The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2010, 17:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sensu pytać "Co się stało?", bo nic nowego od czasu Levadii się nie wydarzyło.
Dokładnie. Mieliśmy w poprzedniej rundzie kupe szczęście i jakoś mimo fatalnej gry ugrywaliśmy 3 pkt i byliśmy liderem. Do obrońców Skorży pytanie? Czy może oglądać gre Wisły? Bo dla mnie jest to męczenie oczu. Gdzie jakaś finezja, polot? TRAGEDIA
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.03.2010, 17:52
Jak przyjdzie lepszy trener (np. a`la Petrescu) to piłkarze zaczną płakać i się skarżyć, że jest za ciężko... więc jaki sens zmieniać trenera.

To błędne koło ...
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.03.2010, 17:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
za to Twoja wypowiedz pelna kultury... i co to krytykowanie da? Nic, tylko zwieksza sie cisnienie i narastaja napiecia. To ze user x napisze ze pilkarze graja bez ambicji a trenera powinno sie zwolnic to cos da?
Hmm nikomu nie każę walić kijem w ryj, ryj to ma świnia a co do krytyki, skoro user x nie może krytykowac bo po co to przyjmijmy zasady klasycznego PRLu ....

Wisła grała świetnie, to nic że przegralismy dwa mecze na Wiosnę to nic że najprawdopodobniej stracimy lidera a Lech doskoczy na 2 pkt ważne żebyśmy kibicowali i tłumnie przyszli na nowy stadion a nawet jak przegramy z ostatnia drużną w lidze to zaśpiewamy nic się nie stało i wywiesimy transparent 1 000 000 % dla Skorży.

a jeśli i to będzie źle to zlikwidujmy internet .....

Odpowiedz sobie na pytanie po co oglądasz mecze Wisły po to żeby oglądać czy po to żeby oglądać dobrze grającą ambitną drużynę a wtedy wyniki przyjdą same a nawet jeśli się przegra to taki jest sport. Przegrać można z każdym ale po walce i po dobrzej grze. a za grę odpowiada trener i zawodnicy a to że drużyna gra bez polotu sensu i ochoty to chyba widzi każdy no chyba że ogladamy inne mecze
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.03.2010, 18:05
raindog napisał(a):Wyświetl post
LECZ NIE WIDZIAŁEM BRAKU POMYSŁU NA GRĘ!
To wyjaw mi ten pomysł, bo może ja go przeoczyłem

EDIT:
element napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=d6fFXre5nMY
Tyle że żadna z "hej do przodu i na nich" nie wpadła.
To taki sam pomysł jak: "Może wejdziemy na boisko i pokopiemy piłkę".
Oddawanie piłki Arce przez Marcelo czy Głowę, nie jest żadnym pomysłem na grę.
Powód: bo element
Ostatnio edytowane przez wislacki : 06.03.2010 o godz. 18:17.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.03.2010, 18:13
Post korzycha trafny, ale jednoczesnie dajacy dowod na potwierdzenie tego o czym wczesniej mowilem i jednoczesnie dajacy odpowiedz gdzie lezy problem. Problemem tutaj sapilkarze, na pewno nie gorsi od reszty klubow z czolowki(choc poza Brozkiem Pawlem, Maleckim, Kirmem, Diazem, Marcelo tutaj na ten moment nie ma nikogo lepszego kogo moglibysmy postawic wyzej lub chocby na rowni z reszta pilkarzy innych klubow). Jak napisalem o Kosowskim i jego wplywie na druzyne mialem wrazenie ze ten post przeszedl bez echa na forum.

Mowicie ze taktyke bierze sie i ustawia pod wykonawcow a nie wykonawcow do mysli szkoleniowej. Zapytam lopatologicznie: stadiony buduje sie mysla wykonawcow czy bierze sie wykonawcow do mysli architekta? Analogia jak najbardziej na miejscu, bo popatrzmy kim ma grac Skorza zeby to jakos wygladalo z przodu. Brozek grajacy zupelnie inaczej niz w rundzie jesiennej tylko czekajacy na pilki zero cofniecia sie po nia i rozegrania, Malecki z odsakujaca pilka od nogi oddychajacy we wczorajszym meczu w okolicy 60 minuty dupskiem juz a nie rekawami nawet, Diaz? to defensywny pilkarz, Sobol to samo holujacy pilke, Boguski? Brak mu jeszcze ogrania i troche sie oszczedza widac to po nim. Christov? Nie zgrany z druzyna. Jedynie Kirm wczoraj robil za 11 pilkarzy, ale widac bylo tez po nim ze mial srodowy mecz jeszcze w nogach. I gdyby jeszcze mu to sie udawalo ze 100 procentowym skutkiem to by sie o niego bily Real z Barcelona a nie gral w tej zapazdzialej lidze.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.03.2010, 18:21
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Mowicie ze taktyke bierze sie i ustawia pod wykonawcow a nie wykonawcow do mysli szkoleniowej. Zapytam lopatologicznie: stadiony buduje sie mysla wykonawcow czy bierze sie wykonawcow do mysli architekta? Analogia jak najbardziej na miejscu, bo popatrzmy kim ma grac Skorza zeby to jakos wygladalo z przodu. Brozek grajacy zupelnie inaczej niz w rundzie jesiennej tylko czekajacy na pilki zero cofniecia sie po nia i rozegrania, Malecki z odsakujaca pilka od nogi oddychajacy we wczorajszym meczu w okolicy 60 minuty dupskiem juz a nie rekawami nawet, Diaz? to defensywny pilkarz, Sobol to samo holujacy pilke, Boguski? Brak mu jeszcze ogrania i troche sie oszczedza widac to po nim. Christov? Nie zgrany z druzyna. Jedynie Kirm wczoraj robil za 11 pilkarzy, ale widac bylo tez po nim ze mial srodowy mecz jeszcze w nogach. I gdyby jeszcze mu to sie udawalo ze 100 procentowym skutkiem to by sie o niego bily Real z Barcelona a nie gral w tej zapazdzialej lidze.
Demagogia, demagogia, demagogia.

Zobacz, jakie asy grają w Arce, Bełchatowie czy Cracovii. Nasi piłkarze to czołówka ligi - a że liga jest sportowo za Cyprem, gdzieś w okolicach Estonii czy Azerbejdżanu... Umówmy się - żądanie nie wiadomo jakich piłkarzy żeby ograć kompletnych leszczy to jakaś kpina.
Nie, nie przekonasz nikogo, że Wisła jest za słaba kadrowo na naszą ligę.

A skoro już jesteśmy w temacie, to czekam na argument o wysokim napastniku. No wiecie - gościu, co będzie zbijał balony w polu karnym. Tak się przecież gra na całym świecie.

EDIT: Osobiście nie widziałbym problemu, gdyby porażki Wisły wynikały z pecha, gdybyśmy mieli multum sytuacji, których nie wykorzystaliśmy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.03.2010 o godz. 18:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.03.2010, 18:29
Cytat:
Odpowiedz sobie na pytanie po co oglądasz mecze Wisły po to żeby oglądać czy po to żeby oglądać dobrze grającą ambitną drużynę a wtedy wyniki przyjdą same a nawet jeśli się przegra to taki jest sport. Przegrać można z każdym ale po walce i po dobrzej grze. a za grę odpowiada trener i zawodnicy a to że drużyna gra bez polotu sensu i ochoty to chyba widzi każdy no chyba że ogladamy inne mecze
ale nie mozna ublizac trenerowi i np takiemu Diazowi i pisac wypie..., odejdz juz. Dajmy na to ze Skorza w tym sezonie nie zdobedzie mistrza a mimo to zostanie w Krakowie. Za rok zdobywa Mistrza i co znowu jest supe i fajny? Ludzie dajcie spokoj. Jak jest fajnie to dobrze, mozna sie cieszyc ze zwyciestw ale jak jest zle to nie przesadzajcie zbytnio z krytyka trenera i pilkarzy ktorych kilka mies temu nosilibyscie na rekach i prawdopodobnie za kilka albo kilkanascie miesiecy znowu ich bedziecie po nogach chcieli calowac. Trener i nasza druzyna ma problemy i nie pora pisac Skorza wypierdalaj tylko cos wymyslec aby było lepiej.
Ja nie chce bronic zaciekle Skorzy bo ma swoje wady ale o tak jak kazdy trener ale nalezy mu sie troche szacunku za to co zrobil. No ale moze jednak Leo mial racje i w Polsce jest sie albo Bogiem albo gownem

A mecze ogladam głownie po to zeby uslyszec doping ABG. Wczoraj byl mecz bez publicznosci i zygac sie chcialo jak slychac bylo tylko komentatorow i zadnych okrzykow w tle nie bylo. Super gry w naszej lidze to juz nie ma od paru lat i chyba predko nie bedzie. Jak pilkarze beda grac ładna pilke dla oka i beda zdobywac kolejne mistrzostwa to bedzie super ale jak nie to i tak bede im kibicował. Ch.. z wynikami ...
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.03.2010 o godz. 18:32.
koyoot
Senior Member

Stary 06.03.2010, 18:29
Nie chodzi mi o to by zadac niewiadomo jakich pilkarzy. Tylko jednego ktory bedzie umial minac przeciwnika na skrzydle i jednego ktory umial bedzie w srodku rozegrac pilke a przede wszystkim jednego goscia ktory wymusi swoimi podaniami wiecej ruchu z przodu. Wisla kadrowo nie jest slaba. Ale moim zdaniem nie jest tez najmocniejsza w Polsce.

Niestety jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba to zbytnie zapatrzenie Skorzy w Lige Wloska, tam przewaznie sa takie drwale w ataku coby zbic ta pilke by drugi mogl strzelic.
barteqTS
Member

Stary 06.03.2010, 18:46
Mamy dwóch takich piłkarzy Gargułę, którego w zasadzie świadomie kupiliśmy wiedząc jak u niego ze zdrowiem, i Ba którego bardzo szybko wykończyły treningi w Wiśle.

Niestety na tą chwilę widać że najmocniejsi nie jesteśmy w zasadzie w żadnej formacji, a takiego kwartetu jak Kriwets, Stilic, Peszko, Lewandowski nawet po wyleczeniu kontuzji mieć nie będziemy. Ba i Kirm wyglądają równie dobrze ale Łobodziński czy Małecki to nie Peszko a Brożek, nad czym ubolewam nie jest tak dobry jak Lewandowski i nie chodzi mi tu o aktualną dyspozycję, ale o czysto piłkarskie umiejętności.
Ale to temat o trenerze więc na tym może poprzestanę.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.03.2010, 18:48
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi mi o to by zadac niewiadomo jakich pilkarzy. Tylko jednego ktory bedzie umial minac przeciwnika na skrzydle i jednego ktory umial bedzie w srodku rozegrac pilke a przede wszystkim jednego goscia ktory wymusi swoimi podaniami wiecej ruchu z przodu. Wisla kadrowo nie jest slaba. Ale moim zdaniem nie jest tez najmocniejsza w Polsce.

Niestety jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba to zbytnie zapatrzenie Skorzy w Lige Wloska, tam przewaznie sa takie drwale w ataku coby zbic ta pilke by drugi mogl strzelic.
Jak Skorży brakuje takich gości, to co ma powiedzieć Pasieka?

Tak jak pisze Wolfy, nie mieliśmy wiele klarownych sytuacji. Jeden, czy dwa celne strzały to za mało jak na Mistrza Polski. Tu nie chodzi o brak skuteczności. My po prostu mamy problem z konstruowaniem ataków. Wszystko wynika z przypadku i indywidualnych zagrań pojedynczych zawodników. Ja nie widzę nadziei na lepsze wyniki...gramy słabo i skuteczność nie ma tu wielkiego znaczenia. Z Arką mieliśmy jakieś sytuację, ale z lepszym zespołem możemy mieć jedną przypadkową akcję.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
barteqTS
Member

Stary 06.03.2010, 18:51
Proud napisał(a):Wyświetl post
Jak Skorży brakuje takich gości, to co ma powiedzieć Pasieka?
Mecze w poprzedniej rundzie, jak i ostatnie dwa pokazują że przeciwko nam nie potrzeba wystawiać piłkarzy o nie wiadomo jak wysokich umiejętnościach. Wystarczy grać z zaangażowaniem, pressingiem na całym boisku i nasi nie wiedzą co zrobić. Tak grał Bełchatów, tak grała Arka,a za tydzień jedziemy do Białegostoku..
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2010, 18:52
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ilu jest na swiecie trenerow? To ze Ty nikogo nie znasz to nie znaczy ze w klubie takze.
to wezmy pierwszego lepszego byle Skorze wywalic! ciekawe jaki dobry trener bedzie chcial przyjsc do Wisly? chyba Bakero
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.03.2010, 18:58
http://www.weszlo.com/news/4602 Uwielbiam weszlo.com. Ktoś musi rozliczac tych kopaczy z tego jakie farmazony opowiadają za każdym razem.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.03.2010, 19:01
Panowie, co wy tu wypisujecie?! Wisła za słaba jak na ligę polską? Na geniusz trenerski Pasieki i jego dyrektora sportowego, czytającego encyklopedyczną definicję przywódcy na konferencji prasowej? Na szarańcze Motyki, polskiego Mourinho, Chińczyka z odzysku w Legii, tabuny miernych grajków sprowadzonych z zachodniego szrotu?

Przecież w tej lidze jedynie Amika prezentować może poziom pozwalający na nawiązanie walki ze średniakami europejskimi. Legia prezentuje zbliżony do naszego poziom, Ruch podryguje, reszta to absolutne dno, co ja mówię - muł. Drużyny grające antyfutbol. Co oglądam polską ligę, to chce mi się płakać. Nie płaczę, bo mam równocześnie nudności. I my mamy się bać rywali w tej "lidze".

Nie, my mamy piłkarzy jak na tą marną ligę wybitnych. Marcelo i Głowacki to najlepsi stoperzy, Sobolewski przed kontuzją był najlepszym defensywnym pomocnikiem ligi, podobnie jak Brożek najlepszym napastnikiem. Potencjał Boguskiego i Małeckiego olbrzymi, do tego niewykorzystany potencjał Kirma, świetnego w reprezentacji. Kadrę uzupełniają solidni: Diaz, Brożek Piotr, Alvarez. Tylko Pawełek jest słabym ogniwem.

Ci zawodnicy powinni ograć przedostatnią w tabeli Arkę, grając na równej jak stół murawie na Hutniku z palcem w zadku. Jasne, mogli mieć pecha. Stracić punkty po 10 zmarnowanych sytuacjach podbramkowych, 2 słupkach i jednej poprzeczce. Ale nie, przegrali bo byli zwyczajnie gorsi. I to jest przerażające.

Jasne, można mieć nadzieję że nagle forma wróci, nagle piłka zacznie naszych słuchać i pojawi się jakaś myśl taktyczna. Ale to chciejstwo podobne do tego, jak za Nawałki mieliśmy podbić ligę dzięki bramkom Tomasza Dawidowskiego. Ja osobiście w Skorżę nie wierzę. Nie, żeby serce nie chciało. Po prostu brak racjonalnych podstaw, by było lepiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.03.2010, 19:03
Tak chcecie trenera za granicy a my mamy przeciez Wlocha i jak jestesmy przgotowani fizycznie i 2 trener za granicy Bakero widze jak polonia gra to wole Skorze
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
daeclan
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 06.03.2010, 19:06
Sytuacja ze Skorżą jest trochę kuriozalna. On sam jak widać nie specjalnie panuje nad sytuacją, ale nerwowa zmiana trenera też pewnie na tych kilka kolejek przed finiszem, nie jest wskazana. Tak więc mimo wszystko trzeba bedzie trwać ze Skorżą do końca rozgrywek.
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 06.03.2010, 19:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie, my mamy piłkarzy jak na tą marną ligę wybitnych. Marcelo i Głowacki to najlepsi stoperzy, Sobolewski przed kontuzją był najlepszym defensywnym pomocnikiem ligi, podobnie jak Brożek najlepszym napastnikiem. Potencjał Boguskiego i Małeckiego olbrzymi, do tego niewykorzystany potencjał Kirma, świetnego w reprezentacji. Kadrę uzupełniają solidni: Diaz, Brożek Piotr, Alvarez. Tylko Pawełek jest słabym ogniwem.
.
Potencjał na papierze jest świetny ale chyba na dzień dzisiejszy każdy sobie zdaje sprawę że Brożek Boguski i Sobolewski nie grają na miarę swoich możliwości wiec zostaje Kirm i Małecki . Kirm wczoraj nieźle ale nie wytrzymał fiz. Małecki z GKS nie grał wczoraj zagrał przyzwoicie.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.03.2010, 19:25
Ja rozumiem, że obecnie prezentują oni słabą formę. Ale kto za to odpowiada?

Owszem, kontuzje rzecz przykra. Ale kontuzje są też w innych klubach. Spadek formy niektórych piłkarzy również. Problem w tym, że u nas wszyscy zawodnicy grają wyraźnie poniżej swoich realnych możliwości.

Brak myśli taktycznej na boisku to również nie jest błąd piłkarzy. Ja tej myśli taktycznej nie widzę u nas przynajmniej od roku.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 06.03.2010, 19:56
Ja rozumiem, że obecnie prezentują oni słabą formę. Ale kto za to odpowiada?

Owszem, kontuzje rzecz przykra. Ale kontuzje są też w innych klubach. Spadek formy niektórych piłkarzy również. Problem w tym, że u nas wszyscy zawodnicy grają wyraźnie poniżej swoich realnych możliwości..

nie wiem ile kontuzji odniesli ostatnio tacy odpowiednicy naszych liderów w Amice jak Krivets Peszko Lewandowski Stilic a strzelam że jeden Boguski wiecej sie leczył niż ta cała 4 , o Gargule nawet nie wspominam

czyja to wina nie wiem ale chyba piłkarze po wielomiesiecznych kontuzjach tak szybko do formy nie dochodza

Brak myśli taktycznej na boisku to również nie jest błąd piłkarzy. Ja tej myśli taktycznej nie widzę u nas przynajmniej od roku.
a ja widze mysl taktyczną , tylko fajnie to wychodzi jak to realizują zdrowy Brozek, Boguski Małecki i Kirm a nie cień Boguskiego Łobo Jirsak (obecnie gorszy od Łobo) czy zawsze słaby w ofensywie Diaz

Trzeba realnie spojrzec na sytuacje bez paniki, Skorża bez winy nie jest moze wystarczyło na jesień wygrac choćby jeden mecz z czołówką i mielibysmy inna sytuacje
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.03.2010, 20:12
Panowie a że tak spytam : W dupach się może tak nie poprzewracało? 2 majstry z rzędu - do wczoraj lider....Ile jest takich klubów w Europie?Przy Was to by Ferguson wyleciał.
Maniane grają - zgoda, taktyka - balonik na pole karne do Małeckiego czy Bogusia - zgoda.Skorży - kilka rzeczy zarzucę- wtopy z Estończykami czy parchami to by blamaż blamaży. Ale co wolicie majstra czy ładną grę.Wiem - to i to.Ale się nie da. Gramy cały sezon na wyjazdach i w tym roku mistrza może nie być.Każdy rozsądnie myślący przed tym sezonem to przewidywał.Jeszcze totalna plaga kontuzji.Ludzie! kontuzjowani byli lub są: Garguła,Singlar,Cleber,Sobolewski,Głowacki,Pa.Broż ek,Alvarez,Marcelo,Boguski- że nie wymienie kaleki Jopa.Dla mnie lider po rundzie jesiennej to była miła niespodzianka.
A Levadie,Tibilisi ,VAlerengi i inne blamaże bedą się zdarzały jeszcze nie raz nawet jak by tu sam imć Mourinho przyszedł
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.03.2010, 20:18
Jestem kolejnym zwolennikiem Skorży, który traci do niego cierpliwość. Staram się jednak podejść do Jego sytuacji patrząc z kilku perspektyw. Po pierwsze nikt Skorży nie odbierze 2 tytułów MP z Wisełką - objął rozbitą drużynę, zebrał ją z 8 miejsca i zdobył 2 mistrzostwa, wiecznie utalentowanego Brożka doprowadził do króla strzelców. Z drugiej strony totalnie schrzanił najważniejszą sprawę czyli - porażki z Levadią w pucharach. Teraz popatrzmy na skład osobowy i klimat do pracy. Skorża pracuje w klubie, w którym panuje bałagan organizacyjny. Uwidocznia się to zwłaszcza w sprawach transferowych. O ile sprzedać jakiegoś zawodnika, to decyzje zapadają szybko i chętnie, o tyle sprowadzić kogoś do drużyny jest ciężko i zawsze znajdzie się ktoś, kto chętnie postawi veto!
Przez cały okres przygotowawczy szuka się wśród ogórasów jakiegoś napastnika z kartą na ręką, zatwierdza się w końcu kogoś kilka godzin przed startem ligi. Powiecie zaraz, że Skorża jest managerem i to Jego wina- otóż wiemy, że ostateczne decyzje nie należą do niego. Wszyscy wiemy z resztą jak to wygląda - nie jest to napewno sytuacja komfortowa dla trenera. Ta drużyna gra bez typowego ofensywnego pomocnika i bez napastnika.
Kolejny temat, który wiąże się z tym poprzednim, to kontuzje. Często piszecie o przeciążeniach i to też zarzucane jest Skorży. Brożek uraz złapał w meczu, Garguła zerwał więzadła jeszcze w GKS i była to urazówka itd. itd
Są tutaj na forum osoby, które zarzucają Skorży, że nie stawia na młodych - no to wymieńmy - Boguski, Małecki, Marcelo - grają w pierwszej jedenastce. Grają, bo po prostu prezentują odpowiedni poziom i wygrywają rywalizację na swojej pozycji. Inni są albo za słabi sportowo albo zbyt mało ambitni, żeby to miejsce w drużynie sobie wyszarpać. Kokoszka zgrywał się na wielką gwiazdę, udzielał wielkich wywiadów jakim to jest kozakiem i że powinien grać i nie grał, bo był za cienki - pamiętacie od czego zaczynał Marcelo? Grzeczny, spokojny, wiedział gdzie jest jego miejsce, mimo, że sportowo bije Kokoszkę na głowę, ale dziś gra, bo jest po prostu dobry i udowodnił to. Brak młodych, ambitnych i naciskających mocno na pierwszą kadrę zawodników to jest problem tego trenera, ale to jest też problem polskiego sportu. Ci młodzi zamiast zapieprzać ostro i dążyć do sukcesów, to wolę zrobić klika zagrań, przygwiazdorzyć i wrzucić fotkę na NK.
I tak na temat warunków pracy Skorży można by jeszcze trochę pogadać.
Zarzucacie trenerowi, że bardzo dobrze zarabia - czy Wy sami lubicie jak ktoś zagląda Wam do kieszeni? Lubicie jak ktoś Was pyta ile zarabiacie? Czy kwestia wynagrodzenia, to jest Wasza sprawa? Czy Skorża spóźnia się do pracy? Czy opuszcza treningi? Zaniedbuje obowiązki? Przychodzi pod wpływem alkoholu? Odpowiedź na te pytania brzmi NIE, więc pracę swoją wykonuje wg. zawartej umowy i za to należą mu się uzgodnione w umowie pieniądze. Jeżeli Jego pracodawca nie będzie z wyników pracy zadowolony, to umowa zostanie rozwiązana.
Mnie też co raz bardziej bolą zęby podczas oglądania Wisły w akcji, ale krytykujcie troszkę spokojniej i uzasadniajcie to też jakimiś konkretnymi argumentami.
Barcelonie ostatnio wypadł ze składu Dani Alves, Ibra przytracił formę i drużyna zaczeła kuleć - nikt tam trenera od razu nie wieszał. W Wiśle na przestrzeni ostatnich miesięcy odchodzili wiodący zawodnicy i dzięki Bogu jakoś ta drużyna jeszcze daje radę - jednak okres rozsprzedawania się kończy, bo wartościowych zawodników zostało paru.
Skorżę można wywalić - pytanie brzmi - co dalej? Przyjdzie Michniewicz? Czy może przyjdzie trener-cudotwórca zza granicy? Powiedzcie jeszcze tylko co zrobi ten trener? Zatrudni prezesa z prawdziwego zdarzenia? Zbuduje bazę treningową? Dokończy budowę stadionu na czas, tak, żeby drużyna miała poczucie, że wreszcie gra u siebie?
Naprawdę nie jest to wszystko proste.
Moim zdaniem Skorża powinien wypić piwo, które naważył -czyli wypełnić kontrakt i dokończyć rozgrywki. Chyba, że przyjdą kolejne (1-2) porażki, wtedy należy się rozstać, bo to będzie oznaczać, że potrzebna miotła, która dowiezie drużynę do końca. Na razie dałbym możliwość naprawy sytuacji Skorży.
Osobny temat to, co dalej. Nie chciałbym być złym prorokiem, ale jeżeli organizacyjnie nie nastąpią w klubie zmiany, to powinniśmy zacząć się przyzwyczajać do gorszych czasów. Organizacyjnie mamy naprawdę partyzantkę i o ile można tak było bawić się do tej pory, to właśnie ten okres się kończy. Zobaczcie - pierwszy taki okres i ostrzeżenie mamy za sobą: kiedyś Wisła była jakimś zawodnikiem zainteresowana i ten już się cieszył i mówił głośno TAK! Dlaczego? Bbo przychodził do klubu gdzie była pewna kasa - płacili zawsze, i gdzie drużyna była mocna i grała o MP i puchary, więc można było się pokazać w pucharach i polecieć na upragniony Zachód. Teraz płacą podobne pieniądze, a nawet większe również w innych klubach i też płacą na pewno. Ten argument już odpadł.
Dlatego hasło "iść do Wisły" nie jest już jedyną ciekawą możliwością. Teraz zawodnik może wybierać z kasą, więc patrzy też jacy są kibice, jaka jest atmosfera i jak klub wygląda organizacyjnie. U nas karuzela z prezesami, karuzela z trenerami i dyrektorami, czasem Boguś się zdenerwuje na zawodnika i go odstrzela - tak było z Kłosem, tak było z Kosowskim. Naprawdę trzeba to wszystko poukładać,( ale to już jest temat na rozważania dla Bossa, nie dla nas) , bo inaczej naprawdę będzie nam smutno. Liga się rozwija i będzie się rozwijać - to pewne! Ja mam tylko cichutką nadzieję, że Cupiał podejmie rękawicę i, że będzie chciał pokazać, że potrafił nie tylko wygrywać ligę jak była słabiutka, ale, że pokaże, że potrafi wygrywać ligę już z mocnymi przeciwnikami - potrzeba do tego jednak wprowadzić zmiany od podstaw.
Trenerze Skorżo i piłkarze - prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Kibicowałem Wam i cieszyłem się jak zdobywaliście tytuły, a teraz kibicuję Wam i jestem z Wami mimo, że na tą Waszą grę nie da się na razie patrzeć...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.03.2010, 20:20
Co wy tak ****a z tym "majstrem"? Kiedy w Krakowie mówiło się na mistrzostwo "majster"? Ogarnijcie się, bo czyta się jak forum Amiki, cały czas tylko majster i majster. W Krakowie zdobywa się Mistrza, ewentualnie mistrzostwo lub tytuł, we Wronkach i okolicy zdobywa się majstra.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2010, 20:38
gigant napisał(a):Wyświetl post
Co wy tak ****a z tym "majstrem"? Kiedy w Krakowie mówiło się na mistrzostwo "majster"? Ogarnijcie się, bo czyta się jak forum Amiki, cały czas tylko majster i majster. W Krakowie zdobywa się Mistrza, ewentualnie mistrzostwo lub tytuł, we Wronkach i okolicy zdobywa się majstra.
Nauczyli się od pyrasów, nienawidzę tego słowa właśnie.
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 06.03.2010, 20:49
Teraz zaczynamy od zera , nie sadze aby Legia jutro straciła punkty z Odrą. Ciekaw jestem jak teraz Skorża ustawi drużynę na Jagę. Liczę na Issa Ba już w tym meczu. Dla Macka strata punktów będzie raczej stratą posady już. Ale cóż . Potrzeba nam chyba teraz innego sztabu , innej mentalności. Ale zobaczymy i ocenimy to dopiero po Piątku
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2010, 21:01
Teraz już nic nie mamy do stracenia, może być tylko lepiej. Albo ruszymy z formą i zaczniemy zdobywać punkty, albo trener zostanie zwolniony i na pewno wielu odzyska formę jestem pewien.
..
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2010, 21:02
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Teraz zaczynamy od zera , nie sadze aby Legia jutro straciła punkty z Odrą. Ciekaw jestem jak teraz Skorża ustawi drużynę na Jagę. Liczę na Issa Ba już w tym meczu. Dla Macka strata punktów będzie raczej stratą posady już. Ale cóż . Potrzeba nam chyba teraz innego sztabu , innej mentalności. Ale zobaczymy i ocenimy to dopiero po Piątku
mam wrażenie,że strata posady już nastąpiła.mimo,że lubię Skorżę,to wydaje mi się,że lepeij będzie (dla neigo również) jak po sezonie odejdzie.nie wydaje mi się żeby mógł z tym zespołem cos więcej osiągnąć.tu jest potrzebna świeża krew i to przede wszystkim na ławce.
dziękuję za uwagę
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2010, 21:16
Zastanawia mnie po co były te zgrupowania zagraniczne. Wisła wydała pewnie ze 100 tyś. euro na takie luksusowe zgrupowania. Po tym co nasi zawodnicy grają to wydaje mi się że lepszą lepszą formę osiągnęli by podczas zgrupowania na Syberii. Wysłać tam całą drużynę gwiazdorów, do tego z 500 kibiców Craxy, wpuścić ich wszystkich na 2 tygodnie do tajgi i zapewne kondycję nasi piłkarze po takim zgrupowaniu mieliby znacznie lepszą niż po Hiszpańskich wczasach. Zajeździliby wszystkich w lidze. Po to się wyjeżdża trenować w świetnych warunkach przez miesiąc żeby nie być zgranym Paranoja.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.03.2010, 21:17
gigant napisał(a):Wyświetl post
. W Krakowie zdobywa się Mistrza, ewentualnie mistrzostwo lub tytuł, we Wronkach i okolicy zdobywa się majstra.
Oni nie zdobywają tylko rok rocznie idą na tego majstra. Fakt ,wyrażenie fatalne.

Zgrać to się można na boisku sztucznym w Myślenicach grając sparingi z drużynami słowackimi. Naprawde nam jest potrzebny trener a nie Skorża.Gdzie nie spojrzeć to pod jego wodzą obiżamy loty dramatycznie. Do tego jak spoglądam na Chrisotva to nie wydaje mi się aby to był facet,który może coś ustrzelić w naszej lidze. No ale jak ktoś po przypaku Beto daje Skorży perogatywy do podejmowania decysji personalnch,to rewelacji spodziewać się nie można.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.03.2010 o godz. 21:21.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2010, 21:24
Ale trzeba przyznać ,że Skorża parę rzeczy nam załatwił ;
a)dawno nie przegraliśmy z Cracovia - postarał się
b) dawno nie przegraliśmy z Arką -też się postarał
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.03.2010, 21:27
kristos napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba przyznać ,że Skorża parę rzeczy nam załatwił ;
a)dawno nie przegraliśmy z Cracovia - postarał się
b) dawno nie przegraliśmy z Arką -też się postarał
Pierwszy raz od 13 lat przegraliśmy mecz na inauguracje. Też się postarał.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów