The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2010, 23:49
Niestety nie została wstrzymana, a zamrożona... więc dostaną, dostaną...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.03.2010, 23:59
Problemy zaczęły się nawarstwiać wyraźnie od momentu jak przyszedł włoski cudotwórca fizjolog. Zarówna po jesiennych jak i obecnych przygotowaniach widać że z drużyną jest nie teges. Obraz Boguskiego i Łobodzińskiego wolnych jak parowozy do teraz mam przed gałami. Rafał przerażony otrzymanym podaniem sprintem ucieka do linii mając nadzieję że zgubi ogon, a ta pszczoła go na ziemię powala. Biedny chłopak, że tez trener miał pomysł go wprowadzić do gry.

Jak po dwóch pierwszych kolejkach byłem wyrozumiały dla Skorzy tak teraz :/.
Ave
Wisła
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.03.2010, 00:20
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
-Skorża każe im nie przyjmować piłki, podawać niecelnie, strzelać sto metrów obok bramki. Brożkowi stać w miejscu, Boguskiemu grać z zamkniętymi oczami, Pawełkowi obserwować poprzeczkę i symulować kontuzję w 93 minucie meczu, gdy mogliśmy przeprowadzić akcję?
Nie. Ale:
Skorża wystawia w trzech meczach Boguskiego, który przez kontuzje zapomniał, że piłka jest okrągła, bramki są dwie, a graniu w dziada przeszkadzają złośliwi przeciwnicy.
Skorża wymyślił Małeckiego-Egzekutora wolnych, rożnych itp. Tego Małeckiego, który zamiast popatrzyć na ustawienie partnerów zamyka oczy, zmawia paciorek i łoi w góre ile silnik pozwoli, a nuż piłka zderzy się z jakimś ptakiem i spadnie na boisko, zamiast 20 metrów za linią.
Skorża bierze na drugiego bramkarza cypryjskiego Dudka, stawiając na Pawełka, który jest największa niewiadomą polskiej ligi - raz wybroni pilke nie do wybronienia, raz pusci babulca z ktorym poradzilby sobie kuzyn bramkarza trampkarzy Wisły.
Skorża nie potrafi zmotywować Brożka do jakiegokolwiek wysiłku i ambicji, przec co jeden z bylych najlepszych napastnikow naszego kraju staje sie zwyklym szarakiem.
Skorża zahamował talent Marcelo, który z najwiekszego talentu polskiej ligi staje sie coraz gorzym pilkarzem, bez polotu, z coraz wieksza iloscia bledow, z coraz mniejsza iloscia strzelonych bramek.

Nie zwalajcie calej winy na piłkarzy. Mamy ich miernych, nie mamy żadnej ławki, ale nasza liga jest jeszcze mierniejsza, więc z obecnym składem i trenerem z pierwszej półki bylibyśmy co najmniej 10 punktów nad reszta ligi...

PS. i nie chodzi mi o strate 8 (OŚMIU) punktów w 3 (TRZECH) kolejkach, chodzi mi o to, w jaki sposób to zostało uczynione, z kim (a raczej.. z nikim..) i jaki to przynioslo efekt - żaden, zero zmartwien o gre zespolu, jego przyszlosc - liczy sie tylko, czy moja miekka pupa bedzie jeszcze zarabiala na lawce trenerskiej, czy tez bede musial niestety szukac innego pracodawcy
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez fan01 : 14.03.2010 o godz. 00:24.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2010, 00:25
nic dodać nic ująć Fan01 tak powinno być że spokojnie powiniśmy kontrolować przewagę na Legią i Lechem 10-12 pkt na teraz a co mamy ... Kabaret !!!! Poziom ligi jest żenujący a drużyna Skorży z niewiadomych przyczyn się do tego poziomu dostosowała !!!!

Do tego wszystkiego dodał bym najgorszy styl od 16 lat prezentowała Wisła mówię o 3 ostatnich meczach !!!... To trudno nazwać grą bo piłkarze mają potworne problemy z konstruowaniem czegokolwiek z przodu . Dominuje nieudolność w grze ofensywnej . Jedynym pomysłem są wrzutki w pole karne które mają jeszcze jakieś zastosowanie gdy jest tam Marcelo. Piłkarze oduczyli się kompletnie gry po ziemi . Konsekwencją tego jest 0 goli przez 270 minut.. czegoś takiego na poziomie naszej ligi to ja niestety nie pamiętam już od bardzo dawna !!!!
Ostatnio edytowane przez Borinho : 14.03.2010 o godz. 00:33.
Borinho
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.03.2010, 00:45
Fakt, że Skorżę zwolnić należy jest bezsprzeczny. Trenera rozlicza się, jak wszyscy tutaj wiemy z wyników zespołu, ewentualnie można brać pod uwagę jego grę. Nie ma się jednak co za długo nad tym rozwodzić, gdyż u nas leży obecnie generalnie wszystko.

Gdyby nie indolencja Legii i Lecha nie mielibyśmy na tym etapie rozgrywek o czym marzyć (może poza miejscem w pucharach). Porażka z Levadią i brak znaczącej poprawy gry zespołu, a w obecnej fazie rozgrywek praktycznie jej kompletnie załamanie muszą obciążać konto trenera.

Trenera, który już w latach poprzednich nie zachwycił jeśli chodzi o styl gry, poza jedynie pewnymi fazami choćby poprzedniego sezonu.

Skorża, czego mu nikt nie odbiera, zdobył z Wisłą dwa tytuły MP. Ten fakt zapewne pozwolił mu utrzymać stołek po eliminacjach LM. Nie powinien on jednak pozwolić mu utrzymać posady po ostatnich 6-7 meczach.

Skorża nie jest wielkim trenerem, nie ma ogromnej renomy, która pozwala wierzyć, że ozdrowi zespół, który zacznie marsz po mistrza i odrodzi się jak feniks z popiołów.

Moim zdaniem jednak nie powinno się go zwalniać nie znajdując wcześniej odpowiedniego następcy, który przejmie ten stołek nie awaryjnie, ale już na stałę. W przeciwnym razie możemy wpaść z deszczu wprost pod rynnę, a tego ani sobie, ani żadnemu innemu kibicowi Wisły nie życzę...

A jeżeli takiego kandydata po tak licznych wpadkach wcześniej nawet nie szukano to jedynie świadczy o szeroko znanym nam wszystkim profesjonalizmie naszego klubu...
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 14.03.2010, 00:50
Żal mi Nas- kibiców Wisły, żal mi wszystkich kibiców polskich drużyn. Ekstraklasa, tylko z nazwy bo poziom jest na poziomie hmm... śmiesznym? Nie... To raczej paranoja co się dzieje. Możemy wymyślać przeróżnych następców Skorży, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy i tyle.

fan01 napisał(a):Wyświetl post
Nie. Ale:
Skorża wystawia w trzech meczach Boguskiego, który przez kontuzje zapomniał, że piłka jest okrągła, bramki są dwie, a graniu w dziada przeszkadzają złośliwi przeciwnicy.
Skorża wymyślił Małeckiego-Egzekutora wolnych, rożnych itp. Tego Małeckiego, który zamiast popatrzyć na ustawienie partnerów zamyka oczy, zmawia paciorek i łoi w góre ile silnik pozwoli, a nuż piłka zderzy się z jakimś ptakiem i spadnie na boisko, zamiast 20 metrów za linią.
Skorża bierze na drugiego bramkarza cypryjskiego Dudka, stawiając na Pawełka, który jest największa niewiadomą polskiej ligi - raz wybroni pilke nie do wybronienia, raz pusci babulca z ktorym poradzilby sobie kuzyn bramkarza trampkarzy Wisły.
Skorża nie potrafi zmotywować Brożka do jakiegokolwiek wysiłku i ambicji, przec co jeden z bylych najlepszych napastnikow naszego kraju staje sie zwyklym szarakiem.
Skorża zahamował talent Marcelo, który z najwiekszego talentu polskiej ligi staje sie coraz gorzym pilkarzem, bez polotu, z coraz wieksza iloscia bledow, z coraz mniejsza iloscia strzelonych bramek.

Nie zwalajcie calej winy na piłkarzy. Mamy ich miernych, nie mamy żadnej ławki, ale nasza liga jest jeszcze mierniejsza, więc z obecnym składem i trenerem z pierwszej półki bylibyśmy co najmniej 10 punktów nad reszta ligi...

PS. i nie chodzi mi o strate 8 (OŚMIU) punktów w 3 (TRZECH) kolejkach, chodzi mi o to, w jaki sposób to zostało uczynione, z kim (a raczej.. z nikim..) i jaki to przynioslo efekt - żaden, zero zmartwien o gre zespolu, jego przyszlosc - liczy sie tylko, czy moja miekka pupa bedzie jeszcze zarabiala na lawce trenerskiej, czy tez bede musial niestety szukac innego pracodawcy
Trudno się z powyższym nie zgodzić- Boguski od początku nie nadaje się dla mnie na piłkarza nawet 2 ligi- sorry takie moje odczucia chodź trochę pkt Wiśle ustrzelił.

Skorża popełnia masę błędów, masę błędów popełniają nasi piłkarze albo... albo nie. Może oni lepiej nie potrafią i to nie jest żadna kwestia motywacji, psychiki czy olewania spotkań czy gwiazdorzenia? Przecież jak ktoś kiedyś bardzo mądrze zauważył ultra posse nemo obligatur?
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.03.2010, 00:53
Nie kapuje..

dzis zobaczylem gre takiej Korony,Polonii Bytom ,czy Slaska....i tam lepiej czy gorzej bylo widac jakies ogoly zarys koncepjii mysli trenera ,czyli to co robi z nimi przez caly tydzien.jak na polskie warunki wiadomo ze cudow nie ma ale taka Polonia Bytom pilka z Legia pograc potrafiła.

I pytam sie jaką to poprawe gry widzi nasz super trener bo ja od lipcowej kompromitacjii 100 lecia po dzis dzien w srodku marca widze 11 pilakrzy i dryzyne bezradnie snujaca sie po boisku.Zadnej mysli,koncepcji planu...

bylem zwolenniiem Skorzy ale tylko jak zobacze inna Wisle od czasow Levadii,Dzis widze ten sam bezradny zespol albo i gorszy.
Niestety albo stety czas sie ze Skorza pozegnac ,dziekujac za 2 misttrzostwa ale zycie tovzy sie dalej.

Wisla potrzebuje zmian i metamorfozy ale to napewno pod inna ręka niz trenera Skorzy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2010, 01:50
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
United chyba graja podobnie tylko z przodu maja Rooneya.
Proszę, napisz że to był żart. Ja rozumiem, że obrona Skorży wymaga coraz większych "kompromisów" z rzeczywistością, ale postawcie gdzieś granice! Nawet, jeżeli to miałoby być zwykłe : "Skorża to człowiek niegodny noszenia za Fergusonem płaszcza, nie mówiąc o porównywaniu warsztatów i osiągnięć obu trenerów".
To co, jakby Skorża prowadził United, to by przynajmniej tyle co sir Alex osiągnął?

Czy wy się dobrze czujecie!?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2010, 01:54
Mi sie tez troche wydaje, ze za duzo wszyscy szukamy i dorabiamy ideologie do prostych spraw. Tak w zyciu bywa, ze czasem po prostu ta chemia sie wypala, cos sie konczy i to co mial Skorza do osiagniecia z Wisla to osiagnal. Nie ma co rozdzierac szat, nie kazdy trener musi byc kandydatem na drugiego Fergusona czy Wengera i jak cos nie idzie, nie uklada sie to trzeba to najzwyczajniej w swiecie zmienic. Bez tworzenia teorii o msciwych i leniwych zawodnikach, trenerze nieudaczniku itd itp. Nie ma co brnac na sile pod wezwaniem stabilizacji w cos co nie przynosi rezultatow. Coz, nie kazdy trener sie sprawdzi przez kilka lat. To samo tyczy sie sytuacji w Legii. Dziekuje Skorzy za to co zrobil, za to co osiagnal, ale pora na kogos innego. I nawet nie chodzi mi o obecny kryzys, bardziej patrze na to calosciowo. Owszem, to solidny, dobry szkoleniowiec, ale Wisla z tym skladem naprawde moze grac duzo lepsza pilke zarowno w lidze jak i w Europie.
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 14.03.2010, 02:59
Do Wszystkich krytykantów i krzykaczy!!!!!!
SKORŻA MUSI ZOSTAĆ!! JAK OSTATNIO ZDOBYWALISMY MISTRZA CALY RYNEK RZUCAL SIE ZA MARYNARKA SKORZY A TERAZ PLUJECIE MU PROSTO W TWARZ? Jak możecieTYLE DLA WAS ZNACZYZastanówcie sie nad tym co wypisujecie..Wisla nie wygrala meczu od dawna ok,niektorzy chlopaki nie maja formy ok,niektorzy nie wytrzymuja presji ok,niektorym po prostu NIE IDZIE OK! ale czy musimy zawsze wygrywaćCzy tylko wobec wygranych Skorza i spolka sa Cacy?
Troche szacunku do WISLY jako klubu ,kibiców ,którzy mimo wszystko sa z druzyna na dobre i na zle,nie sztuka krytykowac ,nabijac sie domagac sie zwolnienia..tacy jestescie madrzy? to wyjdzcie na boisko i pokacie na co was stac Urban przegrywa mecz za meczem z Legia i co ? tez maja go zwolnic tu i teraz ?kazia z 5 ligi podworkowej tez maja zwolnic tu i teraz bo przez przypadek nie skosil trawy bo mu kosiarka sie zepsula
taka jest piłka i z tym się trzeba pogodzic. i wk... mnie jak wszyscy dookoła mówią- Skorża straci prace czy nie itd
Bez jaj ludzie!!szacunek do drugiego czlowieka to podstawa!! czy do skorzy czy do kaczynskiego..mozna kogos nie lubic ale szanowac trzeba!!
.ale tacy jestesmy ,MY Polacy!!! kopiemy lezącego ,odwracamy się od człowieka i druzyny czyli nie jestescie Kibicami a Pseudokibicami ..zenada Panowie zenada!!!!
takie jest moje zdanie , ja wierze ze bedzie dobrze wspomnicie moje(pewnie wg Was prostackie) poglady!!
dzieki za przeczytanie!!! czesc
ABG
Ostatnio edytowane przez vip2008 : 14.03.2010 o godz. 03:12.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.03.2010, 06:46
Kiedy kogos bronia wyniki, przymyka sie oko na wszystkie inne mankamenty, ale to nie znaczy, ze ich nie widac i gdybys mial dobra pamiec, pamietalbys, ze druzyna Skorzy byla krytykowana juz wczesniej za brak taktyki. Dzis druzyna prowadzona przez Macieja Skorze, nie ma ani stylu ani wynikow...
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.03.2010, 06:54
vip2008 napisał(a):Wyświetl post
Do Wszystkich krytykantów i krzykaczy!!!!!!
SKORŻA MUSI ZOSTAĆ!! JAK OSTATNIO ZDOBYWALISMY MISTRZA CALY RYNEK RZUCAL SIE ZA MARYNARKA SKORZY A TERAZ PLUJECIE MU PROSTO W TWARZ? Jak możecieTYLE DLA WAS ZNACZYZastanówcie sie nad tym co wypisujecie..Wisla nie wygrala meczu od dawna ok,niektorzy chlopaki nie maja formy ok,niektorzy nie wytrzymuja presji ok,niektorym po prostu NIE IDZIE OK! ale czy musimy zawsze wygrywaćCzy tylko wobec wygranych Skorza i spolka sa Cacy?
Troche szacunku do WISLY jako klubu ,kibiców ,którzy mimo wszystko sa z druzyna na dobre i na zle,nie sztuka krytykowac ,nabijac sie domagac sie zwolnienia..tacy jestescie madrzy? to wyjdzcie na boisko i pokacie na co was stac Urban przegrywa mecz za meczem z Legia i co ? tez maja go zwolnic tu i teraz ?kazia z 5 ligi podworkowej tez maja zwolnic tu i teraz bo przez przypadek nie skosil trawy bo mu kosiarka sie zepsula
taka jest piłka i z tym się trzeba pogodzic. i wk... mnie jak wszyscy dookoła mówią- Skorża straci prace czy nie itd
Bez jaj ludzie!!szacunek do drugiego czlowieka to podstawa!! czy do skorzy czy do kaczynskiego..mozna kogos nie lubic ale szanowac trzeba!!
.ale tacy jestesmy ,MY Polacy!!! kopiemy lezącego ,odwracamy się od człowieka i druzyny czyli nie jestescie Kibicami a Pseudokibicami ..zenada Panowie zenada!!!!
takie jest moje zdanie , ja wierze ze bedzie dobrze wspomnicie moje(pewnie wg Was prostackie) poglady!!
dzieki za przeczytanie!!! czesc
ABG
Ale nie musisz się tak podniecać i tyle krzyczeć ... To, że ktoś wytyka mankamenty (słusznie) w obecnej grze Wisły i pracy Skorży tu na forum nie oznacza, że nie ma do niego szacunku. Przeciwnie tu na forum obserwuję, że jest uznanie dla dokonań Pana Maćka w Wiśle, ale nie można dalej brnąć w beznadzieję i głosy dezaprobaty wobec gry Wisły i dalszej pracy Skorży wyniakją po prostu z obawy o przyszłe losy naszego klubu. Obecnie mam podobne odczucia co kilka postów wcześniej napisał Nesta. Pewien układ prawdopodobnie się wypalił i być może potrzeba zmiany i nie ma co się tu podniecać, bo nie widać symptomów, które mogłyby wskazywać na poprawę czy osiągnięcie sukcesu w europejskich pucharach ze Skorżą w przyszłym sezonie. Szacunek dla trenera za to czego dokonał z naszym klubem, ale obawa nakazuje się zastanowić poważnie czy może nie potrzeba nowej, trochę innej "miotły", nowego człowieka.

Nikt tu nie kopie leżącego. Jak Cupiał zwolni teraz Skorżę to ten dostanie odprawę, podziękowania za osiągnięte sukcesy a o pracę w dobrym polskim klubie nie będzie się musiał obawiać (Jeśli juz tak bardzo się przejmujesz o trenera Skorżę).
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 14.03.2010, 09:30
Colin napisał(a):Wyświetl post
Ale nie musisz się tak podniecać i tyle krzyczeć ... To, że ktoś wytyka mankamenty (słusznie) w obecnej grze Wisły i pracy Skorży tu na forum nie oznacza, że nie ma do niego szacunku. Przeciwnie tu na forum obserwuję, że jest uznanie dla dokonań Pana Maćka w Wiśle, ale nie można dalej brnąć w beznadzieję i głosy dezaprobaty wobec gry Wisły i dalszej pracy Skorży wyniakją po prostu z obawy o przyszłe losy naszego klubu. Obecnie mam podobne odczucia co kilka postów wcześniej napisał Nesta. Pewien układ prawdopodobnie się wypalił i być może potrzeba zmiany i nie ma co się tu podniecać, bo nie widać symptomów, które mogłyby wskazywać na poprawę czy osiągnięcie sukcesu w europejskich pucharach ze Skorżą w przyszłym sezonie. Szacunek dla trenera za to czego dokonał z naszym klubem, ale obawa nakazuje się zastanowić poważnie czy może nie potrzeba nowej, trochę innej "miotły", nowego człowieka.

Nikt tu nie kopie leżącego. Jak Cupiał zwolni teraz Skorżę to ten dostanie odprawę, podziękowania za osiągnięte sukcesy a o pracę w dobrym polskim klubie nie będzie się musiał obawiać (Jeśli juz tak bardzo się przejmujesz o trenera Skorżę).

To "podniecanie i krzyk" z mojej strony to nic innego jak obawa o przyszlosc klubu na tle sportowym co łączy się z aspektem finansowym (LM itd)..
Przejmuje się tak niektórzy o ew slusznosc decyzji co do zwalniania Skorży W TEJ CHWILI, bo jak trafnie to ująłeś Drogi kolego,jest duza obawa co do zatrudnienia kogos nowego..
i tutaj powaznie trzeba sie zastanowic zanim Cupiał wypłaci komukolwiek odprawe!
Wg Ciebie odprawa zalatwi wszystko?wg mnei nie..
to znaczy ze jestes juz pogodzony ze zwolnieniem i przykladasz do tego swoje uznanie może i sluszne bo jak zauwazyles beznadziejnie jak narazie to wyglada ale widac swiatelko
.Skoro Trener stwierdzi ze juz "zrobil co w jego mocy" ok, dziekujemy mu za kilka lat pracy i w zgodzie sie rozchodzimy
jesli stwierdzi ze da rade to Dajmy mu w spokoju,przede wszystkim w spokoju popracowac z druzyna..
Wszystko niestety zaczelo sie od Levadii ciągłe to wypominanie (oczywiscie sluszne ale to juz historia) co nie pomaga w prowadzeniu zespolu i sama gra w niej..
Ja mimo wszystko jestem pewien ze kto by nie prowadzil druzyny Chlopaki z charakterem pokaza ze Biała Gwiazda na piersi to nie tylko liczenie zer na koncie ale znacznie coś wiecej..
To jest tylko moja opinia ja Wasza szanuje i Wy rowniez szanujcie moja.Skorza powinien dostac szanse wywalczenia Mistrza i walki o LM.pzdr
Ostatnio edytowane przez vip2008 : 14.03.2010 o godz. 09:41.
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.03.2010, 09:38
Jak widzisz światełko kolego, to chyba masz jaskrę. Jakie światełko widzisz? Remis w Białymstoku? Totalną padakę w ataku i pomocy. Jednego dobrego Ba, którego nie dotkął jeszcze warsztat Terzottiego i Skorży? (w sumie już dotknął, bo już w trakcie obozu złapał kontuzję.) Maciek skompromitował się doborem pracowników, przez których połowa składu połamana przez większość sezonu, a reszta dostaje w tyłek od jakiejśtam Levatywy z Estonii. Poza tym dostajemy w tyłek od każdego: od Ległej, Craxy, Lecha, Arki... Widać zrobił co było w jego mocy... Nie można trzymać kogoś za zasługi (za co jestem wdzięczny) gdy przegrywa się mecz za meczem i to w dodatku w kiepskim stylu - bez stylu. Dobrego trenera bronią wyniki - niestety w tym sezonie ich nie ma. Pora na zmiany.
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.03.2010, 10:06
Skorża wyciągnął z naszych gwiazdeczek maksimum! Wszyscy widzimy jacy są, super mega hiper snajper Brożek obraża się na cały świat jak się mu podaje piłkę na dobieg a przecież on chciał idealnie na nogę itd. A Skorża sprawił, że oni są na pierwszym miejscu w tabeli.

Przyjdzie inny trener to drużyna osiągnie dna i będzie ich powoli z tego (być może) wyciągał.

Po sezonie kontrakt naszego trenera się skończy wtedy wzmocnienia składu i dopiero będzie można myśleć o trenerze.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2010, 10:52
terener zagraniczny za Skorże ? jest w Polonii Bakero i co ? osiąga jakieś super wyniki ? Grają gorzej jak za Zielińskiego czy Grembockiego.A na trenera z jakimś sukcesami to nas finasowo nie stac bo wątpie że Pan Cupiał zaoferuje milionowy kontrakt dla szkolenioowca a Probierz i Ulatowski to trenerzy tej samej klasy co Skorża.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.03.2010 o godz. 10:54.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.03.2010, 11:07
Jestem pewny na 99% że do końca sezonu trenerem zostanie pan Skorża. Dlaczego?
To Skorża teraz ma Wisłę w ręku. Bo chyba nikt nie sądzi że Cupiał będzie płacił odszkodowanie ze zerwanie kontraktu z Maciejem Skorżą. Skoro nie stać Wisłę na 150tys euro na kontrakt dla bramkarza to chyba tym bardziej oczywiste jest że nie znajdzie się też kasa na wyżej wymienianą "operacje".
Tak więc może darujmy sobie te wyliczanki kto zostanie trenerem Wisły, a skupmy się nad tym jak zmotywować piłkarzy przy okazji najbliższych meczy. Widzieliście co wczoraj zrobili kibice Herthy?
http://www.futbol.pl/artykul/79288.html
Oczywiście nie sugeruje u nas takiego rozwiązania, bo to by była katastrofa dla klubu.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.03.2010, 11:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
terener zagraniczny za Skorże ? jest w Polonii Bakero i co ? osiąga jakieś super wyniki ? Grają gorzej jak za Zielińskiego czy Grembockiego.A na trenera z jakimś sukcesami to nas finasowo nie stac bo wątpie że Pan Cupiał zaoferuje milionowy kontrakt dla szkolenioowca a Probierz i Ulatowski to trenerzy tej samej klasy co Skorża.
Słusznie! I na dodatek obaj gwarantują taką samą kaszanę i bezpłciowość co prezentuje Wisła pana Macieja. Z deszczu pod rynnę.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2010, 11:09
vip2008 napisał(a):Wyświetl post
o Dajmy mu w spokoju,przede wszystkim w spokoju popracowac z druzyna..
Tyle spokoju i szans co Maciej, nie miał żaden trener w Wiśle.

Byłem za tym aby dograł sezon do końca ale po meczu z Jagą a buńczucznych zapowiedziach trenera i kopaczy przed nim, jestem za natychmiastowym zwolnieniem, niech choćby Kulawik dogra sezon do końca. Nie chodzi mi o wyniki bo z tym może być różnie, ale gdy mistrz Polski w trzech kolejnych meczach nie jest w stanie skonstruować akcji kilku podań do przodu to jest jakieś przegięcie, w dziada gra się prawie na każdym treningu a oni już nawet tego nie są w stanie zagrać. Z przerażeniem patrzyłem jak Jaga klepie piłką między naszymi mistrzami. Pomijam taktykę "dzida" bo jak traktorzyści graliśmy już poprzedni sezon, mimo tego zawsze klika akcji udało się skonstruować, sytuacje były i coś do sieci wpadło. Słabo się to oglądało ale wynik był i człowiek przymykał oko.
Aktualnie nie jesteśmy w stanie rozegrać nawet jednej sensownej akcji co jest przerażające a oglądając to coś co coraz trudniej nazwać piłką w naszym wykonaniu czuję jakby mi ktoś jaja ściskał. Dośrodkowania Patryka to jakaś parodia, rozgrywanie rzutów rożnych pt. Marcelo na długim słupku przez dwa sezony raczej dobrze o naszym taktyku nie świadczy. można by wiele wymieniać ale już chyba wszystko na ten temat zostało powiedziane. Myślę że trudno byłoby zagrać gorzej przy obecnym składzie dlatego nie dziwię się kolegom którzy doszukują się teorii spiskowych bo po prostu trudno sobie to wszystko racjonalnie wytłumaczyć. A prawda jest taka że nasza równia pochyła zaczęła się od odejścia Kosy i gramy coraz gorzej z miesiąca na miesiąc, do tego doszły kontuzje, frustracja kopaczy, złe przygotowanie fizyczne bo ewidentnie widać że naszym brakuje i mamy to co mamy.

Maciejowi dziękuję za wspaniałe chwile i dwa mistrzostwa a w szczególności za pierwszy sezon w którym naprawdę miło się patrzyło na naszą grę - choć może tu powinno się dziękować Kamilowi i Markowi który miał sezon konia. Życzę sukcesów w dalszej pracy trenerskiej.

A trenerem tymczasowym może być choćby Kulawik bo ciężko o gorszą grę przy obecnym składzie.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.03.2010, 11:18
Ja rozumiem, że niektórzy bronią Skorży do upadłego. Każdy ma prawo do własnych poglądów.

Ale proszę o jedno - nie obrażajcie naszych piłkarzy. Owszem, są to cieńcy kopacze. Ale w meczu z Jagą dali 110% swoich niewielkich umiejętności. Bezstronni obserwatorzy - komentatorzy stacji Canal+ - chwalili piłkarzy obu drużyn za niesamowitą wręcz walkę i zaangażowanie. I ja się z tym zgadzam. Walka po naszej stronie była. Nie było niestety gry w piłkę.

Jak oskarżacie naszych o brak chęci, to miejcie odwagę pójść na trening i rzucić im to prosto w oczy. Na przykład Arkowi Głowackiemu, który w piątek wkładał głowę tam, gdzie Wy balibyście włożyć nogę.

Podkreślam - nasi kopacze dawali wielokrotnie powody do narzekań. Ale nie teraz. Chłopaki jak na swe przeciętne umiejętności naprawdę się starają. Problem w tym, że na linii trener - zawodnicy nie ma już chemii.

W piłce sfera psychiki odgrywa olbrzymią rolę, tam są największe rezerwy. Jeśli nasi piłkarze podświadomie nie ufają już Skorży, to nawet litry potu wylane podczas okresu przygotowawczego nie pomogą.

Co do zmiany trenera. Ja uważam, że nawet zmiana szkoleniowca na zasadzie zatrudnienia "strażaka" ma sens. Moim zdaniem takim strażakiem mógłby być Bobo Kaczmarek. Od razu uczciwie zastrzec, że trenuje do końca rundy i ma uratować europejskie puchary. I porządnie mu za to zapłacić.

Równocześnie szukać solidnego fachowca. I nie chcę tu słuchać, że tacy do Wisły nie przyjdą. Na rynku są dziesiątki świetnych jak na polską ligę fachowców, którzy przyjdą tutaj z pocałowaniem ręki. Nie wielkie sławy - początkujący trenerzy z Niemiec czy Holandii. Nie gwiazdy pokroju Schaefera, ale pełni werwy, energii, chorobliwie ambitni. Ale znający rzemiosło trenerskie w wystarczającym stopniu, by spokojnie zdominować polską ligę.

Dało się sprowadzić Dana Petrescu, można sprowadzić równie dobrego fachowca. Ale nie z dnia na dzień. To potrwa parę miesięcy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.03.2010, 11:19
Ale ja i tak stawiam, że pierwszy poleci Janek Urban a dopiero zaraz po nim Maciuś. A najgorsze co może nas spotkać to nieoczekiwana z(a)miana miejsc
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2010, 11:26
macie rację w meczu z Jagą zagrali na 110% swoich OBECNYCH możliwości, ale to nie zmienia faktu że są bez formy ( wystarczy spojrzeć na poprzednie rundy, jeśli chodzi o skuteczność).
Ktoś tu chyba słusznie stwierdził że Skorża źle dobrał sobie sztab, bo jak dla mnie dziwnie to wygląda, gdy Teritzotti przychodzi do kolejnego klubu i robi się plaga kontuzji. Nie wiem czy to przypadek, ale jak Bahr był sam to nasi lepiej wyglądali..

a co do nowego trenera to wg mnie można by ściągnąć Piotra Nowaka z USA koleś nasiąknięty całkiem inna wizją futbolu.. a na dyr. sportowego Wałdocha
ale to tylko takie moje małe dywagacje

tofik
Senior Member

Stary 14.03.2010, 11:29
Tata w Cafe Futbol powiedział, że brakuje kogoś kto weźmie towarzystwo za ryja i pociągnie klub do przodu
..
dj_ibutti
Senior Member

Stary 14.03.2010, 11:31
Nowak ma obecnie fajną robotę w USA i raczej się stamtąd nie ruszy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.03.2010, 11:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
. Owszem, są to cieńcy kopacze. Ale w meczu z Jagą dali 110% swoich niewielkich umiejętności. Bezstronni obserwatorzy - komentatorzy stacji Canal+ - chwalili piłkarzy obu drużyn za niesamowitą wręcz walkę i zaangażowanie. I ja się z tym zgadzam. Walka po naszej stronie była. Nie było niestety gry w piłkę.

Jak oskarżacie naszych o brak chęci, to miejcie odwagę pójść na trening i rzucić im to prosto w oczy. Na przykład Arkowi Głowackiemu, który w piątek wkładał głowę tam, gdzie Wy balibyście włożyć nogę.
Niestety to jest prawda.

Łatwiej jest się łudzić, że piłkarze to panienki, którym się nie chce, bo wtedy jest nadzieje, że im się kiedyś zachce.

Prawda jest niestety taka, że w większości im się chce tylko, co z tego.
Skorża raczej już nic z nimi nie zrobi. Chyba, że przypadkiem wpadnie jedna druga trzecia bramka i wszyscy dostaną wiatru w żagle przynajmniej na jakiś czas.

Puki, co to piłkarze nie wierzą Skorży i tego nic nie zmieni. Lewadia to był taki moment gdzie coś pękło i potem to procentowało w meczach z Legią Lechem Cracovią, czyli meczach o stawkę.

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że u nas gra 11 byłych lub obecnych reprezentantów swoich krajów pierwszych zespołów czy młodzieżowych.

K.urwa cos tu nie gra.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.03.2010, 11:35
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tata w Cafe Futbol powiedział, że brakuje kogoś kto weźmie towarzystwo za ryja i pociągnie klub do przodu
oni wszyscy duzo mówią... eksperci od 7 boleści.. Polska piłka to tamto, zmienic to, tamto, zatrudnic tego i tamtego, to zle a to dobre.., odkrywają sprawy które moja matka wie, choc nawet nie wie kto jest trenerem reprezentacji Polski..
ale zeby cos zrobic to nie ma chetnych, tylko siedza w kanciapach na fotelach i marudzą..
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.03.2010, 11:40
Według mnie winnę za aktualne wyniki ponosi Skorża... To on dobiera sobie współpracowników. Spójrzymy
na listę kontuzjowanych, jest ona dłuuuga. Spójrzymy na przygotowanie fizyczne, a właściwie jego brak. Ale nadal twierdzę, że Skorża to najlepszy obecnie trener, który jest w zasięgu finansowym Wisły. Problemem jest to że źle dobrał sztab szkoleniowy i medyczny...
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.03.2010, 11:49
Jeśli zmiana będzie to będzie na trenera , dla klubu napewno nie droższego.

Przy braku decyzyjnym jaki panuje w całym klubie sądze że trenerem zostanie jakiś mega wynalazek ale co dla mnie bardziej prawdopodobne, Kulawik.

Lub z tego co można wywnioskować zostanie Skorża, a czemu? Bo Cupiał ma na ten klub całkowicie wywalone, co by potwierdzało wiele ostatnich sytuacji.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
tofik
Senior Member

Stary 14.03.2010, 12:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zmiana będzie to będzie na trenera , dla klubu napewno nie droższego.

Przy braku decyzyjnym jaki panuje w całym klubie sądze że trenerem zostanie jakiś mega wynalazek ale co dla mnie bardziej prawdopodobne, Kulawik.

Lub z tego co można wywnioskować zostanie Skorża, a czemu? Bo Cupiał ma na ten klub całkowicie wywalone, co by potwierdzało wiele ostatnich sytuacji.
Nic nie robi nic nie zepsuje, takie pocieszenie
..
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2010, 13:03
Jasiu juz polecial z Legii...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów