosci s.p. Ikenaczo czy Deciego czy Bellotte.
Dzieki kontaktom obydwu engelow grajac katastrofalna pilke co roku zdobywamy PP albo miejsce w lidze dajace awans do pucharow.
Na trybunach w Wodzislawiu mega doping dla 9 murzynow z oplaconymi skladkami na lata 2011-2020.

tfu..
ide do pracy :(

dzięki stary od razu mi lepiej.
Jak wyobraziłem sobie Małeckiego dowodzącego grupą AFROAMERYKANÓW to poplułem monitor.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 24.03.2010, 11:27
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No to mieliśmy próbkę tej nowej ofensywnej gry Wisły w "stylu" Ąriego. I chyba nie tylko ja mam wrażenie że wychodzi to "tak sobie". Couch mógł sobie grać "otwartą, atrakcyjną dla oka" piłkę gdy miał w drużynie: Żurawia, Franka, Kuźbę, Niedzielę, Szymka czy Kosę. Obecni kopacze są znacznie słabsi i mam obawy że "atrakcyjna piłka" skończy się "efektownym kopem w d... pana trenera". Prawda jest taka że z taką paką jaką miały wtedy nasz menago to mogliśmy grać równie dobrze "piłkę zachowawczą" a i tak skończyło by się na spektakularnych zwycięstwach.
Ale Ty pier........olisz!!! Po pierwsze Pan Henryk mial takich pilkarzy jak mowisz ale oni wcale tak dobrze nie gali od samego poczatku, dopiero Kasperczak ich tak dobrze poustawial i przygotowal mentalnie do takiej gry. Teraz tez mamy bardzo dobrych pilkarzy, tylko sa oni zaniedbani fizycznie i psychicznie.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.03.2010, 11:48
cortezz napisał(a):Wyświetl post
Teraz tez mamy bardzo dobrych pilkarzy, tylko sa oni zaniedbani fizycznie i psychicznie.
To jest tylko jedna z teorii.Wiem że najprościej jest dosłownie wszystko zwalić na Skorżę i stwierdzić że to jedyna przeszkoda do wspaniałej gry ale znając życie to takie proste nie jest.
Ja podzielam w jakimś tam stopniu wątpliwości wiślaka68 i wariant że 'atrakcyjna piłka' z tymi wykonawcami, skończy się piękną katastrofą - należy wziąć pod uwagę.
94 - Allah Akbar!!
westersyl
Guest

Stary 24.03.2010, 11:53
Cytat:
Uwazam, ze Skorza wyciagnal z naszych pilkarzy wiecej niz maksimum a teraz wracaja powoli do swojej normalnej czyli chujowej dyspozycji.
Zobaczymy na co stac Kaspeczaka, gdy nie ma tabunu gwiazd do dyspozycji a bande roboli z przersnietym ego i ze zbyt wysokimi kontraktami.
Popieram w 100%.
Teraz będzie już tylko gorzej...

Jak był w klubie Wilczek, Bednarz, Skorża mimo tego, że nie wszystko wyglądało tak jakbyśmy sobie tego życzyli to przynajmniej zapachniało normalnością. Teraz wraca do stanu "z przed" Skorży czyli chaosu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.03.2010 o godz. 12:00.
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 24.03.2010, 12:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To jest tylko jedna z teorii.Wiem że najprościej jest dosłownie wszystko zwalić na Skorżę i stwierdzić że to jedyna przeszkoda do wspaniałej gry ale znając życie to takie proste nie jest.
Ja podzielam w jakimś tam stopniu wątpliwości wiślaka68 i wariant że 'atrakcyjna piłka' z tymi wykonawcami, skończy się piękną katastrofą - należy wziąć pod uwagę.
Trzymasz za tą piekna katastrofe kciuki? Ja sie zaczyman zastanawiac,komu Wy kibicujecie Maciejowi Skorży czy Wiśle Kraków?
Powiem tak, Brozek, Boguski, Małecki plus jakis dobry wysoki napastnik ktorego trzeba kupic spokojnie moga zastapic Zurawskiego z Kuźba, Franka gorzej bo on byl wyjatkowy i drugi taki nam sie nie trafi!
W pomocy tez mamy calkiem nięźle, no moze poza szymkiem ktorego tez bedzie ciezko zastapic ale bez niego tez sobie radzilismy tak samo jak bez Franka wiec wszystko jest do nadrobienia. Węźmy Łobodzinskiego po ktorym wszyscy jadą. w pelni formy jest to pilkarz wysokiej klasy! Kosowski moze jescze do nas wrocic i namieszac ale i diaz w wysokiej formie na lewej flance tez moze nieźle pociagnać! w srodku mamy Tomasa i
Ba oraz niezastapiany Sobol!jesli chodzi o obrone tez nie wyglada ona tak tragicznie, caly czas mowie o naszych gwiazdach kiedy beda w wysokiej formie. Tylko Paweł Mariuszek mi nie pasuje i jego trzeba zmienic jak najszybciej!
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2010, 12:06
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Popieram w 100%.
Teraz będzie już tylko gorzej...

Jak był w klubie Wilczek, Bednarz, Skorża mimo tego, że nie wszystko wyglądało tak jakbyśmy sobie tego życzyli to przynajmniej zapachniało normalnością. Teraz wraca do stanu "z przed" Skorży czyli chaosu.
Normalność była przez pierwszy sezon, później niestety moim zdaniem było już coraz słabiej. Poprzedni sezon dał już sporo do myślenia, niestety nikt żadnych wniosków nie wyciągnął i jaką sytuacje mamy każdy widzi. Jesteśmy słabi w beznadziejnej lidze.
wislak68
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:08
cortezz napisał(a):Wyświetl post
Ale Ty pier........olisz!!! Po pierwsze Pan Henryk mial takich pilkarzy jak mowisz ale oni wcale tak dobrze nie gali od samego poczatku, dopiero Kasperczak ich tak dobrze poustawial i przygotowal mentalnie do takiej gry. Teraz tez mamy bardzo dobrych pilkarzy, tylko sa oni zaniedbani fizycznie i psychicznie.
Kolego ładny:
po pierwsze to grzeczniej proszę bo z takim prostackim zachowaniem to za chwilę będziesz sobie tutaj dyskutował sam ze sobą.
Po drugie: jeśli uważasz że nasi obecnie kopacze kiedykolwiek osiągną poziom: Żurawia, Kosy, Szymka... itp, itd to ... pozwolisz że się z Tobą nie zgodzę. Jak ktoś słusznie zauważył już wcześniej: za czasów pierwszego Ąriego braliśmy z polskiej ligi każdego kogo tylko menago wskazał palcem. A teraz nie stać nas nawet na jakiegoś rezerwowego napastnika który strzela jedną bramkę na sezon. Jeśli nie zauważasz tej subtelnej różnicy to już tylko Twoje (że użyje cytatu z Twojej wypowiedzi) zaniedbanie psychiczne. Prosiłbym jednak abyś nie zadręczał tym felerem innych forumowiczów.
Po trzecie: jestem ciekaw czy podobne "zaniedbania fizyczne i psychiczne" znajdziesz u naszych piłkarzy w czerwcu gdy Ąriemu przyjdzie pożegnać się z Wisłą. W Zabrzu takowe znaleźli.
Po czwarte: wiara to coś zupełnie innego niż sny na jawie...
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.03.2010, 12:14
Jak ktoś słusznie zauważył już wcześniej: za czasów pierwszego Ąriego braliśmy z polskiej ligi każdego kogo tylko menago wskazał palcem. A teraz nie stać nas nawet na jakiegoś rezerwowego napastnika który strzela jedną bramkę na sezon..
.
ja tylko małe sprostowanie chciałbym wtrącić za czasów Kasperczaka 1 najlepiej zarabiający piłkarz miał może 200-250 tys euro a dziś 200 tys euro. ma już kilku graczy dziś nas było stać na repre. Słowenii Łobo za 300-400 tys euro, Gargułe za podobne pieniądze Alvareza Singlara, Jirsaka itd. itp.

teraz kasa była nawet większa do wydania tylko to trzeba zrobić z głowa bo zaraz wyjdzie że poza Marcelo to wzmocnieniem będzie jedynie Ba który sam sie zgłosił do Wisły

i nie mozna ciagle mówic ze kasy nie ma a co Cupiał ma dac hajs na kolejnego Łobo czy Zirsaka ?
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.03.2010, 12:19
Ja już zgłupiałem. Piłkarze nie mają poweru bo:
1. są zajechani, trenowali za mocno
2. są niedotrenowani, było zbyt "lajtowo"
Obydwie opcje są prawdopodobne. Ale w takim razie po co były te wakacje w drogich kurortach ?
Czy nie lepiej byłoby wziąć ich w polskie góry. Powinni zapieprzać po pagórkach, a siła i kondycja na pewno by się znalazła. Trzeba im na oldschoolowo dać wycisk. Tylko z głową, żeby nie zajechać.
..
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.03.2010, 12:24
Ela napisał(a):Wyświetl post
Forum nie grzeje się do czerwoności, bo wszyscy są zgodni co do tego, że powrót aparatczyka Kapki to policzek wymierzony Wiśle, poczuciu przyzwoitości i zdrowemu rozsądkowi.

Mnie nie wyglada na to, ze panem Cupialem kieruje jakies szczegolne uczucie do Wisly (chociaz byc moze na swoj sposob Ja kocha). Raczej traktuje Wisle jako zabawke w sensie: tu i teraz dla mnie wygrywajcie, a jak odejde to niech sie dzieje co chce.. pisze tak dlatego, bo nie widze u niego jakiejs checi stworzenia wielkiego klubu. Zero zaplecza sportowego przez tyle lat, zero inwestowania w mlodziez, wreszcie zero struktur profesjonalnego klubu, badz prob ich tworzenia (chociazby poprzez zatrudnianie odpowiednich osob).. .
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
wislak68
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:32
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ja tylko małe sprostowanie chciałbym wtrącić za czasów Kasperczaka 1 najlepiej zarabiający piłkarz miał może 200-250 tys euro a dziś 200 tys euro. ma już kilku graczy dziś nas było stać na repre. Słowenii Łobo za 300-400 tys euro, Gargułe za podobne pieniądze Alvareza Singlara, Jirsaka itd. itp.

teraz kasa była nawet większa do wydania tylko to trzeba zrobić z głowa bo zaraz wyjdzie że poza Marcelo to wzmocnieniem będzie jedynie Ba który sam sie zgłosił do Wisły

i nie mozna ciagle mówic ze kasy nie ma a co Cupiał ma dac hajs na kolejnego Łobo czy Zirsaka ?
Bardzo słuszna uwaga. Proszę tylko abyś zwrócił uwagę że procent transferów udanych (Żuraw, Kosa, Szymek) w porównaniu z tymi raczej nieudanymi (np: Jop, Goraw, Dawidowski, itp, itd) jest prawdopodobnie podobny zarówno wtedy jak i teraz. Taka już jest natura tego biznesu. Problem polega na tym że w chwili obecnej kapitał potrzebny "na wejściu" jest znacznie wyższy niż kiedyś (wyższe kontrakty, prowizje managerskie, kwoty transferów). I do tego konkurencja jest znacznie większa niż kiedyś (a według wszelkiego prawdopodobieństwa będzie jeszcze większa). Wisła jest cały czas na tym samym poziomie finansowym tyle że świat poszedł bardzo mocno do przodu.
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2010, 12:33
universe napisał(a):Wyświetl post
Mnie nie wyglada na to, ze panem Cupialem kieruje jakies szczegolne uczucie do Wisly (chociaz byc moze na swoj sposob Ja kocha). Raczej traktuje Wisle jako zabawke w sensie: tu i teraz dla mnie wygrywajcie, a jak odejde to niech sie dzieje co chce.. pisze tak dlatego, bo nie widze u niego jakiejs checi stworzenia wielkiego klubu. Zero zaplecza sportowego przez tyle lat, zero inwestowania w mlodziez, wreszcie zero struktur profesjonalnego klubu, badz prob ich tworzenia (chociazby poprzez zatrudnianie odpowiednich osob).. .
Powiem tak nie znam osobiście Cupiała i trudno mi oceniać czy mu zależy czy nie, jednak jakby mu nie zależało to być może już dawno by to wszystko rzucił. Inwestować chciał, chciał coś osiągnąć ale moim zdaniem otoczył się ludźmi nieodpowiednimi którzy nie potrafili mu dobrze doradzić. I mam wrażenie że podobnie jest teraz, Cupiał może i chce coś zrobić żeby było lepiej ale nie ma w tym momencie ludzi którzy by wymyślili coś nowego, podpowiedzieli więc ściąga starą gwardię.
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.03.2010, 12:44
Cupiał jeszcze jak nie był biznesmenem to chodził na mecze i kochał Wisłę, więc dla niego to nie jest żadna zabawka ani jakiś wielki biznes na którym mógłby zarabiać.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.03.2010, 12:47
Bardzo słuszna uwaga. Proszę tylko abyś zwrócił uwagę że procent transferów udanych (Żuraw, Kosa, Szymek) w porównaniu z tymi raczej nieudanymi (np: Jop, Goraw, Dawidowski, itp, itd) jest prawdopodobnie podobny zarówno wtedy jak i teraz. Taka już jest natura tego biznesu. Problem polega na tym że w chwili obecnej kapitał potrzebny "na wejściu" jest znacznie wyższy niż kiedyś (wyższe kontrakty, prowizje managerskie, kwoty transferów).
jest tylko według mnie jeden podstawowy problem nie ma kogo kupić z tej ligi nie ma dobrych piłkarzy dlatego ceny są chore a po drugie dzięki kasie z TV nawet najsłabsze kluby nie muszą sprzedawca by żyć

ale za to dziś można ściągnąć dobrego gracza z zachodu czy Ameryki płd bo kontrakty na poziomie 200-400 tys euro sa juz atrakcyjne tylko kto ma to zrobić towarzysz Zdzisław :( moze Cleber coś zdziała jak faktycznie zostanie tym skautem

Wierze w to że Kasperczak jeżeli dostanie czas to poukłada ten zespoł i wyciśnie z tych graczy dużo więcej niż teraz ale żeby to dobrze funkcjonowało to musi być tez ktoś odpowiedzialny kto będzie potrafił za rozsądne pieniądze dostarczać co rundę Heniowi 1-2 dobrych grajków a nie tak jak było przedtem ze ewentualnymi następcami Kosy mieli być Grzelak za 1 mln euro albo Brasilia i jedynie gdzie d... potrafili ruszyć Kapki to była liga polska

tofik napisał(a):Wyświetl post
Potrzeba nam światowych skautów z językami typu Cantoro, Cleber. Tacy, którzy wiedzą gdzie szukać i z kim gadać. Kapka może być jedynie od niższych lig polskich.
dokładnie masz racje tylko pytanie czy Cantoro by sie chciało bo w profesjonalizm Clebera wierze
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 24.03.2010 o godz. 12:53.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.03.2010, 12:51
Potrzeba nam światowych skautów z językami typu Cantoro, Cleber. Tacy, którzy wiedzą gdzie szukać i z kim gadać. Kapka może być jedynie od niższych lig polskich.
..
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.03.2010, 12:52
Moim zdaniem Heniu może sporo wnieść . Przecież jego dawna Wisła grała z polotem , finezją ... Owszem mamy innych zawodników , ale z każdego z nich mozna na pewno jeszcze wiele wycisnąć !! A z tego co pamiętam to Heniu świetnie potrafił motywować grajków . Maciek miał z tym problem w ważnych meczach ligowych ostatnio .Pożyjemy zobaczymy , ocenimy póki co HENIU POWODZENIA !!! MAĆKU !! DIZĘKUJEMY !!!
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.03.2010, 13:16
Po Kasperczaku myślałem, że mnie nic juz nie zdziwi
ale Kapka jednak to jest coś ponad mój poziom postrzegania
Dalej to już chyba Mandziara na prezesa
a chłopakom z 93 odznaki za odanie i honorowe reprezentowanie Wisły
A i dla Uche dożywotni kontrakt

Chyba zacznę myśleć, że Cupiał to marionetka, że Tele-Fonika służy do prania pieniędzy
a Wisłe ktoś mu dał jako zabawkę, żeby sie miał czym zająć i nie przeszkadzał
bo to jest niemożliwe żeby ktoś kto takie decyzje podejmuje
zbudował takie przedsiębiorstwo od podstaw

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów