|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A ja dziękuje Panu Cupiałowi za to że pomimo uprzedzeń i trudnego charakteru zdecydował się zakończyć spory i zatrudnić na stanowisku Henia. Nawet jeśli to on kazał Kasperczakowi przeprosić go na konferencji to i tak to że do niego zadzwonił już było gestem wyciągnięcia dłoni na zgodę.
Decyzja o wyborze Henia na trenera jest nie tylko sensacją ale moim zdaniem i cudem. Na obecną chwilę jestem już spokojny że tytuł zostanie pod Wawelem bo Henio meczów na szczycie nie przegrywa, piłkarski potencjał może i mniejszy ma ale graczy ofensywnych jak na Polskie warunki to lepszych nigdzie niema. Brożek, Kirm, Jirsak, Marcelo, Diaz, Małecki, Mączyński to piłkarze których stać na wiele, tylko lobodzinskiego puscic i niech pokazuje auty w innym zespole ;s. Teraz tylko wydobyć z grajków radość z gry i wprowadzić starą dobrą szkołę Henia czyli szybkie wymiany piłek, zero gry na aferę i akcję kombinacyjne to czego nie widzieliśmy od bardzooo dawnaaaaaaa, a co było marką Wisły. Gratuluję Panu Cupiałowi decyzji i czekam na kolejną wizytę na rynku ! ![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Taka była umowa, nie wiem czy niektorzy naprawde nie rozumieją co to jest? Wisła ją sama podpisała,a potem zerwała. I to były jej konsekwencje. Kasperczak nikomu pistoletu do głowy nie przykładał zeby mu te pieniadze dali, jemu sie to najzwyczajniej w świecie należało. I tyle w tym temacie. Zakładając taką hipotetyczną sytuacje, ze to SKWK podpisało umowe z Wisłą na jakąs sprawe, za dobre pieniądze, osiagajac dzieki niej dobre wyniki i inwestując w rzeczy z nią związane - i potem nagle Wisła tą umowe zrywa, zostawiając SKWK na lodzie i w dosc marnej sytuacji , przy czym Wisła nadal będzie wypłacac jej pieniadze - to rozumiem, ze SKWK honorowo z takiej kasy by zrezygnowało, jeszcze bardziej pogarszając swoje położenie. Naprawde, byłby to chyba ewenement na skale światową. Zostać zrobionym w buca przez zerwanie obowiązującej umowy przed czasem, a potem jeszcze zrezygnowanie z przysługujących z tego tytułu pieniedzy. ps. okreslenie " zerwanie umowy " w moim przykładzie mozna rowniez wziac za zwolnienie , w zwiazku z z ktorym zgodnie z nadal obowiązujacą umową przysluguje taka sama regularna wypłata, jednak bez kontynuowania pracy. Wiadomo o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 16.03.2010 o godz. 12:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Kaspercazk musi się obronić wynikami, drużyna ostatnio prezentowała obraz nędzy i rozpaczy. Tak naprawdę nikt nie wie co by było gdyby Skorża został do końca |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bardzo załowałem, ze Skorza został zwolniony.Dla mnie to jeden z najlepszych trenerów Polskich.Mam nadzieję ze w niedługim czasie zacznie trenować dobry klub.Najlepiej gdyby wyjechał zagranice.Z całego serca zyczę mu jak najlepiej.
Martwiła mnie sytuacja, ze trener został zwolniony na kilkanascie kolejek przed koncem sezonu. Dobrze, ze za Macka przychodzi trener który może jeszcze wiecej wniesc do zespolu Wisły.Pamietam jak za czasów Henia swietnie gralismy skrzydła.A mamy do tego predyspozycje Andraza i Łobodzinskiego(który mam nadzieje odrodzi się przy nowym trenerze).Mamy najlepszy skład w lidze Polskiej i nie ma innego wyjscia zeby Henio nie zrobił nam mistrzostwa. Ludzie nie ma na co narzekać.Hiddinka w zyciu nie dostaniemy na trenera.A mamy najlepszego Polskiego trenera.Skorza na pewno dobrze przygotował Wisłe na cała runde Henio doda od siebie styl ofensywny i bedzie jak kiedys! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mielcarski swego czasu powiedzial, ze dopóki rada nadzorcza w Wiśle się nie zmieni, to on tu nie wróci. A to, że go często widują w Krakowie i tworzą przez to plotki o jego powrocie, wynika z tego, że ma tu dom.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lenczyk wracał do Wisły przynajmniej trzy razy. I przynajmniej raz nie był to dobry powrót - spuścił nas do II ligi w sezonie 1984/85.
a w 2001 kopacze go zwolnili.... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
2 samobóje i co z tego Życzę Kasperczakowi jak najlepiej ale myślcie coś ludzie, bo teraz oczekujecie nie wiadomo czego a za 2 miesiące jak to nie nastąpi, będziecie pierwszymi do zwalniania go. Nie ma czegoś takiego jak jakiś uniwersalny styl i taktyka, która sprawdza się tak samo w Barcelonie jak i Wiśle, tak samo w Wiśle która ma wybitnych jak na ligę zawodników, jak i w Wiśle która ma same pół produkty.Na każdą drużynę trzeba mieć inny pomysł
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.03.2010 o godz. 13:00.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A tamtejszy zarząd Wisły wobec Niego nie....?
Polska to jednak dziki kraj.Zamiast sie cieszyc ,ze cos sie robi ,aby Wisła nie popadała w nicoś,to teraz polemiki na temat tego czy przepraszam wystarcza czy nie ,czy to dobrze ,ze wrócił,czy nie.Duzo nie róznimy sie od szlachty polskiej (nie zrobilismy postepu),którą zawsze dzieliło setki spraw kiedy cos było zrobic w czasie pokoju,a jednało tylko w momencie upadku lub zaboru.Własciciel podjał decyzję i czy nam sie to podoba czy nie, musimy narazie ją zakceptowac.Jak sie nie podoba to prosze wyrazic protest przeciwko decyzji Cupiała....Czy będzie żle czy dobrze to czas pokaże,ale napewno nie ma sensu dalej podgrzewac atmosfery i doprowadzac do dalszych konfliktów.Tych juz mam zdecydowanie dosyc w tym klubie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 16.03.2010 o godz. 12:57.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
a zarząd Wisły zachował się wobec niego elegancko?
Skoro teraz Cupiał uznał, że może to puścić w niepamięc, to chyba wedłu niego (a to najważniejsze) nic aż tak bardzo nieeleganckiego w zachowaniu Kasperczaka nie było. Ot, panowie się pospierali, zrobili kilka medialnych ruchów, bo do głosu doszły emocje, żale i frustracja (jednego i drugiego), dali sobie (medialnie) po razie i jest OK. Oni zachowali się kulturalnie i godnie. Przeprosili się za dawne "nieeleganckie" zachowanie i zapomnieli najwyraźniej o urazie. Jak cywilizowani ludzie. Natomiast kibice wyciągający te sprawy chcą chyba być bardziej papiescy od samego papieża. Zastanówcie sie, czy wracanie do tego, ewidentnie wbrew woli i Wisły i trenera, jest na miejscu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rayo_Vallecano_Madryt Oczywiście Rayo nie jest żadnym potentatem ale potrafiło zaznaczyć swoją obecność w Europie - właśnie pod rządami kobiety. Natomiast ManUtd także jest tylko biznesem dla rodziny Glazerów. I bardzo dobrze, że jest biznesem. Bo piłka ma nim być. Inaczej nie byłoby postępu. A to czy ma to cokolwiek wspólnego z romantycznym kibicowaniem o jakim myślą fani to już zupełnie inna sprawa. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mnie się pomysł z panem K. kompletnie nie podoba. Nie myślałem, że jeszcze tego pana zobaczę na ławce trenerskiej Wisły. W takim razie panie Henryku, po raz kolejny czekam na te wspaniałe, niezapomniane mecze z Anderlechtem, Valerengą i Dinamem Tbilisi. Może jeszcze powrót Kelechi Temple Omeonu?
i Lantame Ouadja. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Skoro Cupiał przeprosił się z Heńkiem nam nic do tego, ale widać niektórzy mają bardziej wybujałe ego od właściciela Wisły. Kirm na prawe Piotrek na lewe Diaz na lewą obronę i jedziemy !!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie chce mielić w kółko tego co już zostało napisane dlatego na szybko:
Nic dwa razy się nie zdarza - w Widzewie też kiedyś myślano o tym, że jak Franek wróci, to od razu będzie Liga Mistrzów. Franek wrócił ale czasy inne, piłkarze inni.. i pieniądze też były inne. I podobny problem jest teraz w Wiśle - myślenie typu "kiedyś za Henia było fajnie, to teraz też będzie fajnie" Będzie? No zobaczymy.. Poza tym, być może jest tak, że Kasperczak chce cos udowodnić też sobie - to byłby dobry znak. Pytanie tylko czy przy obecnych możliwościach finansowych Wisły jest w stanie to zrobić. ![]()
*** Oczywiście, że Widzew Łódź! ***
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juszczykowi i Pawelkowi koncza sie kontrakty, a ja nie slyszalem zeby chcialo je przedluzac a wiec zostaniemy z Kurto wiec w lecie na 100% przyjdzie nowy bramkarz ;P!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Georg napisał(a):
![]() Drodzy Wiślacy! Z Pomorza widać, że problem tkwi nie w zmianie trenera. Wasz klub, któremu i ja kibicuję jest po prostu źle zarządzany, jak większość klubów w Polsce. Przede wszystkim należy zmienić Pana Cupiała. Głowy nie dam, ale na Pomorzu słychać, że to jego mamusia kręci tym interesem.Żadnym porządnym klubem na zachodzie nie kręci kobieta. Spójrzcie ile lat siedzi w Manchesterze Ferguson, choć różnie przez te lata z klubem bywało. Wisła dla tych ludzi to tylko biznes. Wystarczy przyjrzeć się co zrobiono z drużyną, która pięknie grała w Europie. Szybko ją wyprzedano.. Przykro, ale to ja\est raczysko całego polskiego futbolu. Pozdrawiam wszystkich kibiców i trzymam kciuki. Ten Pan który jest przyczyną całego zła w Wiśle Kraków wyciągnął ją z grania ogonów w Polskiej lidze na potentata. To dzięki Panu Cupiałowi na dzień dzisiejszy zamiast drżeć o utrzymanie w lidze denerwujemy się że Wisła ma tylko lidera i 2 punkty przewagi. Cupiał przeprosił się z Kasperczakiem co z tego wyniknie zobaczymy w najbliższych meczach. Ja kibicuje przede wszystkim Wiśle Kraków a ten klub na dzień dzisiejszy nie potrzebuje kłótni etc tylko głośnego JAZDA JAZDA JAZDA. Zwolnienie Skorży było ryzykownym ale odważnym ruchem. Kasperczak jest dobrym trenerem z doświadczeniem. Dajcie mu trochę czasu, napinki o sprawy finansowe wyjaśnił sobie z Cupiałem kasa mu się należała. Ciekawe kto z Was zrezygnował by dobrowolnie z pieniędzy zapisanych w kontrakcie? Sam teraz pracuje dla firmy samochodowej która uwielbiałem od dzieciństwa ale gdyby ktoś próbował nie zapłacić mi za prace tyle ile mam w umowie nie wahał bym się ani chwili żeby walczyć o swoje. Kasperczak dał nam niezapominanie chwile, kiedy oglądałem mecz z Parmą razem z moją Mamą po 3 bramce przyszła sąsiadka z dołu żeby uspokoić alkoholową libację ![]() Wpadki były Skorża też swoje zawinił. Dożyjemy zobaczymy. Podpisuje się w 100% pod postem tofika. RE Wszystko to prawda. Nie zmienia to jednak sedna sprawy, Klub dla Pana Cupiała to zwykły biznes na poziomie krajowym. Niestety poziomie gorszym niż w Angoli. Sądzę jednak, że kibiców interesuję dobra Wisła w Europie. Przy takiej polityce, nigdy nie będzie nawet średniakiem. A szkoda. Co do Henryka Kasperczaka. Był świetnym piłkarze, jest świetnym trenerem., ale jest słabym znawcą przysłów polskich. Jedno z nich mówi. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Mimo wszystko życzę mu wszystkiego najlepszego. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hah.. Nowy bramkarz chyba kolejnych 20 do przetestowania 1 będzie dobry to będą go chcieli kupić ale On sobie ucieknie ;P Narazie nie ma co liczyć na transfery . A co do Kasperczaka to ma klauzule w kontrakcie że w razie słabych wyników zostanie zwolniony BEZPŁATNIE . Ale najpierw trzeba dać mu szansę pokazania się .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Za bardzo co poniektórzy unoszą się honorem. Zorganizujcie spotkanie jeśli widzicie problem w Henryku, wygarnijcie mu co Wam nie pasuje i zamknijcie sprawę bo do niczego dobrego to nie doprowadzi. Mnie bardziej martwi problem darmozjadów w klubie w postaci pseudo piłkarzyków, którzy w czoło się nie potrafią kopnąć a co dopiero trafić do bramki z 3m. Nie rozstrzygnięta sprawa ze stadionem to większy problem niż widok Henryka na ławce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Warto sobie przypomniec, ze na jesieni 2004r., kiedy to wszystkich gromilismy w lidze, na skrzydlach biegali Zienczuk i Gorawski...a to nie byli jacys wielcy pilkarze
.Pojawiaja sie tez kolejne mity nt. srodkow, ktore wydal Kasperczak w Gorniku. Naprawde ta kwota zamyka sie w 700 tys. euro...nie sa to nawet kokosy, jak na polskie warunki, patrzac zwlaszcza na to, ilu pilkarzy za ta kwote kupil Kasperczak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sobie pomyslalem, ze moze Kasperczak, zarzad i pewnie sam Skorza po cichu liczyl, ze wraz z dymisja dotychczasowego trenera jego wspolpracownicy, ktorym zawdziecza tez prace w Wisle, zachowaja sie honorowo i podadza sie do dymisji. Tak zrobil np. Kibu, drugi trener Legii kiedy odchodzil Urban. No ale widac Pan Janas w ogole do odpowiedzialnosci sie nie poczuwa, wazne, ze kasa sie zgadza. Juz nie pamieta, ze to on ogladal Levadie i przedstawil zupelnie inny obraz jej gry i sily niz to bylo w rzeczywistosci. Zreszta chodzi o jakies zasady, poczucie dobrego smaku. A tu czlowiek, ktory go sprowadzal do Wisly odchodzi, a on sie trzyma stolka.
Jakos niewyobrazam sobie zeby Kasperczak nie sciagnal tu swoich ludzi. Kolejna rzecz. Tez ciezko mi przypuszczac, ze taki trener tolerowalby przez tyle czasu mizerie na pozycji bramkarza jak robil to Skorza. On nie bedzie mial jakis dziwnych sentymentow/braku odwagi.. I bedzie domagal sie stanowczo sprowadzenia nowego bramkarza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wlasnie, skoro glowa zaplacil Maciek, to chyba Janas "Levadie rozjedziemy na luzie 10:0" tez powinien ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A juz tych z Parmą ,Schalke, Lazio nie widzisz ,ot mądrala......
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Niektorzy sami sobie zaprzeczaja. Najpierw pokazuja swa bezgraniczna milosc do Cupiala, po to zeby w nastepnym zdaniu zmieszac z blotem Kasperczaka, ktorego to wlasnie wlasciciel zatrudnil i podal mu reke.
To na prawde jest smieszne. Znajomym tez odradzacie przyjazni/zwiazku z innymi i sie na nich obrazacie? Skoro tak to powinniscie raczej miec pretensje do wlasciciela, bo to on zatrudnil trenera po raz drugi. Przyjmijcie do wlasnej wiadomosci, ze on sie z nim pogodzil i chce razem pracowac. Macie problem, wiem, ale osobiscie mi to lata. Koncze temat bo nie widze cienia szansy na to, ze niektorym ten trybik w glowie przeskoczy i zaczna myslec bez uprzedzen na pewne sprawy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coz, Ty nazywasz jego zachowanie brakiem honoru, ja nazywam walka o swoje, respektowane umowa pieniadze.. Nikt Cupialowi wtedy pistoletu do glowy nie przystawial zeby z nim taka umowe podpisac wiec nie wiem kto sie bardziej niehonorowo wtedy zachowal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Proponuje na następnym meczu wywiesić transparent Kasperczak - Trener Bez Honoru
Zaraz obok niego 1906% poparcia dla BC. Ehhh.......dramat to jest jakiś. ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dajcie spkój Janasowi
Ktos musi rozdawać znaczniki i pachołki rozstawiać przecież 65-letni Henry nie bedzie 2 godziny latał codziennie na treningu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|