The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 13:48
19piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko nie poszedł do amici!!
Też mam taką nadzieję.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.03.2010, 13:48
No z Niemcem na lawce ,derby nabiora nowego kolorytu
Ostatnio edytowane przez AS82 : 15.03.2010 o godz. 13:51.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2010, 13:49
Nie stresuj Łobo ... poza tym widziałem jak gra się w ZEA azjatycka liga mistrzów wierz mi że Schafer nie jedno już widział ostatnio więc i Łobo go nie zaskoczy...
Borinho
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 13:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Białogrzywy lew po Kamerunie - sukcesów nawet nie osiągnął żadnych

Szkoda, że nie zastosowałeś się stosownie do cytatu w twoim podpisie, a tak wyszło jak wyszło.
Rozumiem, że nerwy ponoszą, ale jechanie po kolesiu, którego poza kilkoma zdjęciami zapewne nie widziałeś nawet na oczy świadczy wyłącznie o Tobie...

Kimkolwiek będzie nowy trener, o ile nie będzie to typowy "łatacz dziur do końca sezonu" zasługuje na kredyt zaufania...
AS82
Banita

Stary 15.03.2010, 13:55
Bio Schafera:
Winfried Schäfer (ur. 10 stycznia 1950 roku w Mayen), niemiecki piłkarz, grający na pozycji prawego pomocnika lub obrońcy, oraz trener piłkarski. Jako zawodnik najdłużej - łącznie przez dziesięć lat - związany był z Borussią Mönchengladbach, z którą zdobył m.in. mistrzostwo Niemiec oraz dwukrotnie grał w finale Pucharu UEFA. Z reprezentacją Niemiec wystąpił w Mundialu 1970. W drugiej połowie lat 80. rozpoczął pracę szkoleniową. Przez dwanaście lat był trenerem Karlsruher SC; w tym czasie ani razu nie spadł z tym klubem z Bundesligi, najlepsze miejsce - szóste - zajął w sezonach 1992-1993, 1993-1994 i 1996-1997. Ponadto dotarł do finału Pucharu Niemiec i półfinału Pucharu UEFA. Wśród jego wychowanków są m.in. Oliver Kahn, Jens Nowotny i Oliver Kreuzer. Później krótko, przez czternaście meczów ligowych, prowadził VfB Stuttgart oraz drugoligowy TB Berlin, a do wysokiej formy szkoleniowej powrócił pracując przez trzy lata z reprezentacją Kamerunu. Z drużyną, w której grali wówczas m.in. Patrick Mboma, Geremi, Lauren, Marc-Vivien Foe i młody Samuel Eto'o zdobył tytuł mistrza Afryki oraz wywalczył awans do Mundialu 2002. Z czasów pracy w Kamerunie zachował się jego pseudonim "Biały Lew", nadany ze względu na charakterystyczną blond fryzurę. Po rozstaniu z kadrą długo pozostawał bez pracy. Później na dłużej związał się ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi: przez półtora roku był trenerem Al-Ahli Dubaj, z którego został zwolniony po pięciu porażkach z rzędu, a od grudnia 2007 roku pracuje w Al Ain FC. W dniu 15.03.2010 ma zostać przedstawiony jako nowy trener Wisły Kraków zastępując na tym stanowisku Macieja Skorże.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 13:55
Ja tam bardzo cenię Skorże i dziękuje mu bardzo za to co zrobił dla Wisły. Moim zdaniem trochę pospieszyli się z tą decyzją o zwolnieniu go już teraz. Kontrakt mógł wypełnić do końca, ale coż, stało się jak się stało.

Ciekawe czy rzeczywiście "Biały Lew" będzie nowym trenerem Wisełki...
FraMat
Senior Member

Stary 15.03.2010, 13:56
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Nie stresuj Łobo ...
jak będzie po niemiecku: jestem zajebany?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.03.2010, 13:57
Myślę że dobrze zrobili że zwolnili Macieja Skorżę. Niestety zapieprzył przygotowania, myślę że się pogubił. Ale i tak jest i pozostanie dla mnie wielkim człowiekiem. Lojalnym, mądrym i naprawdę wyjątkowym. Wprowadził nową jakość, otwarty dla ludzi. Dla mnie był najlepszym trenerem w erze Cupiała, ale nic wiecznie trwać nie będzie. Mam nadzieję że kiedyś poprowadzi jakiś zagraniczny zespół z sukcesami.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.03.2010, 13:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jak będzie po niemiecku: jestem zajebany?
"ich bin am Arsch"

michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 15.03.2010, 13:59
Jako, że trenował takie egzotyczne kluby możemy spodziewać się zaciągu Arabów, Murzynów i Azjatów
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.03.2010, 14:01
Ich bin zjebiren ;p
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:01
As 82 napisał wyżej za dużo tego nie ma.
Jedno jest pewne jako przedstawiciel starej szkoły niemieckiej duże znaczenie będzie przywiązywał do dyscypliny taktycznej . Trudno cokolwiek powiedzieć o nim poza tym że w 2002 roku jego Kamerun nie zachwycił na MŚ.
Borinho
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.03.2010, 14:03
Jeżeli będzie trener zagraniczny to możemy być jednego pewni że skończy się truchtanie na treningu a zacznie się prawdziwy koński galop.Jest tylko jedno pytanie czy nasze "dziewczyny" to wytrzymają?
AS82
Banita

Borinho napisał(a):Wyświetl post
As 82 napisał wyżej za dużo tego nie ma.
Jedno jest pewne jako przedstawiciel starej szkoły niemieckiej duże znaczenie będzie przywiązywał do dyscypliny taktycznej . Trudno cokolwiek powiedzieć o nim poza tym że w 2002 roku jego Kamerun nie zachwycił na MŚ.
Pewnie na lepszego zagranicznego trenera nas nie stac.Pozostaje miec nadzieje ,że jest on lepszy od polskich trenerów i wyciagnie z tych kopaczy maxa
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Napisali w tym przeglądzie że ogłoszą Shafera trenerem na konferencji o 17:00. Jak zwykle uwierzę jak zobaczę, ale wie ktoś czy faktycznie jest zwołana konferencja prasowa na 17:00
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 14:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nowy trener bez wzmocnień to jak kupno nowego samochodu bez pieniędzy na paliwo - nie ujedzie
To bardzo ważna prawda, dlatego mam nadzieję, że w końcu w klubie będą o tym pamiętać. Sama zmiana nazwiska na ławce trenerskiej, bez korekty złej polityki sportowo-finansowej nie odmieni długofalowo Wisły. Naprawa błedów i tego, co zawiodło, nie może ograniczać się wyłącznie do osoby trenera, bo to będzie tylko dalsze kręcenie się w kółko.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
michalo28
Member

Stary 15.03.2010, 14:05
A jeżeli tym Niemcem nie okaże się Schäfer a Lothar Matthäus?
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 15.03.2010, 14:05
Sukcesy Schafera nie rzucają jakoś na kolana. Powtórzę to co już pisałem na forum kiedyś - młody, ale doświadczony (wcale to się nie wyklucza) trener zza granicy. Cees Lok - kiedyś NEC Nijmegen i NAC Breda, teraz III liga holenderska.Uczył się od Neeskensa. Do wyciągnięcia.

Jeśli zaś chodzi o Schafera to ja mam cały czas w pamięci Kamerun w 2002 roku. Pechowo wg mnie nie wyszli z grupy- (dwa remisy i porażka z Niemcami). Zespół za to grał bardzo widowiskowy, atrakcyjny, techniczny, ofensywny futbol. Oczywiście wykonawców Schafer wtedy miał konkretnych.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.03.2010, 14:06
Schafer w Wiśle = mistrzostwo dla podopiecznych Jacka Zielińskiego. Po co Nam trener, który ostatnie jakieś sukcesy miał kilkanaście lat temu? Czy nie lepiej byłoby już zatrudnić Motykę, Kaczmarka, czy nawet Piechniczka? Znając życie, umiejętności porównywalne (tzn. marne), a zarobki kilkanaście razy mniejsze.
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.03.2010, 14:10
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
A jeżeli tym Niemcem nie okaże się Schäfer a Lothar Matthäus?
Tak ****a a może Maciek z Klanu? Jakiś ****a niemiec będzie Wisłę prowadził. Do czego to doszło. Żeby on jeszcze miał jakieś sukcesy czy coś.. Naprawdę Cupiał ma jakiś chorych doradców.
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2010, 14:12
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

wolny menago z silnej ligii taki mały OT

pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.03.2010, 14:13
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Czy nie lepiej byłoby już zatrudnić Motykę, Kaczmarka, czy nawet Piechniczka? Znając życie, umiejętności porównywalne (tzn. marne), a zarobki kilkanaście razy mniejsze.
niestety nie.
Antek nie przeprowadza się bez kominka, a niestety w Wiśle jest plan oszczędnościowy i pan Józek, który mógłby ten kominek przenieść do Krakowa został zwolniony :(
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 14:14
Skala może nieco inna, ale jakieś tam osiągnięcia w ostatnich latach miał...Ponadto w samym 2010 roku był przymierzany do stołka trenera Nigerii i Izraela..
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2010, 14:14
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Tak ****a a może Maciek z Klanu? Jakiś ****a niemiec będzie Wisłę prowadził. Do czego to doszło. Żeby on jeszcze miał jakieś sukcesy czy coś.. Naprawdę Cupiał ma jakiś chorych doradców.
lepszy bedzie Mlody perspektywiczny Tromek Kulawik... z calym szacunkiem dla niego. Gosc wyzej wymienil jego osiagniecia. Coś ci przeszkadza Niemiec? za duzo propagadny w kosciele sie kolego nasluchales widzę.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.03.2010, 14:15
Czyżby powrót do germanizacji?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ps-...wiadomosc.html
michalo28
Member

Stary 15.03.2010, 14:15
http://demotywatory.pl/1222227/Do-zobaczenia
Yaroc
Member

Stary 15.03.2010, 14:16
Przynajmniej może weźmie tych pseudograjków za dupy i wezmą się w końcu do roboty. Już nie będzie "wejdź i sam zagraj".
Śmieszą mnie głosy, że nie miał wielkich sukcesów. A co myślicie, że do Wisły przyjdzie trener z sukcesami w lidze hiszpańskiej czy angielskiej? Po pierwsze to nie będzie chciał a po drugie kto by mu zapłacił...
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.03.2010, 14:17
Lepszy byłby podpis typu: WANTED
Markus
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:18
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Białogrzywy lew po Kamerunie - sukcesów nawet nie osiągnął żadnych

Szkoda, że nie zastosowałeś się stosownie do cytatu w twoim podpisie, a tak wyszło jak wyszło.
Chyba wszyscy byśmy sobie życzyli, aby każdy polski trener miał takie sukcesy w piłce klubowej, jak Schafer.

Nie przesadzajmy z krytyką i nie ośmieszajmy się stawiając go w jednym rzędzie z takimi osobami jak Ulatowski, Probierz, Skorża etc. Nie ta półka, nie ten autorytet, nie to samo podejście i przyzwyczajenia, nie ta wiedza, nie te dokonania.

Schafer to gość z innej bajki i innego świata. I bardzo dobrze.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2010, 14:18
Ja bym postawiła na Bobo Kaczmarka.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów