|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kurde oddanie Maćka Skorży Legii... bardzo źle. A jeśli do nas przyjdzie Urban to już w ogóle dramat...
Mam nadzieję, że wiedzą co robią i mają już załatwionego klasowego zagranicznego trenera. Mam nadzieję, że za klika lat gdy Skorża nabierze doświadczenia i pewności to jeszcze do nas wróci. |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Konferencja prasowa Skorży na Orange Sport Info teraz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Wyleciał trener a taki Łobo czy Mario dalej kasować niemała kase za nic. Powód: precz z pseudo piłkarzynami
Ostatnio edytowane przez *KoTeK* : 15.03.2010 o godz. 12:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
czy my musimy robić to samo co Legia?
masakra ciekawe kto za niego będzie...![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z jeddnej strony -perspektywa uwolnienia sie od tej stagnacji moze byc optymistyczna
ale z drugirj ta perspektywa zatrudnia drugiego Liczki .................. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Może wreszcie nie będę musiał oglądać Pawełka w bramce. Poza tym gdyby nie tragiczna gra Lechai Legii to ani w poprzednim sezonie ani obecnie nie mielibyśmy szans na mistrza. Z kolei drużyna z Kosowskim, Zieńczukiem w formie i Paulistą, to był samograj i każdy trener zdobyłby z nią mistrzostwo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Panie Maćku bardzo dziękuję za piękne chwile! Za 2 mistrzostwa, za Beitar, za Barcelone!
Powodzenia w dalszej karierze! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
236. Tyle dni od meczu w Tallinnie zajęło dojście do wniosku, że zmiana na ławce jest niezbędna.
Brawo za decyzję, ryzyko w tym przypadku jest konieczne i uzasadnione. Wynik może rozczarować (ryzyko utraty mistrzostwa), ale za to znacząco wzrosła szansa na uratowanie pucharów w lecie. Skorża miał o wiele za dużo wpadek, nie róbcie z niego pokrzywdzonego: Levadia (dwa mecze) Cracovia u siebie Legia u siebie Lech w PP Lech i Bełchatów na wyjeździe Bytom i Arka u siebie teraz Jagiellonia Dziesięć wpadek. Trzy można jakoś wytłumaczyć (Lech 2x, Bełchatów). Pozostałych siedmiu już nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dziekuje Panu, Panie Maćku za mistrzostwa i Barce, choc Pejsów nigdy Panu nie wybacze. Mam nadzieje ze porazka w pracy z Wisełką pomoze Panu byc lepszym trenerem
Ps. Marzy mi sie zeby nowy trener wyciagnął z Łobodzińskiego tyle co Skorża z Zienia w jego pierwszym sezonie i żeby rozkazał naszym debesciakom srzelac na bramke zamiast wiecznie kombinowac |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tak naprawde liczą się tylko wpadki w el. do pucharów .
W lidze jest najważniejsze mistrzostwo ! Można oczywiście sobie pięknie pogadać o pojedynczych meczach, ale to sranie w banie , punktów za efekty specjalne nie rozdają . Następne sezony nie będą takie same , zacznie się w końcu prawdziwa gra o mistrzostwo i puchary - nikt nie stoi w miejscu - a następne sezony przyniosą naturalne przyśpiesznie . Wisła też będzie musiała się do tego dostosować.... a może, oby to ona pierwsze ruszyła z atakiem albo przynajmniej nie dała się ściągnąć z piedestału . Powodzenia Panie Maćku ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Trza przyznać że po wypowiedzi na konferencji widać było że Skorża żył Wisła. Wydaje mi się że jednak nie miał już pomysłu był zmęczony . Bo presja po Levadii się nasiliła a wpadek było coraz więcej niech odpocznie ... a za pół roku rok pewnie poprowadzi inny klub ekstraklasy.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
i jak zawsze trener polecial a pilkarze sie obronili ;]
niedostali zadnych kar, pensja co miesiac ta sama przyjdzie nowy pokaze troche ze potrafia, juz nie bedzie gry na kredyt zaufania kazdy bedzie musial zasluzyc sobie na sklad, oczywiscie jesli przyjdzie trener z zewnatrz, bo jak Kaziu Moskal albo Kulawik to Ci sami beda grac. Mam nadzieje ze w lecie paru zostanie na liste transferowa wystawionych ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Co by nie mowic, Skorza z dwoma mistrzostwami (szczegolnie tym pierwszym) dosc jaskrawo zapisal sie w historii Bialej Gwiazdy. Tego mu juz nikt nie odbierze , podobnie jak szerokiego wachlarza doswiadczen jakich nabyl przez lata pracy przy Reymonta, co z pewnoscia okaze sie nie do przecenienia w kolejnych etapach jego kariery.
Jednoczesnie zapisal sie tez niestety na trwale w historii polskiej pilki, jako wspoltworca chyba najwiekszej kompromitacji pucharowej, a juz na pewno najwiekszej w historii Wisly, czego mu szczerze wspolczuje. Szacunek nalezy mu sie za to, ze potrafil autentycznie oddac sie swojej pracy w Krakowie, ktora jednak w tej rundzie po raz pierwszy stracila dla mnie sens, mimo iz nie brakuje czynnikow mogacych posluzyc jako usprawiedliwienie gorszej gry i wynikow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Panie Maćku, dzięki za 2 mistrzów, za Beitar, za Barcelone, za Chicago Trophy.
Szkoda Levadii i kilku innych wtop, ale błędów nie robi kto nic nie robi! Jak już odkupię Wisłę od Bogusława Cupiała, to znowu Pana zatrudnie ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dobrze się stało, że taka decyzja została podjęta - co prawda każda zmiana niesie za sobą ryzyko, ale też szansę, a Wiśle właśnie nowa krew jest potrzebna i spojrzenie na drużynę świeżym okiem i z pewnego dystansu, porzucenie schematów. A to może dać tylko nowy trener.
Od dłuższego czasu drużyna przestała się rozwijać, staliśmy w miejscu i w końcu gramy trochę lepiej niż średniak w ekstraklasie. Wiadomo, że nie tylko Skorża jest za to odpowiedzialny, ale to Wisła pod jego wodzą stała się drużyną grającą bez żadnego stylu i koncepcji. Mimo wszystko trzeba pamiętać też o 2 Mistrzostwach Polski i lepszych momentach, jak np.Barcelona. Nie spodziewam się nagłych cudów, ale właśnie "wyciągnięcia" z Wisły potencjału, który w niej jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiem wam tak...
Dla mnie odpowiedzialnosc za wyniki te obecne jak i te minione odpowiada trener i zawodnicy. Od trenera wymaga sie odpowiedniego przygotowania do rundy od pilkarzy zaangazowania. W tym przypadku wine ponosza tak trener jak i zawodnicy. I to ze Skorza powinien poniesc jakis konsekwencje ostatnich popisow grajkow nie ulega watpliwosci. Tylko ze... No wlasnie na prawo i lewo slyszy sie ze sytuacja finansowa kluby na dzien dzisiejszy jest fatalna. To w takim razie pytam czy klub stac na zerwanie umowy z obecnym trenerem Do czerwca Skotry nalezy wyplacac podory /nie male/ teraz chcac zeby ktos to wziol za pysk trzeba zatrudnic kogos nie z pierwszej lapanki co oczywiscie wiaze sie z podpisaniem nie malego kontraktu. Jeszcze raz pytam czy biarac pod uwage sytuacje finansowa rozwiazanie kontraktu jest najlepszym Oczywiscie fakt ze umowa zostala rozwiazana za porozumieniem stron calkowicie zmienila by moje spojzenie na ta sprawe ale tego nie wiemy. pozdro ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pełen szacunek dla Skorży, widać, że ma w sercu Białą Gwiazdę! I bardzo dobrze, że nie obejmie Legii bo mogliśmy sobie tym strzelić samobója.
Mam nadzieje, że przyjedzie na fetę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dzięki Maciek za dwa Mistrzostwa Polski i niezapomniane chwile !!!
Powodzenia ! ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dziękuje kibicom i życzę im spotkania na Rynku w maju. Jeśli będę mógł to też przyjdę. Kurcze... szkoda, że zabrakło mi dwóch miesięcy do wykończenia kontraktu. Ale nadal kibicuję Wiśle. Powiedziałem piłkarzom, że trzymam za nich kciuki, by obronili tytuł Za tę wypowiedź - według mnie szczerą - czapki z głów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dzięki, ale to co drużyna wyprawiała to skandal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kurde pomimo dennej gry i wyników w tej rundzie smutno mi się zrobiło jak przeczytałem, że Maciek odchodzi :(
Najwyraźniej Infiniti miał rację, wrócił Cupi z zagranicy i na pełnej k zrobił porządek. Zaraz podadza, że Henry wraca, pewnie z Kowalikiem i Szulem I karuzela dalej się kreci, a właściciel tylko zmienia marionetki jak w TF. Tam równiez czasam się wraca do odstawionego wcześniej w kąt prezesa.Dziekujemy coach Skorżo za tytuły i powodzenia.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.03.2010 o godz. 13:20.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kurde w sumie głupio trochę postępują zwalniając 2 miesiące przed końcem kontraktu..
no chyba że wariant B, czyli nowy trener już jest od jakiegoś czasu nagrany ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Tylklo w Polsce zdarzają się takie cuda, aby zwalniać trenera, który przy wyprzedaży piłkarzy i grze pół sezonu na wyjazdach zdobywa z klubem 2 Mistrzostwa Polskie i jest liderem Ekstraklasy. Teraz szczyt Wisły na ten sezon to miejsca 4-5, ale może przy fuksie Petrascu uda się wygrać z Legią 1-0. W uchprzyszłym sezonie to nawet nie chce myśleć, ale obawiam się najgorszego :((
Gratulacje dla Lecha za mistrza Gratulacje dla Ruchu za puchar Trenerze dziękuje za te wszystkie zwycięstwa, mistrzostwa, za wiele wsaniałych chwil. Życze powdzenia w nowym klubie oraz samych zwycięstw, prawdziwego właściciela oraz PRAWDZIWYCH kibiców. DZIĘKUJE ! ! ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dzieki panie Maćku
Dziekuje za te 2 mistrzostaw, fajnie było, szzcegolnie to ostatnie wywalczone w mękach. Dziekuje przede wszystkim za 1-0 z Barcelona. Tego sie nie zapomni długo Mam nadzieje ze opuszczajac statek zabierze pan ze soba cała swoja falange trenerską. Było miło, sie skończyło. Ale jest to pierwszy trener który nawiązał, do Kasperczakowskiej Wisły. Bo jej mit zniesie dopiero druzyna grajaca w pucharach. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy ulżyło? Ciekawe kto teraz przyjdzie? zaraz pewnie się posypią wypowiedzi gwiazdorów jaki był Skorża,że za ciężkie treningi itp. .Jednym kandydatem to trener z zagranicy ale obawiam się jednego zapikuje naszym gwiazdeczkom 2 treningi dziennie to zaraz polecą z płaczem do p.Bogusława, że tu mnie boli a tam mnie strzyka.Mam nadzieje, że nowy trener nie będzie się cackał z gwiazdorami typu Małecki i Brożek który macha rękami.Moimi kandydatami są Pobierz,Kasperczak no i Winfried Schäfer.Panie Macieju podziękowania za dwa mistrzostwa ogranie Barcy szkoda,że się nie udało zagrać w pucharach.Jedynie mam żal za porażkę z Cracovią mam nadzieje, że nie pójdzie pan do odwiecznych rywali typu Lech i Legia.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szkoda Wisły.
W obecnej sytuacji finansowej brak mistrzostwa (czytaj pieniędzy za nie i za grę w pucharach) może być (tfu, tfu, tfu!) pierwszym krokiem w przeciętność. Boję się, że niestety tylko Skorża miał szansę serio powalczyć o obronę korony. Sądzę, że nie był bez szans by ogarnąć kryzys i dowieźć lidera do końca. Wtedy można by usiąść, zobaczyć ile spotkań w ciągu tych trzech lat było dobrych, ile złych i podjąć decyzję czy ciągnąć to dalej. Chyba znowu zabrakło trochę profesjonalizmu i rozsądku w klubie. Szkoda. Niemiec zanim pozna naszych piłkarzy, zanim nasi piłkarze poznają jego może być gdzieś w okolicach piątego miejsca w tabeli (za Lechem, Legią, Ruchem i Bełchatowem), co byłoby dosyć przykre, bo pamiętam ośme miejsce i płacz na forum trzy lata temu. Nie jestem fanem Skorży, Wisła od roku grała beznadziejnie, ale uważam że zwalnianie go miałoby większy sens za dwa miesiące, oczywiście mając przygotowaną odpowiednią kandydaturę. Oczywiście zaznaczam, że mam olbrzymią nadzieję, iż w maju przeczytam tego posta i będę mógł się śmiać ze swojej głupoty i ograniczenia, bo Wisła po pięknej grze zostanie trzeci raz z rzędu mistrzem. |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem skład Wisły się wypalił i nie jest to raczej wina Macieja. Jego winię głównie za to, że nie wziął tych Brożków i Łobodzińskich za mordy. No i skompromitował się nagminnie wystawiając Pawełka w bramce.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem krótko Panie Macieju ! Dziękuje za dwa tytuły MP, wygrane z Beitarem czy Barceloną. Życzę powodzenia w następnym klubie !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w ogóle Wolfy sie nie udziela, a byl pierwszy za zwolnieniem Skorzy.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|