|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Zawiodłem się dzisiaj nieco na Ba, ponieważ według mnie był troszkę zbyt schowany z tyłu, ale poza tym to w końcu genialnie zagrał Lobo, tzn. genialnie jak na polską ligę, bo ostatni raz taką zmianę dał w meczu z Lechią poprzedniego sezonu chyba. Ogólnie na plus i sprawdziły się słowa Małego: Niech padnie pierwsza bramka to posypią się następne czy jakoś tak xD Praktycznie wszystkie bramki po błędach obrony i po tzw: "przebijankach", ale mimo wszystko miło było popatrzeć na tą radość bo strzelonych bramkach i teraz tylko czekać do wtorku xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Twój podpis mówi sam za siebie
Mamy prawo do euforii, po fatalnych czterech meczach posuchy. Wreszcie obejrzałem 20 minut (chodzi mi tu wyłącznie o końcówkę) lepszej Wisły niż przez cały sezon Skorży. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie ma co popadać w euforie, ale ja to zrobiłem bo dotychczas nie było zbytnio okazji więc trzeba korzystać już dziś!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Straszne co nie? Jakie znowu? Po czterech meczach bez bramki to nie jest takie ZNOWU.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale Małecki powinien zostawać po treningach te dwie, trzy godziny i ćwiczyć dośrodkowania bo te baloniki są straszne.
Szczęśliwe zmiany. No i wreszcie! |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak miał Heniu nie spaść z Górnikiem jak tam grają same kałamaki, które teraz pokazują, że są na 5 miejscu w II lidze. Po tym meczu i początkowych meczach tej rundy powinniśmy się wstrzymać z oceną pracy Heniego, bo to wszystko jest zasługą Maćka
Zobaczymy co będzie z Legią i Lechem ... Wisła gra strasznie przewidywalnie i statycznie, nie ma jakiegoś ozywienia akcji i w tym upatruję przyjście Kasperczaka, że pod jego wodzą znowu zaczniemy grać pięknie dla oka. Strasznie nie podoba mi się gra Kirma i według mnie powinien wylądować na ławce na najbliższy mecz, bo gra tragicznie... dobre zmiany Heńka pomogły i mamy upragnione, szczęśliwie zdobyte 3 pkt-y ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
ale nie wydaje się wam że Ba gra trochę za bardzo z tyłu? powienien być zaraz za napastnikami a nie tak trzymać się tego środka masakrycznie, no ale to już trenera myśl gdzie go ustawi... wreszcie zwycięstwo i 3 brameczki... trochę na to trzeba było poczekać.. na plus Łobo i Jirsak, co to się porobiło
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ciiiii, bo jeszcze w Bytomiu, Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu przeczytają. I będą pilnować w kolejnych meczach.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
teraz myślę będzie już tylko lepiej chłopakom brakowało bramki żeby przełamać się psychicznie.
cieszę się jakbyśmy wygrali z Barceloną. ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
do:antoshka1985
chyba myślisz o meczu u nas, bo zadebiutował wygrywając z Zagłębiem Lubin 1:0 na wyjeździe, nie prowokuj |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tym meczu mozna powiedziec dwie skrajnie rozne tezy. Ze gra tragiczna oraz swietna, oraz ze pilkarze do dupy oraz to ze znacznie przewazali umiejetnosciami indywidualnymi nad pilkarzami Lechii. Obie tezy sa trafne. Ale jedna jest do 65 minuty a druga od 65 minuty. Zwroccie uwage ze jedynej rzeczy ktorej naszym pilkarzom brakowalo to chyba tylko i wylacznie wiary i spokoju psychicznego w to ze moga wygrywac i demolowac lige. W momencie gdy futbolowka po strzale Marcelo zatrzepotala w siatce absolutnie caly zespol podbiegl do Marcelo by sie cieszyc wspolnie z tego gola. Widac ze to bylo naszym o wiele bardziej potrzebne, niz jakiekolwiek bury od trenera. Czasami zbyt duza presja powoduje to ze nic nie wychodzi bo po prostu chce sie za bardzo. W momencie gdy nasi grali juz na luzie w ofensywie(ale znowu wkradla sie nerwowosc w defensywe, co tylko potwierdza to o czym pisze, bo nasi bali sie zaczynac wszystko od poczatku w wypadku utraty przypadkowego gola) automatycznie pilka zaczela w cudowny sposob sama wchodzic do bramki przeciwnika.
Odnosnie gry to jak pisalem. do 65 minuty tragiczna. Od tej minuty juz wszystko naszym wychodzilo, byly odbiory, wygrywali pojedynki 1 na 1, ba! nawet biegowe wygrywali. Dlatego koncze tego posta gromkim hallelujah i oby tak dalej czego naszym pilkarzom, sobie i wam wszystkim moi drodzy zycze ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że nasi piłkarze się obudzą wreszcie i powstanie zdrowa rywalizacja. Kasperczak pokazał im, że każdy może grać, ale i każdy może zejść.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dziś dużo więcej zrobił Łobo niż Kirm w tych 3 meczach poprzednich.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez harthausen : 21.03.2010 o godz. 05:54.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wielka ulga po tych bramkach . Trzeba też powiedzieć , że całkiem inaczej wyglądała gra przy naszych kibicach . Widać było większą determinacje , chęć do gry , wsparcie trybun robi swoje .
Jak dla mnie , najlepszy mecz Wisły w tym sezonie obok meczu z Lubinem i Śląskiem na wyjeździe . Gra Wisły zawsze cieszy , gdy strzela bramki , wygrywa i jej jest jeszcze mało . To było po nich widać . Czesto w poprzedniej rundzie po strzeleniu 1 bramki Wisła była zadowolona wynikiem . Kasperczak jest tego typu trenerem , że na minimalizm nigdy nie pozwala . Oby Wisła przebudziła się na dobre . A i nuż Łobo z Jirsakiem na dobre się rozkręcą , a moze i Boguś zacznie grać tak jak przed kontuzja .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.03.2010 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
sam sie ciesze ,ale równie dobrze mogłobyc 0-0 ,ale najwazniejsze ze sa 3 punkty
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cieszy zwycięstwo ale żal patrzeć na taką grę. Co drugie podanie niecelne, czasami nawet pomiędzy zawodnikami stojącymi kilka metrów obok siebie.Gra często na tzn. aferę czyli wybicie piłki do przodu i może ktoś ją z naszych przejmie. Oglądam mecze ligi hiszpańskiej i angielskiej i powiem, że z taką gra jaką prezentuje Wisła nie mamy absolutnie żadnych szans nawet z drużynami z dołu tabeli z wyżej wymienionych krajów.
Mało walki, mało biegania, bardzo niecelne podania, czasami kompletny brak pomysłu na przeprowadzenie akcji żal oglądać tych kopaczy którzy zarabiają kupę kasy. To jest mentalność piłkarzy i jeśli ich nie zmienimy to oni już się nie nauczą dobrze grać, dobrze czyli porównywalnie do poziomu zawodników z lepszych lig. Nie będzie kasy na dobrych zawodników, porządnych skautów, profesjonalnego szkolenia młodzieży i wdrażania ich do 1 zespołu to nie będzie wymarzonej Ligi mistrzów czy nawet dobrej gry w pucharze uefa. Pozdro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Wynik lepszy od gry. I won z Diazem, 2 minuty meczu i 2 straty i aut wyrzucony _nie_na_boisko.
Tyle minusów, plusy? Odblokowaliśmy się, gramy lepiej, widać progres, z zespołu zejdzie ciśnienie. Heńkowi czas pracy leci i ten sam czas na zmienienie tej jakości gry Wisły. Poza tym wszyscy piłkarze zagrali lepiej niż w ostatnich meczach. Bez mega podniety, ale z duuuużą nadzieją na wielki powrót Wisły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Damianos jak dla ciebie w tym meczu bylo malo walki to zaloz mocniejsze okulary. No offence of corz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nareszcie. Oby to był dobry prognostyk
A tak na marginesie widzę, że przyjęło się heniowe "Żirsak" ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
P.S. Jak dla mnie jeżeli będzie grać tak dalej to nie uzyskamy wystarczającej ilości punktów na Mistrza ;/ Wisła nie ma niestety pomocy na poziomie Amici ;/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
przykro to stwierdzic ale Wisła nie ma pomocy na dzien dzisiejszy na miare MP a nawet ekstraklasy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jeden z najlepszych , bo w tym sezonie takowe można naliczyc na palcach jednej ręki . Wiślacy po raz trzeci w tym sezonie wygrali różnicą trzech bramek . Teraz może być już tylko lepiej .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.03.2010 o godz. 18:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kolejny fatalny mecz ,tym razem z rezerwami Lechii.Nie wiem co się dzieje z tym zespołem - na dziś to najważniejsze że w końcu padły gole i że mamy 3 punkty.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|