The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2010, 22:10
arti napisał(a):Wyświetl post
Musimy to wygrać...
No co Ty nie powiesz. Nie wpadł bym na to.

Mój typ na skład:

Pawełek
Piotr Brożek, Marcelo, Głowacki, Alvarez
Kirm, Sobolewski, Ba, Małecki
Paweł brożek, Boguski

4-4-2

Diaz na ławę.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.03.2010, 22:11
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Prosze cie, porownywac Ba do Lobodzinskiego ? Ba przez 15 minut pokazal wiecej niz lobodzinski od poczatku pobytu w Wisle !

Jak czytam takie wypowiedzi to cały się gotuję w środku...
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2010, 22:15
Niema na to siły by nam wygrać zabronili

Ustawienie 4-4-2 ultraofensywne.

skład:
Pawełek

Alvarez-Marcelo-Głowacki-Piotr Brożek

Kirm - Sobolewski - Issa Ba - Boguski

Małecki - Brożek

Para napastników raczej bardziej mi tak odpowiada niz boguski brozek, poniewaz robili dużo zamieszania z poczatku sezonu.
Mały i Brozio złapią formę będą nie do zatrzymania.

Diaz oczywiście ława nie ma innej opcji.

Mógł bym nawet zaryzykować aby Kurto był 1 bramkarzem. Wole żeby młody się ogrywał niż taki Mario Pawełek popelniał błędy jako "doświadczony" już bramkarz
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 10.03.2010, 22:49
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Niema na to siły by nam wygrać zabronili

Ustawienie 4-4-2 ultraofensywne.

skład:
Pawełek

Alvarez-Marcelo-Głowacki-Piotr Brożek

Kirm - Sobolewski - Issa Ba - Boguski

Małecki - Brożek

Para napastników raczej bardziej mi tak odpowiada niz boguski brozek, poniewaz robili dużo zamieszania z poczatku sezonu.
Mały i Brozio złapią formę będą nie do zatrzymania.

Diaz oczywiście ława nie ma innej opcji.

Mógł bym nawet zaryzykować aby Kurto był 1 bramkarzem. Wole żeby młody się ogrywał niż taki Mario Pawełek popelniał błędy jako "doświadczony" już bramkarz
Może i Kurto, ale nie w tym meczu.
Myślę, że mogłaby go trema zjeść.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.03.2010, 23:13
Trzeba upchnąć do składu wszystko co potrafi kopnąć piłkę więc podoba mi się skład post wyżej.
A jeszcze z treningów tygodniowych wynika, że Skorża Issą chce Jagę potraktować.
No kto wie, może murzynek da jedną, czy dwie piłki w te 20 minut. Bo po kontuzji raczej dłużej nie wytrzyma.
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.03.2010, 00:23
Troche to smutne ze naszym ostatnim ratunkiem wydaje sie byc facet ktory dlugo w pilke nie gral wogole i tak naprawde nikt go nie zna.

Co wiec i w jaki sposob Skorza robil na obozach ,bo na dzis dzien wynika ze zespol nie ma zadnych koncepcji ,zadnych planow gry.

jaja jak berety
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 11.03.2010, 08:14
Nie chodzi o jakieś przesadne gloryfikowanie naszego nowego pomocnika, ale chyba każdy na tym forum chce dobrze dla Wisły. Szukamy pozytywów, czasem na siłe. Ja też mam nadzieje, że Ba zagra w mniejszym czy większym wymiarze czasowym i coś pokaże ciekawego, ale pewności nie mamy. A przy obecnej grze Wisełki to zapowiada mega trudne spotkanie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 11.03.2010, 09:37
Skoro nie umiemy grać ataku pozycyjnego, to trzeba zagrać 5-4-1 zamurować się i grać te długie lagi na Brożka. W ataku pozycyjnym one nie mają prawa zaistnieć, ale co innego w kontrze
..
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 11.03.2010, 10:57
Jaką by nie wyszli formacją mają gryźć trawę czy im się to podoba czy nie . AMEN
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2010, 10:59
mic napisał(a):Wyświetl post
Ale Boga z niego nie robi "liga", tylko forumowicze. Poza nimi nikt w calej Polsce nie zauwazyl nadzyczajnego talentu Ba.
grunt to znać opinię całej Polski....
pozytywne oceny, a nawet bardzo pozytywne oceny umiejętności Ba pojawiły sie na wielu portalach, także mówiono o tym Canal+
Rozumiem, że czytasz tylko nasze forum?
Z Ba może być najwyżej taki sam problem jak z Kirmem: nasi kopacze nie będą w stanie z nim współpracować. Czego nikomu nie życzę

edit:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...soba,id,t.html
Cytat:
Na koniec dodajmy, że wiślacy w daleką podróż na Podlasie wyjechali dzisiaj o godz. 6 rano. Jutrzejszy mecz rozpocznie się o godz. 20 i już dzisiaj wiadomo, że zobaczy go komplet białostockich kibiców
dwie pozytywne wiadomości w tym tekście:
- wyjechali tam juz dzisiaj rano, więc podróżują prawie jak Levadia (choc to tylko połowa drogi). Levadii to sie opłaciło....
- mecz zobaczy komplet w Białymstoku. To dobrze, Wisła dużo lepiej spisuje się w meczach na wyjazdach przy komplecie publiczności rywala.

Jest jeszcze trzecia pozytwna wiadomość: Ba zastąpi Boguskiego. Czyli zagramy z Diazem .... Chociaż wtedy chyba ustawienie będzie 4-5-1
Ba co prawda grał tez na prawym skrzydle, ale nie sadze, zeby go Skorża tam postawił
Ostatnio edytowane przez FraMat : 11.03.2010 o godz. 11:06.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.03.2010, 11:42
To czy zagra Boguś czy nie to wie tylko Skorża.

Jeśli nie zagra od pierwszej minuty to pewnie Diaz pójdzie na lewą Kirm na prawą Sobol, (jeśli jest zdrowy, bo na jednym treningu go nie było) z Ba na środku a w ataku Mały i Brozio.

Wbrew pozorom obszar zmian jest dość duży. Bo do ataku możemy wpuścić Bogusia bądź Christova , Rafał może też wejść na skrzydło na skrzydło można też przesunąć Ba.

Zobaczymy jak te klocki będą poukładane.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 11.03.2010, 12:47
Według mnie skład powinien wygładc tak: Pawełek (nie wierze ze Skorża zaryzykuje i wpusci Kurto) Alvarez( tu nie ma dyskusji ) Marcelo (mimo słabszej dyspozycji i tak najlepszy nasz obronca a moze cos strzeli) Głowa(bez dyskusji) Diaz (sciagany byl na lewa obrone w reprezentacji tez gra na lewej stronie, a w srodku strasznie mnie drażni jego bezmyslnosc) pomoc: Kirm ( na prawej stronie prezentuje sie ciekawiej) Sobolewski(mam nadzieje ze slaby wystep przeciwko Arce to był wypadek przy pracy i drugi taki mecz mu sie nie przydazy) Ba (troche na wyrost ale niech bedzie reszta środkowych pomocników jest bez formy) Brożek (ma potencjał ofensywny wiec niech go pokaże) Małecki i Brożek w ataku poniewaz nie ma wyboru , Boguski jest bez formy a Hristov moze na zmiane ale nie od poczatku. Mimo wszytko jestem pewny ze wygramy i to wysoko
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.03.2010, 19:00
Borski z Warszawy sędzią -> mamy przej*bane
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.03.2010, 19:34
Jak Skorża znów wystawi w srodku Diaza ,a nie Ba to bedzie skandal
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.03.2010, 21:09
W Białymstoku Wisła gra o życie

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ycie,id,t.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 11.03.2010, 21:46
Kurto za Pawełka ? Gdy kołcz miał komfort nie robił żadnych zmian.
A w meczu o życie wystawi nieogranego Kurto ?
Bo chyba w kontekście zmiany nikt nie myśli o Juszczyku ?
Wg mnie bullshit, świadczyłoby to o jego koncepcji składu bardzo źle.
..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2010, 22:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak Skorża znów wystawi w srodku Diaza ,a nie Ba to bedzie skandal
BA zbawiciel Wisly bo zagral 15 minut w tej rundzie, wes ochlon.
,
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.03.2010, 22:30
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
BA zbawiciel Wisly bo zagral 15 minut w tej rundzie, weŚ ochlon.

jak już się nabijasz to nierób błędów ortograficznych
Boguski nie powinien grać - zupełny brak formy , gdyby była alternatywa to posadziłbym Małeckiego bo od podpisania nowego kontraktu gra coraz gorzej. Jak nie radzimy sobie w ataku to powinnyśmy zmienić system na 4-5-1 - wydaje mi się że tak wyjdziemy - z Sobolem , Diazem i Ba , zagęszczenie pola może
przyniesie jakieś efekty bo na to co się działo w 2 ostatnich meczach aż strach patrzeć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.03.2010, 23:45
Gdyby udalo sie sprowadzic jakiegos normalnego bramkarza w okienku to jestem pewnien ze to pan XYZ by jutro zagral w miejsce farfoclowego Maria.Ale sami sobie podciellismy gałaz to teraz bedziemy drzec przy kazdej pilce kopanej w Pawełkową bramke.

Wyjechali dzis rano czyli zastosowali system Levadii.Czyzby czegos zaczeli sie od nich uczyc?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 11.03.2010, 23:52
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
BA zbawiciel Wisly bo zagral 15 minut w tej rundzie, wes ochlon.
Bo takie rzeczy widac.. Wiadomo, ze nie mozna z goscia robic odrazu boga, ale jego przewage techniczna, taktyczna, w motoryce mozna zauwazyc juz po pierwszych zagraniach.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.03.2010, 00:20
nesta napisał(a):Wyświetl post
Bo takie rzeczy widac.. Wiadomo, ze nie mozna z goscia robic odrazu boga, ale jego przewage techniczna, taktyczna, w motoryce mozna zauwazyc juz po pierwszych zagraniach.
To chyba bardziej pokazuje nieudolność reszty - wchodzi gość, kilka dobrych zagrań i na ich tle wypada bardzo obiecująco.Ale czy nas 'zbawi' dziś?.Nie jestem przekonany, szczególnie gdy będzie miał jedynego Brożka w przodzie i snującego się nie wiadomo gdzie Boguskiego.
To już chyba ta pora by zagrać klasycznie - Brożkiem i Hristovem w przodzie, no ale jest to mało prawdopodobne.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Deipnosophist
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 12.03.2010, 00:25
Polecam rlkę z fajnymi statami z tego meczu:
http://www.futbolnews.pl/mecze-minut...la-krakow.html

Po kolejce będzie wybierana najlepsza jedenastka weekendu - pamiętajmy o naszych. Niezależnie od wyniku
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2010, 00:49
Co do jutrzejszego meczu,nie oczekiwalbym cudów.Z taką grą i przy dobrze i komkretnie grającej Jadze w najlepszym wypadku wrócimy z jednym punktem.W najgorszym razie dostaniemy 3 i Skorża zostanie wyjeb...w kosmos...
Chłopaki sie mogą spiąć,chciec walczyc ale jak drużyny trener nie poukłada to i tak uja to wszystko da.
Licze jednak,ze po raz trzeci Ci pseudo kopacze sie nie skompromitują i typuje 2-2.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2010, 01:07
Porusze temat bramki w naszej druzynie. Bylem dwa razy na treningach w tym tygodniu i obserwujac poczynania naszych bramkarzy wywnioskowalem ze jednak to Juszczyk obecnie prezentuje sie najlepiej. Choc to tylko trening. Ale jak wyzej bylo dzis napisane. W meczu o zycie z Jaga dla trenera Skorzy, prawdopodbnie nie zaryzykuje on zastapienia Pawelkiem. Choc gdyby go wystawil, a Wisla wygralaby ten mecz to kto wie czy Pawelek nie usiadlby na dluzej na lawce...
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.03.2010, 07:30
Ba przez 15 min w Bełchatowie zagrał lepiej niż Sobol i Diaz przez dwa mecze, takie fakty Panowie...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2010, 08:49
Frankowski: pogłebic ranę Wisły
http://www.futbol.pl/artykul/79172.html
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.03.2010, 15:58
Jagiellonia GRA W PILKE, my gramy antyfutbol, mysle, ze zobaczymy czarno na bialym, ze Skorza sie skonczyl (respektujac dwa wspaniale tytuly!). Skorza ma zawodnikow zarabiajacych 50tys+ z ogromnymi umiejetnosciami, ale w tej chwili to sa dzieci we mgle, tak jak ich treneiro
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.03.2010, 16:00
Nie przetrawię kolejnej porażki na trzeźwo. Zakupiłem sporo alkoholu na wszelki wypadek. Jednak mam nadzieje, że będę opijał zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.03.2010, 16:04
W ogóle się nie ździwie jak ten Ba wyjdzie od pierwszej minuty i będzie najsłabszy na boisku. Po tych 15 minutach dla mnie dalej jest anonimem.
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 12.03.2010, 16:04
ja podobnie, bedziemy z kumplami ogladac mecz przy kilku piwkach, bo mecz moze sie nie podobac, choc jesli dwie druzyny zaczna grac otwarta piłke a nie murowac brame... kto wie? byle Diaz nie wyszedł w 1 składzie i bedzie ok.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów