The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2010, 12:20
Może to kuriozum co napiszę, ale Wisła w pucharach lepiej sobie radziła jak startowała do gry w Pucharze Europy (dawnie PUEFA). Tak jakby naszym piłkarzom ciśnienie na awans do LM podcinało skrzydła do gry w PUEFA. Dziwna sprawa, ale takie mam wnioski po obserwacjach zmagań naszych.

Tak, jako dla kibica Wisły mistrzostwo dla Lecha bardzo by bolało. Ale jeśli by awansowali do LM, to cieszyłbym się z tego. Bo po pierwsze zbieraliby punkty dla polskiej ligi. Może w jakiś sposób by to wpłynęło też na właścicieli klubów, że jednak inwestowanie w piłkę się opłaca. Może Cupiał by rzucił wtedy konkretniejszą kasą na transfery. Kto wie ;D

Zresztą co do transferów i kasy na nie, tak na prawdę okaże się jak już Wisła wróci grać na swój stadion przy 3 trybunach. Wtedy większe wpływy do kasy klubowej będą. Na bank w Wiśle potrzeba lewego obrońcy. I jednego stopera przynajmniej.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.03.2010, 12:29
Daniel Alves napisał(a):Wyświetl post
Alvarezie(gra teraz bardzo dobrze mam nadzieję, że utrzyma formę i go wykupią)
Nie wiem dlaczego wielu kibiców Wisły podnieca się Urugwajczykiem? Dla mnie nie gra nic nadzwyczajnego, nawet powiedziałbym, że Singlar więcej wnosił do gry. O Baszczyńskim nie będę wspominał, bo on przewyższał o wiele dwójkę wymienionych. Marcin grał bardzo ofensywnie co przekładało się na gole, w tym i jego.

DrunkerBear napisał(a):
Może to kuriozum co napiszę, ale Wisła w pucharach lepiej sobie radziła jak startowała do gry w Pucharze Europy (dawnie PUEFA). Tak jakby naszym piłkarzom ciśnienie na awans do LM podcinało skrzydła do gry w PUEFA. Dziwna sprawa, ale takie mam wnioski po obserwacjach zmagań naszych.

Tak, jako dla kibica Wisły mistrzostwo dla Lecha bardzo by bolało. Ale jeśli by awansowali do LM, to cieszyłbym się z tego. Bo po pierwsze zbieraliby punkty dla polskiej ligi. Może w jakiś sposób by to wpłynęło też na właścicieli klubów, że jednak inwestowanie w piłkę się opłaca. Może Cupiał by rzucił wtedy konkretniejszą kasą na transfery. Kto wie ;D

Zresztą co do transferów i kasy na nie, tak na prawdę okaże się jak już Wisła wróci grać na swój stadion przy 3 trybunach. Wtedy większe wpływy do kasy klubowej będą. Na bank w Wiśle potrzeba lewego obrońcy. I jednego stopera przynajmniej.
Ja to już dawno zauważyłem, ale i tak wole (chyba każdy sympatyk Białej Gwiazdy) jak Wisła walczy o Ligę Mistrzów, niż o mniej prestiżowy Puchar Ligi Europejskiej.
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 22.03.2010, 13:09
Wisła od czasów Parmy, Schalke i Lazio po 4 wpadkach i niepowodzeniach w grupie LE i z Tottenhamem musi się wreszcie przełamać w Pucharach. Jeśli Wisła zdobędzie mistrza i losowanie będzie zbyt trudne lub spartoli w przedostatniej rundzie eliminacji LM(bo nie wyobrażam sobie żeby odpadła wcześniej, drugiej levadii nie będzie) to mam nadzieje że nie będą się załamywać i awansują do fazy grupowej LE.

W sumie uważam że nie są do tego potrzebne transfery(no może w sumie pewniejszy bramkarz by się przydał), ale tylko w przypadku braku kontuzji i tego żeby Kasperczak doprowadził większość kluczowych piłkarzy ofensywnych takich jak Brożki, Garguła, Małecki, Boguski, Kirm do wysokiej formy i poukładał ich bo myśle że do pucharów ich nie trzeba specjalnie mobilizować.

Alvarez jest moim zdaniem dobry, w miare pewny w obronie i często podłącza się do akcji ofensywnych, na pewno gorszy od Baszczyńskiego w formie ale Baszczyński często był w słabej niestety.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.03.2010, 13:14
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post

Tak, jako dla kibica Wisły mistrzostwo dla Lecha bardzo by bolało. Ale jeśli by awansowali do LM, to cieszyłbym się z tego.
Będę Ci o tym przypominal rok w rok gdy beda zdobywac mistrza..

w jakim niektorzy swiecie zyja to ja nie wiem.. punkty.. jakie punkty..takie punkty, nic te punkty nie zmienią.. chyba ze za 20 lat (jesli chodzi o Polske, bo niektorzy mysla ze jak ktos awansuje do LM to nagle 3 druzyny beda walczyc od nowego sezonu w LM + 2 pucharach) ten kto awansuje do LM ten staje sie tym co Wisla kilka lat temu.. czyli tylko ona a reszta zacofana..
ja to nie rozumiem jak mozna zle zyczyc rywalowi / wrogowi w lidze a a pucharach ich dopingowac.. oni nie reprezentuja Polski tylko wlasny klub.. reprezentuje to druzyna narodowa.. i jak Wisla przegrywa z Levadia to Wisla przegrywa, a nie Polska..

Valdaer my mamy dobrych pilkarzy, ktorych stac na awans do LM (mowa o druzynach typu Lewski Sofia itd.. Levadia? ich powinni rozjechac drugim skladem bez pomocy Skorzy/ Kasperczaka/ Janasa i taktyki..). ale nie zawsze im sie chce, trener nie zawsze moze pomoc.. jedynie ci ktorzy ustalaja im kontrakty / premie itd
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.03.2010 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 23.03.2010, 10:04
http://www.futbol.org.pl/news,21631.html

Cytat:
Jak donoszą nasi informatorzy, Leszczak doszedł do porozumienia z działaczami Białej Gwiazdy i wkrótce ma podjąć treningi z ekipą Henryka Kasperczaka. Aby to jednak mogło się stać, zawodnikowi musiano najpierw cofnąć karę zawieszenia jaką na Leszczaka nałożył klub z Reymonta.

http://wislaportal.pl/news.php?id=17422

Cytat:
Związkowy Trybunał Piłkarski odwiesił Leszczaka
Sebastian Leszczak, do niedawna napastnik Młodej Wisły Kraków, którego "Biała Gwiazda" zawiesiła na pół roku za podjęcie treningów bez zgody naszego klub w bytomskiej Polonii, może znów czynnie uprawiać piłkę nożną.
Czyli co, kabaretu z 18-letnim gwiazdorem ciąg dalszy?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.03.2010, 10:12
Słyszeliście coś o Boguskim w Amice?Podobno w tym tygodniu mają rozmawiać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.03.2010, 10:21
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Słyszeliście coś o Boguskim w Amice?Podobno w tym tygodniu mają rozmawiać.
o.O Do 1 kwietnia jeszcze tydzień ...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 23.03.2010, 12:12
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/zaw...wiadomosc.html

miał zacząć trenować z nami ale klub nagle zmienił zdanie i Leszczak chyba wznowi treningi z Górnikiem

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.03.2010, 18:07
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...wski,id,t.html
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.03.2010, 18:19
Patrząc na nasze skrzydła byłoby to duże wzmocnienie, gdzie od czasu Błaszczykowskiego, Gorawskiego, Uche czy też właśnie "Kosy" nie mieliśmy porządnego zawodnika.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.03.2010, 18:25
"widze" juz Kose w Wiśle.... mozecie mnie zbesztac za ten post ale myśle że działacze a przede wszystkim prezes Cupiał zmądrzeli i zakontraktują Kose ;]
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 23.03.2010, 18:33
jeżeli Kapka wrócił do Wisły to np powrót Mielcara na dyr sportowego jest nierealny..
nie wiem po co ściągniętno znów osobę która może jeszcze bardziej pogorszyć nasza sytuację..

Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.03.2010, 18:35
Kapka - to jest porażka ... może za niedługo pojawi się jeszcze Praski .
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.03.2010, 18:41
Jeśli bedzie tylko skautem bez jakiegokolwiek prawa głosu i bez możliwości wpływania na cokolwiek, to **** mu w oko, niech bedzie.

Z.Kapka zawstydził Titanica, naprawdę jest niezatapialny.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.03.2010, 18:44
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeśli bedzie tylko skautem bez jakiegokolwiek prawa głosu i bez możliwości wpływania na cokolwiek, to **** mu w oko, niech bedzie.

Z.Kapka zawstydził Titanica, naprawdę jest niezatapialny.
Zawsze potrafił od Cupiała wyciągnąć jakiś hajs. No i sprowadził nam Żurawia
Z drugiej strony co ma wspólnego Kapka skaut z powrotem Kosowskiego ? A co to jego trzeba dopiero wypatrzeć, bo nikt go nie zna
..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.03.2010, 18:48
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zawsze potrafił od Cupiała wyciągnąć jakiś hajs. No i sprowadził nam Żurawia
Kałuznego wyrwał Legii prawie z gabinetu prezesa, paru innych też, ale ta jego jebana współpraca z SB dyswalifikuje go jako człowieka.
Ktoś wspomniał o Praskim, nieprzewidywalny zrobił się Cupiał ostatnio więc wszystko mozliwe.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2010, 18:54
Może i Kapka to nie zbyt przyjemny typ,ale jednego nie da się o nim powiedzieć a mianowicie ,że nie zna się na piłce.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 23.03.2010, 19:12
Kałuznego wyrwał Legii prawie z gabinetu prezesa, paru innych też, ale ta jego jebana współpraca z SB dyswalifikuje go jako człowieka.
Ktoś wspomniał o Praskim, nieprzewidywalny zrobił się Cupiał ostatnio więc wszystko mozliwe.
no to jeszcze do spółki Mandziara z Koniecznym
i Basałaj (jaki bądź)

tylko Olo nie wróci...
nie te lata

a i zapis chyba nadal został
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2010, 19:31
Panowie,
nie .......cie proszę, że "Kapa" ma jakieś zasługi jako menedżer...
Prawda jest taka, że jak "piastował" stołki za czasów TF to wokół Wisły był las menedżerów w stylu Kołakowski, Mandziara i takie tam. Większość decyzji było podejmowanych nie przez samego "Kapę", tylko sami piłkarze mieli parcie na Wisłę, bo zarobiki przewyższały kilkakrotnie ligę.
Fakt - miał wiele do powiedzenia ale raczej w stylu kto może wchodzić a kto nie na Lożę.

Już naprawdę większe zasługi w sprowadzeniu Żurawskiego miał sam Głowacki niż Kapka.
Kapka, generalnie to wg mnie taki kret, który tylko drąży pod kimś i tyle.
Laliśmy na forum na niego pomyje i dobrze robiliśmy bo zasługiwał na to.

Prawda jest taka, że dobrych piłkarzy to Smuda sprowadzał do Wisły a nie Kapka. Nie chcę już przypominać, że Franz dostawał białej gorączki jak mu się Kapa wpierdalał między wódkę a zakąskę.
Za Heńka to tak naprawdę Kapka, też niewiele robił, bo nie wiele więcej do roboty było, poza pilnowaniem drenażu na boisku, bo Heniek skupił wokół siebie całą władzę (z różnym skutkiem).

Ja nie spodziewam sięnic dobrego po tym TW.

Pozdrawiam
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.03.2010, 19:32
Cupiał pieprzy konwenanse zatrudnia tych, których chce i kto mu zabroni ? Inna sprawa jak to zostanie odebrane ;/
Pewnie wkurzony sytuacją, że Wisła może stracić prym w lidze wyda teraz kilka baniek na transfery i znowu ruszymy na podbój LM
A jak się nie uda to pourywa wszystkim głowy i na kilka lat znowu będziemy rozpieszczeni i biedni.
..
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 23.03.2010, 21:35
kristos napisał(a):Wyświetl post
Może i Kapka to nie zbyt przyjemny typ,ale jednego nie da się o nim powiedzieć a mianowicie ,że nie zna się na piłce.

Na donoszeniu też się zna. Na przekrętach również. Handel meczami i podpierdzielanie kolegów ma opanowane do perfekcji. Może powinien zostać ministrem sprawiedliwości albo obserwatorem z ramienia jakiejś fundacji Fair Play? Nikt by go nie ojebał.
Frankowski też się zna na strzelaniu goli. I kogo to obchodziło?
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.03.2010, 21:40
Kałuznego wyrwał Legii prawie z gabinetu prezesa, paru innych też, .
tylko że to były czasy kiedy Cupiał pompował w Wisłe ogromne pieniądze, teraz Kapka będzie szukał ale graczy za darmo i mało prawdopodobne by za free znalazł zawodnika zbliżonego poziomem do Kałużnego, prędzej sie trafi taki Hristov czy Beto (mam na myśli zawodników ofensywnych).O obrońcach nie pisze bo dobrego defensora za darmo nie problem znaleźc
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.03.2010, 23:47
powołujac sie na interie http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1455828
wynika z tego, że wylatuja Klejdinst i Csaplar a na ich miejsce wskakuje Kapka.
Czy mieli oni jakies efekty pracy? ten serb to był ich pomysł czy moze Poljak? a moze Issa Ba?
bo nie wydaje mi sie żeby tak było...
Wiec gorzej w sumie byc nie moze
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.03.2010, 03:01
kristos napisał(a):Wyświetl post
Co prawda to prawda. Zna się się na piłce. Mniej więcej w tym samym stopniu co niejaki Fryzjer.

Kończy się era Józek&Edek Ltd., zaczyna się era skauta .... piwnego. Jestem ciekaw czy ktoś z was przyjmie zakład że koniec tej ery będzie inny niż ten wyznaczony doświadczeniami wcześniejszych rozstań pana Kapki i Wisły? Normalnie reinkarnacja.

Ciekawe co na to wszystko Jarosz? Czyżby należało się spodziewać kolejnych dymisji?
Odpowiedz cytując
Romek92
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 24.03.2010, 08:47
Moim zdaniem Wisla powinna sie skupic na kupieniu dobrego bramkarza bo z Pawelkiem tomy zadnych szans na awans do LM lub LE nie mamy. Warto by sie postarac o tego Bialkowskiego.
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 24.03.2010, 09:06
to ten kaleka pawelek wczoraj pokazal fucka kibicom ....dozywotni ban dla tego parabramkarza... http://www.weszlo.com/news/4713
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 24.03.2010, 10:02
Pawelek jest bramkarzem slabym i tyle moze bronic raz lepiej przy odrobinie szczescia raz gorzej ale powyżej jakiegoś przyzwoitego poziomu nie przeskoczy a jak jeszcze nie ma przed sobą Marcelo z Głowackim to ma pełne portki mnie tylko zastanawia dlaczego kolejny trener nie próbuje Kurty przecież ten puchar smietnika to gowno wart a chlopak jak ma talent powinien sie ogrywac
Odpowiedz cytując
Cwiara11
Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2010, 10:43
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Mam nadzieje że tamat Kosy wypali ;]
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 24.03.2010, 10:49
I co, Kosa nas zbawi? Sprawi ze Pawelek bedzie gral jak Casillas? Ze Diaz przestanie sie potykac o wlasne nogi? Ze Lobodzinski nauczy sie drugiego zwodu? Ze Brozek zacznie wykorzystywac 100% sytuacje?
Wedlug mnie w klubie jest dramatyczna sytuacja. Sciagani sa ludzie ze snu Cupiala ("kiedys to bylo fajnie, puchary, kasa, wyniki"). Nie ma zadnego pomyslu na rozwoj, wedlug mnie pikujemy ostro do dolu.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.03.2010, 10:57
Co zrobi Kosa? Poza tym ze bedzie ciagnal nasza gre, to pewnie bedzie to samo co jak wrocil jeszcze za Skorzy, inni przy nim zaczna grac na 120% mozliwosci. Nie oszukujmy sie, nie mamy zadnego skrzydlowego z prawdziwego zdarzenia, ani nikogo kto by wzial kolegow za jaja i powrot Kosy bylby dla nas zbawieniem. Mowcie co chcecie ale takiego rogala jak Kosa nie potrafi wrzucic zaden skrzydlowy w naszej lidze, a jak one potrafia byc grozne to kazdy pamieta (chozby po golach Zienczuka).
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów