The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2010, 15:31
3rider napisał(a):Wyświetl post
Skorzomaniacy obudzcie sie, Wisla ma bardzo mocny sklad i swietnych zawodnikow!!! Jest w stanie grac ladna pilke. Ale pod reka innego trenera, ktory wie na czym polega gra w pilke.
Nie wiem co bierzesz ale to mocny towar, zawodnicy Wisły to szrot w porównaniu z Lechem i Legią i tu nie chodzi o Maćka, bo z gówna żaden cudotwórca dream teamu nie zbuduje. Maciek powinien odejść ale nie wierzę w Cupiała. Facet robi biznes po polsku, nie inwestować tylko żądać wyników.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2010, 15:38
eye63 napisał(a):Wyświetl post

Ale tak naprawdę Grant mógłby być opcją, tyle, że bardziej bolą inne wiadomości dotyczące tego Pana. Mianowicie takie, że to zawodnicy trzęśli szatnią w Chelsea, głośne pogłoski o tym, że Terry z Lampardem wybierali skład itd.
.
Jak patrzę to nie widzę w naszej kadrze piłkarzy zbliżonych poziomem,charyzmą,doświadczeniem, osiągnięciami do w/w przez Ciebie dwójki. Poza tym to były pogłoski. Patrzmy na sprawę realnie. Do szatni Wisły wchodzi gość ,który grał w finale LM,prowadził wielki klub i był GM innego klubu w Premiership. Do tego ma dokonania w lidze izraelskie z Maccabi. Wierz mi taki facet wzbudzałby popłoch u naszych kopaczy i liczono by się z jego zdaniem jak z mało kim. Był tam gdzie oni nigdy nie będą, Także niesmaczne są zarzuty,że nie radzi sobie w Portsmouth i przez to nie nadaje się do Wisły. Proponuje zejść na ziemię.

Avram póki co to był wezwany jako świadek pewnych zdarzeń w burdelu,nikt mu nic nie zarzucił. I tak naprawdę nikt nikogo za...rękę nie złapał. Wszytko jest w sferze domysłów. Niemniej poruszyłeś ważną kwestę, zauważcie,że piłkarze w Anglii dość często chadzają do takich miejsc. Cole choćby ostatnio. Ale do czego to piszę. Goście zapieprzają 90 kilka minut w meczu a później idą do burdelu. U nas po spacerku z Odrą kopacze z Legii dostali dzień wolnego,aby nie padli. Podobnie u nas,rozruch delikatny po meczu,ale tylko tych co nie grali.

Oczywiście przymiarki Granta, jego kandydatura jest tylko teorią. Nie grozi nam to,tak samo jak finał LM.

Ojciec Granta grał w piłkę w Mławie chyba. Korzenie ma i to dość spore. Poza tym zarzut,że dostał pracę za to że jest Żydem jest żałosne. Już widzę jak Żyd, (Abramowicz) zatrudnia Granta po znajomości, aby ten prowadził jego klub gdy ten nie ma wystarczających kompetencji ale prace dostaje tylko dlatego,ze jest Żydem. Pokrętna i nie zgodną z teorią logika. Ludzie, weźcie obudźcie się a nie tkwicie w jakimś zabobonie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.03.2010, 15:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Wez sie nie kompromituj i przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisalem.

no fakt nie złapałem o co Ci chodziło, sorry

a w temacie wiadomo że nie przyjdzie nikt z pierwszej ligi trenerskiej trzeba po prostu szukać niżej ale kto ma to zrobić?
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.03.2010, 15:49
Boleck napisał(a):Wyświetl post
z gówna żaden cudotwórca dream teamu nie zbuduje. Maciek powinien odejść ale nie wierzę w Cupiała. Facet robi biznes po polsku, nie inwestować tylko żądać wyników.
Cupiał zainwestował w klub fortunę. Problem w tym, że drużyna wykorzystuje 60% swojego potencjału.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.03.2010, 16:31
Według mnie zwolnienie teraz Skorży to będzie piramidalna głupota.Jak mówi przysłowie :"Nie zmienia się koni podczas przeprawy"Tak jak zawsze uważałem , żeby nie płakać przed końcem okienka transferowego , ale oceniać zarząd po jego zakończeniu , tak też uważam , że trenera rozlicza się na koniec sezonu , a nie w jego trakcie.Nier chodzi o to , by wygrywać bitwy , ale by wygrać wojnę. I nie przekonują mnie argumenty , że można zająć 8 miejsce , byleby tylko wygrać z Cracovią , Legią i Lechem.
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.03.2010, 16:33
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Powtarzam, można być przeciwnikiem trenera, ale odrobina szacunku za to co zrobił mu się należy. Umieszczanie w podpisie hasła pt. X won z wisły - dla mnie jest równoznaczne, że ten kto je zamieścił powinien mieć urlop od forum - ot tak dla ochłonięcia od emocji - może za 2 tygodnie inaczej będzie patrzeć na świat.....

Najgorsi są neofici !!!!!!!!
Nigdzie nie napisałem, że nie szanuję trenera za 2 mistrzostwa Polski.... i tyle w temacie... niestety w futbolu trzeba być realistą i żyć teraźniejszością, a nie patrzeć w przeszłość tak jak to robią leśne dziadki z PZPN'u... taki np. Antoni P. cały czas żyje przeszłością i medalami z 1974r i 82, a w ostatnim czasie co zrobił, żeby Polska stanęła na nogi, co zrobił w sprawie szkolenia młodzieży itp? no właśnie wielkie G. Niestety to co było kiedyś, oczywiście jest ważne, ale nie można budować przyszłości tylko i wyłącznie na rozpamiętywaniu tego co było w przeszłości... Skorża wprawdzie zdobył 2 mistrzostwa Polski i wielki szacun mu za to!, ale chyba nie powiecie mi, że drużyna pod jego wodzą cały czas się rozwija, gra z powodzeniem w europejskich pucharach i "leje" pretendentów do tytułu ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Boleck
Senior Member

Stary 10.03.2010, 16:55
prober napisał(a):Wyświetl post
Cupiał zainwestował w klub fortunę. Problem w tym, że drużyna wykorzystuje 60% swojego potencjału.
Bzdura, Cupiał nie "zainwestował" złamanego grosza tylko pożyczył, a to już różnica.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.03.2010, 17:00
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie napisałem, że nie szanuję trenera za 2 mistrzostwa Polski.... i tyle w temacie... niestety w futbolu trzeba być realistą i żyć teraźniejszością, a nie patrzeć w przeszłość tak jak to robią leśne dziadki z PZPN'u... taki np. Antoni P. cały czas żyje przeszłością i medalami z 1974r i 82, a w ostatnim czasie co zrobił, żeby Polska stanęła na nogi, co zrobił w sprawie szkolenia młodzieży itp? no właśnie wielkie G. Niestety to co było kiedyś, oczywiście jest ważne, ale nie można budować przyszłości tylko i wyłącznie na rozpamiętywaniu tego co było w przeszłości... Skorża wprawdzie zdobył 2 mistrzostwa Polski i wielki szacun mu za to!, ale chyba nie powiecie mi, że drużyna pod jego wodzą cały czas się rozwija, gra z powodzeniem w europejskich pucharach i "leje" pretendentów do tytułu ?
Twój szacunek z Twoim podpisem tak jakoś się nie koreluje.

NIe powiem, że się rozwija w sposób pożądany, nie powiem, że Skorża nie popełnia błędów, ale należy wziąć poprawkę na stan drużyny - ten jest opłakany - nie wiem kto jest winny takiej ilości kontuzji, ale nie uwierzę, że to jedynie wina sztabu Skorży....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.03.2010, 17:06
Bzdura, Cupiał nie "zainwestował" złamanego grosza tylko pożyczył, a to już różnica.
Pożyczał na wiele lat po wejściu do Wisły... na początku pakował grube miliony, a od paru lat jedziemy na pożyczkach.. z 80 mln zł się uzbierało.. ciekawe co będzie jak odejdzie (czego niektórzy chcą).. jak zażąda oddania natychmiast całej kasy no to spadamy do A klasy i wszystko od początku )))
Boleck
Senior Member

Stary 10.03.2010, 17:17
wierzysz w to co piszesz? Od czasów Kasperczaka Cupiał już nawet nie pożycza. A każdą "zainwestowaną" złotówkę spłacamy, więc dziękuję za taka szczodrość. Żaden trener nic Wisle nie dokona jeśli mentalnośc właściciela, albo sam właściciel się nie zmieni. Wisła od kilku lat się osłabia i to wcale nie wina Skorży, trenerzy się zmieniają, a bagno pozostaje.
Boleck
Senior Member

Stary 10.03.2010, 17:18
Aha i nie piszę tego by bronić Skorży, powinien odejść, ale trenerzy w Wisle pracują w mało komfortowych warunkach, co widać było choćby po Petrescu.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.03.2010, 17:18
A ja chciałbym zadać 2 pytania wszystkim ślepo zapatrzonym w Skorżę i proszę o szczerą odpowiedź:

1. Ile czasy średnio potrzebuje trener, aby poznać drużynę, wyrobić w niej styl, zaszczepić swoją filozofię? Ile czasu potrzeba na ocenę wartości trenera?

2. Powiedzcie mi, kiedy ostatni raz widzieliście Wisłę grającą skutecznie, z polotem, ładnie dla oka, w meczu w którym jej zwycięstwo nie podlegało żadnej dyskusji?

Odpowiedzi na te pytania będą równocześnie odpowiedziami na pytanie, czy Skorża powinien dalej trenować Wisłę.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.03.2010, 17:30
wierzysz w to co piszesz? Od czasów Kasperczaka Cupiał już nawet nie pożycza. A każdą "zainwestowaną" złotówkę spłacamy, więc dziękuję za taka szczodrość. Żaden trener nic Wisle nie dokona jeśli mentalnośc właściciela, albo sam właściciel się nie zmieni. Wisła od kilku lat się osłabia i to wcale nie wina Skorży, trenerzy się zmieniają, a bagno pozostaje.
A w którym klubie jest inaczej? Nawet już chyba w Chelsea wesoły Romek nie daję kasy na zawodników jakich sobie zapragnie trener.

Ponadto ja tego mitu o tym ciągłym osłabianiu się Wisły nie kupuję. Bo jakby tak porównać ostatnie 3 lata i zawodników którzy odeszli i przyszli to wydaje mi się że większa jakość piłkarska jednak do nas przyszła. Nie mówiąc już że paru zawodników znacznie się rozwinęło i są dużo lepszymi zawodnikami niż jakieś parę lat temu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.03.2010, 17:32
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A ja chciałbym zadać 2 pytania wszystkim ślepo zapatrzonym w Skorżę i proszę o szczerą odpowiedź:

1. Ile czasy średnio potrzebuje trener, aby poznać drużynę, wyrobić w niej styl, zaszczepić swoją filozofię? Ile czasu potrzeba na ocenę wartości trenera?

2. Powiedzcie mi, kiedy ostatni raz widzieliście Wisłę grającą skutecznie, z polotem, ładnie dla oka, w meczu w którym jej zwycięstwo nie podlegało żadnej dyskusji?

Odpowiedzi na te pytania będą równocześnie odpowiedziami na pytanie, czy Skorża powinien dalej trenować Wisłę.
Hola ale zdobyl 2 mistrzostwa i to z rzedu, z pilkarskim SZROTEM, pilka jest ciagle w grze i to Maciek jest gwarancjakoncowego sukcesu a pozatymAvram Grant to Zyd...

P.s. Love ya all.
Malinowy król malowanych róż
biała gwiazda
Senior Member

Stary 10.03.2010, 17:39
To właśnie najbardziej mnie boli. Jaki styl ma Wisła? Jeszcze 2 lata temu roznosiliśmy wszystkich skrzydłami(Kosa, Zieńczuk), w zeszłym sezonie było z tym gorzej, ale pod koniec wiosny też graliśmy bardzo dobrze, 100% ambicji, rzucenie się na przeciwnika i umiejętność przejmowania inicjatywy, mecz z Lechią(4:2 na wyjeździe) a mieliśmy momentami bardzo uszczuploną kadrę. W tym widziałem jeden mecz z naszym naprawdę dobrym poziomem, znaczy 30 minut z Ruchem(od 0:1 do 3:1 dla nas), pisałem że w tym sezonie Skorża ma czas na wypracowanie stylu i jak widać dalej ciężko napisać co gra Wisła. Smuda ma styl, Zieliński ma styl, Probierz(Jaga czy wygrywa czy nie stara się grać kombinacyjnie i prowadzić grę), Kasperczak z Wisłą miał(czy szło źle czy dobrze to graliśmy wypracowanym systemem) a Maciej? Przecież jak drużyna ma jakiś wypracowany system prze ponad 2 lata, to jak przychodzi taki Kirm to wie co ma grać, a ja widzę że po pół roku on dalej nie wie co grać i jak biegać i nie jest wstanie się dostosować.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2010, 17:41
Mysle ze szacunek i uznanie dla Skorzy za poprzednie dwa mistrzostwa jest powszechny i niezaprzeczalny. Tym bardziej, ze oba tytuly zostaly zdobyte w nadzwyczajnych okolicznosciach. Pierwszy zdobyty w sposob przysparzajacy dume kazdemu kibicowi, nacechowany absolutna bezkonkurencyjnoscia do tego stopnia, ze az wywolal hormon stresu u konkurentow
Drugi zdobyty mimo, wydawaloby sie, beznadziejnej w pewnym momencie sytuacji.
Ale to jest wszystko historia, na przestrzeni ktorej druzyna ulegala stopniowej degrengoladzie, az dotarlismy do momentu, kiedy po raz pierwszy w historii mistrz Polski odpadl z przeciwnikiem z polamatorskiej ligi, niestrzlajac mu de facto w obu meczach gola (to co wpadlo w Sosnowcu mozna uznac bardziej za samoboja estonskiego obroncai).
Jesli ktos nie stracil wiary w sens pracy Skorzy po tym wydarzeniu, to po ostatnich wyczynach w zakresie antyfutbolu ligowego, juz raczej tak, lub przynajmniej musi byc tego bardzo bliski. W tej chwili juz nie tylko ogranie kogos z wyzszej jak na nasze warunki polki wykracza poza granice mozliwosci, ale nawet strzelenie gola chwilowo pozostaje nieosiagalne. I choc nadal pozostaje sporo czynnikow mogacych posluzyc za usprawiedliwienie dla MS, to jakos nie jestem sobie w stanie wyobrazic, aby BC odwazyl sie zaryzykowac przystapienie z nim do kolejnych kwalifikacji w europucharach. Nie w sytuacji kiedy zespol po tallinskiej kompromitacji gra coraz gorzej i w zasadzie juz teraz gwarantuje kolejna skutkujaca dziura budzetowa szybka wtope. Tylko jezeli BC ma zamiar przystapic do kolejnego sezonu z Michalem Probierzem w roli odnowiciela, to niech nie spodziewa wiecej niz ma obecnie, moze poza tesknota za Skorza (mimo wszystko).
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 10.03.2010 o godz. 17:46.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.03.2010, 17:42
Pożyczył bez perspektywy zwrotu, czyli nomen omen zainwestował...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
biała gwiazda
Senior Member

Stary 10.03.2010, 17:46
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Hola ale zdobyl 2 mistrzostwa i to z rzedu, z pilkarskim SZROTEM, pilka jest ciagle w grze i to Maciek jest gwarancjakoncowego sukcesu a pozatymAvram Grant to Zyd...

P.s. Love ya all.
no i po tych dwóch latach jesteśmy w takim samym miejscu i nawet kroczek dalej. Smuda z tym samym "szrotem" doszedł do ćwierćfinału UEFA z Lechem i przy tym wiadomo było że Lech miał wypracowany system gry. A my stanęliśmy naprzeciwko Tottenhamu i nie wiedzieliśmy co robić. Skorża nie miał gorszych piłkarzy od Smudy i mógł wypracować jakiś system gry. Nie miał takiego szrotu by nie był wstanie wklepać swoim piłkarzom pewnych nawyków.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.03.2010, 17:46
Widzę, że w niektórych przypadkach dyskusja przypomina kopanie się z koniem. Jeżeli macie nadmiar energii i pragniecie ekspresji swoich emocji to polecam karaoke wieczorem ze znajomymi zamiast prowokowania idiotycznych dyskusji o pochodzeniu Avrama Granta, stawianiu pomników Maciejowi Skorży za całokształt pracy, itp.

Uświadamianie jak należy korzystać z forum to nie moja rola, ale widzę, że niektórzy stosują następującą metodę:
1. Napisz pierwszą myśl, która przyjdzie ci do głowy.
2. Wyślij.
3. Czekaj na odpowiedzi i broń swojego stanowiska niezależnie od sensowności argumentacji.
4. W przypadku zakończenia dyskusji o danym wątku przejdź do pkt 1.

A powinno być tak:
1. Zapoznaj się z faktami.
2. Poznaj wartościowe opinie innych i interpretacje.
3. Pomyśl.
4. Pomyśl jeszcze raz.
5. Jeśli masz coś sensownego do przekazania innym to:
5.1. Napisz.
5.2. Pomyśl nad tym, co napisałeś.
5.3. Wyślij.
6. Jeśli nie masz nic sensownego do przekazania innym to wróć do pkt 1 lub 2.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
SpoXsteR
Senior Member

Stary 10.03.2010, 17:57
Cytat:
"Dla nas honor Wisły stał najwyżej"
Zapraszamy do lektury bardzo ciekawego odcinka "Prawa Starszego". Pan Machowski po raz kolejny z nutką dowcipu, ale gdy trzeba, to i na poważnie dzieli się z nami swoimi przemyśleniami.

Fartowne matołki
No szczęście mają te nasze matołki, że mimo kolejnej porażki, nadal są na pozycji lidera.
A ta ich dyspozycja… na to składa się kilka czynników. Tu czytam, że Cupiał nie ma pieniędzy, no jak to nie ma pieniędzy? To on milioner i pieniędzy nie ma? No widocznie dość ma już tego ładowania. Może przydałby się jakiś wspólnik?
Ta drużyna jest ciągle w przebudowie, ona nie ma tego kręgosłupa sportowego, zawodowego. Oni myślą, że jakakolwiek drużyna przyjedzie i odda im punkty na tacy? No co oni, zwariowali? Najgorzej się właśnie gra z drużynami z dołu tabeli.

Wisła bez jakości
Skorża jest już trzeci sezon, a drużyna nie ma stylu. Najlepszy był ten pierwszy rok, ale wtedy jeszcze była inna jakość zawodników. Było kilku tych po Kasperczaku. A tak, z roku na rok Ci najlepsi tylko odchodzili. Jeszcze przed Skorżą, zespół rozbili Kalu Uche i Frankowski. To jest pierwsza sprawa. Potem definitywnie odszedł Kosowki i dalej inni.
Ci następcy Kasperczaka nie potrafili utrzymać tego stylu, przez to że nie dokupiono zawodników, którzy by się do tego nadawali. Przychodzili ludzie bez charyzmy, a nie jednostki, które pociągnęłyby ten klub za sobą. To samo było z trenerami.

Pseudofachowcy winią Skorżę
Niektórzy zawodnicy też za bardzo zadufani byli i nadal są w samych sobie. A to jest w piłce tak, że nawet najlepszy może przegrać. Przykład – Real Madryt. Świetni zawodnicy, wspaniała drużyna, a przyjedzie do jakiejś „pipidówy” i przegra. To jest piłka.
I dlatego tym naszym się dziwię. Bo niby są fachowcami, ale jakoś nie znają swojego fachu. Przecież oni powinni wiedzieć, że najwięcej się traci przez głupotę, przez lekceważenie przeciwnika. Oni gryzą trawę to my też! A nie, czekanie na to, aż przeciwnikom zęby same wylecą. Nie można tak robić.
A wiślaccy działacze? No cóż zrobili? Ja ciągle upieram się, że musi być bramkarz! Bo daje spokój tej drużynie. Jak tyły są pewne, to i cała reszta. Tak to wszyscy drżą jak piłka jest w naszym polu karnym i to się potem odbija. I jakoś tego nie chcą zrozumieć Panowie, którzy rządzą tym klubem.
Dlatego ja nigdy nie powiem, że to trener Skorża jest tu wyłącznym winowajcą! Nie! Jest wielu winnych. Ale zawsze szuka się kozła ofiarnego, no to bierze się trenera, bo tak jest najprościej. Ludzie, którzy go posądzają to nie są fachowcy! Bo fachowiec wie, za co trener odpowiada. Kupili mu zawodników? Nie kupili. Kupili bramkarza, o którego prosi od dwóch lat? Nie kupili. Nie wiedzą, ze to jest bardzo newralgiczna pozycja? Patrz Pan na Legię! Jakby nie Mucha, to byłaby drużyną środka tabeli.

Być Wiślakiem to honor!
No przegrali te dwa dupiane mecze. Nie chcę, broń Boże obrażać tych zespołów, ale one powinny być przez rezerwę Wisły trzema, czy czterema bramkami położone na boisku. I cichutko!
A tu się okazuje, że wychodzą na boisko „asiory” i bramki jednej nie mogą strzelić! No no, co się dzieje no? Zapomnieli jak się gra? Czy robią to specjalnie? Szczerze przyznam, że zastanawiałem się czy, nie grają przeciw trenerowi, ale nie znajduję racjonalnego wytłumaczenia dlaczego mieliby to robić. Skorża to człowiek spokojny. Za spokojnie im jest? Woleli jak był Petrescu?
Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas honor Wisły stał najwyżej. Nam nie dość, że płacili tylko takie dożywianie, to często nieregularnie, ale żadnych buntów nie było. Nikt nawet nie pomyślał o tym, tylko się wychodziło na boisko i chciało się jak najlepiej grać. No, ale to nie te czasy…

SKWK / Marian Machowski
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.03.2010 o godz. 18:01.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2010, 17:58
Skorża to jest fenomen jak na Polskie warunki bo pracuje w Klubie z wielkimi ambicjami i wciąż jest jej trenerem mimo iż drużyna stacza się z dnia na dzień. Ale paradoksalnie wciąż jest liderem Polskiej ligi !!!.

I teraz pytanie jak to się stało że trener który skompromitował się z Levadią Talin dalej tu pracuje :

Otóż odpowiedzi są dwie : 2 mistrzostwa Polski

Skorża został bo kochają go kibice w końcu śpiewano pieści błagalne wychwalające Skorży nie widząc jego wad jako trenera.
Teraz poparcia kibicowskiego nie ma ale wciąż ma wynik w formie statystyk więc zakładam że Skorża wytrwa do końca Sezonu ... bo jest jeszcze 3 ale jak go wywalą teraz to trzeba będzie płacić odszkodowanie ....... a kasa w budżecie pusta.... A DLACZEGO PUSTA BO SKORŻA ODPADŁ Z LEVADIA !!!

PODSUMOWUJĄC SKORŻA SKOMPROMITOWAŁ WISŁĘ BARDZIEJ NIŻ KASPERCZAK A DALEJ TU PRACUJE WIĘC CHYBA COŚ NIE GRA?
Borinho
AYALA
Senior Member

Stary 10.03.2010, 18:30
Borinho napisał(a):Wyświetl post

PODSUMOWUJĄC SKORŻA SKOMPROMITOWAŁ WISŁĘ BARDZIEJ NIŻ KASPERCZAK A DALEJ TU PRACUJE WIĘC CHYBA COŚ NIE GRA?
ale Skorża nie ma takiego składu jak mieli jego poprzednicy. W tamtych czasach do Wisły trafiali najlepsi zawodnicy jacy byli w Polsce a teraz darmowi, których nikt już zabradzo nie chce zagranicą, często po ciężkich kontuzjach,starzy albo po prostu zbyt słabi jak Jirsak czy Łobo.Jirsaka od takiego Kulawika,Czerwca czy Szymka dzielą Himalaje to samo Łobo od Patera,Uche czy nawet Gory z 2002 roku.Kiedyś odpadaliśmy z pucharów późną jesienią a teraz jak oszczędza sie na transferach to już w sierpniu.

Wszyscy wypominaja Kasperczakowi Valerenge ale zapominaja że runde wcześniej ograliśmy Holenderski NEC Nijmegen,dziś to Holendrzy by nas kilkoma bramkami ograli
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.03.2010 o godz. 18:44.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2010, 19:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Także niesmaczne są zarzuty,że nie radzi sobie w Portsmouth i przez to nie nadaje się do Wisły. Proponuje zejść na ziemię.
O, to właśnie.

Tyle, ze dla niektórych Skorża jest już mega-geniuszem, tak więc już rychło beatyfikacja Osobiście liczę na Maciusia-męczennika, ponieważ to by się przynajmniej łączyło z pożegnaniem gościa z Wisłą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.03.2010, 19:14
Wielu z Was pewnie obawia się co to będzie jak zwolnią Maćka. A nic nie będzie jak była amatorszczyzna tak będzie dalej. Będą kolejne Mistrzostwa w beznadziejnie słabej lidze i solidne cięgi od drużyn z San Marino , Malty , Andory czy Luksemburga w pucharach. Za wymianą jednego człowieka musi iść w tym klubie szereg reform a na nie się zupełnie nie zanosi. Także czy trenerem będzie pan pe , pan u czy Bóg jedyny wie kto tam jeszcze w Polsce sensowny został będzie tak samo...
Skorża został ubrany w buty herosa i wielkiej nadziei trenerskiej. Braki Wisły pokazują ,że Skorża to typowy przedstawiciel PMS ,który został zmitologizowany. Zdobył dwa MP , był finał PP, historyczne zwycięstwo nad Barceloną to przechodzi do historii naszego klubu. Ale do historii przechodzi również pucharowa mizeria na poziomie europejskim, brak stylu , pamięć o beznadziejnych współpracownikach , stagnacja w drużynie, Skorża okazał się również nikczemnie słabym menedżerem. Na koniec warto powiedzieć ,że Mistrzostwa Polski zawsze są miłymi i cennymi ,ale ta radość nie może nam zamazać prawdy o realnych możliwościach Wisły Kraków. Zarówno mnie jak i wielu kibicom na tym forum spadnie kamień z serca jak zostaniemy poinformowani ,że Maciej "wypada tylko przeprosić kibiców" Skorża to dla Wisły Kraków definitywnie zamknięty rozdział.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.03.2010 o godz. 19:24.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.03.2010, 19:15
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale Skorża nie ma takiego składu jak mieli jego poprzednicy. W tamtych czasach do Wisły trafiali najlepsi zawodnicy jacy byli w Polsce a teraz darmowi, których nikt już zabradzo nie chce zagranicą, często po ciężkich kontuzjach,starzy albo po prostu zbyt słabi jak Jirsak czy Łobo.Jirsaka od takiego Kulawika,Czerwca czy Szymka dzielą Himalaje to samo Łobo od Patera,Uche czy nawet Gory z 2002 roku.Kiedyś odpadaliśmy z pucharów późną jesienią a teraz jak oszczędza sie na transferach to już w sierpniu.

Wszyscy wypominaja Kasperczakowi Valerenge ale zapominaja że runde wcześniej ograliśmy Holenderski NEC Nijmegen,dziś to Holendrzy by nas kilkoma bramkami ograli
Zapytam, skąd ta pewność? Bo nas ograły ogórki z Estonii? Przypominam że te same ogórki z Estonii ograły również pewien holenderski zespół - Twente Enschede więc to żaden argument. Tak więc od razu zaznaczam że proszę o jakiś inny.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2010, 19:21
wierzysz w to co piszesz? Od czasów Kasperczaka Cupiał już nawet nie pożycza. A każdą "zainwestowaną" złotówkę spłacamy, więc dziękuję za taka szczodrość..

spłacamy... a jakże... między innymi dzięki szczodrobliwości Cupiała, skoro to jego Tele-fonika, jako sponsor generalny, corocznie przekazuje stałą kwotę w rmach umowy handlowej za reklamowanie sie na koszulkach Wisły, jako sponsor do kasy klubu (bodajże ostatnio to jest 5mln zlotych rocznie? poprawcie mnie jesli się mylę).
Bez tych pieniędzy, nie spłacilibysmy pozyczonej przez Tele-fonikę kasy, więc się nie naburmuszaj
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

SpoXsteR
Senior Member

Stary 10.03.2010, 19:50
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Pożyczył bez perspektywy zwrotu, czyli nomen omen zainwestował...

ale Cupiał na pożyczki nie bierze pieniędzy z własnej kieszeni tylko z kasy TeleFoniki... niektórzy myślą że skoro on jest właścicielem TeleFoniki to nie trzeba będzie mu oddać dług.. może i jemu nie, ale TeleFonice jużtak.. dług już od dłuższeg czasu spłacany tyle że Cupiał jest nadal właścicielem Wisły i tylko dlatego nie życzy sobie po 10 mln zł na rok..
Cupiał jest Cupiałem.. a TeleFonika jest TeleFoniką.. to wielkie przedsiębiorstwo, firma, tysiące pracowników, faktur, opłat itp itd..

to tak jakby ktoś poprosił przyjaciela który ma firmę o pożyczkę.. on powie że nie ma tyle gotówki i w ostateczności pożyczy biorąc z kasy firmy i tym samym ją zadłużając..w mniejszym lub większym stopniu... ale zawsze jest ta dziura w postaci 80 mln zł.. i w końcu tak czy owak trzeba będzie ją załatać..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.03.2010 o godz. 20:06.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.03.2010, 20:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Zapytam, skąd ta pewność? Bo nas ograły ogórki z Estonii? Przypominam że te same ogórki z Estonii ograły również pewien holenderski zespół - Twente Enschede więc to żaden argument. Tak więc od razu zaznaczam że proszę o jakiś inny.
Nas czy to estoński czy litewski czy nawet islandzki ogórek, a nawet burak cukrowy w tej chwili by ograł. Nie potrzeba argumentów, wystarczy spojrzeć na postawę na boisku, ani ładu, ani składu i oprócz oprawy to się niewiele różni od 1, 2 czy 3 ligi, mizeria z ogórków.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.03.2010, 20:16
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

P.s. Love ya all.
To nie jest odpowiedź na moje pytania.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.03.2010, 20:20
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale to było dawno temu, rok przed nami dostali od słabiutkiej Droghedy.Zresztą kij z Levadią, gdyby były perspektywy że to się nie powtórzy to była by inna sytuacja.
Narazie nie ma żadnej przesłanki by stwierdzić że inne ogórki nas nie ograją, co nie oznacza że sytuacja się nie zmieni.

Aktualnie trzeba wygrać w piątek, jeśli się uda będą jakieś pozytywne przesłanki.Jak dla mnie rywal idealny na przełamanie - nie za słaby ale też nie za mocny.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów