The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2010, 11:54
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
No dobra, ale że strzelił jedną ładną bramkę z Legią czy drugą z Jagą to już go czyni największym talentem polskiej piłki?
Tak, ma chlopak pojecie o grze. Bo jest szybki, waleczny, przebojowy, swietnie wyszkolony technicznie, a przede wszystkim skuteczny. Do tego umie wygrac pojedynki 1 na 1 oraz glowkowe. Mam nadzieje ze takich pilkarzy bedzie sie pojawialo w Polskiej lidze wiecej.

P.S. Warto tez obserwowac Piecha z Ruchu.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2010, 12:00
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
.
Niby za co? Ze dzialacze nie wyplacili jeszcze premii za 2009 rok? Z wyplatami dzialacze sa aktualnie na bierzaco. Takowych nie wyplacil m.in Lech i Legia jeszcze i tez maja zleciec z ligi?
Opieram się na informacjach (wiarygodnych, nie medialnych) sprzed ok. miesiąca i wiem, że na wtedy zawodnicy wypłaty nie powąchali od listopada. Być może coś się przez ten czas zmieniło ale nie zmienia to faktu, że problemy macie bo o spektakularnych umowach sponsorskich nie słyszałem.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.03.2010, 12:15
Taurom niecaly miesiac podpisal umowe sponsorska a ponadto kilka dni temu Ruch na niewielkiej emisji akcji zarobil 1.8 mln zlotych. .......enie o zaleglosciach w Ruchu jest mocno niesmaczne, skoro co najmniej 60% kluibow w Ekstraklasie ma duzo wieksze problemy finansowe od nas. Tyle.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.03.2010, 12:19
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Nie. Ale widać że chłopak ma pojęcie. A to juz "coś" jak na naszą lige. Poza tym powiedziałbyś to samo o Lewandowskim jak strzelał w Zniczu? Przykład po którym nie można takich zawodników lekceważyć i warto ryzykować pieniądze..
Ale ja nic nie powiedziałem o tym że nie warto ryzykować. Ba, uważam że to w piłce jest obowiązek. Głupie jest gadanie, że Urban w Legii zasługuje na wyróżnienie bo zaryzykował i wprowadził dwóch młodych (Rybus i Borysiuk). To jest obowiązek, by nie zostawić następcom tzw. spalonej ziemi. Takie same obowiązki miał Skorża wobec Małeckiego czy Leszczaka... Podważam to czy Sobiech jest warty 800 tys euro jakich życzy sobie Ruch...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.03.2010, 12:33
Kupienie Sobiecha uważałem za nasz obowiązek już w zimie teraz jego wartości tylko rośnie. Lech wyciągnął nam już z przed nosa Lewandowskiego, Peszke oddaliśmy bez walki. Ten chłopak nie strzela przypadkowych goli ! To są akcje przemyślane on wie co chce zrobić. nie da się tego porównać do goli strzelanych na kartofliskach, po rykoszetach, do pustej bramki jak strzela 90% napastników w tej lidze. Ten chłopak ma wszystko, jest szybki, dosyc wysoki, jest silny, jak na Polaka dobry technicznie. Wystarczy go tylko doszlifować. On ma porównywalny talent do Lewandowskiego.

I nie gadajcie że przed kupnem Polaka trzeba się 10 razy zastanawiac bo Lewandowskiego w ten sposób odpuściliśmy a jest to teraz NAJLEPSZY piłkarz tej ligi.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.03.2010 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.03.2010, 12:33
tez ogladalem Sobiecha w wielu meczach i jest to naprawde dobry napastnik, a jest młody, moglby sie rozwinac jak Zurawski conajmniej.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2010, 12:37
a Wy tu w tym temacie o Sobiechu ? obawiam sie że ta dyskusja powinna byc w "Gdybym był bogaty.....

Zamiast niewątpliwie utalentowanego napastnika Ruchu przyjedzie kolejny Hristov co bramki strzelał.... ale 4 lata temu a potem będzie problem z zespołem klasy Lewadii w pucharach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2010 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.03.2010, 12:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a Wy tu w tym temacie o Sobiechu ? obawiam sie że ta dyskusja powinna byc w "Gdybym był bogaty.....
Jesli nie stac nas na wyciągniecie kogos z Ruchu Chorzów to powinniśmy mieć już tylko ten temat, dlatego rozgranicz Kluvierta, Makinwe od utalentowanego chłopaka z klubu, który co roku borykał/boryka się z problemami finansowymi.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.03.2010, 13:11
Sobiech to czysta fantastyka wobec sytuacji w klubie i wobec tego, ile zyczy sobie za niego Ruch. Jesli gdzies przejdzie, to napewno nie do polskiego klubu...akurat nasi pilkarze maja dobrych menagerow, a zaplacenie 800 tys. euro czy 1 mln, to nie jest duzy wydatek dla zachodniego klubu. Przypominam, ze 1-ligowiec angielski zaplaci za Radka Majewskiego 1,5 mln euro.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 20.03.2010, 13:26
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nic nie powiedziałem o tym że nie warto ryzykować. Ba, uważam że to w piłce jest obowiązek. Głupie jest gadanie, że Urban w Legii zasługuje na wyróżnienie bo zaryzykował i wprowadził dwóch młodych (Rybus i Borysiuk). To jest obowiązek, by nie zostawić następcom tzw. spalonej ziemi. Takie same obowiązki miał Skorża wobec Małeckiego czy Leszczaka... Podważam to czy Sobiech jest warty 800 tys euro jakich życzy sobie Ruch...
Ruch sobie zyczy 1-1,5 mln euro za Sobiecha. Ja uwazam ze na tym etapie on nie jest wiecej wart niz (GORA!) 600 tysiecy Euro, biorac pod uwage wiek, obecne mozliwosci i potencjal tego pilkarza.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 13:29
jakby nie był z Polski to by na teraz kosztował te 2 mlny euro. zobaczcie transfery w lidze angielskiej, jakie tam słabiaczki kosztuja po 5 mlnow ;p

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.03.2010, 13:47
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Taurom niecaly miesiac podpisal umowe sponsorska a ponadto kilka dni temu Ruch na niewielkiej emisji akcji zarobil 1.8 mln zlotych. .......enie o zaleglosciach w Ruchu jest mocno niesmaczne, skoro co najmniej 60% kluibow w Ekstraklasie ma duzo wieksze problemy finansowe od nas. Tyle.
Nie wspominając o połowie bańki za Brzyskiego.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.03.2010, 14:01
HEDu napisał(a):Wyświetl post
jakby nie był z Polski to by na teraz kosztował te 2 mlny euro. zobaczcie transfery w lidze angielskiej, jakie tam słabiaczki kosztuja po 5 mlnow ;p
A na Białorusi Hleb czy Kriwiec nie kosztują więcej jak 400 tys euro.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 20.03.2010, 14:04
Mi Sobiech przypomina inną byłą gwiazdę tej ligi - Zahorskiego. Podobne warunki, podobna fantazja w grze niepodparta wyszkoleniem technicznym (coś a'la Rasiak), ta sama drewniana koordynacja. We Francji, albo w Hiszpanii typa by nie przepuścili przez szkółki piłkarskie, bo chłopak najzwyklej biegać nie umie. Ale jak powiedziałem, Sobiech coś tam na boisku widzi, kilka bramek strzelił, więc już się o nim pisze w samych superlatywach.

Nie lepiej rozejrzeć się za darmowymi murzynami w drugiej lidze Francji?

Przychodzi taki Ba, nikomu nie znany Senegalczyk i z miejsca staje się wśród większości forumowiczów wielką nadzieją. A za Iwańskiego, Cetnarskiego, Majewskiego, Gułę ile euro chciano...

Riposta mojego starego sprzed paru dni, kiedy oglądałem LM i powiedziałem coś o polskiej piłce:
"Nie mów mi o nich. Polacy wogóle nie powinni grać w piłke." - I tym powinniśmy kierować się w naszej polityce transferowej . Drugiej Wisły Kasperczakowej opartej na samych Polakach nie zbudujemy. Nie te czasy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.03.2010, 14:10
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Mi Sobiech przypomina inną byłą gwiazdę tej ligi - Zahorskiego. Podobne warunki, podobna fantazja w grze niepodparta wyszkoleniem technicznym (coś a'la Rasiak), ta sama drewniana koordynacja. We Francji, albo w Hiszpanii typa by nie przepuścili przez szkółki piłkarskie, bo chłopak najzwyklej biegać nie umie. Ale jak powiedziałem, Sobiech coś tam na boisku widzi, kilka bramek strzelił, więc już się o nim pisze w samych superlatywach.

Nie lepiej rozejrzeć się za darmowymi murzynami w drugiej lidze Francji?

Przychodzi taki Ba, nikomu nie znany Senegalczyk i z miejsca staje się wśród większości forumowiczów wielką nadzieją. A za Iwańskiego, Cetnarskiego, Majewskiego, Gułę ile euro chciano...

Riposta mojego starego sprzed paru dni, kiedy oglądałem LM i powiedziałem coś o polskiej piłce:
"Nie mów mi o nich. Polacy wogóle nie powinni grać w piłke." - I tym powinniśmy kierować się w naszej polityce transferowej . Drugiej Wisły Kasperczakowej opartej na samych Polakach nie zbudujemy. Nie te czasy.
Mnie Sobiech w ogóle nie przypomina Zahorskiego. Zahorski nigdy nie miał smykałki do strzelania goli, umiał się zastawić odegrać piłkę i tyle. Sobiechowi jednak bliżej do Lewandowskiego. Ma zmysł do zdobywania goli. Czas pokaże.

Ja uważam ze będzie Sobiech więcej wart niż (z całym szacunkiem) wszystkie Krivce, Kirmy, itd... (owszem dobrzy gracze ale nie bramkostrzelni napastnicy a ci są w cenie)

Ba już za stary żeby ktokolwiek chciał go od nas odkupić, ale nie był to no name ale kopacz na zakręcie kariery. Od niego zależy czy się podniesie i jeszcze trochę pogra na wysokim poziomie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.03.2010, 14:14
To jest właśnie takie typowe dla polskiej ligi myślenie. Dla czołówki stawia się zaporowe ceny, a zgłoszą się Turasy czy inne Angliki i od razu z pocałowaniem ręki się sprzedaje dajmy na to takiego Glika czy Sobiecha za rozsądną kwotę.
Lepiej osłabić ligę niż sprzedać do innego polskiego klubu. Czekam niecierpliwie, za ile tak na prawdę odejdą ci piłkarze z ligi. Idę o zakład, że nie będą to życzone w gazetach miliony.
..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.03.2010, 14:20
Jak sobie człowiek przypomni ile za Gargułe chciano a ile z niego pożytku to się włos na głowie jeży
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 15:13
Zahorski strzelił 14 goli w ekstraklasie. Sobiechowi brakuje do niego "az 4" a ma dopiero niecałe 20 lat... ludzie czego wy wymagacie od tak młodego piłkarza w Polsce ? Szczegolnie ze gra w słabej druzynie a strzela, i to ładnie.

Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.03.2010, 21:46
O sobiechu- po pierwszej rundzie ciężko było tego chłopaka ocenić. Wiele już bylo takich gwiazdek w naszej lidze. Ale teraz patrzę na gościa, oglądam skróty i ten zawodnik naprawdę ma coś w sobie, taki trochę drugi Żurawski. Potrafi się znaleźć w polu karnym, zastawić, grać głową, a przede wszystkim MYŚLI na boisku- w tym aspekcie między nim a choćby Małeckim to lata świetlne.
Trochę i tak już za późno, Ruch sobie zaśpiewa co najmniej milion euro.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.03.2010, 22:25
Sobiech i Micanski, to napastnicy ktorymi sie powinnismy zainteresowac w letnim okienku transferowym, jesli oczywiscie kasa na to pozwoli...
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 20.03.2010, 22:29
Dziwne, że jeszcze moderatorzy zareagowali... Panowie to nie ten temat. Tutaj przecież komentujemy tylko i wyłącznie informacje i ewentualne ruchy transferowe, a nie swoje widzimisie typu: Przydałby nam się Sobiech. Nie zaśmiecajmy tego forum...

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.03.2010, 17:19
Według mnie klub taki jak Wisła potrzebuję gruntownej rewolucji jeżeli chce spełnić swoje ambicje.
Obecna polityka którą prowadzimy już od wielu lat się nie sprawdza . To jest raczej złudne marzenie o Lidze Mistrzów niż mocny plan.
Nie stać nas na prowadzenie takiej polityki jak kluby które regularnie staczają bitwy o LM i co jakiś czas się do niej dostają.
Mówię tu o sprowadzaniu solidnych graczy na europejskim poziomie. Tacy zawodnicy mają już swoją wartość która zazwyczaj nie jest mniejsza niż 1 mln Euro. W Polsce nie ma zawodników którzy mogli by sprostać takim wymaganiom . A nawet jeżeli znajdą się tacy ,którzy prezentują obiecujący poziom to kluby chcą za nich kwoty które znacznie przewyższają ich rzeczywistą wartość .

Zamiast wydawać grube pieniądza na transfery i pensje dla pseudo zawodowców powinniśmy zacząć wydawać jak najwięcej na bazę treningową i ściągnąć światowej klasy specjalistów. Zbudować taką ekipę jak mają najlepsze kluby na świecie.

Potem ściągnąć materiał z którego ci specjaliści stworzą nam piłkarzy. Najlepiej zawodników którzy byli szkoleni w zespołach gdzie wiadomo ,że wychowanie młodzieży jest na najwyższym poziomie.
Do tego pozbierać najbardziej uzdolnioną i ambitną młodzież z kraju.

Oczywiście taki plan wymaga czasu ,cierpliwości i poświecenia ale efekty na pewno by się pojawiły.Nawet kosztem spadku do niższych lig ale po 4-5 latach moglibyśmy mieć zespół na poziomie europejskim.
A z tego dalszy rozwój poszedłby już gładko.

My natomiast stoimy w miejscu.Ściągamy zawodników którzy są mało perspektywiczni .
Nie inwestujemy w szkolenie młodzieży. Nie ma kasy.

Wiem ,że klub jest źle zarządzany ale jak ktoś się w końcu nie obudzi to nigdy nie wyjdziemy z własnego podwórka i nie zagramy w prawdziwa piłkę.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 21.03.2010 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2010, 18:01
Sobiech, Micanski, Bruno - bardzo ciekawi ligowcy i niezwykle uzdolnieni.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.03.2010, 08:50
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.03.2010, 09:03
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Sobiech, Micanski, Bruno - bardzo ciekawi ligowcy i niezwykle uzdolnieni.
Tylko nie mów że od razu ich byś do Wisły wziął.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.03.2010, 09:15
totalne bzdury, zresztą Trabzon to straszna dziura, wiadomo jakie miał tam perypetie nasz Szymek.... Mam nadzieję, że nie pozbędziemy się Marcelo, to ostoja defensywy i do tego strzela ważne gole, bezcenny...
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 22.03.2010, 11:44
Kolejne okienko raczej znowu będzie przegrane w stosunku do Lecha. Za Lewandowskiego(pewnie z 4 mil dostaną) przyjdzie zapewne Rodinov + jeszcze będą mieli full kasy.

U nas raczej nikogo się nie uda sprzedać za rosządną cenę. Nasze gwiazdy już na równi pochyłej(pod względem transferu za dużą kasę) i jedyna dla nas szansa to zatrzymanie Marcela, Brożka i Małeckiego. W zasadzie to obecnie tych 3 piłkarzy stanowi o naszej sile. Nadzieja jeszcze nadal w Kirmie, Boguskim, Głowackim, Alvarezie(gra teraz bardzo dobrze mam nadzieję, że utrzyma formę i go wykupią) i mam nadzieję Gargule.

Trzeba coś zrobić żeby wymienić Pawełka na jakiegoś zdolniachę.
Poza tymi piłkarzami co wymieniłem to Lech jest w stanie za kasę z Lewandowskiego kupić napewno lepszych(od Diaza, Pi.Brożka, Jirsaka, Sobola, Ba, Łobodzińskiego) a przecież są to piłkarze, którzy stanowią dużą część naszej podstawowej 11.

Hipotetycznie więc:
Buric>Pawełek(a nie zanosi się na jakiś cud)
Arboleda=Marcelo
Głowacki> drugi stoper Lecha
Diaz=<Gancarczyk
Wojtkowiak=Alvarez
Krivets>=Pi.Brożek
Stilic>Garguła/Ba
Sobol=Bandrowski
Peszko>Kirm/Łobodziński
Brożek=Lewandowski
Małeck>Iniac
1 punkt za przewagę, 0,5 punkta za przewagę lub remis:

Lech w mojej ocenie już teraz prowadzi 2 punkty(co niejako odzwierciedlają aktualne wyniki).
A teraz powiedzmy, że za Lewandowskiego Lech kupuje:
Rodinov
Sobiech
Sadlok
Jodłowiec
(tymi piłkarzami od dłuższego czasu się interesują)+ zapewne jeszcze ktoś dobry z zagranicy
Na co napewno będą mieli pieniądze.
Masakra!!
Zapewne Sobiech z Sadlokiem są do wyciągnięcia za 1,5 mil razem. Rodinov pewnie z 500tys Euro, Jodłowiec pewnie za 700tys też przejdzie. Jednym słowem sprzedając Lewandowskiego Lech ma szansę jeszcze bardziej się wzmocnić i nas zdystansować.

Może dopisze nam szczęście i z kartą na ręku sprowadzimy Messiego Sorry za lekki off top ale obecnie Lech jest naszym największym rywalem do Mistrzostwa Polski.
A my? Już widzę jak będziemy mieli choćby z 1mil euro na transfery.

Nie chcę wam podnosić ciśnienia. Ale jak jeszcze do tego Lech zajmie w tym sezonie 1 miejsce(tfu tfu) to nawet Kasperczak w następnym może nam nie pomóc w nawiązaniu walki o Mistrzostwo.
Nie wiem dlaczego nam cały czas pod górkę. Ale akurat splot różnego rodzaju okoliczności stawia na pierwszym miejscu Lecha w kontekście zdominowania naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 22.03.2010 o godz. 11:57.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2010, 11:58
Stuknij się w czaszkę z tymi porównaniami Małeckiego z Injacem albo stawianiem znaku równości pomiędzy Bandrowskim i Sobolewskim.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 22.03.2010, 11:58
Już masakra miała być w tym sezonie i jakoś ja jej nie widzę... Nie sądzę żeby Lech dostał za Lewego więcej niż 3mln. Już pamiętam jak to Legia biła rekord sprzedając Janczyka za niby 5 baniek, a potem okazało się, że poszedł za znacznie mniejszą kwotę.

Oglądałem ich wczoraj, na tym kartoflisku, bo boiskiem tego nazwać nie można było. To nic specjalnego nie pokazali. Jaga gdyby wykorzystała chociaż 2 sytuacje z pierwszej połowy, to Lech mógł przegrać.

Zobaczymy wszystko w tym okienku transferowym. Może jak Wisła obroni mistrza, to znajdą się pieniądze na jednego dobrego grajka. Poza tym sądzę, że Garguła odzyska formę przy Kasperczaku. Tak samo podejrzewam poprawi się gra Jirsaka. A na msze dam jak Łobo zacznie grać na miarę swoich możliwości i pieniędzy jakie zarabia
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 22.03.2010, 12:00
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Stuknij się w czaszkę z tymi porównaniami Małeckiego z Injacem albo stawianiem znaku równości pomiędzy Bandrowskim i Sobolewskim.
Obecnie Lech gra 451-433. Więc tak jakby nie ma z kim porównać a porównuję wartość najlepszych piłkarzy.
A jeżeli chodzi o Sobola to pamiętaj, że chłop ma już swój wiek i poprostu może grać nieco gorzej. Zauważ, że obecnie zatracił to co miał kiedyś: rajdy, strzały z dystansu i branie udziału w ataku.

Oczywiście gra drużyna.
Może też pisać, że Lech może nie dostać tyle za Lewandowskiego itp. Ale mają np. sponsora a my nie:(

Danie im w tym roku mistrza to może być przyszłościowy gwóźdź do trumny. Dlatego trzeba walczyć do upadłego. Lech za poprzednie rundy zapewne ma większe szanse na rozstawienie w eliminacjach niż my, a już nie raz pokazał że grać w pucharach potrafi.
Dlatego mistrzostwo nie jest tak ważne ze względu na naszą szansę(moim zdaniem będzie ona znowu mała), ale ze względu na to, że przy splocie tych wszystkich okoliczności Lech będzie na fali i może nam odjechać awansując do CL. Trochę to bez ducha sportu co piszę, ale trudno.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 22.03.2010 o godz. 12:05.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów