The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2010, 18:57
Wg mnie ci trenerzy dają szanse na poprawę. Nie na długotrwały sukces, ale tak na teraz to pewnie drużyna by odżyła. Natomiast do końca sezonu szukać fachowca z zachodu.
..
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2010, 19:02
Skorża nie jest złym trenerem.W końcu dwa MP z Wisła po okresie spadku formy nie wzieły się z sufitu.Po wpadce z Levadią drużyna się podniosła i lidze wygrywała mecz za meczem.Sęk w tym że po ostatnich niepowodzeniach wydaje się że wiślacy się wypalili i podświadomie czekają na zmiane szkoleniowca co przekłada się na obraz gry a niestety coach nie umie temu zaradzić.W takich okolicznościach zmiana trenera wydaje się nieunikniona.Lepiej teraz to zrobić,co może skutkować nie zdobyciem mistrzostwa ale raczej utrzymanie się w czubie tabeli i awans do Ligi Europejskiej niż męczyć się ze Skorżą czekając na cud a na koniec rundy zobaczyć Wisły w środku tabeli bez jakiejkolwiek nadzieji na start w europejskich pucharach.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 13.03.2010, 19:06
Niespodziewanie, nie pytany przez nikogo trener Cracovii wziął pod obronę szkoleniowca Wisły Kraków - Macieja Skorżę.
- Nie wiem, co o mnie piszecie, nie czytam. Mogę tylko ubolewać, że tyle pomyj się wylewa na trenera Skorżę. Trener Skorża ma problem, kilku jego piłkarzy szuka formy, ale z pewności drużyna, która zdobędzie mistrzostwo Polski nie zrobi tego w olśniewający sposób, by mieć szanse w kontekście do walki o Ligę Mistrzów - mówił najbardziej doświadczony trener w Ekstraklasie.
- Z pewnością nie można powiedzieć, że poziom piłki poszedł w górę, w kierunku Ligi Mistrzów, ale podniósł się u drużyn, które są, że powiem delikatnie - bez szans na mistrzostwo Polski - zauważył.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2010, 19:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
mecz z Barcą miarodajny nie jest, ale z Beitarem czy Tottenhamem już tak i nie wyglądało to źle a skład był podobny.
Ale tu też trudno mówić o miarodajności, szczególnie w kontekście pozostałych meczów z tymi rywalami. Beitar nigdy nie był i nie jest żadną potęgą europejską i na Reymonta wcale nie postawił Wiśle jakichś niestworzonych warunków, Anglicy też w pierwszym spotkaniu nie grali jakościowo znakomitej piłki, będąc w dużym kryzysie - a mimo to dość pewnie awansowali. Gol na wyjeździe Jirsaka nie jest żadnym wyznacznikiem jego rzekomo wspaniałych umiejętności i siły Wisły.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.03.2010, 19:13
Markus napisał(a):Wyświetl post
Anglicy też w pierwszym spotkaniu nie grali jakościowo znakomitej piłki, będąc w dużym kryzysie - a mimo to dość pewnie awansowali. Gol na wyjeździe Jirsaka nie jest żadnym wyznacznikiem jego rzekomo wspaniałych umiejętności i siły Wisły.
Ale ja nie piszę o wspaniałych umiejętnościach i sile Wisły, tylko o tym że jakoś to wtedy jeszcze wyglądało
94 - Allah Akbar!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2010, 19:14
felipe napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaatakuje cię kilku fanatyków dla których "nawet Hiddink by tu nie pomógł" (sic!).

Tak, tacy czciciele nieomylności Macieja S. też są.
a ja widzę, że są czciciele olbrzymiego potencjału naszych "piłkarzy", którzy uważają, że ich poziom zależny jest tylko od nazwiska trenera.
Skorża nie nauczy Pawła Brożka ruszyc cztery litery, ale jak przyjdzie jakiś Hiddink to Brożek nagle zajarzy, ze trzeba biegać....
Dobry trener też wyczaruje dla Wisły pieniądze, żeby można było rywalizować z najlepszymi klubami Europy o transfery naprawde dobrych piłkarzy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Markus
Senior Member

Stary 13.03.2010, 19:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie piszę o wspaniałych umiejętnościach i sile Wisły, tylko o tym że jakoś to wtedy jeszcze wyglądało
Oczywiście, wyglądało to lepiej niż teraz. Dużo lepiej. Przede wszystkim dlatego, że piłkarze prezentowali się inaczej motorycznie.

Mitologizowaniem jest jednak uznawanie tych spotkań za świetne jakościowo, czy robienie z nich jakiejś rzekomej rękojmi uprawniającej do stwierdzenia, iż ten zespół ma odpowiedni potencjał do europejskich sukcesów.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2010, 19:29
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Płakać po Skorży nie będę, niech weźmie ze sobą Łaciaka
Niech bierze od razu cały ten swój "sztab". Łącznie z "fizjologiem" i "skautami".

Wydaje mi się, ze po Levadii piłkarze stracili zaufanie do Skorży. To plus (znów) zawalone przygotowania daje nam obecny obraz nędzy i rozpaczy. Mam nadzieję, że to był ostatni mecz Wisły ze Skorżą na ławce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.03.2010 o godz. 19:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
luke1906
Senior Member

Stary 13.03.2010, 19:47
Jak dla mnie to problem leży gdzieś głębiej. Rozumiem, brak formy, złe przygotowanie kondycyjne itp itd., gra się wtedy nie klei, można przegrać mecz. Ale do ciężkiej cholery bez przesady!
Jeżeli 11 doświadczonych facetów, wielu kadrowiczów, którzy już wcześniej udowodnili, że coś jednak potrafią, nagle nie potrafi wymienić kilku podań czy też przyjąć piłki to coś jest ****a nie tak.

Nikt mi nie wmówi, że do wymiany 2-3 prostych piłek trzeba być w dobrej formie. Mnóstwo ludzi grając na osiedlowych boiskach potrafi to zrobić. Bez zgrupowań i treningów.
A my nawet tego nie potrafimy. Wygląda na to, że wszedł w życie wariant "tego trenera już nie lubimy".Po raz któryś już... Ale tu mamy zonka, bo przecież Skorża to ponoć dobry wujek?

Najlepszym wyjściem byłoby wyjebać pół drużyny i trenera. W ich miejsce zaciąg zagraniczny, jakoś mam większe zaufanie do ich profesjonalizmu. Szkoda, że to nierealne.
the future's uncertain
and the end is always near
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2010, 20:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a ja widzę, że są czciciele olbrzymiego potencjału naszych "piłkarzy", którzy uważają, że ich poziom zależny jest tylko od nazwiska trenera.
Skorża nie nauczy Pawła Brożka ruszyc cztery litery, ale jak przyjdzie jakiś Hiddink to Brożek nagle zajarzy, ze trzeba biegać....
Dobry trener też wyczaruje dla Wisły pieniądze, żeby można było rywalizować z najlepszymi klubami Europy o transfery naprawde dobrych piłkarzy

Często czytam twoje wpisy i uznaję cię za osobę potrafiącą rozmawiać rzeczowo.
Tym bardziej dziwią mnie te insynuacje czy ironizowania o Hiddinku ... No chyba, że jest to brak umiejetności czytania ze zrozumieniem, ale w to wątpię.

Naprawde uważasz, że nei widzę, że w Wiśle kasy nie ma ? Że Europy nie zawojujemy prędko? Proszę cię...

Brożek biegać i strzelać gole potrafi. Kirm potrafi dośrodkować. Marcelo nie oddaje rywalom piłki. Wisła strzelała nie tak dawno DUŻO bramek. Teraz tego nie ma. Jeśli naraz cała drużyna gra kupę, to problem musi leżeć gdzie indziej.

Potencjał naszych kopaczy jest ogólnie (na warunki Europy) komiczny. Na potrzeby przaśnej ligi jednak zawsze wystarczał. Przynajmniej by nie drżeć przed każdym spotkaniem (co ma miejsce teraz). Ciężko to zrozumieć?

Koniec tematu z mojej strony. Co chciałem napisałem (dla ciebie nawet dwa razy). NIektórzy zrozumieli.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.03.2010, 20:44
Dokladnie, wezcie przestancie wrzucac na pilkarzy bo prawda jest taka ze cos niektorzy potrafili grac a teraz piach kosmiczny, az nie wiem co oni na treningach robia ? A moze siatkonoga i solarka tylko ? o.o

Lobodzinski do wywalenia
Kirm, Pawel Brozek karnie do mlodej ekstraklasy

zmniejszyc pobory o 25%, niech czuja ze kasa ucieka!

Marcelo, Diaz, Issa Ba - 3 naszych murzynkow i wbrew temu co wielu mysli to sa profesjonalisci a co gra white power? GOWNO!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 13.03.2010, 20:48
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, wezcie przestancie wrzucac na pilkarzy bo prawda jest taka ze cos niektorzy potrafili grac a teraz piach kosmiczny, az nie wiem co oni na treningach robia ? A moze siatkonoga i solarka tylko ? o.o

Lobodzinski do wywalenia
Kirm, Pawel Brozek karnie do mlodej ekstraklasy

zmniejszyc pobory o 25%, niech czuja ze kasa ucieka!

Marcelo, Diaz, Issa Ba - 3 naszych murzynkow i wbrew temu co wielu mysli to sa profesjonalisci a co gra white power? GOWNO!
taaa Diaz na pewno. Przecierz on gra tragicznie !!
Lechista69
Senior Member

Stary 13.03.2010, 20:50
Ale on niegra na swojej pozycji, zostal zmuszony do gry w srodku przez Macka !! On jest bocznym obronca i w jakims starym wywiadzie mowil ze tam gra najlepiej...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.03.2010, 20:51
Nie wiem czy ktoś to czytał ale na Weszło pisali że zasłyszeli od kogoś z naszego klubu że Skorża wylatuje po meczu z Jagą.

Niestety jako że nasze forum jest jakie jest muszę zacząć się od razu usprawiedliwiać. Nie traktuje Weszło jako wiarygodnego źródła informacji, osobiście nawet myślę że to bujda napisana żeby zapełnić newsa.
Lechista69
Senior Member

Stary 13.03.2010, 20:55
Cupial wraca do Polski w poniedzialek, mysle ze to co pisze weszlo ma sens i Macka nic nie uratuje, oby za Mackiem polecial caly sztab, medycy, trenerzy, magicy
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.03.2010, 21:28
coonta napisał(a):Wyświetl post

A i jeszcze jedno - jeśli ktoś mi mówi, że Maciek Skorża się wypalił, to Ferguson i tym podobni mu menadżerowie z Wysp chyba już się "przepalili", a jednak zdobywają krajowe trofea, może nie rok w rok, ale zdobywają... Tam zmieniają się zawodnicy w składach, nie trenerzy.
Ferguson ma charyzmę,pomysł,umiejętności taktyczne i analityczne. Do tego nie daje sobie w kaszę dmuchać i ma tzw warsztat. Skorża nie ma nic z tych cech,które wymieniłem. On ma zaledwie jedną taktykę, dzida i do przodu. A z charyzmy to,"gramy panowie,gramy". Na ile to może starczyć?rundę,sezon,dwa? Skorża jest slabym trenerem i nie ma co go bronić. Przy jednym trenerze zawodnicy powinni wiedzieć jak grać,gdzie się ustawić,czego od nas oczekuje. Niemalże stuprocentowe wykonanie taktyki. A tu nic,nikt nic nie wie. Jakby pierwszy raz w życiu się spotkali.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.03.2010 o godz. 21:30.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.03.2010, 21:36
Skorży dziś doszedł jeden argument za pozostaniem na stanowisku: Wisła w ciągu ostatnich dwóch kolejek powiększyła przewagę nad Legią.

Pozostałych argumentów niestety brak.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2010, 21:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ferguson ma charyzmę,pomysł,umiejętności taktyczne i analityczne. Do tego nie daje sobie w kaszę dmuchać i ma tzw warsztat. Skorża nie ma nic z tych cech,które wymieniłem. On ma zaledwie jedną taktykę, dzida i do przodu.
United chyba graja podobnie tylko z przodu maja Rooneya.
Puchar jest na5z!
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.03.2010, 22:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No tak, każdy to wie, że jedyna różnica między taktyką Skorży i taktyką Fergusona leży jej w wykonawcach.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
felipe
Senior Member

Stary 13.03.2010, 22:22
Dla mnie post roku, mimo że dopiero marzec
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.03.2010, 22:39
Trzeba pamiętać o tym, że drużyny przestały się bać Wisły. Przypomnijcie sobie poprzednie sezony, wielokrotnie zawodnicy, trenerzy i komentatorzy zwracali uwagę na to, że przeciwnik przegrywał mecz w szatni. Dlatego prosta taktyka Skorży dawała efekt.
Obecnie nikt już nie boi się grać z Wisłą pressingiem, nikt nie boi się zaatakować. A my taktycznie stoimy w miejscu. Czy Skorża za te ostatnie prawie 3 lata wymyślił coś nowego? Nic. Dlatego powtórzę po raz tysięczny - z tym trenerem nic więcej się nie osiągnie. Bo on po prostu nie ma recepty na obecną sytuację.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 13.03.2010, 22:55
Tak w temacie wymyślania, to na prawdę myślicie, że:
-jak oni nie są w stanie poprawnie wykonać założen taktyki: podaj, przyjmij, podaj, strzel. Albo nawet podaj>dośrodkuj. Nie mówiąc juz o podaj>dośrodkuj>strzel. To rozkminią coś więcej od "długa na Brożka"?

-Skorża każe im nie przyjmować piłki, podawać niecelnie, strzelać sto metrów obok bramki. Brożkowi stać w miejscu, Boguskiemu grać z zamkniętymi oczami, Pawełkowi obserwować poprzeczkę i symulować kontuzję w 93 minucie meczu, gdy mogliśmy przeprowadzić akcję?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.03.2010, 22:59
To co najbardziej kuje w oczy w Wiśle Skorzy to praktycznie brak schematów rozgrywania akcji.
Toczenie piłki w naszym wypadku jest haotyczne, bez pomysłu, oparte na indywidualnych słabych umiejętnościach kopaczy jak i wybijaniu piłki na oślep(może dlatego Skorża chciał wysokiego napastnika?), przy rożnym podaniu do Marcelo (ten odgrywa albo główkuje na bramkę)i w zasadzie tyle.
Bez kitu, KAŻDA drużyna (może z wyjątkiem Legii) ma jakiś pomysł na grę, a u nas?...
Ja od samego początku mówiłem, że Brożek nie jest jakimś wybitnym napastnikiem.
Uważam, że nawet do pięt nie dorasta takiemu Żurawskiego,Kuźbie czy choćby Frankowsiemu.W jego poczynaniach nie ma pewności a raczej przypadek.
A z takim jedynym napastnikiem to co my chcemy osiągnąć?
Jedynym pozytywem tego okienka może być Issa Ba. Wydaje mi się, że tylko on może nam uratowac mistrzostwo, gdy tylko poprawi wytrzymałść. Być może na meczu z Jagą patrzyłem na niego przez różowe okulary ale w jego grze, bo chyba tylko raz stracił piłkę/ głupio zagrał, tak to, fajnie czytał grę, inteligętnie podawał, tylko co miał sam zrobić, zwłaszcza że jest of pomocnikiem a z przodu każdy poruszał się tak, jakby koniecznie nie chciał dostać piłłki? Wymowne było te jego pokazywanie ręką gdy biegł z piłką po lewym skrzydle i pokazywał ręką, by ktoś za nim ruszył - bo nasi kopacze by tylko stali...

To co się dzieję w Wiślę to wina Skorzy i sztabu medycznego (bardziej chodzi o fizjologa).
Dziwny zbieg okoliczności. Włoch przyszedł do Wisły i zaczeła się plaga kontuzji.Wczesniej gdy Bahr, przygotowywał piłkaczy nic złego się nie działo...

Edit:
Dj_Ibutti, czyli co?Sugerujesz, że kopacze grają przeciwko Skorży? Wczesniej jednak potrafili wymienić parę piłek i grac z klepki.Jesli nie, to znaczy że z aktualnym trenerem cofają się w rozwoju
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.03.2010 o godz. 23:17.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
dj_ibutti
Senior Member

Stary 13.03.2010, 23:24
Sugeruję, że im się albo w dupach od nadmiaru pieniędzy poprzewracało i im się nie chce, albo że jeszcze są bez formy. Swoją drogą przydałoby się, zeby Brożek nie wiem.... nie mógł grać z jakiegoś powodu (kontuzji mu nie życzę), to wtedy przestaliby na niego grać i musieli zacząć myśleć.

Owszem częściowo za formę odpowiada Skorża, ale tylko w taki sposób że sobie źle dobrał "specjalistów"

Granie przeciwko Skroży byłoby idiotyzmem, bo przyszedłby jakiś morderca z Niemiec i kazałby im biegać, cytując Grzelaka "mordercze sprinty 100 m". Ew za Rzeźniczakiem "zostawać aż 6h dziennie w klubie" itp. teraz mają fajnie, nie muszą się specjalnie męczyć, wystarczy skreślać zera na koncie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2010, 23:32
Ciekawe kim zastąpią Skorze jesli okarze się,że Cupiał go zwolni..bardzo jestem ciekaw..wariant z wywaleniem Skorzy i na jego miejsce Kulawik lub Moskal równa sie ze srodkiem tabeli lub gorzej,W Polsce brak trenerów lepszych od Skorzy którzy są wolni,si=fi By było gdyby Smuda wrócił do Wisły a tylko jego widze w Wisle z Polaków obecnie,chociaż ciekawie by było z Nowakiem,ale nie wiadomo czy chciałby pracowac w Wisle,najlepsza opcja to młody trener z zagranicy wide Petrescu z twardą ręką i z duzymi znajomosciami w swiecie piłkarskim.
tofik
Senior Member

Stary 13.03.2010, 23:37
Heh, a może nie chcą mistrza wygrać, bo wiedzą, że w pucharach i tak nie mają szans. Tyle juz bylo kompromitacji ze stara gwardia juz ma uraz do Europy
..
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.03.2010, 23:38
Dokładnie,zgadzam sie z Ibuttim.Pilkarzyki pajacyki na pewno nie graja przeciwko Skorży bo jest im z nim po prostu za dobrze,malo biegania,nie ma zapier.olu jak za Dana...
Jak dla mnie cos Skorzy od pewnego momentu nie wychodzi,moze nie jest w stanie zmotywowac tych pseudo grajków..No ale kogo tu przyjac z Polski ? Same ogorki,a nie trenery.Smuda,no ale ten w kadrze siedzi.
Licze,ze Cupial jak przyjedzie to obetnie im cos z pensji.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
picasso
Senior Member

Stary 13.03.2010, 23:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
Heh, a może nie chcą mistrza wygrać, bo wiedzą, że w pucharach i tak nie mają szans. Tyle juz bylo kompromitacji ze stara gwardia juz ma uraz do Europy
wszystko by sie zgadzało oprócz kasy.tego nie odpuszczą.
Ostatnio edytowane przez picasso : 13.03.2010 o godz. 23:44.
dziękuję za uwagę
tofik
Senior Member

Stary 13.03.2010, 23:43
picasso napisał(a):Wyświetl post
wszystko by sie zgadzało oprócz kasy.tegop nie odpuszczą.
Premia za mistrzostwo zostala wstrzymana po ostatniej kompromitacji.
Czyli mysla sobie: Damy dupy i znowu nie bedzie premii. Po co sie szarpac
To tak w formie zartu bo przyznaje Ci racje.
..
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.03.2010, 23:46

Oglądnij sobie jakikolwiek mecz Manchesteru...
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów