|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() takze mozliwe ze bedzie dobrze ![]() a co do wzoru to trudno go oceniac nie wiedzac jakie inne byly, ale teraz to i tak juz pozamiatane ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Ja nie wiem jak ta mozaika będzie pasowała do trybuny E, bo chyba nie będzie, do D też nie bardzo ba tam jest tylko jeden czerwony sektor na 5. Tyle było narzekań na projekt który wygrał konkurs UMK, a jak przyszło co do czego to mamy ten sam projekt tylko kolory na pierwszym piętrze są przesunięte o jeden sektor w prawo czy w lewo. I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Przeszkodą jest niekompetencja inwestora zastępczego, czyli ZIKITu. Za to, ile trzeba będzie wyłożyć Polimexowi aby zszedł z boiska i zainstalował dach od tyłu, spokojnie dałoby się zamontować składane krzesełka na całym stadionie. Oni spieprzyli wszystko, co urzędnicy spieprzyć mogą przy inwestycji - od akceptacji projektu aż po przetargi. Gdyby inwestorem zastępczym była spółka mająca odpowiednie do tego kompetencje (jak w przypadku stadionu Cracovii) to dzisiaj nie martwilibyśmy się o to, że nie będzie szatni, IT itd. Jak ktoś pamięta rozstrzygnięcia przetargów na trybuny boczne, to można zauważyć że były tam całkiem spore oszczędności względem kosztorysu, oszczędności które wystarczyłyby zapewne na wyposażenie trybun, a być może IT zostałoby również podpięte pod przetarg na trybunę zachodnią a radni rok temu przegłosowaliby dodatkową kasę).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Projekt nie jest zły. Ososbiście sto razy bardziej wole taką wersję aniżeli jednolitą niebieską i nudną trybunę. Nie mogę odpalić strony SKWK. Jest podane jakieś info jak będzie wyglądać zachodnia?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ozesz ****a projekt jest juz WYBRANY !!
Skonczcie ta debate bo jest o niczym. W swoim imieniu dziekuje wszystkim, ktorzy zaangazowali sie w to zeby byl projekt, ktory wg mnie jest calkiem fajny, a co najwazniejsze dopasowany do istniejacych juz trybun, zamiast niebieskich krzeselek z zoltymi przejsciami pasujacym do stadionu miejskiego w Gdyni. Faktycznie miedzy 19 i 06 gwiazdka pasowalaby dosyc dobrze. Zamiast biadolic niech zglosi sie na ochotnika ktos kto doszlifuje projekt z detalami na poszczegolne krzeselka, np. "Ł" trzeba dopracowac albo "9" i "6". crazykaro jestes tak upierdliwy pomimo wczesniejszego ostrzezenia ze dostajesz zadanie specjalne. Juz dzis mozesz zaczac od zrobienia projektu na A i B i pojscie do ZIKiT i zalatwienie go. Jak nie umiesz sie bawic grafika albo nie chce ci sie gadac z ludzmi to zglaszasz sie do Kuby z pytaniem "co moge zrobic w sprawie stadionu zebym na przyszlosc byl zadowolony zamiast znowu marudzic". Brak zgloszenia bedzie rownoznaczny z rezygnacja z krytyki wszystkiego co sie rusza w tym temacie. crazykaro napisał(a):
Nienormalne bo komus podoba sie cos co tobie nie. Wroc moze jak dorosniesz i zrozumiesz ze kazdemu podoba sie cos innego.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 18.03.2010 o godz. 18:14.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wiem, ze troche nie to miejsce na pytanie, ale interesuje mnie jak ta kwestia rozwiazali na innych stadionach. Ma ktos wzor z Legii, pasow, Amici, Slaska, Lechii, ewentualnie narodowy w Warszawie? Nie sadze by to byla tak odlegla perspektywa, by sie jeszcze nikt tym u nich nie zajmowal.
![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niestety, moim zdaniem projekt średniawy, niemal identyczny z tym, który wygrał konkurs. W zasadzie poprawiono tylko kształt liter (na +) oraz krzywą gwiazdę zamieniono na ch**wą pustą przestrzeń. Ciekawe, czy tak źle wyglądałoby przesunięcie 1 i 9 o jeden sektor w prawo i pusta przestrzeń pod W.
Szachownica do mnie nie przemawia, już ten czerwony kwadracik na D wygląda źle, teraz go będziemy mieli wszędzie. Wolałbym brak nawiązania do D i E, ale ładną jednolitą czerwień na całości niż te klocki. Pretensji do wybierających wielkich nie mam, było mało czasu, wybierał kto wybierał... starali się, brali pod uwagę detale, których nie dostrzegam... trudno. Tak to jest jak zapytania o krzesełka ze strony kibiców są przez ZIKiT odbijane, po czym nagle napotkana pani dyrektor deklaruje współpracę i już po terminie zamówienia siedzisk przesyła się projekt, który trzeba uzgodnić w 48 godzin. 48 godzin, które zadecyduje o wyglądzie stadionu na lata.
Ostatnio edytowane przez rav : 18.03.2010 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A na to, ze nikt łaskawie nie napisła że projekty są zbierane tylko radny Olszówka dopiero o tym poinformował, a poźniej o 2 w nocy pojawiło info, że projekty sa zbierane do 10 rano, to już nic nie poradzę. A chętnie popracuje i się pobawię żeby wycisnąć maks z tego co niefortunnie zostało wybraneZmanipulowałeś moją wypowiedź ucinając początek. Jak nie zrozumiałes co napisałem to rav napisał podobnie jak ja
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.03.2010 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Odnośnie różnego rodzaju mozaiki na stadionie cepelii itp
i niby nikt czegoś takiego nie projektuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Myślę że wzór wybrany przez SKWK jest prosty i czytelny i taki powinien być. Szkoda jednak że było tak mało czasu na ostateczną decyzję odnośnie projektu krzesełek, ale teraz już tylko czekać aż zaczną zwozić krzesełka na murawę i montować na trybunach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ PvD Ten stadion w środku był pokazany przy okazji tego projektu "śnieznego" obrazując jak nasz stadion nie powinien wyglądać
A tu jeszcze jeden "udany" przykład Mosaic Stadium ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
Cytat:
PS: Możesz pokazać swój projekt?
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.03.2010 o godz. 18:43.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@PvD Zaden z przedstawionych przez ciebie stadionów nie ma szachownicy tylko lepiej lub mniej udaną wizję artystyczną związaną z jakąś mozaiką. Ja już kończe bo co miałem powiedzieć na ten temat to powiedziałem a raczej napisałem
a co do wybranego projektu to może być problem z "czcionką" napisu, gdyż przy takiej jak jest ilości siedzeń w sektorze wyjdzie znacznie bardziej kanciasto |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
a na to jakie określenie najlepiej pasuje?
![]() ![]() ![]() http://stadiony.net/pictures/bel/jan..._stadion08.jpg http://stadiony.net/pictures/fra/sta...guichard09.jpg http://stadiony.net/pictures/fra/sta...n_bollee01.jpg i co z twoim projektem zaprezentujesz go żebyśmy mogli porównać? ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dla mnie projekt zajebisty. Fajnie się komponuje z D. Ciekawe jak z AiB fajnie by wyglądało w podobnej kolorystyce tylko napis KRAKÓW.
A będzie śmiesznie jak np. na E dadzą logo sponsora stadionu. ![]()
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 18.03.2010 o godz. 19:09.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie ten projekt nie jest zły(szczególnie gdy nie można było się z tym wszystkim przespać a liczyło się pierwsze wrażenie) - faktycznie fajnie się komponuje z D - pytanie, czy reszta stadionu ma być niebieska?
Tak w ogóle to bardzo ciężko musi być z tymi najnowszymi nawet terminami, gdy te wielkie kozaki , nagle coś tam pod nas chcą zrobić ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oglądałem przed chwilą te składane super nowoczesne foteliki na Legii i tak powiem że optycznie to tandetnie jakoś wyglądają .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@PvD to też nie sa
SZACHOWNICE tylko pasy jak na wielu stadionach. Aczkolwiek chciałem się zapytać czy ci się one podobająA projektu nie pokaże bo jaki miałoby to cel |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Strona skwk wolno wchodzi:
Zadna tandeta tylko barwy Wisły, wiec nie rozumiem narzekan. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Co to za argument że nie ma szachownicy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
^^ Bardzo dobrze to wygląda... brawo
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
nie, te pasy mi się nie podobają ale nasza szachownica owszem i jak czytam nie jestem wyjątkiem dalej jednak nie wiem w czym tkwi problem bo to że jednym się podoba, a innym nie to już wiadomo i tego można się było spodziewać więc o co chodzi? co mamy ustalić? Cytat:
to może efekt coraz większego ruchu na witrynie ![]()
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.03.2010 o godz. 19:28.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Mnie się szachownica też podoba, jak większości(przynajmniej na razie), tylko mam nadzieje że na zachodniej będzie taka sama żeby było symetrycznie, być może z napisem Kraków nie wiem albo bez żadnego napisu.
A to że mało/żaden stadion nie ma takiego wzoru to dla mnie plus i to że w porównaniu do tych innych mozajek przykładowych jest stonowana, zawsze to lepsza unikalność stadionu który nie jest taki brzydki ale mógłby być ładniejszy(np z normalnym narożnikiem zamiast okrąglaka, no ale nie narzekajmy). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wizualnie jesli to wersja ostateczna to wyglada OK.
Barwy Wisly ,,rok powstania -cos czym mozemy sie szczycić ,wyszto wyglada dobrze ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Im dłużej na to patrze tym coraz bardziej mi się podoba. Może jestem totalnym bezguściem, ale ani nie widzę "szachownicy"; ani tym bardziej gryzienia się z D.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fajnie wygląda ten projekt. I jak już ktoś wcześniej napisał, w miarę dobrze komponuje się z sektorem D.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ludzie! Ale Wy nie rozumiecie, że niektórym nigdy za ch*ja nie dogodzicie? Zawsze będą narzekać... Wybrany projekt przez SKWK (chociaż nie zawsze z ich decyzjami się zgadzam) uważam za zajebisty! A ci którzy tak narzekają cały czas - proszę Was o jedno - wrzućcie na luz, bo wzajemne obrażanie się nic dobrego jeszcze nigdy nie przyniosło. Szukanie dziury w całym jest totalnie bez sensu! A poza tym mamy większe zmartwienia niż kolor krzesełek na stadionie, czyż nie?
Chillout Bracia! Pozdro! ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Fakt. Co do trybuny zachodniej to uważam, że jakby była cała czerwona bez żadnych dodatków to było by ładnie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|