The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak.kw
Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2010, 20:00
Wisła nie zagrała najlepiej ale wazne 3 pkt. Wspaniała atmosfera na trybunach Wisła z Lechia
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.03.2010, 20:01
Dziś Tarasiewicz powiedział o zawodnikach Legii coś co myślę że możnaby śmiało powiedzieć też o naszych piłkarzach.
http://www.sport.pl/sport/10,67450,7...ili_swego.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.03.2010, 20:07
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Dziś Tarasiewicz powiedział o zawodnikach Legii coś co myślę że możnaby śmiało powiedzieć też o naszych piłkarzach.
http://www.sport.pl/sport/10,67450,7...ili_swego.html

No nie wiem wg mnie widać tę chęć walki ale oduczyli się zupełnie gry w piłkę Wiślacy.
..
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.03.2010, 20:09
Dajcie spokój z tym Skorżą już...
Odpowiedz cytując
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.03.2010, 20:13
Wolfy miał rację żeby nie sprzedawać za 3 mln Euro Marcelo. On i Ba dadzą Wiśle zarobić razem tak coś myślę ok 10 milionow. Szkoda ze Ba jest taki stary bo moze gdyby tak mial o 5 lat mniej to sam by byl wart tak z 8 mil euro. Do dziś myslalem ze Onyszko jest dla nas super propozycjom ale widziałem te bramkę Korony i juz tak nie mysle, moze jednak lepiej ze stawiamy na Pawełka.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 20:27
biechowianin napisał(a):Wyświetl post
Do dziś myslalem ze Onyszko jest dla nas super propozycjom ale widziałem te bramkę Korony i juz tak nie mysle, moze jednak lepiej ze stawiamy na Pawełka.
ROTFL
A ja myślałem, że taki Fabiański byłby marzeniem dla nas, ale jak zobaczyłem jego kiks w meczu z FC Porto to jednak wydaje mi się, że Pawełek jest OK.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.03.2010, 20:29
Cytat:
Wolfy miał rację żeby nie sprzedawać za 3 mln Euro Marcelo. On i Ba dadzą Wiśle zarobić razem tak coś myślę ok 10 milionow. Szkoda ze Ba jest taki stary bo moze gdyby tak mial o 5 lat mniej to sam by byl wart tak z 8 mil euro. Do dziś myslalem ze Onyszko jest dla nas super propozycjom ale widziałem te bramkę Korony i juz tak nie mysle, moze jednak lepiej ze stawiamy na Pawełka.
1. Taaa, teraz to Pawełek cacy.
2. Oceniasz piłkarza po 1 występie? brawo
3. 8 mln euro to jeszcze przez dłuuuuugo nikt tyle nie zapłaci za piłkarza z polskiej ligi
4. znaki interpunkcyjne i "propozycjOM" wskazują, że masz problemy z ortografią...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.03.2010, 20:29
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
analogicznie to Christow pownien być rewelacyjny
A to niby czemu? Jeśli był słaby od początku, to czemu miałby błyszczeć?
W przypadku Kirma wiadomo akurat, że coś tam umie - jak na naszą ligę zawodnik wybitny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.03.2010 o godz. 20:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.03.2010, 20:31
Wg kibiców Levskiego Christow jest słabym graczem. Dziwili się, że ktoś go chce po tym co prezentował u nich.
Natomiast jest spoko czlowiekiem, nie lansuje się po klubach jak większość bułgarskich piłkarzy no i dobrze gra na gitarze.

"Szkoda", że się z Terziottim minęli. Może założyliby jakiś duet muzyczny
..
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.03.2010, 20:32
Jest słaby = nie podpiszemy z nim kontraktu. Nie ma powodu do płaczu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2010, 20:32
Mnie przeraża jeden fakt, jak atakujemy.
W atak zaangażowanych jest zazwyczaj około 3 piłkarzy, skrzydłowi w ogóle się nie podłączają, Sobol to już skupia się tylko i wyłącznie na defensywie, rzadko kiedy połowę przekraczał...
Odpowiedz cytując
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.03.2010, 20:34
Oj ma rację wolfy ! Kirm wybitny jest i basta. I nie dam złego slowa powiedzieć o wolfym. Sorry za blad oczywiscie powinno byc "propozycją". Ale Ba nie jest z naszej ligii gdyby byl mlody to spoko 10 milionow moglo by nam wpasc.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.03.2010, 20:38
a mnie sie wydaje ze za duzo cofamy gre a radek sobolewski widac ze jest troche zagubiony chcialby cos zrobic ale niewie co mysle ze teraz bedzie lepiej spadnie troche cisnienie i zaczna wkoncu grac
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.03.2010, 20:41
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
a mnie sie wydaje ze za duzo cofamy gre a radek sobolewski widac ze jest troche zagubiony chcialby cos zrobic ale niewie co mysle ze teraz bedzie lepiej spadnie troche cisnienie i zaczna wkoncu grac
też mi się tak chwilami zdawało dzisiaj, zwłaszcza z tym cofaniem gry. Była koło 75 minuty taka sytuacja, że Brożek miał piłkę pod polem karnym i zamiast strzelać/wrzucać/nawet chociaż podać wzdłuż boiska, to cofnął ją chyba do Sobola, Sobol do obrońców, obrońcy długa do przodu i strata. Zszokowało mnie to, bo Brożek praktycznie pod bramką Lechii był
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 20.03.2010, 20:47
a co do pawła brozka to posadził bym go na ławce zeby troche poczuł głód gry czasami moglo by mu pomóc
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 20:50
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
a co do pawła brozka to posadził bym go na ławce zeby troche poczuł głód gry czasami moglo by mu pomóc
myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby wysłanie go do Młodej Ekstraklasy - strzeliłby coś, odblokował się. Problem w tym, że wątpię, żeby - w braku innych napadziorów - stać nas było na luksus odsuwania Brożka (który, bądź co bądź, cośtam gra, asystuje itd.) od udziału w meczach.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.03.2010, 20:51
Niestety Paweł Brożek, stoi statycznie koło pola karnego zero walki,zero od pół roku..
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.03.2010, 20:53
Co wy się czepiacie Brożka?! Zmienił styl gry, nie jest już samolubem który potrzebuje 10 sytuacji na mecz, ja tam jestem zadowolony z tego co prezentuje. Już niech lepiej poda do lepiej ustawionego niż wali na pałę, "aby wpadło", a jak nie to "liga będzie ciekawsza". Te inne kultowe powiedzonka dzięki Bogu za Kasperczaka nie będą miały miejsca.

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 20.03.2010, 20:53
to chociaz pierwsze 45 min zeby zacza na ławce a nóż by sie przełamał no ale to sa tylko nasze gdybania

ale nikt sie go nie czepia tylko dyskutujemy co by zrobic aby paweł sie odblokowal
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.03.2010 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.03.2010, 20:55
Brawo Piłkarze ! Brawo Kasperczak. Widać ,że jakąś świeżość trener wprowadził do drużyny i aż od 3 kolejki wygraliśmy ponownie najwyżej czyli w stosunku 3 bramek. Oby ten mecz zapoczątkował wspaniałą serię ku Mistrzostwie Polski ! Cieczy także wiadomość , że Legia zremisowała i znów jak na początku rundy mamy nad nimi 5 pkt przewagi. Teraz czekamy tylko na potaknięcie Lecha. Szkoda , że nie mogłem na żywo śledzić rywalizacji , także czekam na zapis wideo. widziałem wprawdzie bramki , ale tak nie zbyt dokładnie bo typ 1 tak ich niestety przedstawił , poza bramka Marcelo , którą dość dobrze od poczatku do końca udało mi się zobaczyć. Cieszy także to , że w końcu zmiennicy dali od niepamiętnych czasów dobre zmiany , które jak wszyscy wiedzą tak szczęśliwie się dla nas zakończyły
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.03.2010, 20:56
Niestety nie moglem oglądać meczu, ktoś mi powie jak spisał się Ba?

Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 21:00
Mamba napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie moglem oglądać meczu, ktoś mi powie jak spisał się Ba?
Nieźle, ale nic ponadprzeciętnego. Spora liczba strat (bodajże 11 do pierwszej połowy), ale jednocześnie największa liczba przechwyconych piłek. Udział w akcjach ofensywnych - jak zwykle przyzwoity, przy jednej - tuż za szesnastką - mógł uderzać zamiast podawać, skutkiem podania strata ogólnie wyróżniał się pozytywnie przytomnością rozegrania.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.03.2010, 21:01
Jeszcze taka mała uwaga - ostatnio mocno się obrywało Jirsakowi a wygląda na to że przynajmniej w części niesłusznie - pomijam tego gola bo on niewiele na razie zmienia ale zauważcie że Ba - który gołym okiem widać że grać potrafi, był równie bezradny co Czech, jedyna różnica to ze 2 wygrane dryblingi i to że dał do zrozumienia że w****ia go to że wszyscy się gdzieś chowają.
Przy takiej postawie partnerów to po prostu żywcem nie ma jak dobrze podać ,nie licząc oczywiście podań do najbliższego partnera.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.03.2010, 21:04
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Nieźle, ale nic ponadprzeciętnego. Spora liczba strat (bodajże 11 do pierwszej połowy), ale jednocześnie największa liczba przechwyconych piłek. Udział w akcjach ofensywnych - jak zwykle przyzwoity, przy jednej - tuż za szesnastką - mógł uderzać zamiast podawać, skutkiem podania strata ogólnie wyróżniał się pozytywnie przytomnością rozegrania.
Dodam jeszcze, że jako jedyny w pierwszej połowie nie bał się podejmować pojedynków jeden na jeden i w większości je wygrywał.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.03.2010, 21:16
biechowianin napisał(a):Wyświetl post
Oj ma rację wolfy ! Kirm wybitny jest i basta. I nie dam złego slowa powiedzieć o wolfym. Sorry za blad oczywiscie powinno byc "propozycją". Ale Ba nie jest z naszej ligii gdyby byl mlody to spoko 10 milionow moglo by nam wpasc.
Byl na forum fan club Skorzy, teraz nasz szanowny moderator doczekal sie fan clubu...

Ostatnio edytowane przez koyoot : 20.03.2010 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.03.2010, 21:17
Z tego co widzę Ba jak tylko odzyska stabilizacje formy to obok Radka może być pewniakiem w drugiej Lini. w meczu w Białymstoku , też nie zagrał źle ale również bez rewelacji. Potrafił się dobrze zastawić , przerywał akcje rywali , potrafił ładnym zwodem uwolnić się spod opieki rywala ale jak tylko to zrobił to czasem bezsensownie zagrywał przez co drużyna traciła piłkę. Pewnie podobnie było w dzisiejszym spotkaniu. Ale ogólnie można Senegalczyka oceniać pozytywnie. Oby właśnie zaczął ustatkowywać własna formę na taką bez przestojów
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2010, 21:21
Do 65 min. gra Wisły wypadała bardzo blado, ok było lepiej niż w poprzednich meczach, ale to nadal jest baaaardzo daleko do terminu 'dobrej gry'. Lechia mimo rezerwowego składu zaprezentowała się korzystnie, wynik nie oddaje w pełni przebiegu meczu. Bardzo umiejętna gra taktyczna i groźne kontry, kto wie jak by się potoczył mecz gdyby Wiśnia oddał bardziej precyzyjny strzał w 22 min. Bo ta sytuacja była - jak to się mówi (już Kasper się udziela ) - dwustuprocentowa.

Teraz czas na rewanż, o ile dzisiaj z wynikiem było jak najbardziej okey, to we wtorek Lechijka przechodzi dalej
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.03.2010, 21:24
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Byl na forum fan club skorzy, teraz nasz szanowny moderator doczekal sie fan clubu...

Jest jeszcze najsilniejszy z fan clubów. FC Henryk Kasperczak.

Jeśli chodzi o mecz. Nie zauważyłem poprawy gry. Jedynie wynik korzystny, choć nie oddający przebiegu spotkania i poziomu gry naszych kopaczy.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.03.2010, 21:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wg kibiców Levskiego Christow jest słabym graczem. Dziwili się, że ktoś go chce po tym co prezentował u nich.
Natomiast jest spoko czlowiekiem, nie lansuje się po klubach jak większość bułgarskich piłkarzy no i dobrze gra na gitarze.

"Szkoda", że się z Terziottim minęli. Może założyliby jakiś duet muzyczny
Ale ****a kogo to obchodzi, że gra na gitarze?
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.03.2010, 21:30
Pierwsza połowa i 15 min drugiej takie że chciało się wyć.
Potem już poszło.
I teraz jest pytanie czy to poprzednie mecze tak wiązały im nogi i teraz po strzeleniu bramek będzie już OK. czy jednak są aż tak tragicznie słabi.

Najbliższe mecze pokażą, ale coś boję się że to 3:0 to ,,wypadek przy pracy”. Kasperczaka czeka duuuuuuuuuuużo pracy.
Brawo dla Brożka za asysty ale wkurzał że po stracie piłki człapie pod polem karnym przeciwnika, że jak upadnie to leży a nie zrywa się by dalej walczyć o piłkę.

Co do dopingu to wiadomo że mecz zgody i miło było gdańszczan gościć u siebie ale w drugiej połowie można było bardziej pogonić zawodników do lepszej gry – czasem aż cisnęło się na usta k.uraw mać Wisła grać.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.03.2010 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów