The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2010, 13:09
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Nie, to beda miejsca dla prezesów

A tak powaznie, to czy telebim nie bedzie zaslaniac widocznosci z gornych rzedow, hmmm..
Nie nie bedzie zasłaniał
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.03.2010, 13:09
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Nie, to beda miejsca dla prezesów

A tak powaznie, to czy telebim nie bedzie zaslaniac widocznosci z gornych rzedow, hmmm..
Telebim nie będzie zasłaniał. Ostatnio jak byłem na stadionie to zza płotu widziałem miejsca w ostatnim rzędzie więc boisko będzie na pewno widoczne. Szkoda że telebimu nie umieślcili pod większym kątem żeby zwiększyć komfort oglądania

MarciN90 napisał(a):Wyświetl post
powiedzcie mi ile na jednej trybunie ma byc masztów oświetleniowych? słyszałem że 5, potem że 6-7 i sam nie wiem i to prawda ze pod dachem tez ma byc jakies male oswietlenie na trybune? najlepiej jakby ktoś wkleił tutaj projekt CAŁEJ konstrukcji dachu na C bo niedawno tu byla przy okazji telebimu ale tylko czesciowa, bodajze z 3 masztami
Kilka stron wcześniej było zdjęcie projektu (str 255)
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.03.2010, 13:32
Przeglądając kamerki można zauważyć, że są już 4 maszty oświetleniowe i 5 w trakcie podnoszenia
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.03.2010, 14:16
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że telebimu nie umieślcili pod większym kątem żeby zwiększyć komfort oglądania
O jakim kącie mówisz, telebim na wschodniej będzie dla oglądających na zachodniej i vice versa.
Chyba że miałby być od strony widowni zamontowany, co było by czymś idiotycznym.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 06.03.2010, 14:19
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
O jakim kącie mówisz, telebim na wschodniej będzie dla oglądających na zachodniej i vice versa.
Chyba że miałby być od strony widowni zamontowany, co było by czymś idiotycznym.
Chodzi mi o to żeby odchylić go o 20-30stopni od pionu tak żeby obraz był lepiej widoczny dla parteru, a poza tym jeden rząd wiecej siedzący za telebimem widziałby ten po drugiej stronie
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 06.03.2010, 14:25
Jeżeli pochylenie miało by sprawić że ostatni rząd widziałby telebim, to było by to sensowne, ale nie o 20-30 stopni ale ok 10-15 powinni odchylić, żeby nie pogorszyć widoczności dla kibiców na 2 poziomie.
A na ile pewne jest to że ostatni rząd ma zasłoniętą widoczność na przeciwległy
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2010, 15:47
Przeglądając dzisiaj zdjęcia zauważyłem coś bardzo ciekawego a zarazem zaczęło mnie nurtować czy ów "rozwiązanie" zostanie tak jak widać na zdjęciu:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

Tam gdzie jest łączenie dachu z narożnikiem widać wyraźną szczelinę.I pytanie czy to tak zostanie czy zostanie zamaskowane....
Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?).
Wie ktoś coś na ten temat ?
Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.03.2010, 15:52
Było już o tym mówione na poprzedniej stronie. Z całą pewnością zostanie to połączone innymi elementami dachu, tylko zaczęli oni to "składać" od strony 3 maja
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.03.2010, 15:53
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?).
Wie ktoś coś na ten temat ?
Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda.
Dlaczego ma przeciekać?
Tam już jest pokrycie dachu na całej powierzchni dachu oprócz tej szczeliny?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2010, 16:01
Ok dzięki za odpowiedź.
Szukałem na poprzednich stronach ale widocznie przeoczyłem.
A pytałem bo na budowie nic mnie już nie zdziwi.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.03.2010, 09:12
Jeżeli chodzi o poróenanie to jednak stadion Lecha to prawdziwy gniot. Moim zdaniem mimo wszystkich zastrzezen stadion Wisły robi dużo lepsze wrazenie przynajmniej podczas transmisji TV.

Cytat:
Wygrało PGE, które za swoje logo na fasadzie i prawa do reklam wewnątrz obiektu przez najbliższe 5 lat zapłaci 35 milionów złotych, czyli 7 mln rocznie.
W interpelacji Olszówki jest zapytanie czy nazwa stadionu będzie na sprzedaż przez operatora. Na pewno nikt tyle nie da bo nie będziemy areną ME2012 ale 20-25 mil może da się uzyskać?
Tyle, że to jest 5 letni zysk itp. Powiedzmy sobie szczerze, raczej nie zanosi się na to żeby Wisłę było stać(Telefonikę) na takie inwestycje. Choć z drugiej strony byłaby to ciekawa forma wsparcia klubu przez Cupiała A w odległym terminie przecież można na tym zarobić.

Chyba czekają nas ostre negocjacje na linii Wisła(Cupiał)- Miasto (dobrze, że jest wsparcie Olszówkii). Pewnie jeżeli miasto zgodzi się pokryć jeszcze trochę kosztów to Wisła zostanie operatorem. Wierzę, że cała sprawa skończy się jeszcze z korzyścią dla Wisły.

Może Majchrowski liczy, że ktoś go lekko pogłaszcze(wiecie o co chodzi)...

Okazuje się, że miasto dopłaciło 30 mil brakujących do budowy z tych pieniędzy, które miały iść na IT i resztę. Piękna sprawa.
A teraz udają greka, że nie planowali w budżecie pieniędzy na te sprawy. A za wszystko ma zapłacić Wisełka
Jeszcze się burzą, że po tych zmianach Wisła też zmieniła zdanie i nie chce być operatorem.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 07.03.2010 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2010, 11:29
Mam prosbe. Zanim cos napiszecie przegladnijcie temat bo niektore sprawy powracaja co dwie strony i sa w kolko omawiane. Potem w tym tloku gina istotne informacje.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 07.03.2010, 11:37
Na wschodniej dzisiaj pracują, jestem pod wrażeniem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.03.2010, 11:39
Widzę, że po raz pierwszy w Niedzielę także pracują. Dzisiaj od 7 rano zamontowali już piąte ramię oświetleniowe. Jestem zdziwiony pozytywnie.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.03.2010 o godz. 12:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2010, 12:08
Tak się zastanawiam skoro dziś w niedzielę pracowali przy 5 maszcie oświetleniowym a wychodzi na to że to jest ostatni maszt na C , ten największy dźwig przejedzie jutro do składania zachodniej?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.03.2010, 12:10
Nie jest to ostatnie ramię. Na jednej trybunie ma być 7 masztów oświetleniowych.

Edyta:

Ciekaw jestem, czy te maszty na razie są tylko montowane, czy również od razu podpinane do sieci elektrycznej? Kiedy moglibyśmy się spodziewać "próby" oświetlenia?

Edyta vol. 2

Czy na dachu jest już to pleksowe poszycie? Bo na stopniach nie widać ani śladu śniegu, mimo iż na boisku jest go pełno.
Ostatnio edytowane przez rafalek : 07.03.2010 o godz. 12:19.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:28
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.03.2010, 12:31
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
W interpelacji Olszówki jest zapytanie czy nazwa stadionu będzie na sprzedaż przez operatora. Na pewno nikt tyle nie da bo nie będziemy areną ME2012 ale 20-25 mil może da się uzyskać?
To akurat nie ma większego znaczenia. Podczas Euro stadiony nie mogą używać nazw komercyjnych. Nazywane są po prostu w stylu: "Euro 2012 Stadium Poznań". Tak było m.in. w Niemczech, gdzie wiele stadionów ma nazwy komercyjne.

Gorzej, że wokół tego stadionu nie ma dobrej atmosfery, bo i trudno żeby była przy takich jajach. A dopiero czeka nas afera związana z brakiem 50-70 mln na IT, trybunę północną i uporządkowanie terenów na miejsca postojowe. Dym w Radzie Miasta będzie potężny. A w związku z tym mało prawdopodobne, by któraś z firm miała ochotę firmować swoją nazwą coś skompromitowanego w opinii publicznej i jeszcze za to płacić.

edit

filip74 napisał(a):Wyświetl post
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji.
Będzie siedem masztów:

PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio edytowane przez rav : 07.03.2010 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.03.2010, 12:47
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów.
Niemożliwe, że będzie tylko 5 masztów, bo już jest 5, a nie rozciągają się na całej długości dachu. Zapewne będzie ich 7, a na wizualizacjach jest błąd.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:52
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...ca89a12a26c093 ciekawe dlaczego ten masz ma mniej lamp? Będą one dokręcane później? Nie żebym się czepiał
I
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 07.03.2010, 13:02
Proud napisał(a):Wyświetl post
Niemożliwe, że będzie tylko 5 masztów, bo już jest 5, a nie rozciągają się na całej długości dachu. Zapewne będzie ich 7, a na wizualizacjach jest błąd.
No nic ja jednak będę upierał się przy 5 masztach , myślę że jutro będzie już wszystko jasne.
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E .
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 07.03.2010, 13:05
No nic ja jednak będę upierał się przy 5 masztach , myślę że jutro będzie już wszystko jasne.
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E .
to chyba nie problem przestawić lampy zeby swiecily w inne miejsce?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 07.03.2010, 13:08
W każdym razie te 5 które już są na górze rozstawione są zaraz od końca dachu D do początku dachu E.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.03.2010, 13:12
Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 07.03.2010, 13:21
ja słyszałem od osoby z klubu, że ma być 5 masztów i dodatkowe doświetlenie z "pod dachu"
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 07.03.2010, 13:33
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.
Niesymetrycznie rozstawione to one są patrząc na kamerkę która trochę przekłamuje.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.03.2010, 14:11
Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 07.03.2010, 14:13
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc?
marzec jeśli dobrze pamietam :]

Cytat:
Czat z Prezydentem:

Pytanie również o dzień otwarty na stadionie:

OBIECUJĘ, ŻE W MARCU ZORGANIZUJE DZIEŃ OTWARTY NA BUDOWIE STADIONU.
Ostatnio edytowane przez Kamil : 07.03.2010 o godz. 14:15.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.03.2010, 14:14
wg jego odpowiedzi na jedno z zapytan radnego Olszówki ma to byc marzec.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 07.03.2010, 16:20
Znając prezydenta to zrobi dzień otwarty w jakiś poniedziałek między 10 a 14
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów