The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Seth
Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 23:48
Wszyscy wymieniają dream team jaki miał Henio 6 lat temu. Jeśli chodzi o ofensywę ok, ale jeśli chodzi o obronę to teraz jest chyba lepiej. Marcelo jest lepszy od Jopa/Kłosa.
A z Tibilisi przegraliśmy raczej przez błędy w obronie a nie słabą ofensywę.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.03.2010, 23:48
Chyba jedyny POLSKI trener który dla mnie jest odpowiedni na to stanowisko, oprócz Skorży.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2010, 23:52
Ludzie nie takie pieniądze kluby wydają na klasowych zawodników i też przytrafiają się nieudane. Tak samo jak trener w jednej drużynie będzie osiągał sukcesy w następnej już tak dobrze nie będzie.
Co do tych transferów to pamiętam że jak przychodził Dawidowski czy Kowalczyk to cieszyłem się bo byli to wyróżniający się w lidze zawodnicy.

Tak samo sprawa ma się z tym samograjem Kasperczaka takie proste to nie jest, owszem potencjał był ale ktoś to rozsądnie poukładał.
Ja w stosunku do Kasperczaka jestem neutralny nie ma co gadać niech się bierze do roboty bo tylko wyniki będą się liczyły, przeszłość w tym momencie nie jest ważna.
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.03.2010, 23:57
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście grali razem przez pół roku Sorki.

Może zrobimy podsumowanie transferów Henia?
Wszystkie, które na razie przychodzą mi na myśl:

Dobre:

Uche?

Złe:

Edno
Kukiełka

Uche sciagnal Smuda.
Co do Edno to mimo wszystko jednoznaczna opinia nie jest mozliwa. Ten zawodnik teraz bardzo dobrze w Brazylii sobie poczyna. Rowniez, w moim subiektywnym odczuciu Kukiełka nie jest takim zdecydowanym "in minus". Bardzo szybko kontuzje zlapal. Jego sytuacja do Niedziela jest podobna, przychodzil z duzymi oczekiwaniami, szybka kontuzja, brak drugiej szansy.
Co do transferow to jeszcze Hugues (raczej +), Majdan (raczej +), Brasilia (tez raczej +, troche bramek i asyst zaliczyl, napewno wyzsza liga niz Ouadja i Omeonu).
Kwestia jest tylko taka ilu z tyche zawodnikow przyszlo kiedy Kasper rzeczywiscie pelnil funcke menagera, a ilu mu zostalo raczej wcisnietych.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2010, 23:58
Wiekszosc porównawala Wisłę za czasów Kasperczaka, z Wisłą Skorży, no to teraz zobaczymy, jak Henryk Kasperczak poradzi sobie z tym składem.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.03.2010, 00:00
Jeśli będziemy prezentować styl gry choćby zbliżony do tego z ostatniej kadencji Kasperczaka to ja nie mam nic przeciwko nowemu/staremu trenerowi. Z tego co pamiętam to Kasperczak nigdy nie miał problemu z trafieniem z formą na odpowiedni moment rozgrywek. W dodatku potrafił wyciągnąć z zawodników to co najlepsze. Jeśli uda mu się to z takimi piłkarzami jak Kirm, Jirsak, Łobodziński itp. to zmiana jakości gry Wisły może być naprawdę znacząca. Inna sprawa w trakcie obecnego sezonu ciężko na to liczyć.

Podsumowując jestem raczej optymistą.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.03.2010, 00:06
Z jednej strony jestem zdania, że Kasperczak nie powinien w ogóle odchodzić z Wisły. Z drugiej strony jeśli spadł z ligi z solidnie wzmocnionym Górnikiem Z., mam wątpliwości czy osiągniemy coś więcej niż miejsce 2-3 miejsce.
Musiek1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2010, 00:15
Pamiętaj,że Kasperczak do Górnika przyszedł w przerwie zimowej i "na szybkości" ściągał zawodników, którzy byli ze sobą kompletnie nie zgrani. W Wiśle ma o tyle lepiej, że tutaj zawodnicy grają ze sobą już trochę. Jedynie Issa i nowy napastnik dołączyli do nas nie dawno. Według mnie w sobote w meczu z Lechia zobaczymy w końcu drużynę Wisły , która ma ambicje mistrzowskie oraz pucharowe.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2010, 00:17
Z tego co ja kojarze to Kasperczak do Gornika przeszedl jakos po 7-8 kolejce i w tej rundzie przegrywali wszystko jak leci. Dopiero pozniej po okresie przygotowawczym i transferach zaczeli grac dosc dobrze, zabraklo im bardzo niewiele zeby sie utrzymac.
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2010, 00:26
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Z tego co ja kojarze to Kasperczak do Gornika przeszedl jakos po 7-8 kolejce i w tej rundzie przegrywali wszystko jak leci. Dopiero pozniej po okresie przygotowawczym i transferach zaczeli grac dosc dobrze, zabraklo im bardzo niewiele zeby sie utrzymac.
czyli mozna by pomyslec iz chcac zdobyc mistrza w tym sezonie Kasperczak moze liczyc tylko na to co wpoil im Skorza plus motywacja z jego strony
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 00:37
Cytat:
Kasperczak, zanim podpisał kontrakt z Wisłą, otrzymał zapewnienie od właściciela klubu, że latem znajdą się środki na poważne wzmocnienia drużyny. I doprawdy trudno sobie wyobrazić sytuację, w której trener "Białej Gwiazdy" nie ma nic do powiedzenia w kwestii kandydatów do drużyny.

Takie postawienie sprawy oznacza jeszcze jedną, bardzo ważną informację - wbrew pojawiającym się w ostatnim czasie pogłoskom, Bogusław Cupiał nie stracił zapału do budowy wielkiej Wisły.
Gazeta Krakowska

Ciekawie..

A z Niemcem to mogl byc przeciek kontrolowany, w koncu wszystkie media podaly ta informacje czyli mialy skads cynk. Po to aby utrzymac sprawe Kasperczaka w tajemnicy przed... Legia, ktora rowniez zlozyla mu oferte. Sprytnie, bo dzieki temu Wisla nie dala im szansy np. do polepszenia oferty.
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 16.03.2010, 00:52. zwariowałem
http://www.krak.tv/kategoria-9,film-1208.html
relacja z konfy... ale miał chłop obstawę/..
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2010, 00:56
Nowinka z Krakowskiej ciekawa.
A co do naszego nowego trenera. Nie wierze za bardzo w to, że wysłanie propozycji objęcia pracy przez Henia zadziało tak gwałtownie. Wydaje mi się, że kwestia ta była już wcześniej brana pod uwagę, tak samo odnowienie "zgody" między Cupiałem a Kasperem. Za Skorżą już od dawna musiało się ciągnąć widmo zwolnienia i pewnie na 100% poleciałby po sezonie. Ale dawano mu szanse, że dociągnie z jako takim skutkiem ten sezon do końca, co mu się nie udało.
W sondzie dałem odpowiedź "pożyjemy, zobaczymy". Trudno mi jest na razie zdecydowanie ustosunkować się do tych nowinek. Przeczucie mi mówi, że Skorża nie poradziłby sobie z poskładaniem do kupy tych zawodników. Jednocześnie liczę na to, że Skorża wyciągnie umiejętności z naszych ofensywnych graczy. Liczę przede wszystkim na Jirsaka, Kirma, ale to już było poruszane na forum.
What's new?

Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 00:56
Tak z ciekawosci, przejrzalem wyniki Gornika po oknie transferowym i przygotowaniach z Kasperczakiem...
I pewnie gdyby tak grali przez caly rok to biliby sie o top5 od 1 marca zdobyli 21 punktow z 29 punktow, remisujac przy tym z Legia i Lechem, w czym wydatnie pomogli Wisle zdobyc MP...
od 1 marca to Gornik zdobyl 17 punktow w 13 kolejkach. Mało kto pamieta, ze gdyby nie pechowy samoboj Strąka (wroci do nas? ... ) w meczu z Lechem w 92 minucie, to utrzymaliby sie w lidze. Oczywiscie ze takie gdybanie jest o dupe rozbic, ale szczescia to tam Kasperczak nie miał.
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 01:00
****a czuje sie jakbym odmlodnial o 5 lat W srode napewno z Lechia zagra Zuraw, Franek, Szymek i spolka.
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2010, 01:01
Dzieki Bogu ze to nie ten Niemiec jest trenerem!!! Na czas obecny to obok Ulatowskiego i Probierza jedyna rozsadna decyzja! Heniu wierzymy w Ciebie!!!! zagrajmy wreszcie ofensywnie i ładnie dla oka!!!
sqallpl
Senior Member

Stary 16.03.2010, 01:03
Czuje ze wszystko bedzie dobrze. Cos mi pachnie Lobodzinskim od 1 minuty w najblizszych meczach. Kasperczak bedzie chcial pewnie oprzec gre na skrzydlach, o ile z Kirma da sie wyciagnac na prawde wiele ( reprezentacja) to ze swieca szukac drugiego skrzydla. Lobodzinski nie gra nic a Malecki (powtarzam po raz piecsetny) na skrzydle gra jak farfocel.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2010, 01:06
Zaraz dojdziemy do wniosku że w ogóle grali wspaniale i Kasperczak powinien dostać tytuł trenera roku , a na drugim miejscu Stefek Majewski który przecież zdobył w rundzie wiosennej tylko 1 punkt mniej niż Kasper.
Przygoda Kasperczaka z Górnikiem to totalna klapa - tyle kasy w błoto to nie wyrzucił chyba nikt a jego zakupy odbijają się w Zabrzu czkawką do dziś
W ogóle od Dbilisi to pasmo porażek.Może nie pamiętacie ale Kasperczak zasłynął też ucieczką podczas Pucharu Afryki.

Ja mimo wszystko uważam że problemem są zawodnicy i za bardzo nie chce mi się wierzyć że Kasper nauczy ich prosto kopać, szczególnie z dnia na dzień - jedyna nadzieje że syndrom nowej miotły jakoś zadziała i grajki wespną się na wyżyny swoich przeciętnych umiejętności.

ps.
Nadal jestem w szoku i nie mogę w to wszystko uwierzyć.Spodziewał bym się każdego innego trenera , tylko nie Kasperczaka i nie chodzi mi tu o to czy to dobre posunięcie czy nie, tylko w ogóle o sam fakt.
94 - Allah Akbar!!
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.03.2010, 01:13
Wlasnie ten radykalizm odpycha ludzi od SKWK. Niestety.

Sprawa sadowa to byl spor pomiedzy Cupialem i Kasperczakiem i jesli Boss uznal, ze sprawa jest ok to po prostu jest ok. To byla kwestia miedzy nimi dwoma i tym co bylo w zapisie umowy. Temat Gornika to jakas komedia, co was interesuje przereklamowany, sypiacy sie Gornik? Kasperczak popelnil blad, ze wzial "szmaciarzy" - gwiazdy typu Pazdan etc nie potrafily trafic z 5-7m do pustej bramki.

Nie twierdze, ze Kasper da rade obronic tytul. Twierdze wrecz, ze zadanie jest b.ciezkie, bo liga powoli finiszuje, a my jestesmy ruina po Skorzy. Nie wierze, ze Wisla w weekend zagra wielki mecz z Lechia, ale licze, ze stworzymy w koncu jakies sytuacje i zagramy po roku przerwy W PILKE.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 01:19
Pisanie o sprawie sądowej to głupota. Wisła zerwała umowe, Kasperczak uwazał ze mu sie cos nalezy, miał do tego prawo, wiec poszedł do sądu. Postąpił jak najbardziej słusznie. Jakbym ja uwazal ze ktos mnie oszukał na grubą forse to wybaczcie, ale sentymenty idą na bok. I to nie było wg mnie tak całkowicie przeciwko Wiśle rozumianej jako klub i kibice, tylko bardziej przeciw Cupiałowi. Dzisiaj przeprosił , mysle ze mozna mu to uznac za dobrą oznake.

Tak mi sie jeszcze teraz nasunelo. Jest spora roznica miedzy przyjsciem Henka wtedy i teraz. Wtedy przyjechal z Francji chyba, nic a nic nie wiedzial o co chodzi. A teraz oglada w C+ kazdy mecz, zna piłkarzy i sytuacje, wie co potrafią, do tego dobrze sie ułożyło ze ma teraz aż 3 mecze w ciągu tygodnia, do tego dwa pucharowe, ktore moze wykorzystac na jakies kombinacje. Dobrze ze pierwszym meczem nie jest odrazu liga. Jak z pucharu odpadniemy to sie nic nie stanie, a okazje do poznania druzyny bedzie mial lepszą.

Chociaz nadal uwazam, ze powinien zostac Skorża.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 16.03.2010 o godz. 01:21.
sqallpl
Senior Member

Stary 16.03.2010, 01:25
Komentarze SKWK i ludzi na forum dotyczace sporu Kasperczaka z "Wisla" mnie zajebiscie smiesza.

Najlepiej byloby zaprosic trenera i wlasciciela, pokazac im te wywody a potem przygladac sie ich reakcji.

Nie potraficie przyjac do wiadomosci ze to byl ich biznesowy spor, zwiazany z pieniedzmi i osobistymi relacjami/wymaganiami/racjami?

Jak mozna to odbierac jako atak Kasperczaka na Wisle? Troche wyobrazni i rozsadnego myslenia.

Jestem przekonany ze obaj (Kasperczak i Cupial) usmiechali by sie tylko z politowaniem pod nosami czytajac te brednie.

Co to wogole za pretensje? Przeciez nawet nie znacie sprawy, tylko opieracie sie glownie na tym co zostalo gdzie napisane i powiedziane. Skoro oni sie dogadali i ccha razem isc na przod to czegu Wy jeszcze w tym szukacie?

To jest tak jakby jedna psiapsiola pogodzila sie z druga a trzecia nie mogla im tego wybaczyc w efekcie obrazajac sie na obie. To Wy jesescie to trzecia. Dajcie spokoj...

"Koniec swiata - Kasperczak trenerem" - "Koniec swiata - Krysia znowu kumpluje sie z Basią!"
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 16.03.2010 o godz. 01:28.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2010, 01:27
3rider napisał(a):Wyświetl post
. Temat Gornika to jakas komedia, co was interesuje przereklamowany, sypiacy sie Gornik?
Gdyby trenerem nie został właśnie on to by nas nic nie interesował - a tak to chyba oczywiste że komentuje się jego 'osiągnięcia' z ostatnich lat - tak jak oczywistym jest fakt komentowania osiągnięć danego zawodnika, kiedy trafia do naszego klubu.

sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany ze obaj (Kasperczak i Cupial) usmiechali by sie tylko z politowaniem pod nosami czytajac te brednie.
Na pewno przez lata obu było do śmiechu gdy ciągali się po sądach - to że dziś się dogadali - ich kasa, ich prawo, natomiast każdy z nas ma tez prawo do swojej interpretacji tych wydarzeń.

Natomiast to że teraz jak już przyszedł nie powinno się pod nim kopać dołków to jasne.To była decyzja właściciela i trzeba się z nią pogodzić czy komuś to się podoba czy nie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.03.2010 o godz. 01:34.
94 - Allah Akbar!!
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2010, 01:31
Ciekawe co Kasperczak myśli o przygotowaniu fizycznym drużyny ... jeśli odchodzi ten Włoch to trzeba dobrego człowieka na jego miejsce . Nie wiadomo co z Młodym Janasem w końcu jakaś chemia między drugim a pierwszym trenerem musi być. Jedno jest pewne jeśli z Brożka Pawła jeszcze ma być jakiś napastnik to tylko Kasperczak może mu pomóc odbudować to co zatracił. Pewne miejsce będzie miał raczej Jirsak to to techniczny piłkarz a Kasperczak może w nim widzieć póki co jedyną alternatywę w środku pola. Na skrzydle napewno Krim... Myślę na prawym skrzydle będzie próbowany Boguski . Natomiast Małego zrobi cofniętym napastnikiem do Brożka. Tak chyba na początek powinno to wyglądać. A jak będzie zobaczymy.
Borinho
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.03.2010, 01:37
Wisła Kraków - klub, który ma w Polsce największą liczbę doradców i internetowych menedżerów.
Ostatnio edytowane przez prober : 16.03.2010 o godz. 01:41.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.03.2010, 04:21
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Rysiek Szul tez wroci?
Oby...
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.03.2010, 05:42
HAhah, co teraz będzie?! Znowu prześcieradła "won" "wypierdalaj" itd. itp.? Uważajcie z tym własnym zdaniem na temat sztabu, bo wam w domu pościeli braknie. Socios od prześcieradeł

(Kasperczak, podobnie jak Frankowski, budzi we mnie neutralne uczucia)
Ostatnio edytowane przez Watts : 16.03.2010 o godz. 06:34.
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.03.2010, 06:59
Komentarze SKWK i ludzi na forum dotyczace sporu Kasperczaka z "Wisla" mnie zajebiscie smiesza.

Najlepiej byloby zaprosic trenera i wlasciciela, pokazac im te wywody a potem przygladac sie ich reakcji.

Nie potraficie przyjac do wiadomosci ze to byl ich biznesowy spor, zwiazany z pieniedzmi i osobistymi relacjami/wymaganiami/racjami?

Jak mozna to odbierac jako atak Kasperczaka na Wisle? Troche wyobrazni i rozsadnego myslenia.

Co to wogole za pretensje? Przeciez nawet nie znacie sprawy, tylko opieracie sie glownie na tym co zostalo gdzie napisane i powiedziane. Skoro oni sie dogadali i ccha razem isc na przod to czegu Wy jeszcze w tym szukacie?

To jest tak jakby jedna psiapsiola pogodzila sie z druga a trzecia nie mogla im tego wybaczyc w efekcie obrazajac sie na obie. To Wy jesescie to trzecia. Dajcie spokoj...

"Koniec swiata - Kasperczak trenerem" - "Koniec swiata - Krysia znowu kumpluje sie z Basią!"
Wymagasz, kolego, niemożliwego.

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Chyba jedyny POLSKI trener który dla mnie jest odpowiedni na to stanowisko, oprócz Skorży.
A tym zdaniem można by temat zakończyć.
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 16.03.2010, 07:01
Ja się bałem że któryś z tej dwójki (Probierz,Ulatowski) trafi na Reymonta albo że wymyślą cos pokroju Engela...a tu takie zaskoczenie!Heniu Kasperczak wraca po latach
Wiem że nie ma się co spodziewać że tak od razu będą super wyniki,na ten sezon najważniejsze to ratować wymykające się mistrzostwo!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.03.2010, 07:29

Nie jestem z SKWK ale śmieszą mnie takie brednie bo kto jak kto ale ludzie spędzający 48 godzin dziennie w klubie wiedzą więcej niż tacy jak Ty klepiący w klawiaturę byle co byle dużo.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2010, 07:30
Wydaje mi się że SKWK znowu pakuje się w jakąś wojne kompletnie niewiedząc z kim ma walczyć i poco
no chyba że mieli obiecaną tą pensje Heńka jakby on zrezygnował
p.s. jestem członkiem SKWK

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów