The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 21:49
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Wracajac do tematu. Jak myslicie, w jaki sposob Kasperczak zestawi na jutro sklad?

---------------PAWELEK-----------------
ALVAREZ GLOWACKI MARCELO DIAZ
KIRM SOBOLEWSKI ISSA BA LOBODZINSKI ( Pi Brozek)
-------CHRISTOV BROZEK--------------

Zmiany:

Issa Ba > Jirsak
Lobodzinski > Pi Brozek
Maczynski > Kirm XD
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 16.03.2010 o godz. 21:55.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 16.03.2010, 21:53
Czytam tę dyskusje i mi śmiac mi sie chce z tego, co piszą osoby związane z SKWK. Bardzo cenię Waszą robotę i działania, któe podejmujecie w zakresie swoich kompetencji, ale na litośc boską, zajmijcie się tym i tylko tym. Wisła to piaskownica Cupiała i jesli szanujecie Wisłę to uszanujcie tez Cupiała, a co za tym idzie jego decyzje. Szacunek dla decyzji wlasciciela jest szacunkiem dla Wisly. W SKWK nie jestem, ale niejednokrotnie wspierałem szczegolnie finansowo akcje przez SKWK robione, nawet przyszla mi do glowy mysl, zeby sie do SKWK zapisac chocby po to, zeby wplacac skladki, zeby wspierac choc tak dzialania podejmowane przez SKWK, jesli ze wzgledów czasowych nie dam rady. Ale jesli widzę, jaki SKWK ma stosunek do ludzi o odmiennych pogladach, to po prostu podziekuje. Wiem, ze zaraz jeden czy drugi z SKWK mi napisze, ze i beze mnie stowarzyszenie bedzie trwalo. Tak, zdaje sobie sprawe z tego. Ale weźcie pod uwagę to, ze nowy stadion trzeba bedzie zapelnic 33 tysiacami ludzi. Wiec jako SKWK zamiast stawiac sie w roli jedynych nieomylnych i majacych patent na slusznie wislackie myslenie, zastanowcie sie co zrobic, zeby Wisle kibiców zjednywac.
Grisza1
Moderator

Stary 16.03.2010, 22:00
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Niedługo może sie okazać że i Cupiał bedzie judaszem albo sklerotykiem
Za to, że nie konsultuje swoich decyzji dotyczących Wisły... a co tam Wisły.... całej TeleFoniki z SKWK. Przeciez jak by smial podpisywac jakis kontrakt z kontrahentem zagranicznym opiewajacy na kilka milionow euro na dostawę kabli bez konsultacji z SKWK
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2010, 22:01
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
. Ale weźcie pod uwagę to, ze nowy stadion trzeba bedzie zapelnic 33 tysiacami ludzi. Wiec jako SKWK zamiast stawiac sie w roli jedynych nieomylnych i majacych patent na slusznie wislackie myslenie, zastanowcie sie co zrobic, zeby Wisle kibiców zjednywac.

Stadion jest w Poznaniu, będzie w Warszawie, Wrocławiu, Gdańsku itd..
u nas jest kabaret a nie stadion, a od nowego sezonu jak zaczniemy grać , jeśli w ogóle coś będzie wykończone to bedziemy grac przy 3 trybunach...sorry ze nie na temat, ale juz mam dosc tych bredni na temat nowego stadionu.

nie, niestety przez nowy stadion na dzis dzien wiecej stracimy, niz zyskamy.. w sumie to lepiej jakby zostały D i E.... az do zmiany rzadów i ludzi odpowiedzialnych za to co robią
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.03.2010, 22:02
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
---------------PAWELEK-----------------
ALVAREZ GLOWACKI MARCELO DIAZ
KIRM SOBOLEWSKI ISSA BA LOBODZINSKI ( Pi Brozek)
-------CHRISTOV BROZEK--------------

Zmiany:

Issa Ba > Jirsak
Lobodzinski > Pi Brozek
Maczynski > Kirm XD
Issa Ba na pewno nie zagra, więc w jego miejsce zobaczymy za pewne Jirsaka.

Co do tematu to poczekajmy do soboty jak ktoś już wyżej napisał jaka będzie reakcja trybun.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.03.2010, 22:03
Czytam tę dyskusje i mi śmiac mi sie chce z tego, co piszą osoby związane z SKWK. Bardzo cenię Waszą robotę i działania, któe podejmujecie w zakresie swoich kompetencji, ale na litośc boską, zajmijcie się tym i tylko tym. Wisła to piaskownica Cupiała i jesli szanujecie Wisłę to uszanujcie tez Cupiała, a co za tym idzie jego decyzje. Szacunek dla decyzji wlasciciela jest szacunkiem dla Wisly. W SKWK nie jestem, ale niejednokrotnie wspierałem szczegolnie finansowo akcje przez SKWK robione, nawet przyszla mi do glowy mysl, zeby sie do SKWK zapisac chocby po to, zeby wplacac skladki, zeby wspierac choc tak dzialania podejmowane przez SKWK, jesli ze wzgledów czasowych nie dam rady. Ale jesli widzę, jaki SKWK ma stosunek do ludzi o odmiennych pogladach, to po prostu podziekuje. Wiem, ze zaraz jeden czy drugi z SKWK mi napisze, ze i beze mnie stowarzyszenie bedzie trwalo. Tak, zdaje sobie sprawe z tego. Ale weźcie pod uwagę to, ze nowy stadion trzeba bedzie zapelnic 33 tysiacami ludzi. Wiec jako SKWK zamiast stawiac sie w roli jedynych nieomylnych i majacych patent na slusznie wislackie myslenie, zastanowcie sie co zrobic, zeby Wisle kibiców zjednywac.
Jeden z niewielu sensownych postów,brawo.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:04
Faktycznie Issy niema.. Kasperczak chyba jednak nie postawi na 2 def pomocnikow w srodku...

Moze Piotr Brozek do srodka a Maczynski na skrzydlo ? W innym wypadku Lobodzinski tam zagra...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Grisza1
Moderator

Stary 16.03.2010, 22:06
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Stadion jest w Poznaniu, będzie w Warszawie, Wrocławiu, Gdańsku itd..
u nas jest kabaret a nie stadion, a od nowego sezonu jak zaczniemy grać , jeśli w ogóle coś będzie wykończone to bedziemy grac przy 3 trybunach...sorry ze nie na temat, ale juz mam dosc tych bredni na temat nowego stadionu.

nie, niestety przez nowy stadion na dzis dzien wiecej stracimy, niz zyskamy.. w sumie to lepiej jakby zostały D i E.... az do zmiany rzadów i ludzi odpowiedzialnych za to co robią

Zwał jak zwał... 33 tysiace miejsc jesli nie w lipcu, to w październiku trzeba bedzie zapelnic. Wiec Bogu dziekowac, ze z trudem bo z trudem, ale roboty dobiegaja konca.
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.03.2010, 22:07
mysle ze Kirm zagra na prawym a Piotrek na lewym skrzydle to wydaje sie dobre rozwiązanie,w srodku zagra Sobol z Mąką nareszcie trener który wie ze Diaz w srodku to zło najwieksze.
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:13
Jakby nie bylo to wystawienie Diaza na bocznego obronce to juz bedzie wielkie wzmocnienie z jego nastawieniem na gre ofensywna... z drugiej strony nieobliczalny Alvarez... jak jeszcze Kirm zacznie grac pod Kasperczakiem a nie tylko udawac gre to nie pozostanie nic innego jak modlic sie aby Lobodzinski nie byl zajebany po 10 minutach... wtedy kazdy w Polsce bedzie na kolanach...

<niezle schizy wieczorem mam XD>
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.03.2010, 22:14
Zwał jak zwał... 33 tysiace miejsc jesli nie w lipcu, to w październiku trzeba bedzie zapelnic. Wiec Bogu dziekowac, ze z trudem bo z trudem, ale roboty dobiegaja konca.
Ale tylko dzieki SKWK bo wyrazili zgode
zapisz do SKWK albo stwórz oddzielna grupe
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.03.2010, 22:15
Myślę,że to nie ten sam Kasperczak(werwa itp.) co z poprzednich lat.Już na wstępie stracił trochę ze swgo autorytetu przez to korzenie się,ale pewnego doświadczenia nikt mu nie zabierze i może to będzie jakimś lekarstwem.Napewno nie będzie można go oceniac po tym meczu,mysle,że po dwóch-trzech tygodniach juz powinno byc lepiej,co napewno nie udało by sie (czas) Niemcowi.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 16.03.2010 o godz. 22:18.
Bednarz=Landryna=......
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

A mnie natomiast dziwi to oburzenie na niechęć części kibiców do Kasperczaka.
Ja rozumiem że w tych czasach pamięć krótka i zawodna ale pomijając już w ogóle kto miał racje - z odejściem Kasperczaka to była jedna niekończąca się rozpierducha.Zapomnieliście że istniało ryzyko wycofania się Cupiała z Wisły?(czy było to realne czy nie - nie mnie oceniać ale to był jeden jedyny raz gdy takie słowa padły).
To była prawdziwa wojna w której SKWK stanęło po stronie klubu i właściciela a nie zwolnionego trenera i to chyba było oczywiste bo nie jesteśmy fanami Kasperczaka tylko Wisły i liczy się dla nas dobro klubu a nie pojedynczej osoby która pracowała w tym klubie przez jakiś czas.

Teraz jak wiemy sytuacja na linii Cupiał-Kasperczak się zmieniła, co nie oznacza że wszyscy natychmiast muszą zrobić tak samo, szczególnie że dla Cupiała ta reaktywacja jest co najwyżej z rozsądku a nie miłości;>

I teraz sobie wróże z fusów ale domyślam się że krytyczny stosunek do wiadomej osoby nie przeniesie się na trybuny więc nie ma co panikować - podobnie jeśli np zawiśnie jakiś transparent dziękujący byłemu trenerowi za prawie 3 lata pracy, czy tez jakaś przyśpiewka, to będzie to zupełnie normalne a wręcz oczywiste -choć pewnie gdy to się zdarzy, to w wirtualnym świecie wybuchnie wielka awantura
94 - Allah Akbar!!
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
w sumie to lepiej jakby zostały D i E.... az do zmiany rzadów i ludzi odpowiedzialnych za to co robią
Myślisz, że nowi będą o wiele lepsi?
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.03.2010, 22:17
Co Wy tak z tym Juniorem na lewej obronie ?!
Przeciez w tych spotkaniach, w ktorych gral na tej pozycji byl tylko oslabieniem Wisly. Do dzis pamietam jak go jezdzili w Poznaniu na wiosne. I nawet wylecial z czerwona bo w kazdej akcji nie nadazal.
A z Piotra Brozka tez zaden lewy pomocnik, bez dobrego dryblingu i kiepska wrzutka w biegu.

To ja juz wole Diaza na lewej pomocy bo tak przynajmniej mamy lewa obrona w postaci Brozka, a przy takim ustawieniu jakie jest szykowane na jutro to wogole lewej strony nie mamy.
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 16.03.2010, 22:21
Wielki MINUS dla osob zwiazanych z SKWK na tym forum ktore szczekaja najglosniej za psucie atmosfery wsrod kibicow. A przeciez mozna tak latwo okreslac swoje zdanie piszac pewne pisma i nie podpisujac Kibice Wisły Kraków sugerując ze moga reprezentowac wszystkich, tylko " Część Kibiców Wisły Kraków" albo Niektórzy......... Takie kłótnie do niczego nie prowadzą. Szkoda rownież ze nie umiecie sie przyznac do błędnych decyzji. Po zwolnieniu Kasperczaka przez Cupiala poparliscie jego decyzje, jak widac Pan Cupial zatrudnil Kasperczaka raz jeszce przyznajac sie jakby nie bylo do błędu, a Wy? co jest z Wami? W 2004 roku tlumaczyliscie ze stoicie murem za decyzjami Pana Cupiala bo to on zainwestowal swoje pieniadze i nalezy mu sie szacunek i zrozumienie a teraz co juz nie mozecie przynajmniej zrozumiec tej decyzji? prawda jest taka, ze gdyby Heniek wtedy szostal to do dzis na 100% gralibysmy w Lidze mistrzów. Nie bylo by wtop z Liczką, Okuką, Engelem, Petrescu. Przez tamta decyzje ktora poparliscie w 1906% cofnelismy sie o lata swietlne i dopiero pan Maciuś zaczał budowac druzyne od nowa. mam nadzieje ze HEniek to skonczy. Skorża byl za miekki dla tych zawodnikow albo poprostu zawodnicy nie dorosli do takiego trenera ktory chcialbyc zarono kumplem jak i nauczycielem.
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 22:22
Dyskusja o Kasperczaku zmieniła się w dyskusję o Skorży i .....jak zwykle złym i niecnym SKWK. Złym jak masoni, podstępnym jak żydzi (Ci prawdziwi a nie tylko obrzezane fiuty z terenu Norbertanek).
Ale jeżeli tak się już potoczyło to się wtrącę. PvD, na litość boską, powiedz mi: czy naprawdę chcesz aby profesjonalny trener (menadżer, właściciel) pytał kibiców o ruchy transferowe? Bo dla mnie, czym innym jest wsłuchiwanie się w głos kibiców a czym innym telefon z prośbą o opinię. Czy normalna jest sytuacja taka jak z Izraelczykiem w Lazio? Według mnie to nie podbudowuje trenerskiego autorytetu.
Cenię Maćka za wszystko to o czym pisał Marcin. Ale stoję na stanowisku, że ABSOLUTNIE nie my (kibice) powinniśmy decydować o sprawach terenersko-menadżerskich.
Jeżeli coach w takich sprawach próbuje rozmywać swoją odpowiedzialność (bo to ma być jego suwerenna decyzja a nie próba udawania, że mógł ją podjąć np. po konsultacji z kibicami) to jak można mu ufać w kontaktach z menadżerami grajków, innych klubów?
Sorrry za OT ale i tak już dyskusja się rozmyła.

PS.
Nie ganię nikogo za 1906% wtedy, tak jak i dziś, też było mi bliżej do decyzji Cupiała
Ostatnio edytowane przez spartan : 16.03.2010 o godz. 22:26.
ANTY-RABBIN-FRONT
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.03.2010, 22:23
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
a przy takim ustawieniu jakie jest szykowane na jutro to wogole lewej strony nie mamy.
zobaczymy po meczu...
Bednarz=Landryna=......
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2010, 22:23
PvD: w SKWK najbardziej nie podoba mi sie to, ze sam do niego nie naleze.

Ale jak juz kiedys zostane czlonkiem to stworze grupe popierajaca Zdzisia Kapke, Adasia Mandziare i Henia Kasperczaka.

...
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2010, 22:24
Cytat:
Z ustawienia podczas gierki treningowej wynika, że na lewą stronę defensywy przesunięty zostanie Junior Diaz. Piotr Brożek ma zagrać na lewym skrzydle. Natomiast Paweł Brożek wraz z Rafałem Boguskim utworzą parę napastników. Niewykluczone, że w bramce stanie Marcin Juszczyk.
10 znakow.
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:32
To puchar wiec jak nie teraz to kiedy wpuscic kogos by sprawdzic 2 bramkarza, to moze byc sygnal dla Pawelka ze jego czas w Wisle dobiega konca. Ciesze sie ze skonczy sie wystawianie Diaza w srodku pomocy, a czy az tak tragicznie bylo u niego z lewa obrona ? Boguski bez formy i osobiscie wolalbym Christova zobaczyc ale w 2 polowie napewno ku temu bedzie okazja ...
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.03.2010, 22:45
A ja dalej żyje w przeświadczeniu, że Wisła ma najlepszych, najbardziej kumatych, i najzajebistszych kibiców. I tych w SKWK i tych poza. I cokolwiek by się nie stało, i niezależnie poglądów na różne sprawy - polityczne, czy personalne czy ch.uj wie jakie - kibice Ci wspierać będą swoją drużyne.

Dlatego wspierałem Skorżę, doceniam jego pracę i postawę, i życze mu sukcesów w daleszej karierze trenerskiej

A teraz wspierać będe Kasperczaka, cokolwiek by o nim nie mówić, bo teraz to NASZ trener, i jego sukcesy będą naszymi sukcesami.

Więc do roboty Panie Kasperczak, nie będe rozpamiętywać Pana wtop i średnio fajnych zachowań, tylko będę za Pana trzymać kciuki. Na początek żeby w Gdańsku poszło Panu lepiej niż Białasowi z Legią w Chorzowie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.03.2010, 22:47
skoro Pan Cupiał zdecydował tak to widocznie ma w tym swoje powody. nie cenie kasperczaka za bardzo raz z uwagi na górnik dwa z okazji jego ataków na Wisłę. jednak spokojnie z tymi ocenami, pokaże co umie lub nie pokaże. co do pożegnania trenera Skorży było z klasą i od strony klubu i trenera w przeciwieństwie do tego co zrobił miklas z trenerem Urbanem. nie podoba mi się to co napisało SKWK o trenerze, że nie podobało się to czy tamto albo wątek z "judasze" frankiem po co to pisać.
zresztą mam wrażenie, że jak tak dalej pójdzie to SKWK będzie tak oderwane od tego co sądzą zwykli kibice nie posiadający super tajemnej wiedzy dostępnej tylko dla wybranych, że powstanie nowe stowarzyszenie które będzie reprezentować ich zdanie.
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2010, 22:53
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Myślę,że to nie ten sam Kasperczak(werwa itp.) co z poprzednich lat.Już na wstępie stracił trochę ze swgo autorytetu przez to korzenie się,ale pewnego doświadczenia nikt mu nie zabierze i może to będzie jakimś lekarstwem.Napewno nie będzie można go oceniac po tym meczu,mysle,że po dwóch-trzech tygodniach juz powinno byc lepiej,co napewno nie udało by sie (czas) Niemcowi.
Być może to już nie ten sam Kasperczak, jeśli chodzi o niego to ja jednak liczę że będzie chciał pokazać po wpadce z Górnikiem a także wcześniejszych z Wisłą że trener z niego nie byle jaki. Myślę że ma co udowodnić a jak wyjdzie zobaczymy.
Inubis
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2010, 22:54
Niedawno zablokowaliscie transfer Franka, na którym Wisła dużo straciła.Nie mówię nawet o sferze sportowej ale o tym jak traktuje się zasłużonych graczy dla klubu.Wystarczy popatrzeć na traktowanie zasłużonych graczy przez kibiców gdzie indziej, choćby na powitanie Beckhama na OT(dla was byłby pewnie zdrajcą).Dziś robicie to samo z Heńkiem za którego Wisła osiągała największe sukcesy, do których dziś kibic Wisły i każdy kibic Polskiej piłki wraca ze łzą w oku, bo nikt nie osiągnął później takich sukcesów w Europejskich Pucharach. ps.jeżeli ten skład Wisły był tak doskonały ze mógł dawać rade bez Heńka, to czemu żaden piłkarz z tej Wisły oprócz Kalu Uche nie osiągnął większego sukcesu za granica?
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2010, 23:12
Bo zespol jak sama nazwa wskazuje sklada sie z wielu graczy.
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.03.2010, 23:13
Inubis napisał(a):Wyświetl post
Niedawno zablokowaliscie transfer Franka, na którym Wisła dużo straciła.Nie mówię nawet o sferze sportowej ale o tym jak traktuje się zasłużonych graczy dla klubu.Wystarczy popatrzeć na traktowanie zasłużonych graczy przez kibiców gdzie indziej, choćby na powitanie Beckhama na OT(dla was byłby pewnie zdrajcą).Dziś robicie to samo z Heńkiem za którego Wisła osiągała największe sukcesy, do których dziś kibic Wisły i każdy kibic Polskiej piłki wraca ze łzą w oku, bo nikt nie osiągnął później takich sukcesów w Europejskich Pucharach. ps.jeżeli ten skład Wisły był tak doskonały ze mógł dawać rade bez Heńka, to czemu żaden piłkarz z tej Wisły oprócz Kalu Uche nie osiągnął większego sukcesu za granica?

o czym ty .......isz ? jak się traktuje zasłużonych graczy ? Baszczu,Zieńczuk czy nawet Cantoro przypomnij sobie ich odejście a później pomyśl jakie głupoty wypisujesz .
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2010, 23:42
Inubis napisał(a):Wyświetl post
. ps.jeżeli ten skład Wisły był tak doskonały ze mógł dawać rade bez Heńka, to czemu żaden piłkarz z tej Wisły oprócz Kalu Uche nie osiągnął większego sukcesu za granica?
A ja odwrócę kwestie i spytam - jeżeli Heniek był taki doskonały to dlaczego starczyło mu pary tylko na 1 rok w pucharach?

Na prawdę przeraża mnie ta aura jakoby Bóg i cudotwórca w jednym, powrócił bo jak sprawa nie wypali albo wypali nie tak jak ma wypalić, to chyba wszyscy razem podrzecie wszystkie plakaty Heńka co wiszą od 2002 roku.
Czy tak ciężko zrozumieć że nasza ligowa dominacja opierała się przede wszystkim na znakomitym składzie(jak na ligę) ,oraz na trenerze który umiał ten potencjał wykorzystać a nie na Bogu który z bandy nieudaczników zrobił świetną jak na ligę drużynę?
To se ne vrati już - przynajmniej do czasu do kiedy skład nie będzie grubo wzmocniony.Jak Wy oczekujecie takiej gry w lidze jak była, takim składem jak jest, to już Wam mogę napisać - grubo się rozczarujecie.
94 - Allah Akbar!!
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.03.2010, 23:44
Boże, czytam to i aż mi się płakać chcę nad tymi naszymi współczesnymi kibicami. Szczerze tego nie rozumiem, bo nawet pomimo tego iż każdy chce aby jego klub był najlepszy, co zrozumiałe, to każdy powinien rozumieć to iż owe sformułowanie "najlepszy" nie odnosi się tylko do wyników sportowych.

Dla sporej części oponentów SKWK - wypowiadających się w tym temacie - liczy się tylko jedno: sukces. Sukces za wszelką cenę. Wyrażali to w przypadku Frankowskiego, wyrażają to w przypadku Kasperczaka. Jest im dokładnie obojętne to, czy ktoś pluje na Wisłę i wartości na których była budowana, byle tylko strzelał bramki, czy co tam innego robił. Jeżeli przyszedłby jakiś Arabski Szejk, powiedział: "Daję wam 100 mld zł na transfery, ale w zamian chcę by w logo był wielbłąd, a w nazwie klubu pojawiło się "Wisła Allah Kraków" - to za cenę tych transferów, by się zgodzili. Bo transfery gwarantują, to co nimi kieruje: sukces.
Zaślepieni sukcesem, w d...e mają to, że ktoś Wisłę opluł, sławił Cracovię, okłamywał o bezgranicznej miłości do klubu, a potem wbijał mu nóż w plecy. W d...e mają, to że dla tych ludzi liczą się pieniądze. Z jednej stronie fani sukcesu, z drugiej pieniędzy. Pasują do siebie jak ulał.

Tak jak Zieńczuk, czy Gołoś zasłużyli sobie na szacunek kibiców, których zrzesza SKWK, swoją pozaboiskową działalnością, tak dla w/w kibiców obaj byli "szkodnikami"/"śmieciami"/"do wyjebania"/"do odstrzału" itp. dlaczego? Bo nie prezentowali się wystarczająco rewelacyjnie na boisku. Nie gwarantowali wspomnianego: "sukcesu".

Podobnie było ze Skorżą. Wisła przestała wygrywać i już należało go "wyjebać", "nieudacznika", "frajera" itp. Nie miało to znaczenia, że zawsze był fair wobec kibiców, że zawsze wspierał akcje charytatywne, tym samym wpływając na polepszanie dobrego imienia Wisły Kraków. Nie miało znaczenia nawet to, że zdobył z tym klubem dwa MP, że pokonał Beitar, Barcelonę i długo by wymieniać. Liczyło się tylko jedno: w danym momencie przestał gwarantować "sukces". To wystarczyłoby być "nieudacznikiem", który ma "wypierdalać".

Dla wspomnianych fanów Wisła to nie jest część życia. Wisła to provider rozrywki, emocji i przede wszystkim coś z czym fajnie się identyfikować. Wisła to dla nich przede wszystkim "piłka nożna na wysokim poziomie" i coroczna "walka o mistrzostwo".

Zapominają, że na te 5 liter składa się coś więcej. Prawie 105 lat tradycji, wartości które od zawsze towarzyszyły nie tylko kibicom, ale także piłkarzom Wisły. Wartości, za które często trzeba było zapłacić wysoką cenę. To nie jest coś, czym można handlować, za cenę sukcesu.

Dla wspomnianych fanów, niedomyślenia jest to iż ktoś może w imię honoru/dobrego imienia Wisły, nie chcieć by grał w niej wspomniany Frankowski, czy Janczyk. Niedomyślenia jest, że można sprzeciwiać się Łaciakowi, który swą pozaboiskową postawą pokazał jak to Wisłę "szanuję" i ile dla niego znaczy. W końcu niedomyślenia jest to, że można pewnych czynów nie wybaczyć, nawet tym osobom, które gwarantują sukces.

Wisła będzie najlepsza, nie tylko wtedy gdy będzie odnosiła sukcesy piłkarskie. Wisła będzie najlepsza, gdy będzie hołdować tradycjom, będzie wiadomo że ludzie z nią związani mają honor, i są przywiązani do pewnych wartości. Gdy będzie miała fanów, którzy będą przejeżdżać za nią tysiące km, bez względu na wyniki. Wtedy najlepsi możemy być nawet w II lidze. Obecnie najlepsi możemy być co najwyżej na boisku. Wam to wystarczy. Mi nie.

Wolę przegrywać, ale czuć się dumnym z noszenia tych barw. Wiedzieć, że za tymi trzema kolorami i herbem stoi coś więcej niż tytuły mistrza Polski i "poziom piłkarski". Mój system wartości nie pozwala by szanować kogoś kto za pieniądze sprzedałby matkę. Mój system wartości nie pozwala tym samym na to, by za cenę sukcesu sprzedać Wisłę. Bardzo mi przykro, iż w takich poglądach, które niegdyś były fundamentem tego klubu, obecnie jesteśmy mniejszością.
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 16.03.2010 o godz. 23:51.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.03.2010, 23:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To se ne vrati już - przynajmniej do czasu do kiedy skład nie będzie grubo wzmocniony.Jak Wy oczekujecie takiej gry w lidze jak była, takim składem jak jest, to już Wam mogę napisać - grubo się rozczarujecie.
Niekoniecznie musi tak być jak piszesz. Przy pierwszym podejściu Kasperczaka w Wiśle, pokuszę się o stwierdzenie, że zespół w obronie był słabszy od dzisiejszej Wisły. Tak naprawdę całą robotę robił duet napastników. Najpierw był to Żurawski - Kuźba, potem Żurawski - Frankowski. Wydaje mi się, że kluczem do sukcesu są dwaj porządni napastnicy w składzie. Tacy, którzy byliby pierwszoplanowymi postaciami w zespole, liderami. Dziś nawet Brożek nie jest tak dobry jak Kuźba z pierwszego sezonu, Franek w późniejszych, a o Żurawskim nawet nie wspomnę, bo takiego piłkarza to jeszcze długo w Polsce nie zobaczymy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów