The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2010, 23:48
JarTSW, Szymek a Jirsak to dwa rozne swiaty, Tomek nie ma ciagu na bramke, nie minie dwoch rywali, nie zrobi przewagi. Zreszta u Skorzy nikt nie byl w formie od pewnego czasu, bo jak grajac antyfutbol ktokolwiek mogl w niej byc. Najbardziej mnie smieszy ubostwianie Skorzy. Ok, zdobyl mistrza, respekt, potem Lobo grzmotnal dwa razy z nieprawdopodobnych pozycji i byl fartem drugi mistrz (rywale byli jeszcze bardziej smieszno-tragiczni), ale nie zmienia to faktu, ze Wisla grala podle, przegrywalismy prestizowe mecze seriami, nie bylo NICZEGO POZYTYWNEGO, bo nawet na gre nie dalo sie patrzec. Zaluje, ze Kasperczak jest w tak karkolomnej misji obronienia mistrza, kiedy druzyna jest w rozsypce, bo gdyby mial 2 miechy na spokojne przygotowania to mysle, ze byloby na co popatrzec, a Lech mialby do tej pory -8pkt. Decyzja o wykopie Skorzy byla spozniona, szkoda, bo juz po pierwszej rundzie w co najmniej trzech sytuacjach bylo widac, ze gosc nie wie o co chodzi w 1-4-5-1 (staze u Beniteza to nie wszystko) i ze totalnie nie panuje nad chaosem
Ostatnio edytowane przez 3rider : 22.03.2010 o godz. 23:51.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.03.2010, 00:00
3rider napisał(a):Wyświetl post
Decyzja o wykopie Skorzy byla spozniona, szkoda, bo juz po pierwszej rundzie w co najmniej trzech sytuacjach bylo widac, ze gosc nie wie o co chodzi w 1-4-5-1 (staze u Beniteza to nie wszystko) i ze totalnie nie panuje nad chaosem
Tak, ale patrząc na tę pełną połówkę szklanki to wypada się cieszyć, że nowy trener już jest w klubie i ma te 10 meczów do obronienia pozycji lidera i ewentualnie później 2 miesiące na przygotowanie zespołu do gry w pucharach. Przecież Skorża mógł wciąż być na stanowisku.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.03.2010, 00:08
2003-09-19 Legia Warszawa - Wisła Kraków 4:1(0:0)

trener: Henryk K.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.03.2010, 00:33
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Ta..przez ostatnie 9 lat to jedynie Petrescu udało się wygrać w Warszawie, w meczu ligowym - niby mecz był o nic ale jak się po meczu okazało, ciężar gatunkowy był spory.
94 - Allah Akbar!!
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.03.2010, 00:46

2009-11-29 Wisła Kraków - Cracovia Kraków 0:1 (0:0)

trener: Maciej S.
the end
dj_ibutti
Senior Member

Stary 23.03.2010, 00:50
Bardziej mnie boli w....... od Legii niż fuks Pasiastych.
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.03.2010, 01:01
Właśnie chyba nie taki do końca fuks, graliśmy padakę, zawodnicy przeszli koło meczu - to musiało się tak skończyć. Ale na bok gdybanie, zgadzam się z tym, że obie te porażki to 'niezbyt' miłe momenty dla kibiców Białej Gwiazdy w ostatniej dekadzie.
the end
prober
Senior Member

Stary 23.03.2010, 01:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ta..przez ostatnie 9 lat to jedynie Petrescu udało się wygrać w Warszawie, w meczu ligowym - niby mecz był o nic ale jak się po meczu okazało, ciężar gatunkowy był spory.
W tym roku też damy radę, w 4 ostatnich meczach u siebie Legia wygrała tylko raz

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2010, 01:55
prober napisał(a):Wyświetl post
W tym roku też damy radę, w 4 ostatnich meczach u siebie Legia wygrała tylko raz
Tak, ale to było ZANIM Kowalczyk obiecał im pudełko pączków za strzelenie zwycięskiej bramki
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.03.2010, 01:55
Rozumiem, ze jedyne co potraficie powiedziec o pracy tych 2 trenerow (kazdy zdobyl 2,5 mistrzostwa) to wytykanie 0-1 z Cracovia i 1-4 z Legia...
dj_ibutti
Senior Member

Stary 23.03.2010, 02:15
Ja np. potrafię jeszcze wytknąć Tbilisi, Valerengę i 2-1 z Arką w PP. Ew. Odrę Wodzisław, która jakoś zawsze potrafiła z nami nie przegrać.
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.03.2010, 09:02
Ja np. potrafię jeszcze wytknąć Tbilisi, Valerengę i 2-1 z Arką w PP. Ew. Odrę Wodzisław, która jakoś zawsze potrafiła z nami nie przegrać.
Levadia przebija wszystko razem wzięte

A prawda jest taka że styl Wisły Kasperczaka każdy wspomina z łezką w oku, a o stylu Wisły Skorży nikt pamiętać nie chce i pewnie niewielu w pamięci zachowało też styl dream teamu Smudy z mistrzowskiego sezonu 98/99, a wtedy piłkarzy mieliśmy chyba najlepszych...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.03.2010, 09:15
A mnie ciekawi co fani Macka widza u niego pozytywnego, moze jakies argumenty panowie ? Bo ja chyba naprawde -10 dp na oko !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.03.2010, 09:19
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Levadia przebija wszystko razem wzięte

A prawda jest taka że styl Wisły Kasperczaka każdy wspomina z łezką w oku, a o stylu Wisły Skorży nikt pamiętać nie chce
I to powinno zamknąc sprawę.
Bednarz=Landryna=......
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2010, 09:23
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
I to powinno zamknąc sprawę.
PS: I tyle w tym temacie.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2010, 09:55
a nie bolą cię permanentne fuksy Lecha od 1-4 u nas za króla Maciusia

fakt Kasper przeważnie zaliczał łomot od Legii (na wyjazdach) nie wspominając o danger zone w Wodzisławiu
fakt Skorża zaliczał permanentne łomoty w ważnych meczach od kogo się dało i w jakich rozgrywkach się dało (w domu, na wyjeździe i na neutralnym): Lech, Legia ... liga, PP, PEkstrakasy....

nie żebym się czepiał ale takie są fakty
a najciekawsza ich interpretacja

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
A mnie ciekawi co fani Macka widza u niego pozytywnego, moze jakies argumenty panowie ? Bo ja chyba naprawde -10 dp na oko !
ciekawe co fani MS powiedzą jak od nowego sezonu przejmie Lecha P. Bez Lewandowskiego i Stilica. Za to z kasą za nich. I wtedy pokaże swoją moc jako menago
Ostatnio edytowane przez emjot : 23.03.2010 o godz. 10:04.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
ZoneNh
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2010, 10:11
Najważniejsze żeby wystarczająco wjechał na grajków, jak dobrze na nich siądzie i zaczną rzeczywiście coś grać to będą i wyniki.

Prosta sprawa, ktoś wytyka wynik z Legią mmm, nie wiem co lepsze przegrać z Legią czy z Craxą po 50 latach... na to pytanie odpowiedzcie sobie sami
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.03.2010, 10:29
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Na kwestie wyników z Legią raczej bym nie wchodził, bo nasz ostatni trenejro też z tą drużyną sobie wybitnie nie radził.
Ja wiem czy wybitnie ?
Liga: 3-1-2
2001/2002 - remis u siebie;
2002/2003 - 2:1 u siebie, 2:3 na wyjeździe
2003/2004 - 1:4 na wyjeździe; 1:0 u siebie
2004/2005 - 2:0 u siebie
Puchar Ligi czyli 1-0-1
2001/2002 finał 2:1 u siebie, 0:3 na wyjeździe

Czyli w sumie blians korzystny: 4-1-3, z tym, że 5 meczy graliśmy u siebie (w tym jeden remis) a 3 na wyjeździe - same porażki. Patrząc przez pryzmat sławnego 1:4 - owszem tragednia. Ale pozostałe przegrane, były bardziej na życzenie - w sezonie 2002/2003 prowadziliśmy p oI połowie 2:1, a w drugiej połowie, zamiast spokojnie kontrolować grę, daliśmy dupy a bramkę strzelił nam Jacek Zieliński pod koniec meczu... i była to jego ostatnia bramka w ekstraklasie w karierze ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 23.03.2010, 10:31
Chodziło mi o Skorże On jest poprzednim trenerem a nie Henryk
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.03.2010, 10:33
Najlepszy to chyba był Petrescu. Rozwalalił Legię 2:1 na wyjeździe, pamiętam też mecz z Lechem 3:3
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.03.2010, 10:37
Alez rozwalenie
jesli o mnie chodzi to mozemy przegrywac z Amika, Legia itd.. byle nie z Cracovia, ale w zamian to zdobyc Mistrza. ale nie obraze sie jesli zdobedziemy mistrza i przy okazji z nimi wygramy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.03.2010 o godz. 10:40.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.03.2010, 11:04
Halo halo nasze mecze z Legią które tutaj wymieniacie to są spotkania przed którymi w drużynie panowało sporrreeee lozluźnienie. I tak było jak my tam przegrywaliśmy i tak też było jak wygraliśmy za Petrescu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 23.03.2010, 11:09
emjot napisał(a):Wyświetl post

fakt Kasper przeważnie zaliczał łomot od Legii (na wyjazdach)
Tyle, że jednak była to inna Legia niż obecnie.
Inna atmosfera wokół drużyny, klubu, nie mówiąc o piłkarzach, którzy nie musieli być motywowani rurkami z kremem. Zwłaszcza przy okazji meczów z Wisłą.

W ogóle porównywanie warsztatu trenerów przez pryzmat ich wyników z Legią nie ma sensu.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.03.2010, 11:40
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Halo halo nasze mecze z Legią które tutaj wymieniacie to są spotkania przed którymi w drużynie panowało sporrreeee lozluźnienie. I tak było jak my tam przegrywaliśmy i tak też było jak wygraliśmy za Petrescu.
I to tylko świadczy o profesjonalizmie kopaczy. Na takie klasyki jak z Legią powinni się spinać obojętnie czy to sparing, superpuchar, puchar polski czy mecz ligowy. Minimaliści i teraz cierpią.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.03.2010, 12:33
Ja tylko mówię że tam procenty sie przelewały przeważnie od jakiegoś tygodnia więc ciężk im było się skupić na klasyku Oczywiście nie pochwalam ale nie wyciągam z tych meczów obietkywnej różnicy w klasie zespołów.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
prober
Senior Member

Stary 23.03.2010, 12:35
Wypisujecie swoje prywatne widzisimisie, a dla decydentów najważniejsze są strategiczne sukcesy (przy inwestowaniu dużych milionów piłka to przede wszystkim biznes, gdzie konieczne są wymierne sukcesy, a zwycięstwo w pojedynczym meczu z np. Cracovią to tylko miły mało znaczący dodatek). Włodarze Wisły mogliby kompletnie zapomnieć o porażkach zespołu Skorży u siebie z Legią i Cracovią, gdyby tylko Wisła
1) odniosła sukces w pucharach europejskich i
2) miała bezpieczną przewagę w lidze (np. poprzez sumienne wygrywanie ze słabszymi rywalami).
Skorża nie zrobił ani jednego ani drugiego, więc przepadł.

cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 23.03.2010, 16:56
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, nie ma zadnych argumentów. Ciagle tylko same dyrdymały o Heńku, a gdzie pozytywy pana Maćka? Ja ich osobiscie nie widze. Wogole jestem zdania, ze wielkim błędem było zwolnienie Kasperczaka za pierwszym razem, przez ten krok cofnelismy sie o kilka lat do tyłu!!!!!
Wisła nie jest druzyną ktora bedzie grac defensywna piłkę ani w lidze ani w pucharach!
Ekstraklasa, ultra fensywa, krótkie podania, prostopałle piłki i gra skrzydłami.
Europa, dokladnie w obronie i szybkie kontrataki, kiedy przeciwnik sie cofnie, patrz liga polska!!!
Powód: ;P
Ostatnio edytowane przez cortezz : 23.03.2010 o godz. 16:58.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.03.2010, 17:36
Cytat:
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA powrócił Z. Kapka.

Znany dobrze wszystkim fanom Wisły niegdyś piłkarz a następnie działacz Białej Gwiazdy ma pełnić w klubie aktualnych mistrzów Polski rolę skauta, wraz z którym piłkarzy do swojej ekipy ma werbować Henryk Kasperczak.

SKWK
10 znaków..
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2010, 18:36
no to jak Kapka jest to znów zaczną się machlojki... ehh a już myślałem że od zdrajców uwolniliśmy się..

czolg
Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2010, 18:41
co do Henrego to chlop ma jaja :]
w sensie ze robi cos czego Skorża by nie zrobil, w waznym meczu - decydujacym o dalszym awansie w PP, Henry w pierwszym skladzie na srodku obrony wystawia nieogranego Burlige a Jopik sobie grzecznie siedzi na lawce, to sama spraw sie tyczy Sobola, chlop ostatnio slabiej gra to ławeczka tak samo jak Pawel Brozek! I o to chodzi. Odpoczynek odpoczynkiem ale po to sa pilarze zeby byla rotacja.
Wlasnie po zatrudnieniu Kaspra to pierwsze co mi sie przypomnialo ze gosc potrafil wystawic 'mlodego' w waznym meczu. Szkoda tylko co sam Henry przyznal ze jak byl kiedys w Wisle to znal nazwisko kazdego trampkarza i sie nim interesowal a teraz ma sie zajac tylko I druzyna. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez czolg : 23.03.2010 o godz. 18:47.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów