The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 12:36
Cytat:
Ten Pan który jest przyczyną całego zła w Wiśle Kraków wyciągnął ją z grania ogonów w Polskiej lidze na potentata. To dzięki Panu Cupiałowi na dzień dzisiejszy zamiast drżeć o utrzymanie w lidze denerwujemy się że Wisła ma tylko lidera i 2 punkty przewagi. Cupiał przeprosił się z Kasperczakiem co z tego wyniknie zobaczymy w najbliższych meczach. Ja kibicuje przede wszystkim Wiśle Kraków a ten klub na dzień dzisiejszy nie potrzebuje kłótni etc tylko głośnego JAZDA JAZDA JAZDA. Zwolnienie Skorży było ryzykownym ale odważnym ruchem.
Dzięki PANU CUPIAŁOWI jesteśmy też w organizacyjnej głębokiej ****a dupie, więc zdejmijcie ****a klapki w postaci "liderowania w lidze" z oczu i zacznijcie patrzeć na Wisłę szerzej niż tylko na piłkarzyków i trenerów. Właśnie na dobre się sypie sprawa stadionu, a Wy jedyne o czym gadacie, to ****a trener. **** z trenerem. Jak się Cupiał nie opamięta i nie ruszy dupska, żeby sprawdzić komu powierzył kierowanie tym klubem, to będziemy grać na Suchych Stawach już zawsze jak miasto opchnie stadion jakiemuś zewnętrznemu operatorowi (np. Filipiakowi, któremu na pewno dodatkowe powierzchnie biurowe blisko AGH się przydadzą). Krzyczeć Maciej Skorża. ****a, już nie macie co robić i gdzie szukać problemu?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2010, 12:36
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Głowacki nie strzelił tam samobója.
Chyba jednak obcierka od Glowy byla, ale bramka to w 99 % zasluga obecnego kapitana Korony Kielce, ktory w swojej interwencji beztrosko wylozyl Gruzinowi pilke do strzalu jak na tacy
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 12:38
arti napisał(a):Wyświetl post
Ponownie witamy i Wszystkiego Najlepszego w Wiśle Panie Henryku!

Baryła, Smuda, Nawałka - co łączy tych ludzi?
Trenowali Wisłę po 2 razy i ich powroty skończyły się klopsem.
No ale może do 4 trenerów sztuka...
Byl jeszcze Lenczyk a jemu udalo sie wygrac z Saragossa
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2010, 12:39
A ja dziękuje Panu Cupiałowi za to że pomimo uprzedzeń i trudnego charakteru zdecydował się zakończyć spory i zatrudnić na stanowisku Henia. Nawet jeśli to on kazał Kasperczakowi przeprosić go na konferencji to i tak to że do niego zadzwonił już było gestem wyciągnięcia dłoni na zgodę.

Decyzja o wyborze Henia na trenera jest nie tylko sensacją ale moim zdaniem i cudem. Na obecną chwilę jestem już spokojny że tytuł zostanie pod Wawelem bo Henio meczów na szczycie nie przegrywa, piłkarski potencjał może i mniejszy ma ale graczy ofensywnych jak na Polskie warunki to lepszych nigdzie niema. Brożek, Kirm, Jirsak, Marcelo, Diaz, Małecki, Mączyński to piłkarze których stać na wiele, tylko lobodzinskiego puscic i niech pokazuje auty w innym zespole ;s. Teraz tylko wydobyć z grajków radość z gry i wprowadzić starą dobrą szkołę Henia czyli szybkie wymiany piłek, zero gry na aferę i akcję kombinacyjne to czego nie widzieliśmy od bardzooo dawnaaaaaaa, a co było marką Wisły.

Gratuluję Panu Cupiałowi decyzji i czekam na kolejną wizytę na rynku !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2010, 12:45
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Skąd ty bierzesz te pomysły?

Ja cię pamiętam jak jeszcze ze starego konta pisałem za Petrescu i już wtedy nieźle w garach miałeś nasrane. kim takim jest Wałdoch? I dlaczego Mielcarski ma być prezesem, skoro jak na razie pokazał się z dobrej strony - ale jako dyr. sportowy? Ma jakieś pojęcie o zarządzaniu?
To proste. Waldoch jest czlowiekiem ktory nie jest skazony polskim bagienkiem i ma kontakty na zachodzie. Na polske wystarczy. Choc moze sadzac po twoim nicku wolalbys kogos z Polski najlepiej z polskiego zwiazku pilki noznej(specjalnie napisane malymi literami). Odnosnie Mielcara na pewno ma wieksze pojecie o zarzadzaniu niz ty, a szczegolnie ludzie ktorzy sa "na gorze" w naszym klubie.
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 12:46
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Pomijam już takie rzeczy że Wisła musiała mu płacić nawet gdy już nie bgył trenerem.
w jaki sposob to pomijasz, skoro o tym napisałes?
Taka była umowa, nie wiem czy niektorzy naprawde nie rozumieją co to jest? Wisła ją sama podpisała,a potem zerwała. I to były jej konsekwencje. Kasperczak nikomu pistoletu do głowy nie przykładał zeby mu te pieniadze dali, jemu sie to najzwyczajniej w świecie należało. I tyle w tym temacie.

Zakładając taką hipotetyczną sytuacje, ze to SKWK podpisało umowe z Wisłą na jakąs sprawe, za dobre pieniądze, osiagajac dzieki niej dobre wyniki i inwestując w rzeczy z nią związane - i potem nagle Wisła tą umowe zrywa, zostawiając SKWK na lodzie i w dosc marnej sytuacji , przy czym Wisła nadal będzie wypłacac jej pieniadze - to rozumiem, ze SKWK honorowo z takiej kasy by zrezygnowało, jeszcze bardziej pogarszając swoje położenie. Naprawde, byłby to chyba ewenement na skale światową. Zostać zrobionym w buca przez zerwanie obowiązującej umowy przed czasem, a potem jeszcze zrezygnowanie z przysługujących z tego tytułu pieniedzy.

ps. okreslenie " zerwanie umowy " w moim przykładzie mozna rowniez wziac za zwolnienie , w zwiazku z z ktorym zgodnie z nadal obowiązujacą umową przysluguje taka sama regularna wypłata, jednak bez kontynuowania pracy. Wiadomo o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 16.03.2010 o godz. 12:52.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Dzięki PANU CUPIAŁOWI jesteśmy też w organizacyjnej głębokiej ****a dupie, więc zdejmijcie ****a klapki w postaci "liderowania w lidze" z oczu i zacznijcie patrzeć na Wisłę szerzej niż tylko na piłkarzyków i trenerów. Właśnie na dobre się sypie sprawa stadionu, a Wy jedyne o czym gadacie, to ****a trener. **** z trenerem. Jak się Cupiał nie opamięta i nie ruszy dupska, żeby sprawdzić komu powierzył kierowanie tym klubem, to będziemy grać na Suchych Stawach już zawsze jak miasto opchnie stadion jakiemuś zewnętrznemu operatorowi (np. Filipiakowi, któremu na pewno dodatkowe powierzchnie biurowe blisko AGH się przydadzą). Krzyczeć Maciej Skorża. ****a, już nie macie co robić i gdzie szukać problemu?
Ja pamiętam stadion przy R22 kiedy graliśmy w 2 lidze wtedy to były organizacyjne pośladki. A stadion jeśli mnie pamięć nie myli też nie był najlepszy. Skoży grzecznie trzeba podziękować za 2 mistrzostwa i wszytskie pozytyne chwile bo też dużo radości nam dał.

Kaspercazk musi się obronić wynikami, drużyna ostatnio prezentowała obraz nędzy i rozpaczy. Tak naprawdę nikt nie wie co by było gdyby Skorża został do końca
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Bardzo załowałem, ze Skorza został zwolniony.Dla mnie to jeden z najlepszych trenerów Polskich.Mam nadzieję ze w niedługim czasie zacznie trenować dobry klub.Najlepiej gdyby wyjechał zagranice.Z całego serca zyczę mu jak najlepiej.
Martwiła mnie sytuacja, ze trener został zwolniony na kilkanascie kolejek przed koncem sezonu.
Dobrze, ze za Macka przychodzi trener który może jeszcze wiecej wniesc do zespolu Wisły.Pamietam jak za czasów Henia swietnie gralismy skrzydła.A mamy do tego predyspozycje Andraza i Łobodzinskiego(który mam nadzieje odrodzi się przy nowym trenerze).Mamy najlepszy skład w lidze Polskiej i nie ma innego wyjscia zeby Henio nie zrobił nam mistrzostwa.
Ludzie nie ma na co narzekać.Hiddinka w zyciu nie dostaniemy na trenera.A mamy najlepszego Polskiego trenera.Skorza na pewno dobrze przygotował Wisłe na cała runde Henio doda od siebie styl ofensywny i bedzie jak kiedys!
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.03.2010, 12:47
Mielcarski swego czasu powiedzial, ze dopóki rada nadzorcza w Wiśle się nie zmieni, to on tu nie wróci. A to, że go często widują w Krakowie i tworzą przez to plotki o jego powrocie, wynika z tego, że ma tu dom.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
emjot
Senior Member

Stary 16.03.2010, 12:50
RLY napisał(a):Wyświetl post
Byl jeszcze Lenczyk a jemu udalo sie wygrac z Saragossa
Lenczyk wracał do Wisły przynajmniej trzy razy. I przynajmniej raz nie był to dobry powrót - spuścił nas do II ligi w sezonie 1984/85.
a w 2001 kopacze go zwolnili....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2010, 12:51
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Do wszystkich krytykujących Kasperczaka. Zauważcie że jak zwolnili Henry'ego z Wisły to stylu szukaliśmy aż do przyjścia Skorży. Zwolnili go po porażce z Tibilisi. Faktycznie to była klęska, ale trzeba też zauważyć że trafiliśmy 2 samobóje w tym meczu co często się nie zdarza(niezawodny Arek G.)
Ja naprawdę się zastanawiam cz Wy w to wierzycie co piszecie.Tak szukaliśmy stylu i przyszedł szaman który zapoda jakiś czar i styl wróci.Kij z tym że tamta Wisła miała wybitny skłąd w ofensywie, kij z tym że ów szaman skompromitował się 2 razy pod rząd w pucharach, potem z Senegalem a na końcu z Górnikiem, gdzie wywalił w błoto 6 mln złotych(samych sum transferowych)a drużyna jak nie miała stylu tak potem też go za grosz nie miała.

2 samobóje i co z tegoBramka jest bramką, do tego o ten mecz NIKT nie miał najmniejszych pretensji.Z 0-2 wyciągnęliśmy na 4-2 - skończyło się 4-3 i byliśmy zdecydowanym faworytem w rewanżu, który to rewanż był totalną kompromitacją.

Życzę Kasperczakowi jak najlepiej ale myślcie coś ludzie, bo teraz oczekujecie nie wiadomo czego a za 2 miesiące jak to nie nastąpi, będziecie pierwszymi do zwalniania go.
Nie ma czegoś takiego jak jakiś uniwersalny styl i taktyka, która sprawdza się tak samo w Barcelonie jak i Wiśle, tak samo w Wiśle która ma wybitnych jak na ligę zawodników, jak i w Wiśle która ma same pół produkty.Na każdą drużynę trzeba mieć inny pomysł
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.03.2010 o godz. 13:00.
94 - Allah Akbar!!
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.03.2010, 12:51
Kasperczak wobec Wisły zachował się nieelegancko.
A tamtejszy zarząd Wisły wobec Niego nie....?

Polska to jednak dziki kraj.Zamiast sie cieszyc ,ze cos sie robi ,aby Wisła nie popadała w nicoś,to teraz polemiki na temat tego czy przepraszam wystarcza czy nie ,czy to dobrze ,ze wrócił,czy nie.Duzo nie róznimy sie od szlachty polskiej (nie zrobilismy postepu),którą zawsze dzieliło setki spraw kiedy cos było zrobic w czasie pokoju,a jednało tylko w momencie upadku lub zaboru.Własciciel podjał decyzję i czy nam sie to podoba czy nie, musimy narazie ją zakceptowac.Jak sie nie podoba to prosze wyrazic protest przeciwko decyzji Cupiała....Czy będzie żle czy dobrze to czas pokaże,ale napewno nie ma sensu dalej podgrzewac atmosfery i doprowadzac do dalszych konfliktów.Tych juz mam zdecydowanie dosyc w tym klubie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 16.03.2010 o godz. 12:57.
Bednarz=Landryna=......
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2010, 12:57
Kasperczak wobec Wisły zachował się nieelegancko.
a zarząd Wisły zachował się wobec niego elegancko?
Skoro teraz Cupiał uznał, że może to puścić w niepamięc, to chyba wedłu niego (a to najważniejsze) nic aż tak bardzo nieeleganckiego w zachowaniu Kasperczaka nie było.
Ot, panowie się pospierali, zrobili kilka medialnych ruchów, bo do głosu doszły emocje, żale i frustracja (jednego i drugiego), dali sobie (medialnie) po razie i jest OK.
Oni zachowali się kulturalnie i godnie. Przeprosili się za dawne "nieeleganckie" zachowanie i zapomnieli najwyraźniej o urazie.
Jak cywilizowani ludzie.
Natomiast kibice wyciągający te sprawy chcą chyba być bardziej papiescy od samego papieża.
Zastanówcie sie, czy wracanie do tego, ewidentnie wbrew woli i Wisły i trenera, jest na miejscu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

spartan
Senior Member

Stary 16.03.2010, 13:01
Georg napisał(a):Wyświetl post
Drodzy Wiślacy!
Z Pomorza widać, że problem tkwi nie w zmianie trenera. Wasz klub, któremu i ja kibicuję jest po prostu źle zarządzany, jak większość klubów w Polsce. Przede wszystkim należy zmienić Pana Cupiała. Głowy nie dam, ale na Pomorzu słychać, że to jego mamusia kręci tym interesem.Żadnym porządnym klubem na zachodzie nie kręci kobieta. Spójrzcie ile lat siedzi w Manchesterze Ferguson, choć różnie przez te lata z klubem bywało. Wisła dla tych ludzi to tylko biznes. Wystarczy przyjrzeć się co zrobiono z drużyną, która pięknie grała w Europie. Szybko ją wyprzedano.. Przykro, ale to jest raczysko całego polskiego futbolu.
Pozdrawiam wszystkich kibiców i trzymam kciuki.
Generalnie się z Tobą zgadzam. Ale od reguły sa oczywiście wyjątki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rayo_Vallecano_Madryt
Oczywiście Rayo nie jest żadnym potentatem ale potrafiło zaznaczyć swoją obecność w Europie - właśnie pod rządami kobiety. Natomiast ManUtd także jest tylko biznesem dla rodziny Glazerów.
I bardzo dobrze, że jest biznesem. Bo piłka ma nim być. Inaczej nie byłoby postępu. A to czy ma to cokolwiek wspólnego z romantycznym kibicowaniem o jakim myślą fani to już zupełnie inna sprawa.
ANTY-RABBIN-FRONT
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.03.2010, 13:04
Mnie się pomysł z panem K. kompletnie nie podoba. Nie myślałem, że jeszcze tego pana zobaczę na ławce trenerskiej Wisły. W takim razie panie Henryku, po raz kolejny czekam na te wspaniałe, niezapomniane mecze z Anderlechtem, Valerengą i Dinamem Tbilisi. Może jeszcze powrót Kelechi Temple Omeonu? i Lantame Ouadja.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 13:08
Skoro Cupiał przeprosił się z Heńkiem nam nic do tego, ale widać niektórzy mają bardziej wybujałe ego od właściciela Wisły. Kirm na prawe Piotrek na lewe Diaz na lewą obronę i jedziemy !!!
martiness
Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2010, 13:12
Nie chce mielić w kółko tego co już zostało napisane dlatego na szybko:

Nic dwa razy się nie zdarza - w Widzewie też kiedyś myślano o tym, że jak Franek wróci, to od razu będzie Liga Mistrzów.
Franek wrócił ale czasy inne, piłkarze inni.. i pieniądze też były inne.
I podobny problem jest teraz w Wiśle - myślenie typu "kiedyś za Henia było fajnie, to teraz też będzie fajnie"
Będzie?
No zobaczymy..

Poza tym, być może jest tak, że Kasperczak chce cos udowodnić też sobie - to byłby dobry znak.
Pytanie tylko czy przy obecnych możliwościach finansowych Wisły jest w stanie to zrobić.
*** Oczywiście, że Widzew Łódź! ***
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 13:15
Juszczykowi i Pawelkowi koncza sie kontrakty, a ja nie slyszalem zeby chcialo je przedluzac a wiec zostaniemy z Kurto wiec w lecie na 100% przyjdzie nowy bramkarz ;P!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Georg
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 16.03.2010, 13:16
Georg napisał(a):
Drodzy Wiślacy!
Z Pomorza widać, że problem tkwi nie w zmianie trenera. Wasz klub, któremu i ja kibicuję jest po prostu źle zarządzany, jak większość klubów w Polsce. Przede wszystkim należy zmienić Pana Cupiała. Głowy nie dam, ale na Pomorzu słychać, że to jego mamusia kręci tym interesem.Żadnym porządnym klubem na zachodzie nie kręci kobieta. Spójrzcie ile lat siedzi w Manchesterze Ferguson, choć różnie przez te lata z klubem bywało. Wisła dla tych ludzi to tylko biznes. Wystarczy przyjrzeć się co zrobiono z drużyną, która pięknie grała w Europie. Szybko ją wyprzedano.. Przykro, ale to ja\est raczysko całego polskiego futbolu.
Pozdrawiam wszystkich kibiców i trzymam kciuki.

Ten Pan który jest przyczyną całego zła w Wiśle Kraków wyciągnął ją z grania ogonów w Polskiej lidze na potentata. To dzięki Panu Cupiałowi na dzień dzisiejszy zamiast drżeć o utrzymanie w lidze denerwujemy się że Wisła ma tylko lidera i 2 punkty przewagi. Cupiał przeprosił się z Kasperczakiem co z tego wyniknie zobaczymy w najbliższych meczach. Ja kibicuje przede wszystkim Wiśle Kraków a ten klub na dzień dzisiejszy nie potrzebuje kłótni etc tylko głośnego JAZDA JAZDA JAZDA. Zwolnienie Skorży było ryzykownym ale odważnym ruchem.

Kasperczak jest dobrym trenerem z doświadczeniem. Dajcie mu trochę czasu, napinki o sprawy finansowe wyjaśnił sobie z Cupiałem kasa mu się należała. Ciekawe kto z Was zrezygnował by dobrowolnie z pieniędzy zapisanych w kontrakcie? Sam teraz pracuje dla firmy samochodowej która uwielbiałem od dzieciństwa ale gdyby ktoś próbował nie zapłacić mi za prace tyle ile mam w umowie nie wahał bym się ani chwili żeby walczyć o swoje.

Kasperczak dał nam niezapominanie chwile, kiedy oglądałem mecz z Parmą razem z moją Mamą po 3 bramce przyszła sąsiadka z dołu żeby uspokoić alkoholową libację

Wpadki były Skorża też swoje zawinił. Dożyjemy zobaczymy.

Podpisuje się w 100% pod postem tofika.

RE

Wszystko to prawda. Nie zmienia to jednak sedna sprawy, Klub dla Pana Cupiała to zwykły biznes na poziomie krajowym. Niestety poziomie gorszym niż w Angoli. Sądzę jednak, że kibiców interesuję dobra Wisła w Europie. Przy takiej polityce, nigdy nie będzie nawet średniakiem. A szkoda.

Co do Henryka Kasperczaka. Był świetnym piłkarze, jest świetnym trenerem., ale jest słabym znawcą przysłów polskich. Jedno z nich mówi. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Mimo wszystko życzę mu wszystkiego najlepszego.
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 16.03.2010, 13:18
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Juszczykowi i Pawelkowi koncza sie kontrakty, a ja nie slyszalem zeby chcialo je przedluzac a wiec zostaniemy z Kurto wiec w lecie na 100% przyjdzie nowy bramkarz ;P!
Hah.. Nowy bramkarz chyba kolejnych 20 do przetestowania 1 będzie dobry to będą go chcieli kupić ale On sobie ucieknie ;P Narazie nie ma co liczyć na transfery . A co do Kasperczaka to ma klauzule w kontrakcie że w razie słabych wyników zostanie zwolniony BEZPŁATNIE . Ale najpierw trzeba dać mu szansę pokazania się .
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.03.2010, 13:18
Za bardzo co poniektórzy unoszą się honorem. Zorganizujcie spotkanie jeśli widzicie problem w Henryku, wygarnijcie mu co Wam nie pasuje i zamknijcie sprawę bo do niczego dobrego to nie doprowadzi. Mnie bardziej martwi problem darmozjadów w klubie w postaci pseudo piłkarzyków, którzy w czoło się nie potrafią kopnąć a co dopiero trafić do bramki z 3m. Nie rozstrzygnięta sprawa ze stadionem to większy problem niż widok Henryka na ławce.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.03.2010, 13:28
Warto sobie przypomniec, ze na jesieni 2004r., kiedy to wszystkich gromilismy w lidze, na skrzydlach biegali Zienczuk i Gorawski...a to nie byli jacys wielcy pilkarze .

Pojawiaja sie tez kolejne mity nt. srodkow, ktore wydal Kasperczak w Gorniku. Naprawde ta kwota zamyka sie w 700 tys. euro...nie sa to nawet kokosy, jak na polskie warunki, patrzac zwlaszcza na to, ilu pilkarzy za ta kwote kupil Kasperczak.
nesta
Senior Member

Stary 16.03.2010, 13:29
Tak sobie pomyslalem, ze moze Kasperczak, zarzad i pewnie sam Skorza po cichu liczyl, ze wraz z dymisja dotychczasowego trenera jego wspolpracownicy, ktorym zawdziecza tez prace w Wisle, zachowaja sie honorowo i podadza sie do dymisji. Tak zrobil np. Kibu, drugi trener Legii kiedy odchodzil Urban. No ale widac Pan Janas w ogole do odpowiedzialnosci sie nie poczuwa, wazne, ze kasa sie zgadza. Juz nie pamieta, ze to on ogladal Levadie i przedstawil zupelnie inny obraz jej gry i sily niz to bylo w rzeczywistosci. Zreszta chodzi o jakies zasady, poczucie dobrego smaku. A tu czlowiek, ktory go sprowadzal do Wisly odchodzi, a on sie trzyma stolka.
Jakos niewyobrazam sobie zeby Kasperczak nie sciagnal tu swoich ludzi.

Kolejna rzecz. Tez ciezko mi przypuszczac, ze taki trener tolerowalby przez tyle czasu mizerie na pozycji bramkarza jak robil to Skorza. On nie bedzie mial jakis dziwnych sentymentow/braku odwagi.. I bedzie domagal sie stanowczo sprowadzenia nowego bramkarza.
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 13:31
No wlasnie, skoro glowa zaplacil Maciek, to chyba Janas "Levadie rozjedziemy na luzie 10:0" tez powinien ?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2010, 13:35
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie pomyslalem, ze moze Kasperczak, po cichu liczyl, ze wraz z dymisja dotychczasowego trenera jego wspolpracownicy, ktorym zawdziecza tez prace w Wisle, zachowaja sie honorowo i podadza sie do dymisji. .
Tego by jeszcze brakowało by trener bez krzty honoru wymagał tego samego od innych
94 - Allah Akbar!!
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.03.2010, 13:36
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
W takim razie panie Henryku, po raz kolejny czekam na te wspaniałe, niezapomniane mecze z Anderlechtem, Valerengą i Dinamem Tbilisi.
A juz tych z Parmą ,Schalke, Lazio nie widzisz ,ot mądrala......
Bednarz=Landryna=......
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2010, 13:39
Niektorzy sami sobie zaprzeczaja. Najpierw pokazuja swa bezgraniczna milosc do Cupiala, po to zeby w nastepnym zdaniu zmieszac z blotem Kasperczaka, ktorego to wlasnie wlasciciel zatrudnil i podal mu reke.

To na prawde jest smieszne. Znajomym tez odradzacie przyjazni/zwiazku z innymi i sie na nich obrazacie? Skoro tak to powinniscie raczej miec pretensje do wlasciciela, bo to on zatrudnil trenera po raz drugi. Przyjmijcie do wlasnej wiadomosci, ze on sie z nim pogodzil i chce razem pracowac.

Macie problem, wiem, ale osobiscie mi to lata.

Koncze temat bo nie widze cienia szansy na to, ze niektorym ten trybik w glowie przeskoczy i zaczna myslec bez uprzedzen na pewne sprawy.
nesta
Senior Member

Stary 16.03.2010, 13:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tego by jeszcze brakowało by trener bez krzty honoru wymagał tego samego od innych
Coz, Ty nazywasz jego zachowanie brakiem honoru, ja nazywam walka o swoje, respektowane umowa pieniadze.. Nikt Cupialowi wtedy pistoletu do glowy nie przystawial zeby z nim taka umowe podpisac wiec nie wiem kto sie bardziej niehonorowo wtedy zachowal.
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje na następnym meczu wywiesić transparent Kasperczak - Trener Bez Honoru

Zaraz obok niego 1906% poparcia dla BC.

Ehhh.......dramat to jest jakiś.
Żuraw my personal Jesus
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Dajcie spkój Janasowi
Ktos musi rozdawać znaczniki i pachołki rozstawiać
przecież 65-letni Henry nie bedzie 2 godziny latał codziennie na treningu

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna