|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
rozsądne wyjście z nieciekawej sytuacji - zatrudnienie i ściągnięcie z USA - Piotra Nowaka
(gość ma wiedzę, pojęcie o piłce i pnie się w górę !!!) ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
No a jak inaczej
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowak i np Wałdocha ludzie którzy wychowali się na innych planetach jeśli chodzi o naszą kopaną
Wałdoch na dyr sportowego albo i do sztabu trenerskiego papiery przecież robi ![]() a Nowak jako głównodowodzący.. ehhh pomarzyć sobie można ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Żerował na Wiśle mimo że już w niej nie pracował więc nie ma mowy o jakimś porozumieniu. Poza tym jakim jest trenerem pokazał w Górniku, oczywiście nie ujmuję mu tego co zrobił dla klubu z Reymonta, ale miał on do dyspozycji dream team z prawdziwego zdarzenia który był nieosiągalny dla reszty stawki, która zresztą była wtedy zacofana i na tle Wisły wyglądali jak zagubione kaczuszki. Czasy się zmieniły i nie można ciągle żyć złudzeniami że jest Wisła i nikt więcej. Jak na razie to mamy problem ze stadionem, który powinien dać nam nową jakość i lepszą przyszłość, który zresztą trudno nazwać stadionem Wisły. A reszta? Wrocław + galeria handlowa = zyski do Śląska. Drużyna wywodząca się z Wronek, a grająca w Poznaniu w dobrych kontaktach z miastem. Legia również z biznes planem na przyszłość. Nie wspominając o Lechii czy chociażby nawet i Polonii w przyszłości. Wszystko się s.......iło przez stadion i brak jakiejkolwiek organizacji związanej z nim, nie na dziś dzień, a na następne lata. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie wygląda to za ciekawie. Chyba że Majcher pod przebraniem krasnala ze swoją załogą otrząsną łby. A piszę o tym bo nie bolą mnie teraz tak bardzo wpadki z Bełchatowem czy Arką, tylko sama myśl o nowym stadionie i czego zabraknie. Jeśli w ogóle na nim zagramy.
Ostatnio edytowane przez element : 06.03.2010 o godz. 11:05.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pewnie nie przez przypadek Cupiał Jarosza zimą zatrudnił, i pewnie nie do końca po to by Kuba piłkarzy kontraktował, a bardziej by odnalazł trenera nowego.
A tak ze sfery marzeń to faktycznie Nowak jest ciekawą propozycją, ma już pewne doświadczenie i charakter zwycięzcy, bardzo ceniłem go zresztą jako piłkarza . Co do Skorży, to po prostu pewien schemat się wyczerpał i nie wygląda by był jeszcze w stanie wstrząsnąć tą drużyną, za mało doświadczenia, dlatego pomimo iż uważam, że zespół na pewno się jeszcze podniesie i może nawet uda się mistrza obronić, to zmiana jednak się przyda
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 06.03.2010 o godz. 11:05.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chcę znać wyniku za tydzień w meczu z Jagą bo go pewnie przegramy,panowie i panie jest już po mistrzostwie mamy już w sumie 5 porażek dochodzą jeszcze mecze z Amiką i Legią zapewne je przegramy niestety taka prawda, według mnie to jest powtórka sezonu 2006/2007.Jeżeli nawet zdobędziemy jakimś cudem tego mistrza ja nie chce, żeby Wisła grała w eliminacjach Ligi Mistrzów bo znowu będzie kompromitacja pt.Levadia.Proponuję podziękować Skorży i kilku gwiazdorom.Skroża już się wypalił i to dawno temu brak stylu itp.Chce aby Wisła grała ładny futbol,pressing,strzały z dystansu,a nie jak 3 ligowcy.
P.s może i mnie skrytykujecie ale czas na zmiany
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 06.03.2010 o godz. 11:09.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
skończcie pie... o stylu najważniejsze jest walka o MP a w ostateczności uratować puchary a co do stylu to nikt mi nie powie ze graliśmy wczoraj długa piłką i jak sa w skaldzie Brożki Malecki Kirm to i sporo było kombinacyjnej piłki panikujecie strasznie wczoraj zaliczyliśmy wielka wpadkę ale nie mamy 10 pkt straty do lidera
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 06.03.2010 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tu piszą że na zmiane trenera sie nie zanosi bo nie ma planu awaryjnego.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...cja_Wisly.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ja w Polsce widzę tylko 2 trenerów no ewentualnie 3 a jest to Lenczyk (tyle że na 100% nie odejdzie) Ulatowski no i od biedy Probierz :| na trenera z zagranicy nie mamy co liczyć chyba że na kogoś typu Okuka i inni :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Plusy są. Np. takie, że Skorża nam zapewnił utrzymanie w lidze. Ale nie jestem pewien, czy powinien to wpisywać w CV.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja w Polsce widze tylko jednego trenera który byłby w stanie osiagnac cos wiecej z Wisła - Pawła Janasa niestety chyba niemozliwoscia jest by on do nas trafil :(
Co do Ulatowskiego i Probierza to trenerzy którzy nie byli dotychczas poddani duzej presji, więc pewnie w pucharach skonczyło by się jak zwykle Kaczmarek to smiech na sali, gosc jest od 20 lat w piłke a osiagniecia ma gorsze od meteora Michniewicza Petrescu i jemu podobni zdecydowanie nie, zamordyzm i otaczanie sie pilkarzami slabymi psychicznie (zaden z jego zaciagu zagranicznego nie poradził sobie w Wisle) = gra o 8 miejsce |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.wisla.tv/?v=107
Moim zdaniem Skorża ma racje, wie gdzie tkwi problem i ze wszystkim co mówi, zgadzam się. Te kontuzje to makabra. Gdyby Paweł Brożek nie podawał do Boguskiego wczoraj, a by strzelił po długim to by 1:0 było, a następnie by wpadały kolejne. ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Tak, on od dwoch lat wie gdzie tkwi problem. Ja tez wiem gdzie: Levadia, Lech, Legia, Cracovia, PGE, Arka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda... ale trenera nie zmienimy przynajmniej do końca tego sezonu. Nie ma sensu wydaję mi się, a po drugie nie ma też kogo.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
łatwiejsza sytuacje mieli Hristov i Małecki. Ale co tu gdybac, liczy sie to co na tablicy, a tam 0-1 jak ch** ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
z zagranicy juz byli w naszej lidze tacy fachowcy jak Lesiak czy Komornicki (on mial nawet wyniki w Szwajcarii i 2 razy sobie nie poradzil), z zgaranicy to lepiej brac pilkarzy
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale kto za te kontuzje odpowiada? To też nie jest przypadek, że mamy w klubie szpital. Proponuję ściągnąć jeszcze matkę Terziottiego i ze dwóch dyrektorów medycznych. Wtedy nie będzie na bank żadnej kontuzji! A Skorża ustanawia rekord za rekordem. Zajebisty jest, nie ma co. I wina leży wszędzie, tylko nie w tym, że ****a NIC nie zrobili podczas tych obozów i przez ostatnie 3 lata. Nic.
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Jedyny argument zwolennikow Skorzy to "no ale na kogo go zmienimy?". Na swiecie jest naprawde wiecej trenerow niz Skorza i Hiddink, naprawde, uwierzcie mi na slowo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Skorża, byc może ma jakieś dalekosiężne plany budowania i składu i stylu, ale ma też wiele słabosci, wiele wad i w tej chwili nie wnosi niczego pozytywnego do obrazu gry drużyny. Nie potrafi wykorzenic z polskich gwiazdek nawyku, że tylko gracz przy piłce biegnie i rozpaczliwie szuka gdzie podać, podczas gdy inni czekają, co on zrobi (jak to powiadał Henri Kasperczak: wszyscy stoją i czekają nie wiadomo na co). Co do Petrescu to kolega nie wie o czym pisze - jego zaciąg w Wisle, to nie byli pilkarze na ktorych pan Petrescu wykladał pieniądze i z ktorymi podpisywał kontrakty. Robił to ktoś zupełnie inny, prawda? A, żeby obalić stwierdzenie kolegi to przynajmniej jeden z zaciągu zagranicznego sobie radził świetenie: Emilian, też prawda? (dodam do tego Burnsa, bo reszta faktyczne poziomem przypominała dzisiejsze nasze gwiazdki). Wiec teza kolegi kupy sie nie trzyma. Tam, gdzie Petrescu miał konkretny wpływ na zatrudnianie piłkarzy, w Unirei, sprowadził do druzyny walczaków, którzy choć może nie przewyższali znacząco naszych gwiazdek jeśli chodzi o indywidualne umiejętności, to dzieki wprowadzanej przez trenera taktyce, dzieki wyuczonym schematom, świetnie sprawdzili sie na europejskich salonach, ktore, zwracam uwage, w przypadku Unirei nie kończyły sie na Talinnie i Sosnowcu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlaczego Tak jak Skorża wyciagnął z Groclinu, bo cos tam zaczeli grac, tak samo jest z Ulatowskim. Też był asystentem w reprezentacji. No i dla Cupiała najwiekszy argument - Ulatowski w Bełchatowie nie ma pieniedzy, a grają. Więc niby kolejny trener, ktory wyciąga potencjał z zawodnikow. A z zagranicy Cupiał nikogo nie zatrudni, bo nie bedzie chciał kolejnej akcji pt"znowu nas męczy" ale to wszystko to jest gdybanie. Jakby nie było, nie dziwie sie ze Hristov nie rozumie sie z napastnikami. Mając czasu a czasu, my sciagamy chłopa w ostatnim dniu. Nie wierze by miał tyle ofert. Zawsze popierałem czyny Skorży, ale od dawien dawna gramy mega muł. z drugiej strony. Jeśli budowanie polityki transferowej o jakiej mówiono, jest realizowane, to Skorża zostanie na swoim stanowisku. Tylko czy Cupiał ma tyle cierpliwości? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
skoro o ewentualnym następcy mowa... to ja proponuje kogoś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=o_sVLU09j8U |
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Podajcie chociaż 5 dobrych meczow w wykonaniu Wisły w tym sezonie. Zeby choc palce jednej ręki zająć.
W jednym spotkaniu budzimy sie w 70 minucie po golu Niedzielana (Ruch), z Arką wygrywamy po samobóju, Odre słabiaka rozklepalismy w kilka minut indywidualnymi akcjami a nie zespołowymi, a potem żenada, z Cracovia przegrana, z Legią to samo, z Lechem to samo, ze Slaskiem męczarnia i kopanina, znowu aż do strzelenia przez nich samobója, z Polonia W. było juz lepiej (+), z Polonia Bytom (!) remis po fatalnej grze, z Lechią także męki, moglismy to spotkanie przegrać ale śliska murawa uniemożliwiła Wisniewskiemu strzelenia gola przy sam na sam, a potem Kowalczykowi, z Jagiellonia wygrana byc musiała bo oni i tak na wyjazdach nie wygrywają od 32 spotkan, ale i tak mecz był stresujący, z Koroną grając przeciwko 9ciu stracilismy 2 bramki i skromna wygrana 3:2 i nerwówka, no i rozklepane Zagłębie Lubin (4:1) to dopiero drugi plus z wszystkich meczów które odbyły sie w rundzie jesiennej, trzeci to pierwszy mecz z GKSem 3:0. Dodajmy Levadie i 2 mecze z rundy wiosennej. Nie wspominajac o meczach w PP. całe 3 dobre mecze Wisła zagrała w tym sezonie. Na jakies 25 spotkan jak nie więcej. A juz nie wspomne o poprzednim sezonie. Tak jak ktos napisał od rewanzowego meczu z Tottenhamem gramy piach, lub nie gramy nic, indywidualne akcje poszczegolnych piłkarzy, liczenie na samobója, badz stały fragment gry. Z reszta jak dla mnie po odejsciu Kosowskiego juz ta gra nie wyglądała dobrze, choc były przebłyski. Zienczuk od razu stracił forme i 2 runda w pierwszym sezonie Skorży już była denna, ale dzięki tej przewadze z rundy jesiennej, moglismy spokojnie wygrać mistrzostwo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Emilian= mocny psychicznie
Petrescu z Unirei zrobił to co Kaczmarek w Dyskobolii, zreszta zobaczymy co Unirea pokaże teraz gdy juz Petrescu w niej nie ma bo to będzie realna ocena piłkarzy których sciagnął. Wydaje mi się że jeśli w tej chwili mielibysmy zmieniać trenera to tylko na polskiego, bo zatrudnienie w tym momentcie kogos z zagranicy oznacza odpuszczenie rundy, mam jednak nadzieje ze Skorza obroni sie, broniac mistrzostwo |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Panie Skorza, my nie chcemy ogladac polskiego Liverpoolu tylko naszą Wisle! Przestan trenerze slepo zapatrywac sie na Beniteza i jego klub tylko spojrz na nasze podworko, tu nie elegancja Francja tylko polska szara rzeczywistosc i trzeba sie jakos wpasowac. Niestety to sie Skorzy BARDZO nie udaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak slysze argument, ze Wisla nie zmieni trenera, bo nie ma nastepcy to ogarnia mnie pusty smiech... Recepta jest bardzo prosta, trzeba takiego nastepce znalezc. Mamy jakas dziwna petle. Bo w tej chwili klub trwa w niekorzystnym dla siebie rozwiazaniu jednoczesnie zakladajac, ze nie moze z niego wyjsc. Tylko, ze to wyjscie wymaga aktywnosci ze strony klubu. Jakis paradoks.
A Ulatowski to rownie zly wybor.. Bardzo bogate cv, po prostu swietnie. Islandia, asystowanie Beenhakkerowi, polska liga, zadnych sukcesow. Nikt sie jak widac nie nauczyl w Wisle myslec przez te wszystkie lata, a Cupial jak pilki nie czul tak nie czuje dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Aleś chłopie wystrzelił,jak ten szkop do swojego samolotu w filmie"Wielka włóczęga"z de Funesem.Najlepiej sprowadź tu pozostalą kamarylę Janasa(bo 3/4 już tu jest),czyli jego samego i jelenie podwronieckie,by miał do kogo strzelać.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Albo nie chcesz oglądać Skorży w Wiśle albo chcesz!! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|