The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2010, 17:51
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A ja myśle tak czytając co poniektórych, że fajnie by było jakbyście ruszyli swoje dupska sprzed kompa i zapełnili ten stadion. Bo na razie to na Hutniku nie będzie nawet kompletu.No może na meczu z Lechem atrakcyjność rywala was przyciągnie,. Naprawdę czy to ważne jakiego koloru będzie litrera A albo W? I tak wzór będziecie widzieć tylko na pocztówkach bo na meczu nigdy go nie zobaczycie.Chyba ze przyjdziecie 2 godziny przed pierwszym gwizdkiem o co nikogo tutaj bym nie posądzał.
czy ja wiem, dzis 3 godziny stania w kolejce
takze mozliwe ze bedzie dobrze
a co do wzoru to trudno go oceniac nie wiedzac jakie inne byly, ale teraz to i tak juz pozamiatane
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.03.2010, 17:51
krwawy napisał(a):Wyświetl post
Wyluzujcie na Legii też będzie choinkowo ale tak to jest jak się głosuje i głosy oddaje nie wiadomo kto i projekty są amatorskie. Kolorystyka siedzisk w niczym nie rzutuje a jak ktoś się lubi czepiać to się przyczepi do wszystkiego.
U nas nie bedzie lepiej. Niech ktoś w końcu pokaże jakiś stadion gdzie jest taka szachownica. Nie ma? Bo żaden projektant by takiej cepelii nie zaprojektował.
Ja nie wiem jak ta mozaika będzie pasowała do trybuny E, bo chyba nie będzie, do D też nie bardzo ba tam jest tylko jeden czerwony sektor na 5.
Tyle było narzekań na projekt który wygrał konkurs UMK, a jak przyszło co do czego to mamy ten sam projekt tylko kolory na pierwszym piętrze są przesunięte o jeden sektor w prawo czy w lewo. I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.03.2010, 17:54
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
I, ****a mać, nie rozumiem co stoi na przeszkodzie żeby wybudować stadion nowoczesny, z rozkładanymi krzesełkami, w zamian za te "stałe". To aż taką fortunę kosztuje!?
Przeszkodą jest niekompetencja inwestora zastępczego, czyli ZIKITu. Za to, ile trzeba będzie wyłożyć Polimexowi aby zszedł z boiska i zainstalował dach od tyłu, spokojnie dałoby się zamontować składane krzesełka na całym stadionie. Oni spieprzyli wszystko, co urzędnicy spieprzyć mogą przy inwestycji - od akceptacji projektu aż po przetargi. Gdyby inwestorem zastępczym była spółka mająca odpowiednie do tego kompetencje (jak w przypadku stadionu Cracovii) to dzisiaj nie martwilibyśmy się o to, że nie będzie szatni, IT itd. Jak ktoś pamięta rozstrzygnięcia przetargów na trybuny boczne, to można zauważyć że były tam całkiem spore oszczędności względem kosztorysu, oszczędności które wystarczyłyby zapewne na wyposażenie trybun, a być może IT zostałoby również podpięte pod przetarg na trybunę zachodnią a radni rok temu przegłosowaliby dodatkową kasę).
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.03.2010, 17:56
Projekt nie jest zły. Ososbiście sto razy bardziej wole taką wersję aniżeli jednolitą niebieską i nudną trybunę. Nie mogę odpalić strony SKWK. Jest podane jakieś info jak będzie wyglądać zachodnia?
What's new?

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.03.2010, 17:56
Kuba napisał(a):Wyświetl post
dodam, że do wtorku zatwierdzony przez urzędników byłten projekt

kolorowy na całej długości aż do styku z D i E oraz żółtymi schodami i barierkami.
kolorowy na całej długosci tzn ze narozniki tez były czerwone? czy o co chodzi z tym "kolorowy" bo chyba nie złapałem
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2010, 18:11
Ozesz ****a projekt jest juz WYBRANY !!
Skonczcie ta debate bo jest o niczym.
W swoim imieniu dziekuje wszystkim, ktorzy zaangazowali sie w to zeby byl projekt, ktory wg mnie jest calkiem fajny, a co najwazniejsze dopasowany do istniejacych juz trybun, zamiast niebieskich krzeselek z zoltymi przejsciami pasujacym do stadionu miejskiego w Gdyni.
Faktycznie miedzy 19 i 06 gwiazdka pasowalaby dosyc dobrze.

Zamiast biadolic niech zglosi sie na ochotnika ktos kto doszlifuje projekt z detalami na poszczegolne krzeselka, np. "Ł" trzeba dopracowac albo "9" i "6".

crazykaro jestes tak upierdliwy pomimo wczesniejszego ostrzezenia ze dostajesz zadanie specjalne. Juz dzis mozesz zaczac od zrobienia projektu na A i B i pojscie do ZIKiT i zalatwienie go. Jak nie umiesz sie bawic grafika albo nie chce ci sie gadac z ludzmi to zglaszasz sie do Kuby z pytaniem "co moge zrobic w sprawie stadionu zebym na przyszlosc byl zadowolony zamiast znowu marudzic". Brak zgloszenia bedzie rownoznaczny z rezygnacja z krytyki wszystkiego co sie rusza w tym temacie.
crazykaro napisał(a):
I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne
Caly swiat jest w bledzie! Nienormalne bo komus podoba sie cos co tobie nie. Wroc moze jak dorosniesz i zrozumiesz ze kazdemu podoba sie cos innego.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 18.03.2010 o godz. 18:14.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.03.2010, 18:16
Wiem, ze troche nie to miejsce na pytanie, ale interesuje mnie jak ta kwestia rozwiazali na innych stadionach. Ma ktos wzor z Legii, pasow, Amici, Slaska, Lechii, ewentualnie narodowy w Warszawie? Nie sadze by to byla tak odlegla perspektywa, by sie jeszcze nikt tym u nich nie zajmowal.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2010, 18:17
Niestety, moim zdaniem projekt średniawy, niemal identyczny z tym, który wygrał konkurs. W zasadzie poprawiono tylko kształt liter (na +) oraz krzywą gwiazdę zamieniono na ch**wą pustą przestrzeń. Ciekawe, czy tak źle wyglądałoby przesunięcie 1 i 9 o jeden sektor w prawo i pusta przestrzeń pod W.
Szachownica do mnie nie przemawia, już ten czerwony kwadracik na D wygląda źle, teraz go będziemy mieli wszędzie. Wolałbym brak nawiązania do D i E, ale ładną jednolitą czerwień na całości niż te klocki.

Pretensji do wybierających wielkich nie mam, było mało czasu, wybierał kto wybierał... starali się, brali pod uwagę detale, których nie dostrzegam... trudno. Tak to jest jak zapytania o krzesełka ze strony kibiców są przez ZIKiT odbijane, po czym nagle napotkana pani dyrektor deklaruje współpracę i już po terminie zamówienia siedzisk przesyła się projekt, który trzeba uzgodnić w 48 godzin. 48 godzin, które zadecyduje o wyglądzie stadionu na lata.
Ostatnio edytowane przez rav : 18.03.2010 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.03.2010, 18:18
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
U nas nie bedzie lepiej. Niech ktoś w końcu pokaże jakiś stadion gdzie jest taka szachownica. Nie ma? Bo żaden projektant by takiej cepelii nie zaprojektował.
Ja nie wiem jak ta mozaika będzie pasowała do trybuny E, bo chyba nie będzie, do D też nie bardzo ba tam jest tylko jeden czerwony sektor na 5.
Tyle było narzekań na projekt który wygrał konkurs UMK, a jak przyszło co do czego to mamy ten sam projekt tylko kolory na pierwszym piętrze są przesunięte o jeden sektor w prawo czy w lewo. I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne
Człowieku przestan już, powtarzasz sie !!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.03.2010, 18:18
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ozesz ****a projekt jest juz WYBRANY !!
Skonczcie ta debate bo jest o niczym.
W swoim imieniu dziekuje wszystkim, ktorzy zaangazowali sie w to zeby byl projekt, ktory wg mnie jest calkiem fajny, a co najwazniejsze dopasowany do istniejacych juz trybun, zamiast niebieskich krzeselek z zoltymi przejsciami pasujacym do stadionu miejskiego w Gdyni.
Faktycznie miedzy 19 i 06 gwiazdka pasowalaby dosyc dobrze.

Zamiast biadolic niech zglosi sie na ochotnika ktos kto doszlifuje projekt z detalami na poszczegolne krzeselka, np. "Ł" trzeba dopracowac albo "9" i "6".

crazykaro jestes tak upierdliwy pomimo wczesniejszego ostrzezenia ze dostajesz zadanie specjalne. Juz dzis mozesz zaczac od zrobienia projektu na A i B i pojscie do ZIKiT i zalatwienie go. Jak nie umiesz sie bawic grafika albo nie chce ci sie gadac z ludzmi to zglaszasz sie do Kuby z pytaniem "co moge zrobic w sprawie stadionu zebym na przyszlosc byl zadowolony zamiast znowu marudzic". Brak zgloszenia bedzie rownoznaczny z rezygnacja z krytyki wszystkiego co sie rusza w tym temacie.

Caly swiat jest w bledzie! Nienormalne bo komus podoba sie cos co tobie nie. Wroc moze jak dorosniesz i zrozumiesz ze kazdemu podoba sie cos innego.
ja miałem swój projekt i go presłałem do Kuby tylko za późno A na to, ze nikt łaskawie nie napisła że projekty są zbierane tylko radny Olszówka dopiero o tym poinformował, a poźniej o 2 w nocy pojawiło info, że projekty sa zbierane do 10 rano, to już nic nie poradzę. A chętnie popracuje i się pobawię żeby wycisnąć maks z tego co niefortunnie zostało wybrane

orzeu napisał(a):Wyświetl post
Zmanipulowałeś moją wypowiedź ucinając początek. Jak nie zrozumiałes co napisałem to rav napisał podobnie jak ja
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.03.2010 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 18.03.2010, 18:23
Odnośnie różnego rodzaju mozaiki na stadionie cepelii itp

i niby nikt czegoś takiego nie projektuje

Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.03.2010, 18:34
Beitar Jerozolima też ma bardzo fajną jak to nazwałeś "szachownicę"

Myślę że wzór wybrany przez SKWK jest prosty i czytelny i taki powinien być. Szkoda jednak że było tak mało czasu na ostateczną decyzję odnośnie projektu krzesełek, ale teraz już tylko czekać aż zaczną zwozić krzesełka na murawę i montować na trybunach
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.03.2010, 18:36
@ PvD Ten stadion w środku był pokazany przy okazji tego projektu "śnieznego" obrazując jak nasz stadion nie powinien wyglądać
A tu jeszcze jeden "udany" przykład Mosaic Stadium
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 18.03.2010, 18:39
@ PvD Ten stadion w środku był pokazany przy okazji tego projektu "śnieznego" obrazując jak nasz stadion nie powinien wyglądać
twoje pytanie brzmiało
Cytat:
Niech ktoś w końcu pokaże jakiś stadion gdzie jest taka szachownica. Nie ma? Bo żaden projektant by takiej cepelii nie zaprojektował.
więc pokazałem że mozaiki cepelie są i są projektanci którzy tak projektują nic więcej nic mniej

PS: Możesz pokazać swój projekt?
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.03.2010 o godz. 18:43.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.03.2010, 18:47
@PvD Zaden z przedstawionych przez ciebie stadionów nie ma szachownicy tylko lepiej lub mniej udaną wizję artystyczną związaną z jakąś mozaiką. Ja już kończe bo co miałem powiedzieć na ten temat to powiedziałem a raczej napisałem

a co do wybranego projektu to może być problem z "czcionką" napisu, gdyż przy takiej jak jest ilości siedzeń w sektorze wyjdzie znacznie bardziej kanciasto
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 18.03.2010, 19:05
a na to jakie określenie najlepiej pasuje?

http://stadiony.net/pictures/bel/jan..._stadion08.jpg
http://stadiony.net/pictures/fra/sta...guichard09.jpg
http://stadiony.net/pictures/fra/sta...n_bollee01.jpg

i co z twoim projektem zaprezentujesz go żebyśmy mogli porównać?
Cytat:
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.03.2010, 19:06
Dla mnie projekt zajebisty. Fajnie się komponuje z D. Ciekawe jak z AiB fajnie by wyglądało w podobnej kolorystyce tylko napis KRAKÓW.

A będzie śmiesznie jak np. na E dadzą logo sponsora stadionu.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 18.03.2010 o godz. 19:09.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 19:14
Jak dla mnie ten projekt nie jest zły(szczególnie gdy nie można było się z tym wszystkim przespać a liczyło się pierwsze wrażenie) - faktycznie fajnie się komponuje z D - pytanie, czy reszta stadionu ma być niebieska?

Tak w ogóle to bardzo ciężko musi być z tymi najnowszymi nawet terminami, gdy te wielkie kozaki , nagle coś tam pod nas chcą zrobić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.03.2010, 19:20
Oglądałem przed chwilą te składane super nowoczesne foteliki na Legii i tak powiem że optycznie to tandetnie jakoś wyglądają .
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.03.2010, 19:21
@PvD to też nie sa SZACHOWNICE tylko pasy jak na wielu stadionach. Aczkolwiek chciałem się zapytać czy ci się one podobają

A projektu nie pokaże bo jaki miałoby to cel Skończyłoby się na komentarzach i docinkach wszystkowiedzącego orzeu'a
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.03.2010, 19:22
Strona skwk wolno wchodzi:

Zadna tandeta tylko barwy Wisły, wiec nie rozumiem narzekan.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 19:24
@PvD to też nie sa SZACHOWNICE tylko pasy jak na wielu stadionach. Aczkolwiek chciałem się zapytać czy ci się one podobają

A projektu nie pokaże bo jaki miałoby to cel Skończyłoby się na komentarzach i docinkach wszystkowiedzącego orzeu'a
Ja p....skończysz już?Narazie to Ty tu się robisz na wrzechwiedzącego i jedyne co prezentujesz to właśnie komentarze i docinki.
Co to za argument że nie ma szachownicyJak nie ma to będziemy pierwsi i tyle.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak47
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2010, 19:25
^^ Bardzo dobrze to wygląda... brawo
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 18.03.2010, 19:25
dlatego zadałem pytanie jak to wszystko określić bo pojawiły się opininie, że nikt nie projektuje cepelii mozaik i szachownic , a jednak są projektowane
nie, te pasy mi się nie podobają ale nasza szachownica owszem i jak czytam nie jestem wyjątkiem

dalej jednak nie wiem w czym tkwi problem bo to że jednym się podoba, a innym nie to już wiadomo i tego można się było spodziewać więc o co chodzi? co mamy ustalić?

Cytat:
to podeślij na priv bo od Kuby otrzymałem kilka projektów i jestem ciekaw czy jest wśród nich twój

sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Strona skwk wolno wchodzi:
to może efekt coraz większego ruchu na witrynie
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.03.2010 o godz. 19:28.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 18.03.2010, 19:39
Mnie się szachownica też podoba, jak większości(przynajmniej na razie), tylko mam nadzieje że na zachodniej będzie taka sama żeby było symetrycznie, być może z napisem Kraków nie wiem albo bez żadnego napisu.

A to że mało/żaden stadion nie ma takiego wzoru to dla mnie plus i to że w porównaniu do tych innych mozajek przykładowych jest stonowana, zawsze to lepsza unikalność stadionu który nie jest taki brzydki ale mógłby być ładniejszy(np z normalnym narożnikiem zamiast okrąglaka, no ale nie narzekajmy).
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2010, 19:40
Wizualnie jesli to wersja ostateczna to wyglada OK.

Barwy Wisly ,,rok powstania -cos czym mozemy sie szczycić ,wyszto wyglada dobrze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.03.2010, 19:41
Im dłużej na to patrze tym coraz bardziej mi się podoba. Może jestem totalnym bezguściem, ale ani nie widzę "szachownicy"; ani tym bardziej gryzienia się z D.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.03.2010, 19:44
Fajnie wygląda ten projekt. I jak już ktoś wcześniej napisał, w miarę dobrze komponuje się z sektorem D.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.03.2010, 19:47
Ludzie! Ale Wy nie rozumiecie, że niektórym nigdy za ch*ja nie dogodzicie? Zawsze będą narzekać... Wybrany projekt przez SKWK (chociaż nie zawsze z ich decyzjami się zgadzam) uważam za zajebisty! A ci którzy tak narzekają cały czas - proszę Was o jedno - wrzućcie na luz, bo wzajemne obrażanie się nic dobrego jeszcze nigdy nie przyniosło. Szukanie dziury w całym jest totalnie bez sensu! A poza tym mamy większe zmartwienia niż kolor krzesełek na stadionie, czyż nie?

Chillout Bracia!

Pozdro!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Travaux
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 18.03.2010, 19:50
Fakt. Co do trybuny zachodniej to uważam, że jakby była cała czerwona bez żadnych dodatków to było by ładnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów