The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2010, 10:48
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Skorża będzie tłumaczył, dlaczego Garguła nie gra

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
W sumie są dwie opcje - albo spieprzono pierwszą operację albo popełniono błędy w trakcie rehabilitacji. Trzeba pociągnąć do odpowiedzialności winnego tej sytuacji i tyle.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.03.2010, 11:18
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Skorża będzie tłumaczył, dlaczego Garguła nie gra

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Najwyższy czas. Już kilka miesięcy temu próbowałem dojść co tak naprawdę dzieje się z Gargułą, to każdy mi pisał o czymś, co było przed operacją mającą ten stan zmienić, a nie zmieniła nic. Fajnie, jakby ten raport został podany do wiedzy publicznej, ale wiadomo, że do tego nie dojdzie.

Cytat:
Skorże bym zostawił a wymienił cały pseudomedyczny sztab
Chcieli wyjebać Terziottiego, ale Maciuś się nie zgodził, bo to przecież wybitny fachowiec. Jak bardzo wybitny widać po ilości nieobecnych piłkarzy w kadrze meczowej i po formie tych obecnych.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.03.2010, 11:42
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zraela,1449930 Niech idzie
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.03.2010, 11:44
Scheafer chce za rok pracy 500 tyś €, to chyba zbyt wiele jak na możliwości Wisełki.http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76..._trenera_.html

To już chyba lepiej poszukac jakiegoś młodego trenera na dorobku jak 4 lata temu Petrescu i postawic na niego, pewnie taki drogi nie będzie jak Scheafer.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.03.2010 o godz. 11:49.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2010, 11:49
Przypomnie tylko, ze wraz z wymiana trenera Wisla doczekalaby sie wreszcie tez sztabu trenerskiego na odpowiednim poziomie. Bo w tej chwili trenerem bramkarzy jest facet, dla ktorego to pierwsza taka powazna praca, a asystent, Pan Janas, ogladajac Levadie zupelnie ja zlekcewazyl i takie wnioski przekazal trenerowi. Do tego kwestia kontuzji, ktora umowmy sie wskazuje, ze cos w przygotowaniach jest nie tak. Ponadto gdyby nie Smuda to trenerem bylby dalej Kazimierski, ktory z bramkarza ocierajacego sie o kadre, w ktorym potencjal widzial jeden z najlepszych szkoleniowcow bramkarzy na swiecie, zrobil posmiewisko ligi.
Dla mnie to kolejny argument za zmiana trenera.
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.03.2010, 12:45
Dopóki właścicielem Wisły będzie Cupiał, to ani Petrescu ani Mourinho nic tu nie poradzi, jak chcecie się jeszcze łudzić, że kolejny trener coś tu zmieni to proszę bardzo. Właściciel nie potrzebuje trenera tylko cudotwórcy, Cupiał robi wszystko aby było jak najgorzej, wywala trenerów takich jak Petrescu, wielokrotnie łamie obietnice kasy na transfery, pozwala "gwiazdkom zwalniać trenerów" i sprzedaje najlepszych piłkarzy, tylko dureń może wierzyć, że wystarczy nowy trener aby w Wiśle było normalnie.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.03.2010, 12:48
Moze i jestem durniem ale nie trzeba byc ylteligentym by widziec ze klej juz nie laczy trenera i grajkow. Ogladam kazdy mecz Wisly i wiem na co stac kazdego z graczy a to ze wszyscy obnizyli swoje loty o 50% to zasluga nie kogo innego jak Macka!!!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
DrunkenBear
Senior Member

Stary 10.03.2010, 12:53
U nas potrzebny jest trener z nazwiskiem i renomą. Którego nasze gwiazdki będą się bały. Więc nie sądzę żeby przyjście kolejnego trenera na dorobku. Który nie zdobył nawet MP. Do klubu w którym są piłkarze którzy mają ich po kilka. Było dobrym pomysłem. Może to zadziała na 2-3 rundy. I znowu będzie piach.

Niestety, ale Wiśle jest potrzebny trener z jajami i do tego choleryk. Ktoś podobnego charakteru jaki ma Smuda. Ale niestety w rodzimej lidze takiego nie widzę.
Lechista69
Senior Member

Stary 10.03.2010, 12:55
Nowak?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.03.2010, 13:06
Złotousty "trener" zapowiada walkę z Jagą.... śmiech na sali!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Lechista69
Senior Member

Stary 10.03.2010, 13:09
I kolejne bezjajowe zapowiedzi że będzie walka, wiedząc że jego los jest przesądzony powinien powiedzieć że zawodnicy będą zajadać trawę i że zobaczymy odmienioną Wisłę, takie wypowiedzi Maćka pokazują tylko to że on sam w to nie wierzy ;ssssssss!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.03.2010, 13:10
Chcecie trenera z jajami i do tego choleryka? Chyba wiem kto to taki. Augenthaler. I tego pana z pocalowaniem reki bym powital po zakonczeniu sezonu na stanowisku trenera Wisly.

P.S. Panowie powyzej. Przestancie .......ic glupoty.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2010, 13:13
Poruszyłem temat Granta i co się dowiedziałem o tym chłopcu pijąc popołudniową kawę.

1)Słabszy do Skorży,bo ten zdobył dwa MP
2) Grant to Żyd.

Nie wiem,który argument jest bardziej dyskredytujący dla wypowiadającego te słowa.

Niestety dla Was dogmatowcy ale Wasz trener,bardzo średni trener dodajmy tylko jeszcze kilka godzin będzie miał wpływ na nasz zespół,czyli kilka godzin będzie go psuł. Mam nadzieje,że ten co przyjdzie nie będzie w niczym podobny do Geniusza Z Tallinu. Jeśli będzie spełniał ten warunek to już będzie lepszy. Wobec tego należy napisać co jest ważne aby miał ten nowy. Na pewno warsztat,żeby umiał ustawić zawodników do jakiejkolwiek taktyki poza "dzida i do przodu". Dobrze by było aby miał bardzo dobrych współpracowników, albo zwyczajnie,takich którzy znają się na tym co robią. W sumie to tak mało,ale jakże dużo. Przez ostatni czas tego nie mieliśmy i zamiast solidnej gry na tle ligowego szrotu mieliśmy porażki i głupkowate tłumaczenia i obiecanie poprawy. Nie wiem co było bardziej żenujące. Chyba tylko bronienie swoich kumpli może z tym się równać. Reasumując, potrzeba nam minimum rzetelności trenerskiej. Nazwisko nie gra roli. Już nic gorszego nas spotkać nie może od porażek z Cracovią,Levadią,Amiką,Legią,Bełchatowem,Arką. Tylko godziny nas dzielą od pożegnania się z Znajomym Janasa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Lechista69
Senior Member

Stary 10.03.2010, 13:16
A jakie to głupoty tutaj piszemy @up dobra wypowiedz.

http://www.youtube.com/watch?v=nfKdNdN47Sk&NR=1

Na rozluźnienie
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.03.2010, 13:21
Sami sobie przeczycie...bo mowicie, ze zaden szanujacy sie trener zagraniczny tu nie przyjdzie(bo bedzie oczekiwal wysokiej pensji, funduszy na transfery, dobrej bazy treningowej, itd) ze wzgledu na sytuacje panujaca w klubie...czyli Skorza jest mega-geniuszem, skoro w takich warunkach(w jakich niezgodzilby sie pracowac zaden w miare znany szkoleniowac) idzie po 3 MP z rzedu ...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2010, 13:23
Masz racje jest geniuszemnawet z Tallina ale już swój geniusz niech sprzedaje komu innemu. Najlepiej w Liverpoolu,albo niech zostanie następcą Fergusona od razu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.03.2010 o godz. 13:27.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Stary 10.03.2010, 13:24
czy Ulatowski albo Probierz to mają lepsze warsztaty trenerskie od Skorży ? Hmm... nie sądze.Po prostu znacznie słabszych mamy zawodników niż 5-8 lat temu to i o sukcescy w pucharach znacznie trudniej a i konkurencja w kraju rośnie w walce o tytuł.Do tego te kontuzje......Jak już nowy trener to z zagranicy i dac mu czas, powiedzmy dwa lata.Skoro ten Scheafer taki drogi to poszukac na Białorusi,pewien klub z tego kraju z powodzeniem gra w pucharach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.03.2010 o godz. 13:27.
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.03.2010, 13:27
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
A jakie to głupoty tutaj piszemy @up dobra wypowiedz.

http://www.youtube.com/watch?v=nfKdNdN47Sk&NR=1

Na rozluźnienie
dokładnie dla zwolenników Skorży, Wisła zawsze będzie drużyną grającą najpiękniejszą piłkę w Polsce i drużyną z jajami... przejrzyjcie na oczy!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Lechista69
Senior Member

Stary 10.03.2010, 13:40
Naprawdę to jest śmieszne by cały czas pisać że należy zostawić Maćka bo przecież on zdobył 2 mistrzostwa, zaraz pyknie 3 do kompletu i to wszytko bez transferów! Gra Wisły nie jest piękna dla oka, pierwszy sezon za Maćka jeszcze jakoś wyglądała (ale czy to nie była aby zasługa poprzedniego szkoleniowca?). Pomijanie juniorów, stawianie na pupili którzy nie zasługują nawet na ławkę, (nie grają = nikt nie kupi = klub straci)
Konflikty w zespole (kolesiostwo, brak monolitu), wieczne kontuzje (Maciek tutaj jest winien jak mało kto... chyba on dobierał swój sztab... ), przykro to jest powiedzieć ale mistrzostwo z Maćkiem jest już praktycznie przegrane, ile on meczy wygrał z Legią lub Amicą? Jestem zdania że to są ostatnie dni Maćka w Wiśle, dziękuje mu za 2 mistrzostwa ale on stracił kontakt z rzeczywistością, jego gra na aferę, zero schematów to nie przystoi Wiśle!
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2010, 14:04
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Poruszyłem temat Granta i co się dowiedziałem o tym chłopcu pijąc popołudniową kawę.

1)Słabszy do Skorży,bo ten zdobył dwa MP
2) Grant to Żyd.

Ale tak naprawdę Grant mógłby być opcją, tyle, że bardziej bolą inne wiadomości dotyczące tego Pana. Mianowicie takie, że to zawodnicy trzęśli szatnią w Chelsea, głośne pogłoski o tym, że Terry z Lampardem wybierali skład itd. Grant przecież doszedł do finału LM - to sukces jak na Londyn, więc pozostaje opcja, że poleciał nie za brak wyników jak oficjalnie ogłoszono, lecz za burdel w szatni.

Druga sprawa - brak wyników z Portsmouth - choć tutaj można się bronić tym, że oni są bankrutami, nie płacili (w Premiership!) zawodnikom przez kilka dobrych tygodni, a i nie wszystko jest jeszcze zapłacone. Wiadomo jak wtedy piłkarzyki... Ale przed skandalem z Terrym była jeszcze na Wyspach głośna akcja z Grantem, podobno witał w burdelu w pobliżu Fratton Park. Ogółem trener dość spalony przez opinię publiczną, a do tego mimo wszystko żyjemy w Polsce - Żyd. Zaraz znajdą się idioci w mediach, którzy zaatakują go z rozmaitych stron za przeszłość i pewnie w ukryty sposób za pochodzenie.

Trener dobry jak na nas, ale wątpię, żeby miał tutaj szanse powodzenia - podejrzewam, że prasa by go zjadła. Natomiast on sam deklarował polskie korzenie (czyt. jego rodzina pochodziła z polskich terenów podobno) - stąd do pracy może i by się nakłonić go dało.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 10.03.2010, 14:20
Skorzomaniacy obudzcie sie, Wisla ma bardzo mocny sklad i swietnych zawodnikow!!! Jest w stanie grac ladna pilke. Ale pod reka innego trenera, ktory wie na czym polega gra w pilke. Podziwiam Skorze jedynie za to jak kurczowo trzyma sie stolka. Przeciez ten gosc musi widziec, ze jest bezradny, ze od ponad roku gramy totalny piach, ze nie udaje mu sie kompletnie nic - porachy z Levadia, Lechem, Legia, Cracovia, teraz juz nawet Arka i BOTem.

Od roku Wisla nie zagrala dobrych 90min, po kazdym meczu Maciek ma za to coraz to nowsze alibi, to sie zrobilo chore. Nie wiem skad w was taka milosc do porazek i poklepywania "biednego" Maciusia po plecach, ale 87% poparcia dla pana "liga bedzie ciekawsza" to jest parodia. Ciekaw jestem czy sie obudzicie jak Wisla bedzie na 4. miejscu?
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.03.2010, 14:26
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Z pewnoscią ten koleś z bujną fryzurą jest odpowiedni,to tak jakbyś zlecił ekipie budowalenej wybudowanie domu,ekipie która od 10 lat nie wybudowała niczego,poza kurnikiem dla kór
O, widzę, że jesteś fachowcem pierwszej wody w sprawach piłkarskich. Gratuluję dogłębnej analizy i obrazowego porównania. Jeszcze tylko drobne poprawki w ortografii i możesz śmiało dzwonić do klubu, tam potrzebują doradców z bogatą wiedzą

Ludzie, litości. Jeśli się na czymś nie znacie i nie macie ŻADNYCH argumentów to nie zaśmiecajcie forum...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.03.2010, 14:29
Ciekaw jestem co byscie powiedzieli, gdyby Skorża w rundzie wiosennej zanotował zwycięstwa z Lechem, Legią i Cracovią, a w meczach z Piastami, Odrami czy innymi Bytomiami przegrywał tak jak z Arką i GKS Czy wówczas, gdyby Wisła z 49 pkt zajęła 4 miejsce w lidze bez prawa gry w pucharach, wznosilibyście ręce do góry bo przecież ograł wszystkich najsilniejszych rywali w lidze !!!!!!!!!

Powtarzam, można być przeciwnikiem trenera, ale odrobina szacunku za to co zrobił mu się należy. Umieszczanie w podpisie hasła pt. X won z wisły - dla mnie jest równoznaczne, że ten kto je zamieścił powinien mieć urlop od forum - ot tak dla ochłonięcia od emocji - może za 2 tygodnie inaczej będzie patrzeć na świat.....

Najgorsi są neofici !!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.03.2010 o godz. 14:35.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.03.2010, 14:33
Ja bym jeszcze Skorży zaufał jak by nie patrzeć wciąż jesteśmy liderami w słabej i tak lidze więc to teraz przyszła pora na ostatni dzwonek.Jeśli skompromitujemy się w Białymstoku czy później w Gdańsku przyszłość Pana Skorży z Wisełką powinna być rozstrzygnięta.Jestem pewien że potrafimy mobilizować w najważniejszym momencie i już z niecierpliwością czekam na piątkowy wieczór!Co ma być to będzie !
For_FuN_
Senior Member

Stary 10.03.2010, 14:38
Haha <- tak mozna skomentowac nazwiska ewentualnych nastepcow, ktore sie tutaj pojawiaja. Czysta fikcja i pobozne zyczenia, a zyjemy niestety w szarej rzeczywistosci i jesli Skorza zostanie zwolniony przyjdzie ktos pokroju Liczki.

P.S - Rzucanie nazwiskiem Granta(ktory kosil olbrzymia kase w Anglii) juz nawet nie jest zartem(podobno jako trener reprezentacji Polski chcial zarabiac 1 mln euro)...
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.03.2010, 14:42
3rider napisał(a):Wyświetl post
Skorzomaniacy obudzcie sie, Wisla ma bardzo mocny sklad i swietnych zawodnikow!!! Jest w stanie grac ladna pilke. Ale pod reka innego trenera, ktory wie na czym polega gra w pilke. Podziwiam Skorze jedynie za to jak kurczowo trzyma sie stolka. Przeciez ten gosc musi widziec, ze jest bezradny, ze od ponad roku gramy totalny piach, ze nie udaje mu sie kompletnie nic - porachy z Levadia, Lechem, Legia, Cracovia, teraz juz nawet Arka i BOTem.

Od roku Wisla nie zagrala dobrych 90min, po kazdym meczu Maciek ma za to coraz to nowsze alibi, to sie zrobilo chore. Nie wiem skad w was taka milosc do porazek i poklepywania "biednego" Maciusia po plecach, ale 87% poparcia dla pana "liga bedzie ciekawsza" to jest parodia. Ciekaw jestem czy sie obudzicie jak Wisla bedzie na 4. miejscu?
ale o jakie wam właśnie porazki chodzi...?
Levadia... no i Cracovia (choć tu piłkarze dodali swoje 3 grosze..) nikt po mięsiącu nie pamieta o przegranej z Lechem czy Legią.. ja nawet nie wiem w jakich składach nasza druzyna wystąpiła w tych meczach.. ja tak to odczuwam jakby tych meczów w ogóle nie było.. a MP zapisane będzie w kartach historii na zawsze.. i tu jest ta zasadnicza róznica.. jedni wolą ładną piłkę dla oka i 8 miejsce.. drudzy MP i taki sobie styl.... ja też wybieram to drugie, bo za styl/ ładną grę nikt pkt nie przyznaje.. zresztą zwycięzców się nie sądzi... Chelsea, Barcelona czy Manchester też przegrywają/remisują w lidze spadkowiczami.. i nikt z tego powodu afery nie robi... bo liczy się to co jest na koniec..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.03.2010 o godz. 14:54.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.03.2010, 14:46
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
.czyli Skorza jest mega-geniuszem, skoro w takich warunkach(w jakich niezgodzilby sie pracowac zaden w miare znany szkoleniowac) idzie po 3 MP z rzedu ...
sa pewne granice opowiadania bajek Skorża pracuje w jednym z 3 najsilniejszych zespołów w tej lidze za rywala ma mega hiper trenera Urbana i Smude/Zielińskiego i tyle i tylko tyle

jedynie w Amice jest może lepszy klimat do sukcesów w Legii jest cały czas dno i żadnych zmian od 3 lat

Wiec przestań pier.. smutki jedynym trenerem który może jakąs łaskie zrobił Wiśle i mógł znalesc sobie lepsza prace był Kasperczak i w mniejszym stopniu Petrescu a reszta to totalne no' name trenerskie dla których szczytem jest praca w Wiśle Amice i Legii i wśród nich jest Skorża
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.03.2010, 14:48
Jako, ze mieszkalem pare lat w Londku to zabiore glos w sprawie Granta. Kolega powyzej ma racje, bo w Chelsea rzadzili pilkarze, a Avram nie mial takiego autorytetu, z kolei Scolari polecial za zbyt twarda reke. A teraz troche s-f, najlepszym trenerem bylby Roy Keane, zadna gwiazdeczka by mu nie podskoczyla, bo Roy by ja za j**a powiesil na drzwiach w szatni. Tyle w temacie, zaden z wymienionych przez media trenerow nas nie zbawi, bo tu trzeba duzo cierpliwosci i checi wlasciciela, rozbudowa struktur, poprawienie infrastruktury i umiejetne zarzadzanie.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
AYALA
Senior Member

Stary 10.03.2010, 15:12
Probierz faworytem bukmacherów do objęcia schedy po Skorży
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...9c88&_ticrsn=3
For_FuN_
Senior Member

Stary 10.03.2010, 15:18
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
sa pewne granice opowiadania bajek Skorża pracuje w jednym z 3 najsilniejszych zespołów w tej lidze za rywala ma mega hiper trenera Urbana i Smude/Zielińskiego i tyle i tylko tyle

jedynie w Amice jest może lepszy klimat do sukcesów w Legii jest cały czas dno i żadnych zmian od 3 lat

Wiec przestań pier.. smutki jedynym trenerem który może jakąs łaskie zrobił Wiśle i mógł znalesc sobie lepsza prace był Kasperczak i w mniejszym stopniu Petrescu a reszta to totalne no' name trenerskie dla których szczytem jest praca w Wiśle Amice i Legii i wśród nich jest Skorża
Wez sie nie kompromituj i przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisalem.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów