The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2010, 22:42
zamiast odwoływać się do przepisów weźcie to na tzw. "chłopski rozum"

a wtedy bramka powinna być uznana

moim zdaniem powinna się liczyć po przekroczeniu linii zewnętrznej no chyba że się mylę i linia namalowana jest na zewnątrz od słupków
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.03.2010, 22:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
heh faktycznie ciekawa sprawa - pomijając już dzisiejszy mecz to ten przepis to w zasadzie kompromitacja federacji.Bronią się rękami i nogami przed powtórkami i do tego jest przepis który jest kompletnie nie do wyegzekwowania bo jakim cudem którykolwiek z sędziów ma widzieć czy mimo odbicia się piłki za linią, część jej pozostała na linii Komedia.
Ale chyba sędzie boczny dobrze ustawiony widzi właśnie ten kawałek piłki wystający albo nie i wtedy jest gol a nie gdzie się odbiła bo to zastawia słupek
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2010, 22:45
No oczywiście że w Cana(L) + się czepiają że bramki nie było - rozumiem , żeby się sędzia pomylił ale w studiu , po x powtórkach
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.03.2010, 22:46
Co ciekawe to najlepsze mecze gramy z naszymi zgodami:
3-1 ze Śląskiem i 3-0 z Lechią xD
Co do słabej formy Sobola/Kirma:
Henio coś mówił, że będzie dążył do tego, żeby grało co najmniej 8 zawodników na dobrym poziomie (nie chce mi się cytatu dosłownego szukać), a 3 może grać słabiej i dzisiaj słabiej zagrali Sobol/Kirm ( w ogóle na razie całą rundę mają słabą), a pozostała 9 grała dość dobrze i zamiast narzekać to się cieszcie i wyskoczcie z przyjaciółmi na jakieś piwko oblać w końcu 3 punkty i pierwszego gola od 3 i pół godziny xD
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.03.2010, 22:47
Już oczywiście C + się dopierdzieliło do Wisły, bo Legia nie potrafi wygrać i tylko szukają sposoby jak by tu pokazać,że Wisła nie zasługuje na mistrza i tylko dzięki sędzią je zdobędzie <Hahaha>
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.03.2010, 22:55
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe to najlepsze mecze gramy z naszymi zgodami:
3-1 ze Śląskiem i 3-0 z Lechią xD
Co do słabej formy Sobola/Kirma:
Henio coś mówił, że będzie dążył do tego, żeby grało co najmniej 8 zawodników na dobrym poziomie (nie chce mi się cytatu dosłownego szukać), a 3 może grać słabiej i dzisiaj słabiej zagrali Sobol/Kirm ( w ogóle na razie całą rundę mają słabą), a pozostała 9 grała dość dobrze i zamiast narzekać to się cieszcie i wyskoczcie z przyjaciółmi na jakieś piwko oblać w końcu 3 punkty i pierwszego gola od 3 i pół godziny xD
Taki zwyczaj w tej lidze, ostatnio Arka-Cracovia 2-0 by daleko nie szukać.
Teraz na piwko to chyba spóźniony zapłon by był, bo już przez poprzednie mecze mozna było się schlać z rozpaczy.
W dojrzeniu 9 dość dobrze grających wiślaków w dzisiejszym meczu zauważam u Ciebie ślepotę czy też raczej zaślepienie ( a że spowodowane jest ono być może blaskiem Białej Gwiazdy, to masz wybaczone )
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2010, 22:57
wynik lepszy niż gra.Futbol jak za wczesnego i schyłkowego Petrescu.Na plus napewno posatwa Łobo, mam nadzieje że sie facet odnajdzie i zacznie szarpac na skrzydle
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.03.2010, 22:57
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Taki zwyczaj w tej lidze, ostatnio Arka-Cracovia 2-0 by daleko nie szukać.
Teraz na piwko to chyba spóźniony zapłon by był, bo już przez poprzednie mecze mozna było się schlać z rozpaczy.
W dojrzeniu 9 dość dobrze grających wiślaków w dzisiejszym meczu zauważam u Ciebie ślepotę czy też raczej zaślepienie ( a że spowodowane jest ono być może blaskiem Białej Gwiazdy, to masz wybaczone )
W sensie miałem na myśli, że dobrze grających w porównaniu z wcześniejszymi spotkaniami tej rundy
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 22:58
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Już oczywiście C + się dopierdzieliło do Wisły, bo Legia nie potrafi wygrać i tylko szukają sposoby jak by tu pokazać,że Wisła nie zasługuje na mistrza i tylko dzięki sędzią je zdobędzie <Hahaha>
Przecież i bez tej bramki byśmy wygrali więc o co Tobie chodzi?
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 20.03.2010, 23:02
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Przecież i bez tej bramki byśmy wygrali więc o co Tobie chodzi?
o to że nie musiałeś się przypierdzielać misiu kolorowy.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 20.03.2010, 23:04
Mecz średni, liczy się wynik. Mam nadzieję , że od teraz będzie z górki. Jeszcze odchodząc od tematu troszke: co do C+, wybitnie nie podoba mi się nowa formuła ligi +, szczegolnie to dzisiejsze wydanie bylo beznadziejne. Czyżby C+ poczuło się za pewnie i zacznie odstawiać taką maniane jak tvp czy niegdyś tvn?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 23:05
Jot napisał(a):Wyświetl post
o to że nie musiałeś się przypierdzielać misiu kolorowy.
Nie wtrącaj się tam gdzie Ciebie nie chcą. Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2010, 23:10
To w lidze + mowili ze bramki nie bylo

w trnansmisjii ten urywek co ogladalem to bramka byla i komentatorzy tez tak stwierdzili/

A nasza gra ruszla od momentu gola Marcelo.

Pierwsza polowka to tradycyjna kicha ,potem w drugiej jakos troche sie to rozkrecilo.
O dziwo Lobo i Jirsak cos tam szrpneli.Maly i Brozek nawet szybciej biegac zaczeli

ogolnie to mam wrazenie ze widac ze potencjal jest ale to musi jeszcza "zatrybic"

nie wiadomo kiedy i gdzie i tu jest najwiekszy psikus :
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 20.03.2010, 23:16
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie wtrącaj się tam gdzie Ciebie nie chcą. Bez odbioru.
Dobranoc malkontencie. Wdech, wydech.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.03.2010, 23:20
A ja napiszę (może przekornie dla jednych), że wcale dla mnie wynik nie jest lepszy niż gra, ale ją odzwierciedla. Może nie idealnie ale w dużym stopniu. Jest dopiero kilka dni, ale pewne założenia w grze trener Kasperczak zmienił o czym zresztą opowiadał (ustawienie, wykorzystanie potencjału pewnych zawodników na innych pozycjach, założenia co do gry) i to już było widać, zalążki tego w pierwszej połowie. I miałem wrażenie, że gol jest tylko kwestią czasu, a akcje i schematy, które zaczęły się pojawiać a których w grze Wisły dawno nie widziałem, na to dla mnie wskazywały. Przygotowane, mierzone, długie "frupassy", prostopadłe piłki na szybkich napastników nawet od obrońców (a'la dawny Tomek Kłos czy Baszczyński), "na dobieg" tworzyły nam grę, przesuwały akcje na połowę Lechii, świetnie w tej grze czuli się Małecki i Brożek. Lepiej funkcjonowały skrzydła i wymienianie podań na małej przestrzeni (akcja zakończona mierzonym strzałem Małego obok prawego słupka), staralismy się utrzymywać przy piłce i kontrolować to co chcemy grać a nie wybijac na oślep, tylko na uwolnienie. Jednym słowem ja już widziałem w tym pewną myśl i widziałem, że to zmierza w dobrym kierunku. Widziałem pewne akcje, spokój, technikę w pewnych zagraniach jak za dawnej Wisły Kaspra a przynajmniej tego zalążki. Mam odczucie, że Wisła sobie na taki wynik zasłużyła swoją grą. Mam wrażenie, że z założeniami które wpaja im Henry z każdym meczem może być już bardziej błyskotliwie, efektownie i efektywnie. Pamiętam dawną Wisłę Kasperczaka w lidze i malutkimi momentami widziałem przebłyski dawnych schematów, akcji, myśli, pomysłu na grę i przeczuwałem, że jest tylko kwestią czasu kiedy padną bramki. I jeszcze jedno co przypomniało mi się z Kasperczaka. Ilez to było meczów za Kaspra kiedy dwie bramki dla Wisły padały w odstępach 2 czy 3 minutowych?
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.03.2010, 23:22
Łobodziński chyba jako jedyny w tym meczu nie bał się dostawiać nogi Kirm to już chyba w Afryce myślami
po bramce jak ktoś powiedział WIsła coś zaczeła grać, ale jeszcze na forme trzeba poczekać za bardzo rwane to wszystko
co do bramki nr2 to jak na screenie przy bocznej lini zawsze aut sie gwizdze wiec gola tymbardziej, pozatym co by to dało gdyby nie uznali? kolejna bramka wisiałą w powietrzu
zresztą było nie było, jest 3-0 i po meczu
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 20.03.2010 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.03.2010, 23:24
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
To w lidze + mowili ze bramki nie bylo
Robili "analize", rzut z góry i piłka całym obwodem nie przekroczyła linii. Ale to kwestia centymetrów była. I stwierdzili również, że nie można mieć pretensji do sędziego mógł tego w meczu nie widzieć.

Weźcie darujcie sobie teorie spiskowe dot. Co +
Odpowiedz cytując
cebulka997
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.03.2010, 23:37
co pisalo na transparencie na sektorze 3 co sie pojawil w 2 polowie?
GURNY
ŚLUNSK
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 20.03.2010, 23:43
Cos w stylu .. .WISLA I LECHIA KROLOWIE POLUDNIA I POLNOCY
Cos takiego...
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 20.03.2010, 23:45
Wizualizacja przedstawiona w lidze + co najmniej żałosna. W taki sposób można wszystko udowonić. Chciałbym wiedzieć jakiego to programu użyli do wyliczenia trajektori lotu piłki i miejsca w którym piłka dotkneła murawy, czy ma to jakieś oparcie w doświadczeniach, teorii. Mnie osobiście się wydawało że ta cała animacja to jest za przeproszeniem z dupy wzięta gdzie jakiś domorosły grafik amator coś dla pokrzepienia serc wypocił.

Oczywiscie mogę się mylić i C+ akurat tak się składa ma takie zaawansowany program, używali tego kiedyś wcześniej? I jecze jedno czy tylko mnie się wydawało czy redaktorzyna w studiu C+ miał problemy z wysławianiem się oraz często tracił wątek.

Przechodąc do meczu, niezachwycił ale i nie rozczarował. Pierwsze 30 minuty aż zęby bolały od oglądania. Trzeba przyznać że widać powolny progres. Co najważniejsze taki wynik to olbrzymie wzmocnienie morale zespołu czego przecenić nie sposób. Teraz spokojna praca na treningach i oby wyniki w następnych meczach pozwoliły naszym graczom nabrać jeszcze większej pewności siebie. Wierzę że będzie dobrze ale walka o MP może sie jeszcze różnie potoczyć.

Co do trenera widać że zmiana systemu na 4-4-2 z dwoma napastnikami dała większe możliwości w przodzie mimo słabej formy formacji odpowiadających za atak, plus dobre zmiany w odpowiednim czasie i możem się cieszyć.

Nie krytykował bym żadnego z naszych zawodników bo widać że wszyscy są w lekko mówiąc słabej formie, a co do Kirma myślę że zawodnik bazujący na szybkości oraz przyspieszeniu został poddany złym obciążeniom treningowym co spowodowało że nie może grać tak jak przez całą swoją karierę robił i z tąd trochę chaotyczna postawa a jeżeli ktoś uważa że to słaby piłkarz to polecam jego mecze tuż po przejściu oraz w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.03.2010, 23:53
Seb@. napisał(a):Wyświetl post
Wizualizacja przedstawiona w lidze + co najmniej żałosna. W taki sposób można wszystko udowonić. Chciałbym wiedzieć jakiego to programu użyli do wyliczenia trajektori lotu piłki i miejsca w którym piłka dotkneła murawy, czy ma to jakieś oparcie w doświadczeniach, teorii. Mnie osobiście się wydawało że ta cała animacja to jest za przeproszeniem z dupy wzięta gdzie jakiś domorosły grafik amator coś dla pokrzepienia serc wypocił.

Oczywiscie mogę się mylić i C+ akurat tak się składa ma takie zaawansowany program, używali tego kiedyś wcześniej? I jecze jedno czy tylko mnie się wydawało czy redaktorzyna w studiu C+ miał problemy z wysławianiem się oraz często tracił wątek.
Tak mają. Tak używali. Tak tracił wątek, ale nie wiem czemu się dopier... jak kazali mu mówić do siebie przez 2 godziny, nie wiadomo czemu zabierając z Ligi+ gości.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.03.2010, 00:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ciągle to samo...Nie ma ruchu, więc nie ma akcji i gubienia krycia. Powody widzę dwa: niespecjalnie im się chce gnić z agresją, nie mają na to siły i nie wiedzą, jak to robić, bo nie ma schematów rozegrania piłki w ofensywie. Pozostaje zatem liczenie na błędy rywali i indywidualne szarpnięcia.

Nasi ustawiają się za daleko od siebie, atakują nie w tempo, nie w synchronizowany sposób, nie pokazują do podań, nawet do pressingu wychodzą w różnym rytmie, nie razem jak zespół. Nagle taktycznie jakby cofnęli się do epoki kamienia łupanego.

W drugiej linii jedynie Ba potrafi coś zrobić z piłką, Sobolewski jest przeraźliwie słaby, chowa się za rywalami, nie podąża za akcjami. Diaz też nie gra ofensywnie, Kirm za wolno, Małceki zaś jest jeźdźcem bez głowy, w dodatku za późno podłączającym się pod grę.

Ciężko będzie choćby tylko o jedną bramkę w tym układzie, przy tak wolnym tempie gry, żenującej postawie w bieganiu "bez piłki" i bez zespołowych reakcji.
Wybierz się w końcu na stadion i dopinguj drużynę, której rzekomo jesteś kibicem, a nie wylewaj ciągle na forum swoich żali.
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2010, 00:05
Ja nie wiem czemu niektórzy tak psioczą na C+. Na chwilę obecną to jedyny obiektywny i w miarę do wytrzymania program, nie licząc niektórych ekspertów z dupy (za przeproszeniem) wziętych. Wolicie ,,Szybką piłkę" TVP w którym wszyscy się znają na wszystkim tylko nie na piłce?
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Stary 21.03.2010, 00:07
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Tak mają. Tak używali. Tak tracił wątek, ale nie wiem czemu się dopier... jak kazali mu mówić do siebie przez 2 godziny, nie wiadomo czemu zabierając z Ligi+ gości.
Czy wiesz może co to za program jest, trochę mnie to zaciekawiło chętnie bym o tym poczytał.

Dopier... się dlatego że płacąc za coś niemałe zresztą pieniądze chciałbym wiedzieć co chce szanowny pan redaktor przekazać swojm bełkotem oraz urywanymi zdaniami. Mimo że ja nie pracuje ani w telewizji ani w radiu wymaga się odemnie wręcz wzorowego posługiwania się językiem i to w dodatku obcym co doprowadzało mnie czasem na skraj rozpaczy. Wybacz jeżeli wymagam zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.03.2010, 00:25
Pan redaktor na codzień nie prowadzi tego programu, z tego co wiem został doń rzucony "w ostatniej chwili" dziś. Więc i stres i pewnie pewna "nieznajomość" przebiegu miała wpływ.
(nie o tym temat)
Odpowiedz cytując
pomperek
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 21.03.2010, 00:27
Wypada poprawnie posługiwać się językiem ojczystym. Co do ostatnich faktów, uważam, że skoro doszło do wymiany trenera i powrotu Kasperczaka do Wisły to ktoś wiedział co robi. Osobiście jestem może nie wrogiem ale na pewno przeciwnikiem wchodzenia dwa razy do tej samej rzeki. Nie widzę na dzień dzisiejszy powrotu do czasów swietności Kasperczaka, bo i sklad juz nie jest ten sam , a poza tym Skorży szkoda. Nie bronię go. Uważam jednak, że sezon powinien być dokończony z jego trenerstwem.Pozdrawiam wszyskich.,.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.03.2010, 00:31
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Z tym gadaniem do siebie a raczej do kamery to mistrzem jest Smokowski ktory prowadzi ten program.
ten co teraz byl jest od Ligue 1.

Ale tez uwazam za krretynstwo tak zmienic formułę programu.Najlepszy byl Twarowski z Zarzecznym ,i te ich pogadanki
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Killhim
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.03.2010, 00:36
Taka mała dygresja mi sie nasuneła Łobodziński powinien grac mecze wyłącznie z Lechią
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.03.2010, 00:50
Killhim napisał(a):Wyświetl post
Taka mała dygresja mi sie nasuneła Łobodziński powinien grac mecze wyłącznie z Lechią
heh. Nie czarujmy się - Łobo nie zagrał żadnego szału.Gol mu ułatwił zdecydowanie grę bo Lechia musiała się odkryć, poza tym jego gra to nadal jeden wielki chaos - Gdzie oczywiście nie zabieram mu tego że dał dobra zmianę i koledzy powinni się od niego uczyć tego, że muszą próbować gry 1 na 1.Raz nie wyjdzie, drugi raz nie wyjdzie ale trzeci wyjdzie i już robi się przewaga - to się tyczy szczególnie skrzydeł, gdzie strata piłki zazwyczaj nie jest bolesna.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.03.2010, 00:54
Na Lechię Łobodziński jest w sam raz. W jego zasiegu.

Mecz ogólnie słabiutki. Ale o tym za chwilę. Zaskoczyła mnie in plus Lechia. Grała pewną siebie piłkę,elegancko ustawieni do tego płynnie wychodzili z kontrami. Tyle tylko,że nie mają kilerów w polu karnym. Taki Traore by im się przydał chociażby. Gość,ktory bez zastanowienia potrafiłby przyłożyć, do tego byłby silny fizycznie. Tak to brakowało im kropki nad i albo umiejętności,bo to co zrobił facet zaraz na początku przy wyjściu dziwnym Pawełka,kiedy chiał go lobować,nie można nazwać inaczej jak brakiem umiejętności. Jednak naprawdę prezentowali się znakomicie. Tyleż lepiej smakuje to zwycięstwo,bo nad dobrze zorganizowanym rywalem. A wracając do nas. Tak jak wspomniałem,zagraliśmy słabo. Ale z drugiej strony Kasperczak nie miał wyboru,trzeba bylo grać na stojaka,by chłopcy nie padli zaraz na początku drugiej połowy. Udalo się dotrwać do końca,nawet nie słaniając się na nogach. Nie zmienia to faktu,że fizycznie prezentujemy się dramatycznie. Widać pewne przebłyski gry kombinacyjnej przed polem karnym. Co prawda brak dynamiki,ale widac,ze jakiś pomysł gry na jeden kontakt jest. Także in plus zaliczyłbym przesunięcie Brozka Piotra na lewą pomoc. Robi gość różnicę. Niemniej,rozegranie,zmiana tempa gry, leży i kwiczy. Jednka liczę na doświadczenie i warsztat Kasperczaka. Poprawa jest, jednak i tak wygląda to średnio. Ale jakoś jestem pewny,że za dwa mecze będziemy grać dobry,ułożony futbol. Co by o Kasperczaku nie mówić, wie co robi, jego wiedza na naszą ligę wystarcza. Już widać jaieś rozeranie rzutów wolnych, coś czego przez dwa lata u Skorzy nie istniało. No ale co tu porównywac. Karygodne jest tylko to jak można tak przygotować do rundy zespół.Będzie lepiej.

Bramka Jirsaka jak nic, Całym obwodem widac,że przekroczyla linię. Po co się czepiać. Bo nie uderzyla w siatkę,to już trzeba szukać sensacji?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów