The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2010, 10:33
Czytając te wszystkie wypowiedzi nasuwa mi się myśl parafrazując, "Program Stowarzyszenia Programem Kibiców", nie idźcie tą drogą, pozdrawiam
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.03.2010, 10:48
Fuks napisał(a):Wyświetl post

I nie chodzi mi o to zeby wysmiewac SKWK i ich opinie, bo kazdy może miec własną, ale do cholery, tekst o tym ze brał kase za nic nie robienie (co było w 100% zgodne z umową jaką zawarła z nim Wisła) jest żenujący, i całkowicie dla mnie niezrozumiały.
a robił coś nie robił i to jest fakt... dlatego BRAŁ KASĘ ZA NIC NIE ROBIENIE!
a czy słusznie czy nie to inny temat.. faktem jest natomiast ze nie pracował a kasę brał..
my patrzymy z perspektywy kibica Wisły, a nie Kasperczaka czy sądu.. dlatego czy było to zgodne czy nie okradał Wisłę.. nasz klub... i w pupie mamy czy miał do tego prawo czy nie! do czego to doszło żeby litować się i bronić gościa który żerował na Wiśle, choć nie musiał.. gdyby miał jakieś zasady to odpuściłby sobie ten cyrk.. teraz głupio się tłumaczy, w dupe wchodzi i wszystkich przeprasza.. gazety o tym bębnią że okradał Wisłę i zachował się nie fair wobec klubu któremu tyle zawdzięcza.. a kibic Wisły jeszcze staje w jego obronie

i nie piszcie o rodzinkach i spokojnej starości.. bo ludzie zyją za 2 tyś miesięcznie a taki ktoś dostaje czasem i 100 tyś!!, darmowe wycieczki do Hiszpanii, Turcji, prywatne auta.. wynajęte posesje.. za to że pokreśli kredą po tablicy
to sie tyczy i trenerów jak i piłkarzy.. to nie są normalne pieniądze.. tym bardziej że dla nich to ch.. a nie robota.. pobiega taki 90 min, drugi pokreśli taktykę na tablicy i on wielce pokrzywdzony bo Wisła mu pieniędzy nie chciała wypłacać..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.03.2010 o godz. 10:58.
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 17.03.2010, 10:53
SpoXsteR - chwila, jeśli mógł brać zgodnie z prawem kasę od Wisły za nic nie robienie, to wszystko można mu zarzucić, ale nie kradzież. Jak się z kimś podpisuje taki kontrakt, trzeba przewidzieć konsekwencje, gdy coś pójdzie nie tak, a nie potem płakać i odwoływać się do czyjegoś honoru.
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.03.2010, 11:00
Nie chodzi mi o to, że stwierdzenie ze brał kase za nic nie robienie jest błędne, bo nie jest. Chodzi mi o to, ze miał do tego pełne prawo, i niezrozumienie takiego stanu rzeczy, oraz przedstawianie go w taki sposob jakby mu sie to nie należało jest wlasnie żenujące.

W dodatku nie robił nic nie ze swojej winy. I to też jest fakt. Tak chciała Wisła, nikt jej do takiej decyzji nie zmuszał, wiec poniosła tego konsekwencje. Bez znaczenia czy jestes jej kibicem czy nie, ale powinienes winić tylko i wyłącznie Wisłe za taki stan rzeczy, a nie Kasperczaka.

A co do tego, że okradał Wisłe - nie słyszałem jeszcze o kradziezy całkowicie zgodnej z prawem, a taką mamy według ciebie w tym przypadku. I zadnego znaczenia nie ma tutaj perspektywa z ktorej na to spojrzysz. Brzmi to naprawde głupio.
I jestem w 100% pewny, ze w podobnej sytuacji biznesowej SKWK zachowałoby sie dokładnie tak samo, bo nikt nie chce ponosic ogromnych strat finansowych z powodu czyjejs decyzji łamiącej umowe.

Ten argument jest poprostu chybiony, i SKWK przegina powołując sie na to. Co do pozostałych faktów / "faktów" - nie wypowiadam sie bo niespecjalnie duzo wiem na ich temat.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 17.03.2010 o godz. 11:03.
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.03.2010, 11:01
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
a czy słusznie czy nie to inny temat.. faktem jest natomiast ze nie pracował a kasę brał..
my patrzymy z perspektywy kibica Wisły, a nie Kasperczaka czy sądu.. dlatego czy było to zgodne czy nie okradał Wisłę.. nasz klub... i w pupie mamy czy miał do tego prawo czy nie! do czego to doszło żeby litować się i bronić gościa który żerował na Wiśle, choć nie musiał.. gdyby miał jakieś zasady to odpuściłby sobie ten cyrk.. teraz głupio się tłumaczy, w dupe wchodzi i wszystkich przeprasza.. gazety o tym bębnią że okradał Wisłę i zachował się nie fair wobec klubu któremu tyle zawdzięcza.. a kibic Wisły jeszcze staje w jego obronie
Przepraszam że się wtrącam, ale jeżeli Głowacki zacznie grać poniżej krytyki i nie będzie się nawet łapał na ławkę rezerwowych, trener się wkurzy i nie wpuści go na trening, to też napiszesz, że okrada Wisłę? Kontrakt to kontrakt, po to się go podpisuje, żeby obowiązywał. Jeśli Don Vito Cupiał chciałby być ponad takimi drobnostkami, mógł wysłać Luca Brasi
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.03.2010, 11:05
każdy piłkarz, który ma kontuzje dostaje kasę za nic nie robienie - pewnie złodziej
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.03.2010, 11:06
Lobodzinski dostaje kase ale nic nie robi, moge zglosic go na psy ? :d
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.03.2010, 11:07
Chłopie zastanów się co piszesz....

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2010, 11:09
Jak nie bylo przecieku jak wszyscy widzielismy posty Infinitiego w niedziele po poludniu, ze Kasperczak przychodzi jutro (poniedzialek) do Wisly na 100% A z tym Schaeferem to jest sciema jakas, niech juz media nie robia idioty z Cupiala, ze pogodzil sie z Kasperczakiem, podpisal kontrakt i nagle po kilku meczach go zwolni. Rozne rzeczy robil w zyciu, ale to by juz bylo nienormalne.
Ostatnio edytowane przez nesta : 17.03.2010 o godz. 11:12.
Lechista69
Senior Member

Stary 17.03.2010, 11:10
I tylko 4 osoby mu zaufaly i zarobily po 100 tys
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.03.2010, 11:16
Wydaje mi sie, ze Cupial podpisujac ten dlugi kontrakt myslal, ze robi dobrze, bo tez nie chcial zeby Kasperczak mu za szybko uciekl, pewnie sam tak jak i my nie spodziewal sie, ze sprawy w europejskich pucharach potocza sie tak jak sie potoczyly. Kasperczak chcial wypelnic swoj kontrakt, to nie bylo tak, ze On nie chcial nic nie robic. Podobna sprawa byla z Cantoro, ktory mimo wielkich zaslug dla Wisly od jakiegos czasu gral bardzo malo, a jego gra byla dosc przecietna. Przypuszczam, ze gdyby mozna bylo, juz jakis rok, moze dwa lata temu Cantoro zostalby z Wisly wyrzucony, ale mial kontrakt, ktory go przed tym bronil. Juz nie pamietam, ktory trener w Wisle chcial go wypozyczyc do Zaglebia... Ta sytuacja obrazuje jak wygladaja sprawy kontraktowe, gdyby ich nie respektowano, to w pilce noznej bylby bajzel. Kasperczak zawdzieczal w tamtym czasie Wisle, tyle samo ile Wisla, Kasperczakowi.
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.03.2010, 11:19
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
przecież on chcial dalej pracowac a ze zarzad wymyslil ze go osuwa to jaka w tym jego wina? Nic nie robiacych w Wisle i bioracych kase mozna by wymienic o wiele wiecej i co tez sa zlodziejami i okradaja klub?
a jezeli trener odsunie zawodnika z 1 druzyny ot tak bo go nie lubi to co zawodnik ma sie zrzec pensji?
Co niektorym tu sie ladnie w glowach porobilo...
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.03.2010, 11:23
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html najlepsze ostatnie zdanie
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.03.2010, 11:25
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Lobodzinski dostaje kase ale nic nie robi, moge zglosic go na psy ? :d
wg wytycznych z SKWK pewnie tak
Lechista69
Senior Member

Stary 17.03.2010, 11:27
Będzie kasa, tylko kto będzie ją wydawał ? Teraz by Bednarz się przydał...
zbymak
Senior Member

Stary 17.03.2010, 11:29
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Będzie kasa, tylko kto będzie ją wydawał ? Teraz by Bednarz się przydał...
Znaleśc kogoś do wydawania cudzej kasy to bedzie najmniejszy problem
orzeu
Senior Member

Stary 17.03.2010, 11:38
SPOXSTER bral kase bo tak mial skonstruowana umowe. Oddziel to od podania Wisly do sadu ktore juz bylo niesmaczne. Pierwsze bylo wybrykiem Cupiala ktory zdecydowal sie miec na utrzymaniu dwoch trenerow, drugie to zupelnie oddzielna sprawa i za to mozna miec maly zal do Kasperczaka.
WISŁA PANY !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2010, 11:40
T.Fogiel: Cupiał mądry po szkodzie
Jego zdaniem trener jest w stanie i będzie chciał powtórzyć z "Białą Gwiazdą" sukcesy sprzed kilku lat, bo kadrowo tamta Wisła nie była wcale lepsza od tej obecnej.

Pożyjemy zobaczymy.Ja jednak uważam że tamta Wisła sprzed 7-8 lat była znacznie mocniejsza personalnie
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,76...sprawdzi_.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.03.2010 o godz. 11:43.
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.03.2010, 11:43
orzeu napisał(a):Wyświetl post
i za to mozna miec maly zal do Kasperczaka.
a tu wszyscy robią z tego niewiadomo co..
Większy żal to ja mam do piłkarzy za derby. Kasperczaka ani nie popieram, ani nie jestem mu przeciwny. Z wynikami i z czasem zapewne u większości to się zmieni. Gorzej jak nie będzie wyników..zmieszanie trenera z błotem gwarantowane.
Lechista69
Senior Member

Stary 17.03.2010, 11:44
Cupiał rozliczyl sie z trenerem a powinien jeszcze wpasc do szatni i powiedziec ze albo rusza dupy albo moga zaczac sobie szukac nowych klubow....
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.03.2010, 11:46
SpoXsteR napisał(a):
Tak tylko z ciekawosci. Czy kiedy wczesniej niejaki Liczka, Petrescu,a obecnie Maciek Skorza pobierali pieniadze za nic nie robienie z tytulu odprawy, to wszystko bylo OK, czy tez okazali sie zlodziejami zerujacymi na Wisle ?
Tylko uprzejmie prosze nie wyskakiwac mi, ze kwoty roznily sie znacznie, bo przeciez nie o to chodzi, a o sam fakt, o honor i cala reszte
nesta
Senior Member

Stary 17.03.2010, 11:46
Zgadam sie z nim, ze jakosc trenera poznaje sie tez po tym jak poszczegolni zawodnicy przy nim sie rozwijaja. Wtedy nawet Stolarczyk byl w kadrze, a gdyby nie Kasperczak, to taki Kalu odszedlby z Wisly po pol roku, bo Smuda w ogole nie potrafil nic z niego zrobic tylko trzymal go na lawie.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2010, 11:56
z tym przeciekiem to sobie jaja chyba robia ;p

po co przyjmowali zaklady na takie cos? to nie mecz, tutaj oczywistym bylo, ze ktos moze to ujawnic przed czasem. Teraz ten bukmahcer moze miec pretensje jedynie do siebie, ze takie wazke zaklady przyjmuje.
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 17.03.2010, 11:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
T.Fogiel: Cupiał mądry po szkodzie
Jego zdaniem trener jest w stanie i będzie chciał powtórzyć z "Białą Gwiazdą" sukcesy sprzed kilku lat, bo kadrowo tamta Wisła nie była wcale lepsza od tej obecnej.

Pożyjemy zobaczymy.Ja jednak uważam że tamta Wisła sprzed 7-8 lat była znacznie mocniejsza personalnie
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,76...sprawdzi_.html

Ja jednak wbrew wszystkim też uważam że Wisła teraz nie ma dużo słabszego składu.
Wszyscy bowiem porównują Kosowskiego, Żurawskiego, Uche z swojego najlepszego okresu i szczytowej formy za Kasperczaka Pierwszego, do obecnych piłkarzy całkowicie bez formy. Jest to dość niemiarodajne porównanie.
Ale gdy się weźmie pod uwagę że przed przyjściem Kasperaczaka Pierwszego Żurawski wcale tak dobrze nie grał, a Uche potykał się o piłke i zestawi się to z możliwościami naszych obecnych piłkarzy (np Brożkiem który zostaje królem strzelców, Kirm-em który potrafi naprawdę dobrze grać, Sobolewskim w najlepszym okresie, Marcelo w normalnej wysokiej formie, czy nawet Łobodzińskim w swym najlepszym okresie)
Wtedy to porównanie już nie wskazuje w tak oczywisty sposób na wyższość Tamtych Piłkarzy.
Tamci piłkarze rozwinęli się bardzo przy Kasperczaku, zobaczymy czy Ci obecni też się rozwiną...

Widzę że tylko Nesta tutaj dostrzega podobne rzeczy
Najlepiej widać jak u Kaspra grali: Stolarczyk, Strąk, Cantoro... gdzie dawali 120% z siebie a Strąk to może i 200%... u nikogo później tak dobrze nie grali...
Ostatnio edytowane przez Seth : 17.03.2010 o godz. 12:00.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.03.2010, 11:58
ale z Ciebie krętacz

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Już odpowiadam - wystarczającym powodem do odstąpienia od planu tworzenia takiego pokoju jest zapowiadania w nim obecność takich pieniackich i zaślepionych typów jak PvD.
odstąpienie od planu, aż dziw bierze, że mogłeś odstąpić od czegoś co wg ciebie miał przysłużyć się Wiśle, trzeba było zmodyfikować plan i wyprosić PvD

jakoś wtedy nie miałeś nic przeciwko a teraz starasz się odwrócić kota ogonem , ze twoja wielka inicjatywa legła w gruzach bo ja się miałem tam udzielać? a to dobre weź nie okłamuj użytkowników

a może to, że mieliście w gronie użytkowników tego forum dyskutować i na spotkania wysyłać przedstawiciela to też moja wina, że nie zostało zrealizowane.

oj kłamczuchu kłamczuchu

Cytat:
Kiedyś, PvD obiecałeś (zagroziłeś ), że już się ani do mnie ani w związku z moimi postami odzywać nie będziesz -> musiałeś pieniaczu zadufany się czepić
zagrozilem może jeszcze ci anonimy na skrzynkę mailową wysyłałem, oj ubarwiaj swoją historyjkę. takie miałeś ambitne plany, a wyszło pierdzenie w stołek
Cytat:
Tak miło było tu bez ciebie.
zawsze tu byłem
Cytat:
Choć muszę przyznać, że czasem śmiesznie jest poczytać twoja podwórkowa demagogię
za to śmiesznie jest podziwiać twoje działanie i wielka organizację

śmiesznie jest po tylu latach ponowie zobaczyć frustrata
Ostatnio edytowane przez PvD : 17.03.2010 o godz. 12:02.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 17.03.2010, 12:09
A ja bym się chętnie dowiedział jaki związek z klubem posiadają szczęśliwcy co to nawygrywali tą kasę.
Parę rzeczy by się wyjaśniło.

Tak mi się przypomina sytuacja z budową Wembley, jak William Hill miał zakłady czy zostanie ukończone w terminie, z dobrym kursem na "nie". Sami robotnicy budowlani chodzili obstawiać.
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 17.03.2010, 12:16
Jedno jest pewne - na roszadach w (L) i TSW najbardziej skorzysta Lech Poznań.
Trener nie jest cudotwórcą, nie będzie wstanie nic zrobić ponad lekką korektą składu. Pole manewru żadne, kontuzji sporo, przygotowanie fizyczne leży a szalonych młodzików napędzających team brak.
Dotyczy się to zarówno Wisły i Legii.
Wg mnie taka decyzja powinna nastąpić na koniec sezonu. Tak więc:
Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Nie, pożyjemy zobaczymy...
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.03.2010, 12:16
Ja jestem pozytywnie nastawiony. Musi minąć trochę czasu, ale jeszcze się bedziemy dziwić, gdy drużyna zacznie wymieniać więcej niż 3 podania w akcji. Przyznam, że odzwyczaiłem się od takiego widoku
..
zbymak
Senior Member

Stary 17.03.2010, 12:28
http://futbolnet.pl/wiadomosci/dan-p...wisle-normalka bardzo ciekawy wywiad z Petrescu
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.03.2010, 12:34
Panowie oceniający Kasperczaka, najrozsądniej będzie jak dacie sobie spokój. Było, to co było, a teraz będzie coś nowego. Nie ma sensu grzebania w przeszłości, nie ma sensu rozdrapywania ran.

Czy Wy nie widzicie, że mimo honorów, tradycji itd. ten sukces sportowy jest naszej Wiśle potrzebny jak powietrze? Owszem, może i są ludzie, którzy są zdecydowanie bardziej fanatyczni, którzy według własnego i nie tylko własnego mniemania - angażują się bardziej w klub i stawiają na jego rozwój - ale pora się obudzić, widać po Sosnowcu ile ich było. Ja wiem, że dla nich nie ma żadnego znaczenia ile będzie osób na Wiśle i jakich. Najlepiej, gdyby zbudować stadion na 7 tys. i wpuszczać tylko członków SKWK, którzy zawsze wiedzą co i jak.

Prawda jest jednak taka, że pewnie i niemała część tych ludzi wychowała się lub inaczej, dorosła do tego, że chce być z Wisłą właśnie na podstawie sukcesu Kasperczaka w PUEFA i polskiej lidze. Chcąc, nie chcąc - nasz klub ma teraz przypiętą łatkę zwycięzcy, przez media, przez nas, pewnie przez oczekiwania właściciela - i śmiesznie było, gdy olaliśmy Frankowskiego, ale teraz w obliczu problemów ze stadionem, być może w końcu potrzeby zapełnienia go - ogółem nie wiem czy ktoś sobie zdaje sprawę, ale teraz nadchodzi nasz moment na zajęcie odpowiedniego miejsca w hierarchii, gdy już będą stadiony, trzeba zrobić wszystko, żeby sukces sportowy był - dlatego zapomnijmy wreszcie k...a o tym co było i skupmy się razem na jednym celu - na tym co będzie - licząc i dokładając wszelkich starań, aby to był sukces.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów