The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 20:47
PvD napisał(a):Wyświetl post
jak nie bardzo rozumiesz to postaraj się mniej bardzo zrozumieć.

Postaram się najprościej jak mogę
piszesz że dla nas Lenczyk bez honoru bo do Cracovii przeszedł.To powinno być oczywiste dla każdego kibica Wisły. A jeśli ktoś uzna samo przejście do sąsiadki za nic nie znaczący ruch to zapytałem Ciebie czy wiesz co powiedział Lenczyk po przejściu do Cracovii czy nie wiesz?

Nikt nie traci honoru szacunku jaki sobie potrafił zyskać w Wiśle tylko dlatego że zmieni klub na inny poza Cracovią. Czy Radek Majdan który utożsamiał się zawsze z Pogonią Szczecin nie zyskał sobie uznania wśród wielu fanów? Czy "Baszczu" utożsamiany z Ruchem nie zaskarbił sobie sympatii? Stolarczyk, Penksa coś chyba musieli sobą reprezentować poza boiskiem że ich lubiano i godnie pożegnano.
Rozumiem ze spiewanie " Smuda pedał Wisłę sprzedał" było w/g Ciebie wybitnym okazywaniem szacunku
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 20:51
Alov napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze spiewanie " Smuda pedał Wisłę sprzedał" było w/g Ciebie wybitnym okazywaniem szacunku
a czemu mnie o to pytasz? zapytaj zwolenników Kasperczaka jak się zachowywali w stosunku do Smudy i czy okazali mu szacunek o którym tak teraz wszyscy mówią.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.03.2010, 20:53
raczej chodzi o to, że jeśli się komuś nie podoba takie a nie inne stanowisko SKWK i chce by było inne to musisz być w SKWK to chyba logiczne

wariant drugi nie podoba CI sie SKWK organizujesz własną grupę ludzi tez logiczne
Mi też się nie podoba stanowisko SKWK bo jest bardzo subiektywne i nielogiczne. Aczkolwiek nie zamierzam się do niego zapisywać. Tak jak i do PZPN, choć też nie popieram.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 20:57
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Mi też się nie podoba stanowisko SKWK bo jest bardzo subiektywne i nielogiczne. Aczkolwiek nie zamierzam się do niego zapisywać. Tak jak i do PZPN, choć też nie popieram.
komuś innemu się podoba a też nie zamierza się zapisywać.

Problem w tym, że niektórzy chcieliby by było inne a jedyną szansą by je zmienić jest wstąpienie do SKWK i przeforsowanie własnych poglądów.

Innym wyjściem jest skupienie wokół siebie grupy ludzi i tych samych poglądach i bycie organizacja w opozycji do SKWK.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.03.2010, 20:59
Prawda jest taka, że jeżeli Kasperczak chciał doradzać Cracovii to jako profesjonalny najemnik mógł to robić i o to do niego nawet pretensji bym nie miał. Natomiast w połączeniu z jego opowieściami o nieprzerwanej miłości do Wisły na konferencji to już trochę było żałosne - jeżeli kogoś/coś mam w sercu to nie działam na szkodę tego kogoś/czegoś. Obłuda i zakłamanie wyszło z monsieur Kasperczaka i tyle. Miłość nie może iść z wyrachowaniem ale niestety niektórzy tego nie zauważają.

Co do SKWK - jeżeli coś mi przeszkadza a mogę mieć na to wpływ to zmieniam to, albo przynajmniej próbuję zmienić. Jeżeli nie podoba mi się głos oficjalnej organizacji reprezentującej głos kibiców Wisły - zapisuje się do niej ( razem ze swoimi znajomymi którzy podzielają moje odmienne od SKWK poglady) i zabieram głos na spotkaniach i tam kwestionuję to co mi się nie podoba. Jeżeli jestem na to zbyt leniwy ( a ja osobiście taki jestem) to niekoniecznie oklaskuję każdą ich wypowiedź ale też nie odsądzam ich od czci i wiary tylko dlatego że mają inne zdanie niż ja.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2010, 21:00
Ładnych rzeczy się dowiaduje o Maciusiu,akurat w temacie o Heniu.Konformizm na całego!Ale spoko,już niedługo będzie w takim razie podobnie usłużny dla Wiary Lecha,a wtedy liczba jego "pretorian"szybciutko stopnieje.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 16.03.2010, 21:01
Zrozumiałem tyle: nie podobało się za komuny, trzeba było się zapisać do PZPR.
Nie lubisz np Legii, zapisz się do ich stowarzyszenia i roz....... ich od środka.
Transparent 1906 % mam nadzieję że jeszcze jest i znów zawiśnie.
Skoro Skorża radził się SKWK w sprawie transferów po czym zrobił chujowe, to zwykła godność i honor powinna kazać doradcom podać się do dymisji, a nie wychwalać ubezwłasnowolnienie Skorży.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 21:05
Tak racja gigant Skorża się pytał kupić czy nie kupić

Za interpretację wszyscy otrzymują 6!

Cytat:
Zrozumiałem tyle: nie podobało się za komuny, trzeba było się zapisać do PZPR.
Nie lubisz np Legii, zapisz się do ich stowarzyszenia i roz....... ich od środka.p
nie musisz sie zapisywać do nielubianej organizacji i rozpierdalać od środka
wyjściem jest skupienie wokół siebie grupy ludzi i tych samych poglądach i bycie organizacja w opozycji do SKWK.

Cytat:
Transparent 1906 % mam nadzieję że jeszcze jest i znów zawiśnie.
jak nie ma to namaluję dodam tylko duży minusik z przodu i będzie -1906%
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 21:08.
Cytat:
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2010, 21:06
Mam rozumieć ze to SKWK zablokowala transfer Frankowskiego do Wisly i Brozka z Wisly ? Chyba za duzo filmow Sci Fi bo tu trener jest od takich decyzji a nie SKWK !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.03.2010, 21:07
Może skupmy się na rozważaniach na temat wad i zalet Skorży czy Kasperczaka - odpuśćmy sobie dyskusję kto jest bardziej Wiślakiem a kto nie. Mamy już przykład Legii do czego takie dyskusje kibiców prowadzą.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 21:08
Jedno przysłowie nasuwa mi się na usta czytając te wszystkie wywody:

"Psy szczekają (kibice internetowi), a karawana jedzie dalej....

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2010, 21:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zapisz się do SKWK, to będziesz mógł wyrażać swoje zdanie. Albo załóż inną organizację kibiców Wisły.
Nikogo nie obchodzi zdanie anonimowego 'netowego ludzika - na tym poziomie rozmawia się z konkretnymi organizacjami. Tak trudno zrozumieć?
Zapisz się do SKWK czekałem aż mi ktoś tak odpisze. Ludzie ja szanuję SKWK za wiele akcji które organizowało i pewnie jeszcze będzie organizować, za oprawy czy inne sprawy związane z Wisła. Podziw dla ludzi którzy się tym zajmują przeznaczając na to swój czas.
Ale jest to organizacja z którą chcąc czy nie kibice Wisły są utożsamiani i nie których mało co obchodzi czy należy do niej 100, 1000 czy ilu kibiców. I jak widać wystarczy jeden tekst o Kasperczaku aby wywołać zamieszanie które w tym momencie jest zupełnie niepotrzebne, bo Wisła w tym momencie ma inne zmartwienia.
gigant
Joker the Great

Stary 16.03.2010, 21:10
Nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem i nigdy nie miałem.

Cytat:
Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk.
Bądź łaskaw nie odwracać kota ogonem.

Dodam, że akurat w tych przypadkach popierałem SKWK, co gorsza należę do stowarzyszenia chociaż nie zapłaciłem ostatnio składki.
Ostatnio edytowane przez gigant : 16.03.2010 o godz. 21:13.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 21:10
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Mam rozumieć ze to SKWK zablokowala transfer Frankowskiego do Wisly i Brozka z Wisly ? Chyba za duzo filmow Sci Fi bo tu trener jest od takich decyzji a nie SKWK !
gdzieś w internecie powinna być odpowiedź ewentualnie popytaj w tym temacie tu wszyscy znają odpowiedź

tak gignat utwierdzę cie w we własnym przekonaniu, ze potrafisz czytać ze zrozumieniem i niech pozostanie, ze Skorża zapytał kupować panowie czy nie kupować
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 21:13.
Cytat:
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:11
A kibic internetowy jest gorszy ? No ludzie konczmy te wywody, admini niech tu posprzataja i tyle tego bedzie...

Kasperczak jest obecnym szkoleniowcem i trzeba mu dac szanse, bez akcji poparcia dla Macka ktorego pozostanie najprawdopodobniej by doprowadzilo do braku Pucharow w lecie...

Teraz trzeba czekac do soboty, bo jutro Lechia was rozjedzie !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
RoS
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:14
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jedno przysłowie nasuwa mi się na usta czytając te wszystkie wywody:

"Psy szczekają (kibice internetowi), a karawana jedzie dalej....

A to znasz? "Każdy kij ma dwa końce" bo równie dobrze można napisać

"Psy szczekają (SKWK na Kasperczaka), a karawana jedzie dalej ... tzn. właściciel zatrudnia Kasperczaka
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 21:15
Podziwiam Cię PvD, że Ci się jeszcze chcę... To tak jak walka z wiatrakami...

Edit:
A czy SKWK chcę coś wymóc na Cupiale?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 21:16
RoS napisał(a):Wyświetl post
A to znasz? "Każdy kij ma dwa końce" bo równie dobrze można napisać

"Psy szczekają (SKWK na Kasperczaka), a karawana jedzie dalej ... tzn. właściciel zatrudnia Kasperczaka
Cupiał zatrudniał Okukę Svitlicę i co z tego? Nam to nie przeszkadzało pójść na spotkanie z nimi i im powiedzieć paru rzeczy. A ty co możesz zrobić?
Cytat:
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:18
No wlasnie, bo tak czytam i czytam ale nie wyczytalem ze SKWK zamierza cos robic przeciwko Kasperczakowi, bo jak chcecie na spotkaniu mu pare rzeczy wytlumaczyc to popieram was w 100% !
gigant
Joker the Great

Stary 16.03.2010, 21:19
tak gignat utwierdzę cie w we własnym przekonaniu, ze potrafisz czytać ze zrozumieniem i niech pozostanie, ze Skorża zapytał kupować panowie czy nie kupować
Kupować czy nie, to akurat Twoja interpretacja.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 21:19
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie, bo tak czytam i czytam ale nie wyczytalem ze SKWK zamierza cos robic przeciwko Kasperczakowi, bo jak chcecie na spotkaniu mu pare rzeczy wytlumaczyc to popieram was w 100% !
jak to nie wiadomo jeszcze? a myślałem że tutaj wszyscy dobrze poinformowani. co za zawód mi sprawili co poniektórzy
Cytat:
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:23
Nie musisz zaraz tak ironizowac, wszyscy mamy ten sam cel, zdobyc mistrza, zdetronizowac Legie i Amice i pokazac sie w pucharach! Nie trzeba tutaj podzialow robic !

Moze zle to powiedzialem, poprostu po tym co ostatnio w Wisle sie dzieje jest taki szum medialny ze Amice juz majstra sie daje a w Legii Walter tez juz tak po cichu (?) liczy na mistrza. Wisla teraz powinna im odjechac i pokazac kto w Polsce rzadzi!
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 16.03.2010 o godz. 21:29.
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:27
-Double-
W tym miejscu byl post innego uzytkownika-
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.03.2010, 21:30
Najważniejsze, żeby dążyć w jednym kierunku. Podziały i różnice zdań nie mogą tego zmienić.
..
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 16.03.2010, 21:43
Ludzie, opanujcie trochę ton i sposób wypowiedzi bo nie da się tego czytać.
Taka DELIKATNA prośba. Jeśli można, oczywiście.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2010, 21:44
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, ale nie piszcie jako my kibice , tylko napiszcie Skwk opinia ludzi z Skwk, a nie wyrażajcie się jako wszyscy kibice WIsły.
Ale przecież to kibice Wisły. I jako tacy zabierają głos.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2010, 21:45
Problem w tym ze oni sie maja za kibicow lepszych

Wracajac do tematu. Jak myslicie, w jaki sposob Kasperczak zestawi na jutro sklad?
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.03.2010, 21:45
Zauważyłem, że jedna z różnic między SKWK a ludźmi z forum jest taka, że SKWK wyraża swoje zdanie (reprezentując tez innych), ale nie krytykuje i nie zabrania innym mieć swojej opinii... a co robicie Wy? zamiast wyrazić swój pogląd to co drugi post: jakie to SKWK jest be...

PVD -> chce Ci sie jeszcze pisać? przecież to jak walka z wiatrakami... i tak jesteście najgorsi i dyktatorzy feeee...

Nie wiem kurcze czy czasy aż tak się zmieniły, że nie ma np. nic w tym złego, że Heniu pomagał Cracovii przed meczem z nami a teraz jak to Wisły w sercu nie ma?
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2010, 21:48
SB napisał(a):Wyświetl post
Zauważyłem, że jedna z różnic między SKWK a ludźmi z forum jest taka, że SKWK wyraża swoje zdanie (reprezentując tez innych), ale nie krytykuje i nie zabrania innym mieć swojej opinii... a co robicie Wy? zamiast wyrazić swój pogląd to co drugi post: jakie to SKWK jest be...

właśnie...

poza tym ktos tam pisze ze on jako forumowy kibic nie moze miec prawa glosu.. tak nie moze miec, bo tak samo nie moze miec prawa glosu ktos z neta (jas , 15 lat, sosnowiec) proponujacy 5 miejsc w aucie gdzies tam na wyjazd... musicie zrozumiec ze to internet, i wielu z was nikt powaznie traktowac nie bedzie.. chcecie cos zrobic dla Wisly? byc traktowani na powaznie? odejdzcie od monitorow, zapiszcie sie do SKWK, ewentualnie zalozcie nowa grupe...
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.03.2010, 21:48
Poczekamy do soboty i zobaczymy jaka będzie reakcja Wiślackich trybun na nowego trenera... Jak dla mnie nie powinno być żadnej akcjj anty-kasperczakowej jak i również poparcia dla Skorży... Dostał trener podziękowania na oficjalnej stronie SKWK i to powinno wystarczyć... Pozatym nie oszukujmy się - Skorża zżył się z trybunami natomiast forma piłkarzy to ***... Najłatwiej jest wywalić trenera a jakoś nikt nie ma pretensji do naszych grajków za ten chłam który prezentują ostatnio... Za brak zaangażowania, woli walki i determinacji... Może zamiast akcji w strone trenerów należy piłkarzykom przypomnieć co oni wyprawiają... SKWK robi dużo dobrego dla Wiślackiej wspólnoty ale zdarzają się sytuacje że ich decyzje są sprzeczne ze zdaniem reszty kibiców... I tak wiem- jak coś nie pasuje można zapisać się do stowarzyszenia...

Trochę nie na temat ale cóż... O co chodzi z Łaciakiem i tym transparentem "Łaciak won" wywieszanym i na koszu i na wyjazdach?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów