The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2010, 01:23
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie będzie dachu w lipcu, tym samym stadion nie będzie spełniał nawet wymogów Ekstraklasy z powodu braku oświetlenia.
Też się zastanawiałem jak rozwiążą tą sytuację. Legia ma teraz podobny problem a jednak licencję otrzymała....

Cytat:
Z Odrą (7.03) o 14.15, ze Śląskiem Wrocław (20.03) o 14.45, w Pucharze Polski z Ruchem Chorzów (23.03) o 14. Łatwo zauważyć, że wszystkie marcowe spotkania rozgrywane na rozbudowywanym stadionie przy ul. Łazienkowskiej odbędą się przy świetle dziennym. Powodem tego jest montaż oświetlenia, które będzie służyć Legii na nowym obiekcie, a na razie nie ma tak wymaganej mocy.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.03.2010, 09:06
w wakacje brak oswietlenia to jest akurat najmniejszy problem jaki mozemy miec z tym stadionem
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.03.2010, 09:27
oświetlenie pewnie jakoś przeboleja , a co z szatniami dla pilkarzy i sędziów
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.03.2010, 09:40
Dziwi mnie dlaczego jeszcze naszym stadionem nie zainteresowali się ludzie od "sprawa dla reportera" albo "uwaga"
Przecież to jawne plucie w twarz mieszkańcom Krakowa i marnotrawienie ich pieniędzy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.03.2010, 11:13
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj złożyłem pismo do prezydenta w sprawie dnia otwartego dla kibiców na stadionie i czekam na odpowiedź. Nie słyszałem mojej wypowiedźi w radiu na temat stadionu, bo to nie było na żywo, więc pewnie był tylko fragment z całości... a moja wypowiedź miała kilkanaście minut. Dzisiaj o godz. 17.30-18.00 w radio Kraków będę ze Stawowym i Batorem, a jak mi przekazano ma być też mowa o stadionie. Trzeba tą sprawę poruszać na każdym możliwym odcinku... Szkoda, że więcej mediów się tym tematem bardziej nie interesuje! Zwłaszcza telewizja. Niestety np. w tvp jest blokada na mnie ze strony pis-u. I tak właśnie wygląda "obiektywna" rzeczywistość z drugiej strony...
Nawet jeśli nie będzie poruszona sprawa stadionu proponuje aby Pan sam ją rozpoczął. Znając życie będzie o wszystkim i o niczym więc jakiś konkretny temat by się przydał,a jak ładnie Pan zacznie to i kilka wątków można z tematu stadionowego rozwinąć. I o blokadzie ze strony TVP też niech Pan wspomni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.03.2010, 11:23
Wygląda na to że jednak będzie tylko 5 masztów, czyli filip74 miał rację. Zwracam honor
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.03.2010, 14:14
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj złożyłem pismo do prezydenta w sprawie dnia otwartego dla kibiców na stadionie i czekam na odpowiedź. Nie słyszałem mojej wypowiedźi w radiu na temat stadionu, bo to nie było na żywo, więc pewnie był tylko fragment z całości... a moja wypowiedź miała kilkanaście minut. Dzisiaj o godz. 17.30-18.00 w radio Kraków będę ze Stawowym i Batorem, a jak mi przekazano ma być też mowa o stadionie. Trzeba tą sprawę poruszać na każdym możliwym odcinku... Szkoda, że więcej mediów się tym tematem bardziej nie interesuje! Zwłaszcza telewizja. Niestety np. w tvp jest blokada na mnie ze strony pis-u. I tak właśnie wygląda "obiektywna" rzeczywistość z drugiej strony...
Trzymam kciuki. Proszę im i całej sprawie stadionu nie odpuszczać, tylko maksymalnie nagłaśniać problemy, aby przygotowywać grunt do kolejnej batalii o brakujące pieniądze. Reszta radnych musi mieć świadomość, że będą potrzebne i nie ma możliwości pozyskania ich spoza budżetu miasta - a Bator ze Stawowym niech nie udają, że nie wiedzieli, iż ostatnie 30 mln nie załatwią sprawy, bo chyba pół Krakowa już od dawna to wie i ma świadomość, że w projekcie realizowanym przez Polimex nie ma szeregu podstawowych spraw typu murawy, IT etc. Więc jeśli będą jechać na tym koniku, próbując uciekać w pozę zaskoczonych niewiniątek jedynie troszczących się o dobro finansów Krakowa, lub twierdzić, że wtedy wierzyli w zapewnienia i grę Majchrowskiego, to narażą się na śmieszność i pokażą swą ignorancje. Może Pan spróbować to wykorzystać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.03.2010, 14:31
Ale musze przyznac kamerki napawają optymizmem, ostro zapi..........
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 09.03.2010, 17:02
Ciekawa sprawa bo pisaliście wcześniej o możliwości nie zrobienia oświetlenia na czas, na stronie internetowej pl.2012 gdy ją odwiedzamy na górnej jej części pojawiają się projekty stadionów czasem pojawia się tez stadion Wisły przypatrzcie się temu zdjęciu co tu jest nie tak. To jest właśnie ten obrazek
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.03.2010, 17:03
Chyba oświetlenie coś pozamieniali Nie no, bez jaj, to musi być jakiś błąd w obrazku, nie wierzę w to że nasz ukochany architekt zaprojektował oświetlenie z 2 stron (obok siebie)
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 09.03.2010, 17:10
Ale co ciekawe jak się wejdzie na pl.2012 w zakłdke Kraków-stadion to już jest normalnie. Prawdopodobnie to jakiś błąd z winy redakcji pl.2012
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.03.2010, 17:22
Przede wszystkim to na obrazku jest stary projekt stadionu. Więc nie ma sensu na to patrzeć.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 09.03.2010, 17:31
Fuks napisał(a):Wyświetl post
w wakacje brak oswietlenia to jest akurat najmniejszy problem jaki mozemy miec z tym stadionem
To jest problem taki, że nie dostaniemy licencji na grę przy R22 w Ekstraklasie. Pora roku nie ma tu żadnego znaczenia.

Tak patrzę na zdjęcia trybuny wschodniej i na maszty oświetleniowe, i zastanawiam się, czy zamiast montować na skrajnych po 4 (!) lampy nie można było zaprojektować trzech szerszych i szerzej rozstawionych masztów? Mnożąc przez 2 (dwie trybuny) oszczędność pewnie niebagatelna... Ile taki jeden maszt może kosztować bez lamp?

PAC napisał(a):Wyświetl post
Legia jakoś gra bez oświetlenia i dobrze jest, licencje mają.
Pewnie warunkowo. Poza tym stadion L jest w Warszawie.
Ostatnio edytowane przez Wrona : 09.03.2010 o godz. 17:38.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.03.2010, 17:33
Wrona napisał(a):Wyświetl post
To jest problem taki, że nie dostaniemy licencji na grę przy R22 w Ekstraklasie. Pora roku nie ma tu żadnego znaczenia.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 09.03.2010, 17:37
Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Na Legii mają oswietlenie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.03.2010, 17:38
Słuchacie tej audycji?

http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/real

Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.03.2010, 17:45
Donki napisał(a):Wyświetl post
Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Na Legii mają oswietlenie.
Mają ale nie działa mądralo, zobacz o jakich godzinach grają w marcu.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.03.2010, 17:55
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Słuchacie tej audycji?

http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/real
Nie moge odpalić nic z radia krakow. Może małe sprawozdanie z tego co zostanie powiedziane?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.03.2010, 17:57
Bator (jak i prawdopodobnie PiS) nie chcę dokończyć stadionu bo jest kryzys finansowy, więc według jego rozumowania lepiej by stał i gnił niedokończony.A i padł jeszcze pomysł, by kibice dokończyli stadion Wisły.......
****a..... ludzie ludziom zgotowali ten los...
Pan Dariusz Olszówka fajnie przedstawił sytuację jaka dzieje się na naszym stadionie- od spraw zaprojektowania po aktualne przetargi.Szkoda tylko, że rozmowa trwała tak krótko...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.03.2010 o godz. 18:01.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 09.03.2010, 18:01
Mają ale nie działa mądralo, zobacz o jakich godzinach grają w marcu.
Działają !!
mają 2 jupiterey a reszta jest już zamontowana pod dachem
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.03.2010, 18:02
Ja .......e, musicie tu rozmawiać o jakims stadionie Legii, gdy się ważą losy naszego stadionu ****a?

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.03.2010, 18:55
A ja wrzucam ciekawą nieoficjalną galerię ze http://www.skyscrapercity.com zapodaną przez lukaszkm Są zdjęcia zza telebimu i z dachu

http://picasaweb.google.com/11243297...at=directlink#

Ostatnio edytowane przez crazykaro : 10.03.2010 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.03.2010, 19:03
Chapeau bas dla pana Darka Olszówki. Dobrze przedstawił temat i w dodatku wreszcie czułem że któryś polityk mówi to, o czym dokładnie myślę.

Stawowy chce robić "cegiełki" - zrzuta kibiców Wisły na stadion. Ciekaw jestem za ile uzbieramy te brakujące 75 mln?

A Bator przeszedł sam siebie. Totalna kompromitacja. Szczególnie, jak zaczął się śmiać przy wymienianiu inwestycji które Kraków rozpoczął, ma racje chłopak w sumie, nie budujmy NIC, ale tak nic że NIC, łatajmy tylko dziury w drogach. To jest "ta" droga.

Teraz tylko trzeba się zastanowić, co dalej? Radni nie przyznają tej kasy, czuje to w moczu. Powrotu na Reymonta doczekamy się pewnie za rok ...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.03.2010, 20:30
Grzadq napisał(a):Wyświetl post

Stawowy chce robić "cegiełki" - zrzuta kibiców Wisły na stadion. Ciekaw jestem za ile uzbieramy te brakujące 75 mln?

A Bator przeszedł sam siebie. Totalna kompromitacja. Szczególnie, jak zaczął się śmiać przy wymienianiu inwestycji które Kraków rozpoczął, ma racje chłopak w sumie, nie budujmy NIC, ale tak nic że NIC, łatajmy tylko dziury w drogach. To jest "ta" droga.

Teraz tylko trzeba się zastanowić, co dalej? Radni nie przyznają tej kasy, czuje to w moczu. Powrotu na Reymonta doczekamy się pewnie za rok ...
Najlepsze że jest to że oni tak naprawdę to ośmieszają tylko i wyłącznie samych siebie. Nie wiem czy nie zdają sobie z tego sprawy czy co? Przecież to przed ich nosem zapadały decyzje o rozpoczęciu budowy. Czemu wtedy nie byli tacy mądrzy, żeby poprosić o dokładny kosztorys. Przecież wiadomo że rozpoczętą rozgrzebaną inwestycje trzeba zakończyć. Nie chodzi tylko o stadion ale o każdą inną. No ale niestety sami jesteśmy sobie winni że mamy najgłupszych radnych w Polsce.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.03.2010, 20:50
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A ja wrzucam ciekawą nieoficjalną galerię ze skyscrapers.com zapodaną przez lukaszkm Są zdjęcia zza telebimu i z dachu

http://picasaweb.google.com/11243297...at=directlink#

Ten fotograf z oficjalnej powinien zobaczyć te fotki może by w końcu zatrybił co ludzi interesuje , bo nawet okrąglaka mu się nie chciało opuścić jak robił fotki do ostatniej galerii.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 09.03.2010, 21:04
W tej radiowej audycji prawdziwy show dał Bator, który w pewnym momencie wręcz stwierdził, ze nie rozumie "czemu musimy" dokończyć ten stadion! . Nieprawdopodobne, jakich radnych mamy w tym mieście... Trochę szkoda, że "nasz" radny Olszówka, któremu kolejny raz dziękuję za godne i profesjonalne prezentowanie stadionowego problemu, nie wyliczył mu wówczas przynajmniej kilku powodów, bo on widać nie rozumie nawet najprostszych i najbardziej oczywistych spraw...

Otóż, panie Bator, choćby dlatego, aby Kraków nie zafundował sobie drugiego szkiletora, aby nie wyrzucić w błoto już włożonych pieniędzy, aby Kraków miał przynajmniej jeden spełniający jakieś poważne międzynarodowe kryteria obiekt sportowy, aby obiekt ów mógł wreszcie zacząć się spłacać i generować jakieś przychody, a nie stać latami jako wieczny, niedokończony plac budowy. Aby nie przynosił dalszych strat, a miasto nie musiało płacić odszkodowań, aby kibice mogli tysiącami przychodzić na mecze, angażować się i oglądać je w godnych warunkach, a nie latać gdzieś z siekierami, dlatego, że potrzebuje tego klub, gmina, mieszkańcy, że zobowiązuje do tego historia i obecna pozycja Wisły, która reprezentuje i na pewno będzie jeszcze nie raz reprezentować Kraków w Europie, aby nasze miasto nie było gorsze od Poznania, Wrocławia, Gdańska itd - powodow można znaleźć i wyliczyć mnóstwo.

Niestety, jak widać radnego Batora przerasta każdy...Dlatego tym bardziej ciągle trzeba je podnosić i podkreślać.

Szkoda też, że radny Olszówka nie zareagował na stwierdzenie, że Obtułowicz to kolega Cupiała i to dlatego jest nadal głównym architektem, a nie z powodu układów z Majchrowskim. Bo w ten sposób chyba Stawowy sprytnie obarczył pośrednio Cupiała za wady w projekcie i problemy z nimi związane.

Jeszcze jedno spostrzeżenie - radni (oczywiście poza Panem Darkiem) w ogóle nie rozróżniają faktu, iż miasto musi dołożyć dodatkowe pieniądze nie w ramach już podpisanej umowy z Polimexem, lecz z powodu konieczności rozpisania przetargów na kolejne, nie uwzględnione w tej umowie sprawy (murawa, IT etx.).
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.03.2010 o godz. 21:10.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.03.2010, 21:50
Radni najpierw kasy na dokończenie inwestycji nie chcą dać, robią same problemy a później się dziwią że w Krakowie stoją szkieletory, tracimy Euro, a Wrocław nas roluje w kolejnych sprawach i inwestycjach.
Kasy nie ma ale halę za pół miliarda chcą budować z której nikt konkretny oprócz operatora nic nie będzie miał to się buduje(a znając zycie skończy się na 700mln) . mam nadzieję że wiekszośc z nich zostanie wymieniona w nadchodzących wyborach

Btw dobrze liczę że budowa stadionu kosztuje 350mln zł już zakontraktowanych + 30 mln na ściankę szczelinową + 70 mln na dokończenie = 450 mln zł
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 09.03.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.03.2010, 22:04
Ja uważam, że w pewnym momencie będziemy zmuszeni zrobić to co, kiedyś zrobiła Cracovia. Poleci parę szyb, pogonimy się z policją, telewizja zrobi parę reportaży. Oni ****a myślą, że mają do czynienia z członkami spółdzielni mieszkaniowej, domagającymi się postawienia trzepaka. W końcu miarka się przebierze.

ps. jeśli moderatorzy uznają post za szkodliwy, niewłaściwy, czy bezsensowny, proszę usunąć
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.03.2010, 22:15
Jutro w GK artykul o stadionie na pierwszej stronie .Brakuje 75 baniek radni powiedzieli że kasy nie ma i stadion bedzie nie zrobiony na czas
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2010, 22:17
Oglądam właśnie Lm i nawiązując do budowy mam nadzieje ,że nowa murawa będzie prezentowała się porównywalnie do tej na Emirates Stadium albo chociaż do tej co jest we Włoszech
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów