The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2010, 19:45
Po co o tym pisac jak nigdy to nie wejdzie w życie? Cupiał jest jak uparte dziecko, musi postawic na swoim. Za darmo, bez dołożenia jakichkolwiek finansów na tak słaby na poziomie europejskim klub jak Wisła nie ma szans żeby się wypromowac w Europie i zarobic $ na podniesienie poziomu sportowego (czytaj: awans / awanse? do LM)....

EDIT 1: Uprzedzam. Nie jestem kibicem sukcesu. Jestem fanem patrzący na Wisłę przez pryzmat klubu, który chce regularnie awansowywac do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Sam kupuję systematycznie pamiątki klubowe i jeżdżę na mecze.

EDIT 2: Jestem wdzięczny Cupiałowi za to, co zrobił dla tego klubu.
Powód: ku przestrodze
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 07.03.2010 o godz. 19:48.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.03.2010, 20:24
Uważam, że stworzenie profesjonalnego modelu zarządzania klubem nie kosztowałoby Cupiała dużo, może nawet tyle samo co obecnie. Potrzeba Nam prezesa, który jest doskonale zorientowany w świecie biznesu i ma pojęcie o zarządzaniu przedsiębiorstwem. Jak napisałem wcześniej taką osobą mógłby być Robert Pietryszyn. Prezes dobrałby sobie wysoko wykwalifikowanych współpracowników, jednego takowego już posiadamy (vide Jakub Jarosz-dyrektor wykonawczy), a potrzebujemy jeszcze (ograniczam się do najważniejszych stanowisk): dyrektora d/s marketningu, dyrektora finansowego oraz dyrektora sportowego (bardzo dobrym kandydatem na to stanowisko byłby Grzegorz Mielcarski). Prezes powinien jasno sprecyzować kompetencje swoich podwładnych. Za stronę sportową powinni odpowiadać dyrektor wykonawczy i dyrektor d/s sportowych wykonawczy odpowiadałby za podpisywanie kontraktów z osobami wskazanymi przez dyr d/s sportowych; dyr d/s sportowych szukałby we współpracy z trenerem ludzi mogących pomóc w podniesieniu jakości drużyny). Dyrektorzy d/s marketingowych i finansowych zajeliby się gromadzeniem środków na funkcjonowanie klubu (narazie ten element (jak zresztą wszystkie pozostałe) u nas leży)...
Odpowiedz cytując
szorcik
Junior Member

Od: 09.2005

Stary 07.03.2010, 20:41
Niestety w tej chwili w Wiśle mamy sytuację patową - z jednej strony żal nam paru groszy na piłkarzy, nie mamy porządnego prezesa, dyrektora sportowego (który odciążyłby trenera-menadżera nawet, gdyby to on miał mieć decydujące zdanie), a z drugiej strony chcemy wyników na wczoraj.

Tak samo my - z jednej strony krzyczymy, że jest źle, że nie dajemy szansy młodym zawodnikom, że nie ma długoterminowej polityki, a z drugiej po dwóch przegranych meczach (wiem, wiem, trochę tu upraszczam...) zwalniamy trenera.

Zgadzam się, że powinniśmy brać przykład z OL czy choćby z Lecha (z naszego podwórka) - dywersyfikować źródła przychodów, zacząć od zatrudnienia porządnych ludzi, którzy będą mieć wizję i będą ją realizować, wyrobić markę. Powinniśmy brać przykład z Lecha - zatrudniać "młode wilki", jak to ktoś ładnie określił (przecież choćby Robert Lewandowski czy Kriwiec mogli spokojnie grać w Wiśle). Powinniśmy szukać w niższych ligach, dawać więcej szans młodym czy wreszcie zacząć sami ich porządnie kształcić - zbudować szkółkę i ośrodki treningowe z prawdziwego zdarzenia (czy naprawdę musimy jeździć do Myślenic, żeby móc potrenować?).
Ale na to wszystko potrzeba czasu i cierpliwości. Taka machina nie powstanie w jeden dzień, a na owoce jej pracy być może trzeba poczekać z rok, dwa. Czy jesteśmy tacy cierpliwi? Czy Cupiał jest tak cierpliwy?

Jak dla mnie - nie musimy być mistrzem rok w rok. Owszem, mistrzostwo Polski to super sprawa, ale tak naprawdę chyba nie tylko ja wolałbym wreszcie znowu zobaczyć Wisłę walczącą jak równy z równym z najlepszymi zespołami europejskimi w LM czy PE. Wolę żeby w lidze było cztery, pięć zespołów, które walczą zaciekle o mistrza, bo wtedy i fajniej ogląda się mecze i poziom tych drużyn (więc i Wisły) naturalnie jest wyższy. Wtedy nasze drużyny, a więc i Wisła, będą miały wreszcie szanse coś w tych pucharach zwojować.
Ja na coś takiego mogę poczekać. Tylko czy właściciel Wisły też? Może tu jest problem? Z całym szacunkiem dla Pana Cupiała, ale może rzeczywiście czas najwyższy coś tam na górze zmienić? Może czas najwyższy uzbroić się w cierpliwość i zbudować drużynę, która będzie cieszyć nasze oczy. Może czas najwyższy trochę spuścić ciśnienie i dać trenerowi popracować? A może czas najwyższy sprzedać drużynę komuś, dla kogo to będzie interes, a nie hobby...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.03.2010, 20:47
szorcik napisał(a):Wyświetl post
A może czas najwyższy sprzedać drużynę komuś, dla kogo to będzie interes, a nie hobby...
a znasz jakiegoś chętnego do kupna?a może z kolegami się zrzucicie?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.03.2010, 20:47
Ale zauważmy jeden fakt. My już chyba nie chcemy wyników na wczoraj. Bo normalnie, to Cupiał by Skorżę pożegnał natychmiast po Levadii. A co dopiero po takich wtopach jak w lidze, Legia, Lech, Craxa, Bełchatów, Arka. Wszystko co się rusza to nas bije. Cupiał się już nie angażuje moim zdaniem. Będzie nowy właściciel, albo trzeba będzie zacisnąć pasa, biedować i liczyć na wpływy ze stadionu i dopinanie budżetu robiąc transfery z klubu. Takie naturalne oczyszczenie składu z gwiazd nastąpi. Może to i lepiej ? Oczywiście ucierpi na tym pozycja w ekstraklasie nie mam wątpliwości, ale jak to się mówi : "Ch. z wynikami"
..
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.03.2010, 20:49
Tofik, ja się boję jednak że nie nastąpi. Bo prędzej Cupiał zwolni prezesa niż ruszy którąś z dziewczyn z drużyny. Niestety to piłkarze to najbardziej uprzywilejowana warstwa w polskich klubach...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.03.2010, 22:08
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że stworzenie profesjonalnego modelu zarządzania klubem nie kosztowałoby Cupiała dużo, może nawet tyle samo co obecnie. Potrzeba Nam prezesa, który jest doskonale zorientowany w świecie biznesu i ma pojęcie o zarządzaniu przedsiębiorstwem. Jak napisałem wcześniej taką osobą mógłby być Robert Pietryszyn. Prezes dobrałby sobie wysoko wykwalifikowanych współpracowników, jednego takowego już posiadamy (vide Jakub Jarosz-dyrektor wykonawczy), a potrzebujemy jeszcze (ograniczam się do najważniejszych stanowisk): dyrektora d/s marketningu, dyrektora finansowego oraz dyrektora sportowego (bardzo dobrym kandydatem na to stanowisko byłby Grzegorz Mielcarski). Prezes powinien jasno sprecyzować kompetencje swoich podwładnych. Za stronę sportową powinni odpowiadać dyrektor wykonawczy i dyrektor d/s sportowych wykonawczy odpowiadałby za podpisywanie kontraktów z osobami wskazanymi przez dyr d/s sportowych; dyr d/s sportowych szukałby we współpracy z trenerem ludzi mogących pomóc w podniesieniu jakości drużyny). Dyrektorzy d/s marketingowych i finansowych zajeliby się gromadzeniem środków na funkcjonowanie klubu (narazie ten element (jak zresztą wszystkie pozostałe) u nas leży)...
Tak Pietryszyn "świetny" wybór - gość z nadania politycznego... litości. Żadnen polityk a menadżer jest nam potrzebny i to taki który zarządzał firmą komercyjną i to z sukcesami a nie jakiś za przeproszeniem "polityczek".
(Nie interesują mnie jakieś PiS czy PO i inne dyskusje dyskusje polityczne!)
Jakim przedsiębiorstwem kierował ten Pietryszyn jeśli nie liczyć państwowego klubu Zagłębie Lubin? To pewnie jakiś były radny albo coś... (polityk) a nie żaden menadżer.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szorcik
Junior Member

Od: 09.2005

Stary 07.03.2010, 22:09
picasso napisał(a):Wyświetl post
a znasz jakiegoś chętnego do kupna?a może z kolegami się zrzucicie?
Heh, już kiedyś był taki pomysł... tylko drobne mi się skończyły, a karty coś znaleźć nie mogę... ale stawiam lotka w miarę regularnie - a nóż się uda ;-)

A tak poważnie - nie, nie znam w tej chwili takiej osoby. Zresztą nie mi jej szukać tak, jak nie szukam wirtualnie piłkarzy. Myślę, że jak pójdzie fama, że drużyna jest na sprzedaż, ktoś się znajdzie... Był swego czasu Kita - czy byłby lepszy od Cupiała - ciężko powiedzieć, ale może wprowadziłby inne standardy. Zgadzam się, że Wisła dla Cupiała jest teraz na dalszym planie przez problemy w TK.

Fakt, że Cupiał nie reaguje ostatnio nerwowo (choć czekam na przyszły tydzień ), ale też nie mam poczucia, że ta drużyna jest dobrze zarządzana, a trener ma swobodę i komfort pracy...

Co do piłkarzy - dopóki będzie taka presja na wynik, Skorża (czy każdy inny trener) będzie stawiał na gwiazdy, a one będą czuły się nietykalne. Zresztą przykład Petrescu, jeżeli prawdą jest, że to piłkarze go zwolnili, pokazuje, że trener ma u nas za słabą pozycję. Wreszcie - całkiem niedawno pokazywaliśmy, że potrafimy wygrywać mecze bez teoretycznie kluczowych graczy i to w niezłym stylu. Jako drużyna - tego też mi zresztą ostatnio brakuje...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2010, 22:58
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cupiał się już nie angażuje moim zdaniem.
W stosunku do czasu kiedy zmieniał trenerów jak rękawiczki ?
Do tego stawiał na takich trenerów jak Nawałka czy Okuka ?

To lepiej żeby dalej się nie angażował , teraz przynajmniej skład zasodniczo nie był osłabiany a raczej uzupełniany , nie było też gwałtownych ruchów które mogły tylko zaszkodzić .

Jakie Pan Bogusław ma podejście i plany to się okaże w następnym sezonie , gdy będzie już Stadion .
Czy nie daj ... , jesli coś teraz nie pojdzie, jakie decyzje podejmie .
Jest wtedy pare możliwości :
Ja bym zostawił Skorże i skupił się na zarządzaniu i inwestycjach .
Ewentualnie postawił na trenera zagranicznego z nieco już wyrobionym nazwiskiem .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 08.03.2010, 10:21
Co robią teraz nasi skauci? Szukają kogoś z kartą na ręku?

Przydałby się jakiś wywiad z nimi.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.03.2010, 17:17
Bardzo ciekawy artykuł Białońskiego

Cytat:
Kłopoty Wisły to nie tylko trener

Rozstrzygnięcie tego kto i kiedy zastąpi Skorżę nie może przysłonić poważniejszych problemów Wisły. Chaos w zarządzaniu częścią sportową trwa już od czasów odejścia w styczniu 2006 r. Grzegorza Mielcarskiego. Jakub Jarosz wrócił do Wisły dopiero kilka tygodni temu, a poza tym na głowie sprawy administracyjne, np. załatwienie formalności związanych z wynajmowaniem stadionu Hutnika, co nie powinno należeć do kompetencji pionu sportowego.
(...)
W radzie nadzorczej sportowej spółki Wisły na próżno szukać piłkarskich fachmanów. Zasiadają w niej prawnik Tomasz Turzański, specjalista od sprzedawania kabli - Ryszard Pilch, czy fachowiec od ich produkcji - Reszczyński. Nie można zapomnieć o sympatyzującej z Wisłą, przyjaciółce Sabiny Cupiał (matka właściciela) - Genowefie Borkowskiej.

Dziurawa struktura

- Reszczyński to człowiek, który gdyby mu tylko Cupiał na to pozwolił, w pierwszym dniu rządów w Wiśle ogłosiłby jej upadłość. Wisła jest dla niego strupem. Cupiał jest w klubie zakochany i jego humor jest w sporej mierze zależny od wyników, jakie piłkarze osiągają, a to przekłada się z kolei na jego rządy w Tele-Fonice. Na dodatek w czasach kryzysu, jaki dotknął również rynek kabli, Tele-Fonika musi łatać dziury w budżecie Wisły i Reszczyńskiemu to się nie podoba - powiedział nam jeden z członków Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków obserwujący od lat sposób kierowania Wisłą. - Jedyną osobą w zarządzie i radzie nadzorczej, której na klubowi zależy jest pani Borkowska, ale ona ma niewielkie możliwości, by móc ratować klub. Dla pozostałych Wisła jest piątym kołem u wozu.

W ubiegłym roku Wisła lekką ręką pozbyła się szefa marketingu - Grzegorza Falka. Jego następcy nie widać do dzisiaj. Próbował go znaleźć eks-prezes Marek Wilczek, ale i on został zwolniony. Efekt jest taki, że mistrz Polski jako jedyny klub nie rozpoczął nawet sprzedaży karnetów na rundę wiosenną, choć minęły już jej dwie kolejki. Na pewno nie poprawia to ciężkiej sytuacji finansowej klubu. A co dopiero myśleć o budowaniu strategii obliczonej na zapełnienie 34-tysięcznego stadionu, który ma być oddany do użytku już jesienią.

- Poza sztabem trenerskim i pierwszą drużyną w Wiśle pracują w tej chwili dwie osoby: Adam Musiał i Jakub Jarosz. Jak na klub z mistrzowskimi aspiracjami to trochę mało. Nie ma nawet co porównywać do mocnej strukturalnie Legii - powiedział nam jeden z byłych sterników Wisły.
Całość tutaj: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1448795
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 08.03.2010 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.03.2010, 18:00
Z powyższego artykułu:

Cytat:
Wisła nie może czekać z ratowaniem sytuacji w klubie. Jej kibice są zniecierpliwieni, ilość zwolenników Skorży i jego podopiecznych topnieje. Na dzisiejszym spotkaniu z kibicami piłkarzy przywitały kwiaty i damskie rajstopy z okazji dnia kobiet mające być aluzją do mało męskiej - zdaniem fanów - postawy na boisku.
Dlaczego nie było żadnych informacji o owym spotkaniu kibiców i piłkarzy ani na oficjalnej ani tutaj? Gdybym o tym wiedział, chętnie bym się wybrał. Chyba że to jakaś bajka.

A sam artykuł jest ciekawy i dobrze pokazuje to co się dzieje w klubie.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.03.2010, 18:47
rafil napisał(a):Wyświetl post
Z powyższego artykułu:

Dlaczego nie było żadnych informacji o owym spotkaniu kibiców i piłkarzy ani na oficjalnej ani tutaj? Gdybym o tym wiedział, chętnie bym się wybrał. Chyba że to jakaś bajka.

A sam artykuł jest ciekawy i dobrze pokazuje to co się dzieje w klubie.
To nie było takie oficjalne spotkanie z kibicami. Artykuł bardzo dobry. Zresztą taka sytuacja jest w klubie od dawna.Wcześniej mało się o tym mówiło bo były mistrzostwa i niezła gra w lidze. Czekam z niecierpliwością na nowego prezesa i dyrektora ds. marketingu, może uda się zatrudnić kogoś kto wprowadzi przynajmniej trochę normalności w tym klubie.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.03.2010, 18:52
Jesli to prawda to...smutne. Tacy ludzie nie związani z Wisłą odpowiadają za jej dalsze losy. Co tam nie związani, źle jej życzący!
Niech wracają do Tele Foniki sprzedawać kable.

PAC napisał(a):Wyświetl post
To nie było takie oficjalne spotkanie z kibicami. Artykuł bardzo dobry. Zresztą taka sytuacja jest w klubie od dawna.Wcześniej mało się o tym mówiło bo były mistrzostwa i niezła gra w lidze. Czekam z niecierpliwością na nowego prezesa i dyrektora ds. marketingu, może uda się zatrudnić kogoś kto wprowadzi przynajmniej trochę normalności w tym klubie.
A ci co zdziałają, skoro Radzie sie nie usmiecha, że TF sponsoruje Wisłę ? Dalej będą hamować jej rozwój wszystkimi możliwymi sposobami, aż zniechęcą Cupiała.
Bo pewnie zaproponować szefowi wprost sprzedaż klubu nie mają odwagi. Wolą odwalać krecią robotę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.03.2010 o godz. 18:58.
..
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.03.2010, 19:02
Czasami mam taką nadzieje i marze o tym że w końcu pojawi się ktoś kto będzie miał coś do powiedzenia. Bo ten klub ma według mnie duży potencjał i ktoś mądry by go wykorzystał.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.03.2010, 19:07
Cytat:
Poza sztabem trenerskim i pierwszą drużyną w Wiśle pracują w tej chwili dwie osoby: Adam Musiał i Jakub Jarosz. Jak na klub z mistrzowskimi aspiracjami to trochę mało. Nie ma nawet co porównywać do mocnej strukturalnie Legii - powiedział nam jeden z byłych sterników Wisły. Wisła nie może czekać z ratowaniem sytuacji w klubie. Jej kibice są zniecierpliwieni, ilość zwolenników Skorży i jego podopiecznych topnieje. Na dzisiejszym spotkaniu z kibicami piłkarzy przywitały kwiaty i damskie rajstopy z okazji dnia kobiet mające być aluzją do mało męskiej - zdaniem fanów - postawy na boisku.
.............
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.03.2010, 19:24
Jak czytam takie artykuły to mnie szlag trafia. Jak mozna delegowac do zarządzania kogoś, kto ma do przedmiotu zarządzania awersje? Jeżeli ktos wysyła kolesia, który chciałby oglaszać upadłośc przedmiocie zarządzanym (Wisła) tzn.że być może do tej upadłości ma dojść i taki jest cel działania osoby delegującej....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 08.03.2010 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2010, 19:39
Najlepszy jest ten fragment:

Reszczyński to człowiek, który gdyby mu tylko Cupiał na to pozwolił, w pierwszym dniu rządów w Wiśle ogłosiłby jej upadłość. Wisła jest dla niego strupem.

Jeśli to choć w niewielkim stopniu prawda, to fakt, że taki człowiek jest jakby nie było prezesem Wisły, zakrawa nie tylko na nadającą się do Księgi Guinnessa patologię, ale makabryczną groteskę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.03.2010, 23:00
Markus napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy jest ten fragment:

Reszczyński to człowiek, który gdyby mu tylko Cupiał na to pozwolił, w pierwszym dniu rządów w Wiśle ogłosiłby jej upadłość. Wisła jest dla niego strupem.

Jeśli to choć w niewielkim stopniu prawda, to fakt, że taki człowiek jest jakby nie było prezesem Wisły, zakrawa nie tylko na nadającą się do Księgi Guinnessa patologię, ale makabryczną groteskę.
Nie raz gdzieś się przewijało że Cupiałowi może i zależy na Wiśle ale otacza się nieodpowiednimi osobami które chyba nie bardzo mają pojęcie jak się powinno zarządzać klubem piłkarskim a w dodatku nie bardzo im na tym zależy. Więc mnie ta informacja specjalnie nie dziwi.

Zresztą o tym że w klubie nie jest najlepiej chyba wie każdy kibic a wiadomo że jak drużynie nie idzie najlepiej to wtedy pisze się o takich sprawach. Nikt by o tym pewnie nie pisał gdyby Wisła wygrała te dwa spotkania.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 09.03.2010, 00:50
Tadziu Czerwiński na prezesa!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2010, 08:52
Boguś chce obniżyc pensje piłkarzom.Myśle że to bardzo dobry pomysł, ja bym jeszcze wymienił sztab medyczny i trenera od przygotowania fizycznego.Przkre jest też to że leczenie Guły kosztuje Cupiała 100 tyś zł miesiecznie, jak dla mnie to skandal.Może rzeczywiście trzeba rozwiązac kontrakt z Gułą ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.03.2010 o godz. 08:54.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.03.2010, 08:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Boguś chce obniżyc pensje piłkarzom.Myśle że to bardzo dobry pomysł, ja bym jeszcze wymienił sztab medyczny i trenera od przygotowania fizycznego.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Nie mieli czym zapełnić stron w Fakcie więc coś napisać musieli. Ale wydaje nie się rozwiązanie rozsądne tylko jeśli nie będzie podstaw prawnych do obniżenia pensji to raczej niewykonalne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 11.03.2010, 09:49
Jak ktoś się w pracy nie sprawdza, to go zwalniają. U nas Łobo i Guła się nie sprawdzają. Ale czy Cupiał może ch od tak zwolnić, jakby to była Tele Fonika ? Wątpię.
Wiązałoby się to z wypłatą odszkodwań. BYć może nawet całej sumy zarobków do końca kontraktu.
..
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.03.2010, 16:35
To że Guła się nie sprawdza to nie jego wina. To wina tych idiotów, którzy odpowiadają za jego leczenie. Gdyby mógł grać, na pewno pomógłby Wiśle.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2010, 11:42
Miedzy zwolnieniem pracownika zatrudnionym na umowę o pracę a zwolnieniem piłkarza zatrudnionym na podstawie kontraktu jest duża różnica...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2010, 11:55
rafil napisał(a):Wyświetl post
To że Guła się nie sprawdza to nie jego wina. To wina tych idiotów, którzy odpowiadają za jego leczenie. Gdyby mógł grać, na pewno pomógłby Wiśle.
Koleżko sympatyczny, to, że Garguła nie gra to nie wina lekarzy i rehabilitantów, tylko kogoś znacznie znacznie wyżej

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.03.2010, 12:03
Dziś w Cafe Futbol mówili, że kandydatami na prezesa w Wiśle są: Basałaj, Mielcarski i Placzyński. Ciekawe na ile są to fakty a na ile tylko spekulacje.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.03.2010, 12:13
Konkluzją tego programy było że Pan Cupiał powinien zainwestowac w baze,szkolenie swojego narybku a nie ściagac 3-rzędnych zawodników z zagranicy których juz nigdzie nie chcą, bo jakby mieli umiejętności to by znelźli sobie bogatsze kluby u siebie a nie przyjeżdzali do Polski.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 14.03.2010, 14:18
Co dobitnie pokazuje przyklad Hristova, wzielismy go a nie gra. Lepsi od niego okazali sie Boguski i Brozek czyli zawodnicy kompletnie bez formy. To kolejny argument przecwko Skorzy, nie liczac wynikow, braku pozytku z ME itp.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.03.2010, 17:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Koleżko sympatyczny, to, że Garguła nie gra to nie wina lekarzy i rehabilitantów, tylko kogoś znacznie znacznie wyżej
Znaczy twierdzisz że Boss lub ktoś blisko niego blokuje Gułę?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów