|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie wiem co bierzesz ale to mocny towar, zawodnicy Wisły to szrot w porównaniu z Lechem i Legią i tu nie chodzi o Maćka, bo z gówna żaden cudotwórca dream teamu nie zbuduje. Maciek powinien odejść ale nie wierzę w Cupiała. Facet robi biznes po polsku, nie inwestować tylko żądać wyników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Avram póki co to był wezwany jako świadek pewnych zdarzeń w burdelu,nikt mu nic nie zarzucił. I tak naprawdę nikt nikogo za...rękę nie złapał. Wszytko jest w sferze domysłów. Niemniej poruszyłeś ważną kwestę, zauważcie,że piłkarze w Anglii dość często chadzają do takich miejsc. Cole choćby ostatnio . Ale do czego to piszę. Goście zapieprzają 90 kilka minut w meczu a później idą do burdelu. U nas po spacerku z Odrą kopacze z Legii dostali dzień wolnego,aby nie padli. Podobnie u nas,rozruch delikatny po meczu,ale tylko tych co nie grali . Oczywiście przymiarki Granta, jego kandydatura jest tylko teorią. Nie grozi nam to,tak samo jak finał LM. Ojciec Granta grał w piłkę w Mławie chyba. Korzenie ma i to dość spore . Poza tym zarzut,że dostał pracę za to że jest Żydem jest żałosne. Już widzę jak Żyd, (Abramowicz) zatrudnia Granta po znajomości, aby ten prowadził jego klub gdy ten nie ma wystarczających kompetencji ale prace dostaje tylko dlatego,ze jest Żydem. Pokrętna i nie zgodną z teorią logika. Ludzie, weźcie obudźcie się a nie tkwicie w jakimś zabobonie.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cupiał zainwestował w klub fortunę. Problem w tym, że drużyna wykorzystuje 60% swojego potencjału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Według mnie zwolnienie teraz Skorży to będzie piramidalna głupota.Jak mówi przysłowie :"Nie zmienia się koni podczas przeprawy"Tak jak zawsze uważałem , żeby nie płakać przed końcem okienka transferowego , ale oceniać zarząd po jego zakończeniu , tak też uważam , że trenera rozlicza się na koniec sezonu , a nie w jego trakcie.Nier chodzi o to , by wygrywać bitwy , ale by wygrać wojnę. I nie przekonują mnie argumenty , że można zająć 8 miejsce , byleby tylko wygrać z Cracovią , Legią i Lechem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
NIe powiem, że się rozwija w sposób pożądany, nie powiem, że Skorża nie popełnia błędów, ale należy wziąć poprawkę na stan drużyny - ten jest opłakany - nie wiem kto jest winny takiej ilości kontuzji, ale nie uwierzę, że to jedynie wina sztabu Skorży.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
)))![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wierzysz w to co piszesz? Od czasów Kasperczaka Cupiał już nawet nie pożycza. A każdą "zainwestowaną" złotówkę spłacamy, więc dziękuję za taka szczodrość. Żaden trener nic Wisle nie dokona jeśli mentalnośc właściciela, albo sam właściciel się nie zmieni. Wisła od kilku lat się osłabia i to wcale nie wina Skorży, trenerzy się zmieniają, a bagno pozostaje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha i nie piszę tego by bronić Skorży, powinien odejść, ale trenerzy w Wisle pracują w mało komfortowych warunkach, co widać było choćby po Petrescu.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja chciałbym zadać 2 pytania wszystkim ślepo zapatrzonym w Skorżę i proszę o szczerą odpowiedź:
1. Ile czasy średnio potrzebuje trener, aby poznać drużynę, wyrobić w niej styl, zaszczepić swoją filozofię? Ile czasu potrzeba na ocenę wartości trenera? 2. Powiedzcie mi, kiedy ostatni raz widzieliście Wisłę grającą skutecznie, z polotem, ładnie dla oka, w meczu w którym jej zwycięstwo nie podlegało żadnej dyskusji? Odpowiedzi na te pytania będą równocześnie odpowiedziami na pytanie, czy Skorża powinien dalej trenować Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ponadto ja tego mitu o tym ciągłym osłabianiu się Wisły nie kupuję. Bo jakby tak porównać ostatnie 3 lata i zawodników którzy odeszli i przyszli to wydaje mi się że większa jakość piłkarska jednak do nas przyszła. Nie mówiąc już że paru zawodników znacznie się rozwinęło i są dużo lepszymi zawodnikami niż jakieś parę lat temu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
P.s. Love ya all. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To właśnie najbardziej mnie boli. Jaki styl ma Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mysle ze szacunek i uznanie dla Skorzy za poprzednie dwa mistrzostwa jest powszechny i niezaprzeczalny. Tym bardziej, ze oba tytuly zostaly zdobyte w nadzwyczajnych okolicznosciach. Pierwszy zdobyty w sposob przysparzajacy dume kazdemu kibicowi, nacechowany absolutna bezkonkurencyjnoscia do tego stopnia, ze az wywolal hormon stresu u konkurentow
Drugi zdobyty mimo, wydawaloby sie, beznadziejnej w pewnym momencie sytuacji. Ale to jest wszystko historia, na przestrzeni ktorej druzyna ulegala stopniowej degrengoladzie, az dotarlismy do momentu, kiedy po raz pierwszy w historii mistrz Polski odpadl z przeciwnikiem z polamatorskiej ligi, niestrzlajac mu de facto w obu meczach gola (to co wpadlo w Sosnowcu mozna uznac bardziej za samoboja estonskiego obroncai). Jesli ktos nie stracil wiary w sens pracy Skorzy po tym wydarzeniu, to po ostatnich wyczynach w zakresie antyfutbolu ligowego, juz raczej tak, lub przynajmniej musi byc tego bardzo bliski. W tej chwili juz nie tylko ogranie kogos z wyzszej jak na nasze warunki polki wykracza poza granice mozliwosci, ale nawet strzelenie gola chwilowo pozostaje nieosiagalne. I choc nadal pozostaje sporo czynnikow mogacych posluzyc za usprawiedliwienie dla MS, to jakos nie jestem sobie w stanie wyobrazic, aby BC odwazyl sie zaryzykowac przystapienie z nim do kolejnych kwalifikacji w europucharach. Nie w sytuacji kiedy zespol po tallinskiej kompromitacji gra coraz gorzej i w zasadzie juz teraz gwarantuje kolejna skutkujaca dziura budzetowa szybka wtope. Tylko jezeli BC ma zamiar przystapic do kolejnego sezonu z Michalem Probierzem w roli odnowiciela, to niech nie spodziewa wiecej niz ma obecnie, moze poza tesknota za Skorza (mimo wszystko).
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 10.03.2010 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pożyczył bez perspektywy zwrotu, czyli nomen omen zainwestował...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no i po tych dwóch latach jesteśmy w takim samym miejscu i nawet kroczek dalej. Smuda z tym samym "szrotem" doszedł do ćwierćfinału UEFA z Lechem i przy tym wiadomo było że Lech miał wypracowany system gry. A my stanęliśmy naprzeciwko Tottenhamu i nie wiedzieliśmy co robić. Skorża nie miał gorszych piłkarzy od Smudy i mógł wypracować jakiś system gry. Nie miał takiego szrotu by nie był wstanie wklepać swoim piłkarzom pewnych nawyków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widzę, że w niektórych przypadkach dyskusja przypomina kopanie się z koniem. Jeżeli macie nadmiar energii i pragniecie ekspresji swoich emocji to polecam karaoke wieczorem ze znajomymi zamiast prowokowania idiotycznych dyskusji o pochodzeniu Avrama Granta, stawianiu pomników Maciejowi Skorży za całokształt pracy, itp.
Uświadamianie jak należy korzystać z forum to nie moja rola, ale widzę, że niektórzy stosują następującą metodę: 1. Napisz pierwszą myśl, która przyjdzie ci do głowy. 2. Wyślij. 3. Czekaj na odpowiedzi i broń swojego stanowiska niezależnie od sensowności argumentacji. 4. W przypadku zakończenia dyskusji o danym wątku przejdź do pkt 1. A powinno być tak: 1. Zapoznaj się z faktami. 2. Poznaj wartościowe opinie innych i interpretacje. 3. Pomyśl. 4. Pomyśl jeszcze raz. 5. Jeśli masz coś sensownego do przekazania innym to: 5.1. Napisz. 5.2. Pomyśl nad tym, co napisałeś. 5.3. Wyślij. 6. Jeśli nie masz nic sensownego do przekazania innym to wróć do pkt 1 lub 2. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
SKWK / Marian Machowski
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.03.2010 o godz. 18:01.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Skorża to jest fenomen jak na Polskie warunki bo pracuje w Klubie z wielkimi ambicjami i wciąż jest jej trenerem mimo iż drużyna stacza się z dnia na dzień. Ale paradoksalnie wciąż jest liderem Polskiej ligi !!!.
I teraz pytanie jak to się stało że trener który skompromitował się z Levadią Talin dalej tu pracuje : Otóż odpowiedzi są dwie : 2 mistrzostwa Polski Skorża został bo kochają go kibice w końcu śpiewano pieści błagalne wychwalające Skorży nie widząc jego wad jako trenera. Teraz poparcia kibicowskiego nie ma ale wciąż ma wynik w formie statystyk więc zakładam że Skorża wytrwa do końca Sezonu ... bo jest jeszcze 3 ale jak go wywalą teraz to trzeba będzie płacić odszkodowanie ....... a kasa w budżecie pusta.... A DLACZEGO PUSTA BO SKORŻA ODPADŁ Z LEVADIA !!! PODSUMOWUJĄC SKORŻA SKOMPROMITOWAŁ WISŁĘ BARDZIEJ NIŻ KASPERCZAK A DALEJ TU PRACUJE WIĘC CHYBA COŚ NIE GRA ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszyscy wypominaja Kasperczakowi Valerenge ale zapominaja że runde wcześniej ograliśmy Holenderski NEC Nijmegen,dziś to Holendrzy by nas kilkoma bramkami ograli
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.03.2010 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tyle, ze dla niektórych Skorża jest już mega-geniuszem, tak więc już rychło beatyfikacja Osobiście liczę na Maciusia-męczennika, ponieważ to by się przynajmniej łączyło z pożegnaniem gościa z Wisłą.![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wielu z Was pewnie obawia się co to będzie jak zwolnią Maćka. A nic nie będzie jak była amatorszczyzna tak będzie dalej. Będą kolejne Mistrzostwa w beznadziejnie słabej lidze i solidne cięgi od drużyn z San Marino , Malty , Andory czy Luksemburga w pucharach. Za wymianą jednego człowieka musi iść w tym klubie szereg reform a na nie się zupełnie nie zanosi. Także czy trenerem będzie pan pe , pan u czy Bóg jedyny wie kto tam jeszcze w Polsce sensowny został będzie tak samo...
Skorża został ubrany w buty herosa i wielkiej nadziei trenerskiej. Braki Wisły pokazują ,że Skorża to typowy przedstawiciel PMS ,który został zmitologizowany. Zdobył dwa MP , był finał PP, historyczne zwycięstwo nad Barceloną to przechodzi do historii naszego klubu. Ale do historii przechodzi również pucharowa mizeria na poziomie europejskim, brak stylu , pamięć o beznadziejnych współpracownikach , stagnacja w drużynie, Skorża okazał się również nikczemnie słabym menedżerem. Na koniec warto powiedzieć ,że Mistrzostwa Polski zawsze są miłymi i cennymi ,ale ta radość nie może nam zamazać prawdy o realnych możliwościach Wisły Kraków. Zarówno mnie jak i wielu kibicom na tym forum spadnie kamień z serca jak zostaniemy poinformowani ,że Maciej "wypada tylko przeprosić kibiców" Skorża to dla Wisły Kraków definitywnie zamknięty rozdział.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.03.2010 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
spłacamy... a jakże... między innymi dzięki szczodrobliwości Cupiała, skoro to jego Tele-fonika, jako sponsor generalny, corocznie przekazuje stałą kwotę w rmach umowy handlowej za reklamowanie sie na koszulkach Wisły, jako sponsor do kasy klubu (bodajże ostatnio to jest 5mln zlotych rocznie? poprawcie mnie jesli się mylę). Bez tych pieniędzy, nie spłacilibysmy pozyczonej przez Tele-fonikę kasy, więc się nie naburmuszaj |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale Cupiał na pożyczki nie bierze pieniędzy z własnej kieszeni tylko z kasy TeleFoniki... niektórzy myślą że skoro on jest właścicielem TeleFoniki to nie trzeba będzie mu oddać dług.. może i jemu nie, ale TeleFonice jużtak.. dług już od dłuższeg czasu spłacany tyle że Cupiał jest nadal właścicielem Wisły i tylko dlatego nie życzy sobie po 10 mln zł na rok.. Cupiał jest Cupiałem.. a TeleFonika jest TeleFoniką.. to wielkie przedsiębiorstwo, firma, tysiące pracowników, faktur, opłat itp itd.. to tak jakby ktoś poprosił przyjaciela który ma firmę o pożyczkę.. on powie że nie ma tyle gotówki i w ostateczności pożyczy biorąc z kasy firmy i tym samym ją zadłużając..w mniejszym lub większym stopniu... ale zawsze jest ta dziura w postaci 80 mln zł.. i w końcu tak czy owak trzeba będzie ją załatać..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.03.2010 o godz. 20:06.
![]() ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nas czy to estoński czy litewski czy nawet islandzki ogórek, a nawet burak cukrowy w tej chwili by ograł. Nie potrzeba argumentów, wystarczy spojrzeć na postawę na boisku, ani ładu, ani składu i oprócz oprawy to się niewiele różni od 1, 2 czy 3 ligi, mizeria z ogórków.
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Narazie nie ma żadnej przesłanki by stwierdzić że inne ogórki nas nie ograją, co nie oznacza że sytuacja się nie zmieni. Aktualnie trzeba wygrać w piątek, jeśli się uda będą jakieś pozytywne przesłanki.Jak dla mnie rywal idealny na przełamanie - nie za słaby ale też nie za mocny. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|