|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie ma takiego trenera który wprowadziłby naszych traktorzystów do LM. Z drugiej strony mało który trener nie potrafiłby wygrać z nimi tak słabej ligi jak nasza... Także czy Skorża zostanie czy nie to kwestia drugorzędna. Pytanie czy Wisła ma większe szanse na MP ze Skorżą czy z kimś innym? Moim zdaniem zmiana trenera w tym momencie to nonsens. Albo trzeba było to zrobić w grudniu albo teraz trzeba poczekać i rozliczyć się w czerwcu. Jak się nie uda zdobyć MP to może np. Puchar Polski, który daje więcej niż vice-majster w kontekście Ligi Europejskiej. Generalnie warto skupić się na grze bo wciąż wszystko mamy do wygrania. Proponuję zebrać się do kupy i zacząć kopać piłkę a nie siebie nawzajem...
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.03.2010 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bronex i Morgenes. Ja wam odpowiem na oba wasze posty krotko. Takie rzeczy to tylko w Erze, a nie pilkarskiej Polsce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() Csaplar to zagraniczny trener kiedyś o mało podobno Milanu nie ograł i odpadł z Tibilisi a powaznie co do trenerów zagranicznych to chyba mówimy o takich z 2-3 rzędu dla których Wisła jest szansą z drugiej strony Wiśle przydałby sie trener z nazwiskiem który w negocjacjach bedzie miał silna pozycje i taka sobie zapewni w klubie wobec piłkarzy
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 09.03.2010 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
może Avram Grant podobnie jak Skorży jemu kontrakt wygasa z końcem sezonu a co do niemieckiej myśli szkoleniowej to podobno Klinsman myśli o powrocie do zawodu trenera no i mają lepsze CV niż Schaefer chociaż do Wisły najlepszym kandydatem byłby powrót Petrescue wprowadził mały klub z małego miasta na europejskie stadiony i europejskie puchary jednym słowem zrobił coś z niczego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehe Jose ciekawie przeinaczasz nazwisco Dana Pet-rescue
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
1) Petrescu dostał parę ładnych milionów euro na wyprowadzenie i stworzenie dobrej drużyny, u nas by dostał co najwyżej 2 darmowych zawodników
2)Zarobki Klinsmanna są jak zarobki połowy naszego składu (razem wzięte) także też nie wchodzi w gre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Poziom absurdu przekroczył granice, tego się nawet skomentować nie da. Gość porównuje trenera najlepszej ligi świata z polskim szamanem i wychodzi mu, że szaman lepszy. Bo mistrzostwa dwa zdobył. W lidze polskiej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Az z ciekawosci chcialbym po twoich slowach zobaczyc Granta w Wisle. Chcialbym zobaczyc jak on tutaj przy pomocy cepow buduje autostrade(dla niekumatych to tylko metafora). Akurat Grant moim zdaniem nie ma do tego zdolnosci.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Grant też zdobył , Maćkowi tylko brakuje finału LM, ale wszystko przed nim
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, co porównujesz? Wiesz, jakie trzeba mieć kwalifikacje, żeby przebić się w takiej lidze jak Premiership!? Chcesz porównywać Granta do Skorży? Proszę bardzo - Grant to trener, Skorża to przedstawiciel PMS. Jeden to Rolls-Royce, drugi to Matiz. Jedyna przewaga Skorży leży w kosztach utrzymania, ale nie wiem, czy trzymanie ludzi tanich, ale niekompetentnych na dłuższą metę nam się kalkuluje. Marne szanse na ściągnięcie kogoś takiego pod Wawel, ale nie próbujcie nawet porównywać go z waszym idolem. Są pewne granice śmieszności. Ale Skorża zdobył Mistrzostwa Polski, co stawia go wyżej od trenerów z Premiership. Ja nie wiem, jak w ogóle można taką prowincję jak nasi trenerzy porównywać z kimś, kto pracuje w profesjonalnym futbolu. Po prostu tego nie rozumiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2010 o godz. 20:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Armii gimbusów nie przekrzyczysz, takich 'logicznych' wywodów tutaj jest na pęczki. Ale czego wymagasz od ludzi, którzy 100% wiedzy o futbolu zdobywają z czytania Onetu, oglądania co dwa tygodnie meczów Ligi Mistrzów i opinii kilku znajomych z podwórka?
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jakie trzeba mieć kwalifikacje aby zostać trenerem w Premiership bo Grant ma dosyć kiepskie kwalifikacje i życiorys. Oczywiście w Wiśle by wymiatał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego właśnie piszę o kulcie Skorży - nikt racjonalnie myślący nie uzna go za lepszego od ludzi pracujących dla czołowych klubów świata. Po prostu brak jakichkolwiek przesłanek żeby uznać, że mógłby w ogóle tam cokolwiek zwojować. On by się pewnie nawet w Championship nie załapał. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze jedno. W porownaniu grant Shaefer zdecydowanie wieksze noty zbiera u mnie ten drugi bo on udowodnil juz ze umie pilkarzy wytrenowac i przede wszystkim zbudowac druzyne. P.S. Porownujac kogos kto ma inne zdanie od waszego do ludzi ktorzy udzielaja sie na forach onetopodobnych sami dajecie pokaz swojego poziomu. Ktory widocznie wcale wyzszy nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Mentalność polskiego piłkarza byłaby dla Granta czymś tak, moim zdaniem, nie pojętym, jak dla Ciebie niemożliwe jest bronienie Skorży w obecnej sytuacji. Nie chce bronić naszego aktualnego trenera , bo uważam że na obecnym stanowisku się skończył, ale chce zwrócić Twoją uwagę że Grant z polskim piłkarzem mógłby sobie po prostu nie poradzić... Przebrnięcie meandrów psychiki, motywacji, chęci do pracy rodzimych kopaczy to naprawdę nie lada wyzwanie...
Ostatnio edytowane przez St@chu : 09.03.2010 o godz. 20:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie mówiąc już o tym, że Skorża cały czas gra jednym i tym samym ustawieniem, co sprawia, że z zamkniętymi oczami można przewidzieć naszą taktykę...
Piłka w przód i Brozio walcz ;q ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
St@chu, piwo dla ciebie za trafnego posta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jednak " Przegląd Sportowy " jest wiarygodny i pisze raczej prawdę.
Pozycja Skorży w klubie osłabła po ligowych porażkach (z GKS i Arką po 0:1). Trener najpierw musiał tłumaczyć się prezesowi Ireneuszowi Reszczyńskiemu, przewodniczącemu rady nadzorczej Tomaszowi Turzańskiemu i doradcy Bogusława Cupiała Krystianowi Rogali. Właściciel Wisły z nim nie rozmawiał, bo przebywa w Szwajcarii. Zwierzchnicy szkoleniowca dotąd nie mieli dla niego żadnej alternatywy i z tego powodu trener przetrwał letnią (klęska z Levadią Tallin) i jesienną (prestiżowe porażki z Legią i Cracovią) burzę. Tamte niepowodzenia kosztowały Skorżę odłożenie rozmów o nowym kontrakcie. Obecny wygasa 30 czerwca tego roku. ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A co tu przewidywać. Petrescu już dawno stwierdził, że piłkarze w Polsce grają by zwolnić trenera. Kulawce cholerne, pobierające 300 - 200 tys. euro rocznie nie wiem za co. Za pysk ich wziąć ale kto ma to zrobić, już był Petrescu i chciał wprowadzić normalność to nagle Baszczyński się urażony poczuł i co zwojował jeden i drugi? Jeden Ligę Mistrzów, a drugi gówniany klub w Grecji. Kim tu grać, jak tu burdel i amatorszczyzna na całej linii. Potrzeba ludzi chcących pracować, a nie patrzeć na kontrakt i liczbę tatuaży oraz ilość żelu na łbie.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A wystarczyło by byś odpalił sobie wikipedie Gość pracował najpierw w słabszych klubach izraelskich.Musiało mu iść bo objął Maccabi z którym zdobył 2 mistrzostwa pod rząd, co zaowocowało tym że został selekcjonerem Izraela.Później była liga angielska - asystentura przy Muriniho a później samodzielne prowadzenie drużyny gdzie łatwo nie miał bo w Chelsea żydów nie lubią - zamiast zapowiadanej klęski zdobył w-mistrzostwo i awansował do finału Ligi Mistrzów gdzie przegrał dopiero w karnych z MU.Aktualnie jest trenerem Portsmouth gdzie mu faktycznie nie idzie Nadal uważasz ignorancie że ten facet zna się na trenerce piłkarzy jak Twoje biurko na biochemii ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Nie twierdzę, że jest gorszy od Skorży, ale biorąc pod uwagę ewentualną pensję to byłby to bardzo zły wybór.Jeśli chodzi o trenera - Skorża powinien zostać do końca sezonu. Gdybyśmy stracili mistrzostwo - następca miałby niezłą sytuację. Po przegranym sezonie raczej nie byłoby wielu chętnych na piłkarzy - skład zostałby utrzymany + wykurowaliby się rekonwalescenci, nowy stadion, nowa miotła - myślę, że byłby podobny efekt jak w I sezonie Skorży. Sam coraz bardziej skłaniam się do tezy, że problemem nie jest sam Skorża tylko reszta sztabu. Forma bramkarzy, przygotowanie fizyczne, kontuzje, złe rozpracowanie rywali. Tak mi się wydaję. że Skorża musi nadrabiać za resztę i robi zbyt wiele rzeczy na raz. No ale coż - Boguś chciał zwolnić Janasa i ferajnę to Skorża stanął w ich obronie, jego problem. ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1q2 pisze o tym ze moim osobistym zdaniem bez pilkarzy na swiatowym poziomie on nie osiagnie nic. Szkoda ze teraz na szybko nie znajde skladu Maccabi z tamtego okresu by go przeanalizowac pod wzgledem umiejetnosci i potencjalu. W Polsce byc moze by zdobyl mistrzostwo, ale czy awansowal do LM. Juz smiem watpic. I o to mi sie caly czas rozchodzi.
Ignorancie .P.S. Uprzedzajac. Tez nie jestem pewien tego czy Skorza by awansowal do LM ale gdyby zostal tutaj to aspekt mysle psychologiczny by zadzialal i pilkarze zrozumieliby ze trener ma poparcie klubu. Oni sami(prawdopodobnie) by tez uwierzyli w siebie, tak jak to bylo gdy to Kosa tutaj wrocil. Skorza sam zreszta tez tutaj mialby cos do udowodnienia. I byc moze najwiekszym paradoksem tej sytuacji byloby to ze niekonieczna bylaby wymiana ogniw w tej naszej maszynce. Nie chce tutaj pisac w jakis sposob zyczeniowy, ale mam nadzieje, o ile oczywiscie obecny trener zostanie na tym stanowsiku na kolejny rok po zdobyciu mistrzostwa, ze to jest przelomowy sezon, i ze teraz moze byc tylko lepiej. Ale do tego trzeba wielu wielu rzeczy, oraz wiele warunkow musi byc spelnionych by to nastapilo. Narazie te warunki sa spelnione tylko w 10% tzn jestemy liderem. Baala. Ponownie sie obawiam czy majac tych tutaj za trenerow nie mielibysmy jeszcze wiekszego szpitala niz teraz mamy.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 09.03.2010 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Popatrzyłem z nudów wolnych trenerów, i tacy oto rzucili mi się w oczy:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html Dodam tylko, że każdy z nich wywalczył z jakimś klubem awans z II Bundesligi do pierwszej.Nie sa to trenerzy z najwyższej półki, ale solidna Niemiecka szkoła. Każdy z nich w przeszłości był piłkarzem na niezłym poziomie. Ciekaw jestem czy byłoby nas stać na jednego z nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czyli tandety w Wiśle ciąg dalszy, łatwiej zmienić trenera niż podejście do klubu Właściciela, Cupiał chce tandety to tandetę ma, a Maciek jak miałby jaja to olałby Cupiała już po pierwszym sezonie kiedy się okazało że właściciel go oszukał i nie będzie kasy na transfery. Problem Wisły to Cupiał, a nie kolejny trener.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brozek mowi w wywiadze ze stoja murem z trenerem. Jezeli jest to prawda to zmienia ona cala postac rzeczy.
Biorac pod uwage ze to prawda. Jezeli ktos mi tutaj powie, co moze z aktualnym skladem zrobic inny trener. Jak zmienic gre, taktyke, nastawienie, cokolwiek, chetnie poczytam...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ostatnie porażki spowodowały, że władze rozpoczęły pracę nad planem B, na wypadek, gdyby kryzys zespołu się pogłębił.Skorżą wprawdzie wykazuje zdumiewającą zdolność do odradzania drużyny z popiołów, ale to się w końcu po prostu nie uda. Stąd poszukiwania jego ewentualnego następcy. Póki co jednak, w zaufanym kręgu Cupiała dominuje pogląd, że nową jakość Białej Gwieździe mógłby nadać tylko obcokrajowiec, bo Skorża to ścisła czołówka polskich trenerów i niełatwo go zastąpić kimś odpowiednim z krajowego podwórka.
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ja tak czasem sobie myślę, że chłopaki nie tworzą drużyny, nie utożsamiają się z tym wszystkim, traktują to jak większość urzędników swoją pracę. Nie chcę tak myśleć, ale czasem wnioskuje to po ich zachowaniu. Jeśli jest tak jak mi się wydaje, to żaden trener z taką hałastrą cudów nie zdziała. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tej sytuacji jest jednoznaczne opowiedzenie się za Skorżą, więc wydaje sie, że nie jest to wymuszona wypowiedź... Niemniej jednak to co piłkarze myślą, że jest najlepsze dla nich niekoniecznie musi znaczyć, że faktycznie jest najlepsze dla klubu, kibiców, etc. Ciężko przewidzieć jakie piłkarze mają priorytety? Żeby ładnie grać? Utopia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jasio Urban na wylocie z Legii! Dwa wicemistrzostwa Polski! Bierzemy!
a na poważnie - z polski to tylko Smuda z zagranicy - ktokolwiek z doświadczeniem, nazwiskiem i umiejętnością brania podwładnych za mordę. Niekoniecznie od razu czołówka trenerska z Anglii czy Niemiec, ale trener pokroju Schaefera - facet sprawiający wrażenie dyktatora na emeryturze ![]() Bo Polak lepszy bity niż proszony. a za pół miliona euro + dwa porządne transfery (czyli to co dostał Skorża plus Jirsak, Niedzielan, Łobo, Diaz, Ćwielong, Matusiak, czyli transfery Maćka w pierwszym sezonie) przyjdzie do nas mnóstwo trenerów z pocałowaniem ręki.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 09.03.2010 o godz. 21:14.
![]() .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|