The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2010, 16:34
a więc tak jak pisałem problem był naprawdę spory

Mi osobiście najbardziej podobały się niektóre z projektów przedstawionych ostatnio na stronie www.stadionwisly.info jednak niestety nie były one zgrane z pozostałymi rybunami.

Co poza tym - mieliśmy +- 30 różnych projeków i naprawde ciężki orzech do zgryzienia, bo tak naprawde od czasu kiedy je zebraliśmy tj od wczoraj rana trzeba było wybrać jeden konkretny plus nanieść jakieś poprawki.
Niestety nie udało nam się znaleźć osoby, która we w miare szybkim czasie wykonałaby rendery i lepsze wizualizacje. Zatem to również nas ograniczało.

Mamy nadzieje, że projekt będzie względnie akceptowalny.
Dzieki jeszcze raz dla Lukula za pomoc.
Jak na ironię losu wybrany został projekt najmniej podobający się osobie, która najwięcej pomogła przy różnych wizualizacjach. :/ Troche przykre, ale ciężko było wszystkich pogodzić.

Cytat:
Wzór bardzo dobry, chociaż ja osobiście wolałbym aby drugi poziom był całkowicie czerwony. Dobrze, że przynajmniej tyle udało się wywalczyć. Teraz czekać będzie radnych batalia o dodatkową kasę na stadion.
probowalismy rowniez takiej opcji (początkowo byłem na nia bardzo nakręcony) tj całkowicie czerwonego górnego piętra - troche za bardzo raziło łączenie a raczej jego brak z sektorem D i E.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 18.03.2010 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.03.2010, 16:35
Wzór mi też się podoba , fajnie że jest w 3 kolorach mam nadzieje że nasz pan projektant się na niego zgodzi.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2010, 16:36
Moim zdaniem to 1906 na dole niepotrzebne, w dodatku wygląda kiepsko z tą przerwą między 19, a 06.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.03.2010, 16:37
Takiej szachownicy to jeszcze nigdzie nie widziałem na żadnym liczącym się stadionie. Projekt jest słaby. Miał być stonowany jednokolorowy z napisem a wyszła kolorystyczna sieczka

Jak raził brak łączenia to trzeba było zrobić cały niebieski, bądz cały czerwnony, praktycznie każda inna opcja jest lepsza od tego co będzie. Niestety taka prawda
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.03.2010 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 18.03.2010, 16:38
przerwa między 19 a 06 będzie do zagospodarowania - jest to relatywnie niewielki sektor i krzesełka można pomalować nawet po oddaniu do uzytku - były min propozycje korony i drugiej gwiazdy.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 18.03.2010 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 16:41
Nie ma co sie cieszyć jest wyrażnie napisane ze projekt przejdzie jeśli Obtułowicz nie wprowadzi poprawek.Znając naszego kochanego projektanta to pewnie chciałby napis Wojciech a na dolnum sektorze Obtułowicz
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2010, 16:43
Gwiazda zdecydowanie. Dobra robota moim zdaniem.
Z resztą jaka sieczka o co wam chodzi. Barwy Wisły to dla was sieczka kolorystyczna ?
..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.03.2010, 16:43
No jakby dołożyc w przerwie gwiazde to juz w ogole byłby ideał
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.03.2010, 16:44
projekt jest całkiem ok tylko ta przerwa miedzy 1906 jest naprawde koszmarna trzeba jakoś ładnie to zagospodarować.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.03.2010, 16:45
W tą przerwę możnaby wkomponować taką mniejszą białą gwiazdę.
Jechał dzisiaj po 1,5 tygodnia przerwy koło stadionu. Ahhh, gdyby tak prace w takim tempie były prowadzone od początku to w czerwcu braliby się już za budowę hali
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.03.2010, 16:50
Z tych wzorów proponowanych na www.stadionwisly.info zdecydowanie najlepszy.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 18.03.2010, 16:51
Stadion buduje się parę lat, o zagospodarowaniu kolorystycznym trybuny mówi się od roku, nawet konkurs jakiś był. A na końcu w 48 godzin na łapu capu robi się "dzieło", które wywołuje szczękościsk ;/ Krytykuje się Obtułowicza (słusznie) a samemu odwala podobną kaszanę.
Mam nadzieję, że dyskoteka nie przejdzie i krzesełka będą po prostu w nudnym niebieskim kolorze.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.03.2010, 17:00
Ludzie, nie narzekajcie, dobrze że i tyle udało się wywalczyć. Lepszy wzór z napisem w barwach Wisły, niż niebieskie monotonne krzesełka z żółtymi przejściami. A co do "szachownicy":

Jak nie ma meczu, wiadomo będzie kogo jest to stadion, w trakcie meczu należy postarać się o to, aby krzesełek nie było widać - frekwencja.
Oby tylko tych żółtych przejść Obtułowicz nie wwalił...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.03.2010, 17:00
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Stadion buduje się parę lat, o zagospodarowaniu kolorystycznym trybuny mówi się od roku, nawet konkurs jakiś był. A na końcu w 48 godzin na łapu capu robi się "dzieło", które wywołuje szczękościsk ;/ Krytykuje się Obtułowicza (słusznie) a samemu odwala podobną kaszanę.
Mam nadzieję, że dyskoteka nie przejdzie i krzesełka będą po prostu w nudnym niebieskim kolorze.
Podbijam
Na stadionwisly.info każdy projekt w kateegorii Projekt kolorystyki trybun bocznych jest lepszy od tego czegos. Jesli "raziło" I piętro czerwone to trzeba było wziąć projekt z 3. miejsca Kamila. Kto to wogóle zaproponował, jakis syn pana O.? jak się wam podoba ten projekt to nie narzekajcie na Obtułowicza! po protu szok

A stadion to nie flaga żeby robić szachownice. Pokazcie mi jakiś inny stadion w świecie z takim układem
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.03.2010 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 18.03.2010, 17:03
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś tylko była możliwość kontaktu z odpowiednimi osobami wczesniej to uwierz, że wszystko byłoby załatwiane dużo wcześniej, z konkursem, szerokim opiniowaniem itd.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.03.2010, 17:05
Fakt że można by bylo dać tylko czerwone tlo i napis Wisła ale wtedy byłby ból z niebieskimi bocznymi trybunami.Cóż chlopaki zrobili co mogli - dziekujcie im ze wogóle jest jakiś wzór bo ten jest 1000 razy lepszy niż ten niebieski i żółte przejscia
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 18.03.2010, 17:05
dodam, że do wtorku zatwierdzony przez urzędników byłten projekt

kolorowy na całej długości aż do styku z D i E oraz żółtymi schodami i barierkami.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 18.03.2010, 17:06
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś tylko była możliwość kontaktu z odpowiednimi osobami wczesniej to uwierz, że wszystko byłoby załatwiane dużo wcześniej, z konkursem, szerokim opiniowaniem itd.
Niestety, ale ZIKIT spieprzył przetargi, spieprzył i to. Dobrze, że w ogóle zgodzili się zaakceptować wzór.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 18.03.2010, 17:06
tak sobie zebrałem na szybkości....

Cytat:
Jak najbardziej taki wzór na wschodniej
Cytat:
Moim zdaniem to 1906 na dole niepotrzebne, w dodatku wygląda kiepsko z tą przerwą między 19, a 06.
Cytat:
Fajny wzór zapodał Tofik.
Cytat:
Takiej szachownicy to jeszcze nigdzie nie widziałem na żadnym liczącym się stadionie. Projekt jest słaby. Miał być stonowany jednokolorowy z napisem a wyszła kolorystyczna sieczka
Cytat:
Gwiazda zdecydowanie. Dobra robota moim zdaniem.
Cytat:
No jakby dołożyc w przerwie gwiazde to juz w ogole byłby ideał
Cytat:
Cytat:
Z tych wzorów proponowanych na www.stadionwisly.info zdecydowanie najlepszy.

Cytat:
projekt jest całkiem ok tylko ta przerwa miedzy 1906 jest naprawde koszmarna trzeba jakoś ładnie to zagospodarować.

Cytat:
Wzór bardzo dobry, chociaż ja osobiście wolałbym aby drugi poziom był całkowicie czerwony. Dobrze, że przynajmniej tyle udało się wywalczyć
Cytat:
Projekt może być. Podoba mi się że jest rok założenia. Nad czym tu główkować. Krótkie i na temat Wisła i niczego więcej nie potrzeba.
Cytat:
Podbijam
Na stadionwisly.info każdy projekt w kateegorii Projekt kolorystyki trybun bocznych jest lepszy od tego czegos. Jesli "raziło" I piętro czerwone to trzeba było wziąć projekt z 3. miejsca Kamila. Kto to wogóle zaproponował, jakis syn pana O.? jak się wam podoba ten projekt to nie narzekajcie na Obtułowicza! po protu szok

A stadion to nie flaga żeby robić szachownice. Pokazcie mi jakiś inny stadion w świecie z takim układem
Cytat:
No i zarąbisty- najlepszy z możliwych wzór wybrało SKWK !!!! Gratulacje
Cytat:
Wzór mi też się podoba , fajnie że jest w 3 kolorach mam nadzieje że nasz pan projektant się na niego zgodzi.
....i jaki wniosek? nigdy nikomu k...a nie dogodzisz Sukces że komukolwiek się spodobało bo inaczej znów byłby lincz na SKWK
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.03.2010 o godz. 17:10.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 17:09
Widzieliście z jaką pompą przykręcano dziś 1 fotelik na stadionie Legii? Proponuję rozpisać konkurs na 3 osobową delegacje do przykręcenia pierwszego fotelika na naszym stadionie .Moje propozycje to Obtułowicz Majchrowski i może jakis radny z PISu który najbardziej walczył o przyznanie nam kasy na budowe
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.03.2010, 17:10
Podoba mi sie. Jaka dyskoteka? Nie rozumiem.

Na wizualizacji chyba brakuje schodkow w naroznikach, bo troche sie rzuca w oczy ten niebieski dywan z krzeselek. Zgadza sie?
Odpowiedz cytując
olox
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 18.03.2010, 17:10. krzeselka
Wydaje mi sie ze nie potrzebne sa te czerwone krzeselka, bylo by zdecydowanie lepiej
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 18.03.2010, 17:11
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Na wizualizacji chyba brakuje schodkow w naroznikach, bo troche sie rzuca w oczy ten niebieski dywan z krzeselek. Zgadza sie?
Na pewno, robione było na szybko i schodki dostały krzesełkami. One na pewno będą.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.03.2010, 17:15
Kuba napisał(a):Wyświetl post
dodam, że do wtorku zatwierdzony przez urzędników byłten projekt

kolorowy na całej długości aż do styku z D i E oraz żółtymi schodami i barierkami.
ten projekt jest jak najbardziej podobny do tego co został wybrany i niewiele się rózni, tylko ten wybrany jest bardziej udziwaczniony. Byłby jeden kolor i byłby spokój a tak to zobaczymy co powiecie jak to zostanie zamontowane. Już widze jak pół Polski się z tego smieje
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.03.2010 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.03.2010, 17:22
W mojej ocenie jest oki. Jedno co mnie zastanawia to czemu w ciągu 1 dnia podejmuje się takie decyzje jeśli można było zrobić to wcześniej. Trzeba było miec gotowy projekt w rezerwie i w momecie gdy zaistniała taka możliwość to go udostępnić miastu. Wiem ze czas gonił tylko nie lubie jak wszyscy psy wieszaja na radnych na architekta, a jak przychodzi co do czego to sami nie jesteśmy przygotowani jak należy.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.03.2010, 17:30
Ładny projekt Brawo dla SKWK

Martwią mnie te szczeliny coście pozaznaczali strone temu. Jak mamy mieć taki dach ...

I, ****a mać, nie rozumiem co stoi na przeszkodzie żeby wybudować stadion nowoczesny, z rozkładanymi krzesełkami, w zamian za te "stałe". To aż taką fortunę kosztuje!?
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 18.03.2010, 17:30
Wyluzujcie na Legii też będzie choinkowo ale tak to jest jak się głosuje i głosy oddaje nie wiadomo kto i projekty są amatorskie. Kolorystyka siedzisk w niczym nie rzutuje a jak ktoś się lubi czepiać to się przyczepi do wszystkiego.
Odpowiedz cytując
daro83
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 18.03.2010, 17:39
Ja uważam ze powinny byc niebieskie krzesełka z białym napisem WISŁA aby nie robic mozaiki, a zeby pasowało do istniejących juz trybun!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.03.2010, 17:45
A ja myśle tak czytając co poniektórych, że fajnie by było jakbyście ruszyli swoje dupska sprzed kompa i zapełnili ten stadion. Bo na razie to na Hutniku nie będzie nawet kompletu.No może na meczu z Lechem atrakcyjność rywala was przyciągnie,. Naprawdę czy to ważne jakiego koloru będzie litrera A albo W? I tak wzór będziecie widzieć tylko na pocztówkach bo na meczu nigdy go nie zobaczycie.Chyba ze przyjdziecie 2 godziny przed pierwszym gwizdkiem o co nikogo tutaj bym nie posądzał.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.03.2010, 17:47
Projekt ze strony SKWK nie jest zły. Szachownica faktycznie jakoś się komponuje z D. Nie mozna zapominać że powstaje coś co ma się komponować z tym co już jest. Dziura w środku jest do zapełnienia albo gwiazdą albo koroną. Faktycznie oby tylko nie pojawił się "śliczny" oczojebny żółty. Chociaż w sumie można dorobić ideologie że to kolor złota czyli naszej korony )))

Tak się zastanawiam czy nie można było na jednej dać: Wisła Kraków a na przeciwległej 1906 ale to już luźne przemyślenia )))
Generalnie mogło być gorzej.

PS. A tak między nami - g... mnie będzie obchodziła kolorystyka krzesełek jak stadion będzie zapełniony a chyba o to przede wszystkim chodzi !
Ostatnio edytowane przez rafkur : 18.03.2010 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów