|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Spokojnie panowie, właściciel p. Cupiał wraca dzisiaj do kraju, więc podejrzewam, że popołudniu pojawi się już jakiś komunikat co dalej z trenerem Skorżą, choć wszyscy go już zwolnili, to podejrzewam, że przez brak sensownego następcy raczej i tym razem nie będzie zmian...ale jakbyśmy polegli w PP z Lechią, to raczej już w cuda nie ma co wierzyć, no chyba, że zachęcony tym co się dzieje w Legii, Piaście, czy pewnie za chwilę w Polonii (który to już trener na wylocie?) zdecyduje się jednak na trzęsienie ziemi... czas pokaże, dziś wieczorem wszystko będzie jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Skorża już zwolniony. Nazwisko nowego - wkrótce
![]() Niedowiarkowie mogą looknąć na oficjalną. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renerem_wisly/ Powód: link
Ostatnio edytowane przez TeeS : 15.03.2010 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
co za idiotyczna sytuacja... Mamy trenera, który nie poleci, tylko dlatego, że inni są jeszcze gorsi. Jak to nazwać? dno dna?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
a pilkarzyki dalej beda lawirowac i sie obijac.. przyjdzie nowy, chwila swiezosci i znow bedzie to samo co przy Skorzy... ja pie... na kilka kolejek przed koncem takie roszady robic.. zegnam MP. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak nie zatrudnią porządnego trenera zza granicy z dobrym kontraktem, to jeszcze za Skorżą zatęsknimy..i z dwojga złego, gówno wyjdzie..
A więc przyszedł czas na zmiany. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pozostaje życzyć powodzenia Kulawikowi.... Żenada w wykonaniu Rady Nadzorczej, która niejednokrotnie pokazała jak bardzo lubi działać na szkodę klubu.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
O w mordę.... to chyba znaleźli kogoś na jego miejsca, ku*** tylko nie mówcie, że Urban, bo to by było już nieporozumienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Skorza zwolniony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
hm. w sumie to Skorża łączył funkcję dyrektora sportowego i trenera. Nie wiem, czy dobrze kminię, czy to znaczy, że dalej będzie pełnił tę pierwszą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Źle kminisz, Skorża wyleciał na zbity pysk
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dziekujemy za lata pracy i powodzenia w nowym klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W sumie teraz to co pisali na Weszło nie jest takie głupie. Decyzja o zwolnieniu zapadła już tydzień wcześniej tylko żeby zamieszania z szukaniem trenera nie było dali mu jeszcze jeden mecz popracować, oni w tym czasie szukali jego następcy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Maciek dzięki za dwa mistrzostwa!! dzięki za fety na rynku. Powodzenia w nowym klubie (prawdopodobnie w Legii)!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jeśli Shafer faktycznie przyjdzie to się powtórzy sytuacja z Petrescu. Niemiec będzie chciał wprowadzić treningi takie jakie prowadził na zachodzie a nasze dziewczyny się obrażą, pójdą do szefa i Niemiec poleci. Ja na miejscu Cupiała(jeśli faktycznie zatrudnią Shafera) wszedłbym do szatni i ogłosił że jeśli ktoś choćby piśnie przeciwko nowemu trenerowi do końca kontraktu będzie się kisił w ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Historia zna już przypadki, kiedy po kilku dniach wszyscy zaczynali żałować trenera, na którego tak wyklinali...
Patrz Kasperczak --> Liczka... Oby teraz tak nie było. Mam szczerą nadzieję, że ktos rozglądał się poważnie za nowym trenerem od czasu Levadii i teraz jest to jedynie kwestia podpisania kontraktu i nie skończy się na przeniesieniu Kulawika do pierwszej drużyny, albo przerobieniu Janasa na I trenera. Wracając jednak do historii to uczy ona, że nic dobrego, jeśli chodzi o nowego trenera, nas nie czeka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wszyscy torują Lechowi drogę do zdobycia MP.
Będzie wariant tymczasowy jak w Legii. Drużynę poprowadzi jakiś były piłkarz - na nic więcej nie liczę. No chyba, że Schaefer ale nie jestem przekonany do systemu 3-5-2
Ostatnio edytowane przez thechris : 15.03.2010 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A swoją drogą ciekawe jak szybko i gdzie znajdzie zatrudnienie Skorża? Przeczucie mi mówi, że sobie dobrze poradzi, a jego drużyna namiesza w lidze.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Panie Macieju bardzo dziękuję za 2 Mistrzostwa i pracę w Wiśle! Powodzenia w dalszej karierze.
P.S. Moje marzenie, że wreszcie będziemy mieć trenera na 10 czy 15 lat pracy z sukcesami i rozwojem Wisły znów ch.j strzelił Niech to sz.ag trafi ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 15.03.2010 o godz. 11:56.
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Trzeba przyznać że trochę przerysowali Legię. Pewnie gdyby było odwrotnie najpierw leci Skorża potem Urban to Legia by sięgnęła odrazu po Maćka. Tylko nie jestem pewien czy on by się zgodził na taką szybką przesiadkę.
Dziękuję za 2 mistrzostaw i Bracelonę . Powodzenia. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kod:
Małecki: Zwolninie Skorży byłoby głupotą |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dziękuję Panie Skorża za 2 mistrzostwa! w zaistniałej sytuacji resztę przemilczę...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dwa mistrzostwa fajnie,ale to nic w porównaniu do tego jak grała Wisła za Kasperczaka. Mistrzostwo w Krakowie przyjęto jak obowiązek,który był prawie rok w rok spełniany. My tu czekamy na puchary...
PS. Dalej twierdze, że porażki w pucharach z "kelnerami" to tylko wyłącznie wina piłkarzy, którzy w klubie się już zasiedzieli... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
mam mieszane uczucia.
z jednej strony uczucie ulgi i nadzieja,że po roku nędZy coś się ruszy z drugiej jest obawa, że ktoś świeży, bądź tymczasowo, może nawet na miejsce pucharowe nie dociągnąć, ale co to jeden sezon straty? z nieoficjalnych docierajacych i przez interię i innymi kanałami info wynika, że szanse ma Szwab i to ine byłaby głupia zmiana ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dziekuje panie Macieju za wa Mistrzostwa i wiele wspanialych chwil z tym klubem. Zycze tez dalszych sukcesow na daleszej drodze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Również przyłączam do podziękowań dla Macieja Skorży,ale już nic więcej nie był w stanie osiągnąć z tą drużyną.Być może w przyszłości będzie potrafil z innym klubem wypracować nowy,lepszy styl,bo granie na tzw.aferę nie ma przyszłości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No cóż. Ostatnie tygodnie obserwowałem z rozdartym sercem, nie rozumiejąc dlaczego Wisełka tak nagle "padła" z formą". Maćkowi Skorży na pewno trzeba podziękować za 2 mistrzostwa, Beitar, Barcelonę... ale może faktycznie nadszedł już czas rozstania? Trzy mecze pod rząd bez strzelonego gola przypominają mi sytuację, kiedy za Petrescu nasze asiory też kompromitowały klub, pudłując w Łęcznej i nie tylko tam.
Panie Maćku, dzięki za wszystko! I mam nadzieję, że nowy trener nie będzie jakimś tam ogórkiem, tylko doświadczonym człowiekiem, z którym Wisełka wreszcie "odpali"... |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Panie Maćku dziękuję za 2 mistrzostwa i dobre mecze (niewiele ale były). Powodzenia w dalszej karierze
![]()
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() czas nie stoi w miejscu.. my nawet najwyzszego budzetu nie mamy, a po powstaniu stadionow we Wrocku czy Gdansku nas zapewne przeskocza.. nie zyj przeszloscia i tym co bylo 5 lat temu. niektorzy to mysla ze kazdy stoi w miejscu, czy cofa sie w rozwoju, nie , reszta wybija sie do gory...maja coraz to wieksze budzety i lepszych pilkarzy.. a ten o jakims obowiazku pisze.. z pilkarzami ktorzy z 3 metrow do pustej bramki nie potrafia trafic i przez to sie trenerow zwalnia ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Skorza sie pogubil juz w sierpniu 2009, ale czemu mial niekonczacy sie kredyt zaufania i 70% poparcie po walkowerze w derbach, tego nie wiem. Prawde mowiac z takiego dna jak teraz to moze byc juz tylko lepiej - jestesmy najgorsza druzyna wiosny.
Nie wierze specjalnie w obrone tytulu, ale wierze, ze w koncu zaczniemy grac W PILKE ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|