The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 17:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja to bardziej przypuszczałem że oni są raczej niedotrenowani, szczególnie ci co zmagali się z kontuzjami - jeśli jest odwrotnie to ja już nie mam pytań
Kasperczak ma szalenie trudne zadanie - czasu mało, drużyna fizycznie, psychicznie i taktycznie leży, a przed nim ważne mecze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.03.2010, 17:47
Meczu nie widziałem ale same bramki mega przypadkowe... drugiej nawet nie było

Lech też ma farta i prowadzi z Jagą.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 21.03.2010, 17:55
thechris napisał(a):Wyświetl post

To chyba też bramek nie widziałeś, a mega to jest twoja głupota.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2010, 17:57

Raczej bramek nie widziałeś w takim razie... A bramka Jirsaka jak najbardziej prawidłowa...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2010, 18:00
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja to bardziej przypuszczałem że oni są raczej niedotrenowani, szczególnie ci co zmagali się z kontuzjami - jeśli jest odwrotnie to ja już nie mam pytań
To zdecydowanie bardziej prawdopodobne. W Polsce tzw. "zajechanie" jest głównie wykrętem zawodników mającym ładnie usprawiedliwiać boiskowe lenistwo i zmuszać trenerów do stosowania minimalnych obciążeń. To wymówka dla ucieczki od pracy, bo nasi ligowcy i tak trenują kilkanaście razy lżej niż każdy inny profesjonalny zachodni piłkarz.

Nie zmienia to faktu, że w przygotowaniach wyraźnie został popełniony błąd, za który nie odpowiada Duch Święty, tylko Maciej Skorża.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.03.2010, 18:18
Maciek przygotował drużynę na mecze z Lechem, Legią i Cracovią pomny faktu, że gdyby znowu je przegrał, to byłoby po nim. Sądził, podobnie jak przed Levadią, że pierwsze 3-4 kolejki "jakoś to będzie".
Dla mnie to niezrozumiałe, żeby w ogóle musieć wybierać, czy przygotować drużynę na początek, środek czy koniec rundy, przy tak małej liczbie spotkań...
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.03.2010, 18:27
Ja .......e, nie moge uwierzyc w to co czytam...
Dwa miesiace przygotowan, po to zeby druzyna byla gotowa na 2-3 mecze, to juz zakrawa na kpine. Rola trenera jest przygotowanie na cala runde, tak zeby biegali, strzelali, podawali bez cierpienia - jak to okreslil Glowacki, a tu ktos mowi, ze druzyna byla przygotowana na Levadie, Lecha, Legie, Barcelone... Prawda jest jedna, druzyna wcale nie byla przygotowana... Przypominam ze kiedy Wisla niby odzyskala swiezosc i wygrala 4-1 z Zaglebiem, to to samo Zaglebie dostawalo w lidze od kazdego 4 bramki... Wiec o jakim my przygotowaniu mowimy?
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.03.2010, 18:27
Śmieszne podejście do treningów; przeciez to nie zawodowy boks żeby przygotowywać forme na konkretne spotkanie i tylko na nie. Co to za argument, że przygotowuje na środek czy koniec rundy ? Ma wystarczająco dużo czasu, by ogarnąć wszystko i z pierwszym gwizdkiem danej rundy mieć gotową ekipę na starcie z każdym i zawsze. Nie cche mi się wierzyc, że takim problemem było poustawianie treningów i obciążeń, by przygotowąć drużyne na niespełna 3 miesiące zmagań. Jak sie nie umie takich rzeczy, to takie sa efekty, i właśnie dlatego Skorża MUSIAŁ odejść. Ewidentnie nie potrafił opanowąc drużyny i przygotować jej do sezonu. Swoją droga któs mądrze, choć niepopularnie piwiedział, ze Wisła wyjeżdża na przygotowania do ciepłych krajów mając wakacje a nie treningi, podczas gdy Polonie B, Piasty i ODry biegają po polskich górach i odnajdują się w realiach polskiej piłki. Jak widać lepsze jest wrogiem dobrego.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.03.2010, 18:34
Pewnie, że jest to chore, ale fakty mówią same za siebie. Na levadie nie byliśmy gotowi, ale na Zagłębie już tak...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2010, 18:35
Na Zagłębie każdy był gotowy. Grali na poziome 3 ligi.
..
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.03.2010, 18:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
Na Zagłębie każdy był gotowy. Grali na poziome 3 ligi.
Nie chodzi o wynik, a o styl, w jakim graliśmy.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.03.2010, 19:10
Ze slabym przeciwnikiem, duzo latwiej jest pokazac ten styl...
Odpowiedz cytując
wislacki mati
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2010, 19:22

Była bramka...
Nawet jeśli będzie źle, my nigdy nie poddamy się...!!!
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.03.2010, 19:22
Ha! Jak mi bardzo jest żal naszych zajechanych piłkarzy...

Każdy z nich narzeka i mówi o wyjeździe za granicę, w związku z tym ja mam jedno pytanie. Czy grając cztery tygodnie pod rząd mecze co trzy dni również powiedzieli by, że są zajechani? To jest po prostu żenada!

Kto dziś oglądał MU-Liv'pool ten wie jak tamci piłkarze zapi******** a grają praktycznie co 3 dni!
Czy słyszał ktoś żeby w jakiejś lepszej lidze zawodnik (nawet gwiazda) powiedział że brakło motywacji? Nasi zawodnicy mówią tak przy każdej wpadce!

A Łobodziński mógłby zamiast balować w night clubach zacząć wykonywać swoją prace! Bo za co on ku*** dostaje 100tys. zł miesięcznie? To za mało żeby mieć motywację w każdym meczu?

Niestety jak w naszej lidze ktoś choćby na chwilę błyśnie to od razu zaczyna gwiazdorzć!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2010, 19:51
Komuś ewidentnie zabrało timingu,kiedy zwolnić Skorże.Grudzień to był jak znalazł,ale i zaraz po Levadii,to nie byłby zły ruch.To że wtedy w odpowiedniej ankiecie 80% byłoby przeciw...no cóż.Wisła już na wiosnę tamtego roku grała paskudnie,a trener uskuteczniał jakieś przeprosiny za zajechanie drużyny.Dlatego pojawił sie Terzotti.Co dwie głowy,to nie jedna.Niestety wyszedł z tego tylko potworek z dwoma głowami.Niech były już trener nie opowiada głupot,że winne są tylko kontuzje,bo zdrowi też wyglądają tak samo.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.03.2010, 21:00
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Raczej bramek nie widziałeś w takim razie... A bramka Jirsaka jak najbardziej prawidłowa...
W C+ wczoraj zrobili animację komputerową z której wynika, że nie było bo piłka nie przekroczyła linii całym obwodem. Potwierdziło to moje odczucia po tym jak obejrzałem powtórki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.03.2010, 21:03
Pojawiły sie glosy ze Wisla juz troche lepiej gra za Henia a czy ktos pomyslal o tym ze gra i wynik wyglada juz lepiej po prostu z tego powodu ze wreszcie wiekszosc jest zdrowa. Obecnie kontuzjowani sa Golos, Gargula, Singlar i Cleber. Mowi sie ze Kasperczak miał nosa do zmian w tym meczu a moim zdaniem to gowno prawda. Skorza tak samo wpuscilby Jirsaka, Łobo i Boguskiego... Po prostu o wiele wiecej opcji innych zmian nie bylo.Nie bronie Skorzy nie mam nic do Kasperczaka ale niepokajace jest to jak pod wiele zdarzen mozna sobie popodstawiac swoje ideologie Wiec tak jak ktos mowi ze Kasperczak super i juz widac zmiany bo Skorza był ble to ja moge powiedziec ze jakby został Skorza to by bylo to samo bo juz wiecej pilkarzy jest zdrowych, juz mozna robic sensowne zmiany no i po zajechaniu (ktore zapewne bylo) zawodnicy odzywaja.
Taki post zeby tez inne swiatlo rzucic na te rozkminki. Ja mam nadzieje ze bedzie dobrze, ze Wisła zacznie grac ciekawa pilke i ze MP bedzie nasz
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.03.2010, 21:07
W C+ wczoraj zrobili animację komputerową z której wynika, że nie było bo piłka nie przekroczyła linii całym obwodem. Potwierdziło to moje odczucia po tym jak obejrzałem powtórki.
Cale C+ i ich smiesznie zalosnie animacje komputerowe oraz ich swietni eksperci to jedna wielka parodia.
Ja zreszta jak i reszta po obejrzeniu dokladnie tych samych powtorek oraz zdecia zrobionego z bardzo dobrego miejsca mam jasnosc ze bramka wpadla.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.03.2010, 21:10
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Wisła już na wiosnę tamtego roku grała paskudnie,a trener uskuteczniał jakieś przeprosiny za zajechanie drużyny.
Wisła grała paskudnie na wiosnę 2008, na jesieni 2008, na wiosnę 2009, na jesieni 2009, a obecnie powiedzieć o nich, że grają paskudnie to komplement. Ten trener po prostu tak miał. Broniła go pozycja drużyny w tabeli na koniec sezonu, a o to przecież w sumie chodzi
:/
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.03.2010, 21:16
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Pojawiły sie glosy ze Wisla juz troche lepiej gra za Henia a czy ktos pomyslal o tym ze gra i wynik wyglada juz lepiej po prostu z tego powodu ze wreszcie wiekszosc jest zdrowa. Obecnie kontuzjowani sa Golos, Gargula, Singlar i Cleber. Mowi sie ze Kasperczak miał nosa do zmian w tym meczu a moim zdaniem to gowno prawda. Skorza tak samo wpuscilby Jirsaka, Łobo i Boguskiego... Po prostu o wiele wiecej opcji innych zmian nie bylo.Nie bronie Skorzy nie mam nic do Kasperczaka ale niepokajace jest to jak pod wiele zdarzen mozna sobie popodstawiac swoje ideologie Wiec tak jak ktos mowi ze Kasperczak super i juz widac zmiany bo Skorza był ble to ja moge powiedziec ze jakby został Skorza to by bylo to samo bo juz wiecej pilkarzy jest zdrowych, juz mozna robic sensowne zmiany no i po zajechaniu (ktore zapewne bylo) zawodnicy odzywaja.
Taki post zeby tez inne swiatlo rzucic na te rozkminki. Ja mam nadzieje ze bedzie dobrze, ze Wisła zacznie grac ciekawa pilke i ze MP bedzie nasz
dokładnie Kasperczak niewiele zmienił jest chu... i za to odpowiada Skorża ze sztabem, Kasperczaka tak naprawdę bedzie można rozliczać dopiero w przyszłym sezonie ale nie wiem czy z taka gra Wisły dotrwa bo może być MP a równie dobrze moze nawet nie być pucharów

Kasperczak to jest bardzo dobry fachowiec ale nie jakiś wielki motywator że przychodzi i od razu robi rewolucje w grze to raczej bedze ewolucja krok po kroku z treningu na trening będzie lepiej tylko czasu nie ma
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 21.03.2010 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.03.2010, 21:21
Cytat:
dokładnie Kasperczak niewiele zmienił jest chu... i za to odpowiada Skorża ze sztabem, Kasperczaka tak naprawdę bedzie można rozliczać dopiero w przyszłym sezonie ale nie wiem czy z taka gra Wisły dotrwa bo może być MP a równie dobrze moze nawet nie być pucharów

Kasperczak to jest bardzo dobry fachowiec ale nie jakiś wielki motywator że przychodzi i od razu robi rewolucje w grze to raczej bedze ewolucja krok po kroku z treningu na trening będzie lepiej tylko czasu nie ma
ja troszke inne spojrzenie mam na to. Moze juz efekty pracy Kasperczaka bedzie widac niedlugo, moze "naprawi" pilkarzy psychike. Bo jesli cos sie popsuło na lini Skorza- zawodnicy to teraz trzeba im psychologa ktory z nimi pogada i wszystko wroci do normy. Tylko wiecie o co chodzi. Tak gdybac jak my to sobie mozemy do usranej smierci, jak sie nie jest z ta druzyna od srodka, jak sie nie zna mysli pilkarzy i trenera to mozna swoje scenariusze mnozyc do woli i cholera wie czy ktorys bedzie trafny
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.03.2010, 21:25
Jasne że tu żadne hokus pokus nie pomogą.Ta runda to bazowanie na Skorży + jakieś tam niewielkie ewolucyjne zmiany.
Mnie ciekawi to ile rezerw tkwi w ich psychice, bo z każdą minutą dłużej bez gola, oni grali z coraz większą bojaźnią.Teraz przypomnieli sobie jak to jest jak się umieści piłkę w bramce przeciwnika, więc mam nadzieje że będą grali pewniej i odważniej

ps z tym golem to tak jak ze spalonymi - jeśli nie ma opcji powtórek to zawsze będę za tym by puścić minimalny spalony niż odgwizdać spalonego którego nie było.Tu tak samo - lepiej że uznał gola choć może i brakło tego centymetra czy 2 ,niż by miał nie uznać gola który został zdobyty prawidłowo.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.03.2010 o godz. 21:29.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2010, 21:28
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

Na szczęście nie ma się na dobrą sprawę kogo w tej lidze bać. Mecz z Lechem 17 kwietnia. Do tego czasu może się podciągniemy odrobinę z formą. Wystarczy nam remis by zachować status quo. A w między czasie robić to co nam dawało mistrza w poprzednich sezonach, czyli punktować tych z dołu tabeli.
..
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.03.2010, 21:30
Jeżeli piłkarze faktycznie są zajechani to jestem dobrej myśli, bo gorzej być już nie może. Teraz też Kasperczak nie musiałby tak dużej uwagi zwracać na przygotowanie fizyczne, mógłby skupić się na taktyce.
We wtorek czeka nas bardzo ciężki mecz, ciekawe kto zagra z Diazem na środku obrony (jeżeli Diaz tam zagra). Póki co trzeba liczyć na jakieś przebłyski niektórych piłkarzy.

P.S. My gramy beznadziejnie, ale tak na prawdę Lech nie jest o wiele lepszy, różnimy sie tym, że oni mają piłkarzy, którzy potrafią zdobywać bramki, bo dziś Jaga była równorzędną drużyną, a w 1 połowie, powiedziałbym, że była o klasę lepsza. Niestety, teraz musimy też liczyć na potknięcia innych, nie możemy tylko patrzeć na swoją grę. Trzeba trzymać kciuki za Mauro aby w następny weekend pomógł Wisełce : )
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 21.03.2010 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.03.2010, 21:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
Znajomy, ktory obraca sie w srodowisku pilkarzy rozmawial ostatnio z jednym z bylych pilkarzy Wisly i ten powiedzial, ze zawodnicy przyznaja prywatnie, ze sa zajechani. I nie ma co ukrywac, ze bylo to widac dzis, tak jak i w poprzednich meczach. Sa wolniejsi, mniej dynamiczni, nie ma tego blysku. Stad tez pozorna przewaga Lechii w technicznej grze. Po prostu byli swiezsi i majac taka podstawe mogli pokazac momentami dobra pilke. Wisla w swojej formie, w swoim wlasciwym, dobrym przygotowaniu skonczylaby ten mecz bez wiekszych problemow. Skorza popelnil chyba ten sam blad co przed meczami z Levadia i do tego troche "zepsul" Marcelo.
Powiedziec w polskiej lidze, ze jest sie zajechanym to dopiero trzeba miec tupet.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.03.2010, 21:44
Ja uważam, że teraz może być tylko lepiej w końcu strzeliliśmy bramkę a moje odczucie jest takie że po tej bramce zaczęliśmy grać, wiadomo że to jeszcze nie to na co nas stać ale o następne mecze jestem spokojny.

Trafione zmiany przede wszystkich czy w końcu możemy powiedzieć, że mamy więcej niż 11 zawodników i Ci którzy wejdą z ławki mogą w jakiś sposób podnieść poziom gry lub wnieść więcej ożywienia do naszej gry, zobaczymy oby było właśnie tak. Ja uważam, że jak Łobodziński i Jirsak nie zaczną grać tak jak powinni to w lecie mogą się pożegnać z Wisłą, ale to jest tylko moje zdanie.

Co do tej bramki, nie warto się kłócić czy była czy nie bo i tak się skończyło 3-0 i ta sytuacja zbytnio nie wpłynęła na końcowy wynik spotkania i w żadnym wypadku nie wypatrzyła ona wyniku. Tak w moim odczuciu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.03.2010, 21:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tylko wiecie o co chodzi. Tak gdybac jak my to sobie mozemy do usranej smierci, jak sie nie jest z ta druzyna od srodka, jak sie nie zna mysli pilkarzy i trenera to mozna swoje scenariusze mnozyc do woli i cholera wie czy ktorys bedzie trafny
dokładnie to jest takie gdybanie, Skorzy nie pozwolono dokończyć pracy wiec trudno tak do końca Go rozliczać Kasperczak zaczął w trakcie sezonu wiec i trudno za ewentualne niepowodzenia i oby sukcesy winić lub chwalic jedynie Kaspra, a najważniejsza jest Wisła a nie Skorza czy Kasperczak.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście nie ma się na dobrą sprawę kogo w tej lidze bać.
w sumie tak a do końca może sie jeszcze wiele zmienić tak jak mówię każdy scenariusz jest możliwy albo sukces albo totalna klapa , liga na pewno będzie ciekawsza
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 21.03.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 21.03.2010, 22:50
http://krak.tv/kategoria-9,film-1220.html

relacja z meczyku
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.03.2010, 23:42
Ja nie wiem jak w polskiej lidze mozna byc zajechanym..

gramy tak malo ze to wstyd jak pilkarz powie ze nie ma sil na gre itd.
maja tyle czasu,takie warunki ze moga spokojnie robic forme bo meczow jest jeszce raptem 10.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 21.03.2010, 23:51
Na zachodzie liga zdecydowanie wcześniej się zaczęła i każdy gra jeszcze puchary. Tam piłkarze nie narzekają. Może dlatego, że mają mniej wolnego czasu żeby marudzić
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów