|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pełna zgoda ale za darmo albo za pół-darmo sie ich następców nie znjadzie co by podnieśli poziom gry.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ostatnich 10 okienek transferowych można skwitować jednym, tylko jednym... transferem
Transfery: PRZYSZLI: » Marcin Juszczyk (AS Néa Salamís Ammochóstos) - półroczny kontrakt Hahahahaha :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cóż teraz jest dobry moment do negocjacji z Regginą
Zbić cenę połowę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak powinniśmy się ich pozbyć ile jeszcze mamy czekać aż zachwycą w lidze to nie są zawodnicy na Mistrza Polski blokują tylko młode talenty.Taka Polonia Warszawa chętnie by ich wzięła i było by trochę kasy.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełkowi kończy się niedługo kontrakt. Albo zaakceptuje liche zarobki adekwatne do umiejętności, albo niech sobie szuka innego klubu(kontrakt kończy mu się chyba w grudniu).
Łobodziński ma chyba kontrakt motywacyjny. Ale gdyby była możliwość sprzedania za tyle co kupiliśmy to jak najbardziej sprzedać i kupić jakiegoś młodego chłopaka na ławkę. Diaza bym zostawił. Chłopak jest uniwersalny. Wcale nie gra tragicznie chociaż napewno nie powinien mieć miejsca zagwarantowanego w składzie jak to ma teraz. Jirsak- niestety ale Tomek mnie poprostu zaczyna denerwować. Moim zdaniem trzeba go sprzedać, albo najpierw wypożyczyć gdzieś żeby cena troszkę wzrosła a potem sprzedać. No i oczywiście należy pożegnać Jopa po sezonie. Tak więc moim zdaniem w następnym okienku należy wykupić Alvareza (po zbiciu ceny), kupić defensywnego pomocnika i skrzydłowego (po sprzedaniu Łobodzińskiego). Takie moje zdanie. Bramkarza- podpisać Jurka Dudka na rok ![]() Resztę zostawić i postarać się zdziałać coś w lidze europejskiej. Piłkarze których należy zostawić: Singlar Alvarez Marcelo Głowacki Cleber Pi.Brożek Diaz Kirm Sobol Boguski Pa.Brożek Hristov Małecki Mączyński Burliga Garguła Ba(jeżeli potwierdzi umiejętności) - mimo wszystko jest tu paru dobrych chłopaków. Moim zdaniem najmniej byśmy stracili wymieniając z kimś Jirsaka np. na jakiegoś środkowego obrońcę+ dopłata.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 06.03.2010 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wzmocnienia tej zimy też były potężne; jeden już kontuzjowany (Ba) a drugi załatwiony za pięc dwunasta chyba sie nie zaaklimatyzował (Hristov), pozatym raczej cudów sie po nim nie spodziewam bo te bramki co strzelał to było 3 lata temu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ale mniejsza o niego. Przynajmniej biega i mu się chce. Najśmieszniejszy jest ten transfer Christowa. Skoro ja w 10 minut mogłem się dowiedzieć od fana Levskiego, że koleś jest chujowy. A Wisła go przedstawia jako kozaka, to jakim cudem ma być w tym klubie dobrze ? Oni wiedzą w ogóle co robią ? ![]()
.
. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Inaczej: powaznych transferow nie robi sie za piec dwunasta.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
może w Jadze, Lechu, Arce itd czytaja transfermarkt (bo przeciez statystyki goli i asyst nic nie znaczą...), a u nas uparcie szuka sie na własną ręke, albo menagerowie nam wpychają tych zawodnikow.szkoda, ze nie szukamy ludzi np w 2 lidze holenderskiej którzy strzelaja w jednej rundzie po 10 bramek ? (Tshibamba strzelił 5, Wisła MOŻE sprowadzać lepszych zawodnikow z wiadomych względów, prestiż, kasa, perspektywy). Juz nie wspomne o innych ligach. Pamietajcie że Arka ma jeszcze Mawaye, lepszego piłkarza od Tshibamby (teoretycznie), niech dojdzie mu tylko certyfikat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Masz rację z tym , że takich piłkarzy na zachodzie jest mnóstwo. Wystarczy sobie popatrzeć na zaplecza drużyn takich jak Barcelona, Lyon, Ajax, PSV ilu młodych piłkarzy odchodzi co roku z tych klubów za darmo. Tylko dlatego, że przebić się w takim zespole do pierwszego zespołu jest bardzo trudno. A że nie mają wyrobionej marki nikt się nimi nie interesuje. To jest właśnie pomysł na politykę transferową mniej zamożnych klubów, aby sprowadzać młodych piłkarzy wyszkolonych w dobrych klubach tj. w/w. W polskiej lidze jest mu się łatwiej wypromować i zyskać na cenie. Trzeba popatrzeć prawdzie w oczy. w tych czasach piłka nożna to biznes, transfery, reklamy itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jeśli idziemy już tym krokiem, że bierzemy piłkarzy z kartą na ręku to ja się pytam czemu nie wrócił Franek? Jak tak teraz oglądam mecz Śląsk-Jaga, to Franek pokazuje się wiele lepiej niż nasi obecni ''napastnicy'', niestety takiej skuteczności, instynktu, techniki Paweł Brożek nie będzie miał, bo tego już się nie da wytrenować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bo tutaj nadal dziala stry system ze nowy pilkarz ktory przychodzi za darmo i do tego jest "no-namem" w porownaniu do innych nie moze dostac sumarycznie wiecej niz najlepiej oplacany w danej formacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wojciech Kowalczyk na weszlo.com
Cytat:
i sądze, że jest równie prawdziwy o sytuacji Wisły Oczywiście nie trzeba się zgadzać wklejam w kwestii przemyślenia ostatnich wyników i sytuacji sportowej naszego klubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Bo kto tam może być zagrożeniem dla kogokolwiek z pierwszego składu? Juszczyk dla Pawełka? A może ktoś z trójki Chrapek, Burliga, Rado. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Żałuje ze Tomek Frankowski nie przyszedl do nas, tylko do Jagi.
Nie patrze tutaj na przeszłosc i zachowanie zawodnika, tylko na to co prezentuje w naszej lidze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przecież przyszedł, trenował z nami gdy nie miał klubu, były luźne rozmowy ale nie był nam wtedy potrzebny i się nie dogadali.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Potrzebny może i był ale pewni ludzie zablokowali jego przyjście. Temat ten był wielokrotnie poruszany więc nie ma co go odgrzebywać bo już wszystko zostało powiedziane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dla mnie zupełnie nie zrozumiałym jest czemu taki zajebisty gość jak Onyszko trafił do Wodzisławia, a nie do Wisły.
Gdy byłem mały miałem go za niezłego bramkarza - na polską ligę. Teraz, gdy wrócił mam go za przekozaka i solidnego bramkarza. Do tego ma taki sam sweter, jak ja, więc propsy forevah ![]() Jak dla mnie lepszy od Pawełka, o Juszczyku już nie wspominając. A były głosy, żebyśmy go wzięli, były.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zgodze sie. naprawde nie wiem jak mozna sie tak osmieszac i ktos kto za to odpowiada to powinien rowy kopac a nie zarzadzac w tym klubie. inni jakos szybko znalezli(Lubin ,Odra) a my mamy Pawelka i Juszczyka czyli gorzej juz byc nie moze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mamy czołówke najgorszych bramkarzy w PL. brakuje tylko cabaja zebysmy mieli 3 medalen na podium.
Litości
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.03.2010 o godz. 09:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pamiętam jak Franek był u nas na testach przed podpisaniem kontrakty z jagą... ale z tego co pamiętam to Skorża uznał że: 1. wiekowy a po 2. nie przygotowany do rundy... tak mówił w wywiadzie po meczu kontrolnym w którym sprawdzał Franka... chyba z Zabrzem.
Z Onyszką pewnie by było tak jak ze wszystkimi niemal piłkarzami z polskiej ligi... w poprzednich klubach zarabiali 50tyś zł. a przychodząc do Wisły żądają 200tyś ojro. (przykład R. Lewandowski) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
To zle pamietasz, Skorza bardzo chcial Franka w Wisle... Bardzo go namawial zeby choc poszedl na jedna rozmowe z zarzadem, ale pozniej cos tam wywiady byly z Frankiem ze nikt czasu nie mogl znalesc..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Taki Onyszko dla nas w tym momencie to byłoby wybawienie,spokój. To byłoby coś. Wygląda na takiego co by wzbudzał respekt u naszych obrońców. No ale dla nas ściągnąć bramkarza to himalaje. Dla wiejskiej Odry to pikuś.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Schafer i Wisła To jak Klinsman i Bayern jeden sezon i odstrzał i w przypadku Wisły kłopoty finansowe przecież Niemiec będzie chciał transferów znając życie dostanie wolną ręke ws transferów tylko problem pojawi sie gdy w gre wejdą transfery za gotówke bo raczej takich zawodników i takie transfery będzie wolał Niemiec druga sprawa kilku zawodników bedzie musiało odejść żeby znalazła sie kasa na transfery i Cupiał będze miał wtedy jeszcze większy problem teraz pytanie Kto pójdzie za Skorżą zawodnicy mówia że stoją murem za Skorżą to pytanie kto odejdzie razem z nim Brożek,Małecki,Sobolewski ,Głowacki a może Marcelo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|