The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2010, 12:36
Banaś z Górnika mądrze powiedział o Kasperczaku że inaczej sie prowadzi zespół który walczy o utrzymanie i jest na ostatnim miejscu a inaczej drużyne co walczy o tytuł.Wierze ze Heniowi sie uda i znowu nastąpią niezapomniane mecze w pucharach europejskich
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.03.2010 o godz. 12:40.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.03.2010, 12:53
madziar napisał(a):Wyświetl post
przecież on chcial dalej pracowac a ze zarzad wymyslil ze go osuwa to jaka w tym jego wina
Bolek, lat 13, wyznawca jp na 100% spod trzepaka powie że chce grać w Wiśle,
jeśli zarząd się nie zgodzi to pozwie ich do sądu

kogo obchodzi co on chce? to nie on o tym decyduje..
kończy przygode to albo się sadzi z Wisłą o pieniadze przez co w oczach wielu kibiców Wisły wychodzi na wiadomo kogo, albo zachowuje się jak gość i nie zamierza pobierać żadnej kwoty za pierdzenie w fotel.. wybrał to pierwsze i to mu nie będzie zapomniane, i jak juz wspomnialem - mniejsza o to czy mial do tego prawo czy nie, jestem kibicem Wisly i nie bedzie hiena jedna z druga okradac moj ukochany klub.. bez wzgledu na to czy ma racje czy nie w moim mniemaniu zachowal sie jak... i pobieral prowizje za gowno

przeciez nikt mu nie kaze wypi... z lawki trenerskiej Wisły, niech pracuje, ale tego typu akcje bez wzgledu na wszystko nie beda mu zapomniane..
dziekuje mu za wszystko co zrobil dla Wisły, ale tez nie pozbędę się z wielu rzeczy z pamięci
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.03.2010 o godz. 13:02.
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2010, 13:04
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

kończy przygode to albo się sadzi z Wisłą o pieniadze przez co w oczach wielu kibiców Wisły wychodzi na wiadomo kogo, albo zachowuje się jak gość i nie zamierza pobierać żadnej kwoty za pierdzenie w fotel.. wybrał to pierwsze i to mu nie będzie zapomniane, i jak juz wspomnialem - mniejsza o to czy mial do tego prawo czy nie, jestem kibicem Wisly i nie bedzie hiena jedna z druga okradac moj ukochany klub.. bez wzgledu na to czy ma racje czy nie w moim mniemaniu zachowal sie jak fr... i pobieral prowizje za gowno
Jeśłi Bolek miałby wcześniej ważną umowę o pracę w Wiśle, i dalej chciał pracować, a Wisła by się nie zgodziła i nie chciała płacić za zobowiązania wynikające z tej umowy, to jasna sprawa że do sądu.

Proszę powiedz że trolujesz. Nie wierzę żebyś tego nie rozumiał. Orzeu bardzo łądnie to ujął, za co można a za co nie wolno mieć pretensji do Kasperczaka.

Ty akurat masz nawiększe pretensje o to za co nie powinieneś. To Cupiał, lub ktokolwiek kto skonstruował taką umowę w jego imieniu, okradł klub (lub samego siebie) a nie Kasperczak.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.03.2010, 13:14
Licze na reakcje moderatorow, bo jakies dziecko, nazywa naszego trenera hiena...do czego to juz doszlo?!
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.03.2010, 13:17
I Bolek lat 13 wygra w sądzie jeśli klub wcześniej podpisze z owym Bolkiem kilkuletni kontrakt gwarantujący Bolkowi kasę bez względu na to czy cos robi czy nie, czy to dla ciebie takie trudne?
Cytat:
kończy przygode to albo się sadzi z Wisłą o pieniadze przez co w oczach wielu kibiców Wisły wychodzi na wiadomo kogo, albo zachowuje się jak gość i nie zamierza pobierać żadnej kwoty za pierdzenie w fotel.. wybrał to pierwsze i to mu nie będzie zapomniane, i jak juz wspomnialem - mniejsza o to czy mial do tego prawo czy nie, jestem kibicem Wisly i nie bedzie hiena jedna z druga okradac moj ukochany klub.. bez wzgledu na to czy ma racje czy nie w moim mniemaniu zachowal sie jak... i pobieral prowizje za gowno
Słuchaj nie wim ile masz lat, ale czy byłes kiedyś na np. zwolnieniu chorobowym i brałeś kasę za nic? Masz rodzinę na utrzymaniu? Ok, każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji, ja też np. nie zgadzam się na robienie z poprzedniego trenera kozła ofiarnego, ale nową sytuację zaakceptowałem i mam nadzieję, że dla dobra Wisły w klubie będzie się dziać jak najlepiej. Wydaje mi się, że różnice między nami wynikają z tego, że ja piłkarzy i trenerów Wisły oceniam jak pracowników, a ty jak nie wiem "kibiców czy coś". To dla tych ludzi tylko praca!
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.03.2010, 13:19

przeciez nikt mu nie kaze wypi... z lawki trenerskiej Wisły, niech pracuje, ale tego typu akcje bez wzgledu na wszystko nie beda mu zapomniane..
dziekuje mu za wszystko co zrobil dla Wisły, ale tez nie pozbędę się z wielu rzeczy z pamięci
Co nie zmienia faktu że klubu nie okradł, pieniądze się mu należaly.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.03.2010, 13:21
należaly, owszem, z perspektywy sądu, proroka czy jego samego.. z perspektywy kibica Wisły zalezy mi na tym zeby to moj klub wyszedl na swoje, a nie ten ktos.. bez wzgledu na to czy ma racje czy nie..
tyle, bo kazdy ma swoje zdanie i nie kazdy mnie do konca rozumie..

bronie ukochanego klubu, bez wzgledu na to czy ma on racje czy nie.. stoje po jego stronie i choc moge nie miec racji patrzac na to poprzez pryzmat przepisow itp zdania nie zmienie bo zalezy mi na Wisle Krakow, nie Kasperczaku i tego co mu sie nalezalo.

MatMario

dalej nie rozumiecie...
pracodawca ma mnie prawo wyjebac, i ja jego...i tak samo Kasper Wisle, i Wisla Kaspra.. skonczylo sie tak ze ten pierwszy zostal wyj...
kazdy walczy o swoje, jasne juz? moja miloscia jest Wisla, nie Kasper dlatego bez wzgledu na racje Kasperczaka to Wisla musi wyjsc na swoje, ot co..
Powód: Boleck -z ta roznica ze rozchodzi sie o grube miliony, a nie o przykladowo niedosolone ziemniaki / porownanie nie za bardzo..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.03.2010 o godz. 13:46.
Boleck
Senior Member

Stary 17.03.2010, 13:26
należaly, owszem, z perspektywy sądu, proroka czy jego samego.. z perspektywy kibica Wisły zalezy mi na tym zeby to moj klub wyszedl na swoje, a nie ten ktos.. bez wzgledu na to czy ma racje czy nie..

bronie ukochanego klubu, bez wzgledu na to czy ma on racje czy nie.. stoje po jego stronie i choc moge nie miec racji patrzac na to poprzez pryzmat przepisow itp zdania nie zmienie bo zalezy mi na Wisle Krakow, nie Kasperczaku i tego co mu sie nalezalo.
Sorki za porównanie, ale taka ślepa miłość to mi się kojarzy z faszyzmem, ja opier...le nawet własna żonę jeśli się z kimś kłóci a nie ma racji.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2010, 13:39
Śmieszy mnie (wybaczcie) nawoływanie:

Załóż swoją reprezentację i działaj!

Jestem przekonany, że gdyby przypadkiem ktoś nienależący do SKWK, lub odchodzący z SKWK, założył nowe, oficjalne stowarzyszenie kibiców, to zaraz pojawiłyby się oskarżenia o "rozbijanie ruchu kibicowskiego".

Jestem gotów się o to założyć...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.03.2010, 13:42

Gratuluje podejścia do życia... Filozofia Kalego dalje ma poklask jak widać. Ja ci życzę żeby twój pracodawca cię wyjebał na kasie i mam rozumieć że go zrozumiesz. Przecież każdy orze jak może?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.03.2010, 13:43
RoS napisał(a):Wyświetl post
To Cupiał, lub ktokolwiek kto skonstruował taką umowę w jego imieniu, okradł klub (lub samego siebie) a nie Kasperczak.
Kasa,kasa,kasa - a gdzie tu miejsce na choćby deko przyzwoitości?

Widzę wałkowanie tego samego trwa w najlepsze ale może to i dobrze zrobić małe kahtarsis, szczególnie że do soboty dyskusja na bank się wypali i powróci na tory stricte sportowe.

Więc tak - oczywiście że pod względem prawnym, sytuacja gdy sam trener nie poczuwał się do odpowiedzialności za 2 kompromitacje pod rząd, i spore straty finansowe z tym związane - jest jednoznaczna.

Tyle że oczywistym jest że

a)na te pieniądze nie zasłużył - a pamiętajmy że rozmawiamy tu o prawie 5 milionach złotych ekstra
b)miał możliwość a wd mnie obowiązek , by tych pieniędzy się zrzec - podając się do dymisji.

Co więcej, dziś Kasperczak opowiada nam bajki jakich świat nie słyszał , o Wiśle w sercu i tym podobne bzdury - które w kontekście tego co zrobił są de facto pluciem nam w twarz.Ja rozumiem że to jest trendy, szczególnie w przypadku grajków ale w tym przypadku to jakiś absurd już.

Ja rozumiem Ros że Ty i Tobie podobni ludzie, gdyby dostali pracę od nawet najlepszego przyjaciela, zarabiali krocie a w momencie gdy ta praca zaczęła by przynosić grube straty ,nie poczulibyście się do obowiązku stwierdzić - tak dałem dupy, zarobiłem sporo więc minimum przyzwoitości nie pozwala mi dybać na gigantyczną kasę której ani nie zarobiłem ani na którą nie zasłużyłem.

I zamiast podać się do dymisji - która jest w piłce tak samo respektowanym działaniem jak zwolnienie trenera przez zarząd - uparłbyś się i stwierdził - **** Ci w dupę mój kochany przyjacielu - będę tu robił do usranej śmierci, bo ja wiem lepiej co jest dobre a co złe a jak chcesz to mnie zwolnij ale puszcze Cię z torbami.

Ja wiem że tak jest świat skonstruowany, mi na szczęście udało się dorastać w czasach gdzie pieniądz nie miał aż takiego znaczenia(chyba jedyny plus dorastania w schyłkowej komunie).

Teraz to tylko kasa i kasa, każdy każdego by wyjebał na cokolwiek bez cienia jakiejś żenady.
Ja wiem że takie rzeczy jak honor, przyzwoitość to dla Ciebie zupełna abstrakcja - można się pośmiać na jakimś filmie historycznym, jacy to ludzie kiedyś byli głupi.

I pamiętaj że nie chodzi tu o jakiś wielki gest miłosierdzia, czy zrzekania się swoich zarobków.
Wyjście było proste - podać się do dymisji.Nie kłaść łapy na kasie na którą nie zapracowałem.

Jak wiesz, później były negocjacje - Wisła proponowała ponad 200 tyś euro ale Heniek chciał całość.
Jakież inne zachowanie było podczas Pucharu Afryki gdzie sam zrezygnował(bo obraził się) z prowadzenia Senegalu - już po 2 meczach gdzie goście mieli jeszcze matematyczne szanse na awans - Czemu tym razem się dało? - ano pewnie Senegalczycy byli mądrzejsi i nie dali się oskubać.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.03.2010 o godz. 13:50.
94 - Allah Akbar!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2010, 13:47

A mnie, z perspektywy kibica Wisły zależy, żeby wskutek robienia zobie z gęby d.. przez zarząd klubu, Wisła nie wyglądała w mediach jak klub usiłujący wszelkimi sposobami nie wywiązywać się z podpisanych przez siebie umów.
Jeśli przez oszustwo i niedotrzymywanie umów Wisła ma wyjść na swoje, to ja nie jestem kibicem takiej Wisły.
Dlatego dla mnie sprawa sporu Kasperczak-Wisła jest zakończona
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.03.2010, 13:51
Co do Kasperczaka - broniłem go wówczas, gdy go zwalniano - wóczas wymieniałem poglądy z Marco, również na privie - jednak wystąpienie przez Kasperczaka o zapłątę gaży trenerskiej za czas kiedy był trenerem Senegalu, zrewidowało mój osąd odnośnie tego Pana. I ten właśnie fakt, anie jekieś domniemania o pomocy Cracovii czy dopieprzanie Wiśle czy Cupiałowi jest dla mnie znaczący przy ocenie Kasperczaka.
Przeprosiny serowowane na poniedziałkowej konferencji potwierdzają, że coś jest na rzeczy, a panowie C. i K. wybaczyli sobie błędy przeszłości. Kasperczak jest trenerem Wisły, z wyboru Cupiała, jest niezłym trenerem i życzę mu w Wiśle wszystkiego najlepszego, ale na odrobienie szacunku do jego osoby będzie musiał zapracować, a nie otrzymać go za darmo.
Przynajmniej u mnie, a jak mniemam także w SKWK (jeśli się mylę Marco to przepraszam).
Co zaś do afery bukmacherskiej z Kasperczakiem - może to był świetny sposób na odrobienie przez Wisłę strat finansowych poniesionych w bieżącym sezonie.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.03.2010, 13:53
1q2 napisał(a):
Jak wiesz, później były negocjacje - Wisła proponowała ponad 200 tyś euro ale Heniek chciał całość.
Chyba z deka przeinaczasz fakty. Jesli mnie pamiec nie myli, to sam Heniek wyszedl z propozycja ok.300 tys euro, ale dla Basalaja to wciaz bylo za duzo i nic ponad 200 tys nie mial do zaoferowania, co z perspektywy czasu nalezy uznac za dzialania na niekorzysc spolki, jako ze Kasperczak w ostatecznosci otrzymal bodaj ponad polowe naleznego mu odszkodowania.
arti
Guest

Stary 17.03.2010, 14:23
[quote=funkykoval;871468]Co do Kasperczaka - broniłem go wówczas, gdy go zwalniano - wóczas wymieniałem poglądy z Marco, również na privie - jednak wystąpienie przez Kasperczaka o zapłątę gaży trenerskiej za czas kiedy był trenerem Senegalu, zrewidowało mój osąd odnośnie tego Pana. I ten właśnie fakt, anie jekieś domniemania o pomocy Cracovii czy dopieprzanie Wiśle czy Cupiałowi jest dla mnie znaczący przy ocenie Kasperczaka.
quote]
Tak - to było nieuprawnione i fatalne z Jego strony i dlatego mówienie teraz o Wiśle w sercu jest robieniem z siebie pajaca. Co oczywiście nie zmienia faktu, że trzymam kciuk za powodzenie HK w WIŚLE.
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.03.2010, 14:24
Jeśli można dorzucić parę spraw.
Po pierwsze wiemy nie od dzisiaj ze p. Cupiał ma takich a nie innych doradców. To spowodowało konflikt nie do końca miedzy p. Kasperczakiem i p. Cupiałem lecz trenerem a klubem. Ktoś podpisał taki a nie inny kontrakt, i potem nie chciał zapłacić głową ja właściciel chciał nagle wyrzucić trenera. Z tego wynikły całe problemy. Piszecie ze p. Kasperczak to judasz, a ja się zapytam każdego z was czy jak by was z pracy zwalniali to byście nie chcieli odprawy która się wam należy

Po drugie piszą co poniektórzy ze nasz obecny trener spuścił Górniaka z ligi. Bzdura spuścili go poprzedni trenerzy. Jeśli mnie pamięć nie myli Kasperczak w rundzie zdobył około 20 pt, a jak przejmował drużynę miała coś koło 9pt, co dawało w rundzie wiosennej jakie 6 miejsce w tabeli. Proszę wiec nie piszcie głupot ze tak tragicznie mu poszło. Jeszcze jedno pamiętam wiele meczy Górnika w których grał naprawdę ładna piłkę i nieszczęśliwie tracił pt.
Pozdrawiam i życze p. Kasperczakowi jak najlepiej i szacunek dla p. Cupiała za ten ruch
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.03.2010, 14:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy mnie (wybaczcie) nawoływanie:

Załóż swoją reprezentację i działaj!

Jestem przekonany, że gdyby przypadkiem ktoś nienależący do SKWK, lub odchodzący z SKWK, założył nowe, oficjalne stowarzyszenie kibiców, to zaraz pojawiłyby się oskarżenia o "rozbijanie ruchu kibicowskiego".

Jestem gotów się o to założyć...
nie wiem skąd bierze się ten śmiech
to że nowa druga organizacja rozbija tą drugą zwłaszcza jeśli ma skupiać ludzi o innych poglądach na pewne sprawy obiera inną drogę i środki do działania. Czy jak z firmy odejdzie ci pracownik i założyć firmę w tej samej branży to powiesz, że nie działa na twoją niekorzyść?

Drogi FreMat'cie dlatego prezentowane są dwa warianty nowa organizacja lub działanie w obecnej na rzecz zmian. Dziwne, że obydwie wszystkich śmieszą.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.03.2010, 14:42
Ale się niektórzy dopieprzyli do tego, że Kasperczak Wisłę o kasę pozwał. I Senegal też.
Kierując moje pytanie do tych, którzy mają problem, zapytam - wy, rozumiem, po wywaleniu z roboty, mając niejakie prospekty i podstawy do żądania reszty kasy, nie zrobilibyście tego, co?
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.03.2010, 14:55
Jakie miał podstawy Kasperczak pokazał wyrok sądowy. Widocznie kiepskich miał prawników ale się nie dziwię, bo jego rywalem na sali sądowej był Turzański jego obecny szef tuż za nadszefem .

Cupiał mógł mu wybaczyć jego problem sam złamał swoje zasady. Ja swoich nie zamierzam.

Może bym tak zrobił albo nie ale nie byłbym zdziwiony i nie oczekiwałbym gdyby moi dawni współpracownicy, ludzie którzy z zewnątrz mnie wspierali dla których coś robiłem w danej firmie nie byli z mojego powrotu zadowoleni mając w pamięci ze chciałem zaszkodzić firmie oraz nie chcieliby mnie obdarzyć ponownym zaufaniem i ze mną współpracować.
Ostatnio edytowane przez PvD : 17.03.2010 o godz. 14:58.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Worcester
Senior Member

Stary 17.03.2010, 14:59
PvD napisał(a):Wyświetl post
nie wiem skąd bierze się ten śmiech.
To proste. Śmiech bierze się z tego, że nastały czasy, w których każdy zna się na wszystkim, każdy wszystko najlepiej wie, każdy potrafi krytykować innych, samemu nic nie robiąc.
Zauważyłem, że wielu osobom weszły w nawyk okrzyki nawołujące do tego, aby skwk zajęło się "tym", "tamtym", "oj nie tym", "lepiej niech się zajmą jednak tamtym". Ja naprawdę potrafię zrozumieć, że każdy może mieć swoje zdanie i to nawet jest korzystna sytuacja, bo przy odpowiednich ruchach powinna prowadzić do rozwoju. Jednak są osoby, które wymagają od stowarzyszenia, jednocześnie nic Wiśle nie dając, lub dając jej delikatnie mówiąc mało. Każdy może usiąść przed monitorem i wskazywać innym co mają robić, ludzi do pracy dla swojego klubu - brak.

Ostatnia rzecz. Krew człowieka zalewa jak widzi się ludzi, którzy dbają o dobre imię Wisły, poświęcają swój czas, pracę i pieniądze, a inni potrafią kilkoma kliknięciami w klawiaturę rzucać im kłody pod nogi. Fachowcy.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.03.2010, 15:03
Jakie miał podstawy Kasperczak pokazał wyrok sądowy. Widocznie kiepskich miał prawników ale się nie dziwię, bo jego rywalem na sali sądowej był Turzański jego obecny szef tuż za nadszefem .

Cupiał mógł mu wybaczyć jego problem sam złamał swoje zasady. Ja swoich nie zamierzam.

Może bym tak zrobił albo nie ale nie byłbym zdziwiony i nie oczekiwałbym gdyby moi dawni współpracownicy, ludzie którzy z zewnątrz mnie wspierali dla których coś robiłem w danej firmie nie byli z mojego powrotu zadowoleni mając w pamięci ze chciałem zaszkodzić firmie oraz nie chcieliby mnie obdarzyć ponownym zaufaniem i ze mną współpracować.
Jakie miał podstawy Kasperczak dochodzić, już pisałem, powtarzać się nie zamierzam. Niejakie miał, nie było to na zasadzie czystego pieniactwa.

O tak, to co napisałeś w ostatnim zdaniu to dokładnie sposób myślenia każdego pracownika, którego wywalili. Jestem przekonany, że kiedy wywala się pracownika, to przyjmuje on swoją winę z pokorą, pochyla głowę i posypuje ją popiołem, kajając się w duchu za to, że chciał zaszkodzić w firmie. Nigdy bowiem nie przyszłoby takiemu pracownikowi do głowy, że to złośliwość pracodawcy, wina przypadku lub nieżyczliwych mu ludzi, że to ta sekretarka prezesa mu w głowie nasrała, że nie został doceniony, że jego działania zostały mylnie zinterpretowane przez nieżyczliwych mu, raz jeszcze, ludzi - nie, takie myślenie nie jest zupełnie typowe dla osób zwolnionych.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.03.2010, 15:10
Kasperczak przyznał się i przeprosił właściciela klubu więc sam się przyznał, że postąpił wobec niego nie fair wobec całego klubu i kibiców też (jedni uznali jego winę odrazu inni nigdy a jeszcze inni zmieniali zdanie w trakcie poznawania nowych okoliczności). Część z nich podobnie jak Cupiał puściła to w nie pamięć inni tego nie zamierzają zapomnieć. Mam/mamy takie prawo? mogę/możemy je publicznie prezentować? jeśli nie to dlaczego? i w czym tak na prawdę macie problem? czy na stronie SKWK coś mija się z prawdą? To w takim razie za co przepraszał i kajał się na konferencji Kasperczak. Może znacie inne wydarzenia tamtych czasów?
Ostatnio edytowane przez PvD : 17.03.2010 o godz. 15:16.
Cytat:
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.03.2010, 15:19
Kasperczak przyznał się i przeprosił właściciela klubu więc sam się przyznał, że postąpił wobec niego nie fair wobec całego klubu i kibiców
A nie bierzesz pod uwagę ze takie polecenie dostał od p. Cupiała. Poza tym z tego co wiem p. Bogusław nie miał wielkiego żalu do p. Kasperczaka spotkali się jakiś czas temu i właściciel Wisły sam rozmawiał o powrocie p.Henia na Reymonta. Nasz obecny trener był w konflikcie z ówczesnym zarządem i oni blokowali wypłatę tego co się należało, a ze potem potoczyło się jak potoczyło (sąd i inne nieprzyjemne sprawy) to już inna sprawa. Ja nigdy nie słyszałem z ust p. Cupiała ze ma "coś" do p. Kasperczaka
T-driver
Member

Od: 06.2003

Stary 17.03.2010, 15:26
Ide o zakład, że Kasperczak jest tymczasowym trenerem. Jeśli obroni mistrza - to zobaczymy jak poradzi sobie w LM / Pucharach. W miedzyczasie sztab Wisły już szuka następcę - już, tzn. od ostatniego poniedziałku.
Każde potknięcie Kasperczaka bedzie pretekstem do wymiany trenera. Na znalezionego już na spokojnie w międzyczasie.
MarioFan
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.03.2010, 15:27
Z racji tego, że z rzadka się wypowiadam na forum pewnie nie mam prawa głosić tu swoich poglądów, ale jednak spróbuję.
Maćka Skorże szanuję jako trenera, który z przeciętnych graczy zdobył w 08 i 09 MP zwłaszcza ten drugi tytuł smakował jak żadnen, no może ten z 1999 bardziej bo pierwszy za naszych czasów.Tak naprawdę to Lech rok temu wypuścił go z rąk a przy naszej determinacji, szczęsciu i też niezlej formie udało się go zdobyć, ale spróbujmy popatrzeć na to z innej strony analizując pracę Skorży.
Od lipca 2009 czyli od 8 miesięcy ten zespół nic nie gra, zero myśli trenerskiej, taktyka rodem z lat 60 tych i niestety przeżywaliśmy koszmar podobny jak klęski z Valerengą czy Dynamem a wg mojej oceny większy bo odpaść w lipcu w preeliminacjach to jednak sztuka, niestety dotyczyło to naszego klubu , naszych barw naszej wiślackiej pucharowej historii, która dla mnie akurat jest bardzo istotna bo śledzę i analizuję występy Wisły na europejsckiej scenie od 1976 roku i co Skorża cudem uniknął jednak dymisji.
Nie będę wspominiał o liczbie porażek w rundzie jesiennej i z jakimi rywalami a wiosna br i wiadomo jaki efekt na dziś.
Problem jest też inny jeśli były już trener został niby menadzerem i miał wpływa na wszystko o ja się pytam bardzo grzecznie czemu pozwolił sprzedać Ćwielonga skoro mamy dwich napastników po kontuzjach !!! a trzeciego kupiliśmy w piątek przed sezonem oglądając jego występy na Youtube i biorąc w ciemno?
Ok nie ma pieniędzy, ale jeśli miałbym firmować swoim nazwiskiem to, że nie mam wpływu na to czy dostanę wiecej niż 12-13 zawodników do gry to bym się podał do dymisji i odszedł z honorem, skoro klub nie stwarza minium przyzwoitości i nie ma środków na transfery to ja jego nie akceptuje, Skorżą ngdy tego nie powiedział tylko obiecywał wiadomo nierealnych nowych piłkarzy. Ostatnio słowo do stylu a raczej jego braku, gdzie ta krakowska piłka w naszym wykonaniu od 8 miesiecy była, wrzutki jak w A klasie i te notoryczne granie górną piłką jak mamy niskich zawodników i na koniec zdanie o Mączyńskim...trochę Maćka kompromituje, ale dziekuję mu za wszystko i życzę powodzenia a co Kasperczaka też byłem i jestem w szoku, drugi raz tej samej rzece bo tych wojnach z klubem...nie wiem co o tym sądzić mam nadziję tylko że 13 tytuł MP od maja pod Wawelem z nową jakością w ataku i innym stylem -stylem godnym Wiślackich barw.
orzeu
Senior Member

Stary 17.03.2010, 15:33
PvD z jednej strony mowisz "przystap do SKWK i zmieniaj je od srodka", a z drugiej "mamy takie prawo i mozemy publicznie prezentowac to co myslimy" zatem zamykasz ludziom ktorych zapraszasz do zmian droge do tychze, bo z gory zakladasz ze i tak decyzje odnosnie wiekszosci dzialan zapadac beda w waskim gronie. I niektore z tych dzialan sa czynione radykalnie i nazbyt emocjonalnie, wg wielu ludzi niepotrzebnie bo jak juz kiedys wspominalem wrogiem dla zaangazowanych kibicow Wisly nie jest inny kibic Wisły (niewazne czy piknik czy dzieciak czy dziadek czy redakcja TWSD czy jeszcze ktos inny). Wrog jest gdzie indziej.
W ogole konflikt pomiedzy TWSD a SKWK to wg mnie jedna z wiekszych porazek wislackiego srodowiska ale temat jest o czyms innym.
WISŁA PANY !!
Wisslak
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.03.2010, 15:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Banaś z Górnika mądrze powiedział o Kasperczaku że inaczej sie prowadzi zespół który walczy o utrzymanie i jest na ostatnim miejscu a inaczej drużyne co walczy o tytuł.Wierze ze Heniowi sie uda i znowu nastąpią niezapomniane mecze w pucharach europejskich
Wazne, zeby ta gra jakos wyglądała. Jak graliśmy kilka lat temu z Zurawskim i Frankowskim to az przyjemnie bylo na to patrzeć. Musimy tworzyc sytuacje i co ważniejsze je wykorzystywac
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.03.2010, 16:02
Już za godzinę będziemy mieli obraz czy dobrze że HK wrócił czy kiepsko.

Wszytsko zweryfikuje boisko jak zwykle.

Jeśli Cuipał czyli facet którego Henryk pozwał my wybaczył znaczy że sobie wszystko wytłuymaczyli.

Drużyna jest w dołku i potrzebuje głośnego dopingu a nie walk pomiędzy własnymi kibicami.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.03.2010, 16:24
Gdyby Kasperczakowi udało się obronić mistrzostwo,to jednego przynajmniej możemy być pewni,że będzie(w przeciwieństwie do Skorży)potrafił przygotować zespół do kw.LM.Akurat tego elementu przygotowań nigdy nie zawalił.U Macieja początek trzech ostatnich rund,to istna katastrofa.Ech,gdyby tylko nie to żenujące kajanie się Henia na konf.prasowej...
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.03.2010, 17:12
"Ladnie", nie dosc, ze leca inwektywy wobec Kasperczaka, to jednoczesnie ten oszolomek przypisuje sobie prawo do oceny, a takze do dzielenia kibicow na tych, ktorzy kochaja Wisle i na tych, ktorzy nie podzielaja tego uczucia. Co za poprostu...trzeba miec cos nie tak z glowa, zeby wyprawiac cos takiego, nawet na forum dyskusyjnym.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów