The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2010, 23:26
3rider napisał(a):Wyświetl post
Maciusiowcy, podpowiedzcie ile meczow bedziemy potrzebowali zeby zdobyc JEDNA bramke! Albo z kim musimy zagrac, zeby ja strzelic, bo wyglada na to, ze w tej lidze wszyscy sa za silni. My mamy problem z kazdym rywalem. 320 min bez bramki to jest komedia i antyfutbol, ale nawet nie stwarzamy sytuacji, zeby to polozenie zmienic. Realistycznie typuje, ze w najblizszych 3 meczach z Lechia strzelimy jedna bramkie.

Oczywiscie przed mikrofonem Macius jest mistrzem PR, ale na boisku paplanie okazuje sie byc pustoslowiem, jego zespol nie jest w stanie zbudowac 3 skladnych akcji w 90min, nie mowiac o dojsciu do pozycji strzeleckiej...
Może troche szacunku do trenera który wyciągnął Nas z 8 miejsca i zdobył dwa MP pod rząd .Rok temu na Rynku pewnie darłeś morde na pół Krakowa skandując nazwisko trenera Wisły.
Również uważam , że ze Skorżą należy się pożegnać bo coś wyraźnie się zacięło w Wiśle - brakuje chemii między trenerem a piłkarzami .Ale żeby wyzywać tak Skorżę ? Niech dogra do końca sezonu i bez względu na miejsce w tabeli pożegnać się , dać kwiaty , podziękować za 2 (oby 3) MP.
Trochę kultury , przykro czytać posty takich półgłówków.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.03.2010, 23:28
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
dziura budzetowa to takze po czesci wina Wilczka, zalozyl ze przejdziemy Levadie i wpisal w koszty 2mln euro, nigdy stu procentowej pewnosci w sporcie nie ma.
Rozumiem, że w Twoim odczuciu przy tworzeniu budżetu powinno się zakładać spadek z ligi, aby przypadkiem nie było dziury...
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 12.03.2010, 23:31
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że w Twoim odczuciu przy tworzeniu budżetu powinno się zakładać spadek z ligi, aby przypadkiem nie było dziury...
Trzeba zalozyc to co jest pewne. A nie to co jest na 99,99%.
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 12.03.2010, 23:35
St@chu napisał(a):Wyświetl post
A potem w poniedziałek, żeby całkiem człowiekowi zjebać tydzień byłaby informacja, że nowym trenerem zostanie Janas do końca rundy... Ew. w duecie z Kulawikiem...

Co nagle to po diable, jak to mawiają...

Też mam taką nadzieję,że jutro się dowiem ,że Skorże zwolnili. Nie nagle bo gramy całą rundę bardzo zle..Bez pomysłu i slabo to widze nie zwalniajac trenera. Najgorsze jest to ,ze wydaje mi się ,że Skorża stracił kontrolę nad zespołem.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.03.2010, 23:36
koyoot napisał(a):Wyświetl post
3rider, zobaczymy jak bedziesz cwierkal jak zakonczymy ten sezon na 5 miejscu. .
Tyle że na dziś nie ma żadnych przesłanek by stwierdzić że z tym trenerem nie skończymy na 5 miejscu.Jeśli od 1.5 roku nie jesteśmy w stanie wygrać z nikim z czołówki a dziś do tego dostajemy w dupę od spadkowiczów , to można założyć że im dalej w las tym będzie gorzej.
Niestety nie ma takiej możliwości by wywalić trenera a w alternatywnej rzeczywistości zostawić go i za 2 miesiące sprawdzić które wyjście było lepsze

Tu trzeba podjąć decyzję.
Zgadzam się z Jędrkiem że problem jest o wiele poważniejszy niż trener, tyle że nie ma za co zrobić rewolucji w składzie.W zasadzie na dziś są tylko 2 rozwiązania - brnąć dalej albo zmienić trenera.
To jest jedyna rzecz którą klub bez kasy, bez stadionu, bez prezesa, bez podstawowych pracowników - może zrobić.
94 - Allah Akbar!!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2010, 23:36
majson. A czy Skorza kiedykolwiek mial ta kontrole nad zespolem? Chcialbym to widziec...
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2010, 23:38
Pomimo dużej sympatii do trenera Skorży
i ogromnego szacunku za dwa mistrzostwa
Bronić go w chwili obecnej nie sposób
Cała dtużyna bez formy
zmiany w kolejnym meczu dywersyjne
stałe fragmenty pokazała Jaga jak można ciekawie rozplanowac
Fizycznie leżymy, żal było patrzec jak nawet Kirm nie ma szybkości że odstawic obrońce

Tylko pozostaje kwestia czy brac jakiegoś strażaka
co tchnie troche świeżości na krótko mete
w końcu w walce o mistrzostwo wciaż wszystko zalezy od Wisły
Czy dac dokończyc sezon Skorży
co jednak łączy się z irracjonalną wiara w to że za chwile bedzie lepiej
St@chu
Senior Member

Stary 12.03.2010, 23:39
mic napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zalozyc to co jest pewne. A nie to co jest na 99,99%.
No więc właśnie... Przed startem sezonu pewne jest jedynie ostatnie miejsce w lidze... Wszystko inne można wygrać...

Budżetowanie opiera się na założeniach... Nie sposób uniknąć błędów, szczególnie w takiej materii jak budżetowanie dochodów klubu piłkarskiego, które opierają sie na sukcesach sportowych w głównej mierze...
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 12.03.2010, 23:41
wydaje mi się ,że przez pierwszy rok pracy tak. Wszystko zaczęło gorzej funkcjonowac po pozbyciu sie Kosy. Drużyna wyglądała coraz słabiej ale mimo wszystko wygrałą lige. Natomiast ten sezon jest porażką ,jeżli chodzi o grę. Pan Maciej -długa piłka Skorża musi odejsc
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2010, 23:44
Majson jak myslisz dlaczego przestalo to funkcjonowac? Pytanie retoryczne...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2010, 23:59
Niewiem ale ciagle mam wrazenie ze po porazce z Levadia Skorzy i pilkarzom przestalo sie ze soba "chciec " cos osiagnac.
Niby pitolenie o rehaibitacji bylo ale to tylko sciema,problem lezy duzo glebiej i dotyczy relacji o ktorej kazdy chyba wie -Skorza to mily facet i kompan a nie ktos kogo pilkarze mogli by sie bac,czuc respekt.

Po Levadii wszytscy staracil do siebie zaufanie i checi,skonczyla sie walka za drugiego ,jakbym widzial inny zespol.

To co teraz jest to jakbym widzial chodzącego trupa,to juz nawet nie wyglada na zespol tylko na zbieanine 11 ludzi ktorzy biegaja bo im za to płaca.

Skorza nie ma zadnej koncecjii na przyszlosc ,ma tych samych zawodnikow a ci nie potrafia zrobic 1 skladej akcjii....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.03.2010, 00:00
Pierwszy z brzegu wuefista by ich lepiej zmotywował i przygotował do rundy... Niestety Skorża zawiódł na całej linii, powodzenia z dala od Wisły!!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.03.2010, 00:07
Jednego bym nie chciał. Trenera na dorobku. Był Petrescu, jest Skorża...dosyć nauki na Wiśle.
Jeśli zmiana to na trenera z doświadczeniem, minimum 10 letnim w seniorskiej piłce na zachodzie. Takiego, który nie będzie się kurczowo trzymał posadki. I żeby nie bał się powiedzieć - Jest źle, utrudniają mi piłkarze, utrudnia mi właściciel, zarząd, itp - odchodzę. Ktoś, kto prosto w oczy powie gdzie jest problem.
Np taki Zeman jak mu się nie podoba bo np piłkarze nie współpracują to odchodzi z klubu i się nie użera.
..
St@chu
Senior Member

Stary 13.03.2010, 00:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jednego bym nie chciał. Trenera na dorobku. Był Petrescu, jest Skorża...dosyć nauki na Wiśle.
Jeśli zmiana to na trenera z doświadczeniem, minimum 10 letnim w seniorskiej piłce na zachodzie. Takiego, który nie będzie się kurczowo trzymał posadki. I żeby nie bał się powiedzieć - Jest źle, utrudniają mi piłkarze, utrudnia mi właściciel, zarząd, itp - odchodzę. Ktoś, kto prosto w oczy powie gdzie jest problem.
Np taki Zeman jak mu się nie podoba bo np piłkarze nie współpracują to odchodzi z klubu i się nie użera.
Zasadniczy problem jest taki, że bierzemy trenerów na dorobku, bo tylko na takich nas stać...

No chyba że Bobo Kaczmarek... Marek Motyka... Tych raczej ciężko określić mianem "trenerów na dorobku"... Ot, cała nasza brutalna rzeczywistość...
tofik
Senior Member

Stary 13.03.2010, 00:14
A gdzies przeczytałem, że Bobo będzie trenerem u nas. Pewnie kogoś poniosła fantazja. Chyba by na taczkach kibice wywieźli te całą rade nadzorczą...
..
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.03.2010, 00:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
A gdzies przeczytałem, że Bobo będzie trenerem u nas. Pewnie kogoś poniosła fantazja. Chyba by na taczkach kibice wywieźli te całą rade nadzorczą...

jaki Bobo ,chyba tylko ten Dj bo ostatnio mial gdzie wystep w Polsce

jak juz ktos ma przysjc to taki ktory nie bedzie bal sie mowic co go boli i wyp*****lic na zbity pysk nierobow udajacych pilkarzy.tylko wtedy ta druzyna bedzie cos warta.,bo narazie to widze 11 panienek na boisku(poza Alvarezem i Marcelo)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.03.2010, 01:11
eee tam a ja wam mowie ze "szczyt formy" nadchodzi
Malinowy król malowanych róż
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2010, 01:20
w sumie z najniższego poziomu nie tak trudno osiągnąć wzrost
tranceaddict
Senior Member

Stary 13.03.2010, 01:25
Mowilem od dawien ze Piotra Nowaka z USA trza bylo sciagnac, teraz to wielkie g***o moze byc bo jest trenrem Filadeflii, a wiec stamtad go nie wyciagna jak narazie za nic, no chyba ze beda padake grac, a nie zapowiada sie na to
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2010, 01:32
Spoko spoko , było narzekanie że przegrywamy z Legią,Amiką i parchami to forma jest szykowana na nich

A tak poważnie to przez tych nieudaczników na boisku i po za nim, będzie lipa po całości.Nie dość że swoimi wyczynami wprost nalegają na trenera z łapanki to ja nie wiem po **** ten nowy stadion.Znamy realia , przy takiej lipie to ten stadion będzie wyglądał jak Śląski na meczu ze Słowacją

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
(poza Alvarezem i Marcelo)
Trza uczciwie przyznać że jeszcze Głowa zazwyczaj gra na poziomie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.03.2010 o godz. 01:53.
94 - Allah Akbar!!
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2010, 01:41
Ja tam uważam że gdyby rozróby w Wiśle nie zrobiono w 2004 roku i nie wywalono Kasperczaka to może w innym punkcie bylibyśmy. Dziękuje Skorży za 2 mistrzostwa ale drużyna nie funkcjonuje już w ogóle. Tylu szans co Skorża nie dostał nikt !!! inny trener już by w Wiśle nie pracował.
Myślę że Polscy piłkarze są słabi w stosunku do europejskich ale krok po kroku trzeba budować zacząć od własnego podwórka. Kasperczak nauczył piłkarzy gry na niebotycznym poziomie jak na Polskie gry . Styl gry był taki że ręce same składały się do braw nie zapomnę tych meczów do końca życia !!! ... Choćbyśmy wtedy Mistrzostwa nie zdobyli to gra to był Raj a teraz ....
Jeśli Kasperczak doprowadził do wielkiej dziury w budżecie to do czego prowadzi Skorża taką grą !!!

Bez stylu i wpojenia gracza Wisły jakiejś Myśli Szkoleniowej nie będzie przyszłości dla tego klubu !!!....
Co mi z takich Mistrzów którzy przegrywają każdy prestiżowy mecz , ograją paru ogórków w lidzę . A w obecnej rundzie grają już tylko stylem na wrzutki bo nic innego wymyślić nie mogą . Do tego piłkarze nie potrafią już nawet dobrze dośrodkowywać . Tak być nie może żeby piłkarze którzy zarabia ogromne pieniądze hańbili ten klub swoją grą. Bo inaczej tego nazwać nie można . Nie może być tak że że nie potrafimy gola strzelić w 3 meczach. Bo kibice mają prawo wymagać bo piłkarze mają wszystko podane na tacy zarabiają miliony . To nie są przypadkowi ludzie !!!! .... Ci zawodnicy mają potencjał by być najlepsi w kraju i w tej śmiesznej lidze mieć jakiś styl !!!.... Styl gry ja nie proszę o wiele chcę po prostu trochę kombinacji wysiłku w ataku .... na Boga jeśli jest Pan trenerem to ja się Pytam co Pan zrobił z Krakowską szkołą piłkarską. Krótkimi podaniami , kombinacjami w ataku z czego Wisła zawsze słynęła. Co się z tym stało dlaczego z dnia na dzień odkąd jest Pan trenerem zaniknął w tej drużynie Pomysł grę pytam się dlaczego
Borinho
nesta
Senior Member

Stary 13.03.2010, 03:00
Ludzie kogo Wy bronicie ? Do tej pory mialem pewne zludzenia, ale druzyna nie potrafi od 3 meczow zdobyc bramki, dysponujac bardzo dobrym potencjalem, w tej naszej lidze...
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2010, 03:17
nesta napisał(a):Wyświetl post
, ale druzyna nie potrafi od 3 meczow zdobyc bramki.
Inter na 5 ostatnich meczów, 3 zakończył 0-0 , ostatni przejebał a wcale nie grał z kozakami.Nie bronie ani naszych wyrobników ani Skorży(jak ktoś czyta moje wypociny to wie)wręcz przeciwnie -gramy największą chujnie od czasów TF i to nie od tych 3 meczów - tyle że wd mnie na dziś wszystkie rozwiązania będą złe , bo żeby wycisnąć coś z tych nieudaczników , potrzebny jest konkretny trener a nie kolejny magik a kogo Wisła może zatrudnić teraz?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.03.2010 o godz. 03:28.
94 - Allah Akbar!!
RAF
Senior Member

Stary 13.03.2010, 04:40
Obecnie zastanawiam sie, na co czeka M. Skorza... dlaczego przynajmniej nie odda sie do dyspozycji zarzadu. Kazdy inny podal by sie do dymisji, a ten zachowuje sie tak jakby nic sie nie stalo.... tylko pieprzy glupoty ze w obecnej sytuacji liczy z kazda ewentualnoscia.. Otoz Macku w obecnej sytuacji to nie Ty powienienes sie liczyc z kazda ewentualnoscia tylko powienienes miec na tyle honoru aby podziekowac za prace. Powiem Ci szczerze, nigdy nie bylem Twoim fanem, zawsze uwazalem ze sukces miedzynarodowy pod Twoimi skrzydlami jest niemozliwy... Dziekujemy za dwa mistrzostwa, ale czas powiedziec "do widzenia", a w Twoim przypadku powinienes powiedziec: "przepraszam za Levadie, do widzenia". Tlumaczenia takie ze chciales przejsc Levadie na zmeczeniu w kazdym innym klubie spotkalyby sie z wywaleniem na zbity pysk. Zegnaj Macku.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
marian3a
Senior Member

Stary 13.03.2010, 07:14
1q2 napisał(a):Wyświetl post
tyle że wd mnie na dziś wszystkie rozwiązania będą złe , bo żeby wycisnąć coś z tych nieudaczników , potrzebny jest konkretny trener a nie kolejny magik a kogo Wisła może zatrudnić teraz?
właśnie moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest aby Maciej został do końca rundy... to najlepsze rozwiązanie.. bo nikt nawet magik nie odmieni w tydzień stylu zespołu.
A nuż Wisła zacznie pod koniec rundy grać pięknie i efektownie i trener zabaluje u nas jeszcze jeden sezon a jak nie to fakt będzie trzeba szukać następcy. Na chwile obecną zmiana trenera nie ma sensu.
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2010, 07:43
tranceaddict napisał(a):Wyświetl post
Mowilem od dawien ze Piotra Nowaka z USA trza bylo sciagnac, teraz to wielkie g***o moze byc bo jest trenrem Filadeflii, a wiec stamtad go nie wyciagna jak narazie za nic, no chyba ze beda padake grac, a nie zapowiada sie na to
Dlaczego myślisz że za nic go nie wyciągną? Aż tak dobrze tam płacą, nie znam tamtych realiów, ale soccer to chyba niezbyt popularny sport u nich, coś jak Rugby u nas, a może i gorzej. A Nowak dla mnie wydaje się idealnym następcą, był świetnym piłkarzem cenionym w Bundeslidze, ma już pewne osiągnięcia jako trener, no i co najważniejsze, charakter lidera i zwycięzcy. Co prawda, nie wiadomo jakby taki profesjonalista poradził sobie w naszych krakowskich realiach, ale mam przeczucie że mógłby ten pomysł wypalić.

Panie JAROSZ podsuń Pan Bossowi tę kandydaturę!!!
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.03.2010, 07:45
Orson napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek za Skorże... błagam... długo go broniłem ale teraz koniec
.............
Wygląda, że Skorża rzeczywiście stracił koncept i chyba dla wszystktich, z nim włącznie będzie lepiej jak zakończy współpracę z Wisełką.
Boję się tylko, że Orson prorocze słowa napisał -> przyjdzie ktokolwiek, bo skąd i za co weźmiemy dobrego trenera Sytuacja dość dupiana i typowa w ostatnich latach.

Inną sprawą są teksty na forum typu "Skorża wyp ... " i podobne -> aż uwierzyć nie mogę, że takie buroki pisać potrafią, a modzi ich nie banują hurtowo i dożywotnio.
Od jakiegoś czasu nic nie gramy ale Maćkowi Skorży należy się szacunek, podziękowanie i godne, eleganckie pożegnanie z naszej (kibiców) strony.
A "zapalczywym" radzę skorzystać ze śniegu i temperatury na polu w celu zgaszenia pożaru siana pod kopułą
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 13.03.2010, 08:45
Wszyscy najeżdżają na Skorżę. Na pewno sporo od niego zależy ale czy kasę wyciągnie ze swojej kieszeni na transfery nie !!!. I kogo za niego nic się i tak nie zmieni. potrzeba inwestycji
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.03.2010, 08:52
Winą Skorzy i Bednarza jest także to że przez te prawie 3 lata wydali sporo kasy a tak naprawdę poza Marcelo nikogo dobrego nie sprowadzili a za takiego Łobo albo Jirsaka można było ściągnąć znacznie lepszych graczy.
Wiem że łatwo sie ocenia po fakcie ale tak to wygląda spokojnie można by było wczoraj w Jadze znaleźć znacznie lepszych pomocników i tańszych niż nasze gwiazdy i zamiast naszych 2 drogich mieć 4 takich jak Jaga .
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 13.03.2010, 08:53
graficiarz napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy najeżdżają na Skorżę. Na pewno sporo od niego zależy ale czy kasę wyciągnie ze swojej kieszeni na transfery nie !!!. I kogo za niego nic się i tak nie zmieni. potrzeba inwestycji
Nie gadamy tu o transferach . Może i potrzeba jakiś wzmocnień ale to nic na tą porę nie da jeżeli drużyna kompletnie nie ma stylu , to ten nowy zawodnik się dostosuje.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów